abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_103062273
Wie o wie heeft er een befaamd recept voor ouderwets draadjesvlees O+
Heb al allerlei recepten geprobeerd, met bier o.a. maar die vond ik toch niet lekker qua smaak :@

is het echt de truc om zo lang mogelijk te garen op een zo laag mogelijke temperatuur? En welk vlees sukade of riblappen?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_103062343
Hoorde je het toevallig ook op tv dat draadjesvlees :P
pi_103062385
een kleine klets azijn erbij als het niet goed mals wil worden en dan door laten sudderen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 00:28:46 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103062386
Misschien dat je hier Het grote stoofpottentopic #5 of in 1 van de delen daarvoor nog wel wat recepten en inspiratie vinden kunt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_103062495
quote:
3s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:28 schreef golfer het volgende:
Misschien dat je hier Het grote stoofpottentopic #5 of in 1 van de delen daarvoor nog wel wat recepten en inspiratie vinden kunt?
Die volg ik ook :Y , heerlijke schotels. Maar ik zoek echt het traditionele recept voor (nostalgiemodus- on :') ) 'oma's' draadjesvlees.
Volgens mij was dat toch alleen boterzacht vlees zonder zaken als knoflook of tomaat?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 00:33:42 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103062557
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:31 schreef Stokstaart het volgende:

Die volg ik ook :Y , heerlijke schotels. Maar ik zoek echt het traditionele recept voor (nostalgiemodus- on :') ) 'oma's' draadjesvlees.
Volgens mij was dat toch alleen boterzacht vlees zonder zaken als knoflook of tomaat?
Hangt er van af hoe oud je Oma is/was.
Die van mij was uit 1897 en had een ander recept dan de Oma's van mijn leeftijd. :') .
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_103062579
mm lekker! :P

Ik haal "grootmoeders recepten" altijd van smulweb.nl
zie http://www.smulweb.nl/zoeken/?type=recepten&query=draadjesvlees

eet smakelijk
pi_103062617
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:33 schreef golfer het volgende:

[..]

Hangt er van af hoe oud je Oma is/was.
Die van mij was uit 1897 en had een ander recept dan de Oma's van mijn leeftijd. :') .
De mijne is dood ;( ik wil gewoon het klassieke recept. Zoals men dat vroeger op de huishoudschool leerde maken.
Als zoiets überhaupt bestaan heeft. :P
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_103062626
Ik doe altijd heel simpel

inwrijven met zout en peper,
grove stukken ui, tomaat en laurierblad er bij en een klein beetje water.

En dan een uurtje of 3 op het kleinste pitje op een stoofplaatje.
Kind kan de was doen... en lekker!

Beetje azijn kan ook en of nog andere dingen zoals kruidnagel
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_103062638
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:36 schreef ondeugend het volgende:
Ik doe altijd heel simpel

inwrijven met zout en peper,
grove stukken ui, tomaat en laurier er bij en een klein beetje water.

En dan een uurtje of 3 op het kleinste pitje op een stoofplaatje.
Kind kan de was doen... en lekker!
Ik volg hetzelfde recept, maar dan wel met een theelepeltje sambal erbij ;)
Je raekt an de dinge geweun.
pi_103062691
Essentieel is mooi vetdoorregen vlees!

Verder kruidnagel, laurier, koekkruiden of speculaaskruiden, kardemom... Wij hebben niet echt vaste kruiden, net waar we zin in hebben.

Marsala is ook erg lekker bij draadjesvlees!
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 00:39:52 #12
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_103062726
De geur door heel het huis ook. O+
Onbetaalbaar
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_103062745
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:36 schreef ondeugend het volgende:
Ik doe altijd heel simpel

inwrijven met zout en peper,
grove stukken ui, tomaat en laurierblad er bij en een klein beetje water.

En dan een uurtje of 3 op het kleinste pitje op een stoofplaatje.
Kind kan de was doen... en lekker!

Beetje azijn kan ook en of nog andere dingen zoals kruidnagel
Hoeveel water gebruik je dan? En hoeveel azijn ongeveer?
Verhoudingen zijn natuurlijk cruciaal...
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 00:42:30 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103062799
Petroleumstelletje bij de hand? Om het als in oma's tijd te maken?

Sudderen maar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 00:44:27 #15
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_103062859
quote:
5s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:40 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Hoeveel water gebruik je dan? En hoeveel azijn ongeveer?
Verhoudingen zijn natuurlijk cruciaal...
Zoveel water dat het niet droogsuddert, je moet af en toe wel even checken.
Niet zo veel water dus aangezien de tomaten ook veel vocht bevatten en toch tot prut koken.

Scheutje azijn.

Je kan meer water doen als je meer jus wilt natuurlijk.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 00:45:35 #16
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_103062891
Oh ja en niet te zuinig met boter. :+
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 00:46:18 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103062909
En vooral niet een flinke scheut rode wijn vergeten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 00:47:17 #18
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_103062934
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:46 schreef golfer het volgende:
En vooral niet een flinke scheut rode wijn vergeten.
Ipv azijn dan.
Vind ik
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_103062962
eene tip van mijn oma was ook enkele brokken ontbijtkoek mee laten sudderen tot het is op gelost. Maakt een heerlijke dikke jus
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 01:56:46 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103063877
Volgens mij moeten ze echt wel onderstaan hoor.
En ik zou geen water maar bouillon gebruiken.
En echt wel langer dan 3 uur, uurtje of 7 minstens.
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 01:59:10 #21
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103063889
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 01:56 schreef RobinOok het volgende:

En echt wel langer dan 3 uur, uurtje of 7 minstens.
Mijn gruwelijk lekkere sukade-stoofvlees van afgelopen weekend heb ik 2 middagen (ruim 6 uur) laten pruttelen. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 02:18:01 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103063984
Goed zo.
pi_103063995
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 01:56 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij moeten ze echt wel onderstaan hoor.
En ik zou geen water maar bouillon gebruiken.
En echt wel langer dan 3 uur, uurtje of 7 minstens.
Robin heb jij het recept van hoe jij het maakt of zou maken?
Al is het een linkje, samen met Piet ben jij toch stiekem een beetje de kook-autoriteit hier op FOK! B-)
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 03:24:49 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103064356
Ja, maar ik doe dat dus echt vrijwel nooit als mijn grootmoeder hoor. Dat is meer Piet's afdeling.
Of wacht, nee, toch wel, kijk! Net echt he? Met nep-decoratief-rozemarijn-plukje bovenop! :-)


Gestoofde Runderriblap

Dit is dus op zich geen vaststaand recept. Maar gewoon een paar richtlijnen, wat mijn moeder mij altijd al leerde: je runderlappen echt goed heet aanbraden, echt langer dan je denkt tot ze echt goed bruin gebakken (gecaramelliseerd) zijn. En oja,natuurlijk had je ze dan eerst goed gezouten.

Ander richtlijn is dus: alles onder water. Maar ja, water zou ik niet meer gebruiken, te grote kans dat het allemaal flauw wordt, dus gebruik bouillon. Blokje mag.
Nog een richtlijn: nooit koud water erbij gooien, dan schrikt het vlees en wordt het taai. Dus je bouillon of wijn eerst opwarmen. Magnetron is handig.

