abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † maandag 15 augustus 2011 @ 18:23:26 #101
91830 MaximusTG
pi_100769541
Anders starten jullie er toch een topic over? Maar volgens mij valt er over pasta minder te praten, tis "vrij" recht toe recht aan. Je hebt deeg met ei, zonder ei, en er valt natuurlijk altijd wat te variëren,
Maar het meeste werk bij pasta zit em in het uitrollen (al dan niet met de pastamachine) of het vormen van de pasta. Heb mn moeder een aantal jaar terug een pastamachine kado gedaan, met van alles erop en eraan, en ze was er heel blij mee, maar om voor het hele gezin pasta te maken is ontzettend ondankbaar werk. Ben je er een hele tijd mee bezig geweest, is het daarna snel hap slik weg.
pi_100770736
Even terug naar de pizza's! ;)

Een van de exemplaren van gisteravond:





Het lukt nog steeds niet erg goed om kleur op de rand te krijgen.
De tomatensaus had ik deze keer meer basic gehouden dan anders, maar dat vond ik toch wat minder lekker. Mocht wel wat meer pit in.

[ Bericht 21% gewijzigd door LieLie op 15-08-2011 19:53:44 ]
pi_100773085
Jammer, ik zie geen foto.
Probleem om kleur te krijgen op de rand heb ik ook. Langer bakken wordt de korst weer erg knapperig wat ik niet lekker vind.
pi_100773337
De pasta van vanavond was in elk geval redelijk goed gelukt. Nou eens op zoek naar durum tarwe ;)

En het pizzadeeg ziet er ook veelbelovend uit. Was in elk geval behoorlijk gerezen, nu nog even een nachtje in de koelkast, en dan morgen nadenken over wat we erop gaan doen.
pi_100773351
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 19:48 schreef sjanette het volgende:
Jammer, ik zie geen foto.
Probleem om kleur te krijgen op de rand heb ik ook. Langer bakken wordt de korst weer erg knapperig wat ik niet lekker vind.
Vreemd, nu dan?
En dat inderdaad, te lang bakken is ook niet lekker.
pi_100808682
Ik heb ook toetjes gekocht :+
En er was ook citroenkwarktaartyoghurt, wat ik beslist een win-win-situatie wil noemen! :D
  † In Memoriam † dinsdag 16 augustus 2011 @ 16:13:56 #107
91830 MaximusTG
pi_100810603
Hmm, volgens mij past het deeg alleen in de zwarte kers versie...
pi_100810743
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 16:13 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, volgens mij past het deeg alleen in de zwarte kers versie...
Ze waren alle drie even groot?
  † In Memoriam † dinsdag 16 augustus 2011 @ 16:18:40 #109
91830 MaximusTG
pi_100810789
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 16:18 schreef MaximusTG het volgende:
Grapje :+
Flauw :P
pi_100816340
Het is dan wel niet Italiaans, maar worcestersaus door de pizzasaus geeft het echt meer pit! :9
Het drie-dagen-deeg was trouwens erg lekker, en goed te vormen!
  † In Memoriam † dinsdag 16 augustus 2011 @ 19:15:23 #112
91830 MaximusTG
pi_100817625
Mooi zo! Toevallig nog foto's van gemaakt :+?
pi_100817900
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 19:15 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi zo! Toevallig nog foto's van gemaakt :+?
Toevallig, wilde ik dat met mijn telefoon doen, maar de batterij was leeg. Toen zei m'n vriend 'pak dan de camera even in de kamer', maar ik vond dat ik wel meer foto's van pizza's had ;)
pi_100841803
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 19:48 schreef sjanette het volgende:
Jammer, ik zie geen foto.
Probleem om kleur te krijgen op de rand heb ik ook. Langer bakken wordt de korst weer erg knapperig wat ik niet lekker vind.
Heel even de bovengrill op de korst, de laatste halve minuut? (heel kort maar natuurlijk, en oppassen dat je topping niet verbrandt)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 09:14:42 #115
91830 MaximusTG
pi_100842262
Volgens mij gebruikt sjanette zo'n pizzaoventje. Als ik me niet vergis dan zou het helpen om de deksel van de pizzaoven ongeveer een halve minuut nadat ie erin is gegaan even open en dicht te doen, om overtollig stoom af te voeren.
Bruining van deeg heeft meestal ook te maken met de gebruikte soort bloem.
pi_100844738
Gisteren pizza gegeten, was prima. Ik had alleen wel nogal moeite om de pizza van de schuif op de steen te krijgen, dus echt mooi werd hij niet, en mijn steen is ontzettend vies geworden, wat er vooralsnog niet echt af gaat. Had ook niet het idee dat hij nou zo veel knapperiger was dan voorheen op het bakblik. Maar het deeg was lekker :) En dochterlief (2 jaar) vond het 'broodje pita' errug lekker (wel met alleen tomatensaus en kaas, de rest van de topping werd er zorgvuldig afgehaald :( ).

Wel een vraagje trouwens: in veel recepten voor pizzadeeg wordt ook wat olijfolie gebruikt, in het recept uit de OP niet. Is daar een reden voor?
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 11:14:36 #117
91830 MaximusTG
pi_100845248
Olijfolie kun je toevoegen als je dat wil, maar het "hoort" er niet in. Zorgt voor een zachtere korst en een kruim dat wat meer "chewy" is.
pi_100850542
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 09:14 schreef MaximusTG het volgende:
Volgens mij gebruikt sjanette zo'n pizzaoventje. Als ik me niet vergis dan zou het helpen om de deksel van de pizzaoven ongeveer een halve minuut nadat ie erin is gegaan even open en dicht te doen, om overtollig stoom af te voeren.
Bruining van deeg heeft meestal ook te maken met de gebruikte soort bloem.
Ik heb inderdaad een pizzaoventje. Wanneer de oven is opgewarmd moet je de deksel 2 minuten open laten staan, zodat de bovenspiraal weer aan gaat. Dit moet je ook doen voordat er weer een nieuwe pizza in gaat.
Dat van die halve minuut voor afvoeren stoom is mij niet bekend, maar ga ik proberen van het weekend. Ik gebruik Farina "00" meel, dus dat zou toch goed moeten zijn?
  woensdag 17 augustus 2011 @ 13:47:29 #119
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100850594
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 10:58 schreef Bleie het volgende:
(wel met alleen tomatensaus en kaas, de rest van de topping werd er zorgvuldig afgehaald :( ).
Fijner maken en verstoppen in de saus :P
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 13:53:48 #120
91830 MaximusTG
pi_100850860
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 13:46 schreef sjanette het volgende:

[..]

Ik heb inderdaad een pizzaoventje. Wanneer de oven is opgewarmd moet je de deksel 2 minuten open laten staan, zodat de bovenspiraal weer aan gaat. Dit moet je ook doen voordat er weer een nieuwe pizza in gaat.
Dat van die halve minuut voor afvoeren stoom is mij niet bekend, maar ga ik proberen van het weekend. Ik gebruik Farina "00" meel, dus dat zou toch goed moeten zijn?
Volgens mij heb ik dat een keertje op pizzamaking.com gelezen. Kleur is afhankelijk van de temperatuur van de oven. Nu worden die kleine oventjes wel een stuk warmer dan een gewone elektrische oven, maar misschien nog steeds niet warm genoeg om het te bruinen;
Dit zegt Jeff Varasano erover:

"The 00 has a finer mill and also it will absorb much less water than the other flours. The 00 flour really is quite different than the others. If you are baking at under 750F, you should really not use 00. It will never brown and you'll have much more luck with another flour." 750 F is ongeveer 400 graden.
pi_100853874
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 13:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Fijner maken en verstoppen in de saus :P
Onze dochter (3) eet ook geen groente (denkt ze). Ik maak vaak zelf pastasaus, waar we van alles aan groente in mikken en vervolgens de blender er op zetten. Zo krijgt ze nog best wel wat binnen :) (we eten ook meerdere keren per week pasta, yummie)
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_100859384
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 13:53 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Volgens mij heb ik dat een keertje op pizzamaking.com gelezen. Kleur is afhankelijk van de temperatuur van de oven. Nu worden die kleine oventjes wel een stuk warmer dan een gewone elektrische oven, maar misschien nog steeds niet warm genoeg om het te bruinen;
Dit zegt Jeff Varasano erover:

"The 00 has a finer mill and also it will absorb much less water than the other flours. The 00 flour really is quite different than the others. If you are baking at under 750F, you should really not use 00. It will never brown and you'll have much more luck with another flour." 750 F is ongeveer 400 graden.
Mmmmm.... dan ga ik de oven op de hoogste stand zetten. Zit dan op 450 graden ongeveer.
Wat voor meel moet ik anders gebruiken dan? Die Farina "00" werkt juist zo lekker en heb er nog 4,5 kg van staan :Y
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 17:52:54 #123
91830 MaximusTG
pi_100861017
Je kunt ook werken met een gedeelte 00 bloem, en een deel gewone tarwebloem. Maar probeer eerst die hoogste stand maar eens! Wie weet scheelt dat al!
pi_100861443
Ik ga zeker eerst die hoogste stand proberen.
Maakt het nog uit hoe de verhouding dan is tussen die 00 bloem en tarwebloem? Of kan ik gewoon 50/50 doen?
pi_100861991
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 17:52 schreef MaximusTG het volgende:
Je kunt ook werken met een gedeelte 00 bloem, en een deel gewone tarwebloem. Maar probeer eerst die hoogste stand maar eens! Wie weet scheelt dat al!
Wel mee uitkijken ook, want dan gaat de bodem echt snel en wordt die weer te knapperig.
pi_100864232
Dat vind ik ook weer niet lekker als de bodem te knapperig is. Dat had ik van het weekend ook, was naar mijn smaak te knapperig....
Mmmmm..... dan toch meer 2 soorten bloem doen. Maar raar eigenlijk, want 1,5 week geleden gebruikte ik tarwebloem (had nog geen "00") en toen werd de pizza ook niet echt bruin.
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 19:27:36 #127
91830 MaximusTG
pi_100864630
Hmm, nou, dan zal het ook niet veel invloed hebben nee. Wat iig zeker helpt is als je zorgt dat het deeg meer suiker bevat. Bv scheutje melk. Maar dat vind ik persoonlijk zonde, hou de pizza liever "puur". Deeg met meer suiker zal sneller bruinen.
Maar als de bodem van de pizza dus te heet wordt door het bakken op de hoogste stand, zou je misschien een vochtige doek over de steen kunnen halen voordat je de pizza erop schuift. Dat doen ze in houtovens ook wel geloof ik. Om de temperatuur wat omlaag te halen op die plek.
Maar dat is op eigen risico, een te grote temperatuurschok is niet goed voor dat soort stenen.
pi_100870360
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 13:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Fijner maken en verstoppen in de saus :P
Ik doe niet aan groente verstoppen, dan leert ze het nooit (volgens mij). Bovendien zijn de tomaten ook groente. Verder had ze er komkommer bij, en bij het maken had ze wat paprika gehad (die ze vandaag dan weer niet lekker vond). En andere dagen eet ze weer veel groente, dus gemiddeld genomen krijgt ze t wel binnen.
pi_100893168
Een simpele Cipolla als lunch.

pi_100893212
quote:
7s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.

[ afbeelding ]
:o wat een mooie!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100948776
Vandaag weer pizza gegeten. Deeg was gisteren al gemaakt met wat melk in de hoop dat de pizza bruiner zou worden. Helaas, mogelijk nog witter dan zonder melk. Door de melk is de bodem wel wat zachter, dus zou eventueel de oven stukje hoger kunnen zetten. De smaak was wel goed. Ik had pizza met zalm en wat ui, heerlijk! Partner had 3 soorten kaas en een kleintje met salami.

Vanmiddag heb ik alweer deeg gemaakt, dit keer met 200 gr "00" en 175 gr tarwebloem. Ben in staat om morgen weer pizza te eten om te kijken hoe dit deeg het doet. :)
pi_100952517
En toch, hè? De pizza van Terpentin heeft welhaast een perfect ronde vorm, een rand van eveneens perfecte dikte en zelfs een perfecte bruining wat een paar posts terug nog een issue was. Triple perfect, toch wel een Pizzameister in mijn optiek. Doe het maar eens na.
pi_100959817
quote:
7s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.

[ afbeelding ]
Respect. Dit ziet er uit als een pizza rechtstreeks uit je gedachten.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 22:40:30 #134
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_100984263
quote:
7s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.

[ afbeelding ]
:9
My mama didn't raise no fool
pi_100989110
quote:
7s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! Mooi rond! ^O^
pi_100999085
quote:
7s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 13:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Een simpele Cipolla als lunch.

[ afbeelding ]
Dat is een hele mooie!! Mooi rond en goed bruin zeg! ^O^
pi_100999429
Net weer een poging gedaan. Pizza's waren niet echt bruin, maar smaakte wel erg lekker met 200gr "00" en 175 gr tarwebloem.
Klik
  † In Memoriam † zondag 21 augustus 2011 @ 15:00:52 #138
91830 MaximusTG
pi_101001602
Lekker, pizzaaaa! Toch apart dat je pizza's niet echt bruinen. Misschien komt het doordat het warmte-element in je pizzaoventje uit gaat door de thermostaat?
pi_101002676
Ik heb geen idee. Ik laat de pizzaoven eerst 10 minuten voorverwarmen op ongeveer 430 graden (=stand 2,5) , dan de bovenkant 2 minuten openzetten zodat het bovenelement weer aan gaat en daarna pizza voor 5 minuten erin.
pi_101004355
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2011 15:27 schreef sjanette het volgende:
Ik heb geen idee. Ik laat de pizzaoven eerst 10 minuten voorverwarmen op ongeveer 430 graden (=stand 2,5) , dan de bovenkant 2 minuten openzetten zodat het bovenelement weer aan gaat en daarna pizza voor 5 minuten erin.
Heb je ook de alfredo? Ik laat hem altijd voorverwarmen op standje 1,5 en als het lampje uitgaat zet ik hem op full power en doe de pizza erin.
pi_101006348
Heb een G3 Ferrari Delizia. Maar dat zou ik ook wel eens kunnen proberen. Maar hoe doe je dat dan met 2 of meer pizza's? Dan is je oven al op zn top als je de 2e erin wilt doen?
pi_101049767
Ik moest het vandaag nog een keer proberen. Nu de oven op de hoogste stand (= ongeveer 470 graden). Helaas, wederom niet bruin. Voor de kaas was dit ook te warm. Dus volgens keer gewoon weer op stand 2,5. Misschien volgens keer dan zilverfolie op de pizza leggen en iets langer bakken.
Voor de rest heb ik geen ideeën meer....
pi_101087002
Ik volg dit nu al een tijdje, en vanvaond met mijn Jamie Oliver steen een eerste poging doen :) Ik zal het resultaat posten :)
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
pi_101132648
Foto's zijn er niet meer van gekomen :p maar de pizza's waren wel vrij aardig gelukt.
Alleen heb ik de laatste er denk ik iets te snel uit gehaald. Het deeg bleef aan de steen plakken in het midden. Nu zit er aangekoekte saus etc op. Iemand tips over hoe ik dat er af krijg? Ik las dat ik geen water mag gebruiken.
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
  † In Memoriam † woensdag 24 augustus 2011 @ 17:46:43 #145
91830 MaximusTG
pi_101134807
Is die steen ook van poreus materiaal? Mijn chamotteklei pizzasteen zit ook onder de vlekken, dat krijg je als er bv wat vocht van de mozzarella afloopt, of een pizza een keertje blijft plakken. Meestal neem ik dan de steen als ie weer koel is, en pak ik iets van een grof borsteltje (dat nooit met zeep in aanraking komt!) en borstel em af, zodat er iig niks meer op zit. En dan de volgende keer mooi vroeg de oven in, dicht bij het warmte-element. Dan brandt alles wat er eventueel nog op zou zitten weg. Maar de vlek krijg je er niet uit nee. Maar dat boeit ook niet.
pi_101200696
Ik ben op zoek naar een goed recept voor turkse pizza. Tips welkom *O*
pi_101202367
Gooi altijd wat bakpapier tussen de pizza en de steen :@
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_101214401
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 07:39 schreef Ml-etje het volgende:
Gooi altijd wat bakpapier tussen de pizza en de steen :@
Damn, uiteraard...
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
pi_101231642
Vandaag weer een poging gedaan en nu de pizza's wat kleiner gehouden zodat de rand van de pizza ongeveer onder het bovenelement lag. En zowaar, de rand begon op te zetten en werd zelfs bruinig *O* Eindelijk zeg!!! http://www.flickr.com/pho(...)627400407833/detail/
  † In Memoriam † vrijdag 26 augustus 2011 @ 23:21:50 #150
91830 MaximusTG
pi_101238375
Jeej! Was het toch gewoon een kwestie van ongelijke temperatuursverdeling! Hij ziet er iig lekker uit!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')