Vooral omdat je het niet de hele middag al in je neus hebt gehad smaakt het ook beter vind ik.quote:Op maandag 2 januari 2012 22:25 schreef lionessa het volgende:
Leuk hè, dat je geweckte dingen lang kan bewaren. Altijd weer een soort kadootje als je zo'n pot weer openmaakt en het op gaat eten.
Even blacheren is idd verstandig voor het invriezen.quote:Op donderdag 3 mei 2012 12:56 schreef PureEvil het volgende:
hai! Ik heb ff een vraagje. Bloemkool, broccoli en (snij) bonen, kan je invriezen, dat weet ik...MAAR...moet ik ze dan eerst ff koken, of kunnen ze zo 'rauw' in de diepvries?
Ik vind het namelijk handig om zo'n voorraadje groentes aan te leggen, Want ik heb wel vaker zin in dat spul, maar dan is het zo ontzettend duur....(Ik ga echt geen 2 euro betalen voor een bloemkool)
Ze kunnen rauw in de diepvries maar dan heb je een veel langere bereidingstijd nodig om ze gaar te koken als je ze wil eten.quote:Op donderdag 3 mei 2012 12:56 schreef PureEvil het volgende:
hai! Ik heb ff een vraagje. Bloemkool, broccoli en (snij) bonen, kan je invriezen, dat weet ik...MAAR...moet ik ze dan eerst ff koken, of kunnen ze zo 'rauw' in de diepvries?
Ik vind het namelijk handig om zo'n voorraadje groentes aan te leggen, Want ik heb wel vaker zin in dat spul, maar dan is het zo ontzettend duur....(Ik ga echt geen 2 euro betalen voor een bloemkool)
Stomen een optie?quote:Op vrijdag 4 mei 2012 10:12 schreef lionessa het volgende:
Snijbonen blancheer ik niet en vries ik zo in. Als ik dan snijbonen eet uit de vriezer, zijn ze heerlijk zoet. Bovendien vind ik het ook lastig als ik ze wel blancheer (deed ik vroeger) om ze goed droog te krijgen en dan heb je veel ijsvorming, wat de boontjes niet lekkerder maakt.
Ligt er aan hoe goed je ze na het vullen steriliseert.quote:Op zaterdag 12 mei 2012 18:55 schreef N.icka het volgende:
Ben mango chutney aan het maken ,moeten de potjes in de koelkast bewaard worden ,of gewoon in de gangkast in het donker ?
Ja, deksel er op natuurlijkquote:
Als je ze lang houdbaar wilt maken, je noemt dan wecken, naar de fabrikant van de glazen potten.quote:Op zaterdag 12 mei 2012 20:23 schreef N.icka het volgende:
Lol,Dat snapte ik nog wel . Dacht alleen dat je de potjes alleen van te voren moest koken ,en niet ook nog daarna in kokend water moest stoppen Weer wat geleerd.. dank u !
nogmaals bedankt ,het ging primaquote:Op zondag 13 mei 2012 10:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je ze lang houdbaar wilt maken, je noemt dan wecken, naar de fabrikant van de glazen potten.
Hoeft dit niet geweckt worden ,kan dit zo de kast in ?quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Halveer de kommer in de lengte, haal het hart er uit en snij dikke blokken. Met wat zout en suiker bestrooien om vocht uit te trekken, twee uur laten staan. Spoelen, in pot stoppen met mosterdzaad, blaadje laurier, gedroogde dille, witte azijn half en half met water verdunnen en zoveel suiker als je lekker vindt. Pot opvullen hiermee en paar weken minstens wegzetten om op smaak te laten komen.
Beierse senfgurken, heerlijk bij een pot bier, een worst en een bretzel.
Jep, de azijn zorgt voor de conservering.quote:Op zaterdag 19 mei 2012 20:33 schreef N.icka het volgende:
[..]
Hoeft dit niet geweckt worden ,kan dit zo de kast in ?
Russisches Kraut!quote:Op zondag 29 juli 2012 16:46 schreef stavromulabeta het volgende:
Iemand een idee wat ik met witte- en rodekool zou kunnen doen, behalve zuurkool maken?
op het gebied van inmaken, voor salade en soep heb ik al genoeg recepten.