En dan maakt het dus allemaal niet zoveel uit. Wat ik hierboven deed was:
Riblap (sucade kan ook) zouten en flink aanbraden. Dan gesneden ui erbij, knoflookje, 15 peperkorrels, 1 steranijsje (altijd goed om de vleessmaak te accentueren), 3 stukjes foelie, 1 gedroogd klein chilipepertje, beetje verse of gedroogde tijm, beetje rozemarijn en een laurierblaadje. Dat allemaal eventjes meebakken, hoeft niet lang. Dan opgewarmde wijn erbij (300ml of zo) en opgewarmde bouillon (in dit geval van een shii-take bouillonblokje). Of alleen een van die twee. En een eetlepeltje sherry- of wijnazijn doet het ook altijd goed. Aan de kook brengen en meteen zacht zetten, het liefst op warmhoudplaatje, beste tegen de 90C aan en dat dan uurtje of 6.
(Bovenstaande riblappen heb ik 19 uur op "low" gesudderd in mijn slowcooker, maar ja, overdrijven is ook een vak ;) )

Weet je, als je nu nog weer kon proeven hoe het echt bij je oma smaakte zou het vast en zeker tegen vallen. Net zoals alles wat je in je jeugd geweldig lekker vond nu tegenvalt. Toch?
Daarom moet je niet bang zijn wat moderne aanpassingen te doen. Vinnik. Wijn, pepertje,bouillon, van die dingen. Ik vond het in ieder geval reuze ouderwets, maar superlekker smaken.
  vrijdag 14 oktober 2011 @ 06:59:40 #25
225540 Pugg
Friends forever
pi_103064789
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:48 schreef jefjef het volgende:
eene tip van mijn oma was ook enkele brokken ontbijtkoek mee laten sudderen tot het is op gelost. Maakt een heerlijke dikke jus
En een dun laagje mosterd tijdens het sudderen.
_O_ _O_ _O_
pi_103082317
dit volg ik even, maak regelmatig stoofpotjes maar ben toch wel benieuwd naar het ouderwetse recept. Wellicht dat ik komende maand sowieso weer een x langsga bij mijn oma, ik ga haar eens vragen hoe zij het maakte :)

(verwacht niet teveel, toen ik ooit eens vroeg hoe zij nu de boerenkool maakte kreeg ik nauwelijks antwoord... 'ja, gewoon, koken, stampen... hoeveel? Tja beetje uitproberen..')
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 10:29:05 #27
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103107129
Het begint allemaal met mooi doorregen vlees, bv. een sucadelap hoort er niet zo uit te zien:



Maar zo:

  zaterdag 15 oktober 2011 @ 15:01:29 #28
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_103113325
Mijn receptje:

Het vlees braden in flink wat boter, zout/peper erbij, even nog laten bakken. Dan (flink veel) knoflook, uitje, paprikaatje, champignon erbij, weer even bakken, dan kruidnagel en laurier erbij, omscheppen, dan rode wijn en water erbij en lekker een uurtje of 6/7 laten sudderen.Meestal zet ik het de avond ervoor al op, uurtje of twee, gas uit en laten staan. de volgende ochtend gelijk aanzetten en 's avonds lekker smullen :9~ (lekker met rijst of met puree en rode kool)
pi_103116010
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 10:29 schreef Erasmo het volgende:
Het begint allemaal met mooi doorregen vlees, bv. een sucadelap hoort er niet zo uit te zien:

[ afbeelding ]

Maar zo:

[ afbeelding ]
]

Idd Praise the Lard _O_ _O_
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_103116302
Eventueel kun je je nog aansluiten bij het draadjesvleesgenootschap.
pi_103116786
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 16:52 schreef Bladergroen het volgende:
Eventueel kun je je nog aansluiten bij het draadjesvleesgenootschap.
:D
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_103120421
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2011 00:36 schreef ondeugend het volgende:
Ik doe altijd heel simpel

inwrijven met zout en peper,
grove stukken ui, tomaat en laurierblad er bij en een klein beetje water.

En dan een uurtje of 3 op het kleinste pitje op een stoofplaatje.
Kind kan de was doen... en lekker!

Beetje azijn kan ook en of nog andere dingen zoals kruidnagel
Ik doe het ook zo maar ipv tomaat doe ik er nog wat knoflook bij.
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 19:31:32 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103121469
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 10:29 schreef Erasmo het volgende:
Het begint allemaal met mooi doorregen vlees, bv. een sucadelap hoort er niet zo uit te zien:

[ afbeelding ]

Maar zo:

[ afbeelding ]
Nog liever zo

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103121710
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nog liever zo

[ afbeelding ]
Zó extreem dooraderd zie je het toch maar zelden.. En volgens mij is iets minder evengoed zeeeeeer lekker mals (drinkbaar haast ;) ) te krijgen. Althans, dat is mij vanavond wel goed gelukt :Y :9
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:04:57 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103122754
Had vanavond een stuk iberico schouder, spaans biologisch varken, die ze met eikels voeren. Dat was zo doorregen dat het zowat voor de helft uit vet bestond, in het vlees, niet er omheen. Ik had dit aangebraden en bijna drie uur in de oven bij 120 graden. Het was zo mals als sudderlappen. Je kon het zuigen.
Genoten!
Had er een barolosaus bij gemaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103122812
Dat klinkt goed!! :Y Jammer dat dat soort vlees niet wat gemakkelijker verkrijgbaar is, zou dat best een keer willen proberen :)
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:10:39 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103123016
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:06 schreef Sunnythesun het volgende:
Dat klinkt goed!! :Y Jammer dat dat soort vlees niet wat gemakkelijker verkrijgbaar is, zou dat best een keer willen proberen :)
Ja, had het daar gisteren nog met een slager over, ik vertelde hem dat ik dit soort varkensvlees bij de Hanos haal. Hij wist heel goed waarom, maar zei ook, als hij dat in de toonbank legt hij het niet verkoopt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103123450
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, had het daar gisteren nog met een slager over, ik vertelde hem dat ik dit soort varkensvlees bij de Hanos haal. Hij wist heel goed waarom, maar zei ook, als hij dat in de toonbank legt hij het niet verkoopt.
Wat uiteraard ook weer heel logisch is ja.. :Y -O- Gelukkig heb ik nu een goed bio-adres die echt wel heel goed vlees verkoopt hier in de regio, maar Oldenzaal ligt nu ook weer niet écht op de route voor me, dus voor de dagelijkse dingen blijf ik afhankelijk van de dorpsslager en supermarkt hier vrees ik..
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 20:29:22 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103123908
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:19 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Wat uiteraard ook weer heel logisch is ja.. :Y -O- Gelukkig heb ik nu een goed bio-adres die echt wel heel goed vlees verkoopt hier in de regio, maar Oldenzaal ligt nu ook weer niet écht op de route voor me, dus voor de dagelijkse dingen blijf ik afhankelijk van de dorpsslager en supermarkt hier vrees ik..
Ik rij eens in de twee maanden bij de hanos voorbij en koop dan een partij livar, iberico en amerikaanse en ierse ribeye en prime rib.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103124076
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik rij eens in de twee maanden bij de hanos voorbij en koop dan een partij livar, iberico en amerikaanse en ierse ribeye en prime rib.
Dat is best een idee.. we hebben tegenwoordig een kvk nummer immers O-) alleen jammer dat de Hanos hier nóg verder vandaan is dan die bio-slager :X En ook weer niet ergens waar we toch al regelmatig komen of zo. Met brandstofkosten wordt het dan wel een kostbaar geheel -O- }:|
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 23:06:51 #41
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103131018
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nog liever zo

[ afbeelding ]
Heerlijk maar ontzettend lastig te vinden.

quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 20:19 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Wat uiteraard ook weer heel logisch is ja.. :Y -O- Gelukkig heb ik nu een goed bio-adres die echt wel heel goed vlees verkoopt hier in de regio, maar Oldenzaal ligt nu ook weer niet écht op de route voor me, dus voor de dagelijkse dingen blijf ik afhankelijk van de dorpsslager en supermarkt hier vrees ik..
Waar woon je ongeveer? Wellicht dat ik wat in de buurt weet :)
pi_103131062
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 23:06 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Heerlijk maar ontzettend lastig te vinden.

[..]

Waar woon je ongeveer? Wellicht dat ik wat in de buurt weet :)
Vlak bij Almeloooooo ;)
  zaterdag 15 oktober 2011 @ 23:13:09 #43
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103131345
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 23:07 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Vlak bij Almeloooooo ;)
Is het geen mogelijkheid 15 kilo te halen en dat in de vriezert te doen?

Ik weet sowieso wel een goede varkensboer die bezorgrondes doet in Twente.
pi_103131474
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 23:13 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Is het geen mogelijkheid 15 kilo te halen en dat in de vriezert te doen?

Ik weet sowieso wel een goede varkensboer die bezorgrondes doet in Twente.
Nou.. mijn vriezer is niet zo groot en de hond heeft ook al een deel in beslag genomen (althans, zijn verse vlees wat hij eet dan dus :+ ). Meer dan 2-3 kilo gaat 'em niet worden vrees ik :)
pi_103131487
-> http://www.beefensteak.nl/nl/

Nog niets besteld, maar overweeg het wel, ziet er goed uit.
  zondag 16 oktober 2011 @ 02:13:04 #46
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_103137265
Wat een webshop.

De keuzes zijn geweldig.
Binnenkort eens wat laten komen vanuit Ter Aar.
Prijzen zijn niet 'groothandel' maar de kwaliteit ziet er top uit !
  zondag 16 oktober 2011 @ 06:58:45 #47
225540 Pugg
Friends forever
pi_103139713
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 15:01 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Mijn receptje:

Het vlees braden in flink wat boter, zout/peper erbij, even nog laten bakken. Dan (flink veel) knoflook, uitje, paprikaatje, champignon erbij, weer even bakken, dan kruidnagel en laurier erbij, omscheppen, dan rode wijn en water erbij en lekker een uurtje of 6/7 laten sudderen.Meestal zet ik het de avond ervoor al op, uurtje of twee, gas uit en laten staan. de volgende ochtend gelijk aanzetten en 's avonds lekker smullen :9~ (lekker met rijst of met puree en rode kool)
Braden is niet goed, zo langzaam mogelijk bruin laten worden (volgens mijn oma)
pi_103140853
Super topic!! Ik vind stoofvlees met wijn nooit echt lekker, mijn familie recept is met bier :)

Ingrediënten

800 g runderriblappen/sukadelappen
1 el boter
4 uien, in halve ringen
6 teentjes knoflook, in schijfjes
1 flesje oud bruin bier (Kanon is ook lekker)
1 winterwortel, in halve schijfjes
4 laurierbladen
2 el tijm
Heel klein beetje chili flakes
Klein beetje suiker/stroop
grove mosterd (potje)
1 liter runderbouillon
zout en peper uit de molen
verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Wrijf het vlees in met zout en peper en een dikke laag mosterd en bak het rondom bruin in de boter in een zware stoofpan.
Haal het vlees eruit, voeg meer boter/olie toe (ja de mosterd is nu aangekoekt, maar dat maakt niks uit), en voeg de uien, wortel en knoflook toe en laat even bakken.
Voeg vervolgens het bier toe en laat het mengsel goed aan de kook komen.
Nu de laurier, tijm, chiliflakes, suiker/stroop en bouillon toevoegen zodat het vlees net onderstaat.
Laat nu in ongeveer 4 tot 6 uur rustig garen. Als het wat droog is, voeg dan nog wat meer boullion bij.
Breng op smaak met zout en peper.

Wij eten er graag aardappels en doperwtjes bij.
pi_103141011
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 oktober 2011 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nog liever zo

[ afbeelding ]
Wow! Zo prachtig gemarmerd heb ik nog nooit gezien.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 16 oktober 2011 @ 10:21:25 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103141038
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 10:19 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Wow! Zo prachtig gemarmerd heb ik nog nooit gezien.
De A&P Had vaak prachtig vlees maar die zijn weg. Weet zeker dat dit soort vlees er ook in NL is maar dat het verwerkt wordt in gehakt ofzo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')