Die moet ik nog eens proberen. Alleen dan zonder kaas want dat lust ik niet.quote:
dan mis je een van de essentiele ingredientenquote:Op maandag 15 augustus 2011 01:14 schreef Daywalk3r het volgende:
[..]
Die moet ik nog eens proberen. Alleen dan zonder kaas want dat lust ik niet.
Geen fromage is een nogo manquote:Op maandag 15 augustus 2011 01:14 schreef Daywalk3r het volgende:
[..]
Die moet ik nog eens proberen. Alleen dan zonder kaas want dat lust ik niet.
Om te beginnen met TS?quote:Op maandag 15 augustus 2011 08:24 schreef Isabeau het volgende:
Elke post waarin ik een 'patat versus friet' opmerking bespeur wordt direct (of nadat ik wakker ben) verwijderd.
TS heeft het later ook over friet met frietsaus, en niet over patat met mayonaise.quote:Op maandag 15 augustus 2011 08:44 schreef Pietverdriet het volgende:
TS heeft het over friet met, als zijn de met mayonaise. Helaas krijg je in NL meestal, of eigenlijk altijd van die zoete frietsaus, geen mayo.
Patatje Jenga?quote:Op maandag 15 augustus 2011 08:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben en groot fan van pommes pont neuf
[ afbeelding ]
Extra dikke friet, van buiten krokant, van binnen bloemig.
Die zien er ook lekker uit!quote:Op maandag 15 augustus 2011 08:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben en groot fan van pommes pont neuf
[ afbeelding ]
Extra dikke friet, van buiten krokant, van binnen bloemig.
Ziet er leuk uit, maar wat is er mis met friet die gewoon naar aardappel smaakt?quote:Op maandag 15 augustus 2011 12:06 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Gewone frietje op je bord garneren met aonori (zeewier flakes)
En voor de mietjes die niet van zeewier houden: beetje fijngehakte peterselie kan ook.
Patatje Djenga 2.0quote:Op maandag 15 augustus 2011 12:13 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Hiero, nog eentje tegen de sleur! Japans Frietje Speciaal.
Frietjes van zoete aardappel met Japanse mayonaise, okonomiyaki saus, gehakte rode uitjes, bonito flakes en wederom aonori.![]()
Culinaire pornoquote:Op maandag 15 augustus 2011 12:13 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Hiero, nog eentje tegen de sleur! Japans Frietje Speciaal.
Frietjes van zoete aardappel met Japanse mayonaise, okonomiyaki saus, gehakte rode uitjes, bonito flakes en wederom aonori.![]()
Patatkruiden? Plantaardige olie? Ik heb toch mijn twijfels bij die tent.quote:Op maandag 15 augustus 2011 12:19 schreef 2dope het volgende:
Dikke krokante patat bij de Belg Waterloo![]()
http://www.debelgwaterloo.nl/
Die patatkruiden
Niet teveel vragen stellen, gewoon vreten. Niet te vaak natuurlijk.quote:Op maandag 15 augustus 2011 12:25 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Patatkruiden? Plantaardige olie? Ik heb toch mijn twijfels bij die tent.
Nomnomnomquote:Op maandag 15 augustus 2011 12:12 schreef Tha_Flash het volgende:
[ afbeelding ]
Vlaamse frieten met lekkere zure echte mayo
De variant van de foto vind ik ook het lekkerst, maar oorlog betekent naast mayo en satésaus in ieder geval ook uitjes (en vaak nog meer).quote:Op maandag 15 augustus 2011 11:20 schreef Karina het volgende:
Patatje oorlog, ook niet te versmaden! En eens met de opmerking over de zoete mayo, ik heb ook liever de wat zurige.
[ afbeelding ]
Welnee, je bent een eigenwijze muts die overal smaakjes aan moet toevoegen ipv zaken naar zichzelf te laten smaken.quote:
Ik schen graag.quote:Op maandag 15 augustus 2011 12:40 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Was je maar wat minder stoer en dapperDit is frietschending!
Ja, en dat moet je wel durven!quote:Op maandag 15 augustus 2011 12:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Welnee, je bent een eigenwijze muts die overal smaakjes aan moet toevoegen ipv zaken naar zichzelf te laten smaken.
Alle dagen aardappels eten, da's pas armoeiquote:Op maandag 15 augustus 2011 12:42 schreef RobinOok het volgende:
Alle dagen in het jaar aardappel die alleen naar aardappel smaken, groenten die alleen naar groenten smaken, vlees dat alleen naar vlees smaakt. Ik moet er niet aan denken, wat een arremoei.
Weet je hoe dat heet? Hollandse pot.
Best leuk, op zijn tijd, maar ik word echt depressief van het idee om dat alle dagen te moeten eten.
Nee, dat is een teken dat je niet in staat bent zonder smaak toe te voegen iets smaak te geven.quote:
Dat ook ja.quote:Op maandag 15 augustus 2011 12:44 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Alle dagen aardappels eten, da's pas armoei
Jullie zouden echt moeten gaan trouwen om dit formeel te maken.quote:Op maandag 15 augustus 2011 12:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, dat is een teken dat je niet in staat bent zonder smaak toe te voegen iets smaak te geven.
Jij bent natuurlijk een enorme rebel.quote:Op maandag 15 augustus 2011 12:42 schreef RobinOok het volgende:
Alle dagen in het jaar aardappel die alleen naar aardappel smaken, groenten die alleen naar groenten smaken, vlees dat alleen naar vlees smaakt. Ik moet er niet aan denken, wat een arremoei.
Weet je hoe dat heet? Hollandse pot.
Best leuk, op zijn tijd, maar ik word echt depressief van het idee om dat alle dagen te moeten eten.
Tuurlijk wel, dat kan iedereen.quote:Op maandag 15 augustus 2011 12:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, dat is een teken dat je niet in staat bent zonder smaak toe te voegen iets smaak te geven.
Dat is ook niet niks. Ik was laatst bij de Ikea, en ik dacht nu ik toch al zo diep gezonken ben en echt wat moet eten, laat ik eens Zweedse gehaktballetjes met patat nemen. Maar dat smaakte dus in het geheel niet naar aardappel, alleen maar naar frituur. De meeste friet smaakt al veel te weinig naar aardappel, deze helemaal niet.quote:Op maandag 15 augustus 2011 12:42 schreef RobinOok het volgende:
Alle dagen in het jaar aardappel die alleen naar aardappel smaken
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
Een goed bord patat serveren is nog best een kunst. De patat moet knapperig, maar niet hard zijn. Moet dus echt naar aardappel smaken en niet naar vet. En het moet goed warm en niet lauw/koud zijn! Daarbij wil ik er geen feest van smaken omheen hebben, vandaar dat ik de kapsalon-versie nog nooit heb geprobeerd en de oorlog versie echt niet lekker vind.quote:Op maandag 15 augustus 2011 13:03 schreef Weltschmerz het volgende:
Dat is ook niet niks. Ik was laatst bij de Ikea, en ik dacht nu ik toch al zo diep gezonken ben en echt wat moet eten, laat ik eens Zweedse gehaktballetjes met patat nemen. Maar dat smaakte dus in het geheel niet naar aardappel, alleen maar naar frituur. De meeste friet smaakt al veel te weinig naar aardappel, deze helemaal niet.
Ooh, dat zou ik dan weer nooit durven!quote:Op maandag 15 augustus 2011 13:03 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
laat ik eens Zweedse gehaktballetjes met patat nemen.
De patat in een kapsalon is wel het minst lekkere, maar de kapsalon zelf is heerlijk... Doner met kaasquote:Op maandag 15 augustus 2011 13:08 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Een goed bord patat serveren is nog best een kunst. De patat moet knapperig, maar niet hard zijn. Moet dus echt naar aardappel smaken en niet naar vet. En het moet goed warm en niet lauw/koud zijn! Daarbij wil ik er geen feest van smaken omheen hebben, vandaar dat ik de kapsalon-versie nog nooit heb geprobeerd en de oorlog versie echt niet lekker vind.
Inderdaad. Ik val niet meer voor het idee dat als het maar in een bak met heet vet heeft gelegen het dan lekker is. Dat is effectbejag en het heeft op mij dat effect niet meer. Ik laat dan ook al tijden de friet aan mij voorbij gaan, de meeste eetcafés en restaurants denken dat het wel goed is als het maar goudbruin is. Doe mij dan maar de gebakken aardappeltjes of zo.quote:Op maandag 15 augustus 2011 13:08 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Een goed bord patat serveren is nog best een kunst. De patat moet knapperig, maar niet hard zijn. Moet dus echt naar aardappel smaken en niet naar vet. En het moet goed warm en niet lauw/koud zijn!
Ik kan me wel wat bij de aatrekkingskracht voorstellen, maar die heeft het niet meer op mij. Goede friet met goeie friszure mayonaise is rijk genoeg, en dat mag ook azijnmayonaise zijn. Het zou best kunnen dat de eerstvolgende keer dat ik weer friet eet bij een echt Belgische frietkot met ossenwit is. Goeie friet of geen friet.quote:Daarbij wil ik er geen feest van smaken omheen hebben, vandaar dat ik de kapsalon-versie nog nooit heb geprobeerd en de oorlog versie echt niet lekker vind.
Ik ben nogal een man van risico's, bovendien had ik al 3 uur in de Ikea doorgebracht zonder noemenswaardig geweld te plegen, dus ik was misschien wat overmoedig geworden. Ik heb ook wel een zwak voor malbouffe, lekker vreten.quote:Op maandag 15 augustus 2011 13:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ooh, dat zou ik dan weer nooit durven!
Gros van de hoereca zegt gebakken aardappels maar geeft je aardappelsstukjes uit defrituurquote:Op maandag 15 augustus 2011 13:40 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
. Doe mij dan maar de gebakken aardappeltjes of zo.
Met pindasaus weet ik zo net nog niet, maar patat van cassave is inderdaad erg lekker!quote:Op maandag 15 augustus 2011 13:24 schreef Axia het volgende:
Patat van cassave is ook erg lekker, met pittige pindasaus
Dat weet ik, maar 9 van de 10 zijn dat niet.quote:Op maandag 15 augustus 2011 13:53 schreef Weltschmerz het volgende:
Nee, die bedoel ik niet. Ik ken ze wel, maar er worden ook nog wel eens aardappels gebakken.
Yep is lekker, volgens mij is het traditioneel met bakkeljauw (telo met bakkeljauw) maar telo met pindasaus is het ook heerlijk. Zo heb ik meer moeite met pisang goreng met pindasaus (niet vies wel vreemd).quote:Op maandag 15 augustus 2011 13:56 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Met pindasaus weet ik zo net nog niet, maar patat van cassave is inderdaad erg lekker!
Yep, klopt. Soms eten we het ook wel eens met gedroogde visjes (vaak anjovis) die gebakken wordt.quote:Op maandag 15 augustus 2011 14:04 schreef Charmian het volgende:
[..]
Yep is lekker, volgens mij is het traditioneel met bakkeljauw (telo met bakkeljauw) maar telo met pindasaus is het ook heerlijk.
quote:Op maandag 15 augustus 2011 13:24 schreef Axia het volgende:
Patat van cassave is ook erg lekker, met pittige pindasaus
Nee, niet pindasaus. Wasabi mayonaise!quote:Op maandag 15 augustus 2011 13:56 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Met pindasaus weet ik zo net nog niet, maar patat van cassave is inderdaad erg lekker!
Waar haal jij wasabi?quote:Op maandag 15 augustus 2011 14:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
[..]
Nee, niet pindasaus. Wasabi mayonaise!
Mierikswortel met een kleurstof dus, geen wasabi volgens je eigen sitequote:Op maandag 15 augustus 2011 15:03 schreef RobinOok het volgende:
Okay, correctie:
Nee, niet pindasaus. Groene-mierikswortelprut-uit-een-tube-met-uitjes-en-mayonaise!
[ link | afbeelding ]
Wasabi
Verse wasabi is (vrijwel) niet te krijgen in NL.
Ja, dat zeg ik. Groene mierikswortelprut.quote:Op maandag 15 augustus 2011 15:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mierikswortel met een kleurstof dus, geen wasabi volgens je eigen site
ingrediënten: Mierikswortel, lactose, maïsolie, sorbitol, zout, water, smaakstof, carrageen, guar gom, turmeric, citroenzuur, kleurstof
Hey Piet,quote:Op maandag 15 augustus 2011 08:44 schreef Pietverdriet het volgende:
TS heeft het over friet met, als zijn de met mayonaise. Helaas krijg je in NL meestal, of eigenlijk altijd van die zoete frietsaus, geen mayo.
De Haarg is voah mai een schtuckie omquote:Op maandag 15 augustus 2011 15:38 schreef realbase het volgende:
[..]
Hey Piet,
Hier maakt men nog zelf de patat ( of friet hoe je het noemen wilt ) en heeft men nog echte mayo ipv fritessaus .. ik rij er soms een stuk voor om( en ik bedoel dan hier langs.. ik kom er normaal niet echt in de buurt )
http://www.nicossnackbar.nl
Mooie sitequote:Op maandag 15 augustus 2011 15:38 schreef realbase het volgende:
[..]
Hey Piet,
Hier maakt men nog zelf de patat ( of friet hoe je het noemen wilt ) en heeft men nog echte mayo ipv fritessaus .. ik rij er soms een stuk voor om( en ik bedoel dan hier langs.. ik kom er normaal niet echt in de buurt )
http://www.nicossnackbar.nl
Duidelijk dat ie meer met Friet bezig is dan met Internet. Vind ik een prima teken trouwens.quote:
De favo hangplek van ome Ed voordattie eruit gebonjourd werd uit de columns van Sjaak Bralquote:Op maandag 15 augustus 2011 15:38 schreef realbase het volgende:
[..]
Hey Piet,
Hier maakt men nog zelf de patat ( of friet hoe je het noemen wilt ) en heeft men nog echte mayo ipv fritessaus .. ik rij er soms een stuk voor om( en ik bedoel dan hier langs.. ik kom er normaal niet echt in de buurt )
http://www.nicossnackbar.nl
Ik vind een berg friet anders niet echt spannend. Een recept wil ik het ook niet echt noemen want het is gewoon bief met friet, hetzelfde geldt voor de catamaran.quote:Op maandag 15 augustus 2011 16:04 schreef Mirjam het volgende:
dat steppegras ziet er nog best spannend uit
Leuk. Moeten meer snackbars doen.quote:Op maandag 15 augustus 2011 16:24 schreef Platina het volgende:
[..]
Ik vind een berg friet anders niet echt spannend. Een recept wil ik het ook niet echt noemen want het is gewoon bief met friet, hetzelfde geldt voor de catamaran.
Je kunt ook een frietje met 2 frikandellen speciaal bestellen.quote:Op maandag 15 augustus 2011 16:33 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Leuk. Moeten meer snackbars doen.
Verkeerde quote. Bedoelde verse frietquote:Op maandag 15 augustus 2011 18:15 schreef Platina het volgende:
[..]
Je kunt ook een frietje met 2 frikandellen speciaal bestellen.
Of je besteld er 3 en maakt een driemaster, dat is pas een echte VOC-mentaliteit
Ik mis de uitjes.quote:Op maandag 15 augustus 2011 11:20 schreef Karina het volgende:
Patatje oorlog, ook niet te versmaden! En eens met de opmerking over de zoete mayo, ik heb ook liever de wat zurige.
[ afbeelding ]
[..]
Die zien er ook lekker uit!
Woon aan de andere kant van DH maar toch eens proberen, goede tip!quote:Op maandag 15 augustus 2011 15:38 schreef realbase het volgende:
[..]
Hey Piet,
Hier maakt men nog zelf de patat ( of friet hoe je het noemen wilt ) en heeft men nog echte mayo ipv fritessaus .. ik rij er soms een stuk voor om( en ik bedoel dan hier langs.. ik kom er normaal niet echt in de buurt )
http://www.nicossnackbar.nl
Waar komt deze calvinistische instelling vandaan? Wat is er mis met de instelling van Robin 'Che Guevara' Ook? Als jij iedere dag hollandse pot wil vreten, doe je best, andere mensen kijken wel over de grens. Letterlijk en figuurlijk.quote:Op maandag 15 augustus 2011 12:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij bent natuurlijk een enorme rebel.
De Che van de keuken.
Patatje oorlog is toch alleen mayo, pinda en uitjes?quote:Op maandag 15 augustus 2011 15:23 schreef FutureFairytale het volgende:
patatje oorlog zonder rooie saus
En dat zeg je tegen Pietquote:Op dinsdag 16 augustus 2011 11:06 schreef Red_85 het volgende:
Waar komt deze calvinistische instelling vandaan? Wat is er mis met de instelling van Robin 'Che Guevara' Ook? Als jij iedere dag hollandse pot wil vreten, doe je best, andere mensen kijken wel over de grens. Letterlijk en figuurlijk.
Verandering van spijs doet eten en expirimenteren is tof. Culinaire ontekkingsreizen FTW! Dan kom je misschien nog eens achter andere bereidingstechnieken die het nog lekkerder maakt. Andere ingredienten en recepten. Van de nood een deugt maken. Maar hou jij het maar bij geprakte piepers, kultje jus, veel te gaar vlees en kapotgekookte groentes.
Owja, voor ik het vergeet. Patat.
Zo gek is dat toch niet? Piet is toch best een behoudende, conservatieveling in de keuken?quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 11:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En dat zeg je tegen Piet![]()
Sorry, ik zit hier echt te lachen
Zaanse majo is wel ok. Euroshopper majo lijkt erop trouwens vink.quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 11:13 schreef gebruikersnaam het volgende:
Een patat stoofvlees is ook erg lekker.
[ afbeelding ]
Maar wel met lekkere mayo
[ afbeelding ]
Nee, ik heb alleen een andere visie op eten dan jij, iets waar jij graag de spot mee drijft maar dat zegt meer over jou toch?quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 11:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zo gek is dat toch niet? Piet is toch best een behoudende, conservatieveling in de keuken?
Ik ook van jou Robin, ik ook van jouquote:Op dinsdag 16 augustus 2011 12:28 schreef RobinOok het volgende:
Mijn kijk op eten zegt veel over mij inderdaad, maar jouw kijk op eten zegt net zoveel over jou hoor. En daar ging het even om, waarom moest Isebeau anders lachen?
Daarom moeten jullie ook samen gaan wonenquote:Op dinsdag 16 augustus 2011 12:35 schreef RobinOok het volgende:
Alleen schiet dat internet bij misverstanden niet op.
Rotzak!quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 12:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
* Pietverdriet zet de muziek van mission impossible op en sluipt Robins keuken binnen, vervangt haar Basmati en Pandan door in karton verpakte snelkookrijst, leegt haar kruidenkast en vult deze met Conimex mix voor Nasi en Bami en vervangt alle flessen en potjes in de koelkast met Go-Tan producten
quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 12:30 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wat een leuk getrouwd stel zijn jullie toch.
quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 13:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Rotzak!![]()
Dan kom ik bij jou kweekzalm en plofkip in de ijskast leggen.
wil ik graag een keer proberen. jammergenoeg alleen in het oosten van NL verkrijgbaarquote:Op maandag 15 augustus 2011 16:04 schreef Mirjam het volgende:
dat steppegras ziet er nog best spannend uit
Vergeet de margarine niet.quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 13:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Rotzak!![]()
Dan kom ik bij jou kweekzalm en plofkip in de ijskast leggen.
soms, soms ook met curry erbij en dat vind ik niet lekker bij pinda en mayoquote:Op dinsdag 16 augustus 2011 11:08 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Patatje oorlog is toch alleen mayo, pinda en uitjes?
ojaquote:Op dinsdag 16 augustus 2011 13:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Vergeet de margarine niet.
Ja, goeie! Becel dieet margarine. Een pakje en een spuitfles!quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 13:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Vergeet de margarine niet.
Bij kapsalon is de patat meer een vehikel voor de rest.quote:Op maandag 15 augustus 2011 13:08 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Een goed bord patat serveren is nog best een kunst. De patat moet knapperig, maar niet hard zijn. Moet dus echt naar aardappel smaken en niet naar vet. En het moet goed warm en niet lauw/koud zijn! Daarbij wil ik er geen feest van smaken omheen hebben, vandaar dat ik de kapsalon-versie nog nooit heb geprobeerd en de oorlog versie echt niet lekker vind.
ik lust helemaal geen shoarmaquote:Op dinsdag 16 augustus 2011 13:57 schreef Erasmo het volgende:
Bij kapsalon is de patat meer een vehikel voor de rest.
Echte goeie shoarma vink wel ok. Die vette stukken vel die je gemiddeld krijgt zijn niet te vreten idd.quote:
Vel? Kreeg je maar lekker knapperig vel, gros heeft een soort reuze gehaktstaaf staan waar ze wat afschrapen.quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 14:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Echte goeie shoarma vink wel ok. Die vette stukken vel die je gemiddeld krijgt zijn niet te vreten idd.
Nou hier verschillende toko's waar afvalvlees en vel met elkaar gemengd is. Supervet en de smaak moeten van de kruiden komen.quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 14:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vel? Kreeg je maar lekker knapperig vel, gros heeft een soort reuze gehaktstaaf staan waar ze wat afschrapen.
Die ga ik onthouden, snackbars die in ossewit frituren zijn een schaars goed tegenwoordig.quote:Op maandag 15 augustus 2011 20:28 schreef Thorical het volgende:
Ik eet bijna geen friet maar ik heb omgereden voor de patatten van Marja in de Jan Evertsenstraat te Amsterdam. Gewoon lekkere frietjes gebakken in Ossenwit en daar hoef ik geen saus of wat ook bij.
De KvW heeft er ooit een leuke aflevering over gemaakt. Kebab die niet van mengsel is gemaakt is lekkerder maar moeilijk te vinden.quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 14:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Echte goeie shoarma vink wel ok. Die vette stukken vel die je gemiddeld krijgt zijn niet te vreten idd.
Huiverquote:Op dinsdag 16 augustus 2011 14:14 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Nou hier verschillende toko's waar afvalvlees en vel met elkaar gemengd is. Supervet en de smaak moeten van de kruiden komen.
Idd. Een turkse pizza met sla tomaat ui en sambal vind ik dan weer wel te doen vaakquote:Op dinsdag 16 augustus 2011 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Huiver
Ik weet dan ook weer waarom ik in NL zelden een Döner neem
Ja, ik als calvinismehater, kan zo'n opmerking niet als onbenut achterlaten. Daarbij heb ik overigens ook gefungeerd, lijkt het, als merriage counselor.quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 11:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En dat zeg je tegen Piet![]()
Sorry, ik zit hier echt te lachen
Een soort GTST maar dan op FOK!, zoiets?quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 22:06 schreef Cinderella_Man het volgende:
Ik lees dit topic ook alleen maar voor Piet en Robin....voor de rest is friet, lekker zout en met mayo meer dan voldoende
Gaan in de openingszin al de mist in, komt van Pommes Friet, niet van patat friet.quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 23:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
En deze hoort hier ook thuis:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet
Pas het aanquote:Op dinsdag 16 augustus 2011 23:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gaan in de openingszin al de mist in, komt van Pommes Friet, niet van patat friet.
ow het klinkt wel redelijk. soort kaaskoekjes van frietquote:Op woensdag 17 augustus 2011 00:55 schreef ausweiss het volgende:
Poutine ziet der ook ranzig uit.
Poutine is een gerecht bestaande uit friet bedekt met onrijpe kaas, gedrenkt in jus en eventueel nog extra ingrediënten.[1] Het is een typisch Canadees gerecht en het geniet vooral grote populariteit in Québec waar het wordt gezien als het nationale gerecht.
Het is een populair fastfoodgerecht in Canada, het wordt bij veel fastfoodketens verkocht in de meeste Canadese provincies en bij cafés, kleine restaurants, maar ook bij "poutinetrucks" en "poutinekotten" aan de kant van de weg. De laatste fenomenen zijn in Québec bekend als "cantines" of "casse-croûtes". Internationale ketens zoals McDonald's,[2] KFC, en Burger King verkopen ook massageproduceerde poutine in heel Canada.
[ afbeelding ]
Op een of andere manier ziet dit er zo goor uit dat ik er benieuwd naar ben. Heel raar.quote:Op woensdag 17 augustus 2011 00:55 schreef ausweiss het volgende:
Poutine ziet der ook ranzig uit.
Poutine is een gerecht bestaande uit friet bedekt met onrijpe kaas, gedrenkt in jus en eventueel nog extra ingrediënten.[1] Het is een typisch Canadees gerecht en het geniet vooral grote populariteit in Québec waar het wordt gezien als het nationale gerecht.
Het is een populair fastfoodgerecht in Canada, het wordt bij veel fastfoodketens verkocht in de meeste Canadese provincies en bij cafés, kleine restaurants, maar ook bij "poutinetrucks" en "poutinekotten" aan de kant van de weg. De laatste fenomenen zijn in Québec bekend als "cantines" of "casse-croûtes". Internationale ketens zoals McDonald's,[2] KFC, en Burger King verkopen ook massageproduceerde poutine in heel Canada.
[ afbeelding ]
Dit lijkt mij om een of andere reden best wel smakelijk eigenlijk...quote:Op woensdag 17 augustus 2011 00:55 schreef ausweiss het volgende:
Poutine ziet der ook ranzig uit.
Poutine is een gerecht bestaande uit friet bedekt met onrijpe kaas, gedrenkt in jus en eventueel nog extra ingrediënten.[1] Het is een typisch Canadees gerecht en het geniet vooral grote populariteit in Québec waar het wordt gezien als het nationale gerecht.
Het is een populair fastfoodgerecht in Canada, het wordt bij veel fastfoodketens verkocht in de meeste Canadese provincies en bij cafés, kleine restaurants, maar ook bij "poutinetrucks" en "poutinekotten" aan de kant van de weg. De laatste fenomenen zijn in Québec bekend als "cantines" of "casse-croûtes". Internationale ketens zoals McDonald's,[2] KFC, en Burger King verkopen ook massageproduceerde poutine in heel Canada.
[ afbeelding ]
Spamquote:Op vrijdag 2 september 2011 14:45 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Vandaag die mayo van ton gekocht, hoewel sceptisch. Uiteraard de belgische. Ik beken, hij is heerlijkBeste majo die ik in Nederland geproefd heb
Ook de duurste denk ik
Ja, ja, wrijf het er nog maar eens in.quote:
lekker hè,.zei ik toch : pquote:Op vrijdag 2 september 2011 14:45 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Vandaag die mayo van ton gekocht, hoewel sceptisch. Uiteraard de belgische. Ik beken, hij is heerlijkBeste majo die ik in Nederland geproefd heb
Ook de duurste denk ik
Zo is het negen van de tien keer. Wat je trouwens ook niet meer hoeft te bestellen is een gehaktbal.quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 14:14 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Nou hier verschillende toko's waar afvalvlees en vel met elkaar gemengd is. Supervet en de smaak moeten van de kruiden komen.
Juist. Dat ontbreekt hier nog. Het idee vond ik vroeger maar ranzig, maar sinds ik het geprobeerd heb ben ik helemaal fan.quote:Op woensdag 17 augustus 2011 11:43 schreef Erasmo het volgende:
Oh en de Belgen hebben natuurlijk hun Mitraillette
wat zit erin naast patat en brood?quote:Op zaterdag 3 september 2011 14:39 schreef pagadder het volgende:
[..]
Juist. Dat ontbreekt hier nog. Het idee vond ik vroeger maar ranzig, maar sinds ik het geprobeerd heb ben ik helemaal fan.![]()
[ afbeelding ]
Gefrituurt vlees, wat voor een vlees verschilt nogal.quote:Op zaterdag 3 september 2011 14:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
wat zit erin naast patat en brood?
saus natuurlijk ook.quote:Op zaterdag 3 september 2011 14:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gefrituurt vlees, wat voor een vlees verschilt nogal.
Spinnewiel zit er nog, ben er ook al even niet geweest, maar jaartje of wat terug kon je er nog steeds voor < 20 euro een leuk menu krijgen met de tafel voor extra's aan groente ( altijd maar die rabarber !!quote:Op maandag 15 augustus 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De Haarg is voah mai een schtuckie om
(Marnix Rueb kan dat beter)
Maar ken die friettent,goede hap idd, ik heb daar in de buurt gewoond voor ik naar Singapore vertrok, zit het Spinnewiel er ook nog steeds? Stukkie verder aan de kop van de Schenkkade.
Kon je destijds (1999) prima eten
Krakende trap op.quote:Op maandag 5 september 2011 18:58 schreef realbase het volgende:
[..]
Spinnewiel zit er nog, ben er ook al even niet geweest, maar jaartje of wat terug kon je er nog steeds voor < 20 euro een leuk menu krijgen met de tafel voor extra's aan groente ( altijd maar die rabarber !!) en aardappel varianten. goede reminder voor mnzelf.. als ik er weer eens ben, toch even langs om een hapje te eten.
En toen ging je het foonnummer van de rentboy scoren?quote:Op maandag 5 september 2011 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Krakende trap op.
Was daar een keer toen de uitbaatster ( was 1999) met een klant stond te praten. Die gast ging naar zijn kamer met een heel duidelijke rentboy. Ik zei tegen haar , die leek net die en die Duitse Schlagerzanger. Zij keek me aan en zei, dat dacht ik nou ook.
LOL
Waarom? Ik heb jou toch?quote:Op maandag 5 september 2011 19:12 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
En toen ging je het foonnummer van de rentboy scoren?
Niet vers maar wel 100% Wasabi Japonica: http://wasabi.co.nzquote:Op maandag 15 augustus 2011 15:03 schreef RobinOok het volgende:
Okay, correctie:
Nee, niet pindasaus. Groene-mierikswortelprut-uit-een-tube-met-uitjes-en-mayonaise!
[ link | afbeelding ]
Wasabi
Verse wasabi is (vrijwel) niet te krijgen in NL.
Ik ben bang van wel, bij de Toko's heb je meestal spul met mierikswortel en/of mosterd er in, daar zit ook maximaal iets van 10-15% Wasabi Japonica in.quote:Op zaterdag 17 september 2011 20:21 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb nooit gezocht, maar is dat echt het "makkelijkste" manier om aan wasabipoeder van echte wasabiwortel te komen?
ietsjes duurder dan "mijn"adresje maar ze hebben er wel een leuk assortiment aan kruiden..quote:Op zaterdag 17 september 2011 21:12 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Weet niet of het wat is maar gegoogled:
http://www.gekruid.nl/wasabi.html
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |