abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 31 juli 2014 @ 06:08:42 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142911596
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 21:38 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ja, maar hoeveel? Het uitgelekte sap is nu al zo stroperig......
Lastig, probeer eens drie kwart van wat eigenlijk je nodig zou hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 31 juli 2014 @ 06:09:38 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142911598
Heb laatst bij het maken van aardbeienjam 2 keer zoveel moeten gebruiken dan op de verpakking stond en nog was het niet echt stijf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142967923
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 06:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb laatst bij het maken van aardbeienjam 2 keer zoveel moeten gebruiken dan op de verpakking stond en nog was het niet echt stijf
Had je er wel citroen bij gedaan?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 08:54:45 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142982960
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 20:22 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Had je er wel citroen bij gedaan?
Ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143065330
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 06:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb laatst bij het maken van aardbeienjam 2 keer zoveel moeten gebruiken dan op de verpakking stond en nog was het niet echt stijf
Was het gewone geleisuiker, of met minder suiker?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143078771
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 06:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb laatst bij het maken van aardbeienjam 2 keer zoveel moeten gebruiken dan op de verpakking stond en nog was het niet echt stijf
Laat je de jam met de geleisuiker lang genoeg doorkoken? 4 minuten is het minimum.
  dinsdag 5 augustus 2014 @ 12:03:14 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143083048
Jep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143115910
Ik heb maandag bosbessen/vijgen compote gemaakt. Jam mag het niet genoemd worden, want het is te dun, maar de bosbessen en vijg is nog herkenbaar. Vandaag geproefd op een volkorencracker. Erg lekker, maar de bosbessensmaak overheerst. Dus volgende keer minder bosbes.

En misschien doe ik dan op het einde vd bereiding de staafmixer erin, zodat het makkelijker eet. En iets meer geleisuiker en citroen.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 10:19:44 #184
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143116566
Ik heb nog twee liter ongefilterd zelfgeperst perenappelsap in de vriezer staan. Hoeveel stroop haal je daar ongeveer uit?
  woensdag 6 augustus 2014 @ 10:29:10 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143116797
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 10:19 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb nog twee liter ongefilterd zelfgeperst perenappelsap in de vriezer staan. Hoeveel stroop haal je daar ongeveer uit?
Stroop als in op brood smeren, of siroop zoals in limonade siroop?
Stroop, geen idee, kwestie van inkoken en kijken wanneer het dik genoeg is, ligt aan het suikergehalte.
Siroop, ik schat een 200 cc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 10:29:35 #186
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143116805
Broodstroop ja. Heb het altijd al eens willen maken.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 11:56:45 #187
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_143119027
Bij wijze van grapje had ik dit jaar wat pepers in mijn moestuintje geplant. In een hoekje met niet heel veel zon, dus ik had er niet heel veel van verwacht. Ze doen het echter heel erg goed en het is net Augustus en met een beetje geluk kan ik to half oktober oogsten. De Habaneros ga ik voor sambal gebruiken, maar ik dacht de Serranos en de Jalapeņos in te maken. Heeft iemand ervaring hiermee? Beter zuur dan zoetzuur?
Siesta & Fiesta!
  woensdag 6 augustus 2014 @ 12:21:35 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143119779
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 10:29 schreef Erasmo het volgende:
Broodstroop ja. Heb het altijd al eens willen maken.
Inkoken tot het een dikke stroop is, zie je vanzelf wat het wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 12:41:09 #189
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143120349
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 11:56 schreef Bramito het volgende:
Bij wijze van grapje had ik dit jaar wat pepers in mijn moestuintje geplant. In een hoekje met niet heel veel zon, dus ik had er niet heel veel van verwacht. Ze doen het echter heel erg goed en het is net Augustus en met een beetje geluk kan ik to half oktober oogsten. De Habaneros ga ik voor sambal gebruiken, maar ik dacht de Serranos en de Jalapeņos in te maken. Heeft iemand ervaring hiermee? Beter zuur dan zoetzuur?
Waar wil je het voor gaan gebruiken?

quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 12:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Inkoken tot het een dikke stroop is, zie je vanzelf wat het wordt.
Staat nu op, zal wel even duren.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 12:47:47 #190
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_143120546
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 12:41 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Waar wil je het voor gaan gebruiken?

[..]

Ik dacht misschien als snack, of voor op een broodje/taco/burrito/pizza, of om er een salsa mee te maken.... Een beetje dat idee....
Siesta & Fiesta!
  woensdag 6 augustus 2014 @ 16:52:23 #191
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143128704
Inkoken gaat redelijk, het heeft nu ongeveer de kleur en structuur van spetterpoep :P

quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 12:47 schreef Bramito het volgende:

[..]

Ik dacht misschien als snack, of voor op een broodje/taco/burrito/pizza, of om er een salsa mee te maken.... Een beetje dat idee....
Ik zou dan voor zuur gaan met wellicht wat knof ofzo erbij.
  donderdag 7 augustus 2014 @ 11:31:26 #192
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143158471
Twee liter sap ingekookt tot een klein hak-potje:





Kreeg het niet zo super goed, waarschijnlijk omdat de appels met schil en al in de sapcentrifuge zijn gegaan destijds. Heeft nu een consistentie van pindakaas en een lekker sterke appel/peer smaak zonder overdreven zoet te zijn.
  donderdag 7 augustus 2014 @ 11:35:10 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143158567
Meer dan ik gedacht had
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143159800
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 11:56 schreef Bramito het volgende:
Bij wijze van grapje had ik dit jaar wat pepers in mijn moestuintje geplant. In een hoekje met niet heel veel zon, dus ik had er niet heel veel van verwacht. Ze doen het echter heel erg goed en het is net Augustus en met een beetje geluk kan ik to half oktober oogsten. De Habaneros ga ik voor sambal gebruiken, maar ik dacht de Serranos en de Jalapeņos in te maken. Heeft iemand ervaring hiermee? Beter zuur dan zoetzuur?
Dit misschien iets voor je?
CUL / JAM maken!
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 16:06:14 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143480990
Ben 5 kilo aardbeien tot jam aan het verwerken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 16:08:48 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143481072
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 augustus 2014 08:45 schreef Sparafucile het volgende:

[..]

Laat je de jam met de geleisuiker lang genoeg doorkoken? 4 minuten is het minimum.
Sprak iemand die bij Schwartau werkt, jamproductie, die meten van te voren hoeveel pectine en suiker bij de vruchten moet en hebben het af en toe ook gewoon dat de jam mislukt, die gaat dan in gebakproductie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143481275
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 06:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb laatst bij het maken van aardbeienjam 2 keer zoveel moeten gebruiken dan op de verpakking stond en nog was het niet echt stijf
Ik gebruik altijd Marmello en heb dat probleem nooit :) of gebruik je dat bewust niet?
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 16:21:46 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143481432
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 16:15 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik gebruik altijd Marmello en heb dat probleem nooit :) of gebruik je dat bewust niet?
Geen idee wat marmello is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143481543
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee wat marmello is.
Geleerpoeder op basis van pectine om o.a. jam met minder suiker te maken (maar 1/2 fruit 1/2 suiker kan uiteraard ook gewoon).

http://www.marmello.nl/marmello/nl/producten/
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 16:57:14 #200
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_143482268
Ik heb onlangs weckpotjes gevuld, dat ging prima. Nu wil ik opnieuw wat gaan inmaken, kan dat ook in lege jam- en appelmoespotjes?

5 kilo aardbeien! Zelf geplukt?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')