Dat laatste is zeker waar, maar dat is ook wel leukquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:00 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, zeker niet droger, maar wel gewoon wat bloem er los onder of over tegen het plakken. Tja, ik pak het deeg dan altijd op de rug van mn handen en dan uitrekken terwijl je het deeg door die beweging rond beweegt. Door het zo te doen rek je altijd alleen het stuk aan de buitenkant, aan een kant van het middelpunt (als je begrijpt wat ik bedoel). Blijft wel kwestie van veel oefenen hoor.
Ik krijg nog steeds een foutmeldingquote:Op zaterdag 13 augustus 2011 19:41 schreef MaximusTG het volgende:
Ze zien er goed uit hoor, sjanette! Fijn dat ie nu wel rijsde!
@LieLie, zal wel dropbox probleem geweest zijn, daar staat ie op. Doet het nu wel weer.
Die bakjes zijn wel echt ideaal ja. Maak gewoon een grove bal van het deeg als het gekneed is, en dan met een goed mes doormidden. Die stukken nog een keer doormidden. Is best nauwkeurig op die manier. Dan wegen ze ongeveer 225 gram per stuk.
Vreemd! Gisteren op de laptop kreeg ik echt niks met die link, nu op de iPad opent ie gewoon.quote:Op zaterdag 13 augustus 2011 20:14 schreef MaximusTG het volgende:
Super! Werkt best fijn dan he? Zoals in dat filmpje hierboven ziet het er zo simpel uit. Maar je moet niet te voorzichtig, maar ook niet te grof mee omgaan.
@LieLie, als je die bakjes ook wil zit er maar 1 ding op.. Ah toetjes eten. Wel gek dat ie het niet doet, net nog gedownload (zit wel op mn tel). Anders had ik em wel ergens anders online kunnen gooien..
Makkelijkerquote:Op zaterdag 13 augustus 2011 20:43 schreef Joooo-pi het volgende:
Ik heb vandaag dat andere heerlijke Italiaanse gerecht gemaakt: verse pasta
Is wel wat makkelijker dan pizza
bloem (durum tarwe) + eieren. Kneden. Uitwalsen in pastamachine. Snijden in de pastamachine. Koken.quote:
[Offtopic]quote:Op zondag 14 augustus 2011 15:22 schreef LieLie het volgende:
Maar de ene pasta is de andere niet toch? /offtopic
Is er eigenlijk een vergelijkbaar topic over pasta maken?quote:Op zondag 14 augustus 2011 15:54 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
[Offtopic]
Ja, dat is wel zo, lijkt me. Op deze manier maak je iig lekkere verse tagliatelle of spaghetti
[/offtopic]
Ik heb zo'n scheplepeltje met 1 teaspoon. Dus inderdaad Amerikaans.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 14:40 schreef MaximusTG het volgende:
@Redcoon, hmm, volgens mij kan dat wel kwaad ja, gist kan heel slecht tegen zout, dus misschien dat het niet goed is als je gist in zout water doet. Als je per se de gist eerst in het water wil doen zou ik het zout door de bloem mengen. Wat voor teaspoon gebruik je om het af te meten trouwens? Tis een Amerikaanse teaspoon. Kan altijd wat schelen natuurlijk.
@sjanette, kijk eens naar dit filmpje van mij, zo rekbaar moet het deeg toch wel zijn:
Niet mn meest snelle pizza, maar goed.
]quote:Op maandag 15 augustus 2011 09:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Is er eigenlijk een vergelijkbaar topic over pasta maken?
[/quote[quote]Op maandag 15 augustus 2011 09:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Is er eigenlijk een vergelijkbaar topic over pasta maken?
Vreemd, nu dan?quote:Op maandag 15 augustus 2011 19:48 schreef sjanette het volgende:
Jammer, ik zie geen foto.
Probleem om kleur te krijgen op de rand heb ik ook. Langer bakken wordt de korst weer erg knapperig wat ik niet lekker vind.
Ze waren alle drie even groot?quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 16:13 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, volgens mij past het deeg alleen in de zwarte kers versie...
Toevallig, wilde ik dat met mijn telefoon doen, maar de batterij was leeg. Toen zei m'n vriend 'pak dan de camera even in de kamer', maar ik vond dat ik wel meer foto's van pizza's hadquote:Op dinsdag 16 augustus 2011 19:15 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi zo! Toevallig nog foto's van gemaakt?
Heel even de bovengrill op de korst, de laatste halve minuut? (heel kort maar natuurlijk, en oppassen dat je topping niet verbrandt)quote:Op maandag 15 augustus 2011 19:48 schreef sjanette het volgende:
Jammer, ik zie geen foto.
Probleem om kleur te krijgen op de rand heb ik ook. Langer bakken wordt de korst weer erg knapperig wat ik niet lekker vind.
Ik heb inderdaad een pizzaoventje. Wanneer de oven is opgewarmd moet je de deksel 2 minuten open laten staan, zodat de bovenspiraal weer aan gaat. Dit moet je ook doen voordat er weer een nieuwe pizza in gaat.quote:Op woensdag 17 augustus 2011 09:14 schreef MaximusTG het volgende:
Volgens mij gebruikt sjanette zo'n pizzaoventje. Als ik me niet vergis dan zou het helpen om de deksel van de pizzaoven ongeveer een halve minuut nadat ie erin is gegaan even open en dicht te doen, om overtollig stoom af te voeren.
Bruining van deeg heeft meestal ook te maken met de gebruikte soort bloem.
Fijner maken en verstoppen in de sausquote:Op woensdag 17 augustus 2011 10:58 schreef Bleie het volgende:
(wel met alleen tomatensaus en kaas, de rest van de topping werd er zorgvuldig afgehaald).
Volgens mij heb ik dat een keertje op pizzamaking.com gelezen. Kleur is afhankelijk van de temperatuur van de oven. Nu worden die kleine oventjes wel een stuk warmer dan een gewone elektrische oven, maar misschien nog steeds niet warm genoeg om het te bruinen;quote:Op woensdag 17 augustus 2011 13:46 schreef sjanette het volgende:
[..]
Ik heb inderdaad een pizzaoventje. Wanneer de oven is opgewarmd moet je de deksel 2 minuten open laten staan, zodat de bovenspiraal weer aan gaat. Dit moet je ook doen voordat er weer een nieuwe pizza in gaat.
Dat van die halve minuut voor afvoeren stoom is mij niet bekend, maar ga ik proberen van het weekend. Ik gebruik Farina "00" meel, dus dat zou toch goed moeten zijn?
Onze dochter (3) eet ook geen groente (denkt ze). Ik maak vaak zelf pastasaus, waar we van alles aan groente in mikken en vervolgens de blender er op zetten. Zo krijgt ze nog best wel wat binnenquote:Op woensdag 17 augustus 2011 13:47 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Fijner maken en verstoppen in de saus
Mmmmm.... dan ga ik de oven op de hoogste stand zetten. Zit dan op 450 graden ongeveer.quote:Op woensdag 17 augustus 2011 13:53 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Volgens mij heb ik dat een keertje op pizzamaking.com gelezen. Kleur is afhankelijk van de temperatuur van de oven. Nu worden die kleine oventjes wel een stuk warmer dan een gewone elektrische oven, maar misschien nog steeds niet warm genoeg om het te bruinen;
Dit zegt Jeff Varasano erover:
"The 00 has a finer mill and also it will absorb much less water than the other flours. The 00 flour really is quite different than the others. If you are baking at under 750F, you should really not use 00. It will never brown and you'll have much more luck with another flour." 750 F is ongeveer 400 graden.
Wel mee uitkijken ook, want dan gaat de bodem echt snel en wordt die weer te knapperig.quote:Op woensdag 17 augustus 2011 17:52 schreef MaximusTG het volgende:
Je kunt ook werken met een gedeelte 00 bloem, en een deel gewone tarwebloem. Maar probeer eerst die hoogste stand maar eens! Wie weet scheelt dat al!
Ik doe niet aan groente verstoppen, dan leert ze het nooit (volgens mij). Bovendien zijn de tomaten ook groente. Verder had ze er komkommer bij, en bij het maken had ze wat paprika gehad (die ze vandaag dan weer niet lekker vond). En andere dagen eet ze weer veel groente, dus gemiddeld genomen krijgt ze t wel binnen.quote:Op woensdag 17 augustus 2011 13:47 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Fijner maken en verstoppen in de saus
quote:Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.
[ afbeelding ]
Respect. Dit ziet er uit als een pizza rechtstreeks uit je gedachten.quote:Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! Mooi rond!quote:Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.
[ afbeelding ]
Dat is een hele mooie!! Mooi rond en goed bruin zeg!quote:Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.
[ afbeelding ]
Heb je ook de alfredo? Ik laat hem altijd voorverwarmen op standje 1,5 en als het lampje uitgaat zet ik hem op full power en doe de pizza erin.quote:Op zondag 21 augustus 2011 15:27 schreef sjanette het volgende:
Ik heb geen idee. Ik laat de pizzaoven eerst 10 minuten voorverwarmen op ongeveer 430 graden (=stand 2,5) , dan de bovenkant 2 minuten openzetten zodat het bovenelement weer aan gaat en daarna pizza voor 5 minuten erin.
Damn, uiteraard...quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 07:39 schreef Ml-etje het volgende:
Gooi altijd wat bakpapier tussen de pizza en de steen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |