Lastig, probeer eens drie kwart van wat eigenlijk je nodig zou hebbenquote:Op woensdag 30 juli 2014 21:38 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ja, maar hoeveel? Het uitgelekte sap is nu al zo stroperig......
Had je er wel citroen bij gedaan?quote:Op donderdag 31 juli 2014 06:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb laatst bij het maken van aardbeienjam 2 keer zoveel moeten gebruiken dan op de verpakking stond en nog was het niet echt stijf
Jaquote:Op vrijdag 1 augustus 2014 20:22 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Had je er wel citroen bij gedaan?
Was het gewone geleisuiker, of met minder suiker?quote:Op donderdag 31 juli 2014 06:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb laatst bij het maken van aardbeienjam 2 keer zoveel moeten gebruiken dan op de verpakking stond en nog was het niet echt stijf
Laat je de jam met de geleisuiker lang genoeg doorkoken? 4 minuten is het minimum.quote:Op donderdag 31 juli 2014 06:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb laatst bij het maken van aardbeienjam 2 keer zoveel moeten gebruiken dan op de verpakking stond en nog was het niet echt stijf
Stroop als in op brood smeren, of siroop zoals in limonade siroop?quote:Op woensdag 6 augustus 2014 10:19 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb nog twee liter ongefilterd zelfgeperst perenappelsap in de vriezer staan. Hoeveel stroop haal je daar ongeveer uit?
Inkoken tot het een dikke stroop is, zie je vanzelf wat het wordt.quote:Op woensdag 6 augustus 2014 10:29 schreef Erasmo het volgende:
Broodstroop ja. Heb het altijd al eens willen maken.
Waar wil je het voor gaan gebruiken?quote:Op woensdag 6 augustus 2014 11:56 schreef Bramito het volgende:
Bij wijze van grapje had ik dit jaar wat pepers in mijn moestuintje geplant. In een hoekje met niet heel veel zon, dus ik had er niet heel veel van verwacht. Ze doen het echter heel erg goed en het is net Augustus en met een beetje geluk kan ik to half oktober oogsten. De Habaneros ga ik voor sambal gebruiken, maar ik dacht de Serranos en de Jalapeņos in te maken. Heeft iemand ervaring hiermee? Beter zuur dan zoetzuur?
Staat nu op, zal wel even duren.quote:Op woensdag 6 augustus 2014 12:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Inkoken tot het een dikke stroop is, zie je vanzelf wat het wordt.
Ik dacht misschien als snack, of voor op een broodje/taco/burrito/pizza, of om er een salsa mee te maken.... Een beetje dat idee....quote:Op woensdag 6 augustus 2014 12:41 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Waar wil je het voor gaan gebruiken?
[..]
Ik zou dan voor zuur gaan met wellicht wat knof ofzo erbij.quote:Op woensdag 6 augustus 2014 12:47 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ik dacht misschien als snack, of voor op een broodje/taco/burrito/pizza, of om er een salsa mee te maken.... Een beetje dat idee....
Dit misschien iets voor je?quote:Op woensdag 6 augustus 2014 11:56 schreef Bramito het volgende:
Bij wijze van grapje had ik dit jaar wat pepers in mijn moestuintje geplant. In een hoekje met niet heel veel zon, dus ik had er niet heel veel van verwacht. Ze doen het echter heel erg goed en het is net Augustus en met een beetje geluk kan ik to half oktober oogsten. De Habaneros ga ik voor sambal gebruiken, maar ik dacht de Serranos en de Jalapeņos in te maken. Heeft iemand ervaring hiermee? Beter zuur dan zoetzuur?
Sprak iemand die bij Schwartau werkt, jamproductie, die meten van te voren hoeveel pectine en suiker bij de vruchten moet en hebben het af en toe ook gewoon dat de jam mislukt, die gaat dan in gebakproductiequote:Op dinsdag 5 augustus 2014 08:45 schreef Sparafucile het volgende:
[..]
Laat je de jam met de geleisuiker lang genoeg doorkoken? 4 minuten is het minimum.
Ik gebruik altijd Marmello en heb dat probleem nooit of gebruik je dat bewust niet?quote:Op donderdag 31 juli 2014 06:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb laatst bij het maken van aardbeienjam 2 keer zoveel moeten gebruiken dan op de verpakking stond en nog was het niet echt stijf
Geen idee wat marmello is.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 16:15 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik gebruik altijd Marmello en heb dat probleem nooit of gebruik je dat bewust niet?
Geleerpoeder op basis van pectine om o.a. jam met minder suiker te maken (maar 1/2 fruit 1/2 suiker kan uiteraard ook gewoon).quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |