abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_103062273
Wie o wie heeft er een befaamd recept voor ouderwets draadjesvlees O+
Heb al allerlei recepten geprobeerd, met bier o.a. maar die vond ik toch niet lekker qua smaak :@

is het echt de truc om zo lang mogelijk te garen op een zo laag mogelijke temperatuur? En welk vlees sukade of riblappen?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_103062343
Hoorde je het toevallig ook op tv dat draadjesvlees :P
pi_103062385
een kleine klets azijn erbij als het niet goed mals wil worden en dan door laten sudderen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 00:28:46 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103062386
Misschien dat je hier Het grote stoofpottentopic #5 of in 1 van de delen daarvoor nog wel wat recepten en inspiratie vinden kunt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_103062495
quote:
3s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:28 schreef golfer het volgende:
Misschien dat je hier Het grote stoofpottentopic #5 of in 1 van de delen daarvoor nog wel wat recepten en inspiratie vinden kunt?
Die volg ik ook :Y , heerlijke schotels. Maar ik zoek echt het traditionele recept voor (nostalgiemodus- on :') ) 'oma's' draadjesvlees.
Volgens mij was dat toch alleen boterzacht vlees zonder zaken als knoflook of tomaat?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 00:33:42 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103062557
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:31 schreef Stokstaart het volgende:

Die volg ik ook :Y , heerlijke schotels. Maar ik zoek echt het traditionele recept voor (nostalgiemodus- on :') ) 'oma's' draadjesvlees.
Volgens mij was dat toch alleen boterzacht vlees zonder zaken als knoflook of tomaat?
Hangt er van af hoe oud je Oma is/was.
Die van mij was uit 1897 en had een ander recept dan de Oma's van mijn leeftijd. :') .
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_103062579
mm lekker! :P

Ik haal "grootmoeders recepten" altijd van smulweb.nl
zie http://www.smulweb.nl/zoeken/?type=recepten&query=draadjesvlees

eet smakelijk
pi_103062617
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:33 schreef golfer het volgende:

[..]

Hangt er van af hoe oud je Oma is/was.
Die van mij was uit 1897 en had een ander recept dan de Oma's van mijn leeftijd. :') .
De mijne is dood ;( ik wil gewoon het klassieke recept. Zoals men dat vroeger op de huishoudschool leerde maken.
Als zoiets überhaupt bestaan heeft. :P
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_103062626
Ik doe altijd heel simpel

inwrijven met zout en peper,
grove stukken ui, tomaat en laurierblad er bij en een klein beetje water.

En dan een uurtje of 3 op het kleinste pitje op een stoofplaatje.
Kind kan de was doen... en lekker!

Beetje azijn kan ook en of nog andere dingen zoals kruidnagel
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_103062638
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:36 schreef ondeugend het volgende:
Ik doe altijd heel simpel

inwrijven met zout en peper,
grove stukken ui, tomaat en laurier er bij en een klein beetje water.

En dan een uurtje of 3 op het kleinste pitje op een stoofplaatje.
Kind kan de was doen... en lekker!
Ik volg hetzelfde recept, maar dan wel met een theelepeltje sambal erbij ;)
Je raekt an de dinge geweun.
pi_103062691
Essentieel is mooi vetdoorregen vlees!

Verder kruidnagel, laurier, koekkruiden of speculaaskruiden, kardemom... Wij hebben niet echt vaste kruiden, net waar we zin in hebben.

Marsala is ook erg lekker bij draadjesvlees!
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 00:39:52 #12
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_103062726
De geur door heel het huis ook. O+
Onbetaalbaar
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_103062745
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:36 schreef ondeugend het volgende:
Ik doe altijd heel simpel

inwrijven met zout en peper,
grove stukken ui, tomaat en laurierblad er bij en een klein beetje water.

En dan een uurtje of 3 op het kleinste pitje op een stoofplaatje.
Kind kan de was doen... en lekker!

Beetje azijn kan ook en of nog andere dingen zoals kruidnagel
Hoeveel water gebruik je dan? En hoeveel azijn ongeveer?
Verhoudingen zijn natuurlijk cruciaal...
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 00:42:30 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103062799
Petroleumstelletje bij de hand? Om het als in oma's tijd te maken?

Sudderen maar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 00:44:27 #15
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_103062859
quote:
5s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:40 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Hoeveel water gebruik je dan? En hoeveel azijn ongeveer?
Verhoudingen zijn natuurlijk cruciaal...
Zoveel water dat het niet droogsuddert, je moet af en toe wel even checken.
Niet zo veel water dus aangezien de tomaten ook veel vocht bevatten en toch tot prut koken.

Scheutje azijn.

Je kan meer water doen als je meer jus wilt natuurlijk.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 00:45:35 #16
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_103062891
Oh ja en niet te zuinig met boter. :+
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 00:46:18 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103062909
En vooral niet een flinke scheut rode wijn vergeten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 00:47:17 #18
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_103062934
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:46 schreef golfer het volgende:
En vooral niet een flinke scheut rode wijn vergeten.
Ipv azijn dan.
Vind ik
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_103062962
eene tip van mijn oma was ook enkele brokken ontbijtkoek mee laten sudderen tot het is op gelost. Maakt een heerlijke dikke jus
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 01:56:46 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103063877
Volgens mij moeten ze echt wel onderstaan hoor.
En ik zou geen water maar bouillon gebruiken.
En echt wel langer dan 3 uur, uurtje of 7 minstens.
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 01:59:10 #21
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103063889
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 01:56 schreef RobinOok het volgende:

En echt wel langer dan 3 uur, uurtje of 7 minstens.
Mijn gruwelijk lekkere sukade-stoofvlees van afgelopen weekend heb ik 2 middagen (ruim 6 uur) laten pruttelen. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 02:18:01 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103063984
Goed zo.
pi_103063995
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 01:56 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij moeten ze echt wel onderstaan hoor.
En ik zou geen water maar bouillon gebruiken.
En echt wel langer dan 3 uur, uurtje of 7 minstens.
Robin heb jij het recept van hoe jij het maakt of zou maken?
Al is het een linkje, samen met Piet ben jij toch stiekem een beetje de kook-autoriteit hier op FOK! B-)
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 03:24:49 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103064356
Ja, maar ik doe dat dus echt vrijwel nooit als mijn grootmoeder hoor. Dat is meer Piet's afdeling.
Of wacht, nee, toch wel, kijk! Net echt he? Met nep-decoratief-rozemarijn-plukje bovenop! :-)


Gestoofde Runderriblap

Dit is dus op zich geen vaststaand recept. Maar gewoon een paar richtlijnen, wat mijn moeder mij altijd al leerde: je runderlappen echt goed heet aanbraden, echt langer dan je denkt tot ze echt goed bruin gebakken (gecaramelliseerd) zijn. En oja,natuurlijk had je ze dan eerst goed gezouten.

Ander richtlijn is dus: alles onder water. Maar ja, water zou ik niet meer gebruiken, te grote kans dat het allemaal flauw wordt, dus gebruik bouillon. Blokje mag.
Nog een richtlijn: nooit koud water erbij gooien, dan schrikt het vlees en wordt het taai. Dus je bouillon of wijn eerst opwarmen. Magnetron is handig.

En dan maakt het dus allemaal niet zoveel uit. Wat ik hierboven deed was:
Riblap (sucade kan ook) zouten en flink aanbraden. Dan gesneden ui erbij, knoflookje, 15 peperkorrels, 1 steranijsje (altijd goed om de vleessmaak te accentueren), 3 stukjes foelie, 1 gedroogd klein chilipepertje, beetje verse of gedroogde tijm, beetje rozemarijn en een laurierblaadje. Dat allemaal eventjes meebakken, hoeft niet lang. Dan opgewarmde wijn erbij (300ml of zo) en opgewarmde bouillon (in dit geval van een shii-take bouillonblokje). Of alleen een van die twee. En een eetlepeltje sherry- of wijnazijn doet het ook altijd goed. Aan de kook brengen en meteen zacht zetten, het liefst op warmhoudplaatje, beste tegen de 90C aan en dat dan uurtje of 6.
(Bovenstaande riblappen heb ik 19 uur op "low" gesudderd in mijn slowcooker, maar ja, overdrijven is ook een vak ;) )

Weet je, als je nu nog weer kon proeven hoe het echt bij je oma smaakte zou het vast en zeker tegen vallen. Net zoals alles wat je in je jeugd geweldig lekker vond nu tegenvalt. Toch?
Daarom moet je niet bang zijn wat moderne aanpassingen te doen. Vinnik. Wijn, pepertje,bouillon, van die dingen. Ik vond het in ieder geval reuze ouderwets, maar superlekker smaken.
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 06:59:40 #25
225540 Pugg
Friends forever
pi_103064789
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:48 schreef jefjef het volgende:
eene tip van mijn oma was ook enkele brokken ontbijtkoek mee laten sudderen tot het is op gelost. Maakt een heerlijke dikke jus
En een dun laagje mosterd tijdens het sudderen.
_O_ _O_ _O_
pi_103082317
dit volg ik even, maak regelmatig stoofpotjes maar ben toch wel benieuwd naar het ouderwetse recept. Wellicht dat ik komende maand sowieso weer een x langsga bij mijn oma, ik ga haar eens vragen hoe zij het maakte :)

(verwacht niet teveel, toen ik ooit eens vroeg hoe zij nu de boerenkool maakte kreeg ik nauwelijks antwoord... 'ja, gewoon, koken, stampen... hoeveel? Tja beetje uitproberen..')
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 10:29:05 #27
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103107129
Het begint allemaal met mooi doorregen vlees, bv. een sucadelap hoort er niet zo uit te zien:



Maar zo:

  zaterdag 15 oktober 2011 @ 15:01:29 #28
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_103113325
Mijn receptje:

Het vlees braden in flink wat boter, zout/peper erbij, even nog laten bakken. Dan (flink veel) knoflook, uitje, paprikaatje, champignon erbij, weer even bakken, dan kruidnagel en laurier erbij, omscheppen, dan rode wijn en water erbij en lekker een uurtje of 6/7 laten sudderen.Meestal zet ik het de avond ervoor al op, uurtje of twee, gas uit en laten staan. de volgende ochtend gelijk aanzetten en 's avonds lekker smullen :9~ (lekker met rijst of met puree en rode kool)
pi_103116010
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 10:29 schreef Erasmo het volgende:
Het begint allemaal met mooi doorregen vlees, bv. een sucadelap hoort er niet zo uit te zien:

[ afbeelding ]

Maar zo:

[ afbeelding ]
]

Idd Praise the Lard _O_ _O_
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_103116302
Eventueel kun je je nog aansluiten bij het draadjesvleesgenootschap.
pi_103116786
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 16:52 schreef Bladergroen het volgende:
Eventueel kun je je nog aansluiten bij het draadjesvleesgenootschap.
:D
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_103120421
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:36 schreef ondeugend het volgende:
Ik doe altijd heel simpel

inwrijven met zout en peper,
grove stukken ui, tomaat en laurierblad er bij en een klein beetje water.

En dan een uurtje of 3 op het kleinste pitje op een stoofplaatje.
Kind kan de was doen... en lekker!

Beetje azijn kan ook en of nog andere dingen zoals kruidnagel
Ik doe het ook zo maar ipv tomaat doe ik er nog wat knoflook bij.
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 19:31:32 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103121469
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 10:29 schreef Erasmo het volgende:
Het begint allemaal met mooi doorregen vlees, bv. een sucadelap hoort er niet zo uit te zien:

[ afbeelding ]

Maar zo:

[ afbeelding ]
Nog liever zo

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103121710
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nog liever zo

[ afbeelding ]
Zó extreem dooraderd zie je het toch maar zelden.. En volgens mij is iets minder evengoed zeeeeeer lekker mals (drinkbaar haast ;) ) te krijgen. Althans, dat is mij vanavond wel goed gelukt :Y :9
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:04:57 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103122754
Had vanavond een stuk iberico schouder, spaans biologisch varken, die ze met eikels voeren. Dat was zo doorregen dat het zowat voor de helft uit vet bestond, in het vlees, niet er omheen. Ik had dit aangebraden en bijna drie uur in de oven bij 120 graden. Het was zo mals als sudderlappen. Je kon het zuigen.
Genoten!
Had er een barolosaus bij gemaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103122812
Dat klinkt goed!! :Y Jammer dat dat soort vlees niet wat gemakkelijker verkrijgbaar is, zou dat best een keer willen proberen :)
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:10:39 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103123016
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:06 schreef Sunnythesun het volgende:
Dat klinkt goed!! :Y Jammer dat dat soort vlees niet wat gemakkelijker verkrijgbaar is, zou dat best een keer willen proberen :)
Ja, had het daar gisteren nog met een slager over, ik vertelde hem dat ik dit soort varkensvlees bij de Hanos haal. Hij wist heel goed waarom, maar zei ook, als hij dat in de toonbank legt hij het niet verkoopt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103123450
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, had het daar gisteren nog met een slager over, ik vertelde hem dat ik dit soort varkensvlees bij de Hanos haal. Hij wist heel goed waarom, maar zei ook, als hij dat in de toonbank legt hij het niet verkoopt.
Wat uiteraard ook weer heel logisch is ja.. :Y -O- Gelukkig heb ik nu een goed bio-adres die echt wel heel goed vlees verkoopt hier in de regio, maar Oldenzaal ligt nu ook weer niet écht op de route voor me, dus voor de dagelijkse dingen blijf ik afhankelijk van de dorpsslager en supermarkt hier vrees ik..
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:29:22 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103123908
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:19 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Wat uiteraard ook weer heel logisch is ja.. :Y -O- Gelukkig heb ik nu een goed bio-adres die echt wel heel goed vlees verkoopt hier in de regio, maar Oldenzaal ligt nu ook weer niet écht op de route voor me, dus voor de dagelijkse dingen blijf ik afhankelijk van de dorpsslager en supermarkt hier vrees ik..
Ik rij eens in de twee maanden bij de hanos voorbij en koop dan een partij livar, iberico en amerikaanse en ierse ribeye en prime rib.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103124076
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik rij eens in de twee maanden bij de hanos voorbij en koop dan een partij livar, iberico en amerikaanse en ierse ribeye en prime rib.
Dat is best een idee.. we hebben tegenwoordig een kvk nummer immers O-) alleen jammer dat de Hanos hier nóg verder vandaan is dan die bio-slager :X En ook weer niet ergens waar we toch al regelmatig komen of zo. Met brandstofkosten wordt het dan wel een kostbaar geheel -O- }:|
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 23:06:51 #41
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103131018
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nog liever zo

[ afbeelding ]
Heerlijk maar ontzettend lastig te vinden.

quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:19 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Wat uiteraard ook weer heel logisch is ja.. :Y -O- Gelukkig heb ik nu een goed bio-adres die echt wel heel goed vlees verkoopt hier in de regio, maar Oldenzaal ligt nu ook weer niet écht op de route voor me, dus voor de dagelijkse dingen blijf ik afhankelijk van de dorpsslager en supermarkt hier vrees ik..
Waar woon je ongeveer? Wellicht dat ik wat in de buurt weet :)
pi_103131062
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 23:06 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Heerlijk maar ontzettend lastig te vinden.

[..]

Waar woon je ongeveer? Wellicht dat ik wat in de buurt weet :)
Vlak bij Almeloooooo ;)
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 23:13:09 #43
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103131345
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 23:07 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Vlak bij Almeloooooo ;)
Is het geen mogelijkheid 15 kilo te halen en dat in de vriezert te doen?

Ik weet sowieso wel een goede varkensboer die bezorgrondes doet in Twente.
pi_103131474
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 23:13 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Is het geen mogelijkheid 15 kilo te halen en dat in de vriezert te doen?

Ik weet sowieso wel een goede varkensboer die bezorgrondes doet in Twente.
Nou.. mijn vriezer is niet zo groot en de hond heeft ook al een deel in beslag genomen (althans, zijn verse vlees wat hij eet dan dus :+ ). Meer dan 2-3 kilo gaat 'em niet worden vrees ik :)
pi_103131487
-> http://www.beefensteak.nl/nl/

Nog niets besteld, maar overweeg het wel, ziet er goed uit.
  zondag 16 oktober 2011 @ 02:13:04 #46
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_103137265
Wat een webshop.

De keuzes zijn geweldig.
Binnenkort eens wat laten komen vanuit Ter Aar.
Prijzen zijn niet 'groothandel' maar de kwaliteit ziet er top uit !
  zondag 16 oktober 2011 @ 06:58:45 #47
225540 Pugg
Friends forever
pi_103139713
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 15:01 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Mijn receptje:

Het vlees braden in flink wat boter, zout/peper erbij, even nog laten bakken. Dan (flink veel) knoflook, uitje, paprikaatje, champignon erbij, weer even bakken, dan kruidnagel en laurier erbij, omscheppen, dan rode wijn en water erbij en lekker een uurtje of 6/7 laten sudderen.Meestal zet ik het de avond ervoor al op, uurtje of twee, gas uit en laten staan. de volgende ochtend gelijk aanzetten en 's avonds lekker smullen :9~ (lekker met rijst of met puree en rode kool)
Braden is niet goed, zo langzaam mogelijk bruin laten worden (volgens mijn oma)
pi_103140853
Super topic!! Ik vind stoofvlees met wijn nooit echt lekker, mijn familie recept is met bier :)

Ingrediënten

800 g runderriblappen/sukadelappen
1 el boter
4 uien, in halve ringen
6 teentjes knoflook, in schijfjes
1 flesje oud bruin bier (Kanon is ook lekker)
1 winterwortel, in halve schijfjes
4 laurierbladen
2 el tijm
Heel klein beetje chili flakes
Klein beetje suiker/stroop
grove mosterd (potje)
1 liter runderbouillon
zout en peper uit de molen
verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Wrijf het vlees in met zout en peper en een dikke laag mosterd en bak het rondom bruin in de boter in een zware stoofpan.
Haal het vlees eruit, voeg meer boter/olie toe (ja de mosterd is nu aangekoekt, maar dat maakt niks uit), en voeg de uien, wortel en knoflook toe en laat even bakken.
Voeg vervolgens het bier toe en laat het mengsel goed aan de kook komen.
Nu de laurier, tijm, chiliflakes, suiker/stroop en bouillon toevoegen zodat het vlees net onderstaat.
Laat nu in ongeveer 4 tot 6 uur rustig garen. Als het wat droog is, voeg dan nog wat meer boullion bij.
Breng op smaak met zout en peper.

Wij eten er graag aardappels en doperwtjes bij.
pi_103141011
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nog liever zo

[ afbeelding ]
Wow! Zo prachtig gemarmerd heb ik nog nooit gezien.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 16 oktober 2011 @ 10:21:25 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103141038
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:19 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Wow! Zo prachtig gemarmerd heb ik nog nooit gezien.
De A&P Had vaak prachtig vlees maar die zijn weg. Weet zeker dat dit soort vlees er ook in NL is maar dat het verwerkt wordt in gehakt ofzo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103141275
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De A&P Had vaak prachtig vlees maar die zijn weg. Weet zeker dat dit soort vlees er ook in NL is maar dat het verwerkt wordt in gehakt ofzo.
;(

Ik heb 1 keer zulke mooie sukadelappen gezien, bij de C1000 nog wel.
  zondag 16 oktober 2011 @ 10:42:25 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103141337
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:37 schreef Isegrim het volgende:

[..]

;(

Ik heb 1 keer zulke mooie sukadelappen gezien, bij de C1000 nog wel.
C1000 was toch A&P?
Als ik zulk vlees zie koop ik het, of het nu nodig had of niet, alles neem ik en vries ik in. Buitenkansjes zoiets. Daarom staat mijn vriezer ook op -24, blijft het vrijwel onbeperkt goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103141353
Had ik ook moeten doen. :Y
  zondag 16 oktober 2011 @ 10:43:57 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103141357
quote:
Wat heb ik aan een webshop in deze, kan het vlees niet zien als ik het koop.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103141373
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De A&P Had vaak prachtig vlees maar die zijn weg. Weet zeker dat dit soort vlees er ook in NL is maar dat het verwerkt wordt in gehakt ofzo.
De mooiste stukken koe, dus goed gemarmerd en met voldoende vet, gaan naar Zuid Europa heb ik eens bij De Wilde keuken(? of was het de Keuringsdienst?) gezien :)
Prachtige beelden gefilmd in een abattoir, het leek wel een soort dans.. kan het fragment niet vinden helaas..
pi_103141486
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De A&P Had vaak prachtig vlees maar die zijn weg. Weet zeker dat dit soort vlees er ook in NL is maar dat het verwerkt wordt in gehakt ofzo.
In gehakt! Wat doodzonde...

