abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_100866710
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Daarom is het brood smakeloos, gemaakt uit mix met water, en kan je net zo goed naar bakker bart of AH want die hebben dezelfde smakeloze hap
Die mixen is het probleem niet eens, want die bestaan ook gewoon hoofdzakelijk uit bloem, wat emulgatoren en zo. Of je dat nu kant en klaar erin pleurt of zelf. Het is gewoon de NLe broodcultuur. Het slappe, langhoudbare brood, dat is nu eenmaal het dagelijks brood.

Moet ik ook zeggen dat iedereen die zit te bitchen dat het buitenlandse brood veel lekkerder is en op vakantie wel iedere dag naar de bakker gaat de 1e zijn die in NL boos zouden worden als hun brood na 1 dag weggegooid moet worden, niet in de vriezer bewaart kan worden en men iedere dag vers brood moet gaan halen.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:16:13 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100866890
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:12 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Die mixen is het probleem niet eens, want die bestaan ook gewoon hoofdzakelijk uit bloem, wat emulgatoren en zo. Of je dat nu kant en klaar erin pleurt of zelf. Het is gewoon de NLe broodcultuur. Het slappe, langhoudbare brood, dat is nu eenmaal het dagelijks brood.


Moet ik ook zeggen dat iedereen die zit te bitchen dat het buitenlandse brood veel lekkerder is en op vakantie wel iedere dag naar de bakker gaat de 1e zijn die in NL boos zouden worden als hun brood na 1 dag weggegooid moet worden, niet in de vriezer bewaart kan worden en men iedere dag vers brood moet gaan halen.
Spreek voor jezelf. Ik wil lekker brood, en het zuurdesem brood van roggemeel wat ik bij mijn Duitse bakker haal blijft dagenlang lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator woensdag 17 augustus 2011 @ 20:17:52 #154
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_100866960
Amerikaans brood dat is pas vies! van die zoete meuk.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_100867222
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Spreek voor jezelf. Ik wil lekker brood, en het zuurdesem brood van roggemeel wat ik bij mijn Duitse bakker haal blijft dagenlang lekker.
Ik hou persoonlijk niet zo van zuurdesem brood, die roggesmaak die erin hangt. Daarin tegen ben ik wel een grote fan van het Franse levain brood. Dat is gewoon echt een stuk lekkerder dan het NLe :P
Maar dat kan je echt alleen op de dag zelf eten, volgende dag kan het zo hop de vuilnisbak in.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:26:00 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100867325
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:17 schreef Bosbeetle het volgende:
Amerikaans brood dat is pas vies! van die zoete meuk.
Grappig, vooral als je weet dat de rage van echt brood uit de VS komt, amerikaanse artisan bakkers al jaren de fransen verslaan met hun ongelofelijk smaakvolle en goede brood. Supermarkt wonderbrood is bagger, klopt, maar er zijn tegenwoordig zeer veel goede bakkers in de VS actief die de kunst van de prefermenten, poolish, zuurdesems en levains op een hoger plan trekken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 20:29:21 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100867464
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:23 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Ik hou persoonlijk niet zo van zuurdesem brood, die roggesmaak die erin hangt. Daarin tegen ben ik wel een grote fan van het Franse levain brood. Dat is gewoon echt een stuk lekkerder dan het NLe :P
Maar dat kan je echt alleen op de dag zelf eten, volgende dag kan het zo hop de vuilnisbak in.
Klopt, maar franse bakkers hebben dan ook meermaals per dag goddelijk lekker brood. Van die stokbroden met een korst van een soort kerstballenglaslaagjes waar je je verhemelte aan open haalt als je het verkeerd eet.
Nog maar te zwijgen van de croissants, de pain complet,

huil

Ik ben in staat in de auto te stappen en naar Normandie te rijden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100867560
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Grappig, vooral als je weet dat de rage van echt brood uit de VS komt, amerikaanse artisan bakkers al jaren de fransen verslaan met hun ongelofelijk smaakvolle en goede brood. Supermarkt wonderbrood is bagger, klopt, maar er zijn tegenwoordig zeer veel goede bakkers in de VS actief die de kunst van de prefermenten, poolish, zuurdesems en levains op een hoger plan trekken.
Nou dat is voor mij nieuw, want voor zover ik weet is in zowel de VS als de UK 95% vd broodmarkt in handen van de industrie. Daarintegen is in Belgie en Frankrijk 80% in handen van de ambachtelijke bakkers.
De NLe hebben nog maar 20%.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100867663
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt, maar franse bakkers hebben dan ook meermaals per dag goddelijk lekker brood. Van die stokbroden met een korst van een soort kerstballenglaslaagjes waar je je verhemelte aan open haalt als je het verkeerd eet.
Nog maar te zwijgen van de croissants, de pain complet,

huil

Ik ben in staat in de auto te stappen en naar Normandie te rijden.
Er zijn een paar goede in NL.
Michel in de Haagsche regio is echt goed. Is ook een Fransman trouwens. http://www.michelfood.nl/nl

Ook Galerne in Den Haag is goed (is ook een Fransman trouwens).

De eerder genoemde Van Menno is ook wel ok, al vind ik persoonlijk zijn korst TE hard. Die zit nu in de regio Utrecht.

In Amsterdam zit die Fournil de Sebastian http://www.lefournil.nl/
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100868011
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:34 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Er zijn een paar goede in NL.
Michel in de Haagsche regio is echt goed. Is ook een Fransman trouwens. http://www.michelfood.nl/nl

Grappig. Die is me dus nog nooit opgevallen, en dat terwijl ik soms naar een semi-acceptabele bakker 100 m verderop ga.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100868104
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:42 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Grappig. Die is me dus nog nooit opgevallen, en dat terwijl ik soms naar een semi-acceptabele bakker 100 m verderop ga.
Ik heb nog in die straat gewoond, helaas zat hij er toen nog niet. Maar hij maakt echt lekker spul.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_100889028
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:34 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Er zijn een paar goede in NL.
Michel in de Haagsche regio is echt goed. Is ook een Fransman trouwens. http://www.michelfood.nl/nl

Ook Galerne in Den Haag is goed (is ook een Fransman trouwens).

De eerder genoemde Van Menno is ook wel ok, al vind ik persoonlijk zijn korst TE hard. Die zit nu in de regio Utrecht.

In Amsterdam zit die Fournil de Sebastian http://www.lefournil.nl/
Thanks voor de tip van Fournil de Sebastien, dat zit bijna op mijn route van/naar werk. Morgen eens even langs gaan!
  † In Memoriam † donderdag 18 augustus 2011 @ 11:58:57 #163
91830 MaximusTG
pi_100890164
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt, maar franse bakkers hebben dan ook meermaals per dag goddelijk lekker brood. Van die stokbroden met een korst van een soort kerstballenglaslaagjes waar je je verhemelte aan open haalt als je het verkeerd eet.
Nog maar te zwijgen van de croissants, de pain complet,

huil

Ik ben in staat in de auto te stappen en naar Normandie te rijden.
Ja, met van die lekkere Franse roomboter met zeezout!
pi_100890535
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 11:58 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ja, met van die lekkere Franse roomboter met zeezout!
Ok nu heb ik trek! Kuttopic :{w
pi_100890548
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt, maar franse bakkers hebben dan ook meermaals per dag goddelijk lekker brood. Van die stokbroden met een korst van een soort kerstballenglaslaagjes waar je je verhemelte aan open haalt als je het verkeerd eet.
Ze hebben het dan ook niet voor niks over "casse-croûte".
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 18 augustus 2011 @ 12:18:31 #166
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_100890888
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 19:26 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Toch even uit interesse, en niet om 'normale' bakkers af te zeiken: Wat voor een klandizie krijg je voornamelijk in je bakkerij? Zijn dat huisvrouwen, bejaarden of juist jonge mensen?
Gaat ongeveer gelijk op. Laat zeggen 40% ouderen, 40% Jonge gezinnen, 20% jonger dan 30.
quote:
En hoe ziet je business case er uit? Ik kan me namelijk voorstellen (maar ik ben geen bakker, laat staan dat ik een bakkerij heb) dat je met 'sponsbrood' een markt bediend die ook al uitstekend door de supermarkten wordt bediend. Het lijkt me lastig om daar als bakker met een hogere overhead, beperktere openingstijden tegen op te moeten boksen. Zeker aangezien een klant toch al in de supermarkt komt en je hem dus een reden moet geven om speciaal voor jouw bakkerij een kwartier langer over de boodschappen te doen.
De bakkerij zit langs een supermarkt. De winkel gaat om 8:30 open, tussen de middag dicht en op maandag gesloten. Magere openingstijden dus! De mensen komen van 3 dorpen verderop nog brood bij ons halen, op zaterdag 100 vaste bestellingen aan busbrood buiten de winkel verkoop om. Op een normale zaterdag staan er zo'n 300 tarwebroden, 150 wit, 150 fijn volkoren, 150 grof volkoren, 250 waldkorn broden en ga zo maar verder. Zal ongeveer op zo'n 1100 busbroden komen. En dat buiten de rest van de producten om!!!! Het brood is inderdaad vergelijkbaar met supermarkt brood. Het verschil: Ons brood heeft een langer rijsproces en dus meer ontwikkeling. Wat krijg je daardoor: een ragfijne kruimstuctuur. Misschien is ons brood nog wel meer "spons" brood dan een supermarkt brood!!! Maar waarom zal ik dit gaan veranderen als de klanten dit willen?

In Nederland heb je nou eenmaal een brood cultuur die al jaren zo bestaat. Smaken veranderen, ideeen over voedsel veranderen, je hebt hypes, je hebt discussies, maar hoe dan ook: Een nederlander wordt vanaf jongs af aan grootgebracht met "spons" brood. Dat is nu maar zal ook in de toekomst blijven. En JA, een supermarkt brood is heel vergelijkbaar met een bakkersbrood. Maar toch net dat iets krokantere korstje, die iets donkerdere kleur, net dat meer smaak, DAT maakt het verschil. Plus nog een prachtige winkel vol lekkere producten die voor 95% in eigen bakkerij geproduceerd zijn, net zoals dat al 60 jaar geleden gebeurde volgens die recepten.En dus niet met allemaal kant en kaar poedertjes. Oke ik ben het er mee eens dat veel bakkers de verleiding niet hebben kunnen weerstaan, maar juist NU in deze tijd moet je je inderdaad onderscheiden als bakker.

En ja, wij hebben ook de vastere duitse broden, franse stokbroden enz. Daar verkopen we er enkele tientallen van per week, ondanks een grootse reclame campagne. Daar kan ik hier mijn boterham niet mee verdienen.... Dan toch maar sponsbrood. Dat wil niet zeggen dat ik geen vakman ben. Dat is uit economisch oogpunt.
pi_100908808
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:31 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Nou dat is voor mij nieuw, want voor zover ik weet is in zowel de VS als de UK 95% vd broodmarkt in handen van de industrie. Daarintegen is in Belgie en Frankrijk 80% in handen van de ambachtelijke bakkers.
De NLe hebben nog maar 20%.
In de VS is ca 35 % vers onverpakt brood.
Whatever...
  donderdag 18 augustus 2011 @ 20:21:13 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100909467
Mr-Z
Ga je straks zondag open met verse broodjes, gebak en croissants?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100909717
Hahaha mijn moeder vanochtend aan de lijn. Die was het brood van de supermarkt en de bakker ook spuugzat. Niet te vreten.
Dus ze ging naar een molen om meel te halen. Meteen gevraagd of ze ook wat voor mij wilde meenemen Dit is het geworden:
- Bosbeekmix, een donkerbruin meergranenmix met zaden, een kilo voor 2,45.
- Oma de Reusmix, grof volkoren, 1 kilo voor 2,15
- Sue's berenmix, met zonnebloempitten, gierst en lijnzaad, 1 kilo voor 3,05

Geen idee of het goedkoop is. Maar ik kan geen 6 broden voor 7,65 kopen. Het komt van een Eko/Bio molen vandaan.
pi_100910339
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Mr-Z
Ga je straks zondag open met verse broodjes, gebak en croissants?
En mag er een tipje van de sluier omtrent de locatie?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100912888
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 20:26 schreef DrukVout het volgende:
Hahaha mijn moeder vanochtend aan de lijn. Die was het brood van de supermarkt en de bakker ook spuugzat. Niet te vreten.
Dus ze ging naar een molen om meel te halen. Meteen gevraagd of ze ook wat voor mij wilde meenemen Dit is het geworden:
- Bosbeekmix, een donkerbruin meergranenmix met zaden, een kilo voor 2,45.
- Oma de Reusmix, grof volkoren, 1 kilo voor 2,15
- Sue's berenmix, met zonnebloempitten, gierst en lijnzaad, 1 kilo voor 3,05

Geen idee of het goedkoop is. Maar ik kan geen 6 broden voor 7,65 kopen. Het komt van een Eko/Bio molen vandaan.
Nou veel succes met het bakken zonder rijskast, zonder goede oven. Hoop dat je een goed bakkersoog hebt.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
  donderdag 18 augustus 2011 @ 21:36:07 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100913098
quote:
10s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 21:31 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Nou veel succes met het bakken zonder rijskast, zonder goede oven. Hoop dat je een goed bakkersoog hebt.
Brood bakken is niet eenvoudig, dat is waar, heeft een tijd geduurd voor ik een goed smakelijk brood wist te maken van meel, water, zout, gist, en van meel, water, zout en prefermenten/poolish/desem maar ik bak nu smakelijker brood dan ik doorgaans in NL bij bakkers vindt,
Het is een leuke en betaalbare hobby
In Duitsland haal ik gewoon brood bij de bakker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 03:32:20 #173
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_100925583
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Mr-Z
Ga je straks zondag open met verse broodjes, gebak en croissants?
Misschien in de toekomst, voor de komende 3 jaren liggen de zondagen in dit dorp al vastgelegd door supermarkten.
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 03:33:21 #174
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_100925598
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 20:40 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

En mag er een tipje van de sluier omtrent de locatie?
Ergens in het zuiden... Meer kan en wil ik er nog niet over zeggen omdat de overname binnenkort pas is.
pi_100948330
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 03:32 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

Misschien in de toekomst, voor de komende 3 jaren liggen de zondagen in dit dorp al vastgelegd door supermarkten.
bakkers moeten gewoon wat assertiever zijn. grote supermarkt concerns wel en zo'n kleine lekkere bakker niet? come op!
pi_100948438
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 12:18 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

Gaat ongeveer gelijk op. Laat zeggen 40% ouderen, 40% Jonge gezinnen, 20% jonger dan 30.

[..]

De bakkerij zit langs een supermarkt. De winkel gaat om 8:30 open, tussen de middag dicht en op maandag gesloten. Magere openingstijden dus! De mensen komen van 3 dorpen verderop nog brood bij ons halen, op zaterdag 100 vaste bestellingen aan busbrood buiten de winkel verkoop om. Op een normale zaterdag staan er zo'n 300 tarwebroden, 150 wit, 150 fijn volkoren, 150 grof volkoren, 250 waldkorn broden en ga zo maar verder. Zal ongeveer op zo'n 1100 busbroden komen. En dat buiten de rest van de producten om!!!! Het brood is inderdaad vergelijkbaar met supermarkt brood. Het verschil: Ons brood heeft een langer rijsproces en dus meer ontwikkeling. Wat krijg je daardoor: een ragfijne kruimstuctuur. Misschien is ons brood nog wel meer "spons" brood dan een supermarkt brood!!! Maar waarom zal ik dit gaan veranderen als de klanten dit willen?

In Nederland heb je nou eenmaal een brood cultuur die al jaren zo bestaat. Smaken veranderen, ideeen over voedsel veranderen, je hebt hypes, je hebt discussies, maar hoe dan ook: Een nederlander wordt vanaf jongs af aan grootgebracht met "spons" brood. Dat is nu maar zal ook in de toekomst blijven. En JA, een supermarkt brood is heel vergelijkbaar met een bakkersbrood. Maar toch net dat iets krokantere korstje, die iets donkerdere kleur, net dat meer smaak, DAT maakt het verschil. Plus nog een prachtige winkel vol lekkere producten die voor 95% in eigen bakkerij geproduceerd zijn, net zoals dat al 60 jaar geleden gebeurde volgens die recepten.En dus niet met allemaal kant en kaar poedertjes. Oke ik ben het er mee eens dat veel bakkers de verleiding niet hebben kunnen weerstaan, maar juist NU in deze tijd moet je je inderdaad onderscheiden als bakker.

En ja, wij hebben ook de vastere duitse broden, franse stokbroden enz. Daar verkopen we er enkele tientallen van per week, ondanks een grootse reclame campagne. Daar kan ik hier mijn boterham niet mee verdienen.... Dan toch maar sponsbrood. Dat wil niet zeggen dat ik geen vakman ben. Dat is uit economisch oogpunt.
de grootste fout die mensen maken is vanuit de klant proberen te denken. je moet geloven in je product. als jij een tof product hebt vinden de klanten die dat zoeken je vanzelf wel. my 2 cents :+
je locatie klinkt ideaal. mag je ook belegde broodjes verkopen? weet niet of het dicht bij bedrijven ligt en het tussen de middag druk kan zijn, maar hier (druk industrieterrein) loopt het storm tussen de middag bij de bakker.
pi_100951245
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 19:14 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

de grootste fout die mensen maken is vanuit de klant proberen te denken. je moet geloven in je product. als jij een tof product hebt vinden de klanten die dat zoeken je vanzelf wel. my 2 cents :+
je locatie klinkt ideaal. mag je ook belegde broodjes verkopen? weet niet of het dicht bij bedrijven ligt en het tussen de middag druk kan zijn, maar hier (druk industrieterrein) loopt het storm tussen de middag bij de bakker.
Ben het niet met je eens. Waar het probleem ligt is dat bakkers blijkbaar denken dat mensen speciaal voor hetzelfde brood als uit de supermarkt nog langs komen. Bejaarden misschien.

Mensen komen alleen naar een bakker als die zich onderscheidt. Dat kan logischerwijs alleen door zijn product en service: brood en banket. Dus: uitstekend brood voor een redelijke prijs, of fantastisch brood waar mensen graag voor omfietsen en ook graag wat mee rbetalen.

Voorbeeld is de diamanten ring in delft. Niet goedkoop, maar wel kwaliteit. En het is er altijd druk. Ze maken zo ongeveer alles zelf en hebben ook regelmatig leuke dingen. Denk aan rijstbrood oid. Ze onderscheiden zich doordat ze nog echt een vak hebben. een supermakrt schuift massavoer door.

Vanuit de klant denken is niets mis mee. Maar probeer hun behoeften te vervullen en niet hun directe wensjes..
Whatever...
pi_100965548
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Brood bakken is niet eenvoudig, dat is waar, heeft een tijd geduurd voor ik een goed smakelijk brood wist te maken van meel, water, zout, gist, en van meel, water, zout en prefermenten/poolish/desem maar ik bak nu smakelijker brood dan ik doorgaans in NL bij bakkers vindt,
Het is een leuke en betaalbare hobby
In Duitsland haal ik gewoon brood bij de bakker
Volledig mee eens :)
Wij rijden graag een stukje om naar Duitsland om daar eens wat brood te halen :)
Bakker Derks in Kranenburg(?) O+ Die heeft naar mijn mening zooo lekker brood!
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 09:23:04 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100965598
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 03:32 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

Misschien in de toekomst, voor de komende 3 jaren liggen de zondagen in dit dorp al vastgelegd door supermarkten.
Goede reden om eens met de gemeente te gaan praten, oneerlijk concurrentievoordeel voor de supermarkt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100965932
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goede reden om eens met de gemeente te gaan praten, oneerlijk concurrentievoordeel voor de supermarkt.
En probeer dit samen te doen met andere bakkers.
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 10:05:03 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100965976
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 10:00 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

En probeer dit samen te doen met andere bakkers.
Diewillen helemaal niet op zondag open
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100966867
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 10:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Diewillen helemaal niet op zondag open
Je bent ondernemer of je bent het niet :Y)
pi_100971538
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 20:34 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Er zijn een paar goede in NL.
Michel in de Haagsche regio is echt goed. Is ook een Fransman trouwens. http://www.michelfood.nl/nl

Zo, net even brood gehaald bij Michel inclusief een Le Monde (van het station) om in de juiste sfeer te blijven...


Wel grappig dat het kassameisje je met bonjour begroet als je de winkel ingaat, maar er vervolgens niet heel veel mee kan als je vrolijk in het frans allerlei vragen gaat stellen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100973727
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 14:18 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Zo, net even brood gehaald bij Michel inclusief een Le Monde (van het station) om in de juiste sfeer te blijven...
[ afbeelding ]

Wel grappig dat het kassameisje je met bonjour begroet als je de winkel ingaat, maar er vervolgens niet heel veel mee kan als je vrolijk in het frans allerlei vragen gaat stellen.
Ziet er lekker uit :) Wat voor brood is het?
pi_100974048
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 15:53 schreef Rapaille het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit :) Wat voor brood is het?
Een pain bio van een halve kilo en een wat lichtere bâtard.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 17:55:43 #186
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_100976445
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goede reden om eens met de gemeente te gaan praten, oneerlijk concurrentievoordeel voor de supermarkt.
Er zit volgend jaar ook een slager bij. Iedereen kan meedoen. Maar helaas mogen we dan niet 's ochtends open maar pas vanaf 16:00 uur....
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 17:56:29 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100976456
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 17:55 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

Er zit volgend jaar ook een slager bij. Iedereen kan meedoen. Maar helaas mogen we dan niet 's ochtends open maar pas vanaf 16:00 uur....
Wat voor een bakker nergens op slaat natuurlijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101007423
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat voor een bakker nergens op slaat natuurlijk.
Als je pas vanaf 16:00 open mag, kun je waarschijnlijk beter een ander product van graan, water en gist maken.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 21 augustus 2011 @ 17:47:47 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101008442
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2011 17:18 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Als je pas vanaf 16:00 open mag, kun je waarschijnlijk beter een ander product van graan, water en gist maken.
Off Topic, maar vind het sowiese bespottelijk dat je op zondag wel drank en vette friet mag verkopen, maar geen brood of boeken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101037349
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2011 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Off Topic, maar vind het sowiese bespottelijk dat je op zondag wel drank en vette friet mag verkopen, maar geen brood of boeken
'Zondagsrust' is sowieso een bespottelijk-door-geloof-opgelegd-gedrocht. Als jij op zondag dicht wil zijn, be my guest, ga het niet aan mensen opleggen die wel op zondag open willen zijn of iets willen halen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_101041221
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 10:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Diewillen helemaal niet op zondag open
Echt wel. Een hele hoop wil dat maar dat wordt al jaren tegengegaan door de gemeente, terwijl jan de Turk-bakker WEL open mocht. Dat is jarenlang zo geweest. Pas geleden ook nog een rechtszaak over geweest. Toen moest die Turk op vrijdag dicht :')
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_101045381
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2011 14:18 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Zo, net even brood gehaald bij Michel inclusief een Le Monde (van het station) om in de juiste sfeer te blijven...
[ afbeelding ]

Wel grappig dat het kassameisje je met bonjour begroet als je de winkel ingaat, maar er vervolgens niet heel veel mee kan als je vrolijk in het frans allerlei vragen gaat stellen.
Mjam!

Hier in Arnhem veel bakkers waar ik niet echt gelukkig van word, de bakker die het dichtstbij zit heeft 2 broden die ik lekker vind (speltbrood en een frans witbrood waarvan ik de naam even kwijt ben), maar eigenlijk vind ik hem verder redelijk bagger. De croissants zijn droog en smaken alsof ze met margarine zijn gemaakt. De roombotersmaak is iig ver te zoeken, zelfs die bij de AH zijn 2x zo lekker. :')

Ik ben verder geen expert (zoals sommigen hier), maar in centrum Arnhem zit een duitse bakker waar ik zeer tevreden over ben. Heerlijk zuurdesembrood enzo :9 Bakkerij van der Meijden is een van de oudere bakkers in Arnhem, bekend van zijn grofjes; ben er al een tijd niet geweest maar hij staat wel bekend als een van de beste bakkers in Arnhem. Soms staat er een rij tot buiten de zaak (die ook wel enorm klein is :P ).
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_101045419
Ik ben het dus verder totaal eens met de klacht: teveel baggerbakkers in NL.. helaas.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 28 augustus 2011 @ 17:39:14 #194
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101295254
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 11:24 schreef angelfish het volgende:
Als je in de Achterhoek bent, kan je hier langswippen: http://www.bakkerwijnand.com

Bakker Wijnand in Laren. Hij bakt alles zelf (ook de taartbodems) en maakt producten van graan uit de buurt dat gemalen wordt bij de molen een dorp verderop, eieren van de plaatselijke kippenboer en boter van de plaatselijke kaasboer. Verder heeft ie heel veel vreemde broodjes, die geïnspireerd zijn op de tijd dat ie in Australië en Amerika werkte.
Kwam er afgelopen week voorbij en heb er appelkoeken gehaald. Het waren meer een soort mini appeltaartjes maar dat mocht de pret niet drukken :9 Zo op het oog zag de rest van de banketafdeling er ook prima uit.
  vrijdag 2 september 2011 @ 13:11:06 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101485589
Hebben de Lidl in NL al bakeoff? Haalde net bij de Lidl hier in D een chiabatta uit de bakeoff voor 69 cent, en hij is beter dan wat de meeste bakkers leveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101489183
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben de Lidl in NL al bakeoff? Haalde net bij de Lidl hier in D een chiabatta uit de bakeoff voor 69 cent, en hij is beter dan wat de meeste bakkers leveren.
Bij ons iig niet.
pi_101490075
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben de Lidl in NL al bakeoff? Haalde net bij de Lidl hier in D een chiabatta uit de bakeoff voor 69 cent, en hij is beter dan wat de meeste bakkers leveren.
Ja een aantal. Ze hebben hele goede ovens.
En meer mag ik niet zeggen.
Op woensdag 23 januari 2013 16:22 schreef gnaeus het volgende:[/b]
Je denkt serieus dat een goede opvoeding dit kan voorkomen ? Het is juist vaak de oorzaak van misdragingen.
pi_101490268
quote:
6s.gif Op vrijdag 2 september 2011 15:12 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:

[..]

Ja een aantal. Ze hebben hele goede ovens.
En meer mag ik niet zeggen.
seriously :')
  vrijdag 2 september 2011 @ 17:09:05 #199
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_101494282
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben de Lidl in NL al bakeoff? Haalde net bij de Lidl hier in D een chiabatta uit de bakeoff voor 69 cent, en hij is beter dan wat de meeste bakkers leveren.
Dat is bij de Aldi ook zo leuk in D, geef aan hoeveel je er wilt en ze rollen er uit, soms moet je even wachten op de volgende ronde, maar die geur van die "verse" broodjes :9 .
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 2 september 2011 @ 17:15:55 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101494516
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 17:09 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Dat is bij de Aldi ook zo leuk in D, geef aan hoeveel je er wilt en ze rollen er uit, soms moet je even wachten op de volgende ronde, maar die geur van die "verse" broodjes :9 .
Nog niet bij alle Aldi's trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')