abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 13 juli 2011 @ 16:13:30 #1
350491 Classical0.75
Denkt de hele dag aan eten..&g
pi_99416123
Vandaag had ik visite, mijn moeder moest overwerken dus werd er aan mij gevraagd of ik misschien kon koken. Dat kon.
Eerst kon ik niks verzinnen, toen kwam om het idee om pasta te maken, maar niet op recept, maar volgens gevoel en smaak.
Na enkele minuten (ongeveer klein uurtje) was het eten klaar en 5 minuten later ging de deurbel. Met spanning ging mijn ma aantafel samen met de 4 mensen. Wat goed was is dat de pasta er erg luxe uitzag. Toen wij allen opschepten en de eerste hap namen, schepten ze nog een flink bord. Zelfs mijn moeder die alles altijd strict beoordeeld vond het heerlijk. En ja, het was verukkelijk. Ik ga het zeker nog eens maken. Daarom wil ik dit recept ook met jullie delen!
Let op dat de prijsrange erg pittig is, ongeveer zal je 25/30 euro kwijt zijn!!!

Voor 6-8 personen:

500 Gram Pappardella pasta (Merk : Coop Select)
650 Gram rundergehakt.
2 Pakjes Bertolli pittige pastasaus
2 Courgette's
2 Flinke Uien
1/ 2 Paprika's (Kleur en hoeveelheid ligt aan de kok) ( Heb zelf groen en rood gebruikt)
Pizzakruiden, Kerrie, Peper, paprikapoeder, knoflookpoeder (Een halve of 1 eetlepel, ligt aan de kok) (Heb zelf 1 gedaan)
Pesto, (Zelf kiezen hoeveel eetlepels) (heb zelf 2 gekozen)
Margraine blokboter
2 zakjes Parazaamse kaas

Wat moet je doen:
1. Snijd de Courgette's, uien , en paprika in kleine blokjes of balkjes
Snijd daarna de Chamiogns in patjes.
2. Pak een wokpan of een van de beste pannen die je hebt . Pak ook een aparte pan voor de champiogns
Doe daar een klont boter in en wacht tot ie gesmolten is.
Doe nu groenten in de pan en laat ze stoven. Doe nu ook de champiogns in de andere pan en kruid de champiogns naar wens
3. Nu doe je de gehakt in de pan, kruimel je het met een vork. Daarna moet het goed rul worden
4 Pizzakruiden, Kerrie, Peper, paprikapoeder, knoflookpoeder,pesto toevoegen. En goed door roeren.
5. Nu de 2 zakken pastasaus toevoegen en 10 minuten laten doorkoken op laag vuur.
----------------------------------------------------
Nu is het tijd om de pasta te maken
1. Doe flink wat water in een grote pan (De helft van de pan is wel goed)
2. flinke scheut olijfoli in het water
3. Water laten koken
4. 9 minutjes pasta laten koken op middelmatig vuur.
---------------------------------------------------------------------
En nu weer verder met de saus:
6. De champiogns erbij doen.
! Tast toe!

Niveau : Simpel
Prijs : Ongeveer 25/30 euro bij de Coop. Andere supermarkten zou je goedkoper uitkomen
Tijd : Ongeveer 50 minuten

[ Bericht 1% gewijzigd door Classical0.75 op 13-07-2011 17:09:09 ]
pi_99416249
Op het eerste oog klinkt het echt onwijs zout (saus uit potje + pizzakruiden + 5 bouillionblokjes + pesto+ kaas) en heel veel smaken door elkaar....maar misschien zit ik er naast hoor. Fijn dat het gesmaakt heeft in ieder geval.

Je hebt trouwens ook vroeg gegeten als je het idd vandaag hebt gemaakt >:)
pi_99416288
klinkt goed..maar dertig euro??
waar heb je dat aan besteed? pesto?
  woensdag 13 juli 2011 @ 16:19:51 #4
350491 Classical0.75
Denkt de hele dag aan eten..&g
pi_99416321
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 16:17 schreef Trusten het volgende:
Op het eerste oog klinkt het echt onwijs zout (saus uit potje + pizzakruiden + 5 bouillionblokjes + pesto+ kaas) en heel veel smaken door elkaar....maar misschien zit ik er naast hoor. Fijn dat het gesmaakt heeft in ieder geval
Boulionblokjes :P?
Die moeten er namelijk niet doorheen. Heb me net even vergist haha. Kortetermijngeheugen
pi_99416359
quote:
[Boulionblokjes :P?
Die moeten er namelijk niet doorheen. Heb me net even vergist haha. Kortetermijngeheugen
Moet je het bij stap 4 ook nog even editten, want anders denken mensen 'maggiblokjes' welke maggiblokjes?? ;)
  woensdag 13 juli 2011 @ 16:22:09 #6
350491 Classical0.75
Denkt de hele dag aan eten..&g
pi_99416386
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 16:20 schreef Trusten het volgende:

[..]

Moet je het bij stap 4 ook nog even editten, want anders denken mensen 'maggiblokjes' welke maggiblokjes?? ;)
En Pesto moet 2 zijn, niet 3.5.
Ik zoek voor de zekerheid het bonnetje even op ;)
  woensdag 13 juli 2011 @ 16:30:49 #7
350491 Classical0.75
Denkt de hele dag aan eten..&g
pi_99416728
Gevonden, zo klopt ie weer :)
  woensdag 13 juli 2011 @ 16:42:13 #8
163216 bioloogje
Meneer Bioloogje voor jou!
pi_99417163
Dus eigenlijk heb je gewoon aan een zak saus wat extra kruiden en pesto toegevoegd?
pi_99417328
quote:
15s.gif Op woensdag 13 juli 2011 16:42 schreef bioloogje het volgende:
Dus eigenlijk heb je gewoon aan een zak saus wat extra kruiden en pesto toegevoegd?
val toch wel mee?
klinkt lekker hoor
~ Bonito La Risa ~
  woensdag 13 juli 2011 @ 16:47:08 #10
344797 CyberJesus
The final word.
pi_99417421
De prijs gaat echt nergens meer over :')
Op donderdag 2 augustus 2012 01:33 schreef o.us het volgende:
Sterkte, vinger in je kont wil nog wel eens helpen.
  woensdag 13 juli 2011 @ 16:50:19 #11
163216 bioloogje
Meneer Bioloogje voor jou!
pi_99417565
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 16:45 schreef Mixende_match het volgende:

[..]

val toch wel mee?
klinkt lekker hoor
Oja, hij heeft ook de groentetips uitgebreid opgevolgd.
Maar op zich klinkt het wel prima ja, al is de volgende stap om ervoor te zorgen dat die kant en klare saus eruit gaat.
  woensdag 13 juli 2011 @ 17:00:54 #12
350491 Classical0.75
Denkt de hele dag aan eten..&g
pi_99418153
quote:
6s.gif Op woensdag 13 juli 2011 16:50 schreef bioloogje het volgende:

[..]

Oja, hij heeft ook de groentetips uitgebreid opgevolgd.
Maar op zich klinkt het wel prima ja, al is de volgende stap om ervoor te zorgen dat die kant en klare saus eruit gaat.
Als je een alternatief hebt ipv de kant-en-klare saus, ben je welkom om het te zeggen :P.
Zo slecht smaakt die kan en klare saus ook niet ;)
  woensdag 13 juli 2011 @ 17:05:42 #13
350491 Classical0.75
Denkt de hele dag aan eten..&g
pi_99418380
Verder zeg ik, probeer het uit.
Als het niet bevalt doe je het niet nog eens.
Vind je het lekker hoor ik het graag :P
  woensdag 13 juli 2011 @ 17:23:29 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_99419130
Probeer het volgende keer eens allemaal zelf te maken?

En als je jouw echt eigen recepten wilt plaatsen kan je terecht in:
[FOK!-kookboek]Post hier je recepten en opmerkingen deel 2
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_99422312
da's wel heel duur, 30 euro voor pasta voor 4/5 man, als je het zelf maakt...
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 13 juli 2011 @ 18:57:28 #16
350491 Classical0.75
Denkt de hele dag aan eten..&g
pi_99422342
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 18:56 schreef Mirjam het volgende:
da's wel heel duur, 30 euro voor pasta voor 4/5 man, als je het zelf maakt...
Coop is ook super duur.
  woensdag 13 juli 2011 @ 19:04:13 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_99422611
Maar dan nog kan je nooit zoveel geld kwijt zijn geweest voor die simpele zaken die jij beweert gekocht te hebben.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 13 juli 2011 @ 19:05:27 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_99422661
quote:
7s.gif Op woensdag 13 juli 2011 16:13 schreef Classical0.75 het volgende:

Na enkele minuten (ongeveer klein uurtje) was het eten klaar.....
:')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 13 juli 2011 @ 19:09:01 #19
271665 08gnoT.
Mwoooaahhh!!
pi_99422811


Weet je zeker dat je op de terugweg niet langs de hoeren geweest bent? 30 euro, zelfs bij de AH is het voor de helft (en dan houd je nog een hoop over).
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
  woensdag 13 juli 2011 @ 20:36:14 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_99426509
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 19:09 schreef 08gnoT. het volgende:


Weet je zeker dat je op de terugweg niet langs de hoeren geweest bent? 30 euro, zelfs bij de AH is het voor de helft (en dan houd je nog een hoop over).
Kan je al voor 12 euro naar de hoeren of is dat jouw tarief? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_99428499
quote:
7s.gif Op woensdag 13 juli 2011 16:13 schreef Classical0.75 het volgende:

2 zakjes Parazaamse kaas

Dat moet een dure kaas zijn.
  woensdag 13 juli 2011 @ 21:26:27 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_99428819
quote:
7s.gif Op woensdag 13 juli 2011 16:13 schreef Classical0.75 het volgende:

Snijd daarna de Chamiogns in patjes.

Die staan ook niet op het boodschappenlijstje, die zijn waarschijnlijk onbetaalbaar duur. Die chamiogns (???) en die moet je dus in patjes (???) snijden. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 29 juli 2011 @ 15:03:47 #23
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_100089223
_O- !
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_100089417
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 15:03 schreef Staal het volgende:
_O- !


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-07-2011 15:11:16 ]
  vrijdag 29 juli 2011 @ 15:16:46 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100089611
Vanwaar de kick?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 29 juli 2011 @ 15:19:10 #26
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_100089686
quote:
5s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 15:16 schreef golfer het volgende:
Vanwaar de kick?
Ik zat bij te lezen in CUL en schoot bij het lezen van de OP keihard in de lach.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_100090720
Dank voor de kick, ik vind 'm briljant, thnx!

Enkele minuten = klein uurtje en na de eerste hap scheppen ze al nog een bord op, wauw!

_O-
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_100302080
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 17:00 schreef Classical0.75 het volgende:

[..]

Als je een alternatief hebt ipv de kant-en-klare saus, ben je welkom om het te zeggen :P.
Zo slecht smaakt die kan en klare saus ook niet ;)
met tomaten
"Pools are perfect for holding water"
  donderdag 4 augustus 2011 @ 08:40:53 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100303977
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 19:09 schreef 08gnoT. het volgende:
[ afbeelding ]

Weet je zeker dat je op de terugweg niet langs de hoeren geweest bent? 30 euro, zelfs bij de AH is het voor de helft (en dan houd je nog een hoop over).
De triestheid van dit lijstje, potjes, pakjes, zeeuws hartinfarct, en nog duur ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 4 augustus 2011 @ 08:42:55 #30
9859 crew  Karina
Woman
pi_100303998
Ik snap wel waarom het duur is, Chamiogns zijn nogal lastig te krijgen ;)
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_100304693
Nou ja, er is best wat van te maken. Als je zelf tomatensaus en pesto maakt, en in plaats van die rare kruidenmix gewoon wat basilicum, oregano en/of tijm doet of zo, en niet in boter, maar in olijfolie bakt, kan ik me best voorstellen dat t prima smaakt.
pi_100306613
Wat een toprecept. :')
pi_100312878
quote:
14s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 10:50 schreef Poepoog het volgende:
Wat een toprecept. :')
inderdaad, heb m uitgeprint en hij hangt nu in de keuken. kreeg net al een bedankje van huisgenote voor de duidelijke uitleg van een lastig te maken maaltijd.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 15 augustus 2011 @ 03:22:48 #34
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_100746750
Toppertje dit.
pi_100753635
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 17:00 schreef Classical0.75 het volgende:

[..]

Als je een alternatief hebt ipv de kant-en-klare saus, ben je welkom om het te zeggen :P.
Zo slecht smaakt die kan en klare saus ook niet ;)
Per twee personen:

750 gram tomaten (ongeveer)
+/-5 zongedroogde tomaten
Stengel bleekselderij
Twee worteltjes
4 tenen knoflook
Peper
Olijven (klein handje)
Spekjes (+/- 500 gram)
Balsamico

Bak de spekjes uit in een braadpan (zo'n grote zware die lang warm blijft). Snij ondertussen de bleekselderij, knoflook en de wortel zo klein als je lukt. Gooi dit in de pan bij de spekjes, zodra de spekjes een beetje hard beginnen te worden. Doe er ook wat peper bij.

Snij de zongedroogdetomaten fijn en doe deze ook in de pan.

Tomaten en olijven klein snijden, en deze in de pan. Scheutje balsamico erbij (en eventueel wat blaadjes salie), deksel er op, vuur laag, en een paar uur laten staan.
pi_100753692
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 15:51 schreef Naamah het volgende:
Dank voor de kick, ik vind 'm briljant, thnx!

Enkele minuten = klein uurtje en na de eerste hap scheppen ze al nog een bord op, wauw!

_O-
Misschien waren ze na het zien van de ingredientenlijst zo sceptisch dat ze eerst alleen een hap namen, vijf minuten elkaar aan keken of iemand dood neer zou vallen, om vervolgens op te scheppen :P
pi_100767993
quote:
2s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Per twee personen:

750 gram tomaten (ongeveer)
+/-5 zongedroogde tomaten
Stengel bleekselderij
Twee worteltjes
4 tenen knoflook
Peper
Olijven (klein handje)
Spekjes (+/- 500 gram)
Balsamico

Bak de spekjes uit in een braadpan (zo'n grote zware die lang warm blijft). Snij ondertussen de bleekselderij, knoflook en de wortel zo klein als je lukt. Gooi dit in de pan bij de spekjes, zodra de spekjes een beetje hard beginnen te worden. Doe er ook wat peper bij.

Snij de zongedroogdetomaten fijn en doe deze ook in de pan.

Tomaten en olijven klein snijden, en deze in de pan. Scheutje balsamico erbij (en eventueel wat blaadjes salie), deksel er op, vuur laag, en een paar uur laten staan.
spekjes... nee, niet waar, ongehoord, smaakverpester, mag niet!
"Pools are perfect for holding water"
pi_100768186
basis tomatensaus:
tomaten, peterselie, knoflook, zout, peper, olijfolie, ui, n rode wijn van zware persing.

tomaten pellen door het velletje in te snijden, onderdompelen in kokend water, daarna in koud water. velletje gaat er dan heel makkelijk af.

en hier kan je dan zelf verder allemaal groenten ingooien, paprika, wortel, venkel, bleekselderij, courgette, aubergine, etc etc etc.
"Pools are perfect for holding water"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')