Ik vroeg mij ook al langer af wat er met al het vlees van bijv. een rund gebeurt wat je níet in de supermarkt ziet. Toen vond ik dit, van de vereniging voor keurslagers: http://www.keurslager.nl/rundvlees. Delen 2, 4 en 7 - ofwel, 50% van het rund wordt dus klaaarblijkelijk nagenoeg alleen gebruikt voor gehakt.

Ik vraag het me trouwens helemaal af van bijv. hertenvlees: daar zie je alleen de biefstukjes van liggen, soms wat wildstoof met hert. Wat gebeurt er met de rest? Ik zie iig nooit hertengehakt liggen, wat doen ze er dan mee?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103141509
Ik lees het al, jij moet vaker Keuringsdienst van Waarde kijken. :Y Van dat hertenvlees lijkt me een goeie kijkersvraag.
pi_103141513
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:44 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

De mooiste stukken koe, dus goed gemarmerd en met voldoende vet, gaan naar Zuid Europa heb ik eens bij De Wilde keuken(? of was het de Keuringsdienst?) gezien :)
Prachtige beelden gefilmd in een abattoir, het leek wel een soort dans.. kan het fragment niet vinden helaas..
Echt! Wat zonde... Maarja, nederlanders willen geloof ik graag mager vlees.
Thanks voor de link, net aangeklikt, even kijken. Vind het wel interessant!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103141518
Hondenvoer :Y Daar wordt ook veel restvlees naar toe gebracht. Mijn hond krijgt kvv (kant en klaar versvlees). Dat zijn organen, stukken spiervlees, kraakbeen, wat vermalen bot van eigenlijk alle dieren die geslacht worden behalve varken, verpakt in een rol van 1kg voor in de vriezer. Dus ik vermoed dat ook wild in dit soort rollen terecht komt. Ik weet iig dat het merk wat mijn hond krijgt een versie 'lam' heeft, maar ook 'eend'.
pi_103141530
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:54 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Echt! Wat zonde... Maarja, nederlanders willen geloof ik graag mager vlees.
Thanks voor de link, net aangeklikt, even kijken. Vind het wel interessant!
Ik vond het vooral zo mooi gefilmd :D maar ook erg interessant ja!
pi_103141554
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:54 schreef Isegrim het volgende:
Ik lees het al, jij moet vaker Keuringsdienst van Waarde kijken. :Y Van dat hertenvlees lijkt me een goeie kijkersvraag.
Haha, dat kijk ik dus regelmatig, juist omdat ze dit soort vragen stellen. Pas hadden ze een aflevering over doperwten vs tuinerwten enz. Wat ik helemaal grappig vond omdat ik enkele dagen daarvoor bij de AH stond om diepvriesdoperwten te kopen. Ik zag echter alleen maar tuinerwten liggen. Tja, het ziet eruit als een doperwt, ik heb het idee dat het smaakt als een doperwt, dan neem ik maar tuinerwten dacht ik toen nog. Toen kwam in die aflevering aan het licht dat het maar een vaag gedoe is met dat onderscheid tuinerwt-doperwt :o
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103141598
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:57 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Haha, dat kijk ik dus regelmatig, juist omdat ze dit soort vragen stellen. Pas hadden ze een aflevering over doperwten vs tuinerwten enz. Wat ik helemaal grappig vond omdat ik enkele dagen daarvoor bij de AH stond om diepvriesdoperwten te kopen. Ik zag echter alleen maar tuinerwten liggen. Tja, het ziet eruit als een doperwt, ik heb het idee dat het smaakt als een doperwt, dan neem ik maar tuinerwten dacht ik toen nog. Toen kwam in die aflevering aan het licht dat het maar een vaag gedoe is met dat onderscheid tuinerwt-doperwt :o
Tuinerwtjes zijn stiekem net ff wat lekkerder, want malser, maar eigenlijk is het allemaal één pot nat :+ Alleen kapucijners (of velderwtjes) zijn echt een andere soort.. Maar het verschil is nog steeds niet echt groot.
pi_103141602
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:55 schreef Sunnythesun het volgende:
Hondenvoer :Y Daar wordt ook veel restvlees naar toe gebracht. Mijn hond krijgt kvv (kant en klaar versvlees). Dat zijn organen, stukken spiervlees, kraakbeen, wat vermalen bot van eigenlijk alle dieren die geslacht worden behalve varken, verpakt in een rol van 1kg voor in de vriezer. Dus ik vermoed dat ook wild in dit soort rollen terecht komt. Ik weet iig dat het merk wat mijn hond krijgt een versie 'lam' heeft, maar ook 'eend'.
Mijn kat krijgt soms ook vers vlees, en ook in niet-vers voer zit natuurlijk vlees (al is dat maar 7%, wat de reden is dat ik het niet koop. Dat, en mijn kat moet van dat natvoer standaard kotsen. T beestje heeft smaak ;)). Ook in snacks zoals kroketten en frikadellen zal eea verwerkt worden natuurlijk, evenals in bep. veevoeder.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103141614
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:59 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Tuinerwtjes zijn stiekem net ff wat lekkerder, want malser, maar eigenlijk is het allemaal één pot nat :+ Alleen kapucijners (of velderwtjes) zijn echt een andere soort.. Maar het verschil is nog steeds niet echt groot.
Mja, dat kwam toen ook nog aan het licht, dat er weer producenten zijn die velderwten als doperwt verkopen. Enfin.

Dit is allemaal best wel off-topic trouwens
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103141622
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:59 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Mijn kat krijgt soms ook vers vlees, en ook in niet-vers voer zit natuurlijk vlees (al is dat maar 7%, wat de reden is dat ik het niet koop. Dat, en mijn kat moet van dat natvoer standaard kotsen. T beestje heeft smaak ;)). Ook in snacks zoals kroketten en frikadellen zal eea verwerkt worden natuurlijk, evenals in bep. veevoeder.
Jup, al lees ik net op de site van Carnibest dat er alleen 'vee' in zit.. Kan nog even niets vinden over restvlees van wild..
  zondag 16 oktober 2011 @ 11:01:37 #68
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103141636
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:59 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Tuinerwtjes zijn stiekem net ff wat lekkerder, want malser, maar eigenlijk is het allemaal één pot nat :+ Alleen kapucijners (of velderwtjes) zijn echt een andere soort.. Maar het verschil is nog steeds niet echt groot.
Dan raad ik je aan om die aflevering te kijken, het enige verschil is de grootte.
pi_103141651
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 11:00 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Mja, dat kwam toen ook nog aan het licht, dat er weer producenten zijn die velderwten als doperwt verkopen. Enfin.
Daarom neem ik gewoon tuinerwtjes uit de diepvries als ik doperwten wil en een pot velderwtjes als ik kapucijners nodig heb :P Logisch 8)7
pi_103141656
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 11:01 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Dan raad ik je aan om die aflevering te kijken, het enige verschil is de grootte.
Ja, dat was meen ik wel een beetje de conclusie ja (ik heb niet alles even goed gevolgd van die aflevering, was intussen wat anders aan het doen)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103141665
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 11:01 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Dan raad ik je aan om die aflevering te kijken, het enige verschil is de grootte.
En de kleur, en de kleur van de peul. Ik heb gekeken :Y
Grotere erwtjes zijn vaak iets minder mals, vandaar dat ik het onderscheid maak..
  zondag 16 oktober 2011 @ 11:11:14 #72
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103141802
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 11:02 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

En de kleur, en de kleur van de peul. Ik heb gekeken :Y
Grotere erwtjes zijn vaak iets minder mals, vandaar dat ik het onderscheid maak..
Ze zitten in dezelfde peul hoor :P
pi_103141855
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 11:11 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ze zitten in dezelfde peul hoor :P
Volgens mij liet de bioloog 2 verschillende peulen zien, 1 Kapucijner/velderwt (die was rood en de erwtjes gelig) en 1 doperwt/tuinerwt (die was geel en de erwt groen) :) Maar misschien heb ik dat dan verkeerd onthouden?
pi_103141938
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 11:13 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Volgens mij liet de bioloog 2 verschillende peulen zien, 1 Kapucijner/velderwt (die was rood en de erwtjes gelig) en 1 doperwt/tuinerwt (die was geel en de erwt groen) :) Maar misschien heb ik dat dan verkeerd onthouden?
Dat herinner ik met ook.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 16 oktober 2011 @ 11:29:17 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103142178
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:52 schreef cinnamon_M het volgende:
.

Ik vraag het me trouwens helemaal af van bijv. hertenvlees: daar zie je alleen de biefstukjes van liggen, soms wat wildstoof met hert. Wat gebeurt er met de rest? Ik zie iig nooit hertengehakt liggen, wat doen ze er dan mee?
Bij de Aldi in duitsland ( ze hebben er twee, Nord en Süd, blauwe en oranje aldis) hebben ze in de diepvries hertenpoulet liggen, vlees om te stoven. Voor de Hertenpeper dus.
Afaik hebben ze het alleen bij Aldi Süd, de Oranje aldi.

Gros van het Hert is trouwens niet wild, maar gewoon gefokt, in Nieuw Zeeland.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103142388
Bij het Park Hoge Veluwe kan je ieder jaar in het seizoen wild krijgen van de dieren die ze schieten ivm de wildstand. Moet je wel snel bij zijn geloof ik..
pi_103143014
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:54 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Echt! Wat zonde... Maarja, nederlanders willen geloof ik graag mager vlees.
Thanks voor de link, net aangeklikt, even kijken. Vind het wel interessant!
Gekeken, en nu wil ik koeienvlees. Gaan we potverdorie al het vlees met vet exporteren, om al het magere en smakeloze vlees in de supermarkten te leggen. Idioot zeg.

Iemand enig idee waar in nl je koeienvlees kunt vinden?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103143044
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 11:40 schreef Sunnythesun het volgende:
Bij het Park Hoge Veluwe kan je ieder jaar in het seizoen wild krijgen van de dieren die ze schieten ivm de wildstand. Moet je wel snel bij zijn geloof ik..
Hmm waar kun je meer info vinden daarover? Zie het zo niet staan op de site. En ik woon er redelijk in de buurt, dus wil daar best eens voor langsgaan.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103143964
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 12:09 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Hmm waar kun je meer info vinden daarover? Zie het zo niet staan op de site. En ik woon er redelijk in de buurt, dus wil daar best eens voor langsgaan.
Hey dat is raar ja, heb het voorheen wel op hun site gezien, maar sinds die vernieuwd is staat het er niet meer op. Misschien even naar het parkbeheer bellen. Wellicht komt het wat later in het seizoen nog..
pi_103146397
quote:

Troep, zou echt nooit bij een website kopen waar ze zulk vlees op de site zetten. Babaren.
pi_103146655
Ja godver, daar word ik zo pissig om, dat kapotsnijden. ;( Bij Jumbo hebben ze doorgaans mooi rundvlees liggen, maar ook allemaal (diep!) ingesneden. Heb recent een mail gestuurd aan de klantenservice om hierover mijn beklag te doen (want het is de reden dat ik het niet koop).

Antwoord was dat dat is om te zorgen dat het vlees tijdens het bakken helemaal goed warm wordt. :'( Leg het dan een paar uur buiten de koelkast voor je het in de pan flikkert, probleem opgelost. o|O Nederlanders. ;(
pi_103147653
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 12:53 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Hey dat is raar ja, heb het voorheen wel op hun site gezien, maar sinds die vernieuwd is staat het er niet meer op. Misschien even naar het parkbeheer bellen. Wellicht komt het wat later in het seizoen nog..
Hmm, bedacht ik me idd ook al, even bellen. En

quote:
Dat is ook een goede! Thanks :)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_103147719
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 14:13 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Troep, zou echt nooit bij een website kopen waar ze zulk vlees op de site zetten. Babaren.
OMFG. Dat méén je toch niet! Hoe haal je het nou in je hoofd om dat op je site te zetten. Serieus, dat is een beetje als een schoenmaker die op zijn site afgetrapte schoenen zet. Triest zeg. :N
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  donderdag 20 oktober 2011 @ 12:21:38 #86
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103320013
De sucadelappen bij de Jumbo zagen er verrassend acceptabel uit:

pi_103320595
En nog een Beter Leven-ster ook!
pi_103322147
Sucade lappen halen (is niet zo goedkoop helaas)
Kuirden met grof zeezout uit een molentje en peper uit een molentje.

1 tot 1,5 pakje Croma laten smelten in de pan, dan het vlees lichtjes aanbakken en dan direct op laagste standje draaien.
Leg naast het vlees wat champignons en uienringen en een paar teentjes knoflook en laat die mee sudderen.
Doe er 1 of 2 laurierblaadjes bij en doe dan de deksel op de pan.

Af en toe eens kijken en evt. vlees omdraaien of omroeren.. na 3 - 3,5 uur is het geheel klaar.
Op zondag 1 januari 2012 03:39 schreef liesje1979 het volgende:
Mochten we kinderen willen, hebben we je nodig, just so you know. :')
  donderdag 20 oktober 2011 @ 13:19:18 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103322420
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 13:13 schreef SpermaDonor het volgende:

1 tot 1,5 pakje Croma laten smelten in de pan
oh dear
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103322662
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

oh dear
1,5 is bij 1 kg dan hè

Maar geloof me die jus maakt het vlees juist mals en lekker!

probeer het eens en je wilt niet anders meer!

en nee ik hoef niet meet te doen aan Obese enzulks programma's :)
Op zondag 1 januari 2012 03:39 schreef liesje1979 het volgende:
Mochten we kinderen willen, hebben we je nodig, just so you know. :')
pi_103324555
:') Boodschap is niet duidelijk, Piet!

BOTER! Geen Croma. :N
pi_103326923
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 14:04 schreef Isegrim het volgende:
:') Boodschap is niet duidelijk, Piet!

BOTER! Geen Croma. :N
Croma :Y
Op zondag 1 januari 2012 03:39 schreef liesje1979 het volgende:
Mochten we kinderen willen, hebben we je nodig, just so you know. :')
  donderdag 20 oktober 2011 @ 15:23:04 #93
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103327860
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 12:35 schreef Isegrim het volgende:
En nog een Beter Leven-ster ook!
En in de aanbieding een dag nadat ik het kocht :')
Heb het aangezet in boter en daarna afgeblust met een flesje bokbier, zout en peper, laurierblad en prov. kruiden. Volgens mij ben ik uitgeschoten met de prov. kruiden want het ruikt erg raar :?

quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 15:00 schreef SpermaDonor het volgende:

[..]

Croma :Y
Waarom zou je in geharde palmolie willen bakken als het ook in zoiets moois als boter kan?
pi_103328132
Bakken doe je in de roomboter toch Piet? :P
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_103328188
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 03:24 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar ik doe dat dus echt vrijwel nooit als mijn grootmoeder hoor. Dat is meer Piet's afdeling.
Of wacht, nee, toch wel, kijk! Net echt he? Met nep-decoratief-rozemarijn-plukje bovenop! :-)

[ link | afbeelding ]
Gestoofde Runderriblap

Dit is dus op zich geen vaststaand recept. Maar gewoon een paar richtlijnen, wat mijn moeder mij altijd al leerde: je runderlappen echt goed heet aanbraden, echt langer dan je denkt tot ze echt goed bruin gebakken (gecaramelliseerd) zijn. En oja,natuurlijk had je ze dan eerst goed gezouten.

Ander richtlijn is dus: alles onder water. Maar ja, water zou ik niet meer gebruiken, te grote kans dat het allemaal flauw wordt, dus gebruik bouillon. Blokje mag.
Nog een richtlijn: nooit koud water erbij gooien, dan schrikt het vlees en wordt het taai. Dus je bouillon of wijn eerst opwarmen. Magnetron is handig.

En dan maakt het dus allemaal niet zoveel uit. Wat ik hierboven deed was:
Riblap (sucade kan ook) zouten en flink aanbraden. Dan gesneden ui erbij, knoflookje, 15 peperkorrels, 1 steranijsje (altijd goed om de vleessmaak te accentueren), 3 stukjes foelie, 1 gedroogd klein chilipepertje, beetje verse of gedroogde tijm, beetje rozemarijn en een laurierblaadje. Dat allemaal eventjes meebakken, hoeft niet lang. Dan opgewarmde wijn erbij (300ml of zo) en opgewarmde bouillon (in dit geval van een shii-take bouillonblokje). Of alleen een van die twee. En een eetlepeltje sherry- of wijnazijn doet het ook altijd goed. Aan de kook brengen en meteen zacht zetten, het liefst op warmhoudplaatje, beste tegen de 90C aan en dat dan uurtje of 6.
(Bovenstaande riblappen heb ik 19 uur op "low" gesudderd in mijn slowcooker, maar ja, overdrijven is ook een vak ;) )

Weet je, als je nu nog weer kon proeven hoe het echt bij je oma smaakte zou het vast en zeker tegen vallen. Net zoals alles wat je in je jeugd geweldig lekker vond nu tegenvalt. Toch?
Daarom moet je niet bang zijn wat moderne aanpassingen te doen. Vinnik. Wijn, pepertje,bouillon, van die dingen. Ik vond het in ieder geval reuze ouderwets, maar superlekker smaken.
Dank je wel, deze ga ik zeker eens proberen O+
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  donderdag 20 oktober 2011 @ 15:32:04 #96
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103328252
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 15:29 schreef Stokstaart het volgende:
Bakken doe je in de roomboter toch Piet? :P
Geklaarde boter.
pi_103328341
Geklaarde boter is nog beter. :Y
  donderdag 20 oktober 2011 @ 15:36:12 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103328443
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 15:29 schreef Stokstaart het volgende:
Bakken doe je in de roomboter toch Piet? :P
Geklaarde boter is beter nog, of niervet, ganzenvet, spekvet, ook heel mooi en lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 oktober 2011 @ 15:36:59 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103328473
Ik ga van het weekend maar weer eens Varkenswangetjes zachtjes sudderen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103328562
Ohhh dat is zo lekker, varkens'kontjes' zoals de uitbater van ons favoriete Portugese restaurantje altijd zei (restaurantje bestaat niet meer ;( ).
  donderdag 20 oktober 2011 @ 15:45:53 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103328852
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 15:39 schreef Isegrim het volgende:
Ohhh dat is zo lekker, varkens'kontjes' zoals de uitbater van ons favoriete Portugese restaurantje altijd zei (restaurantje bestaat niet meer ;( ).
Jep, wij zijn er ook helemaal gek op
Ik stoof ze in wat rode wijn en doe er zeekraal bij en laat dan zout weg. Zeekraal en iberico varkenswangen. Dat vlees is zo donker dat het wel rundvlees lijkt, sterker nog, het is donkerder dan veel rundvlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103329598
En waar haal je geklaarde boter?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_103329910
Dat maak je. Supersimpel. Je kunt het ook kopen bij de toko (ghee, groen blik) maar is duur.
  donderdag 20 oktober 2011 @ 16:55:39 #104
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103331656
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 15:23 schreef Erasmo het volgende:

aangezet in boter en daarna afgeblust met een flesje bokbier
Oh oh, zo koud erbij? Dat worden taaie lappen.
  donderdag 20 oktober 2011 @ 17:01:57 #105
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103331894
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 16:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh oh, zo koud erbij? Dat worden taaie lappen.
Wel voorverwarmd natuurlijk.
  donderdag 20 oktober 2011 @ 17:05:13 #106
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103332020
Oh gelukkig!!!! *O*
  donderdag 20 oktober 2011 @ 17:28:17 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103332866
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 16:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh oh, zo koud erbij? Dat worden taaie lappen.
Onzin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103333084
Ohjee
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  donderdag 20 oktober 2011 @ 17:37:44 #109
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103333289
Alweer een echtelijke ruzie? *)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 20 oktober 2011 @ 17:38:35 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103333330
quote:
11s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 17:37 schreef golfer het volgende:
Alweer een echtelijke ruzie? *)
Sorry
ben ongesteld, dan heb je dat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 oktober 2011 @ 17:49:20 #111
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103379413
Croma :r dan zelfs nog liever 'gewone' margarine :+
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 22:51:13 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103398548
Heb varkenswangen ter ontdooien gelegd, en zeekraal in huis gehaald. Wordt smullen morgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 12:18:12 #114
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_103411540
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 12:21 schreef Erasmo het volgende:
De sucadelappen bij de Jumbo zagen er verrassend acceptabel uit:

[ afbeelding ]
Ha, die heb ik ook gisteren gekocht :D. Nu eerst even mijn sudderpan uitgraven ;(.
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 13:18:52 #115
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_103413129
n00b vraag :@. Is het nou de bedoeling dat je in een koekenpan aanbraadt, en dan overhevelt naar de grotere pan, of moet je gelijk in de grote pan aanbakken? :@. :@. :@.

ik heb nog nooit succesvol draadjesvlees gemaakt :').
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 13:21:05 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103413192
quote:
11s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 13:18 schreef k_i_m het volgende:
n00b vraag :@. Is het nou de bedoeling dat je in een koekenpan aanbraadt, en dan overhevelt naar de grotere pan, of moet je gelijk in de grote pan aanbakken? :@. :@. :@.

ik heb nog nooit succesvol draadjesvlees gemaakt :').
Ik braad het als er geen braadpan is ook gewoon in de koekenpan aan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 13:26:47 #117
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_103413355
Ik heb meer vlees dan in de braadpan past, dus overhevelen vanuit de koekenpan lijkt mij het makkelijkst. Maar dat is okee dus :Y.

Vorige keer dat ik draadjesvlees wilde maken kwam mijn wederhelft thuis van de slager met een tasje met in blokjes gehakt vlees 8)7. Dat moest, zei de slager. Needles to say dat het jammerlijk mislukte, dus deze keer moet het goed gaan :(.
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
pi_103413409
Ja, slagers zijn ook niet meer wat ze geweest zijn...
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 13:30:42 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103413466
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 13:28 schreef Isegrim het volgende:
Ja, slagers zijn ook niet meer wat ze geweest zijn...
Slagers zijn, net als bakkers, geen koks.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103413547
Neuh, maar ze behoren wel verstand van vlees te hebben en dat hebben ze meestal ook niet meer. :N
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 13:35:36 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103413620
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 13:33 schreef Isegrim het volgende:
Neuh, maar ze behoren wel verstand van vlees te hebben en dat hebben ze meestal ook niet meer. :N
Veel erger is het als je als slager echt verstand hebt van vlees en Nederlanders als klant die alleen maar mager willen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103413828
Ook weer waar...

KVW over 'mager' spek gezien?
  zaterdag 22 oktober 2011 @ 14:40:42 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103415554
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2011 13:42 schreef Isegrim het volgende:
Ook weer waar...

KVW over 'mager' spek gezien?
Ja ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 oktober 2011 @ 12:44:50 #124
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_103447931
Sukade voor vanavond staat alweer op, met rode wijn, knoflook, uitje, laurier en kruidnagel. Het ruikt heerlijk in huis :9~
  zondag 23 oktober 2011 @ 20:45:57 #125
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_103469213
Het is gelukt! Ze hadden alleen nog iets meer gekruid gemogen, maar ik vond het niet slecht voor een eerste poging. Men, wat was dat lang geleden, draadjesvlees O+.
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
  Moderator zondag 23 oktober 2011 @ 21:56:28 #126
45833 crew  Fogel
pi_103474599
Ik heb er vandaag ook een variant op gemaakt, "sosekjøtt" (vlees is saus). Flink lang gebakken, langer dan normaal (carameliseren zoals hierboven genoemd) en een tomaat en een scheut azijn erbij gedaan. Smaakte een stuk beter dan normaal :)
http://www.matprat.no/tra(...)ppskrifter/sosekjott
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
pi_103477341
Ik ken geen zweeds of deens of noors of wat voor taal het ook mag zijn (ik gok op zweeds) maar het ziet er wel lekker uit.
Vertaling aub :)
  Moderator maandag 24 oktober 2011 @ 22:04:51 #128
45833 crew  Fogel
pi_103520216
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 22:30 schreef Sorella het volgende:
Ik ken geen zweeds of deens of noors of wat voor taal het ook mag zijn (ik gok op zweeds) maar het ziet er wel lekker uit.
Vertaling aub :)
1 kg rundsvlees (deel 3 of 4 uit dit plaatje, maar ik heb deel 7 uit dit plaatje gebruikt)
4 eetlepels margarine (ik gebruik roomboter)
5 eetlepels meel
9 dl bouillon
1 ui (ik gebruikte 3-4 sjalot)
1 theelepel zout
½ theelepel peper
2 eetlepels margarine voor het bakken

1. Smelt en bruin de boter en het meel totdat het notenbruin is, doe dan de bouillon en zout en peper erbij. Een tomaat en een scheut azijn erbij maakt het nog lekkerder.


2. Snij het vlees is grote dobbelstenen van ca. 4x4 cm (ik heb het met zeezout en versgemalen zwarte peper ingewreven, maar da's geen deel van het recept zoals het online staat). Maak de ui schoon en snij in schijven. Bruin het vlees (zoals eerder aangegeven langer doorbakken dan je zou denken) en de ui (die je er pas bijdoet nadat je het vlees gedraaid hebt) in een pan en leg het daarna in de saus. Laat het onder een deksel sudderen, net onder het kookpunt en minimaal een uur (ik heb het 3-4 uur laten staan op zacht vuur) totdat het vlees mals is.
Eventueel zout en peper toevoegen..
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
pi_103664567
Lekker draadjesvlees behoord niet mals te zijn en natuurlijk goed doorregen, dus geen magere lappen.
Persoonlijk vind ik een dik doorregen klapstuk het lekkerst.
Op maandag aanbraden in heet vet met wat olie(ingewreven met peper, zout, iets tomatenpuree eventuele kruiden plus door flink wat bloem gerold) daarna geblust met genoeg water of bouillon een uurtje laten pruttelen, nog steeds alleen voor de heerlijke jus bij de normale maaltijd.
Daarna bij elke warme maaltijd opwarmen net tot het kookpunt, steeds alleen voor de jus. Als u van de maaltijd een gehaktbal of speklap overheeft, samen met het losgeschraapte braadvocht in de draadjesvleespan.
Op donderdag of vrijdag heeft u het heerlijkste draadjesvlees.
pi_103665117
Aansluitend op mijn vorige bericht.
Ik gebruik nooit roomboter om te braden. Roomboter verbrand te snel als het te heet wordt.
Dus voor mij gewone lekkere braadboter met een flinke scheut plantenolie, die combinatie kan veel meer hitte verdragen, het vlees in een passende braadpan heet dichtschroeien, wat knoflook erbij een schep sambal en de bovenkant insmeren met mosterd.
Heerlijk.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 12:54:05 #131
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103665708
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 12:39 schreef Truffelvarken het volgende:
Aansluitend op mijn vorige bericht.
Ik gebruik nooit roomboter om te braden. Roomboter verbrand te snel als het te heet wordt.
Dus voor mij gewone lekkere braadboter met een flinke scheut plantenolie, die combinatie kan veel meer hitte verdragen, het vlees in een passende braadpan heet dichtschroeien, wat knoflook erbij een schep sambal en de bovenkant insmeren met mosterd.
Heerlijk.
Daarom geklaarde boter of reuzel/ganzenvet.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 14:49:20 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103670062
Ik snap geen hout van dat verhaal van Truffelvarken.
Eet je het vlees nog wel op? Of eet je een week lang jus?
pi_103671134
Tnx Fogel ^O^
pi_103878137
Ik laat mijn stoofvees altijd sudderen in de oven, in een ovenschaal met deksel op ca. 110 graden. Gaat zo nooit te hard en wordt heerlijk mals.
Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel.
  woensdag 2 november 2011 @ 18:49:50 #135
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103885108
110 graden is harder dan op een sudderplaatje hoor.
  woensdag 2 november 2011 @ 18:54:51 #136
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103885339
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 16:12 schreef Kimbell het volgende:
Ik laat mijn stoofvees altijd sudderen in de oven, in een ovenschaal met deksel op ca. 110 graden. Gaat zo nooit te hard en wordt heerlijk mals.
Je kunt het beter langzaam garen op een wat lagere temperatuur.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 14 november 2011 @ 16:12:17 #137
360813 meerdanvlees
Een site voor kookgekken
pi_104355299
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 14:13 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Troep, zou echt nooit bij een website kopen waar ze zulk vlees op de site zetten. Babaren.
Nou doe je ons toch echt tekort hoor! De foto die jij post is van (Hollandse) biefstuk. Die snijden wij in omdat het gros van onze klanten dat graag zo wil. Maar wij zouden dit vlees niet aanraden voor draadjesvlees! Daarvoor kun je veel beter borstlap of bloemstuk gebruiken!

We zagen ook een opmerking voorbij komen in deze topic dat het moeilijk is om vlees op internet te bestellen omdat je het niet ziet voor je het koopt. Klopt. Zien is geloven. Daarom hebben wij de regel "Niet goed? Geld terug!" We hebben er alle begrip voor dat ons verkoopargument "We zijn van huis uit horecaleverancier en hebben dus eerste keus op de markt" niks betekent zolang je het niet een keer geprobeerd hebt. Vandaar.
meerdanvlees.nl
  maandag 14 november 2011 @ 16:15:15 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104355408
Wat een graatmager vlees, het meer dan vlees is duidelijk geen verstand van koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 november 2011 @ 16:17:18 #139
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_104355494
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 14:49 schreef RobinOok het volgende:
Ik snap geen hout van dat verhaal van Truffelvarken.
Eet je het vlees nog wel op? Of eet je een week lang jus?
Truffelvarken doet er 5 dagen over om stoofvlees te maken waar wij er één dag/1,5 dag over doen. Wij laten het uren staan. Hij een uurtje en dan iedere dag een uurtje. Ondertussen eet hij de jus bij z'n aardappeltjes.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 14 november 2011 @ 16:20:01 #140
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_104355600
Aanstaand weekend weer voor tientallen mensen draadjesvlees maken :9
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_104355952
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 16:12 schreef meerdanvlees het volgende:

[..]

Nou doe je ons toch echt tekort hoor! De foto die jij post is van (Hollandse) biefstuk. Die snijden wij in omdat het gros van onze klanten dat graag zo wil. Maar wij zouden dit vlees niet aanraden voor draadjesvlees! Daarvoor kun je veel beter borstlap [ afbeelding ] of bloemstuk [ afbeelding ] gebruiken!

We zagen ook een opmerking voorbij komen in deze topic dat het moeilijk is om vlees op internet te bestellen omdat je het niet ziet voor je het koopt. Klopt. Zien is geloven. Daarom hebben wij de regel "Niet goed? Geld terug!" We hebben er alle begrip voor dat ons verkoopargument "We zijn van huis uit horecaleverancier en hebben dus eerste keus op de markt" niks betekent zolang je het niet een keer geprobeerd hebt. Vandaar.
Leuk dat er een reactie komt op de opmerkingen! Maar de kritiekpunten waren m.n.: te mager vlees - en inderdaad, gemangelde biefstuk. Ik begrijp dat klanten dat willen (of eigenlijk begrijp ik daar helemaal niets van), maar dat kun je toch niet over je hart verkrijgen als je van goed vlees houdt?

Verkopen jullie dan ook biefstuk die níet is ingesneden, voor de klanten die dat willen?
(tevens twijfel ik over de kwaliteit van de biefstuk als deze ingesneden is, dat doet me vermoeden dat het vlees eigenlijk niet goed genoeg is, wat verbloemd wordt door het in te snijden)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  maandag 14 november 2011 @ 16:34:49 #142
360813 meerdanvlees
Een site voor kookgekken
pi_104356158
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat een graatmager vlees, het meer dan vlees is duidelijk geen verstand van koken.
't Is maar net wat je met je vlees wilt. Gemarmerd kan ook maar voor draadjesvlees raden we dat niet aan. Toch gemarmerd? Misschien is riblap een optie? of black angus sukade? Aan ons zal het niet liggen, je kunt het zo gek niet bedenken, wij hebben het in huis.
meerdanvlees.nl
  maandag 14 november 2011 @ 16:35:09 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_104356174
Leuk spam-accountje ervoor aangemaakt door meerdanvlees?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 14 november 2011 @ 16:36:11 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104356213
@meerdanvlees, hoe lang hangt jullie vlees af, en is dat in plastic of droog?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 november 2011 @ 16:38:58 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104356342
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 16:34 schreef meerdanvlees het volgende:

[..]

't Is maar net wat je met je vlees wilt. Gemarmerd kan ook maar voor draadjesvlees raden we dat niet aan. Toch gemarmerd? Misschien is riblap een optie? [ afbeelding ] of black angus sukade? [ afbeelding ] Aan ons zal het niet liggen, je kunt het zo gek niet bedenken, wij hebben het in huis.
Dat wat er aan vet aan zit, zit op de verkeerde plaats, die riblap is nauwelijks gemarmerd.

Dit is gemarmerd mooi vlees

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 november 2011 @ 16:42:20 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104356508
Nog meer meatporn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 november 2011 @ 16:44:56 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104356638
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 16:35 schreef golfer het volgende:
Leuk spam-accountje ervoor aangemaakt door meerdanvlees?
Heb daar geen moeite mee als hij/zij gewoon inhoudelijk over het vlees post in een topic waar het inhoudelijk over vleeskwaliteit gaat. Maar dan ook niet jammeren als je out of depth bent.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104356826
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 16:34 schreef meerdanvlees het volgende:

[..]

't Is maar net wat je met je vlees wilt. Gemarmerd kan ook maar voor draadjesvlees raden we dat niet aan. Toch gemarmerd? Misschien is riblap een optie?
Waarom niet?
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 14 november 2011 @ 16:50:19 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104356885
quote:
2s.gif Op maandag 14 november 2011 16:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Waarom niet?
Omdat ze geen verstand hebben van koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 november 2011 @ 16:51:23 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104356928
Geen Iberico bij meerdanvlees, geen Livar bij meerdanvlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104356994
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Geen Iberico bij meerdanvlees, geen Livar bij meerdanvlees
Ik moet weer eens langs de Spaanse speciaalzaak in Rotterdam Zuid.. Die verkoopt de wat vettere snijrestjes van Iberico gevacumeerd in plakjes van een centimeter dik. Heerlijk om blokjes van te snijden en je aardappeltjes in op te bakken. :9
La derecha oprime, la izquierda libera
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')