Hoe lang zou dat goed moeten blijven, in zo'n gebruikte jampot?quote:Op zondag 1 september 2013 12:38 schreef sigme het volgende:
En een nieuwe inmaak, nog niet eerder geprobeerd al het ik het recept wel al veel langer.
Appelpartjes in potten.
Als die jampot (en het deksel) goed schoon is, maakt het niet uit dat de jampot eerder gebruikt is geweest.quote:Op zondag 1 september 2013 13:13 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Hoe lang zou dat goed moeten blijven, in zo'n gebruikte jampot?
Zal ik zeker laten weten.quote:Op zaterdag 21 december 2013 18:13 schreef sigme het volgende:
Ik niet, nooit wortels ingemaakt - ik ben zelfs nog nooit op het idee gekomen. Wel een interessant idee - mijn voorraad geoogste wortels was toch weer deels smotsig geworden. Volgend jaar een deel van de oogst inmaken is misschien wel een goede aanvulling. Hoewel ik weinig interesse heb in zoetzuur; ik zou zoeken naar gefermenteerd (melkzuur).
Laat aub weten wat jij gaat doen en hoe het uitpakt!
Uiteindelijk heb ik toch een andere recept gebruikt, maar voila, hier het resultaat:quote:Op zaterdag 21 december 2013 18:38 schreef sigme het volgende:
Oh, voor zoetzuur zou ik dit recept uitproberen: http://www.seasons.nl/201(...)n-met-mierikswortel/
Maar dat is omdat ik dol ben op mierikswortel .
In elk geval reuze bedankt voor de inspiratie, stavromulabeta (jezusmina, kan je jezelf niet gewoon 'Jan' noemen ofzo? ).
Ik maak tegenwoordig zelf yoghurt van rauwe melk, dus ik heb wei, dus ik zou er prima melkzure groente van kunnen maken, bijvoorbeeld wortels, dus ik moest dat binnenkort maar eens gaan doen. Een snelle zoektocht geeft veel resultaten, ik pin deze even vast.
Op de website van 24 kitchen staat ergens een beschrijving voor die citroenen. Zit nu mobiel dus kan niet zo makkelijk zoeken. Kwamen een keer voor in Grenzeloos Koken.quote:Op dinsdag 11 februari 2014 11:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat een briljant topic
Ik ga hier van de zomer ook maar eens mee aan de slag. Ik begin denk ik met tomatensaus, komkommer, augurk en misschien wat soepen. Van de zomer in Polen kan ik goedkoop potten, deksels, inmaakkruiden, foelie, mosterdzaad en augurken kopen.
Ik ga dit jaar ook flink aan de slag in mijn tuintje. Ik ga veel soorten groenten proberen maar dat zal met wat mazzel alleen genoeg zijn om vers te eten. Mijn inmaakgroenten zal ik moeten kopen.
Ik kom trouwens in recepten wel eens 'preserved lemons' tegen. Ik kan ze alleen nergens vinden. Zijn die zelf te maken?
Yep, zat al het topic door te zoeken naar kimchi en piccalilly.quote:Op dinsdag 11 februari 2014 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Heeft er hier iemand al eens Kimchi gemaakt, en zo ja, hoe?
Hier in DH heeft elke zich zelfresprecterende Turkse groenteboer ze, soms drijvend in een bak, maar meestal in kant-en-klare potten. Je kunt ze vast ook zelf maken, ik heb het alleen nog nooit geprobeerd, maar ik zie dat mijn grote vriend Lebovitz een recept heeft.quote:Op dinsdag 11 februari 2014 11:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat een briljant topic
Ik kom trouwens in recepten wel eens 'preserved lemons' tegen. Ik kan ze alleen nergens vinden. Zijn die zelf te maken?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
beetje laat maar toch:quote:Op dinsdag 11 februari 2014 19:21 schreef sigme het volgende:
Eigen olijven!
[ afbeelding ]
Ik kon de verleiding toch niet weerstaan.. Dus ik heb 2½ kilo geplukt, internet afgestruund en het volgende gedaan. Eerst de zwarte olijven in een plastic puut mee naar Nederland gesleept en 4 dagen in een hoek laten liggen want ik moest eerst weer naar kantoor.
Toen de olijven 3 dagen in schoon water gelegd, elke dag verversen. Daarna in een pot gedaan een gemeten hoeveel water erbij moest om ze onder te zetten (2 liter).
In 2 liter warm water 200gr zout opgelost. Olijven in een grote pot overgoten met het pekelwater. Dat was eergister, en ik meen dat ze nu een maand moeten staan en dat er dan eens geproefd kan worden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |