Ik denk dat het niet zozeer om pakjes gaat, maar om goede ingredienten erbij, variatie, gezamenlijk eten, praten over eten, is het lekker, was het de vorige keer lekkerder, zal ik dit weer eens maken, proef dit eens, etc.. Dat wil niet zeggen dat ze niks moeten eten wat ze niet lekker vinden of dat ze niet hun rare voorkeuren kunnen hebben, het bijven kinderen natuurlijk. Maar proeven moet je ook leren en als ze veel verschillende dingen te proeven krijgen en de omgeving er ook naar is dat ze zich echt afvragen wat ze nou proeven, dan komt dat wel denk ik. Ik denk dat het dus aankomt op aandacht voor eten in het gezin. In Frankrijk zie je dat bijna overal. Die weten dan ook echt wel hoe het niet moet smaken als ze voor het eerst koken.quote:Op vrijdag 23 september 2011 14:58 schreef Xlarge het volgende:
[..]
QFT , ik ben het helemaal met je eens. Zelf ben ik ook een voorstander voor normaal en gezond koken, het liefst zonder pakjes en zakjes, dit laatste gaat niet altijd op wegens tijdverlies.
Maar mede door mijn vrouw, die een moeilijke eter is, ben ik bang ook zo'n :"lust-ik-niet" kind te creeren.
Gelukkig ben ik wel van enige invloed, zodat die kleine niet helemaal de verkeerde kant qua eten opgaat.
Maar ze verkiest bv een pasta met een saus van een blikje tomatenpuree/water/augurken, boven mijn bolognesesaus die geheel vers wordt gemaakt, met zelfgekeekte kruiden en pepers.
Ow rabarber. Mijn oma maakte dat altijd uit eigen tuin. Uber, goeie jeugd herinneringquote:Op vrijdag 23 september 2011 18:24 schreef yavanna het volgende:
Een volkstuintje met Rabarber welke helaas altijd bijzonder goed groeide zodat er, voor mijn gevoel, maanden Rabarber gegeten moest worden. Bordje leeg.
Heerlijk, spinazie met wat azijnquote:Op vrijdag 23 september 2011 19:09 schreef fotostarter het volgende:
Spinazie in azijn? Lijkt me niks.
Door andijvie stampot gaat wel een scheutje azijn. Maar spinazie?
*Gruwel*quote:Op vrijdag 23 september 2011 18:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Ow rabarber. Mijn oma maakte dat altijd uit eigen tuin. Uber, goeie jeugd herinnering
Ik woon in een nogal internationale omgeving, en herken Fransen heel vaak aan wat ze in hun boodschappenkarretje hebben: niet veel, maar wel allemaal mooie produkten. Vooral het vlees is altijd van extreem goede kwaliteit.quote:Op vrijdag 23 september 2011 18:02 schreef Weltschmerz het volgende:
In Frankrijk zie je dat bijna overal. Die weten dan ook echt wel hoe het niet moet smaken als ze voor het eerst koken.
quote:Op vrijdag 23 september 2011 14:58 schreef Xlarge het volgende:
Maar ze verkiest bv een pasta met een saus van een blikje tomatenpuree/water/augurken, boven mijn bolognesesaus die geheel vers wordt gemaakt, met zelfgekeekte kruiden en pepers.
Jep, hier ook.quote:Op zaterdag 24 september 2011 10:15 schreef foodlover het volgende:
Mijn ouders hadden altijd voor een weeshuis vol aan boontjes in de tuin, deze werden dan ingevroren en jaarrond werd er 1x per week boontjes gegeten. Heeft toen ik op mezelf ging wonen enkele jaren geduurd voordat ik ze weer lekker vond...
.
Bonen en rijst zijn voor een groot deel van de mensen hun basisvoedsel. Rijst voor koolhydraten, bonen voor het eiwit.quote:Op zaterdag 24 september 2011 11:22 schreef Vanyel het volgende:
Ik snap niet waarom bruine bonen worden gecombineerd met aardappel of rijst. Voelt erg dubbelop voor mij.
Mijn ouders konden gelukkig goed koken. Niet Italiaans of Aziatisch, maar binnen hun genre smaakte bijna alles prima.
Op heel veel scholen is de warme lunch ook gewoon drie gangen, en eten een gespreksonderwerp. Dan krijg je dat.quote:Op zaterdag 24 september 2011 05:55 schreef Gaoxing het volgende:
[..]
Ik woon in een nogal internationale omgeving, en herken Fransen heel vaak aan wat ze in hun boodschappenkarretje hebben: niet veel, maar wel allemaal mooie produkten. Vooral het vlees is altijd van extreem goede kwaliteit.
Oh god ja, verzorgingsles op schoolquote:Op vrijdag 23 september 2011 13:33 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Helemaal waar, het lijkt me absoluut geen slecht idee als er op school iets van kookles oid wordt gegeven (wij hebben daar geloof ik ooit 1 les in gehad op de middelbare, daar leerden we thee met een waterkoker maken en een ei koken)
(overigens doe ik binnen mijn kring mijn best: mijn moeder krijgt vandaag voor haar verjaardag n kookboek(eigenlijk valt het inmiddels wel mee hoor, mijn zusje is vegetariër dus ze is aan t experimenteren geslagen jaren terug))
Op mijn (verder erg liberale) middelbare school kregen de meisjes in 4VWO een half jaar lang 1 uur verzorging, waarbij we gingen leren wassen, strijken, wat theorie over koken (het blijft VWO), ook anticonceptie en veilig vrijen kwamen aan bod. De jongens kregen in datzelfde uur techniek, waarbij ze stekkers van dingen mochten afslopen en opnieuw monterenquote:Op zaterdag 24 september 2011 20:16 schreef heiden6 het volgende:
Ik heb op beide middelbare scholen waar ik naartoe ben geweest nooit een pan gezien of een bord, en een vak 'verzorging' heb ik ook nooit gehad. Lijkt me ook niet de bedoeling om dat op school te gaan doen.
En ben een een vrome vreugdevolle huisvrouw aan het worden of was het vergeefse moeitequote:Op zondag 25 september 2011 00:47 schreef Merel1808 het volgende:
[..]
Op mijn (verder erg liberale) middelbare school kregen de meisjes in 4VWO een half jaar lang 1 uur verzorging, waarbij we gingen leren wassen, strijken, wat theorie over koken (het blijft VWO), ook anticonceptie en veilig vrijen kwamen aan bod. De jongens kregen in datzelfde uur techniek, waarbij ze stekkers van dingen mochten afslopen en opnieuw monteren
Hoe oud bent u, mevrouw?quote:Op zondag 25 september 2011 00:47 schreef Merel1808 het volgende:
[..]
Op mijn (verder erg liberale) middelbare school kregen de meisjes in 4VWO een half jaar lang 1 uur verzorging, waarbij we gingen leren wassen, strijken, wat theorie over koken (het blijft VWO), ook anticonceptie en veilig vrijen kwamen aan bod. De jongens kregen in datzelfde uur techniek, waarbij ze stekkers van dingen mochten afslopen en opnieuw monteren
Ik heb aan dat verhaal over was scheiden wel iets gehad, en ik ben ook blij dat ik weet hoe mijn pil precies werkt, maar een vrome huisvrouw zal ik wel nooit worden...quote:Op zondag 25 september 2011 00:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
En ben een een vrome vreugdevolle huisvrouw aan het worden of was het vergeefse moeite
22quote:
quote:Op zondag 25 september 2011 01:17 schreef mootie het volgende:
Ik ben nog steeds een beetje bang voor frikadellenVroeger hoorde ik altijd dat er koeieogen en -uiers in verwerkt waren
Geeft niks, het is toch ranzige meukquote:Op zondag 25 september 2011 01:17 schreef mootie het volgende:
Ik ben nog steeds een beetje bang voor frikadellenVroeger hoorde ik altijd dat er koeieogen en -uiers in verwerkt waren
Frikandel is lekker door de saus. Verder is het vooral deeg en wat vlees.quote:Op zondag 25 september 2011 13:28 schreef Selestha het volgende:
[..]
Geeft niks, het is toch ranzige meukik weet nog steeds hoe teleurgesteld ik was toen ik een keer een frikandel nam op een kinderfeestje in plaats van een kroket omdat ik hoorde dat het zo lekker was
Ik had er een zonder saus, en heb er sindsdien nooit meer een gegetenquote:Op zondag 25 september 2011 13:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Frikandel is lekker door de saus. Verder is het vooral deeg en wat vlees.
Probeer eens met majo, uitjes en kerriesaus (frikandel speciaal). Imo een goeie combi bij patatquote:Op zondag 25 september 2011 13:41 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ik had er een zonder saus, en heb er sindsdien nooit meer een gegeten
dan mis je toch echt ietsquote:Op zondag 25 september 2011 13:41 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ik had er een zonder saus, en heb er sindsdien nooit meer een gegeten
Wat houdt je tegen?quote:Op donderdag 16 februari 2012 11:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gelukkig niet. Ik denk trouwens dat het eerder de aard van het beestje was dan een gevolg van de oorlog. Ze heeft gewoon geen gevoel voor eten. Alleen voor koekjes. Ze zeurt in het verpleeghuis de hele dag om koekjes. Maar inmiddels kan ik een boek schrijven (of topic openen) over de gekkigheid die ze daar uithaalt, t is echt hilarisch bij vlagen.
Ik denk dat mensen die een beetje feeling met voedsel hebben, in een periode als de oorlog veel meer met minder kunnen, en meer van hun afval weten te maken.quote:Op donderdag 16 februari 2012 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:
" Kan merken dat jij de oorlog niet hebt meegemaakt "
Waarschijnlijk had ze van iemand gehoord dat 'ie cheesecake had gegeten..quote:Op donderdag 16 februari 2012 11:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
...
ze wist nog genoeg vreemds te doen met de rest van haar eten. Cake met kaas bijvoorbeeld.
...
quote:Ze heeft een paar jaar last van chronische diarree gehad. Nu ze in het verpleeghuis woont heeft ze dat niet meer. Zou er een verband zijn?
tja als je nooit echte macaroni op hebt...quote:Op donderdag 16 februari 2012 11:56 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb op zich niet zoveel problemen met smac, en het mag van mij ook wel door de macaroni, maar er moet minimaal groente bijOh en ze kon gewoon niet koken. En maar beweren 'dat iedereen zó dol is op haar macaroni'
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |