abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_100824741
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 21:27 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Of gewoon een website met fanatieke bakkers die zelf nog hun brood maken zonder allemaal toevoegingen.
Beter idee ;)
Oh, and that's a bad miss!
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 21:54:48 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100826091
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 21:27 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Of gewoon een website met fanatieke bakkers die zelf nog hun brood maken zonder allemaal toevoegingen.
Ik ken een bakker die zich laat voorstaan op biologisch, beste ingredienten en nog meer van die onzin, in de bakkerij worden broodverbeteraars gebruikt en koekjes die over datum zijn worden herverpakt en van nieuwe datum voorzien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100826864
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 21:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ken een bakker die zich laat voorstaan op biologisch, beste ingredienten en nog meer van die onzin, in de bakkerij worden broodverbeteraars gebruikt en koekjes die over datum zijn worden herverpakt en van nieuwe datum voorzien.
Mja daar zeg je zo eens wat, maar ik wil ze kunnen vinden op de 1 of andere manier. En dan zoiets als een viskraampje op de markt he, geen elitair gedoe en chique doen, gewoon mooie producten voor schappelijke prijzen.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:22:35 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100827854
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:07 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Mja daar zeg je zo eens wat, maar ik wil ze kunnen vinden op de 1 of andere manier. En dan zoiets als een viskraampje op de markt he, geen elitair gedoe en chique doen, gewoon mooie producten voor schappelijke prijzen.
Tja ik ook.
Ik word alleen zo verdrietig van de rotzooi die er verkocht wordt met een zogenaamd keurmerk, en mensen die denken dat het goed is omdat het biologisch is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:29:42 #75
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100828322
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 11:16 schreef Nitzer het volgende:(je HOEFT natuurlijk zo'n busbrood niet te kopen ;) )


Oh ja en voor mensen die denken dat bakkers alleen maar poeders gebruiken: Dat is dus niet zo... Meestal is het een toevoeging aan het meel/bloem. (bv 5% van het bloemgewicht). In deze poeders zitten wat enzymen voor de malsheid en wat emulgatoren om volume te trekken. Maar verder zit er in wat er ook in "het brood van vroeg zat" zoals melk(poeder), Desem (gedroogd, maar hetzelfde principe), Vet (danwel plantaardig) enz.
In de meeste plaatsen heb je niet echt een alternatief.

En ik wil juist brood zónder melkpoeder, gedroogde desem, vet, toegevoegde enzymen, emulgatoren en andere onzin.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:33:27 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100828547
In Frankrijk hebben ze een broodwet, brood mag alleen gemaakt worden uit meel, zout, water en gist.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100829269
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:
In Frankrijk hebben ze een broodwet, brood mag alleen gemaakt worden uit meel, zout, water en gist.
Goed concept. Moeten we hier ook doen.
pi_100829297
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 09:18 schreef kahlie het volgende:
Wij hebben in Delft twee heerlijke keuzes:

Een echte bakkerszaak die al enkele tientallen jaren bestaat. Waar ik het brood nog weleens eet zonder beleg zo lekker is het! Grappige naam wel: De Diamanten Ring.

En er is onlangs een echte franse bakkerszaak gekomen. Ik heb er nog niets gekocht, maar hoorde wel al goede verhalen. Gebak zag er ook heerlijk uit. "Michel", met een frans bord en een franse bakker.
De diamanten ring is echt al heel oud, oudste bakkerij van delft en maaktnog veel zelf. Ze hebben lekkere dingen, echt brood.

Overigens wordt er aan NL brood echt wel heel veel toegevoegd. Alleen degene in dit topic die bakker wil worden weet het niet. Broodverbetermiddelen met twee a drie emulgatoren, verschillende enzymen, zowel proteolytisch als amylolytisch doen vanalles. Zonder al die stofjes gaat het dus niet lukken om supermakrtbrood te maken.

Nee, doe mij maar simpel zuurdesem of op zijn italiaans: broodjes die in de ochtend heerlijk zijn, 's middags al oud en droog. Water, bloem, zout en gist, vakmanschap en geduld. Meer is niet nodig. En duits brood vind ik goddelijk. Overigens zit daar ook wel eea in aan emulgatoren, iets andere types dan nederland, dan krijg je die knapperige korst. Enzymen gebruiken ze stukken minder.

