abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 17 augustus 2011 @ 09:45:06 #101
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100842918
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 01:49 schreef ausweiss het volgende:
Ik heb hier nog niemand gehoord over King corn brood.

Destijds is het al fout gegaan.

[ afbeelding ]
Kamervragen over brood _O_ Ik moet toegeven, de reclame is wel goed :P
  woensdag 17 augustus 2011 @ 09:56:45 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100843174
Het lijkt er alleen op dat om te concureren met fabrieksbrood veel bakkers fabrieksbrood zijn gaan bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 10:01:43 #103
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100843285
De KvW heeft ooit wat gemaakt over brood, ik kan het alleen niet terugvinden op uitzending gemist ;(
  woensdag 17 augustus 2011 @ 10:07:23 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100843416
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 10:01 schreef Erasmo het volgende:
De KvW heeft ooit wat gemaakt over brood, ik kan het alleen niet terugvinden op uitzending gemist ;(
Ging over moutcaramel die witbrood donker kleurt en dan is het ineens gezond.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100843485
In Engeland (Londen) inderdaad een enorme opkomst van "echte" bakkers. Goed brood is de trend en dus inmiddels vrij makkelijk te krijgen.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  woensdag 17 augustus 2011 @ 10:19:00 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100843656
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 10:10 schreef Drive-r het volgende:
In Engeland (Londen) inderdaad een enorme opkomst van "echte" bakkers. Goed brood is de trend en dus inmiddels vrij makkelijk te krijgen.
En zover ik begrijp, niet alleen brood. Men is daar
NL ver vooruit als het om lokaal geproduceerde kwaliteitsproducten gaat, vlees, groente, patisserie, ijs, etc etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 10:21:39 #107
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100843718
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 10:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ging over moutcaramel die witbrood donker kleurt en dan is het ineens gezond.
Ik wil hem nog even terugkijken ter lering en vermaak, heb al een torrent gevonden :)
pi_100844305
Het valt mij steeds weer op dat een bakker ofwel goed banket maakt, ofwel goed brood - maar zelden beide.
En hoe verder je in Nederland naar het zuiden komt, hoe beter het banket en slechter het brood - en andersom.
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 10:56:49 #109
91830 MaximusTG
pi_100844674
Peter Reinhart schrijft een leuk stukje over de twee verschillende soorten bakkers:

"In Zen and the Art of Motorcycle Maintenance, a book that came out, coincidentally, around the same time as the Tassajara Bakery began selling bread made by American Zen Buddhist students in San Fransisco, Robert Pirsig wrote of two kinds of motorcycle riders. Some like to tinker with their bikes, making sure they are tooled just right, and the others just like to ride and feel the wind against their cheeks. Bread bakers are like that, too. The more technical and mechanical bakers often go to Manhattan, Kansas, where there is a superb school called the American Institute of Baking. There they learn all about the properties of wheat and the effect of multitudinous sugars upon various strains of yeast. They learn dough formulas, and the learn about equipment options and methodologies. Graduates of this program become valuable technical bakers, usually for large companies, and earn good salaries, troubleshooting problems and guaranteeing consistency in operations that may produce forty thousand or more loaves a day.
The other type of baker, the wind-on-cheek baker, often opens a small bakeshop and makes what has become known as artisan bread, the term artisan having been driven, sadly to near meaninglessness by its recent ubiquity. These are bakers who tend to rhapsodize about their loaves. ("They are loaves, please don't call them products.") Many of them travel to Europe, making pilgrimages to the house of Poilâne or Ganachaud, and gather at bread bakers' guildhall meetings, held whimsically throughout the year, to discuss the merits of various baguette-shaping techniques or the hydration potential of their latest experimental ciabatta. They philosophize, read and write books, and argue about the ever-shifting line between the true artisan and the mass producer or the merits of supporting small-scale wheat farmers who grow heirloom strains."
pi_100845231
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 10:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En zover ik begrijp, niet alleen brood. Men is daar
NL ver vooruit als het om lokaal geproduceerde kwaliteitsproducten gaat, vlees, groente, patisserie, ijs, etc etc
Als je in LDN woont heb je ook iets meer te besteden denk ik. Dan kan je je ook meer bekommeren om kwaliteit dan om kwantiteit.

Maar alsnog, een 'brood-reinheitsgebot' moet het toch niet veel duurder maken terwijl het wel de leefkwaliteit verbeterd van mensen die het eten? Brood is immers het meest gegeten voedsel in de westerse wereld.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 17 augustus 2011 @ 11:18:40 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100845379
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 11:14 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Als je in LDN woont heb je ook iets meer te besteden denk ik. Dan kan je je ook meer bekommeren om kwaliteit dan om kwantiteit.

Maar alsnog, een 'brood-reinheitsgebot' moet het toch niet veel duurder maken terwijl het wel de leefkwaliteit verbeterd van mensen die het eten? Brood is immers het meest gegeten voedsel in de westerse wereld.
Ik had het niet alleen over London, maar zie dat dit niet duidelijk was.
En geld te besteden, soit, goed brood is goedkoper dan een nieuwe blackberry, het zijn keuzes die je maakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100845569
Als je in de Achterhoek bent, kan je hier langswippen: http://www.bakkerwijnand.com

Bakker Wijnand in Laren. Hij bakt alles zelf (ook de taartbodems) en maakt producten van graan uit de buurt dat gemalen wordt bij de molen een dorp verderop, eieren van de plaatselijke kippenboer en boter van de plaatselijke kaasboer. Verder heeft ie heel veel vreemde broodjes, die geïnspireerd zijn op de tijd dat ie in Australië en Amerika werkte.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 11:58:04 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100846598
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 11:24 schreef angelfish het volgende:
Als je in de Achterhoek bent, kan je hier langswippen: http://www.bakkerwijnand.com

Bakker Wijnand in Laren. Hij bakt alles zelf (ook de taartbodems) en maakt producten van graan uit de buurt dat gemalen wordt bij de molen een dorp verderop, eieren van de plaatselijke kippenboer en boter van de plaatselijke kaasboer. Verder heeft ie heel veel vreemde broodjes, die geïnspireerd zijn op de tijd dat ie in Australië en Amerika werkte.
En hoe is zijn brood?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100846671
Lekkerrrrrr!!! Vooral de krentenwegge.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 12:11:50 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100847105
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 12:00 schreef angelfish het volgende:
Lekkerrrrrr!!! Vooral de krentenwegge.
Ik bedoel gewoon brood, een tarwe vloer ofzo. Als dat duidelijk beter is dan andere bakkers rij ik er morgen even langs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 12:48:47 #116
72533 Ienepien
Get on with it!
pi_100848370
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 09:18 schreef kahlie het volgende:
Wij hebben in Delft twee heerlijke keuzes:

Een echte bakkerszaak die al enkele tientallen jaren bestaat. Waar ik het brood nog weleens eet zonder beleg zo lekker is het! Grappige naam wel: De Diamanten Ring.

En er is onlangs een echte franse bakkerszaak gekomen. Ik heb er nog niets gekocht, maar hoorde wel al goede verhalen. Gebak zag er ook heerlijk uit. "Michel", met een frans bord en een franse bakker.
Ja heb ik ook al een aantal enthousiaste verhalen over gehoord. Schijnt dat ze daar nog echt passie voor het bakken hebben.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure
pi_100851848
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik bedoel gewoon brood, een tarwe vloer ofzo. Als dat duidelijk beter is dan andere bakkers rij ik er morgen even langs
Ik vind het achterhoeks blond heel erg lekker. Het smaakt en ruikt echt naar brood. Als je toch in het dorp bent moet je ook even boter en kaas van Pas Op halen. Boter kan je ook bij de supermarkt krijgen in het dorp. Voor de kaas moet je naar kaasboerderij Pas Op zelf.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 14:38:26 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100852873
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 14:14 schreef angelfish het volgende:

[..]

Ik vind het achterhoeks blond heel erg lekker. Het smaakt en ruikt echt naar brood. Als je toch in het dorp bent moet je ook even boter en kaas van Pas Op halen. Boter kan je ook bij de supermarkt krijgen in het dorp. Voor de kaas moet je naar kaasboerderij Pas Op zelf.
Klinkt goed. Hebben ze ook karnemelk van die boter?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100853008
Yep. Ik klok net een glas weg. Kaastip: die 3,5 jaar oude.
pi_100853190
Hier staat het assortiment: http://www.pasopkaas.nl/kaas.html

Ze zijn btw tot 17 uur open. Supermarkt heeft ook karnemelk van ze.
pi_100855452
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 20:39 schreef DrukVout het volgende:
Vorige week een stokbrood bij de AH gehaald. Die avond gegeten. Best aardig (komt niet in de buurt van een Franse maar toch)
Ik doe daar ook niet zo moeilijk over. Nee, het is niet authentiek, maar het smaakt me wel.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_100856661
Als algemene tip raad ik turkse en marokkaanse bakkers aan. Lekker brood, vaak ook volkoren als je wilt, goede harde puntjes en goedkoper dan ah ook nog ^O^
pi_100864575
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2011 17:06 schreef Mr-Z het volgende:
Jammer dat er zo negatief over de bakkers wordt gepraat. Het probleem is dat er vraag is naar dat sponzige volume brood. Een bakker MOET daar helaas dus

[..]


De VRAAG in Nederland is Bus brood met veel volume en wat ook nog eens minimaal 3 dagen mals moet blijven. Daarnaast heeft iedere bakker ook nog wel een assortiment met speciale broden. Als de mensen die hierboven de ambachtelijke bakkers nou niet zo afkraken maar eens met deze bakkers in gesprek gaan dan weet ik zeker dat deze bakker iets wil gaan ontwikkelen wat jullie willen. Dit zal nooit een omzet knaller worden maar dan zijn jullie ook tevreden (je HOEFT natuurlijk zo'n busbrood niet te kopen ;) )


Toch even uit interesse, en niet om 'normale' bakkers af te zeiken: Wat voor een klandizie krijg je voornamelijk in je bakkerij? Zijn dat huisvrouwen, bejaarden of juist jonge mensen?

En hoe ziet je business case er uit? Ik kan me namelijk voorstellen (maar ik ben geen bakker, laat staan dat ik een bakkerij heb) dat je met 'sponsbrood' een markt bediend die ook al uitstekend door de supermarkten wordt bediend. Het lijkt me lastig om daar als bakker met een hogere overhead, beperktere openingstijden tegen op te moeten boksen. Zeker aangezien een klant toch al in de supermarkt komt en je hem dus een reden moet geven om speciaal voor jouw bakkerij een kwartier langer over de boodschappen te doen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100865675
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:26 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Toch even uit interesse, en niet om 'normale' bakkers af te zeiken: Wat voor een klandizie krijg je voornamelijk in je bakkerij? Zijn dat huisvrouwen, bejaarden of juist jonge mensen?

En hoe ziet je business case er uit? Ik kan me namelijk voorstellen (maar ik ben geen bakker, laat staan dat ik een bakkerij heb) dat je met 'sponsbrood' een markt bediend die ook al uitstekend door de supermarkten wordt bediend. Het lijkt me lastig om daar als bakker met een hogere overhead, beperktere openingstijden tegen op te moeten boksen. Zeker aangezien een klant toch al in de supermarkt komt en je hem dus een reden moet geven om speciaal voor jouw bakkerij een kwartier langer over de boodschappen te doen.
Goeie analyse / mening ^O^
pi_100865732
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 22:14 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Wellicht vind je er nog een, als je heel goed zoekt. Een hoogbejaarde bakker, ergens in een dorp diep in de Drentse bossen ofzo. Maar aangezien de meeste bakkers niet eens meer de moeite doen om hun slagroom zelf te slaan, vrees ik het ergste.
Bodems worden over het algemeen gewoon van kapsel gemaakt en ja dat maken de meeste zelf. En 99% vd bakkers heeft een slagroommachine staan. Wat dacht je dan waarmee ze het deden?
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100865774
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:51 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Bodems worden over het algemeen gewoon van kapsel gemaakt en ja dat maken de meeste zelf. En 99% vd bakkers heeft een slagroommachine staan. Wat dacht je dan waarmee ze het deden?
Met een euroshopper slagroomspuit bij 80% van de bakkers :7
pi_100865796
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 16:04 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Als algemene tip raad ik turkse en marokkaanse bakkers aan. Lekker brood, vaak ook volkoren als je wilt, goede harde puntjes en goedkoper dan ah ook nog ^O^
Ik raad je eens aan een Turkse of Marokkaanse bakkerij van binnen te bekijken en dan vooral hun deegverdeel- en opbolmachines en de walsmachines. Dan kom je er gegarandeerd nooit meer :')
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 19:53:01 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100865816
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:52 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Met een euroshopper slagroomspuit bij 80% van de bakkers :7
Nee, dat valt uit elkaar na 5 minuten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100865846
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:52 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Met een euroshopper slagroomspuit bij 80% van de bakkers :7
Nee. Ze hebben meestal Sanomat slagroommachines (net zoals bij een restaurant of snackbar). Een kleine groep heeft blaasmachines, die maken het wat luchtiger.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100865857
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:52 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Ik raad je eens aan een Turkse of Marokkaanse bakkerij van binnen te bekijken en dan vooral hun deegverdeel- en opbolmachines en de walsmachines. Dan kom je er gegarandeerd nooit meer :')
Mwah, ik gok dat je een verkeerd beeld hebt. Er zullen er vast slechte tussenzitten, en dan nog, als het brood lekker is, who cares. Bacterieen gaan wel dood in de oven heur.
pi_100865946
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 09:18 schreef kahlie het volgende:
Wij hebben in Delft twee heerlijke keuzes:

Een echte bakkerszaak die al enkele tientallen jaren bestaat. Waar ik het brood nog weleens eet zonder beleg zo lekker is het! Grappige naam wel: De Diamanten Ring.

En er is onlangs een echte franse bakkerszaak gekomen. Ik heb er nog niets gekocht, maar hoorde wel al goede verhalen. Gebak zag er ook heerlijk uit. "Michel", met een frans bord en een franse bakker.
Michel maakt uit de kunst spul. Aardige gozer ook. Maar ja, hij maakt Frans brood met levain. Dat kan je niet vergelijken met NLs brood.
Het is wel zo dat je dat brood direct op moet eten. De volgende dag mag het weg.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 19:59:33 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866115
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:26 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Toch even uit interesse, en niet om 'normale' bakkers af te zeiken: Wat voor een klandizie krijg je voornamelijk in je bakkerij? Zijn dat huisvrouwen, bejaarden of juist jonge mensen?

En hoe ziet je business case er uit? Ik kan me namelijk voorstellen (maar ik ben geen bakker, laat staan dat ik een bakkerij heb) dat je met 'sponsbrood' een markt bediend die ook al uitstekend door de supermarkten wordt bediend. Het lijkt me lastig om daar als bakker met een hogere overhead, beperktere openingstijden tegen op te moeten boksen. Zeker aangezien een klant toch al in de supermarkt komt en je hem dus een reden moet geven om speciaal voor jouw bakkerij een kwartier langer over de boodschappen te doen.
Tja, als je een bedrijf begint kan je je verbergen in de massa, of proberen een meerwaarde te produceren door een product te leveren wat anderen niet (kunnen) leveren. Hoe meer je in staat bent een product te maken waar een kapitaalkrachtige markt voor is en die niet door anderen bedient wordt hoe beter je businesscase.
Dit is trouwens niet alleen voor brood waar maar voor alles. Zie bijvoorbeeld het verschil tussen apple en clonenmakers.
Dus, als jij in staat bent de Apple van de broodbakkers te zijn, dan zit je gebakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866139
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gek dat iedere bakker in frankrijk het wel voor elkaar krijgt, ja dat je in tunesie, algarije, vietnam en laos geweldig stokbrood kan krijgen, maar niet in Nederland.
Frans stokbrood wordt met levain gemaakt. NLs stokbrood is gewoon normaal witbrooddeeg. Is niet veel aan nee.
Probleem is dat de NLe bakkerijen niet ingericht zijn op de (onvoorspelbare) levain-brood-productie.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100866181
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:00 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Frans stokbrood wordt met levain gemaakt. NLs stokbrood is gewoon normaal witbrooddeeg. Is niet veel aan nee.
Probleem is dat de NLe bakkerijen niet ingericht zijn op de (onvoorspelbare) levain-brood-productie.
hoeft ook niet. ze moeten gewoon lekker brood maken verdikkie.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:03:29 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866285
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:00 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Frans stokbrood wordt met levain gemaakt. NLs stokbrood is gewoon normaal witbrooddeeg. Is niet veel aan nee.
Probleem is dat de NLe bakkerijen niet ingericht zijn op de (onvoorspelbare) levain-brood-productie.
En in vrijwel iedere voormalige franse kolonie kunnen ze het wel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866320
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:54 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Mwah, ik gok dat je een verkeerd beeld hebt. Er zullen er vast slechte tussenzitten, en dan nog, als het brood lekker is, who cares. Bacterieen gaan wel dood in de oven heur.
Geloof me, ik kom er regelmatig bedrijfsmatig en die machines zijn zo enorm smerig. Echt niet normaal. Komt door de olie die ze gebruiken om het deeg te walsen en dat blijft plakken in het vilt van die machines. En ze maken ze nooit schoon. Echt de tering wat zijn die dingen smerig. Heb de vliegen eruit zien vliegen om nog maar te zwijgen van de kakkerlakken die uit de mixers vallen als je er een trap tegen geeft.

Het is idd hun geluk dat alles in de 200 graden gaat.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100866328
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit is trouwens niet alleen voor brood waar maar voor alles. Zie bijvoorbeeld het verschil tussen apple en clonenmakers.
Dus, als jij in staat bent de Apple van de broodbakkers te zijn, dan zit je gebakken.
Een reteduur brood zonder USB-aansluiting, zonder flash-ondersteuning en waarmee je niet kunt mulitasken... Ik zou haast zeggen dat ik dat al diverse keren uit mijn eigen oven getoverd heb...
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:04:56 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866341
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:01 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

hoeft ook niet. ze moeten gewoon lekker brood maken verdikkie.
Het een volgt uit het andere, werken met prefermenten, poolish, levains en desems is trouwens helemaal niet zo lastig, ik doe het ook, en vele broodamateurs ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866374
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En in vrijwel iedere voormalige franse kolonie kunnen ze het wel.
Logisch, daar hebben ze die broodproductiewijze overgenomen.

In de NLe bakkerij moet procesmatig gewerkt worden, zo zijn ze ingericht. Dat gaat niet met levain, levain is iedere keer weer anders en moet iedere keer langer of korter rijzen. Dat is men hier totaal niet gewenst.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:06:32 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866414
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:04 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Een reteduur brood zonder USB-aansluiting, zonder flash-ondersteuning en waarmee je niet kunt mulitasken... Ik zou haast zeggen dat ik dat al diverse keren uit mijn eigen oven getoverd heb...
Zucht....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866419
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het een volgt uit het andere, werken met prefermenten, poolish, levains en desems is trouwens helemaal niet zo lastig, ik doe het ook, en vele broodamateurs ook.
Voor een enkel broodje niet. Voor een bedrijf te runnen is het lastiger.
Het is een kwestie van cultuur. Levain zit niet in onze cultuur, daarom wordt het niet geleerd etc
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:07:30 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866453
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:05 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Logisch, daar hebben ze die broodproductiewijze overgenomen.

In de NLe bakkerij moet procesmatig gewerkt worden, zo zijn ze ingericht. Dat gaat niet met levain, levain is iedere keer weer anders en moet iedere keer langer of korter rijzen. Dat is men hier totaal niet gewenst.
Tja, je zou je vak ook eens willen beheersen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866475
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, als je een bedrijf begint kan je je verbergen in de massa, of proberen een meerwaarde te produceren door een product te leveren wat anderen niet (kunnen) leveren. Hoe meer je in staat bent een product te maken waar een kapitaalkrachtige markt voor is en die niet door anderen bedient wordt hoe beter je businesscase.
Dit is trouwens niet alleen voor brood waar maar voor alles. Zie bijvoorbeeld het verschil tussen apple en clonenmakers.
Dus, als jij in staat bent de Apple van de broodbakkers te zijn, dan zit je gebakken.
Ik zou het NLe brood juist als apple omschrijven: smakeloos, iedere debiel kan het eten maar een keer een wat lastiger brood maken is onmogelijk.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 20:08:56 #144
91830 MaximusTG
pi_100866520
Werken met levain is natuurlijk prima mogelijk, ook in een procesmatige bakkerij. Als je alle variabele factoren hetzelfde houdt, en je zorgt dat je cultuur stabiel is, dan zal er niet veel verschil zijn in rijstijd.
Je zou zelfs nog een kleine hoeveelheid normale gist kunnen toevoegen, dan heb je nog betrouwbaardere rijstijden. Maar ook de smaak van een brood dat met levain gemaakt is.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:09:23 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866541
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:06 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Voor een enkel broodje niet. Voor een bedrijf te runnen is het lastiger.
Het is een kwestie van cultuur. Levain zit niet in onze cultuur, daarom wordt het niet geleerd etc
Daarom is het brood smakeloos, gemaakt uit mix met water, en kan je net zo goed naar bakker bart of AH want die hebben dezelfde smakeloze hap
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866575
quote:
6s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:07 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Ik zou het NLe brood juist als apple omschrijven: smakeloos, iedere debiel kan het eten maar een keer een wat lastiger brood maken is onmogelijk.
Het is elke stuiver waard doordat het goed werkt.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:10:44 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866608
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:08 schreef MaximusTG het volgende:
Werken met levain is natuurlijk prima mogelijk, ook in een procesmatige bakkerij. Als je alle variabele factoren hetzelfde houdt, en je zorgt dat je cultuur stabiel is, dan zal er niet veel verschil zijn in rijstijd.
Je zou zelfs nog een kleine hoeveelheid normale gist kunnen toevoegen, dan heb je nog betrouwbaardere rijstijden. Maar ook de smaak van een brood dat met levain gemaakt is.
Jep, preferment gebruiken voor de smaak, toevoegen aan gistdeeg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866623
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:08 schreef MaximusTG het volgende:
Werken met levain is natuurlijk prima mogelijk, ook in een procesmatige bakkerij. Als je alle variabele factoren hetzelfde houdt, en je zorgt dat je cultuur stabiel is, dan zal er niet veel verschil zijn in rijstijd.
Je zou zelfs nog een kleine hoeveelheid normale gist kunnen toevoegen, dan heb je nog betrouwbaardere rijstijden. Maar ook de smaak van een brood dat met levain gemaakt is.
De vraag is: wat wil je? 100 % consistent hetzelfde smakeloze brood. Of een ietjes variërend brood dat soms lekker, soms superlekker is.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:12:30 #149
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_100866694
15 jaar geleden op stage bij een bakkerij:
Honderden eieren splitsen, room opkloppen, cake maken voor de slagroomtaart, slagroom kloppen van room (met de hand), bladerdeeg maken, over en over en over en over met roomboter door de mangel.
Gevulde koekdeeg maken, uitsteken, spijs en zelf een amandeltje er weer op leggen.
Brood, helemaal heerlijk!
Room voor roombroodjes kwamen wel uit zak, aanlengen met water. En slagroomhoorntjes en besuikerde schuitjes (voor bv fruitgebak) kwamen ook kant en klaar.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:12:39 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866702
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:11 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

De vraag is: wat wil je? 100 % consistent hetzelfde smakeloze brood. Of een ietjes variërend brood dat soms lekker, soms superlekker is.
De bakker? Die wil klagen over de supermarkt en met zo min mogelijk moeite iets in elkaar zetten wat optisch op een brood lijkt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100866710
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Daarom is het brood smakeloos, gemaakt uit mix met water, en kan je net zo goed naar bakker bart of AH want die hebben dezelfde smakeloze hap
Die mixen is het probleem niet eens, want die bestaan ook gewoon hoofdzakelijk uit bloem, wat emulgatoren en zo. Of je dat nu kant en klaar erin pleurt of zelf. Het is gewoon de NLe broodcultuur. Het slappe, langhoudbare brood, dat is nu eenmaal het dagelijks brood.

Moet ik ook zeggen dat iedereen die zit te bitchen dat het buitenlandse brood veel lekkerder is en op vakantie wel iedere dag naar de bakker gaat de 1e zijn die in NL boos zouden worden als hun brood na 1 dag weggegooid moet worden, niet in de vriezer bewaart kan worden en men iedere dag vers brood moet gaan halen.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:16:13 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866890
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:12 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Die mixen is het probleem niet eens, want die bestaan ook gewoon hoofdzakelijk uit bloem, wat emulgatoren en zo. Of je dat nu kant en klaar erin pleurt of zelf. Het is gewoon de NLe broodcultuur. Het slappe, langhoudbare brood, dat is nu eenmaal het dagelijks brood.


Moet ik ook zeggen dat iedereen die zit te bitchen dat het buitenlandse brood veel lekkerder is en op vakantie wel iedere dag naar de bakker gaat de 1e zijn die in NL boos zouden worden als hun brood na 1 dag weggegooid moet worden, niet in de vriezer bewaart kan worden en men iedere dag vers brood moet gaan halen.
Spreek voor jezelf. Ik wil lekker brood, en het zuurdesem brood van roggemeel wat ik bij mijn Duitse bakker haal blijft dagenlang lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator woensdag 17 augustus 2011 @ 20:17:52 #154
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_100866960
Amerikaans brood dat is pas vies! van die zoete meuk.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_100867222
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Spreek voor jezelf. Ik wil lekker brood, en het zuurdesem brood van roggemeel wat ik bij mijn Duitse bakker haal blijft dagenlang lekker.
Ik hou persoonlijk niet zo van zuurdesem brood, die roggesmaak die erin hangt. Daarin tegen ben ik wel een grote fan van het Franse levain brood. Dat is gewoon echt een stuk lekkerder dan het NLe :P
Maar dat kan je echt alleen op de dag zelf eten, volgende dag kan het zo hop de vuilnisbak in.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:26:00 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100867325
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:17 schreef Bosbeetle het volgende:
Amerikaans brood dat is pas vies! van die zoete meuk.
Grappig, vooral als je weet dat de rage van echt brood uit de VS komt, amerikaanse artisan bakkers al jaren de fransen verslaan met hun ongelofelijk smaakvolle en goede brood. Supermarkt wonderbrood is bagger, klopt, maar er zijn tegenwoordig zeer veel goede bakkers in de VS actief die de kunst van de prefermenten, poolish, zuurdesems en levains op een hoger plan trekken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:29:21 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100867464
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:23 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Ik hou persoonlijk niet zo van zuurdesem brood, die roggesmaak die erin hangt. Daarin tegen ben ik wel een grote fan van het Franse levain brood. Dat is gewoon echt een stuk lekkerder dan het NLe :P
Maar dat kan je echt alleen op de dag zelf eten, volgende dag kan het zo hop de vuilnisbak in.
Klopt, maar franse bakkers hebben dan ook meermaals per dag goddelijk lekker brood. Van die stokbroden met een korst van een soort kerstballenglaslaagjes waar je je verhemelte aan open haalt als je het verkeerd eet.
Nog maar te zwijgen van de croissants, de pain complet,

huil

Ik ben in staat in de auto te stappen en naar Normandie te rijden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100867560
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Grappig, vooral als je weet dat de rage van echt brood uit de VS komt, amerikaanse artisan bakkers al jaren de fransen verslaan met hun ongelofelijk smaakvolle en goede brood. Supermarkt wonderbrood is bagger, klopt, maar er zijn tegenwoordig zeer veel goede bakkers in de VS actief die de kunst van de prefermenten, poolish, zuurdesems en levains op een hoger plan trekken.
Nou dat is voor mij nieuw, want voor zover ik weet is in zowel de VS als de UK 95% vd broodmarkt in handen van de industrie. Daarintegen is in Belgie en Frankrijk 80% in handen van de ambachtelijke bakkers.
De NLe hebben nog maar 20%.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100867663
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt, maar franse bakkers hebben dan ook meermaals per dag goddelijk lekker brood. Van die stokbroden met een korst van een soort kerstballenglaslaagjes waar je je verhemelte aan open haalt als je het verkeerd eet.
Nog maar te zwijgen van de croissants, de pain complet,

huil

Ik ben in staat in de auto te stappen en naar Normandie te rijden.
Er zijn een paar goede in NL.
Michel in de Haagsche regio is echt goed. Is ook een Fransman trouwens. http://www.michelfood.nl/nl

Ook Galerne in Den Haag is goed (is ook een Fransman trouwens).

De eerder genoemde Van Menno is ook wel ok, al vind ik persoonlijk zijn korst TE hard. Die zit nu in de regio Utrecht.

In Amsterdam zit die Fournil de Sebastian http://www.lefournil.nl/
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100868011
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:34 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Er zijn een paar goede in NL.
Michel in de Haagsche regio is echt goed. Is ook een Fransman trouwens. http://www.michelfood.nl/nl

Grappig. Die is me dus nog nooit opgevallen, en dat terwijl ik soms naar een semi-acceptabele bakker 100 m verderop ga.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100868104
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:42 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Grappig. Die is me dus nog nooit opgevallen, en dat terwijl ik soms naar een semi-acceptabele bakker 100 m verderop ga.
Ik heb nog in die straat gewoond, helaas zat hij er toen nog niet. Maar hij maakt echt lekker spul.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100889028
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:34 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Er zijn een paar goede in NL.
Michel in de Haagsche regio is echt goed. Is ook een Fransman trouwens. http://www.michelfood.nl/nl

Ook Galerne in Den Haag is goed (is ook een Fransman trouwens).

De eerder genoemde Van Menno is ook wel ok, al vind ik persoonlijk zijn korst TE hard. Die zit nu in de regio Utrecht.

In Amsterdam zit die Fournil de Sebastian http://www.lefournil.nl/
Thanks voor de tip van Fournil de Sebastien, dat zit bijna op mijn route van/naar werk. Morgen eens even langs gaan!
  † In Memoriam † donderdag 18 augustus 2011 @ 11:58:57 #163
91830 MaximusTG
pi_100890164
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt, maar franse bakkers hebben dan ook meermaals per dag goddelijk lekker brood. Van die stokbroden met een korst van een soort kerstballenglaslaagjes waar je je verhemelte aan open haalt als je het verkeerd eet.
Nog maar te zwijgen van de croissants, de pain complet,

huil

Ik ben in staat in de auto te stappen en naar Normandie te rijden.
Ja, met van die lekkere Franse roomboter met zeezout!
pi_100890535
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 11:58 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ja, met van die lekkere Franse roomboter met zeezout!
Ok nu heb ik trek! Kuttopic :{w
pi_100890548
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt, maar franse bakkers hebben dan ook meermaals per dag goddelijk lekker brood. Van die stokbroden met een korst van een soort kerstballenglaslaagjes waar je je verhemelte aan open haalt als je het verkeerd eet.
Ze hebben het dan ook niet voor niks over "casse-croûte".
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 18 augustus 2011 @ 12:18:31 #166
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_100890888
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:26 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Toch even uit interesse, en niet om 'normale' bakkers af te zeiken: Wat voor een klandizie krijg je voornamelijk in je bakkerij? Zijn dat huisvrouwen, bejaarden of juist jonge mensen?
Gaat ongeveer gelijk op. Laat zeggen 40% ouderen, 40% Jonge gezinnen, 20% jonger dan 30.
quote:
En hoe ziet je business case er uit? Ik kan me namelijk voorstellen (maar ik ben geen bakker, laat staan dat ik een bakkerij heb) dat je met 'sponsbrood' een markt bediend die ook al uitstekend door de supermarkten wordt bediend. Het lijkt me lastig om daar als bakker met een hogere overhead, beperktere openingstijden tegen op te moeten boksen. Zeker aangezien een klant toch al in de supermarkt komt en je hem dus een reden moet geven om speciaal voor jouw bakkerij een kwartier langer over de boodschappen te doen.
De bakkerij zit langs een supermarkt. De winkel gaat om 8:30 open, tussen de middag dicht en op maandag gesloten. Magere openingstijden dus! De mensen komen van 3 dorpen verderop nog brood bij ons halen, op zaterdag 100 vaste bestellingen aan busbrood buiten de winkel verkoop om. Op een normale zaterdag staan er zo'n 300 tarwebroden, 150 wit, 150 fijn volkoren, 150 grof volkoren, 250 waldkorn broden en ga zo maar verder. Zal ongeveer op zo'n 1100 busbroden komen. En dat buiten de rest van de producten om!!!! Het brood is inderdaad vergelijkbaar met supermarkt brood. Het verschil: Ons brood heeft een langer rijsproces en dus meer ontwikkeling. Wat krijg je daardoor: een ragfijne kruimstuctuur. Misschien is ons brood nog wel meer "spons" brood dan een supermarkt brood!!! Maar waarom zal ik dit gaan veranderen als de klanten dit willen?

In Nederland heb je nou eenmaal een brood cultuur die al jaren zo bestaat. Smaken veranderen, ideeen over voedsel veranderen, je hebt hypes, je hebt discussies, maar hoe dan ook: Een nederlander wordt vanaf jongs af aan grootgebracht met "spons" brood. Dat is nu maar zal ook in de toekomst blijven. En JA, een supermarkt brood is heel vergelijkbaar met een bakkersbrood. Maar toch net dat iets krokantere korstje, die iets donkerdere kleur, net dat meer smaak, DAT maakt het verschil. Plus nog een prachtige winkel vol lekkere producten die voor 95% in eigen bakkerij geproduceerd zijn, net zoals dat al 60 jaar geleden gebeurde volgens die recepten.En dus niet met allemaal kant en kaar poedertjes. Oke ik ben het er mee eens dat veel bakkers de verleiding niet hebben kunnen weerstaan, maar juist NU in deze tijd moet je je inderdaad onderscheiden als bakker.

En ja, wij hebben ook de vastere duitse broden, franse stokbroden enz. Daar verkopen we er enkele tientallen van per week, ondanks een grootse reclame campagne. Daar kan ik hier mijn boterham niet mee verdienen.... Dan toch maar sponsbrood. Dat wil niet zeggen dat ik geen vakman ben. Dat is uit economisch oogpunt.
pi_100908808
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:31 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Nou dat is voor mij nieuw, want voor zover ik weet is in zowel de VS als de UK 95% vd broodmarkt in handen van de industrie. Daarintegen is in Belgie en Frankrijk 80% in handen van de ambachtelijke bakkers.
De NLe hebben nog maar 20%.
In de VS is ca 35 % vers onverpakt brood.
Whatever...
  donderdag 18 augustus 2011 @ 20:21:13 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100909467
Mr-Z
Ga je straks zondag open met verse broodjes, gebak en croissants?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100909717
Hahaha mijn moeder vanochtend aan de lijn. Die was het brood van de supermarkt en de bakker ook spuugzat. Niet te vreten.
Dus ze ging naar een molen om meel te halen. Meteen gevraagd of ze ook wat voor mij wilde meenemen Dit is het geworden:
- Bosbeekmix, een donkerbruin meergranenmix met zaden, een kilo voor 2,45.
- Oma de Reusmix, grof volkoren, 1 kilo voor 2,15
- Sue's berenmix, met zonnebloempitten, gierst en lijnzaad, 1 kilo voor 3,05

Geen idee of het goedkoop is. Maar ik kan geen 6 broden voor 7,65 kopen. Het komt van een Eko/Bio molen vandaan.
pi_100910339
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Mr-Z
Ga je straks zondag open met verse broodjes, gebak en croissants?
En mag er een tipje van de sluier omtrent de locatie?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100912888
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 20:26 schreef DrukVout het volgende:
Hahaha mijn moeder vanochtend aan de lijn. Die was het brood van de supermarkt en de bakker ook spuugzat. Niet te vreten.
Dus ze ging naar een molen om meel te halen. Meteen gevraagd of ze ook wat voor mij wilde meenemen Dit is het geworden:
- Bosbeekmix, een donkerbruin meergranenmix met zaden, een kilo voor 2,45.
- Oma de Reusmix, grof volkoren, 1 kilo voor 2,15
- Sue's berenmix, met zonnebloempitten, gierst en lijnzaad, 1 kilo voor 3,05

Geen idee of het goedkoop is. Maar ik kan geen 6 broden voor 7,65 kopen. Het komt van een Eko/Bio molen vandaan.
Nou veel succes met het bakken zonder rijskast, zonder goede oven. Hoop dat je een goed bakkersoog hebt.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  donderdag 18 augustus 2011 @ 21:36:07 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100913098
quote:
10s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 21:31 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Nou veel succes met het bakken zonder rijskast, zonder goede oven. Hoop dat je een goed bakkersoog hebt.
Brood bakken is niet eenvoudig, dat is waar, heeft een tijd geduurd voor ik een goed smakelijk brood wist te maken van meel, water, zout, gist, en van meel, water, zout en prefermenten/poolish/desem maar ik bak nu smakelijker brood dan ik doorgaans in NL bij bakkers vindt,
Het is een leuke en betaalbare hobby
In Duitsland haal ik gewoon brood bij de bakker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 03:32:20 #173
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_100925583
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Mr-Z
Ga je straks zondag open met verse broodjes, gebak en croissants?
Misschien in de toekomst, voor de komende 3 jaren liggen de zondagen in dit dorp al vastgelegd door supermarkten.
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 03:33:21 #174
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_100925598
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 20:40 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

En mag er een tipje van de sluier omtrent de locatie?
Ergens in het zuiden... Meer kan en wil ik er nog niet over zeggen omdat de overname binnenkort pas is.
pi_100948330
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 03:32 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

Misschien in de toekomst, voor de komende 3 jaren liggen de zondagen in dit dorp al vastgelegd door supermarkten.
bakkers moeten gewoon wat assertiever zijn. grote supermarkt concerns wel en zo'n kleine lekkere bakker niet? come op!
pi_100948438
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 12:18 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

Gaat ongeveer gelijk op. Laat zeggen 40% ouderen, 40% Jonge gezinnen, 20% jonger dan 30.

[..]

De bakkerij zit langs een supermarkt. De winkel gaat om 8:30 open, tussen de middag dicht en op maandag gesloten. Magere openingstijden dus! De mensen komen van 3 dorpen verderop nog brood bij ons halen, op zaterdag 100 vaste bestellingen aan busbrood buiten de winkel verkoop om. Op een normale zaterdag staan er zo'n 300 tarwebroden, 150 wit, 150 fijn volkoren, 150 grof volkoren, 250 waldkorn broden en ga zo maar verder. Zal ongeveer op zo'n 1100 busbroden komen. En dat buiten de rest van de producten om!!!! Het brood is inderdaad vergelijkbaar met supermarkt brood. Het verschil: Ons brood heeft een langer rijsproces en dus meer ontwikkeling. Wat krijg je daardoor: een ragfijne kruimstuctuur. Misschien is ons brood nog wel meer "spons" brood dan een supermarkt brood!!! Maar waarom zal ik dit gaan veranderen als de klanten dit willen?

In Nederland heb je nou eenmaal een brood cultuur die al jaren zo bestaat. Smaken veranderen, ideeen over voedsel veranderen, je hebt hypes, je hebt discussies, maar hoe dan ook: Een nederlander wordt vanaf jongs af aan grootgebracht met "spons" brood. Dat is nu maar zal ook in de toekomst blijven. En JA, een supermarkt brood is heel vergelijkbaar met een bakkersbrood. Maar toch net dat iets krokantere korstje, die iets donkerdere kleur, net dat meer smaak, DAT maakt het verschil. Plus nog een prachtige winkel vol lekkere producten die voor 95% in eigen bakkerij geproduceerd zijn, net zoals dat al 60 jaar geleden gebeurde volgens die recepten.En dus niet met allemaal kant en kaar poedertjes. Oke ik ben het er mee eens dat veel bakkers de verleiding niet hebben kunnen weerstaan, maar juist NU in deze tijd moet je je inderdaad onderscheiden als bakker.

En ja, wij hebben ook de vastere duitse broden, franse stokbroden enz. Daar verkopen we er enkele tientallen van per week, ondanks een grootse reclame campagne. Daar kan ik hier mijn boterham niet mee verdienen.... Dan toch maar sponsbrood. Dat wil niet zeggen dat ik geen vakman ben. Dat is uit economisch oogpunt.
de grootste fout die mensen maken is vanuit de klant proberen te denken. je moet geloven in je product. als jij een tof product hebt vinden de klanten die dat zoeken je vanzelf wel. my 2 cents :+
je locatie klinkt ideaal. mag je ook belegde broodjes verkopen? weet niet of het dicht bij bedrijven ligt en het tussen de middag druk kan zijn, maar hier (druk industrieterrein) loopt het storm tussen de middag bij de bakker.
pi_100951245
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 19:14 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

de grootste fout die mensen maken is vanuit de klant proberen te denken. je moet geloven in je product. als jij een tof product hebt vinden de klanten die dat zoeken je vanzelf wel. my 2 cents :+
je locatie klinkt ideaal. mag je ook belegde broodjes verkopen? weet niet of het dicht bij bedrijven ligt en het tussen de middag druk kan zijn, maar hier (druk industrieterrein) loopt het storm tussen de middag bij de bakker.
Ben het niet met je eens. Waar het probleem ligt is dat bakkers blijkbaar denken dat mensen speciaal voor hetzelfde brood als uit de supermarkt nog langs komen. Bejaarden misschien.

Mensen komen alleen naar een bakker als die zich onderscheidt. Dat kan logischerwijs alleen door zijn product en service: brood en banket. Dus: uitstekend brood voor een redelijke prijs, of fantastisch brood waar mensen graag voor omfietsen en ook graag wat mee rbetalen.

Voorbeeld is de diamanten ring in delft. Niet goedkoop, maar wel kwaliteit. En het is er altijd druk. Ze maken zo ongeveer alles zelf en hebben ook regelmatig leuke dingen. Denk aan rijstbrood oid. Ze onderscheiden zich doordat ze nog echt een vak hebben. een supermakrt schuift massavoer door.

Vanuit de klant denken is niets mis mee. Maar probeer hun behoeften te vervullen en niet hun directe wensjes..
Whatever...
pi_100965548
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Brood bakken is niet eenvoudig, dat is waar, heeft een tijd geduurd voor ik een goed smakelijk brood wist te maken van meel, water, zout, gist, en van meel, water, zout en prefermenten/poolish/desem maar ik bak nu smakelijker brood dan ik doorgaans in NL bij bakkers vindt,
Het is een leuke en betaalbare hobby
In Duitsland haal ik gewoon brood bij de bakker
Volledig mee eens :)
Wij rijden graag een stukje om naar Duitsland om daar eens wat brood te halen :)
Bakker Derks in Kranenburg(?) O+ Die heeft naar mijn mening zooo lekker brood!
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 09:23:04 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100965598
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 03:32 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

Misschien in de toekomst, voor de komende 3 jaren liggen de zondagen in dit dorp al vastgelegd door supermarkten.
Goede reden om eens met de gemeente te gaan praten, oneerlijk concurrentievoordeel voor de supermarkt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100965932
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goede reden om eens met de gemeente te gaan praten, oneerlijk concurrentievoordeel voor de supermarkt.
En probeer dit samen te doen met andere bakkers.
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 10:05:03 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100965976
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 10:00 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

En probeer dit samen te doen met andere bakkers.
Diewillen helemaal niet op zondag open
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100966867
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 10:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Diewillen helemaal niet op zondag open
Je bent ondernemer of je bent het niet :Y)
pi_100971538
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:34 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Er zijn een paar goede in NL.
Michel in de Haagsche regio is echt goed. Is ook een Fransman trouwens. http://www.michelfood.nl/nl

Zo, net even brood gehaald bij Michel inclusief een Le Monde (van het station) om in de juiste sfeer te blijven...


Wel grappig dat het kassameisje je met bonjour begroet als je de winkel ingaat, maar er vervolgens niet heel veel mee kan als je vrolijk in het frans allerlei vragen gaat stellen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100973727
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 14:18 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Zo, net even brood gehaald bij Michel inclusief een Le Monde (van het station) om in de juiste sfeer te blijven...
[ afbeelding ]

Wel grappig dat het kassameisje je met bonjour begroet als je de winkel ingaat, maar er vervolgens niet heel veel mee kan als je vrolijk in het frans allerlei vragen gaat stellen.
Ziet er lekker uit :) Wat voor brood is het?
pi_100974048
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 15:53 schreef Rapaille het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit :) Wat voor brood is het?
Een pain bio van een halve kilo en een wat lichtere bâtard.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 17:55:43 #186
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_100976445
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goede reden om eens met de gemeente te gaan praten, oneerlijk concurrentievoordeel voor de supermarkt.
Er zit volgend jaar ook een slager bij. Iedereen kan meedoen. Maar helaas mogen we dan niet 's ochtends open maar pas vanaf 16:00 uur....
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 17:56:29 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100976456
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 17:55 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

Er zit volgend jaar ook een slager bij. Iedereen kan meedoen. Maar helaas mogen we dan niet 's ochtends open maar pas vanaf 16:00 uur....
Wat voor een bakker nergens op slaat natuurlijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101007423
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat voor een bakker nergens op slaat natuurlijk.
Als je pas vanaf 16:00 open mag, kun je waarschijnlijk beter een ander product van graan, water en gist maken.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 21 augustus 2011 @ 17:47:47 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101008442
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2011 17:18 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Als je pas vanaf 16:00 open mag, kun je waarschijnlijk beter een ander product van graan, water en gist maken.
Off Topic, maar vind het sowiese bespottelijk dat je op zondag wel drank en vette friet mag verkopen, maar geen brood of boeken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101037349
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2011 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Off Topic, maar vind het sowiese bespottelijk dat je op zondag wel drank en vette friet mag verkopen, maar geen brood of boeken
'Zondagsrust' is sowieso een bespottelijk-door-geloof-opgelegd-gedrocht. Als jij op zondag dicht wil zijn, be my guest, ga het niet aan mensen opleggen die wel op zondag open willen zijn of iets willen halen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_101041221
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 10:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Diewillen helemaal niet op zondag open
Echt wel. Een hele hoop wil dat maar dat wordt al jaren tegengegaan door de gemeente, terwijl jan de Turk-bakker WEL open mocht. Dat is jarenlang zo geweest. Pas geleden ook nog een rechtszaak over geweest. Toen moest die Turk op vrijdag dicht :')
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_101045381
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 14:18 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Zo, net even brood gehaald bij Michel inclusief een Le Monde (van het station) om in de juiste sfeer te blijven...
[ afbeelding ]

Wel grappig dat het kassameisje je met bonjour begroet als je de winkel ingaat, maar er vervolgens niet heel veel mee kan als je vrolijk in het frans allerlei vragen gaat stellen.
Mjam!

Hier in Arnhem veel bakkers waar ik niet echt gelukkig van word, de bakker die het dichtstbij zit heeft 2 broden die ik lekker vind (speltbrood en een frans witbrood waarvan ik de naam even kwijt ben), maar eigenlijk vind ik hem verder redelijk bagger. De croissants zijn droog en smaken alsof ze met margarine zijn gemaakt. De roombotersmaak is iig ver te zoeken, zelfs die bij de AH zijn 2x zo lekker. :')

Ik ben verder geen expert (zoals sommigen hier), maar in centrum Arnhem zit een duitse bakker waar ik zeer tevreden over ben. Heerlijk zuurdesembrood enzo :9 Bakkerij van der Meijden is een van de oudere bakkers in Arnhem, bekend van zijn grofjes; ben er al een tijd niet geweest maar hij staat wel bekend als een van de beste bakkers in Arnhem. Soms staat er een rij tot buiten de zaak (die ook wel enorm klein is :P ).
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101045419
Ik ben het dus verder totaal eens met de klacht: teveel baggerbakkers in NL.. helaas.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 28 augustus 2011 @ 17:39:14 #194
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101295254
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 11:24 schreef angelfish het volgende:
Als je in de Achterhoek bent, kan je hier langswippen: http://www.bakkerwijnand.com

Bakker Wijnand in Laren. Hij bakt alles zelf (ook de taartbodems) en maakt producten van graan uit de buurt dat gemalen wordt bij de molen een dorp verderop, eieren van de plaatselijke kippenboer en boter van de plaatselijke kaasboer. Verder heeft ie heel veel vreemde broodjes, die geïnspireerd zijn op de tijd dat ie in Australië en Amerika werkte.
Kwam er afgelopen week voorbij en heb er appelkoeken gehaald. Het waren meer een soort mini appeltaartjes maar dat mocht de pret niet drukken :9 Zo op het oog zag de rest van de banketafdeling er ook prima uit.
  vrijdag 2 september 2011 @ 13:11:06 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101485589
Hebben de Lidl in NL al bakeoff? Haalde net bij de Lidl hier in D een chiabatta uit de bakeoff voor 69 cent, en hij is beter dan wat de meeste bakkers leveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101489183
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben de Lidl in NL al bakeoff? Haalde net bij de Lidl hier in D een chiabatta uit de bakeoff voor 69 cent, en hij is beter dan wat de meeste bakkers leveren.
Bij ons iig niet.
pi_101490075
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben de Lidl in NL al bakeoff? Haalde net bij de Lidl hier in D een chiabatta uit de bakeoff voor 69 cent, en hij is beter dan wat de meeste bakkers leveren.
Ja een aantal. Ze hebben hele goede ovens.
En meer mag ik niet zeggen.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_101490268
quote:
6s.gif Op vrijdag 2 september 2011 15:12 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Ja een aantal. Ze hebben hele goede ovens.
En meer mag ik niet zeggen.
seriously :')
  vrijdag 2 september 2011 @ 17:09:05 #199
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_101494282
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben de Lidl in NL al bakeoff? Haalde net bij de Lidl hier in D een chiabatta uit de bakeoff voor 69 cent, en hij is beter dan wat de meeste bakkers leveren.
Dat is bij de Aldi ook zo leuk in D, geef aan hoeveel je er wilt en ze rollen er uit, soms moet je even wachten op de volgende ronde, maar die geur van die "verse" broodjes :9 .
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 2 september 2011 @ 17:15:55 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101494516
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 17:09 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Dat is bij de Aldi ook zo leuk in D, geef aan hoeveel je er wilt en ze rollen er uit, soms moet je even wachten op de volgende ronde, maar die geur van die "verse" broodjes :9 .
Nog niet bij alle Aldi's trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')