abonnement Unibet Coolblue
  maandag 14 juli 2014 @ 21:17:25 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142299646
Als er volgend weekeind weer goedkoop fruit is ga ik ook weer limonadesiroop maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 juli 2014 @ 21:48:32 #152
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_142301218
quote:
0s.gif Op maandag 14 juli 2014 21:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Als er volgend weekeind weer goedkoop fruit is ga ik ook weer limonadesiroop maken
Hoe doe je dat?
Ik heb bergen (250 kilo of zo) aan pruimen hangen. Opal, Eldense blauwe, Victoria, Bleu de Belgiue Reine Claude verte en Reine Claude d'oullins. Is daar ook siroop van te maken?
Wie dit leest is gek
  maandag 14 juli 2014 @ 22:10:29 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142302354
Ja hoor, en jam ook, of pruimen op siroop.
Sap uit de pruimen halen met een sappers of centrifuge, inkoken tot de helft en dan zoveel suiker toevoegen dat je 70% suiker hebt.
Als je de pruimen kookt kan je er geleersuiker aan toevoegen en je maakt jam, halve pruimen met zware siroop wecken en je hebt pruimen op sap.
Er een wijn van maken kan ook, of als je heel goed weet wat doet, Slivovitsj van stoken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 juli 2014 @ 22:18:48 #154
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_142302813
Er zijn nog een paar kleine stokerijen waar je fruit naar toe kunt brengen en het later als drank op kunt halen. Voor zelf stoken moet je erg goed weten waar je mee bezig bent ivm methanol.
pi_142313820
Ik droog pruimen (kwetsen), doe ze in een grote pot en overgiet ze met goedkope sterke drank (rum, meestal).
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  woensdag 16 juli 2014 @ 21:14:27 #156
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_142376444
Ik heb het fruit met siroop in de weckpotjes in de pan. Moet ik ze daarna langzaam laten koelen/bewaren buiten de koelkast? Of moet ik ze laten 'schrikken' in de koelkast?

Had ik beter eerder kunnen vragen :')
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  woensdag 16 juli 2014 @ 21:43:54 #157
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_142377860
Langzaam laten afkoelen voor zover ik weet.
Spoilers!
  woensdag 16 juli 2014 @ 23:43:32 #158
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_142383667
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Langzaam laten afkoelen voor zover ik weet.
Thanks!

Inmiddels staan de boel te koelen. Het lijkt wel alsof de potjes leger zijn geworden. Ze waren al niet compleet vol (dat lukt niet met weckpotjes), maar nu leken ze wel leger te zijn geworden. :{
Van de week maar eens op zoek naar andere soort potjes.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_142584147
Ik maak vooral vruchten en fruit in: jam/compote van rabarber, rode, zwarte en kruisbes, bramen, pruimen, kweepeer en van vlierbloesem maak ik siroop. Van mispels maak ik een heerlijke likeur. Van met name appel, pruim en bramen/vlierbes maak ik ook wijn waarbij ik de bramen/vlierbes wijn versterk en voorzie van onrijpe walnoten om een prima port te maken die ik weer op eik en berk laat rijpen.
  vrijdag 25 juli 2014 @ 13:09:16 #160
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_142716026
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juli 2014 23:43 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Thanks!

Inmiddels staan de boel te koelen. Het lijkt wel alsof de potjes leger zijn geworden. Ze waren al niet compleet vol (dat lukt niet met weckpotjes), maar nu leken ze wel leger te zijn geworden. :{
Van de week maar eens op zoek naar andere soort potjes.
Het blijkt toch te zijn gelukt! Althans, ik maakte een potje open (dat viel niet mee) :P en de appeltjes smaakten lekker! Als het niet gelukt zou zijn, was het nu vast al bedorven toch?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  vrijdag 25 juli 2014 @ 14:50:40 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142719224
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 13:09 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Het blijkt toch te zijn gelukt! Althans, ik maakte een potje open (dat viel niet mee) :P en de appeltjes smaakten lekker! Als het niet gelukt zou zijn, was het nu vast al bedorven toch?
Het niet helemaal vol zijn is niet ideaal maar geen ramp. Vloeistoffen krimpen ook in volume als ze afkoelen. Als het een PLOP zegt bij openen is het okay
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 25 juli 2014 @ 15:36:27 #162
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_142720667
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 14:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het niet helemaal vol zijn is niet ideaal maar geen ramp. Vloeistoffen krimpen ook in volume als ze afkoelen. Als het een PLOP zegt bij openen is het okay
Ah, plop dat deed ie! :)
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  vrijdag 25 juli 2014 @ 15:42:11 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142720880
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 15:36 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Ah, plop dat deed ie! :)
Dan was de lege ruimte gevuld met waterdamp en bij het afkoelen is dat gecondenseerd. Hierdoor ontstaat een vacuum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 25 juli 2014 @ 22:27:07 #164
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_142733727
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan was de lege ruimte gevuld met waterdamp en bij het afkoelen is dat gecondenseerd. Hierdoor ontstaat een vacuum
Het is ook onmogelijk een weckpot tot de rand te vullen, aangezien in het deksel een leegte zit.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_142893597
quote:
99s.gif Op maandag 14 juli 2014 21:48 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]

Hoe doe je dat?
Ik heb bergen (250 kilo of zo) aan pruimen hangen. Opal, Eldense blauwe, Victoria, Bleu de Belgiue Reine Claude verte en Reine Claude d'oullins. Is daar ook siroop van te maken?
Pruimen met wat water koken, vaak roeren. Als alle stukjes pruim weg zijn, giet je de prut in een kaasdoek die in een vergiet ligt.
De volgende ochtend neem je 1 liter sap. Daar doe je 1,5 kilo suiker bij en 30 a 50 gram citroenzuur.
Je kookt het even op en doet het in flessen die schoongemaakt zijn met soda, net zoals bij jam.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_142894834
Ik heb al een paar keer sap gemaakt van onrijpe appels. Ik heb ze gekookt en uit laten lekken in kaasdoek. Ik wil er gelei van maken, maar het sap is al zo dik...... kan ik het recept volgen op de verpakking van geleisuiker, of kan het ook met gewone suiker?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 30 juli 2014 @ 20:28:26 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142895593
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 20:12 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb al een paar keer sap gemaakt van onrijpe appels. Ik heb ze gekookt en uit laten lekken in kaasdoek. Ik wil er gelei van maken, maar het sap is al zo dik...... kan ik het recept volgen op de verpakking van geleisuiker, of kan het ook met gewone suiker?
Ja dat kan, onrijpe appels bevatten veel pectine, als je het dik genoeg vind is het dik genoeg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142895734
quote:
1s.gif Op woensdag 30 juli 2014 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja dat kan, onrijpe appels bevatten veel pectine, als je het dik genoeg vind is het dik genoeg
LOL, maar dat vraag ik me dus af.... Hoeveel van wat moet ik gebruiken om van dat dikke sap gelei te maken?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 30 juli 2014 @ 20:35:54 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142895959
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 20:31 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

LOL, maar dat vraag ik me dus af.... Hoeveel van wat moet ik gebruiken om van dat dikke sap gelei te maken?
6 blaadjes gelatine op een liter sap
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 30 juli 2014 @ 20:42:06 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142896247
Gelatine geeft een mooie gel, geleisuiker geeft meer een Thixotropie achtige eigenschap, het wordt dun als je het schud en daarna stabiliseert het zich weer. Denk aan jam en ketchup, je kan het op brood smeren of op friet gieten, maar dan houd het op vloei aar te zijn
http://nl.wikipedia.org/wiki/Thixotropie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142896593
quote:
1s.gif Op woensdag 30 juli 2014 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Gelatine geeft een mooie gel, geleisuiker geeft meer een Thixotropie achtige eigenschap, het wordt dun als je het schud en daarna stabiliseert het zich weer. Denk aan jam en ketchup, je kan het op brood smeren of op friet gieten, maar dan houd het op vloei aar te zijn
http://nl.wikipedia.org/wiki/Thixotropie
Ja, dat begrijp ik. Maar het sap wat ik krijg, is al dik bij kamertemperatuur.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 30 juli 2014 @ 21:21:52 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142898265
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 20:48 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ja, dat begrijp ik. Maar het sap wat ik krijg, is al dik bij kamertemperatuur.
Je kan het met 4 blaadjes gelatine proberen met het risico dat het niet sterk genoeg is. Wil je echt een gel, snijbaar? Of eerder een smeerbare gelei?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142898915
quote:
1s.gif Op woensdag 30 juli 2014 21:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het met 4 blaadjes gelatine proberen met het risico dat het niet sterk genoeg is. Wil je echt een gel, snijbaar? Of eerder een smeerbare gelei?
Liever smeerbaar. Maar ik heb nu nog maar een beetje sap. Ik vries het in tot ik meer heb dan 500 ml.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 30 juli 2014 @ 21:36:22 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142899141
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 21:32 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Liever smeerbaar. Maar ik heb nu nog maar een beetje sap. Ik vries het in tot ik meer heb dan 500 ml.
okay, dan kan je gewoon geleisuiker gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142899243
quote:
1s.gif Op woensdag 30 juli 2014 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

okay, dan kan je gewoon geleisuiker gebruiken.
Ja, maar hoeveel? Het uitgelekte sap is nu al zo stroperig......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 31 juli 2014 @ 06:08:42 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142911596
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 21:38 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ja, maar hoeveel? Het uitgelekte sap is nu al zo stroperig......
Lastig, probeer eens drie kwart van wat eigenlijk je nodig zou hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 31 juli 2014 @ 06:09:38 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142911598
Heb laatst bij het maken van aardbeienjam 2 keer zoveel moeten gebruiken dan op de verpakking stond en nog was het niet echt stijf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142967923
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 06:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb laatst bij het maken van aardbeienjam 2 keer zoveel moeten gebruiken dan op de verpakking stond en nog was het niet echt stijf
Had je er wel citroen bij gedaan?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 08:54:45 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142982960
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 20:22 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Had je er wel citroen bij gedaan?
Ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143065330
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 06:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb laatst bij het maken van aardbeienjam 2 keer zoveel moeten gebruiken dan op de verpakking stond en nog was het niet echt stijf
Was het gewone geleisuiker, of met minder suiker?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143078771
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 06:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb laatst bij het maken van aardbeienjam 2 keer zoveel moeten gebruiken dan op de verpakking stond en nog was het niet echt stijf
Laat je de jam met de geleisuiker lang genoeg doorkoken? 4 minuten is het minimum.
  dinsdag 5 augustus 2014 @ 12:03:14 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143083048
Jep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143115910
Ik heb maandag bosbessen/vijgen compote gemaakt. Jam mag het niet genoemd worden, want het is te dun, maar de bosbessen en vijg is nog herkenbaar. Vandaag geproefd op een volkorencracker. Erg lekker, maar de bosbessensmaak overheerst. Dus volgende keer minder bosbes.

En misschien doe ik dan op het einde vd bereiding de staafmixer erin, zodat het makkelijker eet. En iets meer geleisuiker en citroen.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 10:19:44 #184
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143116566
Ik heb nog twee liter ongefilterd zelfgeperst perenappelsap in de vriezer staan. Hoeveel stroop haal je daar ongeveer uit?
  woensdag 6 augustus 2014 @ 10:29:10 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143116797
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 10:19 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb nog twee liter ongefilterd zelfgeperst perenappelsap in de vriezer staan. Hoeveel stroop haal je daar ongeveer uit?
Stroop als in op brood smeren, of siroop zoals in limonade siroop?
Stroop, geen idee, kwestie van inkoken en kijken wanneer het dik genoeg is, ligt aan het suikergehalte.
Siroop, ik schat een 200 cc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 10:29:35 #186
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143116805
Broodstroop ja. Heb het altijd al eens willen maken.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 11:56:45 #187
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_143119027
Bij wijze van grapje had ik dit jaar wat pepers in mijn moestuintje geplant. In een hoekje met niet heel veel zon, dus ik had er niet heel veel van verwacht. Ze doen het echter heel erg goed en het is net Augustus en met een beetje geluk kan ik to half oktober oogsten. De Habaneros ga ik voor sambal gebruiken, maar ik dacht de Serranos en de Jalapeños in te maken. Heeft iemand ervaring hiermee? Beter zuur dan zoetzuur?
Siesta & Fiesta!
  woensdag 6 augustus 2014 @ 12:21:35 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143119779
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 10:29 schreef Erasmo het volgende:
Broodstroop ja. Heb het altijd al eens willen maken.
Inkoken tot het een dikke stroop is, zie je vanzelf wat het wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 12:41:09 #189
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143120349
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 11:56 schreef Bramito het volgende:
Bij wijze van grapje had ik dit jaar wat pepers in mijn moestuintje geplant. In een hoekje met niet heel veel zon, dus ik had er niet heel veel van verwacht. Ze doen het echter heel erg goed en het is net Augustus en met een beetje geluk kan ik to half oktober oogsten. De Habaneros ga ik voor sambal gebruiken, maar ik dacht de Serranos en de Jalapeños in te maken. Heeft iemand ervaring hiermee? Beter zuur dan zoetzuur?
Waar wil je het voor gaan gebruiken?

quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 12:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Inkoken tot het een dikke stroop is, zie je vanzelf wat het wordt.
Staat nu op, zal wel even duren.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 12:47:47 #190
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_143120546
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 12:41 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Waar wil je het voor gaan gebruiken?

[..]

Ik dacht misschien als snack, of voor op een broodje/taco/burrito/pizza, of om er een salsa mee te maken.... Een beetje dat idee....
Siesta & Fiesta!
  woensdag 6 augustus 2014 @ 16:52:23 #191
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143128704
Inkoken gaat redelijk, het heeft nu ongeveer de kleur en structuur van spetterpoep :P

quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 12:47 schreef Bramito het volgende:

[..]

Ik dacht misschien als snack, of voor op een broodje/taco/burrito/pizza, of om er een salsa mee te maken.... Een beetje dat idee....
Ik zou dan voor zuur gaan met wellicht wat knof ofzo erbij.
  donderdag 7 augustus 2014 @ 11:31:26 #192
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143158471
Twee liter sap ingekookt tot een klein hak-potje:





Kreeg het niet zo super goed, waarschijnlijk omdat de appels met schil en al in de sapcentrifuge zijn gegaan destijds. Heeft nu een consistentie van pindakaas en een lekker sterke appel/peer smaak zonder overdreven zoet te zijn.
  donderdag 7 augustus 2014 @ 11:35:10 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143158567
Meer dan ik gedacht had
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143159800
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 11:56 schreef Bramito het volgende:
Bij wijze van grapje had ik dit jaar wat pepers in mijn moestuintje geplant. In een hoekje met niet heel veel zon, dus ik had er niet heel veel van verwacht. Ze doen het echter heel erg goed en het is net Augustus en met een beetje geluk kan ik to half oktober oogsten. De Habaneros ga ik voor sambal gebruiken, maar ik dacht de Serranos en de Jalapeños in te maken. Heeft iemand ervaring hiermee? Beter zuur dan zoetzuur?
Dit misschien iets voor je?
CUL / JAM maken!
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 16:06:14 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143480990
Ben 5 kilo aardbeien tot jam aan het verwerken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 16:08:48 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143481072
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 augustus 2014 08:45 schreef Sparafucile het volgende:

[..]

Laat je de jam met de geleisuiker lang genoeg doorkoken? 4 minuten is het minimum.
Sprak iemand die bij Schwartau werkt, jamproductie, die meten van te voren hoeveel pectine en suiker bij de vruchten moet en hebben het af en toe ook gewoon dat de jam mislukt, die gaat dan in gebakproductie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143481275
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 06:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb laatst bij het maken van aardbeienjam 2 keer zoveel moeten gebruiken dan op de verpakking stond en nog was het niet echt stijf
Ik gebruik altijd Marmello en heb dat probleem nooit :) of gebruik je dat bewust niet?
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 16:21:46 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143481432
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 16:15 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik gebruik altijd Marmello en heb dat probleem nooit :) of gebruik je dat bewust niet?
Geen idee wat marmello is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143481543
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee wat marmello is.
Geleerpoeder op basis van pectine om o.a. jam met minder suiker te maken (maar 1/2 fruit 1/2 suiker kan uiteraard ook gewoon).

http://www.marmello.nl/marmello/nl/producten/
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 16:57:14 #200
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_143482268
Ik heb onlangs weckpotjes gevuld, dat ging prima. Nu wil ik opnieuw wat gaan inmaken, kan dat ook in lege jam- en appelmoespotjes?

5 kilo aardbeien! Zelf geplukt?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')