Bakkers (de meesten) zijn hun vak vergeten, ze kopen poedertjes en het enige wat ze nog doen is mengen en bakken. jammer. maar de schuldigen zijn wij zelf. Wij kopen net zo lief kloterig supermarktbrood.
Whatever...
pi_100829495
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:45 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

De diamanten ring is echt al heel oud, oudste bakkerij van delft en maaktnog veel zelf. Ze hebben lekkere dingen, echt brood.

Overigens wordt er aan NL brood echt wel heel veel toegevoegd. Alleen degene in dit topic die bakker wil worden weet het niet. Broodverbetermiddelen met twee a drie emulgatoren, verschillende enzymen, zowel proteolytisch als amylolytisch doen vanalles. Zonder al die stofjes gaat het dus niet lukken om supermakrtbrood te maken.

Nee, doe mij maar simpel zuurdesem of op zijn italiaans: broodjes die in de ochtend heerlijk zijn, 's middags al oud en droog. Water, bloem, zout en gist, vakmanschap en geduld. Meer is niet nodig. En duits brood vind ik goddelijk. Overigens zit daar ook wel eea in aan emulgatoren, iets andere types dan nederland, dan krijg je die knapperige korst. Enzymen gebruiken ze stukken minder.

Bakkers (de meesten) zijn hun vak vergeten, ze kopen poedertjes en het enige wat ze nog doen is mengen en bakken. jammer. maar de schuldigen zijn wij zelf. Wij kopen net zo lief kloterig supermarktbrood.
Ik ben ermee gestopt. Soms nog, voor het gemak. Voor de rest is het koude lunch, of iets met brood van de turkse bakker (weet niet wat ze er daar instoppen maar het is iig lekker :)).
pi_100829540
Ik woon in Engeland en ik verlang echt naar Nederlands brood :') . Het supermarktbrood is hier nog een keer of 100 zo goor als dat in Nederland. Ik las laatst op de BBC website waardoor dat komt, het heet het 'chorleywood'-proces.
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_100831570
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:49 schreef RabbitHeart het volgende:
Ik woon in Engeland en ik verlang echt naar Nederlands brood :') . Het supermarktbrood is hier nog een keer of 100 zo goor als dat in Nederland. Ik las laatst op de BBC website waardoor dat komt, het heet het 'chorleywood'-proces.
Tegen kostprijs stuur ik er wel 1 tje op. Of 10 dan duw ik ze samen, past makkelijk. ^O^
pi_100832380
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:
In Frankrijk hebben ze een broodwet, brood mag alleen gemaakt worden uit meel, zout, water en gist.
Ik ben voor. Dan maar wat meer betalen maar 10x zo gezond.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 17 augustus 2011 @ 00:00:35 #83
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_100833557
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:49 schreef RabbitHeart het volgende:
Ik woon in Engeland en ik verlang echt naar Nederlands brood :') . Het supermarktbrood is hier nog een keer of 100 zo goor als dat in Nederland. Ik las laatst op de BBC website waardoor dat komt, het heet het 'chorleywood'-proces.
Jij bent mijn held! Vanaf nu mijn favoriete Fok!ker! Jij hebt mijn levensvraag beantwoord (of eigenlijk mijn vermoeden bevestigd)!

quote:
The Chorleywood loaf has twice the amount of yeast of a traditional loaf,
Dit proef je. En het is wel ZO ontiegelijk smerig. Geroosterd en met drie dubbele laag beleg kan ik met moeite een sneetje of 2-3 tegelijkertijd wegwerken.

Heb je toevallig ook een linkje over welke broden wel normaal zijn?
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  woensdag 17 augustus 2011 @ 00:02:06 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100833640
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:49 schreef RabbitHeart het volgende:
Ik woon in Engeland en ik verlang echt naar Nederlands brood :') . Het supermarktbrood is hier nog een keer of 100 zo goor als dat in Nederland. Ik las laatst op de BBC website waardoor dat komt, het heet het 'chorleywood'-proces.
Zoeken naar een goede bakker? Er is in de UK een grote opkomst van echt eten, farmers markets en artisane producten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 00:03:20 #85
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_100833723
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 00:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoeken naar een goede bakker? Er is in de UK een grote opkomst van echt eten, farmers markets en artisane producten.
Inderdaad een interessante ontwikkeling, hoewel het - iig in Wales - op het moment blijft hangen op het punt "Dit is Brits, dit is goed; dit is Spaans, dit is slecht"
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  woensdag 17 augustus 2011 @ 00:08:24 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100833960
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 00:03 schreef Tanin het volgende:

[..]

Inderdaad een interessante ontwikkeling, hoewel het - iig in Wales - op het moment blijft hangen op het punt "Dit is Brits, dit is goed; dit is Spaans, dit is slecht"
Ga eens bij caroline langs
http://www.carolinesrealbreadcompany.co.uk/
Of gebruik de real bread finder

http://www.sustainweb.org/realbread/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100833968
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 00:00 schreef Tanin het volgende:

[..]

Jij bent mijn held! Vanaf nu mijn favoriete Fok!ker! Jij hebt mijn levensvraag beantwoord (of eigenlijk mijn vermoeden bevestigd)!

[..]

Dit proef je. En het is wel ZO ontiegelijk smerig. Geroosterd en met drie dubbele laag beleg kan ik met moeite een sneetje of 2-3 tegelijkertijd wegwerken.

Heb je toevallig ook een linkje over welke broden wel normaal zijn?
Joepie, ik ben iemands favoriete Fokker *O* .

Ja het brood is inderdaad erg smerig, helemaal als je de fabrieksbroden neemt. Die uit de bakkerij van een supermarkt zijn nog redelijk te eten. Maar ook dat is niet echt lekker. Ik heb geen linkje voor je, maar deze website is een site naar mijn hart: www.realbreadcampaign.org .
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_100833998
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 00:03 schreef Tanin het volgende:

[..]

Inderdaad een interessante ontwikkeling, hoewel het - iig in Wales - op het moment blijft hangen op het punt "Dit is Brits, dit is goed; dit is Spaans, dit is slecht"
Ik wilde net vragen waar in the UK jij je bevindt, maar de vraag is al beantwoord :) .
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 00:11:00 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100834095
Of je gaat je eigen brood bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100834300
Hah, net op die site van de Real Bread Campaign een bakker dicht in de buurt gevonden. Normaal kom ik niet in die winkel want het ligt boven mijn studentenbudget, maar voor lekker brood heb ik wel wat over :) .
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 00:16:42 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100834408
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 00:14 schreef RabbitHeart het volgende:
Hah, net op die site van de Real Bread Campaign een bakker dicht in de buurt gevonden. Normaal kom ik niet in die winkel want het ligt boven mijn studentenbudget, maar voor lekker brood heb ik wel wat over :) .
Als het brood daar echt goed is, meldt dat dan ff, leuk om te horen en goede bakkers mogen best geholpen worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100834419
Plus het ziet er uit als een cafe en niet als iets waar je broden kunt halen :D .
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_100834548
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 00:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als het brood daar echt goed is, meldt dat dan ff, leuk om te horen en goede bakkers mogen best geholpen worden.
Zal ik doen. Dit ziet er in ieder geval al veelbelovend uit :9~ . http://www.beanieswholefoods.co.uk/cat_lane_bakery
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 00:49:51 #94
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_100835951
Zit er geen in de buurt :( maar wel 1 niet te ver bij mijn dinnetje vandaan *O* Zal eens gaan kijken.

Overigens vandaag "Tiger Baton" bij de Tesco (extra) vandaan gegeten, voor Brits brood was dat nog best goed te doen!
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_100836034
matige grap
Was ik laatst bij een bakker blijkt dat ze helemaal geen brood verkopen!

oO< :Y O-) o|O *O* :Y) _O- :')

sorry het is het tijdstip
  Moderator woensdag 17 augustus 2011 @ 00:54:14 #96
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_100836131
Wij hadden vroeger een bakker die onze kniptarwe altijd iets langer in de oven liet staan, wat je dan kreeg was heerlijk luchtig brood met een knapperig korstje. (en niet van dat brood zoals tegenwoordig die als een soort kauwgombal aan je gehemelte plakt :{ ) Totdat de oude bakker er mee ophield en zijn opvolger een automatische oven kreeg en onze knip niet meer even iets langer er in kon blijven.

Ik verlang echt vaak terug naar dat brood, zo lekker!
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_100838032
Ik heb hier nog niemand gehoord over King corn brood.

Destijds is het al fout gegaan.



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 01:55:09 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100838163
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_100838390
Bij mijn weten heb ik nooit King corn brood op.
Maar dat blueband brood moet der mijn inziens wel op lijken.
Heb het een keer moeten kopen omdat er niks anders meer was.

Er zit een specifiek smaakje aan(gebrande suiker of iets dergelijks).
pi_100842282
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:
In Frankrijk hebben ze een broodwet, brood mag alleen gemaakt worden uit meel, zout, water en gist.
Soort reinheitsgebot dus _O_
  woensdag 17 augustus 2011 @ 09:45:06 #101
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100842918
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 01:49 schreef ausweiss het volgende:
Ik heb hier nog niemand gehoord over King corn brood.

Destijds is het al fout gegaan.

[ afbeelding ]
Kamervragen over brood _O_ Ik moet toegeven, de reclame is wel goed :P
  woensdag 17 augustus 2011 @ 09:56:45 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100843174
Het lijkt er alleen op dat om te concureren met fabrieksbrood veel bakkers fabrieksbrood zijn gaan bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 10:01:43 #103
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100843285
De KvW heeft ooit wat gemaakt over brood, ik kan het alleen niet terugvinden op uitzending gemist ;(
  woensdag 17 augustus 2011 @ 10:07:23 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100843416
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 10:01 schreef Erasmo het volgende:
De KvW heeft ooit wat gemaakt over brood, ik kan het alleen niet terugvinden op uitzending gemist ;(
Ging over moutcaramel die witbrood donker kleurt en dan is het ineens gezond.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100843485
In Engeland (Londen) inderdaad een enorme opkomst van "echte" bakkers. Goed brood is de trend en dus inmiddels vrij makkelijk te krijgen.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  woensdag 17 augustus 2011 @ 10:19:00 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100843656
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 10:10 schreef Drive-r het volgende:
In Engeland (Londen) inderdaad een enorme opkomst van "echte" bakkers. Goed brood is de trend en dus inmiddels vrij makkelijk te krijgen.
En zover ik begrijp, niet alleen brood. Men is daar
NL ver vooruit als het om lokaal geproduceerde kwaliteitsproducten gaat, vlees, groente, patisserie, ijs, etc etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 10:21:39 #107
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100843718
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 10:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ging over moutcaramel die witbrood donker kleurt en dan is het ineens gezond.
Ik wil hem nog even terugkijken ter lering en vermaak, heb al een torrent gevonden :)
pi_100844305
Het valt mij steeds weer op dat een bakker ofwel goed banket maakt, ofwel goed brood - maar zelden beide.
En hoe verder je in Nederland naar het zuiden komt, hoe beter het banket en slechter het brood - en andersom.
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 10:56:49 #109
91830 MaximusTG
pi_100844674
Peter Reinhart schrijft een leuk stukje over de twee verschillende soorten bakkers:

"In Zen and the Art of Motorcycle Maintenance, a book that came out, coincidentally, around the same time as the Tassajara Bakery began selling bread made by American Zen Buddhist students in San Fransisco, Robert Pirsig wrote of two kinds of motorcycle riders. Some like to tinker with their bikes, making sure they are tooled just right, and the others just like to ride and feel the wind against their cheeks. Bread bakers are like that, too. The more technical and mechanical bakers often go to Manhattan, Kansas, where there is a superb school called the American Institute of Baking. There they learn all about the properties of wheat and the effect of multitudinous sugars upon various strains of yeast. They learn dough formulas, and the learn about equipment options and methodologies. Graduates of this program become valuable technical bakers, usually for large companies, and earn good salaries, troubleshooting problems and guaranteeing consistency in operations that may produce forty thousand or more loaves a day.
The other type of baker, the wind-on-cheek baker, often opens a small bakeshop and makes what has become known as artisan bread, the term artisan having been driven, sadly to near meaninglessness by its recent ubiquity. These are bakers who tend to rhapsodize about their loaves. ("They are loaves, please don't call them products.") Many of them travel to Europe, making pilgrimages to the house of Poilâne or Ganachaud, and gather at bread bakers' guildhall meetings, held whimsically throughout the year, to discuss the merits of various baguette-shaping techniques or the hydration potential of their latest experimental ciabatta. They philosophize, read and write books, and argue about the ever-shifting line between the true artisan and the mass producer or the merits of supporting small-scale wheat farmers who grow heirloom strains."
pi_100845231
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 10:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En zover ik begrijp, niet alleen brood. Men is daar
NL ver vooruit als het om lokaal geproduceerde kwaliteitsproducten gaat, vlees, groente, patisserie, ijs, etc etc
Als je in LDN woont heb je ook iets meer te besteden denk ik. Dan kan je je ook meer bekommeren om kwaliteit dan om kwantiteit.

Maar alsnog, een 'brood-reinheitsgebot' moet het toch niet veel duurder maken terwijl het wel de leefkwaliteit verbeterd van mensen die het eten? Brood is immers het meest gegeten voedsel in de westerse wereld.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 17 augustus 2011 @ 11:18:40 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100845379
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 11:14 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Als je in LDN woont heb je ook iets meer te besteden denk ik. Dan kan je je ook meer bekommeren om kwaliteit dan om kwantiteit.

Maar alsnog, een 'brood-reinheitsgebot' moet het toch niet veel duurder maken terwijl het wel de leefkwaliteit verbeterd van mensen die het eten? Brood is immers het meest gegeten voedsel in de westerse wereld.
Ik had het niet alleen over London, maar zie dat dit niet duidelijk was.
En geld te besteden, soit, goed brood is goedkoper dan een nieuwe blackberry, het zijn keuzes die je maakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100845569
Als je in de Achterhoek bent, kan je hier langswippen: http://www.bakkerwijnand.com

Bakker Wijnand in Laren. Hij bakt alles zelf (ook de taartbodems) en maakt producten van graan uit de buurt dat gemalen wordt bij de molen een dorp verderop, eieren van de plaatselijke kippenboer en boter van de plaatselijke kaasboer. Verder heeft ie heel veel vreemde broodjes, die geïnspireerd zijn op de tijd dat ie in Australië en Amerika werkte.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 11:58:04 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100846598
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 11:24 schreef angelfish het volgende:
Als je in de Achterhoek bent, kan je hier langswippen: http://www.bakkerwijnand.com

Bakker Wijnand in Laren. Hij bakt alles zelf (ook de taartbodems) en maakt producten van graan uit de buurt dat gemalen wordt bij de molen een dorp verderop, eieren van de plaatselijke kippenboer en boter van de plaatselijke kaasboer. Verder heeft ie heel veel vreemde broodjes, die geïnspireerd zijn op de tijd dat ie in Australië en Amerika werkte.
En hoe is zijn brood?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100846671
Lekkerrrrrr!!! Vooral de krentenwegge.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 12:11:50 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100847105
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 12:00 schreef angelfish het volgende:
Lekkerrrrrr!!! Vooral de krentenwegge.
Ik bedoel gewoon brood, een tarwe vloer ofzo. Als dat duidelijk beter is dan andere bakkers rij ik er morgen even langs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 12:48:47 #116
72533 Ienepien
Get on with it!
pi_100848370
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 09:18 schreef kahlie het volgende:
Wij hebben in Delft twee heerlijke keuzes:

Een echte bakkerszaak die al enkele tientallen jaren bestaat. Waar ik het brood nog weleens eet zonder beleg zo lekker is het! Grappige naam wel: De Diamanten Ring.

En er is onlangs een echte franse bakkerszaak gekomen. Ik heb er nog niets gekocht, maar hoorde wel al goede verhalen. Gebak zag er ook heerlijk uit. "Michel", met een frans bord en een franse bakker.
Ja heb ik ook al een aantal enthousiaste verhalen over gehoord. Schijnt dat ze daar nog echt passie voor het bakken hebben.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure
pi_100851848
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik bedoel gewoon brood, een tarwe vloer ofzo. Als dat duidelijk beter is dan andere bakkers rij ik er morgen even langs
Ik vind het achterhoeks blond heel erg lekker. Het smaakt en ruikt echt naar brood. Als je toch in het dorp bent moet je ook even boter en kaas van Pas Op halen. Boter kan je ook bij de supermarkt krijgen in het dorp. Voor de kaas moet je naar kaasboerderij Pas Op zelf.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 14:38:26 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100852873
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 14:14 schreef angelfish het volgende:

[..]

Ik vind het achterhoeks blond heel erg lekker. Het smaakt en ruikt echt naar brood. Als je toch in het dorp bent moet je ook even boter en kaas van Pas Op halen. Boter kan je ook bij de supermarkt krijgen in het dorp. Voor de kaas moet je naar kaasboerderij Pas Op zelf.
Klinkt goed. Hebben ze ook karnemelk van die boter?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100853008
Yep. Ik klok net een glas weg. Kaastip: die 3,5 jaar oude.
pi_100853190
Hier staat het assortiment: http://www.pasopkaas.nl/kaas.html

Ze zijn btw tot 17 uur open. Supermarkt heeft ook karnemelk van ze.
pi_100855452
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 20:39 schreef DrukVout het volgende:
Vorige week een stokbrood bij de AH gehaald. Die avond gegeten. Best aardig (komt niet in de buurt van een Franse maar toch)
Ik doe daar ook niet zo moeilijk over. Nee, het is niet authentiek, maar het smaakt me wel.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_100856661
Als algemene tip raad ik turkse en marokkaanse bakkers aan. Lekker brood, vaak ook volkoren als je wilt, goede harde puntjes en goedkoper dan ah ook nog ^O^
pi_100864575
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2011 17:06 schreef Mr-Z het volgende:
Jammer dat er zo negatief over de bakkers wordt gepraat. Het probleem is dat er vraag is naar dat sponzige volume brood. Een bakker MOET daar helaas dus

[..]


De VRAAG in Nederland is Bus brood met veel volume en wat ook nog eens minimaal 3 dagen mals moet blijven. Daarnaast heeft iedere bakker ook nog wel een assortiment met speciale broden. Als de mensen die hierboven de ambachtelijke bakkers nou niet zo afkraken maar eens met deze bakkers in gesprek gaan dan weet ik zeker dat deze bakker iets wil gaan ontwikkelen wat jullie willen. Dit zal nooit een omzet knaller worden maar dan zijn jullie ook tevreden (je HOEFT natuurlijk zo'n busbrood niet te kopen ;) )


Toch even uit interesse, en niet om 'normale' bakkers af te zeiken: Wat voor een klandizie krijg je voornamelijk in je bakkerij? Zijn dat huisvrouwen, bejaarden of juist jonge mensen?

En hoe ziet je business case er uit? Ik kan me namelijk voorstellen (maar ik ben geen bakker, laat staan dat ik een bakkerij heb) dat je met 'sponsbrood' een markt bediend die ook al uitstekend door de supermarkten wordt bediend. Het lijkt me lastig om daar als bakker met een hogere overhead, beperktere openingstijden tegen op te moeten boksen. Zeker aangezien een klant toch al in de supermarkt komt en je hem dus een reden moet geven om speciaal voor jouw bakkerij een kwartier langer over de boodschappen te doen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100865675
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:26 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Toch even uit interesse, en niet om 'normale' bakkers af te zeiken: Wat voor een klandizie krijg je voornamelijk in je bakkerij? Zijn dat huisvrouwen, bejaarden of juist jonge mensen?

En hoe ziet je business case er uit? Ik kan me namelijk voorstellen (maar ik ben geen bakker, laat staan dat ik een bakkerij heb) dat je met 'sponsbrood' een markt bediend die ook al uitstekend door de supermarkten wordt bediend. Het lijkt me lastig om daar als bakker met een hogere overhead, beperktere openingstijden tegen op te moeten boksen. Zeker aangezien een klant toch al in de supermarkt komt en je hem dus een reden moet geven om speciaal voor jouw bakkerij een kwartier langer over de boodschappen te doen.
Goeie analyse / mening ^O^
pi_100865732
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 22:14 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Wellicht vind je er nog een, als je heel goed zoekt. Een hoogbejaarde bakker, ergens in een dorp diep in de Drentse bossen ofzo. Maar aangezien de meeste bakkers niet eens meer de moeite doen om hun slagroom zelf te slaan, vrees ik het ergste.
Bodems worden over het algemeen gewoon van kapsel gemaakt en ja dat maken de meeste zelf. En 99% vd bakkers heeft een slagroommachine staan. Wat dacht je dan waarmee ze het deden?
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100865774
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:51 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Bodems worden over het algemeen gewoon van kapsel gemaakt en ja dat maken de meeste zelf. En 99% vd bakkers heeft een slagroommachine staan. Wat dacht je dan waarmee ze het deden?
Met een euroshopper slagroomspuit bij 80% van de bakkers :7
pi_100865796
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 16:04 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Als algemene tip raad ik turkse en marokkaanse bakkers aan. Lekker brood, vaak ook volkoren als je wilt, goede harde puntjes en goedkoper dan ah ook nog ^O^
Ik raad je eens aan een Turkse of Marokkaanse bakkerij van binnen te bekijken en dan vooral hun deegverdeel- en opbolmachines en de walsmachines. Dan kom je er gegarandeerd nooit meer :')
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 19:53:01 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100865816
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:52 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Met een euroshopper slagroomspuit bij 80% van de bakkers :7
Nee, dat valt uit elkaar na 5 minuten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100865846
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:52 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Met een euroshopper slagroomspuit bij 80% van de bakkers :7
Nee. Ze hebben meestal Sanomat slagroommachines (net zoals bij een restaurant of snackbar). Een kleine groep heeft blaasmachines, die maken het wat luchtiger.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100865857
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:52 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Ik raad je eens aan een Turkse of Marokkaanse bakkerij van binnen te bekijken en dan vooral hun deegverdeel- en opbolmachines en de walsmachines. Dan kom je er gegarandeerd nooit meer :')
Mwah, ik gok dat je een verkeerd beeld hebt. Er zullen er vast slechte tussenzitten, en dan nog, als het brood lekker is, who cares. Bacterieen gaan wel dood in de oven heur.
pi_100865946
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 09:18 schreef kahlie het volgende:
Wij hebben in Delft twee heerlijke keuzes:

Een echte bakkerszaak die al enkele tientallen jaren bestaat. Waar ik het brood nog weleens eet zonder beleg zo lekker is het! Grappige naam wel: De Diamanten Ring.

En er is onlangs een echte franse bakkerszaak gekomen. Ik heb er nog niets gekocht, maar hoorde wel al goede verhalen. Gebak zag er ook heerlijk uit. "Michel", met een frans bord en een franse bakker.
Michel maakt uit de kunst spul. Aardige gozer ook. Maar ja, hij maakt Frans brood met levain. Dat kan je niet vergelijken met NLs brood.
Het is wel zo dat je dat brood direct op moet eten. De volgende dag mag het weg.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 19:59:33 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866115
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:26 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Toch even uit interesse, en niet om 'normale' bakkers af te zeiken: Wat voor een klandizie krijg je voornamelijk in je bakkerij? Zijn dat huisvrouwen, bejaarden of juist jonge mensen?

En hoe ziet je business case er uit? Ik kan me namelijk voorstellen (maar ik ben geen bakker, laat staan dat ik een bakkerij heb) dat je met 'sponsbrood' een markt bediend die ook al uitstekend door de supermarkten wordt bediend. Het lijkt me lastig om daar als bakker met een hogere overhead, beperktere openingstijden tegen op te moeten boksen. Zeker aangezien een klant toch al in de supermarkt komt en je hem dus een reden moet geven om speciaal voor jouw bakkerij een kwartier langer over de boodschappen te doen.
Tja, als je een bedrijf begint kan je je verbergen in de massa, of proberen een meerwaarde te produceren door een product te leveren wat anderen niet (kunnen) leveren. Hoe meer je in staat bent een product te maken waar een kapitaalkrachtige markt voor is en die niet door anderen bedient wordt hoe beter je businesscase.
Dit is trouwens niet alleen voor brood waar maar voor alles. Zie bijvoorbeeld het verschil tussen apple en clonenmakers.
Dus, als jij in staat bent de Apple van de broodbakkers te zijn, dan zit je gebakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866139
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gek dat iedere bakker in frankrijk het wel voor elkaar krijgt, ja dat je in tunesie, algarije, vietnam en laos geweldig stokbrood kan krijgen, maar niet in Nederland.
Frans stokbrood wordt met levain gemaakt. NLs stokbrood is gewoon normaal witbrooddeeg. Is niet veel aan nee.
Probleem is dat de NLe bakkerijen niet ingericht zijn op de (onvoorspelbare) levain-brood-productie.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100866181
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:00 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Frans stokbrood wordt met levain gemaakt. NLs stokbrood is gewoon normaal witbrooddeeg. Is niet veel aan nee.
Probleem is dat de NLe bakkerijen niet ingericht zijn op de (onvoorspelbare) levain-brood-productie.
hoeft ook niet. ze moeten gewoon lekker brood maken verdikkie.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:03:29 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866285
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:00 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Frans stokbrood wordt met levain gemaakt. NLs stokbrood is gewoon normaal witbrooddeeg. Is niet veel aan nee.
Probleem is dat de NLe bakkerijen niet ingericht zijn op de (onvoorspelbare) levain-brood-productie.
En in vrijwel iedere voormalige franse kolonie kunnen ze het wel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866320
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:54 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Mwah, ik gok dat je een verkeerd beeld hebt. Er zullen er vast slechte tussenzitten, en dan nog, als het brood lekker is, who cares. Bacterieen gaan wel dood in de oven heur.
Geloof me, ik kom er regelmatig bedrijfsmatig en die machines zijn zo enorm smerig. Echt niet normaal. Komt door de olie die ze gebruiken om het deeg te walsen en dat blijft plakken in het vilt van die machines. En ze maken ze nooit schoon. Echt de tering wat zijn die dingen smerig. Heb de vliegen eruit zien vliegen om nog maar te zwijgen van de kakkerlakken die uit de mixers vallen als je er een trap tegen geeft.

Het is idd hun geluk dat alles in de 200 graden gaat.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100866328
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit is trouwens niet alleen voor brood waar maar voor alles. Zie bijvoorbeeld het verschil tussen apple en clonenmakers.
Dus, als jij in staat bent de Apple van de broodbakkers te zijn, dan zit je gebakken.
Een reteduur brood zonder USB-aansluiting, zonder flash-ondersteuning en waarmee je niet kunt mulitasken... Ik zou haast zeggen dat ik dat al diverse keren uit mijn eigen oven getoverd heb...
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:04:56 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866341
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:01 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

hoeft ook niet. ze moeten gewoon lekker brood maken verdikkie.
Het een volgt uit het andere, werken met prefermenten, poolish, levains en desems is trouwens helemaal niet zo lastig, ik doe het ook, en vele broodamateurs ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866374
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En in vrijwel iedere voormalige franse kolonie kunnen ze het wel.
Logisch, daar hebben ze die broodproductiewijze overgenomen.

In de NLe bakkerij moet procesmatig gewerkt worden, zo zijn ze ingericht. Dat gaat niet met levain, levain is iedere keer weer anders en moet iedere keer langer of korter rijzen. Dat is men hier totaal niet gewenst.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:06:32 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866414
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:04 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Een reteduur brood zonder USB-aansluiting, zonder flash-ondersteuning en waarmee je niet kunt mulitasken... Ik zou haast zeggen dat ik dat al diverse keren uit mijn eigen oven getoverd heb...
Zucht....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')