Eh...nee. Gewoon wecken.quote:Op donderdag 1 september 2011 17:45 schreef Lonaa het volgende:
En sperziebonen maak ik in met azijn?
Voor het geld hoef je het niet te doen, zeker als je ook je arbeidsuren erbij telt. Een uitzondering is wellicht als je een grote groente- en fruittuin hebt, waar je heel veel moet bewaren.quote:Op donderdag 8 september 2011 20:13 schreef xSuperboo het volgende:
Ik kijk soms rond in dit topic en ik heb eigenlijk wel een paar vraagjes. Wat zijn de voordelen of eventuele nadelen van eigen conservering? Is het bijvoorbeeld smakelijker? Goedkoper? Etc
Dankje voor de uitgebreide post!quote:Op donderdag 8 september 2011 20:24 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Voor het geld hoef je het niet te doen, zeker als je ook je arbeidsuren erbij telt. Een uitzondering is wellicht als je een grote groente- en fruittuin hebt, waar je heel veel moet bewaren.
Ik vind het vooral leuk, en je kunt met smaken experimenteren. Ik heb nu bijvoorbeeld aardbeienjam met munt en zwarte peper gemaakt, een verrassend lekkere combinatie die je niet in de supermarkt krijgt. Daarnaast zijn de merken in de supermarkt toch altijd evenwicht tussen prijs en de smaak van de gemiddelde consument. Dus helemaal geoptimaliseerd op je eigen smaak zul je daar niet krijgen.
Maar de grootste motivatie is voor mij toch om na een uurtje prutsen op zaterdagmiddag, een boel potjes in de wandkast te kunnen zetten. En dat terwijl ik toch eerder in de categorie jonge, hippe post-materialistische kosmopoliet val, dan in de categorie overgrootmoeder
Halveer de kommer in de lengte, haal het hart er uit en snij dikke blokken. Met wat zout en suiker bestrooien om vocht uit te trekken, twee uur laten staan. Spoelen, in pot stoppen met mosterdzaad, blaadje laurier, gedroogde dille, witte azijn half en half met water verdunnen en zoveel suiker als je lekker vindt. Pot opvullen hiermee en paar weken minstens wegzetten om op smaak te laten komen.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:03 schreef DeltaCephei het volgende:
Ik wil ook beginnen met inmaken, gewoon om te proberen Ga beginnen met komkommerplakjes, in azijn.
thanks!quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Halveer de kommer in de lengte, haal het hart er uit en snij dikke blokken. Met wat zout en suiker bestrooien om vocht uit te trekken, twee uur laten staan. Spoelen, in pot stoppen met mosterdzaad, blaadje laurier, gedroogde dille, witte azijn half en half met water verdunnen en zoveel suiker als je lekker vindt. Pot opvullen hiermee en paar weken minstens wegzetten om op smaak te laten komen.
Beierse senfgurken, heerlijk bij een pot bier, een worst en een bretzel.
Tomaten zijn imho uitermate geschikt op in te maken. Liever zongerijpte ingemaakte tomaten dan verse wintertomaten.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 16:38 schreef Erasmo het volgende:
Vandaag tomatensoep gemaakt met de eerder ingemaakte tomaten. Tomaten tijdje laten pruttelen, kruiden, staafmixer erdoor en klaar is een simpel en supergezond soepje
[ afbeelding ]
Handig om flink wat potten verse tomaten op de planken te hebben
Ze smaken nog primaquote:Op vrijdag 14 oktober 2011 17:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tomaten zijn imho uitermate geschikt op in te maken. Liever zongerijpte ingemaakte tomaten dan verse wintertomaten.
Dat moet wel goed komen, makkelijke soep voor de volgende kerenquote:Op maandag 17 oktober 2011 18:52 schreef stavromulabeta het volgende:
Bij gebrek aan diepvriesruimte en een overschot aan soep...
[ afbeelding ]
Ik heb de hete (maar expres te geconcentreerd gemaakte) soep in gesteriliseerde potten gedaan en daarna nog een uurtje in kokend water gezet. Eens kijken of ik dat overleef...
Maar wel lekkerquote:Op maandag 2 januari 2012 19:37 schreef Erasmo het volgende:
Vandaag 2 kilo uien een paar uur opgezet om basissen te maken voor uiensoep. Ben het nu aan het wecken, echter heb ik het aantal potjes ruim overschat want ik kan er net aan 3 mee vullen
Ik had nog even een paar stukjes geproefd voor ze de potten in gingen, volgens mij is dit prima broodbeleg. Deze week wat meer experimenteren.quote:
Bovenstaande heb ik een paar weken terug gemaakt en afgelopen weekend aangebroken. Simpel, maar heerlijk, een goed begin van m'n hartige inmaak. Dank!quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Halveer de kommer in de lengte, haal het hart er uit en snij dikke blokken. Met wat zout en suiker bestrooien om vocht uit te trekken, twee uur laten staan. Spoelen, in pot stoppen met mosterdzaad, blaadje laurier, gedroogde dille, witte azijn half en half met water verdunnen en zoveel suiker als je lekker vindt. Pot opvullen hiermee en paar weken minstens wegzetten om op smaak te laten komen.
Beierse senfgurken, heerlijk bij een pot bier, een worst en een bretzel.
Graag gedaanquote:Op maandag 2 januari 2012 22:10 schreef morg78 het volgende:
[..]
Bovenstaande heb ik een paar weken terug gemaakt en afgelopen weekend aangebroken. Simpel, maar heerlijk, een goed begin van m'n hartige inmaak. Dank!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |