Vandaag had ik visite, mijn moeder moest overwerken dus werd er aan mij gevraagd of ik misschien kon koken. Dat kon.
Eerst kon ik niks verzinnen, toen kwam om het idee om pasta te maken, maar niet op recept, maar volgens gevoel en smaak.
Na enkele minuten (ongeveer klein uurtje) was het eten klaar en 5 minuten later ging de deurbel. Met spanning ging mijn ma aantafel samen met de 4 mensen. Wat goed was is dat de pasta er erg luxe uitzag. Toen wij allen opschepten en de eerste hap namen, schepten ze nog een flink bord. Zelfs mijn moeder die alles altijd strict beoordeeld vond het heerlijk. En ja, het was verukkelijk. Ik ga het zeker nog eens maken. Daarom wil ik dit recept ook met jullie delen!
Let op dat de prijsrange erg pittig is, ongeveer zal je 25/30 euro kwijt zijn!!!
Voor 6-8 personen:
500 Gram Pappardella pasta (Merk : Coop Select)
650 Gram rundergehakt.
2 Pakjes Bertolli pittige pastasaus
2 Courgette's
2 Flinke Uien
1/ 2 Paprika's (Kleur en hoeveelheid ligt aan de kok) ( Heb zelf groen en rood gebruikt)
Pizzakruiden, Kerrie, Peper, paprikapoeder, knoflookpoeder (Een halve of 1 eetlepel, ligt aan de kok) (Heb zelf 1 gedaan)
Pesto, (Zelf kiezen hoeveel eetlepels) (heb zelf 2 gekozen)
Margraine blokboter
2 zakjes Parazaamse kaas
Wat moet je doen:
1. Snijd de Courgette's, uien , en paprika in kleine blokjes of balkjes
Snijd daarna de Chamiogns in patjes.
2. Pak een wokpan of een van de beste pannen die je hebt . Pak ook een aparte pan voor de champiogns
Doe daar een klont boter in en wacht tot ie gesmolten is.
Doe nu groenten in de pan en laat ze stoven. Doe nu ook de champiogns in de andere pan en kruid de champiogns naar wens
3. Nu doe je de gehakt in de pan, kruimel je het met een vork. Daarna moet het goed rul worden
4 Pizzakruiden, Kerrie, Peper, paprikapoeder, knoflookpoeder,pesto toevoegen. En goed door roeren.
5. Nu de 2 zakken pastasaus toevoegen en 10 minuten laten doorkoken op laag vuur.
----------------------------------------------------
Nu is het tijd om de pasta te maken
1. Doe flink wat water in een grote pan (De helft van de pan is wel goed)
2. flinke scheut olijfoli in het water
3. Water laten koken
4. 9 minutjes pasta laten koken op middelmatig vuur.
---------------------------------------------------------------------
En nu weer verder met de saus:
6. De champiogns erbij doen.
! Tast toe!
Niveau : Simpel
Prijs : Ongeveer 25/30 euro bij de Coop. Andere supermarkten zou je goedkoper uitkomen
Tijd : Ongeveer 50 minuten
[ Bericht 1% gewijzigd door Classical0.75 op 13-07-2011 17:09:09 ]