En dan heb je hele dunne aardbeienjam, die veel te lang gekookt heeft en dat proef je.quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 17:22 schreef GekkePoes het volgende:
fruit + 1/4 aan het gewicht aan suiker toevoegen, 30 minuten pruttellen zonder roeren( 1 keertje de pan rond om te kijken of de pan niet aanbrand, maar in het algemeen niet als een dolle gaan roeren) , dan schuim afscheppen(weggooien) , paar ker doorroeren, en dan in jampotten doen
nee hoor, gelantine is niet nodig. zo maak ik m al jaren maar dan wel van bramen uit eigen tuin.quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En dan heb je hele dunne aardbeienjam.
Bramen hebben meer pectine, in Jam gebruik je geen gelatine meer sinds pectine op de markt is. Geleisuiker is ideaal. Als je het kort kookt smaakt je jam ook beter, veel meer vluchtige aroma's als fruitzuren enzo blijven bewaard.quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 17:24 schreef GekkePoes het volgende:
[..]
nee hoor, gelantine is niet nodig. zo maak ik m al jaren maar dan wel van bramen uit eigen tuin.
ook dat. tegenwoordig vries ik ook vruchten in, die vlak voor gebruik in nagerechten eventjes kort verwarmen.quote:Op zaterdag 18 augustus 2012 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bramen hebben meer pectine, in Jam gebruik je geen gelatine meer sinds pectine op de markt is. Geleisuiker is ideaal. Als je het kort kookt smaakt je jam ook beter, veel meer vluchtige aroma's als fruitzuren enzo blijven bewaard.
Ik heb ze hier gekocht bijquote:Op zaterdag 15 september 2012 17:35 schreef Klaploper het volgende:
Kun je verse augurken gewoon bij de groenteboer kopen? Lijkt me wel leuk om eens te doen.
Leuk Sigme! Let goed op je waterslot bij die zuurkoolquote:Op vrijdag 5 oktober 2012 09:55 schreef sigme het volgende:
Vorig weekend heb ik dan toch eindelijk eens de kolen geoogst. En geschaafd en met wat zout in potten gepropt. Groene kool, deze keer.
In de ene pot gewoon met zout (10gr / kilo kool), wat peper, jeneverbes en een scheutje karnemelk.
In de andere pot ook zout & karnemelk, maar ook wat (gedroogde) knoflook.
[ afbeelding ]
Twee dagen redelijk warm weggezet, nu staat het in de koelere voorraadkast. Half november eetbaar.
Omdat ik toch het fototoestel bij de hand had; de inmaak van een tijdje geleden. De pruimenoogst. Alle pruimen gehalveerd, in een lauwe oven uitgespreid en een nacht gedroogd en daarna in een pot gepropt, vervolgens overgoten met rum.
[ afbeelding ]
Wasda?quote:Op zaterdag 12 januari 2013 19:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Dit staat nu vrolijk in mijn keuken te druppelen...
[ afbeelding ]
Een omgekeerde kruk met kaasdoek, bij gebrek aan een ontsapper En het begin van mijn authentiek engelse Earl Grey & lemon Jelly.quote:
Inderdaad. Bij 100 graden gaat de botulisme-bacterie niet dood. Dat gaat ie wel bij 30 - 90 minuten bij 116 C, volgens Harold McGee.quote:Op zaterdag 12 januari 2013 21:20 schreef Erasmo het volgende:
Oh het wordt een soort van jam?
Plus een bonusvraag, als je gegarandeerd botulisme-vrij wilt wecken kun je dit toch het beste in een snelkookpan doen?
Paar dagen geleden 4 witte kolen uit de moestuin verwerkt tot zuurkool: 3 5-literpotten.quote:• 5 minuten geblancheerd
• af laten koelen
• per kg bonen 7gr zout erdoor gemengd
Daarna water erover, met per liter 15 gr zout & 1 dl karnemelk.
quote:Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kwarten. Breng een pan met ruim water aan de kook en blancheer de appels twee minuten. Neem brandschone, met hete soda afgewassen glazen potten en schep de appelen erin. Vul aan tot de rand met een scheutje kookvocht. Draai het deksel erop, zet de pot 5 minuten op zijn kop en laat afkoelen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |