Die volg ik ookquote:Op vrijdag 14 oktober 2011 00:28 schreef golfer het volgende:
Misschien dat je hier Het grote stoofpottentopic #5 of in 1 van de delen daarvoor nog wel wat recepten en inspiratie vinden kunt?
Hangt er van af hoe oud je Oma is/was.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 00:31 schreef Stokstaart het volgende:
Die volg ik ook, heerlijke schotels. Maar ik zoek echt het traditionele recept voor (nostalgiemodus- on
) 'oma's' draadjesvlees.
Volgens mij was dat toch alleen boterzacht vlees zonder zaken als knoflook of tomaat?
De mijne is doodquote:Op vrijdag 14 oktober 2011 00:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Hangt er van af hoe oud je Oma is/was.
Die van mij was uit 1897 en had een ander recept dan de Oma's van mijn leeftijd..
Ik volg hetzelfde recept, maar dan wel met een theelepeltje sambal erbijquote:Op vrijdag 14 oktober 2011 00:36 schreef ondeugend het volgende:
Ik doe altijd heel simpel
inwrijven met zout en peper,
grove stukken ui, tomaat en laurier er bij en een klein beetje water.
En dan een uurtje of 3 op het kleinste pitje op een stoofplaatje.
Kind kan de was doen... en lekker!
Hoeveel water gebruik je dan? En hoeveel azijn ongeveer?quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 00:36 schreef ondeugend het volgende:
Ik doe altijd heel simpel
inwrijven met zout en peper,
grove stukken ui, tomaat en laurierblad er bij en een klein beetje water.
En dan een uurtje of 3 op het kleinste pitje op een stoofplaatje.
Kind kan de was doen... en lekker!
Beetje azijn kan ook en of nog andere dingen zoals kruidnagel
Zoveel water dat het niet droogsuddert, je moet af en toe wel even checken.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 00:40 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Hoeveel water gebruik je dan? En hoeveel azijn ongeveer?
Verhoudingen zijn natuurlijk cruciaal...
Ipv azijn dan.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 00:46 schreef golfer het volgende:
En vooral niet een flinke scheut rode wijn vergeten.
Mijn gruwelijk lekkere sukade-stoofvlees van afgelopen weekend heb ik 2 middagen (ruim 6 uur) laten pruttelen.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 01:56 schreef RobinOok het volgende:
En echt wel langer dan 3 uur, uurtje of 7 minstens.
Robin heb jij het recept van hoe jij het maakt of zou maken?quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 01:56 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij moeten ze echt wel onderstaan hoor.
En ik zou geen water maar bouillon gebruiken.
En echt wel langer dan 3 uur, uurtje of 7 minstens.
En een dun laagje mosterd tijdens het sudderen.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 00:48 schreef jefjef het volgende:
eene tip van mijn oma was ook enkele brokken ontbijtkoek mee laten sudderen tot het is op gelost. Maakt een heerlijke dikke jus
]quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 10:29 schreef Erasmo het volgende:
Het begint allemaal met mooi doorregen vlees, bv. een sucadelap hoort er niet zo uit te zien:
[ afbeelding ]
Maar zo:
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 16:52 schreef Bladergroen het volgende:
Eventueel kun je je nog aansluiten bij het draadjesvleesgenootschap.
Ik doe het ook zo maar ipv tomaat doe ik er nog wat knoflook bij.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 00:36 schreef ondeugend het volgende:
Ik doe altijd heel simpel
inwrijven met zout en peper,
grove stukken ui, tomaat en laurierblad er bij en een klein beetje water.
En dan een uurtje of 3 op het kleinste pitje op een stoofplaatje.
Kind kan de was doen... en lekker!
Beetje azijn kan ook en of nog andere dingen zoals kruidnagel
Nog liever zoquote:Op zaterdag 15 oktober 2011 10:29 schreef Erasmo het volgende:
Het begint allemaal met mooi doorregen vlees, bv. een sucadelap hoort er niet zo uit te zien:
[ afbeelding ]
Maar zo:
[ afbeelding ]
Zó extreem dooraderd zie je het toch maar zelden.. En volgens mij is iets minder evengoed zeeeeeer lekker mals (drinkbaar haastquote:Op zaterdag 15 oktober 2011 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nog liever zo
[ afbeelding ]
Ja, had het daar gisteren nog met een slager over, ik vertelde hem dat ik dit soort varkensvlees bij de Hanos haal. Hij wist heel goed waarom, maar zei ook, als hij dat in de toonbank legt hij het niet verkoopt.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 20:06 schreef Sunnythesun het volgende:
Dat klinkt goed!!Jammer dat dat soort vlees niet wat gemakkelijker verkrijgbaar is, zou dat best een keer willen proberen
Wat uiteraard ook weer heel logisch is ja..quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, had het daar gisteren nog met een slager over, ik vertelde hem dat ik dit soort varkensvlees bij de Hanos haal. Hij wist heel goed waarom, maar zei ook, als hij dat in de toonbank legt hij het niet verkoopt.
Ik rij eens in de twee maanden bij de hanos voorbij en koop dan een partij livar, iberico en amerikaanse en ierse ribeye en prime rib.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 20:19 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Wat uiteraard ook weer heel logisch is ja..![]()
Gelukkig heb ik nu een goed bio-adres die echt wel heel goed vlees verkoopt hier in de regio, maar Oldenzaal ligt nu ook weer niet écht op de route voor me, dus voor de dagelijkse dingen blijf ik afhankelijk van de dorpsslager en supermarkt hier vrees ik..
Dat is best een idee.. we hebben tegenwoordig een kvk nummer immersquote:Op zaterdag 15 oktober 2011 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik rij eens in de twee maanden bij de hanos voorbij en koop dan een partij livar, iberico en amerikaanse en ierse ribeye en prime rib.
Heerlijk maar ontzettend lastig te vinden.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nog liever zo
[ afbeelding ]
Waar woon je ongeveer? Wellicht dat ik wat in de buurt weetquote:Op zaterdag 15 oktober 2011 20:19 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Wat uiteraard ook weer heel logisch is ja..![]()
Gelukkig heb ik nu een goed bio-adres die echt wel heel goed vlees verkoopt hier in de regio, maar Oldenzaal ligt nu ook weer niet écht op de route voor me, dus voor de dagelijkse dingen blijf ik afhankelijk van de dorpsslager en supermarkt hier vrees ik..
Vlak bij Almelooooooquote:Op zaterdag 15 oktober 2011 23:06 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Heerlijk maar ontzettend lastig te vinden.
[..]
Waar woon je ongeveer? Wellicht dat ik wat in de buurt weet
Is het geen mogelijkheid 15 kilo te halen en dat in de vriezert te doen?quote:
Nou.. mijn vriezer is niet zo groot en de hond heeft ook al een deel in beslag genomen (althans, zijn verse vlees wat hij eet dan dusquote:Op zaterdag 15 oktober 2011 23:13 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Is het geen mogelijkheid 15 kilo te halen en dat in de vriezert te doen?
Ik weet sowieso wel een goede varkensboer die bezorgrondes doet in Twente.
Braden is niet goed, zo langzaam mogelijk bruin laten worden (volgens mijn oma)quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 15:01 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Mijn receptje:
Het vlees braden in flink wat boter, zout/peper erbij, even nog laten bakken. Dan (flink veel) knoflook, uitje, paprikaatje, champignon erbij, weer even bakken, dan kruidnagel en laurier erbij, omscheppen, dan rode wijn en water erbij en lekker een uurtje of 6/7 laten sudderen.Meestal zet ik het de avond ervoor al op, uurtje of twee, gas uit en laten staan. de volgende ochtend gelijk aanzetten en 's avonds lekker smullen(lekker met rijst of met puree en rode kool)
Wow! Zo prachtig gemarmerd heb ik nog nooit gezien.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nog liever zo
[ afbeelding ]
De A&P Had vaak prachtig vlees maar die zijn weg. Weet zeker dat dit soort vlees er ook in NL is maar dat het verwerkt wordt in gehakt ofzo.quote:Op zondag 16 oktober 2011 10:19 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Wow! Zo prachtig gemarmerd heb ik nog nooit gezien.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |