abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 31 augustus 2011 @ 23:00:23 #1
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101431616
Voor informatie over konijnen kijk op:
http://www.konijnen.nl
http://www.bunnybunch.nl
http://www.konijnenforum.nl
http://www.hetkonijn.nl
http://knagers.nl/
http://www.konijnentrefpunt.tk/

Een goede opvang die ook veel info op de site heeft:
http://www.bunnybin.nl
En een lijst met opvangen door heel Nederland:
http://www.konijnen.nl/diversen/opvangadressen.htm

Hier is een lijst met een aantal konijnvriendelijke dierenartsen (maar natuurlijk zijn er konijnvriendelijke dierenartsen die er niet op staan):
http://www.konijnen.nl/doktoren/konijnendokter.htm

Handige weetjes over konijnen:

Konijnen zijn niet solitair. Als je graag een konijn wilt, neem er dan liever twee! Met z'n tweeën zijn konijnen meestal gelukkiger dan alleen. Het koppelen moet wel goed gecontroleerd verlopen - lees hiervoor de adviezen op bijvoorbeeld de sites van Bunnybin en Konijnen.nl

Hooi is het belangrijkste voer voor een konijn. Geef ze 25 gram biks per kilo lichaamsgewicht, groenvoer in gevarieerde kleine beetjes, hoeveel ze gewend zijn, en geef ze zoveel hooi als ze willen. Kijk hier voor een lijst met groenvoer dat geschikt is, en groenvoer dat juist giftig voor konijnen is.

Een konijn kan 8 tot 15 jaar oud worden. Factoren die de leeftijd van een konijn negatief beïnvloeden zijn: ziekte, eenzaamheid, ruimtegebrek en slechte voeding.

Konijnen zijn haasachtigen, geen knaagdieren.

Het darmstelsel van een konijn is gevoelig. Pas op met onbekend groenvoer: bouw het geven hiervan altijd op. Koolsoorten niet of met mate geven, en nooit prei, knoflook, ui of aardappel geven. Als een konijn diarree, verstopping of gas heeft, moet je nooit te lang wachten met naar de dierenarts gaan. De pijngrens van konijnen ligt erg laag, dus ze overlijden snel aan ziektes.

Pas in de zomer goed op als je buiten konijnen houdt. Zorg voor schaduw en koelte: oververhitting is noodlottig. Controleer vaak de vacht rondom de anus. Als er poep aan plakt, kan je konijn madenziekte krijgen. Vliegen leggen dan eitjes in de vacht, waar maden uitkruipen die zich een weg naar binnen vreten. Een pijnlijke en vaak dodelijke ziekte.

Als een konijn zachtjes knarsetandt (als je het aait bijvoorbeeld) is het tevreden en geniet hij. Als het grote sprongen maakt en heen en weer rent voelt het zich super! Als het languit neerploft of languit ligt, is het helemaal op zijn gemak.

Als een konijn gromt is het vaak boos of bang. Piepen is ook een teken van angst. Konijnen kunnen ook gillen; dat doen ze meestal als ze in doodsangst of hevige pijn verkeren. Hard knarsetanden is een teken van pijn, maar zachtjes knarsen doen ze juist als ze genieten (zachtjes over het koppetje, de oren en de kaken wrijven vinden de meeste konijnen heel fijn).
Als een konijn last van zijn darmen heeft, kan het heel raar gaan liggen, bijvoorbeeld met zijn kont omhoog. Soms uit het zich juist in helemaal niet meer willen liggen, maar stilletjes in een hoekje zitten.

Beginnend gas bij een konijn kan worden verholpen door een zachte buikmassage. Doe dit alleen als je konijn dat ook toelaat.
Er is ook een middel voor mensen bij de apotheek te verkrijgen, Aeropax. Dit kun je toedienen als je konijn gas heeft. Alleen doen als je weet waarje mee bezig bent! Alleen geneesmiddelen met werkzame stof simethicon zijn veilig voor konijnen. In de UK en USA is Gas Relief te verkrijgen: dat werkt hetzelfde als Aeropax, maar smaakt lekkerder.

Pak je konijn alleen op als het strikt noodzakelijk is. Knuffelen en aaien is prima als je konijn het fijn vindt, maar oppakken kan gevaarlijk zijn. Een konijn heeft enorm sterke spieren maar zwakke botten, waardoor het zich los kan wringen, kan vallen en iets breken of zichzelf een hernia bezorgen.
Bovendien is het zielig: konijnen zijn prooidieren, en als ze worden opgepakt denken ze instinctief dat ze zijn gevangen door een roofdier.
Konijnen die zich laten oppakken doen dat vaak uit angst, hoewel er ook konijnen bestaan die eraan gewend zijn.
Dus doe het alleen voor zaken als nagels knippen, de gezondheid controleren (bijv. bij plakpoep) of als je konijn naar de dierenarts moet

Als het nodig is je konijn op te pakken, doe het dan NOOIT bij de oren. Pak het konijn met de ene hand "onder de oksels" en dan onder de borst, en ondersteun met je andere hand altijd het kontje. Hou het konijn vervolgens tegen je aan, voorzichtig maar stevig, zodat het zich niet loswringt en valt. Een tegenstribbelend konijn kan ipv onder de borst ook in het nekvel worden gepakt, maar altijd met de andere hand ondersteunen! Als je konijn erg bang is en tegenstribbelt, kun je een hand over de oogjes leggen, daar wordt het vaak rustiger van.

Een konijn moet eigenlijk doorlopend eten. Als je konijn langer dan ong. 12 uur niet eet, gaan de darmen stilliggen (stasis). Een konijn kan alleen poepen als het eet. Eenmaal stilliggende darmen komen maar heel moeilijk weer op gang.
Als je konijn stopt met eten moet je dus naar de dierenarts. Vaak ligt het aan het gebit: de tanden zijn scheefgegroeid of er zitten haakjes aan de kiezen. Indien nodig kan het konijn gedwangvoerd worden met speciaal verkrijgbaar poeder.

Veel foto's plaatsen he !

Pics uit het vorige topic :

Flip en z'n dinnetje Bammie, van Dribbel79


Klef koppel van Livelink


Taminia en Perry, van MariaEtcetera


De nijnen van Nonneke hadden het een beetje warm


Die van dE_Danoontjepower ook


Snoopy, van Mosterd.


Het Babyfacekonijn, van RacerDKB


WC konijntjes van douche-eendje


Hommel en Gommie, van dutchdevil en oCe


Molly, van Guppyfriend


Nu is Molly nog alleen, zaterdag gaat ze daten met Roy. Lekker ding, of wat O+


Vorig topic:
[centraal]Konijnentopic met foto's! #15 Konijnen op date!
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  woensdag 31 augustus 2011 @ 23:03:23 #2
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101431753
konijn gevonden

Pics uit het vorige topic moet ik nog bijwerken maar mooier zou zijn als jullie de foto's zelf weer pimpen. ^O^ .

Foto's van konijntjes maken deze reeks helemaal: O+ .

Wil zelf nog even bedanken voor de tips en reageer morgen even op Guppyfriend. Heb wel wat met de tips gedaan iig.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_101432258
Het is dat mijn camera in de auto ligt want anders zou ik nog een recente foto erbij doen:

Penny, tegenwoordig de medebewoonster samen met Snoopy van monsterd & moi. Ze is onderhand 2x zo groot, zo ongeveer na anderhalve maand.
Rui Pereira: "You're an artist, you don't give a fuck!"
  woensdag 31 augustus 2011 @ 23:27:46 #4
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101433019
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 23:12 schreef house_is_a_feeling het volgende:
Het is dat mijn camera in de auto ligt want anders zou ik nog een recente foto erbij doen: [ afbeelding ]

Penny, tegenwoordig de medebewoonster samen met Snoopy van monsterd & moi. Ze is onderhand 2x zo groot, zo ongeveer na anderhalve maand.
Te lief! Mooie warme kleur ook trouwens

Zelf hebben we sinds kort een huis-tuin-en-keuken-nijn. Had nooit iets met konijnen maar ik vind haar inmiddels echt geweldig. Mij ziet ze als een machine voor vers eten en iemand die haar hok schoonmaakt maar daar reageert ze echt onwijs dankbaar op en als ik in de ren ga dan lebbert ze me helemaal af ook. :D.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  Moderator donderdag 1 september 2011 @ 09:26:01 #5
155227 crew  Guppy
dus
pi_101440460
Nieuw topic!

Deze foto van Molly mag wel in de OP, ter vervanging van de oude.



De foto van Roy mag er wel uit, want die date liep op niks uit. Molly bleek niet gediend van een vreemd konijn in haar territorium...
Roy mocht gewoon terug naar de opvang en is via de opvang geplaatst bij iemand anders. Hij heeft nu een hele lieve vriendin O+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 1 september 2011 @ 11:43:18 #6
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_101443483
Ik gooi Tamina en Perry er ook nog eens in, voor de leuk! :7

Tamina ligt lekker languit na een paar sprintjes :7


Perry vindt al die vrijheid nogal wat, dus die kruipt altijd weg in de stomste hoekjes, zoals tussen het hok en de radiator :') :D
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  donderdag 1 september 2011 @ 11:43:52 #7
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_101443500
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 23:12 schreef house_is_a_feeling het volgende:
Het is dat mijn camera in de auto ligt want anders zou ik nog een recente foto erbij doen: [ afbeelding ]

Penny, tegenwoordig de medebewoonster samen met Snoopy van monsterd & moi. Ze is onderhand 2x zo groot, zo ongeveer na anderhalve maand.
Awww O+
Mini-konijntjes O+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_101447319
Pannenkoek is net naar een vakantieopvang hier in de stad verhuisd.
Ze vangen daar eigenlijk geen gevonden konijntjes of afdankertjes op, maar ze vertelde dat haar ram een aantal weken geleden zijn vriendinnetje kwijt was geraakt en dat ze wel wilde kijken of ze hen kon koppelen (als het een voedster was, wat dus zo bleek te zijn) en mocht dat niet lukken, dan zou het haar vast wel lukken om haar te plaatsen.

Toen ik daar aankwam, had ze de dierenarts al gebeld om haar te laten controleren en Pannenkoek mocht tot die tijd in de ren. Daarna zou ze haar voorstellen aan Happie, haar eigen konijn.

Pannenkoek blijft niet haar naam waarschijnlijk, maar ik vertelde dat we haar tijdelijk zo hadden genoemd (omdat ik aan dat plaatje van dat konijn met die pannenkoek op t hoofd moest denken, al lijkt ze daar totaal niet op en omdat we in het bos waar we haar vonden een vrouw haar hond hoorden roepen en dat klonk als: Pannenkoek! Kom dan!) en toen zei ze: Dat is grappig! we waren net pannenkoeken aan het eten en aan het overleggen (zij en haar zoontje) hoe we haar moesten noemen!
Ik vind het wel heel toevallig en zou de naam houden geloof ik :+

Ze vonden haar wel meteen heel leuk, gelijk rondhupsen en kijken, door de ren rennen en snuffelen, en schattig. Ze komt ook wel heel relaxed over :) Ik ben heel blij dat ze daar nu zit en zou bijna hopen dat niemand haar kwijt is :X
compact en kleverig.
pi_101447364
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 23:12 schreef house_is_a_feeling het volgende:
Het is dat mijn camera in de auto ligt want anders zou ik nog een recente foto erbij doen: [ afbeelding ]

Penny, tegenwoordig de medebewoonster samen met Snoopy van monsterd & moi. Ze is onderhand 2x zo groot, zo ongeveer na anderhalve maand.
O+ ik O+ ben O+ verliefd O+
Ja doei.
  donderdag 1 september 2011 @ 14:05:26 #10
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101447520
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 13:59 schreef JaniesBrownie het volgende:
Pannenkoek is net naar een vakantieopvang hier in de stad verhuisd.
Ze vangen daar eigenlijk geen gevonden konijntjes of afdankertjes op, maar ze vertelde dat haar ram een aantal weken geleden zijn vriendinnetje kwijt was geraakt en dat ze wel wilde kijken of ze hen kon koppelen (als het een voedster was, wat dus zo bleek te zijn) en mocht dat niet lukken, dan zou het haar vast wel lukken om haar te plaatsen.

Toen ik daar aankwam, had ze de dierenarts al gebeld om haar te laten controleren en Pannenkoek mocht tot die tijd in de ren. Daarna zou ze haar voorstellen aan Happie, haar eigen konijn.

Pannenkoek blijft niet haar naam waarschijnlijk, maar ik vertelde dat we haar tijdelijk zo hadden genoemd (omdat ik aan dat plaatje van dat konijn met die pannenkoek op t hoofd moest denken, al lijkt ze daar totaal niet op en omdat we in het bos waar we haar vonden een vrouw haar hond hoorden roepen en dat klonk als: Pannenkoek! Kom dan!) en toen zei ze: Dat is grappig! we waren net pannenkoeken aan het eten en aan het overleggen (zij en haar zoontje) hoe we haar moesten noemen!
Ik vind het wel heel toevallig en zou de naam houden geloof ik :+

Ze vonden haar wel meteen heel leuk, gelijk rondhupsen en kijken, door de ren rennen en snuffelen, en schattig. Ze komt ook wel heel relaxed over :) Ik ben heel blij dat ze daar nu zit en zou bijna hopen dat niemand haar kwijt is :X
He dat is geweldig! En leuk want je kunt nog eens navraag doen hoe het met Pannenkoek gaat. :).
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  zaterdag 3 september 2011 @ 22:21:50 #11
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101537406
Ik heb de tips ter harte genomen. Het knuffeltje werd verslonden. Gelukkig is het mozen van Ollie inmiddels overgegaan. Maar dit is dagelijkse kost en als ze met snuitje aan snuitje zitten dan gaan ze naar elkaar lebberen.







Ik weet ook niet wat ik er mee moet. Gelukkig geen agressie, zo is het ook natuurlijk.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  zaterdag 3 september 2011 @ 22:22:32 #12
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101537434
En nee, het konijn is niet verlamd maar kerngezond.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_101537445
O+ .
I´m back.
  zaterdag 3 september 2011 @ 23:34:54 #14
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101539625
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 22:22 schreef Ryan3 het volgende:
O+ .
Dwergkonijntje en Oos verschillen niet veel qua formaat.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_101539996
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 september 2011 22:21 schreef Staal het volgende:
Ik heb de tips ter harte genomen. Het knuffeltje werd verslonden. Gelukkig is het mozen van Ollie inmiddels overgegaan. Maar dit is dagelijkse kost en als ze met snuitje aan snuitje zitten dan gaan ze naar elkaar lebberen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik weet ook niet wat ik er mee moet. Gelukkig geen agressie, zo is het ook natuurlijk.
jouw konijntje lijkt wel wat op Pannekoek O+
compact en kleverig.
pi_101547783
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 september 2011 22:21 schreef Staal het volgende:
Ik heb de tips ter harte genomen. Het knuffeltje werd verslonden. Gelukkig is het mozen van Ollie inmiddels overgegaan. Maar dit is dagelijkse kost en als ze met snuitje aan snuitje zitten dan gaan ze naar elkaar lebberen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik weet ook niet wat ik er mee moet. Gelukkig geen agressie, zo is het ook natuurlijk.
O+
Vooral die foto waar ze met haar kin op/in het bakje ligt, zo herkenbaar, waarom zou je gemakkelijk languit gaan liggen als het ook ongemakkelijk kan :')
  zondag 4 september 2011 @ 13:40:17 #17
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_101551676
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 september 2011 22:21 schreef Staal het volgende:
Ik heb de tips ter harte genomen. Het knuffeltje werd verslonden. Gelukkig is het mozen van Ollie inmiddels overgegaan. Maar dit is dagelijkse kost en als ze met snuitje aan snuitje zitten dan gaan ze naar elkaar lebberen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik weet ook niet wat ik er mee moet. Gelukkig geen agressie, zo is het ook natuurlijk.
Het ziet ernaar uit dat je hondje er idd het konijntje probeert te verzorgen of iig te bewaken. Jammer dat de knuffel niet lukte trouwens. Het zijn iig hele lieve foto's! O+
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  zondag 4 september 2011 @ 13:44:02 #18
332698 galtfactory
RIP 08-12-2011
pi_101551805
Leuk al deze konijnenliefhebbers hier. Ik zal maar niet zeggen in welke hoedanigheid ik
gedurende mijn actieve militaire periode het donzig lieve konijntje veelvuldig heb gezien. *lol*
pi_101557207
quote:
10s.gif Op zaterdag 3 september 2011 22:22 schreef Staal het volgende:
En nee, het konijn is niet verlamd maar kerngezond.
maar gewoon aartslui ? :D

zeker een mannetje :{w
  Moderator zondag 4 september 2011 @ 16:25:59 #20
155227 crew  Guppy
dus
pi_101557623
Wat leuk om te zien Staal :Y ik zou ze niet zomaar bij elkaar zetten als ik jouw was, maar zo met een hekje ertussen gaat het prima!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_101708059
quote:
10s.gif Op zondag 4 september 2011 16:10 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

maar gewoon aartslui ? :D

zeker een mannetje :{w
nou nou, wat een vooroordelen!!
Sla niet, Prei wel
  donderdag 8 september 2011 @ 14:02:41 #22
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101708204
quote:
10s.gif Op zondag 4 september 2011 16:10 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

maar gewoon aartslui ? :D

zeker een mannetje :{w
He FANN! :*.

Het zijn allebei vrouwtjes.

@Guppyfriend, je hebt gelijk en doe het ook niet hoor. Oerinstincten zouden toch zomaar de kop op kunnen steken en dan is het mijn schuld als het mis gaat.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  Moderator donderdag 8 september 2011 @ 18:47:54 #23
155227 crew  Guppy
dus
pi_101717811
quote:
10s.gif Op donderdag 8 september 2011 14:02 schreef Staal het volgende:

[..]

He FANN! :*.

Het zijn allebei vrouwtjes.

@Guppyfriend, je hebt gelijk en doe het ook niet hoor. Oerinstincten zouden toch zomaar de kop op kunnen steken en dan is het mijn schuld als het mis gaat.
Nee, je doet het hartstikke goed, en zo kunnen ze lekker van elkaar genieten toch :) Lekker stel heb je!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 8 september 2011 @ 21:21:43 #24
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101725861
Ze zijn allebei onwijs lief en de nijn is totaal niet bang voor Ollie maar daagt hem vaak uit om te spelen.

Wil trouwens echt jullie advies vragen. Het hok met de ren er omheen verplaats ik om de paar dagen voor vers gras. Serieus, kan de maaimachine eigenlijk wel weg doen. 8-) . Afgelopen dagen hou ik het weer in de gaten en zet zoveel mogelijk het hok open dat ze lekker kan lopen en 'savonds dek ik het hok af met industrieel plastic. Dus geen dun knisperplastic maar vouwbaar met uiteraard een opening voor voldoende frisse lucht.

Maar, hier komt de maar, het arme nijntje wordt in de nacht belaagd door buurtkatten. Kwam erachter omdat alles steeds ondergepoept wordt. Begreep er aanvankelijk niets van, (Ollie gaat immers gewoon uit) totdat ik vandaag poep vond bovenop het hok. Het is extreem veel poep dat ik dagelijks vind dus ik schat zo in dat Lotje in de nacht gewoon echt belaagd wordt door buurtkatten. Vind het zo sneu voor het konijn.

Inmiddels is het echt een buitennijn. Is het een idee om haar in een kooi binnen te halen de komende herfst- en wintermaanden? Went dat makkelijk? Het is me namelijk opgevallen dat jullie of konijnen buiten of binnen houden. Ik weet ook eigenlijk niet zo goed hoe ik een konijn binnen moet houden.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_101726075
Ik lig hier op de grond in de woonkamer, en de konijnen lopen los rond. Eentje is nieuwsgierig als de pest, maar de ander zit te stampen als ik d'r aankijk. Is dit normaal gedrag? Ben ik in d'r territorium nu?

Ze begint nu, na 30 minuten, ongeveer te wennen maar vind het alsnog wel raar gedrag. Het is niet de eerste keer dat ik de konijnen aankijk op deze hoogte.
Rui Pereira: "You're an artist, you don't give a fuck!"
pi_101728149
Staal, in principe kun je haar nu gewoon naar binnen verhuizen als jij vind dat dat de komende tijd fijner is. Je zult haar waarschijnlijk ook wat meer aandacht geven als het straks een koude winter is, dan ga je niet even een uurtje gezellig in de tuin blauwbekken en konijn aaien.

House, stampen is een teken van gevaar geven. Kan zijn dat er iets niet klopt. Een van mijn konijntjes stampt ook met regelmaat, na raar geluid (onweer bijvoorbeeld) of uit boosheid, bijvoorbeeld na een tripje dierenarts, medicatie geven etc.
  donderdag 8 september 2011 @ 21:51:52 #27
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101728153
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 21:24 schreef house_is_a_feeling het volgende:
Ik lig hier op de grond in de woonkamer, en de konijnen lopen los rond. Eentje is nieuwsgierig als de pest, maar de ander zit te stampen als ik d'r aankijk. Is dit normaal gedrag? Ben ik in d'r territorium nu?

Ze begint nu, na 30 minuten, ongeveer te wennen maar vind het alsnog wel raar gedrag. Het is niet de eerste keer dat ik de konijnen aankijk op deze hoogte.
Ik ben geen kenner maar wat ik begrepen heb zijn er twee manieren van stampen. De 1 is om andere konijnen te waarschuwen voor gevaar en het andere zijn sprongen uit blijdschap.
Gezien je post is het een kwestie van wennen maar dat weten andere users hier met meer ervaring met konijnen veel beter.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 8 september 2011 @ 21:54:45 #28
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101728394
quote:
17s.gif Op donderdag 8 september 2011 21:51 schreef douche-eendje het volgende:
Staal, in principe kun je haar nu gewoon naar binnen verhuizen als jij vind dat dat de komende tijd fijner is. Je zult haar waarschijnlijk ook wat meer aandacht geven als het straks een koude winter is, dan ga je niet even een uurtje gezellig in de tuin blauwbekken en konijn aaien.

House, stampen is een teken van gevaar geven. Kan zijn dat er iets niet klopt. Een van mijn konijntjes stampt ook met regelmaat, na raar geluid (onweer bijvoorbeeld) of uit boosheid, bijvoorbeeld na een tripje dierenarts, medicatie geven etc.
Ik ben er niet te beroerd voor maar als ze naar binnen kan geeft dat ook nog eens veel meer contact inderdaad. ^O^ .

Ga wel even snorren voor een kooi binnen. En tape om de snoeren af te tapen.
Bof eigenlijk wel met een konijn dat helemaal nooit graaft.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_101729014
Kijk even of je haar een beetje leuk loopruimte kunt geven, zoals ik volgens mij al eerder in het topic had gezet kan een simpele kooi met een panelenren al veel opties geven. Ik zou overigens voor kabelgootjes gaan, die krijgen ze niet zo snel stuk :).
  donderdag 8 september 2011 @ 22:15:26 #30
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101730114
Ben eigenlijk van plan een standaard konijnenkooi te geven maar dat ze overdag gewoon een kamer heeft om in rond te struinen. Heb gewoon onwijze mazzel dat ze al zindelijk lijkt in de zin dat ze haar behoeftes doet op 1 plek. Ze heeft geen toilet maar heb in het hok precies daar na het ontdekken van die plek ook een andere bodembedekking gelegd dan het hooi in de rest van het hok.

Zal wel aftasten worden en moet natuurlijk een toilet kopen. Maar de kooi moet echt voor de nacht worden. Maar die ren op zich is geen gek idee trouwens. ^O^ .
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_101730329
Staal, kijk hier eens om wat ideeën op te doen:
http://www.bunnybunch.nl/(...)-rennen-%28nieuw!%29
  donderdag 8 september 2011 @ 22:27:23 #32
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_101731107
Ik heb ook gewoon een tweeverdiepings-buitenhok binnen staan :Y Wel ook met een plastic binnenbak zodat het makkelijker schoon te maken is.

Zie hier:
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  donderdag 8 september 2011 @ 22:36:35 #33
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101731837
Dat topic is kwijlen. Die Vlaamse reus. O+ .
Erg lieve baasjes allemaal. En Maria, geweldige oplossing. Ziet er leuk uit.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 8 september 2011 @ 22:41:29 #34
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_101732248
quote:
14s.gif Op donderdag 8 september 2011 22:36 schreef Staal het volgende:
Dat topic is kwijlen. Die Vlaamse reus. O+ .
Erg lieve baasjes allemaal. En Maria, geweldige oplossing. Ziet er leuk uit.
Twenks! Oh en op de grondverdieping hebben we zo'n mat die mensen vaak hebben voor onder bureaustoelen enzo, zodat de vloer niet teveel beschadigd ivm nageltjes en eventuele plasjes :P (doen ze meestal op de bovenverdieping, maar soit :+ ). Werkt prima, ook makkelijk schoon te maken :Y

Tips van Flip ende zo :Y)
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_102042504
Sinds een maand hebben wij ook een hangoor konijn. We hebben laminaat dus hebben we een kleedje onder zijn kooi gelegd zodat er rondom wat minder gladde ruimte is. In het begin ging hij behoorlijk op onderzoek uit door de kamer, maar inmiddels durft hij amper zijn kleedje meer af. Is het een kwestie van kleedje weghalen of moet ik aan iets anders denken om zijn gebied te laten vergroten? :)
pi_102047865
zo te horen moet je vloerbedekking kopen :)

bij ons is het eigenlijk geen probleem dat we laminaat hebben, maar je zou kunnen proberen om een handdoek neer te leggen oid, dan vergroot je iig zijn grip :)
Sla niet, Prei wel
  Moderator zaterdag 17 september 2011 @ 10:56:46 #37
155227 crew  Guppy
dus
pi_102048020
Een slaapzak doet het hier goed :Y handig ook, Molly blijkt ook keurig op die slaapzak :')
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 17 september 2011 @ 12:21:47 #38
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_102050359
Bij ons ligt er ook een kleed onder het hok. Laminaat geeft verder geen problemen hier. In het begin was het telkens kleine stukjes verkennen en dan weer terug naar het kleed. Maar nu lopen ze overal heen. Misschien een idee om op een andere plek in de kamer een kleed(je) neer te leggen? Dan heeft hij iets om naartoe te lopen waar hij weer zonder te glijden kan zitten/liggen.
  Moderator zaterdag 17 september 2011 @ 13:39:32 #39
155227 crew  Guppy
dus
pi_102052875
Wij hebben voor Molly, die het laminaat ook eng vind, van die goedkope deurmatjes van IKEA gekocht. Die liggen 's zomers op een rijtje naar de balkondeur, zodat ze naar buiten kan :D
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_102086927


O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ . Ze hadden geloof ik een beetje honger :P
pi_102087571
quote:
17s.gif Op zondag 18 september 2011 09:51 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]

O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ . Ze hadden geloof ik een beetje honger :P
Woohoo... Die kan zo naar Disapproving Rabbits! Heb je een veilig heenkomen gezocht? Double disapproval, levensgevaarlijk.....
Life is what happens when you're making other plans
pi_102087779
quote:
1s.gif Op zondag 18 september 2011 10:34 schreef Makamba070 het volgende:

[..]

Woohoo... Die kan zo naar Disapproving Rabbits! Heb je een veilig heenkomen gezocht? Double disapproval, levensgevaarlijk.....
Ze hebben al eens op disapproving rabbits gestaan. Ik heb ze eten gegeven en een veilig heenkomen gezocht ;)
En dit was ook zo'n superfoto:
pi_102105832
Vraagje :P

Ik heb nu een buitenkonijn (ram) dat eenzaam is. Ik zou er graag een voedstertje bij willen zetten. Het konijn dat ik nu heb is gelukkig erg suf, dus ik verwacht dat het koppelen niet te veel problemen zal opleveren (vorige 2x duurde het 4 dagen). Er is echter nog wel iets: ik heb gehoord dat konijnen moeten wennen aan de kou en dat je dus een binnenkonijn (dat zijn ze meestal in de opvang) niet 's winters buiten kunt zetten. Tot wanneer ongeveer zou ik een konijn buiten kunnen zetten (ivm vacht opbouwen) ?
  Moderator zondag 18 september 2011 @ 18:54:37 #44
155227 crew  Guppy
dus
pi_102106620
Ik zou niet te lang wachten als ik jou was. Het is al september, en voor je het weet hebben we de eerste nachtvorst al (brrr)
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 18 september 2011 @ 19:48:29 #45
100642 S1nn3rz
Provocato ergo sum
pi_102108787
quote:
2s.gif Op zondag 18 september 2011 18:37 schreef Maarten-Pieter het volgende:
Vraagje :P

Ik heb nu een buitenkonijn (ram) dat eenzaam is. Ik zou er graag een voedstertje bij willen zetten. Het konijn dat ik nu heb is gelukkig erg suf, dus ik verwacht dat het koppelen niet te veel problemen zal opleveren (vorige 2x duurde het 4 dagen). Er is echter nog wel iets: ik heb gehoord dat konijnen moeten wennen aan de kou en dat je dus een binnenkonijn (dat zijn ze meestal in de opvang) niet 's winters buiten kunt zetten. Tot wanneer ongeveer zou ik een konijn buiten kunnen zetten (ivm vacht opbouwen) ?
Dan zou ik er inderdaad maar zo snel mogelijk mee beginnen. Zorg wel voor een goed nachthok. Verder kruipen ze wel lekker tegenelkaar aan voor warmte en gezelligheid. :)
From feudal serf to spender.
pi_102109184
Gewoon een buitenkonijn kan er wel ten alle tijden bij neem ik aan?
  zondag 18 september 2011 @ 19:58:32 #47
100642 S1nn3rz
Provocato ergo sum
pi_102109293
quote:
2s.gif Op zondag 18 september 2011 19:56 schreef Maarten-Pieter het volgende:
Gewoon een buitenkonijn kan er wel ten alle tijden bij neem ik aan?
Ja, die is gewend aan de temperaturen (en de verschillen in bijvoorbeeld dag en nacht) buiten.
From feudal serf to spender.
  Moderator woensdag 21 september 2011 @ 21:32:18 #48
155227 crew  Guppy
dus
pi_102238115
}:|

Molly heeft een wc die naast de caviakooi staat. Dat is prima, maar nu vond ze het wel tof om op de caviakooi te springen. Ik vond dat minder, want die pootjes tussen de tralies, ik zag het al helemaal voor me. Zij ook, denk ik, want ze wilde er weer af. Maar door wat onhandig springen, viel ze half in de wc, en die ging natuurlijk, compleet met konijn èn inhoud ondersteboven ...

}:|
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 21 september 2011 @ 21:37:06 #49
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_102238399
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 21:32 schreef Guppyfriend het volgende:
}:|

Molly heeft een wc die naast de caviakooi staat. Dat is prima, maar nu vond ze het wel tof om op de caviakooi te springen. Ik vond dat minder, want die pootjes tussen de tralies, ik zag het al helemaal voor me. Zij ook, denk ik, want ze wilde er weer af. Maar door wat onhandig springen, viel ze half in de wc, en die ging natuurlijk, compleet met konijn èn inhoud ondersteboven ...

}:|
Aaaah, weer een zooi aan opruimwerk natuurlijk!


Onze nijnen logeren deze week samen met ons bij mijn ouders thuis.. Die zijn namelijk voor een bruiloft naar Italië en er moet iemand thuis zijn voor de honden. Omdat twee grote hokken niet in de micra pasten hebben we er maar 1 meegenomen. Penny logeert nu tijdelijk in een heel klein hokje. Desnondanks is ze wel super nieuwsgierig naar alles om haar heen en haalt ze dus ook onderstaande fratsen uit:
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  Moderator woensdag 21 september 2011 @ 21:44:54 #50
155227 crew  Guppy
dus
pi_102238886
Ja! Laminaat vies, fijn...

En dat kennen we ja. Als wij op vakantie gaan, gaan de caafs en Molly ook logeren bij de schoonouders. Dan kan Molly's grote twee-verdiepingenhok niet mee, want de kooi van de caafs moet natuurlijk ook mee. Dus heeft Molly ook een kleinere kooi, dezelfde als de caafs. En dat vind ze niet altijd leuk... En in januari gaan we een maand weg, arme ding... Hoewel het een luxe-probleem voor d'r is hoor, het reserve hok is nog steeds 100x50, alleen heeft het maar 1 verdieping ;)
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 21 september 2011 @ 21:49:09 #51
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102239156
Onwijs tof al die foto's O+ .

Maar ik kwam even buurten omdat ik echt serieus advies nodig heb.

Zoals sommige users weten heb ik sinds kort een konijn. Die buiten een hok heeft en overdag in de ren kan. Inmiddels is de ren uitgebouwd tot de oppervlakte van drie rennen rondom het hok. Ze is superblij aan het springen en rennen.

Maar nu? Kan mijn Nijn buiten blijven in het hok met uren en urenlang in die grote ren? Hoe werkt het bij buitenkonijnen in de winter? Lijkt me niet dat het diertje hobbelt in de sneeuw? Kortom, ik weet niet hoe het nu verder moet.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  Moderator woensdag 21 september 2011 @ 22:04:23 #52
155227 crew  Guppy
dus
pi_102240150
Bedoel je of je nijn in de winter gewoon buiten kan blijven met de ren aangekoppeld? Ja hoor :) als je zorgt voor een lekker warm en tochtvrij nachthok, doet de wintervacht de rest! En als er sneeuw ligt, zal ze zelf wel zien of ze daarin wil lopen of niet. Sommige nijnen doen er niet moeilijk over, en andere blijven dan liever uit de sneeuw
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 21 september 2011 @ 22:22:35 #53
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102241360
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 22:04 schreef Guppyfriend het volgende:
Bedoel je of je nijn in de winter gewoon buiten kan blijven met de ren aangekoppeld? Ja hoor :) als je zorgt voor een lekker warm en tochtvrij nachthok, doet de wintervacht de rest! En als er sneeuw ligt, zal ze zelf wel zien of ze daarin wil lopen of niet. Sommige nijnen doen er niet moeilijk over, en andere blijven dan liever uit de sneeuw
Ja, deze geruststelling zocht ik inderdaad en ik heb bij een ander nog nooit een konijn in de sneeuw gezien vandaar ook de onzekerheid en ik kon er ook niets over vinden behalve dat het hok tot op de nok toe vol met hooi moet. Dank je wel voor je antwoord. ^O^ .

Zal volgende maand een binnenkooi aanschaffen mochten we weer extreme vorst meemaken dan kan ze naar binnen. Maar ze is echt een blij konijn buiten.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  woensdag 21 september 2011 @ 22:31:57 #54
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102242004
Oh ja, nog 1 vraag. :@ .

Nageltjes.

De Nijn (haar naam is Lotje maar ik noem haar Nijn), haar witte sokjes hangen vaak aan mijn been of hand om te kijken of ik kruiden of ander lekkers heb. Zulke poezelige voetjes met ertussen gewoon vlijmscherpe naaldjes.

De nagels van onze jack moet ik regelmatig knippen. Die slijten niet af omdat ze voornamelijk op zachte bospaden loopt. Maar ik heb echt geen idee hoe dit bij konijnen zit. Die scherpe naaldjes zullen echt niet afslijten in het hooi en gras en ze is ook niet zo tam dat ik dat eventjes kan doen. Ik voorzie zelfs een hel.

Hoe doen jullie dit? Of maak ik me veel te veel zorgen?
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  woensdag 21 september 2011 @ 22:45:38 #55
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_102242797
quote:
5s.gif Op woensdag 21 september 2011 22:31 schreef Staal het volgende:
Oh ja, nog 1 vraag. :@ .

Nageltjes.

De Nijn (haar naam is Lotje maar ik noem haar Nijn), haar witte sokjes hangen vaak aan mijn been of hand om te kijken of ik kruiden of ander lekkers heb. Zulke poezelige voetjes met ertussen gewoon vlijmscherpe naaldjes.

De nagels van onze jack moet ik regelmatig knippen. Die slijten niet af omdat ze voornamelijk op zachte bospaden loopt. Maar ik heb echt geen idee hoe dit bij konijnen zit. Die scherpe naaldjes zullen echt niet afslijten in het hooi en gras en ze is ook niet zo tam dat ik dat eventjes kan doen. Ik voorzie zelfs een hel.

Hoe doen jullie dit? Of maak ik me veel te veel zorgen?
Zodra ze echt lang zijn, bijknippen! Ik heb bij Snoopy pas na 1,5 jaar haar nageltjes voor het eerst bij geknipt :'), eerder was niet nodig. :) Ik weet niet hoe oud je konijntje is (ik neem eigenlijk aan ouder dan een half jaar?), maar in het eerste 6 maanden van het leven van een konijn mag je het sowieso niet bijknippen.
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  woensdag 21 september 2011 @ 22:49:29 #56
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102243046
quote:
17s.gif Op zondag 18 september 2011 10:45 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ze hebben al eens op disapproving rabbits gestaan. Ik heb ze eten gegeven en een veilig heenkomen gezocht ;)
En dit was ook zo'n superfoto:
[ afbeelding ]
Grappig trouwens. Ze tasten hun kopjes af he?

Als niet nijnkenner heb ik per toeval ontdekt dat als ik mijn hand krom en deze met de buitenkant heel licht duwend tegen haar voorkopje leg, ze dan net als een katje een kopje teruggeeft en geniet van dat aaien en ze er vervolgens met geloken ogen ontspannen helemaal voor gaat liggen.

Nijns zijn tof. O+ .
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  woensdag 21 september 2011 @ 22:52:33 #57
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102243205
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 22:45 schreef monsterd. het volgende:

[..]

Zodra ze echt lang zijn, bijknippen! Ik heb bij Snoopy pas na 1,5 jaar haar nageltjes voor het eerst bij geknipt :'), eerder was niet nodig. :) Ik weet niet hoe oud je konijntje is (ik neem eigenlijk aan ouder dan een half jaar?), maar in het eerste 6 maanden van het leven van een konijn mag je het sowieso niet bijknippen.
Ze is van mei dit jaar. Onwijs gegroeid ook trouwens. Denk ook eik niet dat het een dwerg is zoals in haar paspoort staat.

Ben ook weer blij met dit bericht want ik probeer op de langzame manier haar vertrouwen te winnen. Bedankt. :).
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  Moderator donderdag 22 september 2011 @ 08:23:29 #58
155227 crew  Guppy
dus
pi_102250861
Nagels knippen doen wij zelf, maar wel met z'n tweeën. Een houdt vast en een knipt. In m'n eenje zou ik het niet redden. Dat zou je dus kunnen proberen. En anders doet de DA assistente het graag voor je. Sommige opvangen doen het ook vaak.

Overigens hebben we bij Molly de hele zomer al niet hoeven knippen, omdat ze op het betonnen balkon loopt. Dat scheelt een boel. Je zou dus een paar tegels in de ren kunnen leggen als je wilt. Maar goed, nagels knippen is geen verschrikkelijk iets. Als je ze niet te lang laat worden, hebben ze er ook geen laat van
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 22 september 2011 @ 13:57:22 #59
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_102259189
Nagels knippen doe ik zelf, alleen wel goed kijken tot waar het leven loopt (bakje bloem ernaast houden voor als je prongelijk tever knipt, dat stopt het bloeden)

Maandag word Afke geholpen, ze heeft zich ontpopt in een klein hormonaal heksje en slaat die arme Steph het hele hok door :') Dus we hopen dat ze zich straks wat beter in de hand kan houden ;)
Zijn er nog belangrijke dingen waar ik vooraf rekening mee kan/moet houden ? ik was iig vanplan om ze een paar dagen binnen te houden ivm medicatie en dat ik dr goed in de gaten kan houden, maar misschien hebben jullie nog tips.
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_102316078
mijn konijnen zijn beroeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmmmmmmmdddddddddddddd

ze staan op www.disapprovingrabbits.com

http://www.disapprovingrabbits.com/2011/09/urkel-and-juultje.html

zooooo ontzettend lachen, ben zo trots op me schatjes!!! helemaal top :)
Sla niet, Prei wel
  zaterdag 24 september 2011 @ 15:18:00 #61
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_102332197
Snoopy vandaag, ze heeft vandaag sowieso een buitengewone sociale bui! :')

baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
pi_102400267
Hoin baas, ik ben lekker buiten aan het chillen in mijn kartonnen doos :7



Maar nu ga ik weer verder slapen hoor :z

Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
pi_102404265
Nijn is weer naar de dierenarts geweest, zat 1 haak in zn tong te prikken. Arm ding -O-. De sore hocks lijken bij hem ook niet echt over te willen gaan dus heb nu ook een antibioticazalf mee dat ik 2x per dag erop moet smeren tot de tube leeg is. Gelukkig is het maar 10 ml in het meest schattige tubetje ooit :')
  woensdag 5 oktober 2011 @ 22:21:25 #64
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_102753478
Spamnijn:


[ Bericht 60% gewijzigd door motorbloempje op 16-10-2011 13:15:26 ]
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  woensdag 5 oktober 2011 @ 22:23:14 #65
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_102753567
Foto posten lukt niet echt mobiel :')
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  woensdag 5 oktober 2011 @ 23:03:36 #66
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102755556
Edit. Posterformaat.

[ Bericht 95% gewijzigd door Staal op 06-10-2011 12:44:59 ]
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  woensdag 5 oktober 2011 @ 23:05:44 #67
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102755650
quote:
17s.gif Op maandag 26 september 2011 17:19 schreef douche-eendje het volgende:
Nijn is weer naar de dierenarts geweest, zat 1 haak in zn tong te prikken. Arm ding -O-. De sore hocks lijken bij hem ook niet echt over te willen gaan dus heb nu ook een antibioticazalf mee dat ik 2x per dag erop moet smeren tot de tube leeg is. Gelukkig is het maar 10 ml in het meest schattige tubetje ooit :')
Lees het nu pas. Hoe is het nu?
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  Moderator donderdag 6 oktober 2011 @ 05:39:52 #68
155227 crew  Guppy
dus
pi_102761084
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2011 23:03 schreef Staal het volgende:

[..]

Voila ici:

[ afbeelding ]

Wat een lieve foto trouwens.

Voor de duidelijkheid, dit is Monsterds nijn.
Heel lief, maar de foto is HUGE!! mag ie kleiner? :@
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 6 oktober 2011 @ 12:44:28 #69
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102767650
quote:
1s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 05:39 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Heel lief, maar de foto is HUGE!! mag ie kleiner? :@
Bij mij laadt hij ook als een poster maar daarna is hij kleiner. Kan me voorstellen dat het irritant is.
Kan het nu even niet anders verkleinen dus zal hem dan wel weghalen. Mag Monsterd de nijn zelf uploaden.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_102767738
Alstublieft:

Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  Moderator donderdag 6 oktober 2011 @ 12:49:20 #71
155227 crew  Guppy
dus
pi_102767830
Mijn mobiele verbinding is u dankbaar O+

Wat een lekker wolletje!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 6 oktober 2011 @ 12:56:46 #72
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102768081
Ben best wel jaloers trouwens. Ik kan die van mij echt niet zo oppakken. Ze altijd blij om me te zien, dan springt ze op me af en schudt ze wild haar kopje.
Ze is heel erg tam en lief maar oppakken, dat is echt een drama. Mijn hele linkerarm ligt open.
En die striemen zijn pijnlijker dan eens een krasje van de hond.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_102768097
Hoe wil je haar vastpakken dan?
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  donderdag 6 oktober 2011 @ 13:04:27 #74
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102768331
quote:
2s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 12:57 schreef Miniem het volgende:
Hoe wil je haar vastpakken dan?
Ik zit dan in het gras en pak haar als een katje, onder haar oksels om haar tegen me aan te houden. Dat lijkt ze dan 2 seconden goed te vinden en net als ik een opgelucht gevoel krijg dan krijg ik me toch een rotschop! En die pluche poten zien er doddig uit maar er zitten naaldjes tussen.

Overigens pak ik haar alleen aan het eind van de dag op om haar terug in het hok te zetten.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_102768386
Pak haar eens op met haar kop naar je lichaam ipv andersom. Dan kan ze niet uithalen.
En dan gewoon op je borst leggen.
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  donderdag 6 oktober 2011 @ 13:21:26 #76
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102768852
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 13:06 schreef Miniem het volgende:
Pak haar eens op met haar kop naar je lichaam ipv andersom. Dan kan ze niet uithalen.
En dan gewoon op je borst leggen.
Dat is een goeie tip. Die ga ik vanavond proberen.
Hoop echt dat het werkt want zoals je zult begrijpen begin ik er steeds meer tegenop te zien om haar het hok in te krijgen.

Laat het wel even horen hoe het ging. Bedankt iig.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_102768913
quote:
14s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 13:21 schreef Staal het volgende:

[..]

Dat is een goeie tip. Die ga ik vanavond proberen.
Hoop echt dat het werkt want zoals je zult begrijpen begin ik er steeds meer tegenop te zien om haar het hok in te krijgen.

Laat het wel even horen hoe het ging. Bedankt iig.
Dat werkt. :Y
Gewoon vanaf boven onder haar buikje vastpakken met haar kop naar je lichaam toe.
Als ik mijn konijn andersom vastpak gaat hij ook krabben etc.
Toen heeft mijn vader gezegd dat ik het zo moest doen.
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  donderdag 6 oktober 2011 @ 13:33:25 #78
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102769236
Het werkt! *O* . _O_ .
Vanmorgen heb ik Nijn in het hok gelaten vanwege de hoosbuien maar nu knapt het weer op. Dus heb het net meteen geprobeerd en haar vanuit haar hok buiten gezet. En dat was nog wel trappen maar het ging zonder kleerscheuren.

Heb haar alleen zonder tegen me aan te houden buiten gezet. Daar moet ik vanavond echt aan denken zodat ze eraan kan wennen.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_102769455
Mooizo.
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  donderdag 6 oktober 2011 @ 15:38:23 #80
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_102773377
Bedankt voor het plaatsen en resizen trouwens! :)
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 15:39:59 #81
100642 S1nn3rz
Provocato ergo sum
pi_102809983
Doet iedereen hier ook weer mee met het inenten van de konijnen? Volgens mij is er over anderhalve week weer een speciale kortingsdag, 17,50 per konijn. (voor ons erg handig met 8 konijnen :@ )

Ik weet niet of het ook echt moet, maar we houden ons er toch elk half jaar maar aan.
From feudal serf to spender.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 16:00:30 #82
159909 -Peach
Prunus persica
pi_102810758
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 12:46 schreef Miniem het volgende:
Alstublieft:

[ afbeelding ]
Garlic cheese! Double death to you, you lactose intolerant vamp man!
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 16:16:45 #83
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_102846048
Gommie heeft een lazy saturday

  zaterdag 8 oktober 2011 @ 16:20:11 #84
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_102846128
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 16:16 schreef dutchdevil het volgende:
Gommie heeft een lazy saturday

[ afbeelding ]
Ah gus, dat koppie en dat achterpootje! O+ :D

quote:
17s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 16:00 schreef -Peach het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Dit had ik ook bij de dierenwinkel net, ik kan het nooit laten om even te spieken bij de diertjes :') Een klein caviaatje met een wit lijfje en een meerkleurig koppie met punky haar _O- O+ Maar mijn eigen monsters zijn ook lief 8-)
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_102848174
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 15:39 schreef S1nn3rz het volgende:
Doet iedereen hier ook weer mee met het inenten van de konijnen? Volgens mij is er over anderhalve week weer een speciale kortingsdag, 17,50 per konijn. (voor ons erg handig met 8 konijnen :@ )

Ik weet niet of het ook echt moet, maar we houden ons er toch elk half jaar maar aan.
Ik zou het wel doen, moet je eens op Bunnybunch kijken, daar houden ze een lijst bij met uitbraken van myxomatose in NL. Voor mijn gevoel is het dit jaar echt op enorm veel plekken gesignaleerd, als je die verhalen van zieke nijntjes op het Bunnybunch forum leest breekt echt je hart. Met inenting kunnen ze het alsnog krijgen maar de prognose is dan wel iets beter.

Mijn dierenarts belde op om door te geven dat er hier in de buurt ook myx is gesignaleerd en dat ze een extra entspreekuur hadden. Ik deed het normaal in het voorjaar maar ben nu zeker wel naar het extra spreekuur gegaan.
pi_102853662
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 15:39 schreef S1nn3rz het volgende:
Doet iedereen hier ook weer mee met het inenten van de konijnen? Volgens mij is er over anderhalve week weer een speciale kortingsdag, 17,50 per konijn. (voor ons erg handig met 8 konijnen :@ )

Ik weet niet of het ook echt moet, maar we houden ons er toch elk half jaar maar aan.
Ik ook. Vorige week is mijn konijn geweest. Mijn dierenarts doet dan meteen ook een algemene check (nageltjes, tandjes, huid, oren, oogjes, hartje etc.). Soort APK keuring voor het konijn :p
pi_102853962
quote:
14s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 13:33 schreef Staal het volgende:
Het werkt! *O* . _O_ .
Vanmorgen heb ik Nijn in het hok gelaten vanwege de hoosbuien maar nu knapt het weer op. Dus heb het net meteen geprobeerd en haar vanuit haar hok buiten gezet. En dat was nog wel trappen maar het ging zonder kleerscheuren.

Heb haar alleen zonder tegen me aan te houden buiten gezet. Daar moet ik vanavond echt aan denken zodat ze eraan kan wennen.
Mijn konijn wordt ook nog steeds niet graag opgepakt (1,5 jaar oud). Hij rent meteen naar de achterkant van de kooi. Hij heeft inmiddels een trappetje om er zelf in en uit te klimmen. Als hij rondloopt komt hij naar je toe, laat hij zich voeren en als hij op de bank naast je komt zitten ook aaien (steeds langer). Hij is dus verder wel tam.
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 20:58:11 #88
159909 -Peach
Prunus persica
pi_102854055
quote:
10s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 16:20 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Ah gus, dat koppie en dat achterpootje! O+ :D

[..]

Dit had ik ook bij de dierenwinkel net, ik kan het nooit laten om even te spieken bij de diertjes :') Een klein caviaatje met een wit lijfje en een meerkleurig koppie met punky haar _O- O+ Maar mijn eigen monsters zijn ook lief 8-)
Hahaha ja ik kan ook echt niet een dierenwinkel voorbij lopen zonder eerst diertjes te kijken :') O+
Garlic cheese! Double death to you, you lactose intolerant vamp man!
  Moderator zaterdag 8 oktober 2011 @ 22:23:15 #89
155227 crew  Guppy
dus
pi_102857250
Mijn DA rekent ¤ 32,50 voor enten :X ik ga toch maar eens even rondkijken
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 8 oktober 2011 @ 23:15:39 #90
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_102858868
Onze konijnen hebben 2 weken geleden weer hun halfjaarlijkse inentingen gehad. Ook hier (Dierenkliniek Deventer) hebben ze dan altijd een "actie" tijdens het konijnenvaccinatie spreekuur. Geloof dat het nu iets van ¤ 17 was ipv ¤ 34 per konijn. Kunnen ze er weer even tegenaan :)

Weet niet of het echt nodig is aangezien het echt binnenkonijnen zijn maar wil het risico niet lopen dat ze toch myxomatose of VHD krijgen. We hebben al genoeg andere problemen gehad met onze vorige konijnen. Met deze 2 gelukkig tot nu niets *even afkloppen*
pi_102887813
ik heb juultje ook nog even op de gevoelige plaat vast kunnen leggen, wat betreft dat inenten, onze 2 konijnen krijgen maar 1x per jaar een inenting... de prijs heb ik echt geen idee van, ik heb niet het idee dat onze arts erg mveel rekent iig


Juultje by Danoontjepower, on Flickr
Sla niet, Prei wel
pi_102926093
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 22:23 schreef Guppyfriend het volgende:
Mijn DA rekent ¤ 32,50 voor enten :X ik ga toch maar eens even rondkijken
Zo :o Hier 17,50, is ook zo'n speciaal konijnenuurtje.

Tis altijd wel een leuk gezicht, zo'n wachtkamer vol met konijnen.
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 18:53:12 #93
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_102964605
:( Flip is niet in z'n hum, hij beweegt zo weinig vandaag...ben toevallig ziek en zie hem de hele dag op 1 plek zitten...het gebruikelijke blaadje basilicum wat ie normaal gesproken zowat uit m'n handen grist, laat ie liggen en het kleine broccoliroosje wat ze wel eens krijgen (zelfde verhaal) hoeft ie ook niet...

Hebben konijnen wel eens een off day? Of zijn ze gewoon boos dat ik vanochtend vergeten ben de brokjes te brengen? ;)

Het is niets fysieks, want als ik hem op de mat zet spurt ie ineens door de bank op...meer van "laat me met rust"...

Ik word hier al hypochonder genoemd, maar ik weet dat nijntjes een lage pijngrens hebben...
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
  Moderator dinsdag 11 oktober 2011 @ 19:26:24 #94
155227 crew  Guppy
dus
pi_102966232
Hm, keutelt ie wel? Recent?

Wat ik zou doen is, hok schoonmaken, voorzien van hooi, brokken en lekker voer. Zijn er morgenochtend geen keutels, dan meteen de DA bellen
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_102966361
Idd, en probeer ook eens een buikmassage én dwing hem ook om te blijven lopen. Zou prima een verstopping, gasaanval of een andere oorzaak (gebitsproblemen) kunnen zijn die dit veroorzaken.
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 19:42:37 #96
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_102967151
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 19:26 schreef Guppyfriend het volgende:
Hm, keutelt ie wel? Recent?

Wat ik zou doen is, hok schoonmaken, voorzien van hooi, brokken en lekker voer. Zijn er morgenochtend geen keutels, dan meteen de DA bellen
Geen idee, er zitten er 2 in en er wordt doorgaans flink gekeuteld
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 19:44:28 #97
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_102967250
quote:
17s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 19:29 schreef douche-eendje het volgende:
Idd, en probeer ook eens een buikmassage én dwing hem ook om te blijven lopen. Zou prima een verstopping, gasaanval of een andere oorzaak (gebitsproblemen) kunnen zijn die dit veroorzaken.
Vanmiddag gingen ze wel een berg hooi te lijf...dan denk ik gas, verstopping is bij een gebrek aan hooi toch? Daar krijgen ze eerder teveel van, voor zover dat kan...
"pippie" zit zo stil...
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 20:48:33 #98
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_102971237
Pip is net uitvoerig over z'n buik geaaid en gemasseerd...schoon hok erbij en we gaan ff kijken hoe ie eraan toe is morgen...
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
  Moderator dinsdag 11 oktober 2011 @ 20:52:52 #99
155227 crew  Guppy
dus
pi_102971547
En anders, als je het zeker wilt even, even apart zetten voor een nachtje?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 23:10:03 #100
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_102981000
Maar een off-day kan inderdaad voorkomen. Hebben onze konijnen ook al eens gehad. Dan loop je je de hele dag druk te maken en de volgende dag gedragen ze zich weer gewoon normaal. Gewoon even kijken hoe het morgenvroeg met hem is. Indien nog niet goed dan gewoon meteen de DA bellen/naar de DA gaan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')