abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † vrijdag 12 augustus 2011 @ 14:00:06 #76
91830 MaximusTG
pi_100639702
Nee, zeker niet droger, maar wel gewoon wat bloem er los onder of over tegen het plakken. Tja, ik pak het deeg dan altijd op de rug van mn handen en dan uitrekken terwijl je het deeg door die beweging rond beweegt. Door het zo te doen rek je altijd alleen het stuk aan de buitenkant, aan een kant van het middelpunt (als je begrijpt wat ik bedoel). Blijft wel kwestie van veel oefenen hoor :).
pi_100639842
Ik heb ook een filmpje gemaakt van hoe ze de bodem maakten, maar ik zie dat er al een filmpje op youtube staat waar het ook in zit:
Vanaf 1:33. Ze drukken het plat zeg maar.

En kijk ook even rond 2.54, naar de pizza die in de oven ligt :D
pi_100641421
Sjeezus, dat benne beste units. Alleen met blistering heat krijg je ze zo. Met de gluten in het deeg zit het ook wel snor. Niet te zuunig met de tomaten en de olie, misschien verklaart dat enigszins het zachte. En niet van dat fancy door de lucht smijten wat een enkele keer ook hier gepredikt wordt. Da's meer voor als de pizzaioli indruk wil maken op de lokale ragazze wil maken, oid.
pi_100671035
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 14:00 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, zeker niet droger, maar wel gewoon wat bloem er los onder of over tegen het plakken. Tja, ik pak het deeg dan altijd op de rug van mn handen en dan uitrekken terwijl je het deeg door die beweging rond beweegt. Door het zo te doen rek je altijd alleen het stuk aan de buitenkant, aan een kant van het middelpunt (als je begrijpt wat ik bedoel). Blijft wel kwestie van veel oefenen hoor :).
Dat laatste is zeker waar, maar dat is ook wel leuk ;)
Hoe maak jij de individuele bolletjes eigenlijk, weeg je dat? En hoe veel deeg neem je dan per pizza? Die bakjes van jou zien er ideaal uit.
pi_100671530
Gisteren weer pizzadeeg gemaakt. Morgen gaat het uit de koelkast. Eerst nog wat gist zijn werk laten doen.

Trouwens, mijn kookboeken collectie wordt een beetje te groot.
En nu ga ik John Lanzafame - Pizza Eigenwijs weg doen.
Iemand interesse? Het gaat om dit boek: http://www.bol.com/nl/p/e(...)006149404/index.html
Maar dan in het NL.
pi_100671689
Nog even bedenken wat ik vandaag op mijn pizza wil....
Zit aan salami & mozzarella te denken, maar dan allebei op een aparte helft
pi_100673159
Gisteren deeg gemaakt en nu wel mooi gerezen *O* Saus net gemaakt en vanavond pizza!
Partner wil weer met verschillende soorten kaas en ik met sucuk, champignons en mozzarella. Heb er nu al zin in
pi_100679615
MaximusTG, ik krijg een foutmelding als ik je deegrecept wil bekijken :)
pi_100684560
Net lekker pizza op! Het rijzen en vormen ging een heel stuk beter met Farina "00" meel! De bodem vond ik iets te knapperig (wellicht door de griesmeel), maar daar ga ik de volgende keer aan werken.
http://www.flickr.com/pho(...)627299666267/detail/
  † In Memoriam † zaterdag 13 augustus 2011 @ 19:41:34 #85
91830 MaximusTG
pi_100685699
Ze zien er goed uit hoor, sjanette! Fijn dat ie nu wel rijsde!

@LieLie, zal wel dropbox probleem geweest zijn, daar staat ie op. Doet het nu wel weer.
Die bakjes zijn wel echt ideaal ja. Maak gewoon een grove bal van het deeg als het gekneed is, en dan met een goed mes doormidden. Die stukken nog een keer doormidden. Is best nauwkeurig op die manier. Dan wegen ze ongeveer 225 gram per stuk.
pi_100685765
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 19:41 schreef MaximusTG het volgende:
Ze zien er goed uit hoor, sjanette! Fijn dat ie nu wel rijsde!

@LieLie, zal wel dropbox probleem geweest zijn, daar staat ie op. Doet het nu wel weer.
Die bakjes zijn wel echt ideaal ja. Maak gewoon een grove bal van het deeg als het gekneed is, en dan met een goed mes doormidden. Die stukken nog een keer doormidden. Is best nauwkeurig op die manier. Dan wegen ze ongeveer 225 gram per stuk.
Ik krijg nog steeds een foutmelding :+
Oké, zoveel gebruik ik inderdaad ook ongeveer 200-230 gram.
pi_100685917
@MaximusTG Het deeg was nu ook een stuk flexibeler en kon ik op mijn knokkels vormen.
  † In Memoriam † zaterdag 13 augustus 2011 @ 20:14:14 #88
91830 MaximusTG
pi_100686898
Super! Werkt best fijn dan he? Zoals in dat filmpje hierboven ziet het er zo simpel uit. Maar je moet niet te voorzichtig, maar ook niet te grof mee omgaan.
@LieLie, als je die bakjes ook wil zit er maar 1 ding op.. Ah toetjes eten :+. Wel gek dat ie het niet doet, net nog gedownload (zit wel op mn tel). Anders had ik em wel ergens anders online kunnen gooien..
pi_100686948
Dat werkt inderdaad een heel stuk fijner dan vorige week.
ik kan je pdf ook gewoon zien...
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 20:43:42 #90
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_100688067
Ik heb vandaag dat andere heerlijke Italiaanse gerecht gemaakt: verse pasta :9

Is wel wat makkelijker dan pizza :D
heitieh
pi_100705678
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 20:14 schreef MaximusTG het volgende:
Super! Werkt best fijn dan he? Zoals in dat filmpje hierboven ziet het er zo simpel uit. Maar je moet niet te voorzichtig, maar ook niet te grof mee omgaan.
@LieLie, als je die bakjes ook wil zit er maar 1 ding op.. Ah toetjes eten :+. Wel gek dat ie het niet doet, net nog gedownload (zit wel op mn tel). Anders had ik em wel ergens anders online kunnen gooien..
Vreemd! Gisteren op de laptop kreeg ik echt niks met die link, nu op de iPad opent ie gewoon.

Die toetjes ga ik nog wel halen denk ik ;) Heb het nu in kommetjes en die zijn net te klein eigenlijk en je kunt ze niet stapelen.
pi_100708994
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 20:43 schreef Joooo-pi het volgende:
Ik heb vandaag dat andere heerlijke Italiaanse gerecht gemaakt: verse pasta :9

Is wel wat makkelijker dan pizza :D
Makkelijker :o ik doe iets verkeerd :D
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 14 augustus 2011 @ 14:09:41 #93
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_100711146
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2011 13:13 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Makkelijker :o ik doe iets verkeerd :D
bloem (durum tarwe) + eieren. Kneden. Uitwalsen in pastamachine. Snijden in de pastamachine. Koken.

Meer is het eigenlijk niet. :)

Verhouding is: per persoon 100g bloem en 1 ei.

Pastamachine was een keer bij de kruidvat voor weinig geld (15 euro ofzo)
heitieh
pi_100714488
Maar de ene pasta is de andere niet toch? /offtopic
  zondag 14 augustus 2011 @ 15:54:12 #95
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_100716155
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2011 15:22 schreef LieLie het volgende:
Maar de ene pasta is de andere niet toch? /offtopic
[Offtopic]

Ja, dat is wel zo, lijkt me. Op deze manier maak je iig lekkere verse tagliatelle of spaghetti :9

[/offtopic]
heitieh
pi_100750156
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2011 15:54 schreef Joooo-pi het volgende:

[..]

[Offtopic]

Ja, dat is wel zo, lijkt me. Op deze manier maak je iig lekkere verse tagliatelle of spaghetti :9

[/offtopic]
Is er eigenlijk een vergelijkbaar topic over pasta maken?
pi_100751095
brr zelf spaghetti vorige week gemaakt. 1ste keer in mijn leven dat ik mijn eten heb weggedonderd.
De patat was lekker van de snachkbar!

Gisteren en toevallig ook zat. pizza gegeten.
Zat. bij mijn zus blijven eten. Die maakt nog van die pizza's met hele dikke bodems. Was wel lekker! Maar dunne bodems vind ik toch lekkerder.

Gisteren dus mijn eigen pizza's gegeten. Lekker veel smaak in de bodems door de 2 nachten in de koelkast.
Daarna tomatensaus, cherrytomaten, kappertjes, olijven, belegen geraspte kaas, en knoflookconfit.
De andere had nog ansjovis. Maar dat hadden we beide niet zo vaak gegeten. Viel dus ook wat tegen (Kattenvoer zoals ik het noemde)

Wat me wel een beetje tegenstaat van de bodems. Is dat ik vrij veel semolina gebruik. Want het is zo kleverig als het uit het bakje komt. Opzicht niet erg want de korst wordt megaknapperig. Maar ik vind het deeg vaak wat taai en stug. Kan ik dat nog anders maken?
  maandag 15 augustus 2011 @ 11:23:08 #98
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_100752502
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 14:40 schreef MaximusTG het volgende:
@Redcoon, hmm, volgens mij kan dat wel kwaad ja, gist kan heel slecht tegen zout, dus misschien dat het niet goed is als je gist in zout water doet. Als je per se de gist eerst in het water wil doen zou ik het zout door de bloem mengen. Wat voor teaspoon gebruik je om het af te meten trouwens? Tis een Amerikaanse teaspoon. Kan altijd wat schelen natuurlijk ;).

@sjanette, kijk eens naar dit filmpje van mij, zo rekbaar moet het deeg toch wel zijn:
Niet mn meest snelle pizza, maar goed :P.
Ik heb zo'n scheplepeltje met 1 teaspoon. Dus inderdaad Amerikaans. :P
Volgende keer het zout apart houden. (en wat AH toetjes kopen...) Thanks!
  † In Memoriam † maandag 15 augustus 2011 @ 12:02:19 #99
91830 MaximusTG
pi_100753804
Graag gedaan, hoop dat het inderdaad helpt als je het zout apart houdt. Moet haast wel. Het zou ook nog kunnen dat je gist niet meer goed was, maar dat lijkt me sterk. Jij gaat dus ook aan de toetjes :P? Zal maar wat aandelen AH kopen :D.
@Drukvout:
Je kan ook gewone bloem gebruiken op je werkplek, dat klop je makkelijker van het deeg af. Eventueel kan je als je van te voren weet dat je het deeg 2 dagen of langer in de koelkast gaat zetten, heel ietsjes minder water gebruiken. Hoeveel precies kan ik je niet zeggen, moet je uitproberen. Dat helpt denk ik omdat het deeg als het ouder wordt minder goed water vasthoudt.
  maandag 15 augustus 2011 @ 18:11:08 #100
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_100769046
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 09:46 schreef Bleie het volgende:

[..]

Is er eigenlijk een vergelijkbaar topic over pasta maken?
[/quote[quote]0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 09:46 schreef Bleie het volgende:

[..]

Is er eigenlijk een vergelijkbaar topic over pasta maken?
]


volgens mij niet. Ik heb gekeken op www.pastamaken.nl.
heitieh
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')