abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † vrijdag 12 augustus 2011 @ 14:00:06 #76
91830 MaximusTG
pi_100639702
Nee, zeker niet droger, maar wel gewoon wat bloem er los onder of over tegen het plakken. Tja, ik pak het deeg dan altijd op de rug van mn handen en dan uitrekken terwijl je het deeg door die beweging rond beweegt. Door het zo te doen rek je altijd alleen het stuk aan de buitenkant, aan een kant van het middelpunt (als je begrijpt wat ik bedoel). Blijft wel kwestie van veel oefenen hoor :).
pi_100639842
Ik heb ook een filmpje gemaakt van hoe ze de bodem maakten, maar ik zie dat er al een filmpje op youtube staat waar het ook in zit:
Vanaf 1:33. Ze drukken het plat zeg maar.

En kijk ook even rond 2.54, naar de pizza die in de oven ligt :D
pi_100641421
Sjeezus, dat benne beste units. Alleen met blistering heat krijg je ze zo. Met de gluten in het deeg zit het ook wel snor. Niet te zuunig met de tomaten en de olie, misschien verklaart dat enigszins het zachte. En niet van dat fancy door de lucht smijten wat een enkele keer ook hier gepredikt wordt. Da's meer voor als de pizzaioli indruk wil maken op de lokale ragazze wil maken, oid.
pi_100671035
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 14:00 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, zeker niet droger, maar wel gewoon wat bloem er los onder of over tegen het plakken. Tja, ik pak het deeg dan altijd op de rug van mn handen en dan uitrekken terwijl je het deeg door die beweging rond beweegt. Door het zo te doen rek je altijd alleen het stuk aan de buitenkant, aan een kant van het middelpunt (als je begrijpt wat ik bedoel). Blijft wel kwestie van veel oefenen hoor :).
Dat laatste is zeker waar, maar dat is ook wel leuk ;)
Hoe maak jij de individuele bolletjes eigenlijk, weeg je dat? En hoe veel deeg neem je dan per pizza? Die bakjes van jou zien er ideaal uit.
pi_100671530
Gisteren weer pizzadeeg gemaakt. Morgen gaat het uit de koelkast. Eerst nog wat gist zijn werk laten doen.

Trouwens, mijn kookboeken collectie wordt een beetje te groot.
En nu ga ik John Lanzafame - Pizza Eigenwijs weg doen.
Iemand interesse? Het gaat om dit boek: http://www.bol.com/nl/p/e(...)006149404/index.html
Maar dan in het NL.
pi_100671689
Nog even bedenken wat ik vandaag op mijn pizza wil....
Zit aan salami & mozzarella te denken, maar dan allebei op een aparte helft
pi_100673159
Gisteren deeg gemaakt en nu wel mooi gerezen *O* Saus net gemaakt en vanavond pizza!
Partner wil weer met verschillende soorten kaas en ik met sucuk, champignons en mozzarella. Heb er nu al zin in
pi_100679615
MaximusTG, ik krijg een foutmelding als ik je deegrecept wil bekijken :)
pi_100684560
Net lekker pizza op! Het rijzen en vormen ging een heel stuk beter met Farina "00" meel! De bodem vond ik iets te knapperig (wellicht door de griesmeel), maar daar ga ik de volgende keer aan werken.
http://www.flickr.com/pho(...)627299666267/detail/
  † In Memoriam † zaterdag 13 augustus 2011 @ 19:41:34 #85
91830 MaximusTG
pi_100685699
Ze zien er goed uit hoor, sjanette! Fijn dat ie nu wel rijsde!

@LieLie, zal wel dropbox probleem geweest zijn, daar staat ie op. Doet het nu wel weer.
Die bakjes zijn wel echt ideaal ja. Maak gewoon een grove bal van het deeg als het gekneed is, en dan met een goed mes doormidden. Die stukken nog een keer doormidden. Is best nauwkeurig op die manier. Dan wegen ze ongeveer 225 gram per stuk.
pi_100685765
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 19:41 schreef MaximusTG het volgende:
Ze zien er goed uit hoor, sjanette! Fijn dat ie nu wel rijsde!

@LieLie, zal wel dropbox probleem geweest zijn, daar staat ie op. Doet het nu wel weer.
Die bakjes zijn wel echt ideaal ja. Maak gewoon een grove bal van het deeg als het gekneed is, en dan met een goed mes doormidden. Die stukken nog een keer doormidden. Is best nauwkeurig op die manier. Dan wegen ze ongeveer 225 gram per stuk.
Ik krijg nog steeds een foutmelding :+
Oké, zoveel gebruik ik inderdaad ook ongeveer 200-230 gram.
pi_100685917
@MaximusTG Het deeg was nu ook een stuk flexibeler en kon ik op mijn knokkels vormen.
  † In Memoriam † zaterdag 13 augustus 2011 @ 20:14:14 #88
91830 MaximusTG
pi_100686898
Super! Werkt best fijn dan he? Zoals in dat filmpje hierboven ziet het er zo simpel uit. Maar je moet niet te voorzichtig, maar ook niet te grof mee omgaan.
@LieLie, als je die bakjes ook wil zit er maar 1 ding op.. Ah toetjes eten :+. Wel gek dat ie het niet doet, net nog gedownload (zit wel op mn tel). Anders had ik em wel ergens anders online kunnen gooien..
pi_100686948
Dat werkt inderdaad een heel stuk fijner dan vorige week.
ik kan je pdf ook gewoon zien...
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 20:43:42 #90
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_100688067
Ik heb vandaag dat andere heerlijke Italiaanse gerecht gemaakt: verse pasta :9

Is wel wat makkelijker dan pizza :D
heitieh
pi_100705678
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 20:14 schreef MaximusTG het volgende:
Super! Werkt best fijn dan he? Zoals in dat filmpje hierboven ziet het er zo simpel uit. Maar je moet niet te voorzichtig, maar ook niet te grof mee omgaan.
@LieLie, als je die bakjes ook wil zit er maar 1 ding op.. Ah toetjes eten :+. Wel gek dat ie het niet doet, net nog gedownload (zit wel op mn tel). Anders had ik em wel ergens anders online kunnen gooien..
Vreemd! Gisteren op de laptop kreeg ik echt niks met die link, nu op de iPad opent ie gewoon.

Die toetjes ga ik nog wel halen denk ik ;) Heb het nu in kommetjes en die zijn net te klein eigenlijk en je kunt ze niet stapelen.
pi_100708994
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 20:43 schreef Joooo-pi het volgende:
Ik heb vandaag dat andere heerlijke Italiaanse gerecht gemaakt: verse pasta :9

Is wel wat makkelijker dan pizza :D
Makkelijker :o ik doe iets verkeerd :D
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 14 augustus 2011 @ 14:09:41 #93
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_100711146
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2011 13:13 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Makkelijker :o ik doe iets verkeerd :D
bloem (durum tarwe) + eieren. Kneden. Uitwalsen in pastamachine. Snijden in de pastamachine. Koken.

Meer is het eigenlijk niet. :)

Verhouding is: per persoon 100g bloem en 1 ei.

Pastamachine was een keer bij de kruidvat voor weinig geld (15 euro ofzo)
heitieh
pi_100714488
Maar de ene pasta is de andere niet toch? /offtopic
  zondag 14 augustus 2011 @ 15:54:12 #95
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_100716155
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2011 15:22 schreef LieLie het volgende:
Maar de ene pasta is de andere niet toch? /offtopic
[Offtopic]

Ja, dat is wel zo, lijkt me. Op deze manier maak je iig lekkere verse tagliatelle of spaghetti :9

[/offtopic]
heitieh
pi_100750156
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2011 15:54 schreef Joooo-pi het volgende:

[..]

[Offtopic]

Ja, dat is wel zo, lijkt me. Op deze manier maak je iig lekkere verse tagliatelle of spaghetti :9

[/offtopic]
Is er eigenlijk een vergelijkbaar topic over pasta maken?
pi_100751095
brr zelf spaghetti vorige week gemaakt. 1ste keer in mijn leven dat ik mijn eten heb weggedonderd.
De patat was lekker van de snachkbar!

Gisteren en toevallig ook zat. pizza gegeten.
Zat. bij mijn zus blijven eten. Die maakt nog van die pizza's met hele dikke bodems. Was wel lekker! Maar dunne bodems vind ik toch lekkerder.

Gisteren dus mijn eigen pizza's gegeten. Lekker veel smaak in de bodems door de 2 nachten in de koelkast.
Daarna tomatensaus, cherrytomaten, kappertjes, olijven, belegen geraspte kaas, en knoflookconfit.
De andere had nog ansjovis. Maar dat hadden we beide niet zo vaak gegeten. Viel dus ook wat tegen (Kattenvoer zoals ik het noemde)

Wat me wel een beetje tegenstaat van de bodems. Is dat ik vrij veel semolina gebruik. Want het is zo kleverig als het uit het bakje komt. Opzicht niet erg want de korst wordt megaknapperig. Maar ik vind het deeg vaak wat taai en stug. Kan ik dat nog anders maken?
  maandag 15 augustus 2011 @ 11:23:08 #98
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_100752502
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 14:40 schreef MaximusTG het volgende:
@Redcoon, hmm, volgens mij kan dat wel kwaad ja, gist kan heel slecht tegen zout, dus misschien dat het niet goed is als je gist in zout water doet. Als je per se de gist eerst in het water wil doen zou ik het zout door de bloem mengen. Wat voor teaspoon gebruik je om het af te meten trouwens? Tis een Amerikaanse teaspoon. Kan altijd wat schelen natuurlijk ;).

@sjanette, kijk eens naar dit filmpje van mij, zo rekbaar moet het deeg toch wel zijn:
Niet mn meest snelle pizza, maar goed :P.
Ik heb zo'n scheplepeltje met 1 teaspoon. Dus inderdaad Amerikaans. :P
Volgende keer het zout apart houden. (en wat AH toetjes kopen...) Thanks!
  † In Memoriam † maandag 15 augustus 2011 @ 12:02:19 #99
91830 MaximusTG
pi_100753804
Graag gedaan, hoop dat het inderdaad helpt als je het zout apart houdt. Moet haast wel. Het zou ook nog kunnen dat je gist niet meer goed was, maar dat lijkt me sterk. Jij gaat dus ook aan de toetjes :P? Zal maar wat aandelen AH kopen :D.
@Drukvout:
Je kan ook gewone bloem gebruiken op je werkplek, dat klop je makkelijker van het deeg af. Eventueel kan je als je van te voren weet dat je het deeg 2 dagen of langer in de koelkast gaat zetten, heel ietsjes minder water gebruiken. Hoeveel precies kan ik je niet zeggen, moet je uitproberen. Dat helpt denk ik omdat het deeg als het ouder wordt minder goed water vasthoudt.
  maandag 15 augustus 2011 @ 18:11:08 #100
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_100769046
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 09:46 schreef Bleie het volgende:

[..]

Is er eigenlijk een vergelijkbaar topic over pasta maken?
[/quote[quote]0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 09:46 schreef Bleie het volgende:

[..]

Is er eigenlijk een vergelijkbaar topic over pasta maken?
]


volgens mij niet. Ik heb gekeken op www.pastamaken.nl.
heitieh
  † In Memoriam † maandag 15 augustus 2011 @ 18:23:26 #101
91830 MaximusTG
pi_100769541
Anders starten jullie er toch een topic over? Maar volgens mij valt er over pasta minder te praten, tis "vrij" recht toe recht aan. Je hebt deeg met ei, zonder ei, en er valt natuurlijk altijd wat te variëren,
Maar het meeste werk bij pasta zit em in het uitrollen (al dan niet met de pastamachine) of het vormen van de pasta. Heb mn moeder een aantal jaar terug een pastamachine kado gedaan, met van alles erop en eraan, en ze was er heel blij mee, maar om voor het hele gezin pasta te maken is ontzettend ondankbaar werk. Ben je er een hele tijd mee bezig geweest, is het daarna snel hap slik weg.
pi_100770736
Even terug naar de pizza's! ;)

Een van de exemplaren van gisteravond:





Het lukt nog steeds niet erg goed om kleur op de rand te krijgen.
De tomatensaus had ik deze keer meer basic gehouden dan anders, maar dat vond ik toch wat minder lekker. Mocht wel wat meer pit in.

[ Bericht 21% gewijzigd door LieLie op 15-08-2011 19:53:44 ]
pi_100773085
Jammer, ik zie geen foto.
Probleem om kleur te krijgen op de rand heb ik ook. Langer bakken wordt de korst weer erg knapperig wat ik niet lekker vind.
pi_100773337
De pasta van vanavond was in elk geval redelijk goed gelukt. Nou eens op zoek naar durum tarwe ;)

En het pizzadeeg ziet er ook veelbelovend uit. Was in elk geval behoorlijk gerezen, nu nog even een nachtje in de koelkast, en dan morgen nadenken over wat we erop gaan doen.
pi_100773351
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 19:48 schreef sjanette het volgende:
Jammer, ik zie geen foto.
Probleem om kleur te krijgen op de rand heb ik ook. Langer bakken wordt de korst weer erg knapperig wat ik niet lekker vind.
Vreemd, nu dan?
En dat inderdaad, te lang bakken is ook niet lekker.
pi_100808682
Ik heb ook toetjes gekocht :+
En er was ook citroenkwarktaartyoghurt, wat ik beslist een win-win-situatie wil noemen! :D
  † In Memoriam † dinsdag 16 augustus 2011 @ 16:13:56 #107
91830 MaximusTG
pi_100810603
Hmm, volgens mij past het deeg alleen in de zwarte kers versie...
pi_100810743
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 16:13 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, volgens mij past het deeg alleen in de zwarte kers versie...
Ze waren alle drie even groot?
  † In Memoriam † dinsdag 16 augustus 2011 @ 16:18:40 #109
91830 MaximusTG
pi_100810789
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 16:18 schreef MaximusTG het volgende:
Grapje :+
Flauw :P
pi_100816340
Het is dan wel niet Italiaans, maar worcestersaus door de pizzasaus geeft het echt meer pit! :9
Het drie-dagen-deeg was trouwens erg lekker, en goed te vormen!
  † In Memoriam † dinsdag 16 augustus 2011 @ 19:15:23 #112
91830 MaximusTG
pi_100817625
Mooi zo! Toevallig nog foto's van gemaakt :+?
pi_100817900
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 19:15 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi zo! Toevallig nog foto's van gemaakt :+?
Toevallig, wilde ik dat met mijn telefoon doen, maar de batterij was leeg. Toen zei m'n vriend 'pak dan de camera even in de kamer', maar ik vond dat ik wel meer foto's van pizza's had ;)
pi_100841803
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 19:48 schreef sjanette het volgende:
Jammer, ik zie geen foto.
Probleem om kleur te krijgen op de rand heb ik ook. Langer bakken wordt de korst weer erg knapperig wat ik niet lekker vind.
Heel even de bovengrill op de korst, de laatste halve minuut? (heel kort maar natuurlijk, en oppassen dat je topping niet verbrandt)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 09:14:42 #115
91830 MaximusTG
pi_100842262
Volgens mij gebruikt sjanette zo'n pizzaoventje. Als ik me niet vergis dan zou het helpen om de deksel van de pizzaoven ongeveer een halve minuut nadat ie erin is gegaan even open en dicht te doen, om overtollig stoom af te voeren.
Bruining van deeg heeft meestal ook te maken met de gebruikte soort bloem.
pi_100844738
Gisteren pizza gegeten, was prima. Ik had alleen wel nogal moeite om de pizza van de schuif op de steen te krijgen, dus echt mooi werd hij niet, en mijn steen is ontzettend vies geworden, wat er vooralsnog niet echt af gaat. Had ook niet het idee dat hij nou zo veel knapperiger was dan voorheen op het bakblik. Maar het deeg was lekker :) En dochterlief (2 jaar) vond het 'broodje pita' errug lekker (wel met alleen tomatensaus en kaas, de rest van de topping werd er zorgvuldig afgehaald :( ).

Wel een vraagje trouwens: in veel recepten voor pizzadeeg wordt ook wat olijfolie gebruikt, in het recept uit de OP niet. Is daar een reden voor?
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 11:14:36 #117
91830 MaximusTG
pi_100845248
Olijfolie kun je toevoegen als je dat wil, maar het "hoort" er niet in. Zorgt voor een zachtere korst en een kruim dat wat meer "chewy" is.
pi_100850542
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 09:14 schreef MaximusTG het volgende:
Volgens mij gebruikt sjanette zo'n pizzaoventje. Als ik me niet vergis dan zou het helpen om de deksel van de pizzaoven ongeveer een halve minuut nadat ie erin is gegaan even open en dicht te doen, om overtollig stoom af te voeren.
Bruining van deeg heeft meestal ook te maken met de gebruikte soort bloem.
Ik heb inderdaad een pizzaoventje. Wanneer de oven is opgewarmd moet je de deksel 2 minuten open laten staan, zodat de bovenspiraal weer aan gaat. Dit moet je ook doen voordat er weer een nieuwe pizza in gaat.
Dat van die halve minuut voor afvoeren stoom is mij niet bekend, maar ga ik proberen van het weekend. Ik gebruik Farina "00" meel, dus dat zou toch goed moeten zijn?
  woensdag 17 augustus 2011 @ 13:47:29 #119
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100850594
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 10:58 schreef Bleie het volgende:
(wel met alleen tomatensaus en kaas, de rest van de topping werd er zorgvuldig afgehaald :( ).
Fijner maken en verstoppen in de saus :P
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 13:53:48 #120
91830 MaximusTG
pi_100850860
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 13:46 schreef sjanette het volgende:

[..]

Ik heb inderdaad een pizzaoventje. Wanneer de oven is opgewarmd moet je de deksel 2 minuten open laten staan, zodat de bovenspiraal weer aan gaat. Dit moet je ook doen voordat er weer een nieuwe pizza in gaat.
Dat van die halve minuut voor afvoeren stoom is mij niet bekend, maar ga ik proberen van het weekend. Ik gebruik Farina "00" meel, dus dat zou toch goed moeten zijn?
Volgens mij heb ik dat een keertje op pizzamaking.com gelezen. Kleur is afhankelijk van de temperatuur van de oven. Nu worden die kleine oventjes wel een stuk warmer dan een gewone elektrische oven, maar misschien nog steeds niet warm genoeg om het te bruinen;
Dit zegt Jeff Varasano erover:

"The 00 has a finer mill and also it will absorb much less water than the other flours. The 00 flour really is quite different than the others. If you are baking at under 750F, you should really not use 00. It will never brown and you'll have much more luck with another flour." 750 F is ongeveer 400 graden.
pi_100853874
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 13:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Fijner maken en verstoppen in de saus :P
Onze dochter (3) eet ook geen groente (denkt ze). Ik maak vaak zelf pastasaus, waar we van alles aan groente in mikken en vervolgens de blender er op zetten. Zo krijgt ze nog best wel wat binnen :) (we eten ook meerdere keren per week pasta, yummie)
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_100859384
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 13:53 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Volgens mij heb ik dat een keertje op pizzamaking.com gelezen. Kleur is afhankelijk van de temperatuur van de oven. Nu worden die kleine oventjes wel een stuk warmer dan een gewone elektrische oven, maar misschien nog steeds niet warm genoeg om het te bruinen;
Dit zegt Jeff Varasano erover:

"The 00 has a finer mill and also it will absorb much less water than the other flours. The 00 flour really is quite different than the others. If you are baking at under 750F, you should really not use 00. It will never brown and you'll have much more luck with another flour." 750 F is ongeveer 400 graden.
Mmmmm.... dan ga ik de oven op de hoogste stand zetten. Zit dan op 450 graden ongeveer.
Wat voor meel moet ik anders gebruiken dan? Die Farina "00" werkt juist zo lekker en heb er nog 4,5 kg van staan :Y
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 17:52:54 #123
91830 MaximusTG
pi_100861017
Je kunt ook werken met een gedeelte 00 bloem, en een deel gewone tarwebloem. Maar probeer eerst die hoogste stand maar eens! Wie weet scheelt dat al!
pi_100861443
Ik ga zeker eerst die hoogste stand proberen.
Maakt het nog uit hoe de verhouding dan is tussen die 00 bloem en tarwebloem? Of kan ik gewoon 50/50 doen?
pi_100861991
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 17:52 schreef MaximusTG het volgende:
Je kunt ook werken met een gedeelte 00 bloem, en een deel gewone tarwebloem. Maar probeer eerst die hoogste stand maar eens! Wie weet scheelt dat al!
Wel mee uitkijken ook, want dan gaat de bodem echt snel en wordt die weer te knapperig.
pi_100864232
Dat vind ik ook weer niet lekker als de bodem te knapperig is. Dat had ik van het weekend ook, was naar mijn smaak te knapperig....
Mmmmm..... dan toch meer 2 soorten bloem doen. Maar raar eigenlijk, want 1,5 week geleden gebruikte ik tarwebloem (had nog geen "00") en toen werd de pizza ook niet echt bruin.
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 19:27:36 #127
91830 MaximusTG
pi_100864630
Hmm, nou, dan zal het ook niet veel invloed hebben nee. Wat iig zeker helpt is als je zorgt dat het deeg meer suiker bevat. Bv scheutje melk. Maar dat vind ik persoonlijk zonde, hou de pizza liever "puur". Deeg met meer suiker zal sneller bruinen.
Maar als de bodem van de pizza dus te heet wordt door het bakken op de hoogste stand, zou je misschien een vochtige doek over de steen kunnen halen voordat je de pizza erop schuift. Dat doen ze in houtovens ook wel geloof ik. Om de temperatuur wat omlaag te halen op die plek.
Maar dat is op eigen risico, een te grote temperatuurschok is niet goed voor dat soort stenen.
pi_100870360
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 13:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Fijner maken en verstoppen in de saus :P
Ik doe niet aan groente verstoppen, dan leert ze het nooit (volgens mij). Bovendien zijn de tomaten ook groente. Verder had ze er komkommer bij, en bij het maken had ze wat paprika gehad (die ze vandaag dan weer niet lekker vond). En andere dagen eet ze weer veel groente, dus gemiddeld genomen krijgt ze t wel binnen.
pi_100893168
Een simpele Cipolla als lunch.

pi_100893212
quote:
7s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.

[ afbeelding ]
:o wat een mooie!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100948776
Vandaag weer pizza gegeten. Deeg was gisteren al gemaakt met wat melk in de hoop dat de pizza bruiner zou worden. Helaas, mogelijk nog witter dan zonder melk. Door de melk is de bodem wel wat zachter, dus zou eventueel de oven stukje hoger kunnen zetten. De smaak was wel goed. Ik had pizza met zalm en wat ui, heerlijk! Partner had 3 soorten kaas en een kleintje met salami.

Vanmiddag heb ik alweer deeg gemaakt, dit keer met 200 gr "00" en 175 gr tarwebloem. Ben in staat om morgen weer pizza te eten om te kijken hoe dit deeg het doet. :)
pi_100952517
En toch, hè? De pizza van Terpentin heeft welhaast een perfect ronde vorm, een rand van eveneens perfecte dikte en zelfs een perfecte bruining wat een paar posts terug nog een issue was. Triple perfect, toch wel een Pizzameister in mijn optiek. Doe het maar eens na.
pi_100959817
quote:
7s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.

[ afbeelding ]
Respect. Dit ziet er uit als een pizza rechtstreeks uit je gedachten.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 22:40:30 #134
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_100984263
quote:
7s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.

[ afbeelding ]
:9
My mama didn't raise no fool
pi_100989110
quote:
7s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! Mooi rond! ^O^
pi_100999085
quote:
7s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.

[ afbeelding ]
Dat is een hele mooie!! Mooi rond en goed bruin zeg! ^O^
pi_100999429
Net weer een poging gedaan. Pizza's waren niet echt bruin, maar smaakte wel erg lekker met 200gr "00" en 175 gr tarwebloem.
Klik
  † In Memoriam † zondag 21 augustus 2011 @ 15:00:52 #138
91830 MaximusTG
pi_101001602
Lekker, pizzaaaa! Toch apart dat je pizza's niet echt bruinen. Misschien komt het doordat het warmte-element in je pizzaoventje uit gaat door de thermostaat?
pi_101002676
Ik heb geen idee. Ik laat de pizzaoven eerst 10 minuten voorverwarmen op ongeveer 430 graden (=stand 2,5) , dan de bovenkant 2 minuten openzetten zodat het bovenelement weer aan gaat en daarna pizza voor 5 minuten erin.
pi_101004355
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2011 15:27 schreef sjanette het volgende:
Ik heb geen idee. Ik laat de pizzaoven eerst 10 minuten voorverwarmen op ongeveer 430 graden (=stand 2,5) , dan de bovenkant 2 minuten openzetten zodat het bovenelement weer aan gaat en daarna pizza voor 5 minuten erin.
Heb je ook de alfredo? Ik laat hem altijd voorverwarmen op standje 1,5 en als het lampje uitgaat zet ik hem op full power en doe de pizza erin.
pi_101006348
Heb een G3 Ferrari Delizia. Maar dat zou ik ook wel eens kunnen proberen. Maar hoe doe je dat dan met 2 of meer pizza's? Dan is je oven al op zn top als je de 2e erin wilt doen?
pi_101049767
Ik moest het vandaag nog een keer proberen. Nu de oven op de hoogste stand (= ongeveer 470 graden). Helaas, wederom niet bruin. Voor de kaas was dit ook te warm. Dus volgens keer gewoon weer op stand 2,5. Misschien volgens keer dan zilverfolie op de pizza leggen en iets langer bakken.
Voor de rest heb ik geen ideeën meer....
pi_101087002
Ik volg dit nu al een tijdje, en vanvaond met mijn Jamie Oliver steen een eerste poging doen :) Ik zal het resultaat posten :)
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
pi_101132648
Foto's zijn er niet meer van gekomen :p maar de pizza's waren wel vrij aardig gelukt.
Alleen heb ik de laatste er denk ik iets te snel uit gehaald. Het deeg bleef aan de steen plakken in het midden. Nu zit er aangekoekte saus etc op. Iemand tips over hoe ik dat er af krijg? Ik las dat ik geen water mag gebruiken.
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
  † In Memoriam † woensdag 24 augustus 2011 @ 17:46:43 #145
91830 MaximusTG
pi_101134807
Is die steen ook van poreus materiaal? Mijn chamotteklei pizzasteen zit ook onder de vlekken, dat krijg je als er bv wat vocht van de mozzarella afloopt, of een pizza een keertje blijft plakken. Meestal neem ik dan de steen als ie weer koel is, en pak ik iets van een grof borsteltje (dat nooit met zeep in aanraking komt!) en borstel em af, zodat er iig niks meer op zit. En dan de volgende keer mooi vroeg de oven in, dicht bij het warmte-element. Dan brandt alles wat er eventueel nog op zou zitten weg. Maar de vlek krijg je er niet uit nee. Maar dat boeit ook niet.
pi_101200696
Ik ben op zoek naar een goed recept voor turkse pizza. Tips welkom *O*
pi_101202367
Gooi altijd wat bakpapier tussen de pizza en de steen :@
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_101214401
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 07:39 schreef Ml-etje het volgende:
Gooi altijd wat bakpapier tussen de pizza en de steen :@
Damn, uiteraard...
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
pi_101231642
Vandaag weer een poging gedaan en nu de pizza's wat kleiner gehouden zodat de rand van de pizza ongeveer onder het bovenelement lag. En zowaar, de rand begon op te zetten en werd zelfs bruinig *O* Eindelijk zeg!!! http://www.flickr.com/pho(...)627400407833/detail/
  † In Memoriam † vrijdag 26 augustus 2011 @ 23:21:50 #150
91830 MaximusTG
pi_101238375
Jeej! Was het toch gewoon een kwestie van ongelijke temperatuursverdeling! Hij ziet er iig lekker uit!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')