abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_102805604
Hoi fokkers!

Al een paar weken kom ik regelmatig in dit forumgedeelte, om vervolgens na het bekijken van enkele heerlijke gerechten mijn computer weer uit te zetten..

Maar wat ik mis is eigenlijk een topic over makkelijk/ normale tot gemiddelde maaltijden die in ca 15 tot 30 minuten te bereiden zijn...

Zelf ben ik student, en 9 vd 10 keer loop ik in de AH met het idee nu eens lekker en gezond en gevarieerd te koken, om er vervolgens achter te komen dat ik geen idee heb wat ik eigenlijk moet pakken en waar te beginnen.

Geen ervaring en geen inspiratie hebbend, gecombineerd met totale onwetendheid over welke producten wel- en niet bij elkaar passen eindig ik 9 van de 10 keer weer met een stoommaaltijd of maaltijdsalade, die ik ondertussen ook wel kan dromen.

Daarnaast vind ik koken op zich best leuk, alleen zullen jullie begrijpen dat een truffelcompote niet echt mijn doelstelling is...

Wat zoek ik dus in dit topic? Ideeen / recepten van lekkere gerechten. Tips & Trucs. Het hoeft echt geen broodje kroket te zijn oid, maar bepaalde wok/rijst indische gerechten, hollandse maaltijden ( hoe maak ik snel een lekkere stamppot ? ) , andere ideeen. De supermarkten liggen vol met de meest lekkere ( en gezonde ) producten, maar ik heb geen idee waarvoor ze te gebruiken, of in welke combinatie !

Ik hoop op jullie hulp..
pi_102805759
Rijst, paprika, peper, tomaat, 1 ui, een pond kipfiletblokjes, woksaus(smaak zelf kiezen), haricovertjes erbij.

Begin met de kip te bakken in zonnebloemolie, als de kip gaar wordt sojasaus(of een andere soort) toevoegen, daarna de gesneden groente erbij voegen, meer sojasaus, nog 10-15 minuten bakken tot het lekker gaar is en de smaken gemengd zijn.
Daarnaast je rijst koken.

Zit je goed te eten.
Ik ben niet gek, ik ben een rolluik!
pi_102805831
Toen ik pas het huis uit ging ben ik begonnen met de pakjes van de Knorr en Honig.
Simpel beginnen met macaroni. Wat groentes er bij (staat op de verpakking wat je nodig hebt) en later wissel je af met andere groenten.

Gewoon lezen wat er op de verpakking staat, kan niet mis gaan.
Of je moet niet weten hoe je water aan de kook brengt. In dat geval heb je een probleem...
"Time to go clubbing. Watch out baby-seals!"
pi_102805954
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 13:28 schreef Zandman030 het volgende:
Rijst, paprika, peper, tomaat, 1 ui, een pond kipfiletblokjes, woksaus(smaak zelf kiezen), haricovertjes erbij.

Begin met de kip te bakken in zonnebloemolie, als de kip gaar wordt sojasaus(of een andere soort) toevoegen, daarna de gesneden groente erbij voegen, meer sojasaus, nog 10-15 minuten bakken tot het lekker gaar is en de smaken gemengd zijn.
Daarnaast je rijst koken.

Zit je goed te eten.
^O^ Dit soort dingen dus... Deze staat voor maandag.

Moet kip nog gekruid worden eigenlijk? Had laatst het geweldige idee om iets met gehaktballetjes te maken voor mijn huisgenoten, maar dat gehakt was dus niet te vreten omdat ik niet wist dat er nog specerijen door het vlees moesten worden gedaan }:|

quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 13:30 schreef freshy98 het volgende:
Toen ik pas het huis uit ging ben ik begonnen met de pakjes van de Knorr en Honig.
Simpel beginnen met macaroni. Wat groentes er bij (staat op de verpakking wat je nodig hebt) en later wissel je af met andere groenten.

Gewoon lezen wat er op de verpakking staat, kan niet mis gaan.
Of je moet niet weten hoe je water aan de kook brengt. In dat geval heb je een probleem...
Dat moet nog net lukken denk ik...

Staat er op die pakjes knor wat ik verder nodig heb aan ingredienten? Het probleem is een beetje dat die hoeveelheden vaak voor 2 of meer personen zijn, en dat mijn huisgenoten echt lapswanzen zijn die om 4 uur een broodje doner halen, om 8 uur nog een keer een baal patat bij de snackbar en vlak voor het slapen nog een pizza naar binnen werken...
pi_102806011
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 13:34 schreef Mister_Bojangles het volgende:

[..]

^O^ Dit soort dingen dus... Deze staat voor maandag.

Moet kip nog gekruid worden eigenlijk? Had laatst het geweldige idee om iets met gehaktballetjes te maken voor mijn huisgenoten, maar dat gehakt was dus niet te vreten omdat ik niet wist dat er nog specerijen door het vlees moesten worden gedaan }:|
Nou, die sojasaus zorgt wel voor de smaak hoor. Je hebt daarnaast ook van die kruidenmixen voor kip enzo. Dat is op zich ook wel makkelijk om je vlees te kruiden. Anders kun je nog altijd voor de standaard zout en peper gaan.
Who motivates the motivator?
pi_102806092
quote:
99s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 13:36 schreef Spouwerranger het volgende:

[..]

Nou, die sojasaus zorgt wel voor de smaak hoor. Je hebt daarnaast ook van die kruidenmixen voor kip enzo. Dat is op zich ook wel makkelijk om je vlees te kruiden. Anders kun je nog altijd voor de standaard zout en peper gaan.
Niet te veel peper, had er de vorige keer een rode en een gele paprika in zitten, met daarnaast 2 groene pepers. Ik had ook de kip extra gekruid en dit leverde een pittige smaaksensatie op waarbij de tranen over mijn wangen rolden. Was net te pittig, wel lekker fris en de haricovertjes worden ook lekker knapperig in de pan! ^O^ :Y)
Ik ben niet gek, ik ben een rolluik!
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 13:39:44 #7
154952 spoor4
Spoort niet
pi_102806100
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 13:34 schreef Mister_Bojangles het volgende:

Het probleem is een beetje dat die hoeveelheden vaak voor 2 of meer personen zijn, en dat mijn huisgenoten echt lapswanzen zijn die om 4 uur een broodje doner halen, om 8 uur nog een keer een baal patat bij de snackbar en vlak voor het slapen nog een pizza naar binnen werken...
Het is goedkoper om een grotere hoeveelheid te maken (bijv. voor 4 personen) en dan drie porties in te vriezen. Vervolgens wissel je dan gewoon af.
pi_102806131
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 13:39 schreef spoor4 het volgende:

[..]

Het is goedkoper om een grotere hoeveelheid te maken (bijv. voor 4 personen) en dan drie porties in te vriezen. Vervolgens wissel je dan gewoon af.
Bedacht ik me ook pas net :P Straks even van die goedhoud bakjes halen bij blokkert.
pi_102806438
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 13:34 schreef Mister_Bojangles het volgende:

Had laatst het geweldige idee om iets met gehaktballetjes te maken voor mijn huisgenoten, maar dat gehakt was dus niet te vreten omdat ik niet wist dat er nog specerijen door het vlees moesten worden gedaan }:|

niet weten hoe...maar goed..alles is te leren
zo doe ik het..maar iedereen doet het op z'n eigen manier..

flikker wat gehakt in een kom
snipper een klein uitjes en doe die erbij
klop een eitje en giet ongeveer een kwart tot de helft bij het gehakt
beetje kneden...paneermeel bij pleuren tot dat het weer een beetje een vaste massa wordt
sambal en ketjap naar smaak toevoegen (niet te ruig beginnen dus)
kleine balletjes draaien, nee geen soep balletjes
ipv 1 grote bal pp maak je nu 3 stuks ofzo
is lekkerder en makkelijker te braden
....dat zijn de heerlijke ballen van MrNiles :9
pi_102806517
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 13:50 schreef MrNiles het volgende:

[..]

....dat zijn de heerlijke ballen van MrNiles :9
:{
Ik ben niet gek, ik ben een rolluik!
pi_102806552
Pasta natuurlijk:
Gehakt (wel kruiden!) , ui, prei en/of courgette, paprika, evt tomaat in de koekepan wok.
Dan pot saus erbij, Jumbo mild (naam verder kwijt) is wel te doen.
Pasta koken en als alles klaar is de pasta door de sausmix en nog ff goed roeren.

Kip met rijst en pindasaus:
Duurt ff langer want moet 30-40 minuten marineren maar is echt fucking lekker.
Kip marineren met:
Kipkruiden, (marinade) ketjap, lading knoflook (wel persen he) en Patak's Mild Curry KruidenPASTA (Albert Heijn te koop) 1 vlalepel per kipfilet.

(niet de kruidensaus maar de PASTA)

Bakken met ui, prei, tomaat op niet te hoog vuur in koekepan of wok.
Rijst erbij, pindasaus erbij.

Lekkah lekkah.
pi_102806694
Kip moet je dus 30-40 minuten in de marinaden laten weken ofzo ?

Verder bedankt mensen ik krijg precies wat ik hoopte :D
pi_102806736
Men neme drie ons gerookte spekstukjes.... hoeft niet duur te zijn die kan je al kopen vanaf 70ct en een oven-afbak knoflookstobrood..... Alvorens de spek in de pan te gooien eerst het vuur ontlichten en de pan tot een matig tot hete temperatuur brengen... Boter is niet nodig omdat het spek reeds vanzichzeld vet bevat...( het spreekwoordelijke "in zijn eigen vet gaarkoken is hier dus ook echt van op toepassing )

.. Als de pan dan eenmaal op temperatuur is gekomen gooit men de spekstukjes in de pan en mede gooit met het afbakstokbrood in de oven, die men op een temperatuur van 200 graden ongeveer 17 minuten aan laat staan.....Eventueel als het budget toereikend is de stokbrood met kaas bedekken ( mjammie mjammie )

Dan als de spek goed is doorbakken gooit men de laatste tien minuten er nog wat grofgesneden paprika stukken bij ...

Dit alles serveren met een pilsje....van een goed kwaliteit, men neme bijv een Schultenbrau gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot, dekt teven de tafel romantisch met een kaars en of als je alleen bent eventueel samen met de poes of een flitsend magazine....
pi_102806750
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 13:52 schreef Zandman030 het volgende:

[..]

:{
_O-
pi_102806760
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 14:01 schreef MrNiles het volgende:

[..]

_O-
:9
Ik ben niet gek, ik ben een rolluik!
pi_102806801
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 13:59 schreef Mister_Bojangles het volgende:
Kip moet je dus 30-40 minuten in de marinaden laten weken ofzo ?

Verder bedankt mensen ik krijg precies wat ik hoopte :D
Juist
Kip marineren met:
Kipkruiden, (marinade) ketjap, lading knoflook (wel persen he) en Patak's Mild Curry KruidenPASTA (Albert Heijn te koop) 1 vlalepel per kipfilet.

Die hele brut 30-40 minuten laten staan.

Bakken doe ik trouwens met olijfolie.

Behalve hamlappen, steaks ed natuurlijk
pi_102806974
Ik neem aan dat je een vriezertje hebt? Thuis?

Dan is deze wel lekker ( is even een uurtje werk maar dan heb je voor drie dagen eten in de vriezer ) : zelfgemaakte kippensoep ...


ha is echt niet te vergelijken met soep uit blik..... als je verkouden begint te worden? dan knap je echt op van een puur natuur en vers zelfgemaakt kippensoepje ....

men neme een pannetje met water ( maakt niet zoveel uit hoeveel ) en men gooie daar drumstickjes in,,,,,, liefst lekker veel,,,,, en daarna uiersnipjes...en wat knoflook...wat peper zout en eventueel wat peterselie en/of verse koriander...... eventueel wat erg lekker is is verse stukjes kool erbij.......nadeel is wel dat een kool nogal groot is en die moet dan binnen een week opgemaakt worden...... en last but not least?? onmisbaar in elke kwaliteits keuken : een snufje vetsjin

laat dit ongeveer 45min tot 60min op een zacht vuurtje staan met deksel en daarnaa moet je de drumstickjes eruit halen...even wat af laten koelen .....wat volgt is eenbeetje vies werkje...je moet alle kip handmatig van de botjes halen.... en dan terug gooien in de pan...

nou ja dan eventueel nog een lekker knoflook stokbroodje met kaas erop ( geen milde kaas das niet lekker maar lekker zoute jong belegen goudse kaas ) in de oven doen... en eventueel nog wat verse tomaatstukjes of paprika bij de soep gooien..... en natuurlijk een lekker pislje erbij serveren ( bijv een duitse kwaliteits schultenbrau ( gebraut nach reinsheits gebot )

en dan is het smullen geblazen en mjammie mjammie
pi_102807055
30-40min? ik gooi t meestal de avond te voren al in de marinade :D

Schnelle (studenten)maaltijden
http://www.mijnstudentenleven.nl/maaltijden/
http://www.budgetkoken.be/

even googlen doet ook wonderen ;)

er zijn overigens ook genoeg kookboeken te vinden voor snelle (eenpersoons) maaltijden, goedkopere recepten, voor op kamers, etc.

Veel supermarkten hebben ook wel (budget)recepten (AH, Dekamarkt, en er staat ook altijd een budget-menu in de boodschappen)
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 14:13:59 #19
208890 June.
Seriously?
pi_102807152
Ik maak vaak pasta's als ik weinig tijd heb:

Met pesto: doe wat magere spekreepjes en een gesneden uitje in in een pan en bak het aan. Ondertussen ook de pasta koken. Als dit gaar is roer dan het ui-spekreepjes mengsel door de pan met de pasta. En hierbij voeg je dan wat groene (of rode) pesto uit een potje erbij. Ook lekker als je op het laatste moment nog wat gesneden mozzarella toevoegt.

Met spinazie: uitje, hamblokjes/spekreepjes/gehakt en champignons in een pan opbakken. Vervolgens spinazie a la crème (uit de diepvries) erbij toevoegen, wachten totdat het ontdooid is en dan wat creme fraiche erbij toevoegen. Ondertussen de pasta koken et voila.

Met gewone normale rode saus: bak een uitje en wat hamblokjes/spekreepjes/gehakt in een pan. Vervolgens een pot tomatenblokjes eraan toevoegen en een blikje tomatenpuree (even proeven hoeveel je wil toevoegen), dan wat oregano of italiaanse kruiden erbij toevoegen en wat knoflook. En ondertussen weer de pasta koken.

En dat alles doe ik vaak met een salade erbij :9
Shine bright like a diamond.
pi_102807198
Je kunt ook veel dingen maken die je dan invriest ofzo. Pastasaus een grote pan maken en portiezakjes in de vriezer. Hoef je alleen maar pasta te koken en de saus ff in de magnetron.

Zelfde geldt voor stamppotten, maak een grote pan en vries de rest in. :)
[b] Unstable. Volatile. Dangerous. [/b]
YES! The rhythm, the rebel.
pi_102807268
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 14:15 schreef Kluts het volgende:
Je kunt ook veel dingen maken die je dan invriest ofzo. Pastasaus een grote pan maken en portiezakjes in de vriezer. Hoef je alleen maar pasta te koken en de saus ff in de magnetron.

Zelfde geldt voor stamppotten, maak een grote pan en vries de rest in. :)
En soms smaken kliekjes extra lekker ook nog eens....
pi_102807321
rauw andijvie stampot: zak gesneden andijvie, aardappels schillen, in gelijke stukken snijden, en koken. daarna stampen met klontje boter en/of scheutje melk. uitje snipperen en erdoor mikken, de andijvie erdoor:klaar.

rijst koken,bekertje creme fraishe in een pan gooien met bouilon blokje(kip), op laag vuur verwarmen tot het blokje gesmolten is. sausje erdoor mikken als de rijst klaar is.
zelf vind ik sperzieboontjes er altijd lekker bij. stukje vlees naar keuze eventueel (ben niet zon vleeseter xD)
pi_102807339
Top mensen!

@ Tickle = > ah recepten heb ik inderdaad al geprobeerd, maar vind ik toch wat omslachtig vaak. Verder leek het me gewoon leuk om het hier eens te vragen en heb al aardig wat goede tips gehad :)

Heb verder gewoon een prima keuken met koelkast / oven / magnetron etc tot mijn beschikking alleen de pannenset laat een beetje te wensen over ( waar de anti aanbaklaag al 5 jaar geleden uit gegleden is ) ...
En nieuw is een goede pan wel verschrikkelijk duur :(
pi_102807436
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 14:20 schreef Mister_Bojangles het volgende:
Top mensen!

@ Tickle = > ah recepten heb ik inderdaad al geprobeerd, maar vind ik toch wat omslachtig vaak.

ik vind ze altijd wel simpel. ligt er natuurlijk ook aan wat je precies uitkiest ;)

quote:
( waar de anti aanbaklaag al 5 jaar geleden uit gegleden is ) ...
En nieuw is een goede pan wel verschrikkelijk duur :(
ga naar de ikea en koop daar een pan voor een habbekrats?
of anders naar de action, daar kosten ze echt geen flikker.

beschadigde antiaanbaklaag is echt heel slecht voor je. kan jebeter een cheapass pan ergens vandaan plukken.
en dan natuurlijk niet je stukje vlees snijden in de koekepan, of er met een metalen spatel of vork in gaanzitten krassen..
pi_102807610
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 14:20 schreef Mister_Bojangles het volgende:
Top mensen!

@ Tickle = > ah recepten heb ik inderdaad al geprobeerd, maar vind ik toch wat omslachtig vaak. Verder leek het me gewoon leuk om het hier eens te vragen en heb al aardig wat goede tips gehad :)

Heb verder gewoon een prima keuken met koelkast / oven / magnetron etc tot mijn beschikking alleen de pannenset laat een beetje te wensen over ( waar de anti aanbaklaag al 5 jaar geleden uit gegleden is ) ...
En nieuw is een goede pan wel verschrikkelijk duur :(
Bij de HEMA verkopen ze heel veel keukenspullen voor relatief weinig geld. Ze hebben daar een goedkope lijn met pannen en andere keukenspullen. Ben je hooguit een tientje, 15 euro kwijt voor een hapjespan bijvoorbeeld, en daar kan je gewoon goed mee koken hoor. :)
[b] Unstable. Volatile. Dangerous. [/b]
YES! The rhythm, the rebel.
pi_102807818
of rommelmarkt... is altijd wel stelletje te vinden die samen gaat wonen en dus spullenoverschot heeft en voor een grijpstuiver een leuke en goede pan wegdoet.....
pi_102807974
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 14:35 schreef kaasschaafje het volgende:
of rommelmarkt... is altijd wel stelletje te vinden die samen gaat wonen en dus spullenoverschot heeft en voor een grijpstuiver een leuke en goede pan wegdoet.....
tegenwoordig kijkt men dan op marktplaats :p
pi_102808452
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 14:40 schreef ticklemepink het volgende:

[..]

tegenwoordig kijkt men dan op marktplaats :p
Ik koop heel mn leven ( bijjna ) alles tweedehands... bijv mijn wasmachine die heb ik nu al een jaar of 10 en voor 50e gekocht ( winkelwaarde 400e )...sommige mensen vinden het pauperachtig...maar ik bespaar dan bijv 350 euro op een wasmachine en heb zo geld voor een weekendje antwerpen....

Enigste wat ik nooit tweedehands koop zijn computers ( das altijd gezeur )
pi_102808864
helemaal niks mis met tweedehands iets kopen hoor :)
pi_102808962
Ha mensen vinden tweedehands jakkie met bacterien en ook status verlagend...

Maar neem als voorbeeld Mr. Moog ( das een milionair in de muziek wereld ) en die is ook begonnen in zijn cariere met tweedehands spulletjes te gebruiken voor zijn bedrijf.....
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')