Hoe lang zou dat goed moeten blijven, in zo'n gebruikte jampot?quote:Op zondag 1 september 2013 12:38 schreef sigme het volgende:
En een nieuwe inmaak, nog niet eerder geprobeerd al het ik het recept wel al veel langer.
Appelpartjes in potten.
Als die jampot (en het deksel) goed schoon is, maakt het niet uit dat de jampot eerder gebruikt is geweest.quote:Op zondag 1 september 2013 13:13 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Hoe lang zou dat goed moeten blijven, in zo'n gebruikte jampot?
Zal ik zeker laten weten.quote:Op zaterdag 21 december 2013 18:13 schreef sigme het volgende:
Ik niet, nooit wortels ingemaakt - ik ben zelfs nog nooit op het idee gekomen. Wel een interessant idee - mijn voorraad geoogste wortels was toch weer deels smotsig geworden. Volgend jaar een deel van de oogst inmaken is misschien wel een goede aanvulling. Hoewel ik weinig interesse heb in zoetzuur; ik zou zoeken naar gefermenteerd (melkzuur).
Laat aub weten wat jij gaat doen en hoe het uitpakt!
Uiteindelijk heb ik toch een andere recept gebruikt, maar voila, hier het resultaat:quote:Op zaterdag 21 december 2013 18:38 schreef sigme het volgende:
Oh, voor zoetzuur zou ik dit recept uitproberen: http://www.seasons.nl/201(...)n-met-mierikswortel/
Maar dat is omdat ik dol ben op mierikswortel .
In elk geval reuze bedankt voor de inspiratie, stavromulabeta (jezusmina, kan je jezelf niet gewoon 'Jan' noemen ofzo? ).
Ik maak tegenwoordig zelf yoghurt van rauwe melk, dus ik heb wei, dus ik zou er prima melkzure groente van kunnen maken, bijvoorbeeld wortels, dus ik moest dat binnenkort maar eens gaan doen. Een snelle zoektocht geeft veel resultaten, ik pin deze even vast.
Op de website van 24 kitchen staat ergens een beschrijving voor die citroenen. Zit nu mobiel dus kan niet zo makkelijk zoeken. Kwamen een keer voor in Grenzeloos Koken.quote:Op dinsdag 11 februari 2014 11:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat een briljant topic
Ik ga hier van de zomer ook maar eens mee aan de slag. Ik begin denk ik met tomatensaus, komkommer, augurk en misschien wat soepen. Van de zomer in Polen kan ik goedkoop potten, deksels, inmaakkruiden, foelie, mosterdzaad en augurken kopen.
Ik ga dit jaar ook flink aan de slag in mijn tuintje. Ik ga veel soorten groenten proberen maar dat zal met wat mazzel alleen genoeg zijn om vers te eten. Mijn inmaakgroenten zal ik moeten kopen.
Ik kom trouwens in recepten wel eens 'preserved lemons' tegen. Ik kan ze alleen nergens vinden. Zijn die zelf te maken?
Yep, zat al het topic door te zoeken naar kimchi en piccalilly.quote:Op dinsdag 11 februari 2014 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Heeft er hier iemand al eens Kimchi gemaakt, en zo ja, hoe?
Hier in DH heeft elke zich zelfresprecterende Turkse groenteboer ze, soms drijvend in een bak, maar meestal in kant-en-klare potten. Je kunt ze vast ook zelf maken, ik heb het alleen nog nooit geprobeerd, maar ik zie dat mijn grote vriend Lebovitz een recept heeft.quote:Op dinsdag 11 februari 2014 11:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat een briljant topic
Ik kom trouwens in recepten wel eens 'preserved lemons' tegen. Ik kan ze alleen nergens vinden. Zijn die zelf te maken?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
beetje laat maar toch:quote:Op dinsdag 11 februari 2014 19:21 schreef sigme het volgende:
Eigen olijven!
[ afbeelding ]
Ik kon de verleiding toch niet weerstaan.. Dus ik heb 2½ kilo geplukt, internet afgestruund en het volgende gedaan. Eerst de zwarte olijven in een plastic puut mee naar Nederland gesleept en 4 dagen in een hoek laten liggen want ik moest eerst weer naar kantoor.
Toen de olijven 3 dagen in schoon water gelegd, elke dag verversen. Daarna in een pot gedaan een gemeten hoeveel water erbij moest om ze onder te zetten (2 liter).
In 2 liter warm water 200gr zout opgelost. Olijven in een grote pot overgoten met het pekelwater. Dat was eergister, en ik meen dat ze nu een maand moeten staan en dat er dan eens geproefd kan worden.
Deze waren helaas niet uit eigen tuin. Daar staat maar 1 plant dus ik denk dat ik daar niets van over houd om in te maken.quote:Op zondag 22 juni 2014 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vrees dat ik dat van de zomer ook moet gaan doen, heb net mijn tomaten in de kas opgebonden, pfff wat een jungle
dan zou ik ook een zootje bladeren verwijderen. Anders krijg je aardappelziekte en kan je niets inmaken. En dat zou zonde zijn. Ik in mijn kas alle onderste bladeren verwijderd en verder in het seizoen verwijder ik meer.quote:Op zondag 22 juni 2014 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vrees dat ik dat van de zomer ook moet gaan doen, heb net mijn tomaten in de kas opgebonden, pfff wat een jungle
Aardappelziekte?quote:Op zondag 22 juni 2014 22:05 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
dan zou ik ook een zootje bladeren verwijderen. Anders krijg je aardappelziekte en kan je niets inmaken. En dat zou zonde zijn. Ik in mijn kas alle onderste bladeren verwijderd en verder in het seizoen verwijder ik meer.
tomaten, aubergine en aardappels zijn lid van dezelfde familie. Allen zijn gevoelig voor aardappelziekte oftewel phytoftora. Het is een schimmelziekte. Bij tomaten is het te voorkomen door de tomatenplanten niet nat te laten worden. In een kas kan je dat alleen voorkomen door de boel te luchten en te snoeien.quote:
Oh, mijn kas lucht heel goed, deur en dakraam staan open.quote:Op zondag 22 juni 2014 22:21 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
tomaten, aubergine en aardappels zijn lid van dezelfde familie. Allen zijn gevoelig voor aardappelziekte oftewel phytoftora. Het is een schimmelziekte. Bij tomaten is het te voorkomen door de tomatenplanten niet nat te laten worden. In een kas kan je dat alleen voorkomen door de boel te luchten en te snoeien.
Omdat de website zei dat ik een halve inch over moest houden Heb er verder niet over nagedacht eigenlijk.quote:Op zondag 22 juni 2014 22:14 schreef jagermaster het volgende:
Ik verbaas me over het feit dat ik heel veel potjes niet afgevuld zijn. Overal waar lucht zit is een risico op verontreiniging en daarmee een kans op bederf. Dus ik ben benieuwd waarom jullie de potjes niet afvullen tot de rand en daarna op z'n kop zetten om ervoor te zorgen dat er geen lucht tussen de deksel en het inmaakten zit.
Het blijft een gok, vooral als je aardappelboeren in de buurt hebt. Er hoeft maar een spore verkeerd terecht te komen en je hebt prijs.quote:Op zondag 22 juni 2014 22:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh, mijn kas lucht heel goed, deur en dakraam staan open.
Dan steekt de plant zijn energie in het vormen van vruchten in plaats van het voeden van nutteloze stengels.quote:
Ik wil niet veel tomaten, ik wil lekkere tomatenquote:Op maandag 23 juni 2014 23:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dan steekt de plant zijn energie in het vormen van vruchten in plaats van het voeden van nutteloze stengels.
Ik moet deze week ook weer eens dieven, het is alweer een dikke week geleden.
dan is dieven aan te raden:quote:Op dinsdag 24 juni 2014 07:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik wil niet veel tomaten, ik wil lekkere tomaten
Het nadeel van zelf gekweekte tomaten is dat daarna alle winkeltomaten niet meer te vreten zijn. Zo groot is het smaak en aromaverschil.quote:Op dinsdag 24 juni 2014 07:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik wil niet veel tomaten, ik wil lekkere tomaten
Ik weet het, heb na afgelopen zomer geen zin meer gehad in winkeltomatenquote:Op dinsdag 24 juni 2014 18:05 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Het nadeel van zelf gekweekte tomaten is dat daarna alle winkeltomaten niet meer te vreten zijn. Zo groot is het smaak en aromaverschil.
Als jij dat lekker vind, met de siroop meekoken en aan je potten toevoegen, kaneel, kruidnagel, tonkaboon, cardamom, vanille, wat jij wiltquote:Op maandag 14 juli 2014 21:07 schreef PM-girl het volgende:
Duidelijk! En is het advies om dan wel of niet smaken toe te voegen als kaneel of andere specerijen?
Ik ga het proberen!quote:Op maandag 14 juli 2014 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als jij dat lekker vind, met de siroop meekoken en aan je potten toevoegen, kaneel, kruidnagel, tonkaboon, cardamom, vanille, wat jij wilt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |