Kortom GSbrder roept dingen die niet waar zijn. Het mooie is dat hij als argument wil gebruiken waarom Irrgang er geen kaas van gegeten zou hebben. Dat backfired nu. Maakt verder niet uit.quote:Op donderdag 8 september 2011 22:47 schreef du_ke het volgende:
[..]
Site van de 2e kamer zegt ook afgerond in 2000 nou zegt dat niet alles omdat het zelf aangeleverde stukjes zijn. En ook hier http://www.parlement.com/9291000/biof/02422
Dat is prima hoor. Maar probeer het dan niet als argument te gebruiken, als het feitelijk geen argument is.quote:Op donderdag 8 september 2011 22:50 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Nee, ik blijf het een slechte econoom vinden.
Of hij zijn studie nou wel of niet heeft afgerond.
Het is een misverstand om te denken dat mensen met een titel voor of achter hun naam plots iets weten. Vooral in de niet-beta hoek lopen er nogal wat postmodernistische professoren rond, die hun studenten opzadelen met een lading BS. Maar zelfs als de student een 'echte' studie heeft afgerond, heeft deze alleen de tools gekregen om er iets mee te doen. Het is dan aan de student om de echte wereld in te gaan, en om die tools toe te passen. Pas dat leer je echt iets.quote:Op donderdag 8 september 2011 22:42 schreef Ludd het volgende:
[..]
Boeiend. Wie zegt dat trouwens? Volgens de website van de SP heeft hij in 2000 de studie economie afgerond.
Nee, dat zijn ze niet. Wel als ze op een BS filosofie als het post-modernisme zijn gefundeerd.quote:Op vrijdag 9 september 2011 10:29 schreef DustPuppy het volgende:
Inderdaad, afwijkende meningen zijn per definitie altijd bullshit.
Want?quote:Op vrijdag 9 september 2011 10:38 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Nee, dat zijn ze niet. Wel als ze op een BS filosofie als het post-modernisme zijn gefundeerd.
Omdat het post-modernisme per definitie niets met wetenschap te maken heeft. Zo zwart wit durf ik het wel te stellen.quote:
In de meeste economische modellen die rekening houden met de politiek wordt er een factor in het model gevoegd die rekening houdt met de voorkeuren van de politiek. 0 is dan dus een zeer rechts politiek klimaat gericht op zo min mogelijk welvaartsherverdeling, 1 is dan een zeer links overheid die een sterk nivellerend beleid voert. Wat je als econoom wil is dus niet zo zeer een waardeoordeel vellen over de politieke koers die gevaren wordt, maar een waardeoordeel vellen over de wijze waarop het streven naar een bepaalde situatie wordt ingevuld. Zo is subsidie op hoger onderwijs niet verstandig voor een politiek die een sterk genivelleerde welvaart wil realiseren. En dat is het economisch 'gogme' waar ik op doel, inzien dat bepaald beleid leuk klinkt maar economisch gezien geen hout snijdt om een bepaald beleidsdoel te realiseren.quote:Op donderdag 8 september 2011 21:23 schreef Lyrebird het volgende:
Ik ben het met je eens dat de PVV niet vooraan heeft gestaan toen onze Lieve Heer affiniteiten voor economie uit aan het delen was, maar de SP heeft helemaal geen kaas van het idee economie gegeten, omdat ze zo gefocusseerd zijn op niveleren en jaloezie.
Jawel hoor.quote:Op vrijdag 9 september 2011 11:20 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
In de meeste economische modellen die rekening houden met de politiek wordt er een factor in het model gevoegd die rekening houdt met de voorkeuren van de politiek. 0 is dan dus een zeer rechts politiek klimaat gericht op zo min mogelijk welvaartsherverdeling, 1 is dan een zeer links overheid die een sterk nivellerend beleid voert. Wat je als econoom wil is dus niet zo zeer een waardeoordeel vellen over de politieke koers die gevaren wordt, maar een waardeoordeel vellen over de wijze waarop het streven naar een bepaalde situatie wordt ingevuld. Zo is subsidie op hoger onderwijs niet verstandig voor een politiek die een sterk genivelleerde welvaart wil realiseren. En dat is het economisch 'gogme' waar ik op doel, inzien dat bepaald beleid leuk klinkt maar economisch gezien geen hout snijdt om een bepaald beleidsdoel te realiseren.
Als dat het enigste als vereiste is, zet je jezelf buitenspel. Er zijn meer afgestudeerde economen, ook die elkaar tegenspreken.quote:Op donderdag 8 september 2011 21:51 schreef Ludd het volgende:
[..]
Niet om het een of ander, maar als je de politieke discussies over economische thema's volgt zul je zien dat Ewout Irrgang écht wel veel "kaas van economie gegeten heeft".
Dat is weldegelijk duidelijk. Dat jij dat hebt gemist is een tweede. Zo gek is dat niet, in de populaire media is 99% onzin daarover gepubliceerd, wat niet zo gek is, want journalisten begrijpen iha nog veel minder van economie dan Irrgang natuurlijk.quote:Op vrijdag 9 september 2011 12:45 schreef 3-voud het volgende:
Economie is onvoorspelbaar. Dat blijkt maar weer uit de crisis van 2008. Zelfs nu nog weet men niet de vinger op de zere plek te leggen van waar het toen begon.
Leg maar eens uit dan. Dat algemene vingertje wijzen naar "Banken!" ken ik onderhand wel.quote:Op vrijdag 9 september 2011 12:55 schreef DS4 het volgende:
[..]
Dat is weldegelijk duidelijk. Dat jij dat hebt gemist is een tweede. Zo gek is dat niet, in de populaire media is 99% onzin daarover gepubliceerd, wat niet zo gek is, want journalisten begrijpen iha nog veel minder van economie dan Irrgang natuurlijk.
Lees eens een boek.quote:Op vrijdag 9 september 2011 12:57 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Leg maar eens uit dan. Dat algemene vingertje wijzen naar "Banken!" ken ik onderhand wel.
Prima dat je gevat wilt zijn over een thema wat je niet begrijpt, maar wat heeft een willekeurig boek hiermee te maken?quote:
Jij weet blijkbaar niet wat de oorzaken zijn van de kredietcrisis in 2008. Daarom raad ik je aan een boek te lezen. Er zijn er zat verschenen over dat onderwerp.quote:Op vrijdag 9 september 2011 13:25 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Prima dat je gevat wilt zijn over een thema wat je niet begrijpt, maar wat heeft een willekeurig boek hiermee te maken?
Wie zegt dat een willekeurig boek alle oorzaken over de crisis belicht?quote:Op vrijdag 9 september 2011 13:30 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Jij weet blijkbaar niet wat de oorzaken zijn van de kredietcrisis in 2008. Daarom raad ik je aan een boek te lezen. Er zijn er zat verschenen over dat onderwerp.
En allen vertellen ze globaal de oorzaak. Maar de echte oorzaak en waar en hoe het begon, weet niemand.quote:Op vrijdag 9 september 2011 13:30 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Jij weet blijkbaar niet wat de oorzaken zijn van de kredietcrisis in 2008. Daarom raad ik je aan een boek te lezen. Er zijn er zat verschenen over dat onderwerp.
Daar ga ik niet vanuit, maar een beetje boek kan wel bijdragen aan het begrijpen van de crisis.quote:Op vrijdag 9 september 2011 13:31 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
Wie zegt dat een willekeurig boek alle oorzaken over de crisis belicht?
Met andere woorden: zegt een boek dé waarheid?
Deels begrijpen ja. Maar zoals 3voud al aangeeft: het is onwaarschijnlijk dat een boek de volledige lading dekt.quote:Op vrijdag 9 september 2011 13:34 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Daar ga ik niet vanuit, maar een beetje boek kan wel bijdragen aan het begrijpen van de crisis.
Je gaat nu verlangen dat Koos mij gelijk moet geven?quote:Op vrijdag 9 september 2011 13:36 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
Deels begrijpen ja. Maar zoals 3voud al aangeeft: het is onwaarschijnlijk dat een boek de volledige lading dekt.
Ik denk dat we nog wel wat langer dan een uur moeten wachtenquote:Op vrijdag 9 september 2011 13:42 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Je gaat nu verlangen dat Koos mij gelijk moet geven?
Dit wordt cola/popcorn en een uurtje F5'en. Historisch moment...![]()
*hint: gaat niet gebeuren*
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |