Yaros | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:09 |
Ik organiseer een BBQ, waarbij ik drie stukken vlees per persoon reken. Omdat het een introductiebarbecue is wil ik niet heel streng overkomen door bonnetjes (3) uit de delen aan elk persoon. Heeft iemand een suggestie om de grote eters te beperken zonder bonnetjes uit te delen? | |
Gardo | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:10 |
3 stukjes vlees op een bbq ![]() /edit: Als je het dan zo zo wil doen, maak voor iedereen 1 bordje klaar met 3 onbereide stukken vlees waarna ze het zelf kunnen bbqen. Mochten ze meer willen moeten ze het bij iemand anders van het bordje afhalen. | |
Yaros | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:10 |
Dat is meestal wel genoeg, naast de salades, stokbrood etc. | |
#ANONIEM | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:11 |
Bij de slager rekenen ze 4,5 stuks de man. | |
Yaros | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:13 |
Ik reken op vooral veel vrouwen | |
Naamah | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:15 |
Waarom wil je grote eters beperken? Er staan vast wel weer kleine eters tegenover. Zorg dat er gewoon genoeg is en op = op. | |
Yaros | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:16 |
Het is voor een studentenorganisatie om mensen te trekken, het kan dan niet zo zijn dat het op is... Onbeperkt eten kan dan uit de hand lopen en bonnetjes vind ik weer te streng.. | |
Naamah | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:18 |
Bordjes/kaartjes bij het vlees zetten dat je op drie stuks vlees pp hebt gerekend? Kan je niet controleren, maar denk dat mensen daar dan wel rekening mee zullen houden. Of iemand die dit op het bordenuitdeelpunt of whatever even tegen iedereen zegt? | |
kabelhaspel | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:19 |
Wat een zeiksnor ben jij lol Donder het vol, wat je overhoud vries je in en kun je nog lang genoeg op teren. | |
Joachim | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:20 |
Als het voor studenten is vind ik een bonnetjes systeem helemaal niet zo raar. Scheelt je zo te horen ook een hoop gedoe. | |
MaximusTG | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:20 |
Ik kan me een bbq herinneren in mijn introductietijd bij de uni, en toen kreeg ieder een vacuumverpakt stuk plastic, met daarin een hamburger, worstjes etc. Niet dat het lekker was verder.. Weet je wel precies hoeveel mensen er komen dan? Ik vind 3 stuks vlees persoonlijk wel weinig.. Zorg gewoon dat je wat meer hebt.. Ander manier om te beperken: Niet teveel bbqs. Als daar de bottleneck zit, storten mensen zich sneller op bv salades/fruit/satesaus/stokbrood/etc. | |
Yaros | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:20 |
Het gaat er juist om dat we genoeg hebben en waarschijnlijk houden we geen vlees over | |
MaximusTG | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:23 |
Hoeveel gram pp is het dan? (wie weet zijn het wel hompen van een 1 kg) ![]() | |
Naamah | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:23 |
Als je mensen uitnodigt voor een bbq, maar ze worden beperkt in hoeveel ze mogen eten, dan is dat wel een beetje een aparte manier van omgaan met 'genoeg' ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:24 |
ik zou me meer zorgen maken om de hoeveelheid bier ![]() | |
Naamah | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:25 |
Nee joh, doe je ook gewoon met bonnetjes! Twee pp, méér dan genoeg! Kon het niet laten.. | |
#ANONIEM | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:26 |
Overal komkommer/tauge/weet ik veel waar nog meer EHEC inzit bij leggen, want al die mongolen raken dan in de stress | |
Yaros | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:27 |
Dat bedoel ik, niet erg gastvrij, daarom zoek ik een "tussenoplossing".. | |
Piles | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:27 |
Haal gewoon nog een paar pakken frikandellen en diepvrieshamburgers als reserve ![]() | |
Yaros | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:28 |
frikandellen op de BBQ? | |
drvc | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:30 |
TS koop een pak frikandellen erbij, er zijn genoeg liefhebbers! | |
drvc | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:30 |
mmmmmmmmmm frikandellen!! ![]() | |
Yaros | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:34 |
De winkels zijn dan nog open, dan kunnen we altijd nog extra vlees halen... | |
kwiwi | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:34 |
Ik ook niet. Studenten zijn wel de laatsten die daar wakker van liggen. | |
drvc | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:35 |
Tuurlijk, studenten klagen overal en om alles. | |
PerryVogelbekdier | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:39 |
Kweet niet hoe jij gerekend hebt, maar vaak eet een kleine eter 3 stukjes, en de middelmatige/grote echt 5/8 dingen.. Anders gewoon zorgen dat er nog hamburgers/frikandellen zijn voor de hongerige mens. Die dingen doen het altijd goed (en snel) op de BBQ! ![]() | |
kwiwi | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:41 |
En ondertussen zijn ze hartstikke blij dat ze gratis mogen bbq'en want van hun stufi kunnen ze dat niet betalen.. Het is hier ook vrij normaal om met bonnetjes te werken op bepaalde momenten, anders is het lastig om binnen een budget te blijven aangezien je dan extra veel moet inkopen 'voor in geval dat'. | |
drvc | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:42 |
Met drie frikandellen maak jij mij heel blij ja. ![]() | |
Mula | dinsdag 21 juni 2011 @ 09:59 |
Ik neem aan dat dit bij een intro-week voor een studentenvereniging is? Dan lijkt het me helemaal niet raar om met bonnetjes te werken. Enige wat je dan alleen niet moet doen, is overal adverteren dat je een 'onbeperkt' BBQ organiseert. Je organiseert een BBQ, punt. Mocht je echt niet met bonnetjes willen werken, dan zou ik zorgen dat ik veel goedkoop spul erbij heb, zoals frikandellen en hamburgers. Dan heb je veel spul. Dat het lekkere dan al weg is als iemand wat later aankomt, is dan jammer. Ik ken trouwens niemand die frikandellen en hamburgers raar vindt op een BBQ. | |
Yaros | dinsdag 21 juni 2011 @ 10:02 |
Ja, inderdaad de intro. We gaan het er aankomende week nog wel even over hebben en dan besluiten we het definitief. Bedankt voor de informatie allen! | |
Acathla | woensdag 22 juni 2011 @ 14:20 |
Raar zou ik het niet noemen. Ik vind het echter wel goedkoop overkomen. | |
MaximusTG | woensdag 22 juni 2011 @ 14:26 |
Even over een andere boeg; Waarom niet wat geld vragen voor het bier dat er ongetwijfeld bij zal worden gedronken? Kun je daar het vlees niet mee financieren? | |
Piles | woensdag 22 juni 2011 @ 14:36 |
Het is een studentenbarbecue... | |
Mirjam | woensdag 22 juni 2011 @ 14:37 |
violgens mij wordt gemiddeld 4 vleesjes per persoon gerekend. 3 is wel erg magertjes hoor. enne; op is op he..? maar doe dan geen 3 vleesjes p.p., da's gewoon schraal. | |
FutureFairytale | woensdag 22 juni 2011 @ 14:43 |
3 stokjes sate, speklapje, worstje, hamburger...das wel het minste wat iemand eet denk | |
Piles | woensdag 22 juni 2011 @ 14:50 |
Dat is best veel hoor, al hangt het ook af van hoeveel salades e.d. je hebt natuurlijk ![]() | |
CafeRoker | woensdag 22 juni 2011 @ 14:56 |
Die frikandellen zijn inderdaad een prima oplossing, vooral om ze tegen het einde erop te gooien. De mensen die zich compleet volstouwen zijn toch vaak niet degenen die zich echt druk maken om de verfijnde smaak. Daarnaast eten veel-eters vaak langer, en niet sneller, dus als tegen het einde vooral frikandellen er op gaan bedien je de doelgroep precies op de juiste manier. Los daarvan vind ik het idee van mensen die veel willen eten die beperking van 3 stuks vlees opleggen niet fantastisch. Natuurlijk kunnen ze ook stokbrood eten maar het is toch een beetje alsof je ze met honger naar huis stuurt. | |
Stefan | woensdag 22 juni 2011 @ 14:58 |
Nou nee hoor. Dan leidt iedereen honger. Haal dan cheapass braadworsten en hamburgers bij de Aldi | |
Stefan | woensdag 22 juni 2011 @ 14:59 |
Dat is normaal. | |
Dunwich | woensdag 22 juni 2011 @ 15:39 |
maak gewoon een erg groot aantal hamburgers , erg goedkoop & makkelijk te maken dat is gewoon je "reserve" voorraad voor als de rest op is ![]() wat je ook kan doen is alles erg scherp maken , door pittig eten voelen mensen zich eerder vol ooh . en bakken salade voor als er veel vrouwen komen... veel belangrijker ![]() | |
Merel1808 | woensdag 22 juni 2011 @ 15:46 |
Wij organiseren ook een intro-bbq, maar bij ons komen de introgroepjes per stuk langs, en de bbq-chefs scheppen dan vlees op hun bord en zetten een kruis op hun hand. Salade/stokbrood is er onbeperkt, maar je mag maar 1x vlees halen. Wij hebben dan wel iets meer vlees (volgens mij 2 satestokjes, een hamburger, een worstje en nog iets). | |
Stefan | woensdag 22 juni 2011 @ 16:08 |
Maken? Studenten, diepvries kopen. | |
Stefan | woensdag 22 juni 2011 @ 16:08 |
Oja, zorgen dat mensen niet teveel eten = geen alchohol schenken. | |
Northside | woensdag 22 juni 2011 @ 16:16 |
Zelfs vroeger, in mijn magerste studentenjaren, heb ik nooit ergens met bonnetjes of kruisjes moeten werken. Ik zou het ook een slechte reclame voor de club vinden als je het zo zou oplossen. | |
Stefan | woensdag 22 juni 2011 @ 16:20 |
Zelfs op evenementen serveren ze aldi burgers en braadworsten. Op de FOK! 5 jaar meet was het ook afgepast per user met als gevolg dat iedereen om 12 uur verging van de honger. | |
Northside | woensdag 22 juni 2011 @ 16:23 |
Lees hier anders ook even mee: [haute-cuisine] Euroshopper-frikandellen, waar het goedkoopst? | |
pavv | woensdag 22 juni 2011 @ 21:23 |
Over hoeveel mensen hebben we het hier? En wat is je budget voor het eten / drinken? Met slim inkopen kun je echt veel mogelijk maken hoor. Naast de al genoemde frikadellen kun je ook overwegen om nog wat kippevleugeltjes (o.i.d) op de achterhand te hebben... kosten circa 3 euro de kilo ( de betere, niet kapot gewaterde kip vind je overigens bij de turkse slager) en mits lekker gekruid en kalmpjes bereid (gaar!) kun je daar hele volksstammen blij mee maken. Zorg voor genoeg stokbrood/salade/kruidenboter en ... bier en je problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon Bij een BBQ moet je ongeveer rekening houden met de volgende cijfers: kleine eters zullen circa 200 a 250 gram vlees eten ( 3 stokjes sate, burgertje, worstje of speklapje) Normale eters zullen dan nog hebben ... 'ik lust nog wel een extra dingetje'. Reken voor hen 300-350 gram vlees. Grotere eters zullen al snel naar de 400-500 gram willen gaan. Grote eters zul je uiteraard meer aantreffen bij de mannen en zeker onder studenten. Dus.. laat maar horen wat je in gedachten had... ikzelf denk dat 3 stukjes vlees wat karig is bij een BBQ. | |
lellebelle | woensdag 22 juni 2011 @ 22:36 |
ik vind het ook vreemd. Zoie zo BB vind ik ronduit belachelijk en aso. daarom deden wij het nooit, je valt de buurt lastig met die stinkende rook, het kost ongeloofelijk veel tijd, je word verkouden van het buitenzitten, het vult misschien maar één-tiende van je maag. En de vlees hangt na een mand nog om je heen nee bedankt, doe mij maar een lekker stukje vlees met aardappeltjes en groenten | |
Piles | woensdag 22 juni 2011 @ 22:37 |
Blijf dan weg ![]() En stel je in godsnaam niet zo aan zeg ![]() | |
Koeketrommel | woensdag 22 juni 2011 @ 22:38 |
Eerst veel stokbrood met kruidenboter op tafel zetten. ![]() | |
lellebelle | woensdag 22 juni 2011 @ 22:43 |
aanstellen, weet je hoeveel verbrand vlees van de BB komt? ja, weet je dat?! En wat denk je dat in dat vebrande vlees zit, één keer raden: kankerverwekkende stoffen, en als het al niet aanbrand dan is het wel halfgaar, leuk voor de groeiende wormpjes en maden in je lichaam. Veel geluk met vroeg sterven door de ''oh zo gezellige BB''! | |
Piles | woensdag 22 juni 2011 @ 22:44 |
![]() Doe het dan ook goed ![]() | |
lellebelle | woensdag 22 juni 2011 @ 22:46 |
oke, doe maar net als je neus bloed. BB is echt allesbehalve gezond, logisch dat de oudste mensen in azie wonen. Mogen wij nog es een voorbeeld aannemen, schaam je ! | |
Dunwich | donderdag 23 juni 2011 @ 00:17 |
Aziaten grillen en BBQ'en ook erg veel hoor , alleen niet buiten zoals we in de westerse wereld kennen | |
FkTwkGs2012 | donderdag 23 juni 2011 @ 09:55 |
Het is heel simpel. Zorg dat er genoeg extra's zijn die weinig kosten (want het zal wel een kostenoverweging zijn, die paar stukjes per persoon). Zoals: aardappelsalade (kost geen fluit en kan erg lekker zijn), (turks/stok)brood in grote hoeveelheden, kruideboter, salades. Vervolgens moet je gewoon het vlees over een 2 tal uur verdelen; niet alles tegelijk op de bbq. Klaar. Iedereen krijgt zijn buikje vol en krijgt gelegenheid om vlees te halen. | |
TJV | donderdag 23 juni 2011 @ 10:03 |
Ik krijg honger van dit topic. Mag ik ook komen TS? | |
Stefan | donderdag 23 juni 2011 @ 12:12 |
Maar wat een paupertopic eigenlijk, het is de bedoeling van een BBQ dat mensen teveel eten | |
Spanky78 | donderdag 23 juni 2011 @ 22:19 |
Krent! gewoon voldoende vlees kopen en niet zeiken. | |
Spanky78 | donderdag 23 juni 2011 @ 22:21 |
Als je niet weet hoe je kunt bbq-en, dan kan je beter gewoon je smoel houden ![]() | |
Beetlebum | donderdag 23 juni 2011 @ 22:28 |
verkouden wordt je toch niet door buiten zitten. verkouden wordt je doordat men zich warm inpakt en zo alles lekker kan broeien. denk je verder dat er echt buurtbewoners last gaan hebben van een bbq? ooit studentenfeestjes meegemaakt? die buren zijn wel wat gewend... OT: zoals hierboven al genoemd helpt 't beperken van de BBQ's zelf enorm. Als je daarnaast nog een hoop stokbrood met emmers pindasaus heb dan komt 't vanzelf goed. + dat je halverwege de avond wel een schatting kunt maken of je 't gaat redden tot 't einde van de avond. Zo niet dan ga je nog ff langs de Appie o.d. | |
Beetlebum | donderdag 23 juni 2011 @ 22:29 |
whaha ben je serieus??
| |
Spanky78 | donderdag 23 juni 2011 @ 22:30 |
je kunt altijd nog voor een paar euro een enorme hoeveelheid gevacumeerde bbq-worsten kopen...kost geen reet. | |
Merel1808 | donderdag 23 juni 2011 @ 23:00 |
Het is natuurlijk allemaal vrij relatief, onze nieuwe eerstejaars betalen 30 euro, en krijgen daarvoor 4 avonden feest, een bbq, een pizzeria-etentje, 4 hele dagen vermaak/informatie en een flinke hoeveelheid gratis bier. Alleen al de entree van alle feest-avonden kost eigenlijk meer dan 30 euro, dus de BBQ kán gewoon niet ontzettend uitgebreid zijn. | |
Redcoon | vrijdag 24 juni 2011 @ 11:45 |
Laat de vrouwen het onder elkaar uitvechten. Dat hoeft jouw verantwoordelijkheid niet te zijn. Zorg dat er voldoende smeersel en salades zijn, dan komt het wel goed. | |
Stefan | vrijdag 24 juni 2011 @ 11:50 |
Dat is je eigen schuld, dat het budget niet goed is. Daan schrap je de BBQ of je vraagt 10 euro extra. Maar mensen afschepen is gewoon lame. | |
Merel1808 | vrijdag 24 juni 2011 @ 13:27 |
Bij ons krijgen mensen 5 stukken vlees en onbeperkt salades etc, dat vind ik persoonlijk niet heel schraal? Als je een onbeperkte all-you-can-eat schranspartij wil moet je inderdaad wat meer vlees hebben, maar dat valt haast niet te organiseren voor 350 man. | |
Spanky78 | vrijdag 24 juni 2011 @ 22:34 |
5 stukken is niet slecht voor een intro-studenten bbq. Gewoon een hoop goedkop worsten en speklappen kopen.. Je kunt natuurlijk gewoon voor iedereen een plastic brodje met rauw vlees maken. Dan krijgt iedereen een bordje en klaar. Je kunt er ook voor kiezen een paar euro te vragen voor een extra luxe bbq.. | |
rechtsedirecte | vrijdag 24 juni 2011 @ 22:38 |
als je er zelf al vanuit ga dat dit genoeg is waarom maak je je dan druk om mensen die evt. te veel zouden eten? | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 24 juni 2011 @ 23:00 |
LIEF DOEN ANDERS GA IK SLAAN!!! VERDIKKIE ![]() | |
technofreak86 | vrijdag 24 juni 2011 @ 23:02 |
3 stukjes vlees is wel erg weinig. Als je met enkele mensen van de organisatie een paar tientjes investeerd in diepvrieshamburgers voor de zekerheid zit je wel goed voor een studentenBBQ. Evt tijdens de bbq nog even omroepen dat het budget is overschreden en vragen of mensen nog een kleine vrijwillige bijdrage willen leveren om de schade te beperken. | |
Phileintje | zaterdag 25 juni 2011 @ 22:32 |
Wat een rare opmerkingen hier... Je kunt toch niet in het budget van de topicstarter kijken? Eén stukje vlees is normaal gesproken tussen de 100 en de 150 gram en dan zouden 3 van die stukken veel te weinig zijn? En daarbij eet je toch meestal ook nog stokbrood met van alles en nog wat en sla en andere groenten.Wat overdreven dat iedereen verging van de honger. Jij eet normaal gesproken ook minstens 3 stukken vlees bij je avondeten, omdat je anders vergáát van de honger? Blijkbaar is voor sommige mensen barbecuën een heel bijzonder weinig voorkomend iets, anders zou iedereen móddervet zijn. Sommige periodes barbecue ik meerdere keren per week, als het dan per se de bedoeling is dat ik dan elke keer te veel moet eten, dan zou ik niet meer op mijn stoel passen. ![]() | |
Stefan | zaterdag 25 juni 2011 @ 23:10 |
Alleen op een BBQ slash feest met heel veel alcohol gaat het je eet thuis minder principe niet meer op. Plus dat n BBQ soms wel 2 a 3 uur duurt en door de buitenlucht en de geur van het vlees eet je dan meer. Klopt en alleen daarom al moet je t goeddoen of niet. | |
Phileintje | zaterdag 25 juni 2011 @ 23:26 |
Slash-feest? Wat is dat? Het gaat er ook niet om of je tijdens een barbecue meer eet dan tijdens 'normaal' avondeten, maar het is nogal overdreven om te zeggen dat iedereen zal vergáán van de honger na zo'n 300-450 gram vlees plus nog stokbrood/beleg/saus/groenten. Dan zou ik me afvragen of ik misschien met de leden van de obesitas-club zit te barbecuën. ![]() En van alcohol ga je juist weer snel vol zitten, dus dan eet je automatisch weer minder. Nogmaals, je kunt het budget van de topicstarter niet inzien. | |
Stefan | zondag 26 juni 2011 @ 00:06 |
Dan nog steeds, dan doe je t goed of doe je t niet. En alchohol maakt gewoom hongerig hoor. http://mens-en-gezondheid(...)llen-en-alcohol.html Het is algemeen bekend dat alcohol ervoor zorgt dat je trek krijgt. Je ziet immers geregeld dat mensen naar de snackbar of de shoarmazaak gaan nadat ze gezopen hebben. | |
Phileintje | zondag 26 juni 2011 @ 00:14 |
Jij noemt dit een paupertopic, maar ik vind jou eigenlijk veel pauperiger overkomen met je visie op wat een goede barbecue is: VRETEN! BUNKEREN! IK EERST EN IK HET MEEST! NET ZOLANG DOORGAAN TOTDAT IK PLOF, ANDERS IS HET NIET GEZELLIG EN ANDERS VERGAAN WE STRAKS VAN DE HONGER! ALLEMAAL AAN DE KANT, WANT ANDERS KOM IK TE KORT! WÁT? KRIJG IK MAAR 450 GRAM VLEES HIER? JA DAHAAAG, DAN KOM IK NIET HOOR! Het lijkt ook wel of het je totaal niet interesseert of het een beetje lekker vlees is, nee, als het maar véél is. Zal best, maar het is niet alleen de alcohol zelf waar je vol van gaat zitten. Het is ook het volume. Bij 3 biertjes heb je al een liter in je buik zitten. [ Bericht 3% gewijzigd door Phileintje op 26-06-2011 00:23:05 ] | |
Stefan | zondag 26 juni 2011 @ 00:23 |
Nee, dit topic is pauper omdat TS mensen die wel wat meer lusten wil tegenhouden meer te eten. Alsof jij tijdens een feestje kaas op tafel zet precies genoeg voor ieder 2. Als je mensen uitnodigt is t belachelijk dat je een ristrctie wil invoeren. Als je niet uitkomt met je budget vraag je een extra bijdrage, je last t af of jehaalt cheapass burgers en braadworst bij de Aldi. Ja en van alchohol krijg je meer honger dan normaal en dan eet je al meer dan normaal, volume heeft hier niets mee te maken. Het is een studentenBBQ dus dan gelden er andere maatstaven. Zowel qua kwaliteit als kwantiteit. | |
Phileintje | zondag 26 juni 2011 @ 00:28 |
Nou vraag ik me eigenlijk nog steeds af wat een slash-feest is, Stefan. | |
Stefan | zondag 26 juni 2011 @ 00:28 |
BBQ / Feest | |
Phileintje | zondag 26 juni 2011 @ 00:29 |
Slashen is dus barbecuën? | |
Stefan | zondag 26 juni 2011 @ 00:30 |
OMG ![]() | |
Phileintje | zondag 26 juni 2011 @ 00:32 |
Ja sorry, ik heb die term echt nog nooit gehoord i.c.m. barbecue en feest! Leg het me dan gewoon goed uit, zodat ik ook een barbecue-slash-feest kan organiseren en dan nodig ik jou uit en dan koop ik voor jou een heel varken, o.k.? ![]() | |
08gnoT. | zondag 26 juni 2011 @ 02:03 |
Gewoon smerige zooi neerzetten die heul lang moet BBQ'en. Dan eten mensen vanzelf weinig. | |
Karammel | zondag 26 juni 2011 @ 02:29 |
Bij studieverenigingbarbeques verwacht je ook niet dat je overladen wordt met vlees. 3 stukjes vlees is daar echte voldoende. Geef gewoon duidelijk aan dat men slechts één keer vlees kan halen dan is het wel duidelijk. Bonnetjes of stempels maken het gelijk zo formeel en onhandig. Ga er bij het inkopen dan wel vanuit dat een enkeling tóch extra vlees zal halen, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk slechts minimaal zijn. Verder is het wel prettig als er enigszins keuze is wat betreft het vlees dat je krijgt. Dat de laatste in de rij dan eventueel geen keuze meer hebben doet er dan minder toe. En zorg ervoor dat de saté niet al te karig op een stokje is geregen. Een stokje met twee miezerige stukjes vlees staat echt heel gierig en dat is niet een indruk die je wil maken. Ondanks dat je dat wellicht wel bent. Zorg er ook vooral voor dat men brood en salades kan halen in een andere rij dan die van het vlees. Bij voorkeur op meerdere plekken waardoor het brood en de salades altijd beschikbaar zijn terwijl men bij het vlees waarschijnlijk zal moeten wachten. Dan ben je eerder geneigd brood te gaan eten i.p.v. vlees. Brood, salades en saus dat op is is veel slechter dan een enkeling die extra vlees had gewild. | |
Phileintje | zondag 26 juni 2011 @ 09:30 |
Onzin. Mensen die na 450 gram vlees (en daar bovenop nog groenten/brood/saus/enzovoort) beweren te vergáán van de honger moeten naar de dokter. Onzin om het af te lasten voor die paar obesitas-patiënten die niet willen komen als ze 'slechts' 450 gram vlees krijgen. Die gaan dan zelf maar ergens anders eten (of eigenlijk: vreten). Niet? Waarom wordt het mensen die willen lijnen dan aangeraden om vooral veel water te drinken? Dat heeft alles te maken met volume. En of er nou alcohol in zit of niet, een liter bier heeft net zoveel volume als een liter water. Maar jij hebt het ook over je eigen persoonlijke situatie en niet alleen maar over studentenbarbecues. Als jij uitgenodigd wordt om ergens te komen barbecuën, dan begin je als een klein kind te stampvoeten als jij 'slechts' 450 gram vlees krijgt. Op deze manier: En dat vind ik toch echt erg pauperig slash ( ![]() | |
staticdata | zondag 26 juni 2011 @ 13:32 |
Veel stokbrood erbij. Stokbrood vult snel, zet je alvast neer als de bbq nog moet opwarmen. Iedereen gaat eten en zal sneller verzadigd zijn. | |
Isabeau | zondag 26 juni 2011 @ 17:19 |
Ik zou overigens gewoon aan het begin mededelen dat er 3 stukken vlees pp zijn en op = op. Je bent dan wel behoorlijk aso als je meer gaat eten zonder dat je zeker weet dat anderen genoeg hebben gehad. Ik eet overigens op de meeste barbecues niet zoveel vergeleken met anderen, maar ook ik kom vaak wel aan 3 stukjes vlees op zo'n dag. | |
08gnoT. | zondag 26 juni 2011 @ 17:33 |
Over een andere boeg. Kun je ze zelf niet voor het bier laten zorgen? Als iedereen een half kratje meebrengt, kun je je 'besparing' uitgeven aan meer vlees. | |
Stefan | zondag 26 juni 2011 @ 18:59 |
De organisatie is sowieso bij voorbaat fout dat ze een verkeerde begroting hebben gemaakt. | |
LoggedIn | zondag 26 juni 2011 @ 20:32 |
Bonnetjes etc staat erg knullig en een beetje triest. Je gasten zijn volwassen, zorg gewoon dat het iedereen duidelijk is dat er op 3 stukken pp is gerekend, en de meesten zullen zich er wel aan houden. Zeker studenten zijn niet zo moeilijk met dat soort dingen, als het dan maar wel 3 fatsoenlijke stukken zijn, en niet 3 satestokjes ![]() Daarom zou ik dat bbq bottleneck idee als gast juist heel vervelend vinden. Als je daar met zoveel man komt voor een gezellige avond vind ik t prima als er gevraagd wordt bescheiden te eten, maar als je dan vervolgens anderhalf uur in de rij moet staan voor je 3 stukjes vlees is dat gewoon kut en slecht geregeld en heeft dat zeker een impact op het success van de avond ![]() | |
Stefan | zondag 26 juni 2011 @ 21:11 |
Als er een snackbar in de buurt is komt t wel goed | |
Doodloper | zondag 26 juni 2011 @ 22:06 |
Dit ook! Doorgaans kun je op die massale bbqs nauwelijks een plek vinden om goed te zitten en lekker te kunnen eten, regel dus genoeg banken / droog gras om op te zitten. | |
VeX- | zondag 26 juni 2011 @ 22:51 |
Ik was laatst op zo'n barbecue in zandvoort georganiseerd door wat studenten. Je kreeg een hamburger en sate en dan hadden ze alsnog het lef om bijna 17 euro te rekenen. Tuurlijk hadden ze de tent ook afgehuurd maar toch. Massa barbecues, nee dank je. | |
technofreak86 | zondag 26 juni 2011 @ 23:00 |
Hoe kom je aan 450 gram? Een stokje sate van de groothandel is 60 gram. een hamburger vaak 100 gram. Wie weet is het dus wel 2x sate en 1 hamburger voor een totaal van 220 gram. Dan is het echt wel te weinig na een dag lang van hot naar her tijdens een intro. | |
theKiD | maandag 27 juni 2011 @ 01:09 |
Dude ![]() ![]() | |
theKiD | maandag 27 juni 2011 @ 01:13 |
Ow ja.. tis fok ![]() ![]()
| |
Dribedabou | maandag 27 juni 2011 @ 10:58 |
Je gaat toch geen kant-en-klaar-saté en hamburgers kopen als je een krap budget hebt? En alsof hamburgers en vlees aan een stokje een 'must' is? Er is nog zoveel meer keus. Maar goed, als je per se saté wilt, koop gewoon ergens goedkoop ongemarineerd varkensvlees/lamsvlees/kipfilet en marineer het zelf en als je er behoefte aan hebt, rijg je het aan een stokje. En koop gehakt om hamburgers van te maken. Sowieso is het meestal een stuk lekkerder om dingen zelf te maken, dan van die kant-en-klaar-dingen. De stukken vlees die ik eet zijn overigens meestal rond de 150 gram. [ Bericht 3% gewijzigd door Dribedabou op 27-06-2011 11:06:06 ] | |
Merel1808 | maandag 27 juni 2011 @ 11:12 |
Want voor een introductieweek-bbq met 300 man is het inderdaad heel handig om zelf je hamburgers te gaan draaien ![]() | |
Dribedabou | maandag 27 juni 2011 @ 11:21 |
In één dagje kun je makkelijk 300 hamburgers maken, zeker als je dat met 2 of 3 personen doet. Sorry hoor, maar als ik een krap budget heb, zijn dat toch echt de eerste dingen waar ik op zou bezuinigen. Liever voor dezelfde prijs per hamburger een lekkere hamburger dan een kant-en-klaar-diepvries-euroshopper hamburger. [ Bericht 1% gewijzigd door Dribedabou op 27-06-2011 11:27:09 ] | |
Stefan | maandag 27 juni 2011 @ 11:29 |
Aldi burgers, 20 voor 2,50 Met saus en bier proeft niemand t verschil als je student bent. | |
erodome | maandag 27 juni 2011 @ 11:40 |
Ik zou veel dingen ernaast bieden, verschillende salade's(denk huzarensalade, aardappelsalade, zalmsalade, paar verschillende slamengsels, fruitsalade), brood(stokbrood, turks brood, satesaus erbij, kruidenboter erbij, roomkaas), misschien nog gevulde eitjes, komkommertjes(evt ook gevuld ernaast), meloen, aarbeien(kijk welk fruit goedkoop is op dat moment). En dan per persoon gewoon 3 stuks vlees meegeven en dan goede kwaliteit en geen zo goedkoop mogelijk om dan toch meer vlees te kunnen leveren, 3 stukjes goed vlees is beter dan 10 stukken vlees die mwaw of zelfs bah zijn. Teveel goedkope bbq's meegemaakt waar je denkt, lekker, maar na het eerste lapje teleurgesteld achterblijft ![]() | |
Stefan | maandag 27 juni 2011 @ 11:46 |
Dat is nog duurder dan gewoon stokbrood, sausjes en vlees ![]() | |
Dribedabou | maandag 27 juni 2011 @ 11:47 |
Jij was toch degene die veel wilde? Zo'n hamburger is voor dezelfde prijs kleiner als dat je 'm zelf zou maken. Maar dan zijn ze dus nog steeds kleiner voor dezelfde prijs als dat je 'm zelf zou maken. Maar goed, het is hier gezeur om niks: A: "Oh, de stukjes vlees zijn zo klein en ik heb geen geld voor meer." B: "Koop dan geen kant-en-klaar dingen" A: "Ja maar, ik ben te lui om het zelf te maken." | |
Stefan | maandag 27 juni 2011 @ 11:50 |
Oke, haal jij voor 2,50 half om half gehakt, paneermeel en eieren en maak dan meer dan 20 hamburgers. | |
erodome | maandag 27 juni 2011 @ 11:51 |
Als je baggervlees koopt wel ja, maar dat is altijd een tegenvaller, lapjes vlees die van sinterklaas zijn kont lijken af te komen, gare marinade's die gewoon niet lekker zijn, bah bah bah... Als je een beetje slim boodschappen doet en veel zelf maakt is het niet duur, een heerlijke aardappelsalade is heel goedkoop gemaakt, sla is ook niet duur en je kan snel wat verschillende versie's maken, huzarensalade kost geen drol. Fruit moet je kijken wat goedkoop is op dat moment. Zoals gezegd, slim boodschappen doen en een beetje creatief zijn en je hebt zo een bbq die en erg lekker is en waar je qua kostenplaaje prima uitspringt. | |
Stefan | maandag 27 juni 2011 @ 11:55 |
TS heeft een budgetprobleem. Dus budget voor al die lekkere dingen die je noemt is er niet. Vlees is goedkoper dan fruit en groente. Bij de Aldi literbakken aardappelsalade stokbrood sausjes En vlees. Op evenementen krijg je ook van die diepvries burgers en braadworst, niet van de Liddl maar van de Sligro wat hetzelfde vlees is. Bij de aldi heb je trouwens BBQ boxen voor 5 euro, 4 sate, 4 worst, 4 hamburgers en 4 speklappen. | |
#ANONIEM | maandag 27 juni 2011 @ 11:56 |
Serieus, een BBQ waar je gelimiteerd wordt tot 3 stukjes vlees? | |
Dribedabou | maandag 27 juni 2011 @ 12:01 |
Nee, dat hoeven niet meer dan 20 hamburgers te worden, maar wél 20 hamburgers die per stuk zwaarder (én lekkerder) zijn dan één euroshopper/aldi-diepvrieshamburger en dat is best mogelijk voor die prijs. | |
Stefan | maandag 27 juni 2011 @ 12:03 |
Oke, wil ik zien. Die 2,50 stuur ik je op, maak jij 20 hamburgers. | |
Dribedabou | maandag 27 juni 2011 @ 12:04 |
Gezellig, wanneer kom je eten? Ik heb wel genoeg aan 2 van die zware hamburgers, dan moet jij er wel 18 eten hoor! | |
Stefan | maandag 27 juni 2011 @ 12:06 |
Dan vries je ze in of geef je ze aan de buurvrouw. Ik wil je gewoon 20 zware hamburgers zien maken voor 2,50. | |
papernote | maandag 27 juni 2011 @ 12:10 |
Ik krijg 3 rundersteaks van 600 gram echt niet weg. Aangezien er geen gewichten worden genoemd, kun je helemaal niets zeggen. Laatst nog een barbecue gedaan (10 mannen, 5 vrouwen) met 350 gram vlees per persoon, salades, stokbrood en aardappels uit de oven. Van alles bleef over. | |
Dribedabou | maandag 27 juni 2011 @ 12:15 |
Nee nee, jij beweert hier een veelvraat te zijn. Dan wil ik je zien vreten ook! ![]() Oh, en ik zal zelf 49 cent bijleggen, want de Aldi hamburgers zijn 2,99 euro trouwens. Ik ben nu ook een barbecue aan het voorbereiden voor vanavond, ongeveer 350 gram vlees per persoon hebben we. Ik vind dat genoeg. | |
Stefan | maandag 27 juni 2011 @ 13:29 |
Nee, jij beweert dat je voor 3 euro 20 hamburgers kan maken die zwaarder zijn dan die van de Aldi. Maar dan kan je niet waarmaken. | |
FutureFairytale | maandag 27 juni 2011 @ 13:34 |
Stefan heeft gelijk. Gehakt in de aanbieding is gem. ¤ 4,- voor een kilo. Je hebt dan 625 gram voor ¤ 2,50. Per hamburger wordt dit dan 31,25 gram, wat even groot is als een kipnugget. | |
Dribedabou | maandag 27 juni 2011 @ 13:35 |
Jawel hoor, dat kan ik zéker waarmaken, maar dan mag jij ze opeten, aangezien jij beweert dat je zo'n veelvraat bent. Ik zal je matsen: Het lukt me ook nog wel om er 3 te eten, dan hoef jij er nog maar 17. | |
Dribedabou | maandag 27 juni 2011 @ 13:36 |
Duh! Als je een hele berg gehakt gaat kopen, ga je natuurlijk niet naar de gewone supermarkt. Bovendien bestaan de hamburgers van de Aldi ook niet voor 100% uit vlees en al helemaal niet voor 100% uit rundvlees, dus daar hoef ik mij ook niet aan te houden dan. Daarbij bestaat een lekkere hamburger natuurlijk nooit voor 100% uit vlees, er zitten altijd ook nog andere toevoegingen in. Bijvoorbeeld ui, kruiden, enzovoort. | |
Stefan | maandag 27 juni 2011 @ 13:42 |
Dan nog, er komen 350 man, dat is laten we zeggen 700 hamburgers. Koop je half om half voor 3,50 de kilo ben je er nog niet. Je moet t kruiden, eieren en paneermeel erin. Je wil ze zwaarder maken dan de diepvrieshamburgers. Je budget is 0,15 cent per hamburger, dus in totaal heb je 105 euro. Daar heb je 20 kilo gehakt voor, exclusief kruiden, eieren en paneermeel. Dus nogmaals, maak maar een hamburger die zwaarder is dan diepvries voor 15 cent per stuk. Je lult gewoon uit je nek. | |
Dribedabou | maandag 27 juni 2011 @ 13:53 |
Ik doe nooit ei in een hamburger, wel ui. De ingrediënten bepaal jij natuurlijk niet. ![]() | |
Stefan | maandag 27 juni 2011 @ 14:02 |
Wat voor ingredienten je ook maakt, je kan nooit voor 15 cent een hamburger maken die zwaarder is dan de diepvriesburger. | |
Dribedabou | maandag 27 juni 2011 @ 14:10 |
Wanneer kom je eten? Dan zal ik je de bonnen overhandigen. Alhoewel het voor 20 hamburgers natuurlijk wel iets duurder zal zijn per hamburger dan voor 700 hamburgers. | |
Isabeau | maandag 27 juni 2011 @ 14:59 |
Maakt niet uit wat je zegt; hij gaat toch door met zijn onzinnige idee dat je voor zo weinig zelf hamburgers kunt maken en dat kan je idd nooit. Tenzij je formaat kipnuggets gaat serveren zoals Futurefairytale al zei en ik vrees dat dat op een studentenfeestje niet goed komt ![]() ![]() | |
erodome | maandag 27 juni 2011 @ 15:25 |
Als je zo'n budget probleem hebt is een koud buffet misschien handiger dan een bbq... Nu weet ik niet wat het budget is, maar met wat slim boodschappen doen kom je vaak al een heel eind. Verder zou ik dan voor kip ofzo gaan, nou ja ik niet, want goedkope kip is gruwelkip, maar daarvan kan je nog wel veel voor weinig krijgen zonder dat het gelijk ook echt niet lekker is tegenover de wat betere kwaliteit. Oh, aanvulling! Soep, voor ervoor/ernaast...is dat geen idee, als je soep in grotere hoeveelheden maakt is het spotgoedkoop en met wat stokbrood/turks brood met wat kruidenboter is het ook nog eens erg lekker voor ervoor. Dan vallen 3 stukjes vlees niet slecht, want er is meer, alleen dan soep vooraf. [ Bericht 11% gewijzigd door erodome op 27-06-2011 15:37:44 ] |