abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_103082317
dit volg ik even, maak regelmatig stoofpotjes maar ben toch wel benieuwd naar het ouderwetse recept. Wellicht dat ik komende maand sowieso weer een x langsga bij mijn oma, ik ga haar eens vragen hoe zij het maakte :)

(verwacht niet teveel, toen ik ooit eens vroeg hoe zij nu de boerenkool maakte kreeg ik nauwelijks antwoord... 'ja, gewoon, koken, stampen... hoeveel? Tja beetje uitproberen..')
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 10:29:05 #27
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103107129
Het begint allemaal met mooi doorregen vlees, bv. een sucadelap hoort er niet zo uit te zien:



Maar zo:

  zaterdag 15 oktober 2011 @ 15:01:29 #28
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_103113325
Mijn receptje:

Het vlees braden in flink wat boter, zout/peper erbij, even nog laten bakken. Dan (flink veel) knoflook, uitje, paprikaatje, champignon erbij, weer even bakken, dan kruidnagel en laurier erbij, omscheppen, dan rode wijn en water erbij en lekker een uurtje of 6/7 laten sudderen.Meestal zet ik het de avond ervoor al op, uurtje of twee, gas uit en laten staan. de volgende ochtend gelijk aanzetten en 's avonds lekker smullen :9~ (lekker met rijst of met puree en rode kool)
pi_103116010
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 10:29 schreef Erasmo het volgende:
Het begint allemaal met mooi doorregen vlees, bv. een sucadelap hoort er niet zo uit te zien:

[ afbeelding ]

Maar zo:

[ afbeelding ]
]

Idd Praise the Lard _O_ _O_
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_103116302
Eventueel kun je je nog aansluiten bij het draadjesvleesgenootschap.
pi_103116786
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 16:52 schreef Bladergroen het volgende:
Eventueel kun je je nog aansluiten bij het draadjesvleesgenootschap.
:D
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_103120421
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:36 schreef ondeugend het volgende:
Ik doe altijd heel simpel

inwrijven met zout en peper,
grove stukken ui, tomaat en laurierblad er bij en een klein beetje water.

En dan een uurtje of 3 op het kleinste pitje op een stoofplaatje.
Kind kan de was doen... en lekker!

Beetje azijn kan ook en of nog andere dingen zoals kruidnagel
Ik doe het ook zo maar ipv tomaat doe ik er nog wat knoflook bij.
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 19:31:32 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103121469
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 10:29 schreef Erasmo het volgende:
Het begint allemaal met mooi doorregen vlees, bv. een sucadelap hoort er niet zo uit te zien:

[ afbeelding ]

Maar zo:

[ afbeelding ]
Nog liever zo

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103121710
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nog liever zo

[ afbeelding ]
Zó extreem dooraderd zie je het toch maar zelden.. En volgens mij is iets minder evengoed zeeeeeer lekker mals (drinkbaar haast ;) ) te krijgen. Althans, dat is mij vanavond wel goed gelukt :Y :9
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:04:57 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103122754
Had vanavond een stuk iberico schouder, spaans biologisch varken, die ze met eikels voeren. Dat was zo doorregen dat het zowat voor de helft uit vet bestond, in het vlees, niet er omheen. Ik had dit aangebraden en bijna drie uur in de oven bij 120 graden. Het was zo mals als sudderlappen. Je kon het zuigen.
Genoten!
Had er een barolosaus bij gemaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103122812
Dat klinkt goed!! :Y Jammer dat dat soort vlees niet wat gemakkelijker verkrijgbaar is, zou dat best een keer willen proberen :)
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:10:39 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103123016
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:06 schreef Sunnythesun het volgende:
Dat klinkt goed!! :Y Jammer dat dat soort vlees niet wat gemakkelijker verkrijgbaar is, zou dat best een keer willen proberen :)
Ja, had het daar gisteren nog met een slager over, ik vertelde hem dat ik dit soort varkensvlees bij de Hanos haal. Hij wist heel goed waarom, maar zei ook, als hij dat in de toonbank legt hij het niet verkoopt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103123450
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, had het daar gisteren nog met een slager over, ik vertelde hem dat ik dit soort varkensvlees bij de Hanos haal. Hij wist heel goed waarom, maar zei ook, als hij dat in de toonbank legt hij het niet verkoopt.
Wat uiteraard ook weer heel logisch is ja.. :Y -O- Gelukkig heb ik nu een goed bio-adres die echt wel heel goed vlees verkoopt hier in de regio, maar Oldenzaal ligt nu ook weer niet écht op de route voor me, dus voor de dagelijkse dingen blijf ik afhankelijk van de dorpsslager en supermarkt hier vrees ik..
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:29:22 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103123908
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:19 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Wat uiteraard ook weer heel logisch is ja.. :Y -O- Gelukkig heb ik nu een goed bio-adres die echt wel heel goed vlees verkoopt hier in de regio, maar Oldenzaal ligt nu ook weer niet écht op de route voor me, dus voor de dagelijkse dingen blijf ik afhankelijk van de dorpsslager en supermarkt hier vrees ik..
Ik rij eens in de twee maanden bij de hanos voorbij en koop dan een partij livar, iberico en amerikaanse en ierse ribeye en prime rib.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103124076
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik rij eens in de twee maanden bij de hanos voorbij en koop dan een partij livar, iberico en amerikaanse en ierse ribeye en prime rib.
Dat is best een idee.. we hebben tegenwoordig een kvk nummer immers O-) alleen jammer dat de Hanos hier nóg verder vandaan is dan die bio-slager :X En ook weer niet ergens waar we toch al regelmatig komen of zo. Met brandstofkosten wordt het dan wel een kostbaar geheel -O- }:|
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 23:06:51 #41
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103131018
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nog liever zo

[ afbeelding ]
Heerlijk maar ontzettend lastig te vinden.

quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:19 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Wat uiteraard ook weer heel logisch is ja.. :Y -O- Gelukkig heb ik nu een goed bio-adres die echt wel heel goed vlees verkoopt hier in de regio, maar Oldenzaal ligt nu ook weer niet écht op de route voor me, dus voor de dagelijkse dingen blijf ik afhankelijk van de dorpsslager en supermarkt hier vrees ik..
Waar woon je ongeveer? Wellicht dat ik wat in de buurt weet :)
pi_103131062
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 23:06 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Heerlijk maar ontzettend lastig te vinden.

[..]

Waar woon je ongeveer? Wellicht dat ik wat in de buurt weet :)
Vlak bij Almeloooooo ;)
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 23:13:09 #43
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103131345
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 23:07 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Vlak bij Almeloooooo ;)
Is het geen mogelijkheid 15 kilo te halen en dat in de vriezert te doen?

Ik weet sowieso wel een goede varkensboer die bezorgrondes doet in Twente.
pi_103131474
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 23:13 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Is het geen mogelijkheid 15 kilo te halen en dat in de vriezert te doen?

Ik weet sowieso wel een goede varkensboer die bezorgrondes doet in Twente.
Nou.. mijn vriezer is niet zo groot en de hond heeft ook al een deel in beslag genomen (althans, zijn verse vlees wat hij eet dan dus :+ ). Meer dan 2-3 kilo gaat 'em niet worden vrees ik :)
pi_103131487
-> http://www.beefensteak.nl/nl/

Nog niets besteld, maar overweeg het wel, ziet er goed uit.
  zondag 16 oktober 2011 @ 02:13:04 #46
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_103137265
Wat een webshop.

De keuzes zijn geweldig.
Binnenkort eens wat laten komen vanuit Ter Aar.
Prijzen zijn niet 'groothandel' maar de kwaliteit ziet er top uit !
  zondag 16 oktober 2011 @ 06:58:45 #47
225540 Pugg
Friends forever
pi_103139713
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 15:01 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Mijn receptje:

Het vlees braden in flink wat boter, zout/peper erbij, even nog laten bakken. Dan (flink veel) knoflook, uitje, paprikaatje, champignon erbij, weer even bakken, dan kruidnagel en laurier erbij, omscheppen, dan rode wijn en water erbij en lekker een uurtje of 6/7 laten sudderen.Meestal zet ik het de avond ervoor al op, uurtje of twee, gas uit en laten staan. de volgende ochtend gelijk aanzetten en 's avonds lekker smullen :9~ (lekker met rijst of met puree en rode kool)
Braden is niet goed, zo langzaam mogelijk bruin laten worden (volgens mijn oma)
pi_103140853
Super topic!! Ik vind stoofvlees met wijn nooit echt lekker, mijn familie recept is met bier :)

Ingrediënten

800 g runderriblappen/sukadelappen
1 el boter
4 uien, in halve ringen
6 teentjes knoflook, in schijfjes
1 flesje oud bruin bier (Kanon is ook lekker)
1 winterwortel, in halve schijfjes
4 laurierbladen
2 el tijm
Heel klein beetje chili flakes
Klein beetje suiker/stroop
grove mosterd (potje)
1 liter runderbouillon
zout en peper uit de molen
verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Wrijf het vlees in met zout en peper en een dikke laag mosterd en bak het rondom bruin in de boter in een zware stoofpan.
Haal het vlees eruit, voeg meer boter/olie toe (ja de mosterd is nu aangekoekt, maar dat maakt niks uit), en voeg de uien, wortel en knoflook toe en laat even bakken.
Voeg vervolgens het bier toe en laat het mengsel goed aan de kook komen.
Nu de laurier, tijm, chiliflakes, suiker/stroop en bouillon toevoegen zodat het vlees net onderstaat.
Laat nu in ongeveer 4 tot 6 uur rustig garen. Als het wat droog is, voeg dan nog wat meer boullion bij.
Breng op smaak met zout en peper.

Wij eten er graag aardappels en doperwtjes bij.
pi_103141011
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nog liever zo

[ afbeelding ]
Wow! Zo prachtig gemarmerd heb ik nog nooit gezien.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 16 oktober 2011 @ 10:21:25 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103141038
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:19 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Wow! Zo prachtig gemarmerd heb ik nog nooit gezien.
De A&P Had vaak prachtig vlees maar die zijn weg. Weet zeker dat dit soort vlees er ook in NL is maar dat het verwerkt wordt in gehakt ofzo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')