Dat laatste is zeker waar, maar dat is ook wel leukquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:00 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, zeker niet droger, maar wel gewoon wat bloem er los onder of over tegen het plakken. Tja, ik pak het deeg dan altijd op de rug van mn handen en dan uitrekken terwijl je het deeg door die beweging rond beweegt. Door het zo te doen rek je altijd alleen het stuk aan de buitenkant, aan een kant van het middelpunt (als je begrijpt wat ik bedoel). Blijft wel kwestie van veel oefenen hoor .
Ik krijg nog steeds een foutmeldingquote:Op zaterdag 13 augustus 2011 19:41 schreef MaximusTG het volgende:
Ze zien er goed uit hoor, sjanette! Fijn dat ie nu wel rijsde!
@LieLie, zal wel dropbox probleem geweest zijn, daar staat ie op. Doet het nu wel weer.
Die bakjes zijn wel echt ideaal ja. Maak gewoon een grove bal van het deeg als het gekneed is, en dan met een goed mes doormidden. Die stukken nog een keer doormidden. Is best nauwkeurig op die manier. Dan wegen ze ongeveer 225 gram per stuk.
Vreemd! Gisteren op de laptop kreeg ik echt niks met die link, nu op de iPad opent ie gewoon.quote:Op zaterdag 13 augustus 2011 20:14 schreef MaximusTG het volgende:
Super! Werkt best fijn dan he? Zoals in dat filmpje hierboven ziet het er zo simpel uit. Maar je moet niet te voorzichtig, maar ook niet te grof mee omgaan.
@LieLie, als je die bakjes ook wil zit er maar 1 ding op.. Ah toetjes eten . Wel gek dat ie het niet doet, net nog gedownload (zit wel op mn tel). Anders had ik em wel ergens anders online kunnen gooien..
Makkelijker ik doe iets verkeerdquote:Op zaterdag 13 augustus 2011 20:43 schreef Joooo-pi het volgende:
Ik heb vandaag dat andere heerlijke Italiaanse gerecht gemaakt: verse pasta
Is wel wat makkelijker dan pizza
bloem (durum tarwe) + eieren. Kneden. Uitwalsen in pastamachine. Snijden in de pastamachine. Koken.quote:
[Offtopic]quote:Op zondag 14 augustus 2011 15:22 schreef LieLie het volgende:
Maar de ene pasta is de andere niet toch? /offtopic
Is er eigenlijk een vergelijkbaar topic over pasta maken?quote:Op zondag 14 augustus 2011 15:54 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
[Offtopic]
Ja, dat is wel zo, lijkt me. Op deze manier maak je iig lekkere verse tagliatelle of spaghetti
[/offtopic]
Ik heb zo'n scheplepeltje met 1 teaspoon. Dus inderdaad Amerikaans.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 14:40 schreef MaximusTG het volgende:
@Redcoon, hmm, volgens mij kan dat wel kwaad ja, gist kan heel slecht tegen zout, dus misschien dat het niet goed is als je gist in zout water doet. Als je per se de gist eerst in het water wil doen zou ik het zout door de bloem mengen. Wat voor teaspoon gebruik je om het af te meten trouwens? Tis een Amerikaanse teaspoon. Kan altijd wat schelen natuurlijk .
@sjanette, kijk eens naar dit filmpje van mij, zo rekbaar moet het deeg toch wel zijn:
Niet mn meest snelle pizza, maar goed .
]quote:Op maandag 15 augustus 2011 09:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Is er eigenlijk een vergelijkbaar topic over pasta maken?
[/quote[quote] Op maandag 15 augustus 2011 09:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Is er eigenlijk een vergelijkbaar topic over pasta maken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |