bear87 | zaterdag 18 juni 2011 @ 18:51 |
Wie maakt er een mooie OP? | |
bear87 | zaterdag 18 juni 2011 @ 18:52 |
| |
fruityloop | zondag 19 juni 2011 @ 16:05 |
Misschien wil ons aller Pietverdriet es over een OP nadenken? | |
borisz | zondag 19 juni 2011 @ 23:21 |
Iemand nog een leuke tip uit de proefpakketten? http://www.wijnvoordeel.nl/index.php?cat=c44 Dan vooral de pakketten rond de 40-50e ![]() | |
bear87 | maandag 20 juni 2011 @ 19:10 |
Ik wilde het Zuid Afrika pakket, was gisteren 39,95 en vandaag opeens over de 50 euro...leuk hoor. | |
Z | maandag 20 juni 2011 @ 19:21 |
Ik zou voor de het zuid franse pakket gaan. | |
Ferdii | woensdag 22 juni 2011 @ 20:26 |
kopen jullie nou vaak dit soort proefpakketten? Zelf heb ik altijd het idee dat hier niet de beste wijnen in zitten en daarom maar bij elkaar in een dump pakket zitten, zodat ze alsnog verkocht worden ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 22 juni 2011 @ 20:35 |
Ik koop geen convoluut die door iemand anders worden samengesteld. Ik probeer een wijn en als ik hem lekker vind koop ik er een paar flessen of een paar dozen van. | |
Ferdii | woensdag 22 juni 2011 @ 21:09 |
same here ![]() | |
rechtsedirecte | woensdag 22 juni 2011 @ 21:13 |
dit dus | |
rechtsedirecte | woensdag 22 juni 2011 @ 21:20 |
Op mijn vaste webwinkel bieden ze op heden de volgende Franse wijnen aan: http://www.winesale.co.nz(...)detail.php?wine=5359 en http://www.winesale.co.nz(...)detail.php?wine=5360 Heeft iemand ervaring met deze wijnen en zijn ze in jullie opinie de moeite waard om aan te schaffen? p.s. 1 NZ$ is pakweg 0.50 euro (niet helemaal waar wel wat betreft koopkracht) [ Bericht 0% gewijzigd door rechtsedirecte op 22-06-2011 23:42:46 ] | |
Pietverdriet | woensdag 22 juni 2011 @ 21:27 |
Nope, geen ervaring mee | |
tha_dark | woensdag 22 juni 2011 @ 23:31 |
Mijn favoriete wijn op dit moment, heerlijke strak droge frisse wijn met een vleugje citrus. ![]() La Tulipe de la Garde Premium Blanc (Sauvignon Blanc + Semillon) Ook verkrijgbaar als supermarkt variant maar deze Premium is net wat lekkerder. ![]() ![]() | |
fruityloop | donderdag 23 juni 2011 @ 09:23 |
Wij gaan normaliter naar fysieke wijnproeverijen, en dan kopen we wat we lekker vinden. Zulke paketten als jij beschrijft hebben altijd wel een paar wijnen waarvan ik denk "mwoa" die doen me toch niet zoveel, en dan is het zonde van het geld. | |
fruityloop | donderdag 23 juni 2011 @ 09:26 |
Wel met dezelfde blend van die eerste, de Chateau Carbonac Corbierre. En dat levert op zich een lekkere soepele wijn op, als je een flesje bij een reguliere order bij kan voegen, zou ik die zeker eens proberen. | |
bear87 | donderdag 23 juni 2011 @ 12:41 |
'94 wines' is zeker iets om vanaf te blijven, of heeft iemand hier daar juist leuke ervaring mee? Voor 39,95 een pakket van 6 flessen van dat merk te proberen via wijnvoordeel.nl... | |
Z | donderdag 23 juni 2011 @ 13:32 |
Ik heb wel eens uitstekende proefpaketten gekocht maar ook wel eens mindere. In concepten als 94 wines heb ik eigenlijk geen vertrouwen. | |
rechtsedirecte | donderdag 23 juni 2011 @ 20:01 |
bedankt FL, ben op dit moment net begonnen om mijn voorraad wit aan te vullen voor de zomer dus daar kan hij dan mooi bij | |
Ferdii | donderdag 23 juni 2011 @ 20:30 |
Geen ervaring met deze wijnen, echter moet ik erbij zeggen dat ik geen bordeaux fan ben ![]() ![]() | |
Ferdii | donderdag 23 juni 2011 @ 20:33 |
vorige maand een goede nieuw zeelandse sauvignon blanc gedronken, isabel genaamd. Was er mooi ![]() deze dus: ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 23 juni 2011 @ 20:34 |
Daarom moet je een zulke bordeaux ook een tijdje van te voren open trekken of decanteren, zodat de gassen kunnen ontwijken, dan ruikt ie na een uurtje naar bessen en bloemen | |
rechtsedirecte | donderdag 23 juni 2011 @ 20:51 |
zelfs Bob Campbell (wiens mening ik zeer waardeer) was er niet ontevreden over ![]() | |
rechtsedirecte | zaterdag 25 juni 2011 @ 09:37 |
Zaterdagavond dus maar even een flesje open getrokken...![]() Een niet allerdaagse wijn...maar wat een blockbuster!! fantastische wijn om tijdens een koude winteravond te drinken. Durif wordt ook wel "de kleine Syrah" genoemd en tercht zo, voor de fokkers hier die van Syrah houden is het wel waard om eens durif te proberen als je niet bekend bent met dit type wijn. | |
Martijn_77 | zondag 26 juni 2011 @ 01:42 |
Idd een bordeaux heeft echt even zuurstof nodig anders is ie niet lekker. | |
Madame_Paon | zondag 26 juni 2011 @ 16:35 |
N.a.v. het advies in het vorige topic, ben ik naar de slijterij gegaan voor een jonge, Italiaanse, fruitige, rode wijn. Deze heb ik meegekregen: Een Chianti uit 2008 van Monteguelfo. Goede keus of niet? | |
Ferdii | zondag 26 juni 2011 @ 17:32 |
Op zich zit je met een chianti best goed voor een lekkere fruitige italiaan. Enige is dat chianti's een licht zuurtje kunnen hebben, zeker de wat goedkopere chianti's. Niet iedereen kan dat waarderen. Ik echter zeker wel ![]() ![]() | |
Ferdii | zondag 26 juni 2011 @ 17:34 |
Zelfs na decanteren blijft het voor mij geen topper ![]() ![]() Geef mij liever maar een mooie shiraz, montepuliciano, grenache of tempranillo ![]() | |
wiijntje | maandag 27 juni 2011 @ 15:55 |
Deze heb ik meegekregen: Een Chianti uit 2008 van Monteguelfo. Goede keus of niet? Ken de wijn zelf niet, maar 2008 is nog vrij aan de jonge kant voor een Chianti. Ik zou 'm eerst een paar uur in een karaf gooien. | |
fruityloop | maandag 27 juni 2011 @ 16:00 |
Dat kan jij natuurlijk alleen zelf bepalen. ![]() ![]() | |
Z | maandag 27 juni 2011 @ 16:08 |
Er is gedoe over deze site http://www.sterwijnenthuis.nl/ . De sterrenrestaurants in kwestie zijn er, enigszins begrijpelijk, niet blij mee. Sterrenrestaurants woedend op webwinkel. | |
fruityloop | maandag 27 juni 2011 @ 16:15 |
Ik kan inderdaad wel begrijpen dat ze er kwaad om worden. Zij steken veel tijd en moeite om een mooie wijnkaart samen te stellen, en deze gasten gaan er mee vandoor. Dat ze dezelfde wijnen verkopen, maar voor een lagere prijs, is logisch gezien het feit dat zij geen restaurant + personeel + dure grondstoffen op een A locatie draaiende hoeven te houden. | |
Madame_Paon | maandag 27 juni 2011 @ 16:17 |
Wat is een karaf? | |
fruityloop | maandag 27 juni 2011 @ 16:23 |
Een soort vaas waar je géén bloemen in zet zegmaar. In dit geval is dat om wijn te decanteren, oftewel te laten ademen. Sommige rijpere wijnen gaan nl nog lekkerder smaken als ze hebben geademd. Dat doe je dus in een karaf, en voor wijn zien die er meestal zo uit. ![]() | |
Madame_Paon | maandag 27 juni 2011 @ 16:25 |
Waar kun je zo'n ding kopen en hoe lang moet de wijn daarin blijven zitten? | |
Pietverdriet | maandag 27 juni 2011 @ 16:51 |
Betere supermarkten, kookwinkels, wijnwinkels, amazon, Aldi heeft ze wel eens in de aanbieding. Overschenken (voorzichtig) en een uurtje laten ademen, of wat langer. | |
fruityloop | dinsdag 28 juni 2011 @ 09:49 |
Wij hebben hem uit een kerstpakket, maar of Madame_Paon zolang kan wachten. ![]() | |
Madame_Paon | dinsdag 28 juni 2011 @ 15:22 |
Na het drama van het openen van de fles ( Kurk muurvast in wijnfles ), heb ik de Chianti voor het eerst gedronken. Gatver. ![]() Ik heb nog nooit zulke vieze wijn geproeft. | |
knuppelhout | dinsdag 28 juni 2011 @ 15:45 |
![]() Volgende keer maar weer gewoon jp chenet? | |
Z | dinsdag 28 juni 2011 @ 16:47 |
Nog 1 keer proberen en dan even wat geld er aan uitgeven, zeg 20 piek. | |
fruityloop | dinsdag 28 juni 2011 @ 20:52 |
Wat vond je er dan precies niet lekker aan? | |
Ferdii | dinsdag 28 juni 2011 @ 22:08 |
![]() JP chenet blijft een baas wijn ![]() ![]() | |
Ferdii | dinsdag 28 juni 2011 @ 22:10 |
wat is goor? leg eens uit wat je er van vond? Teveel tanine? te Stevig? teveel fruit? hout? etc | |
Ferdii | dinsdag 28 juni 2011 @ 22:13 |
Blijft een mooie actie ![]() ![]() | |
Madame_Paon | dinsdag 28 juni 2011 @ 22:14 |
Ik heb hier niet zoveel verstand van, maar hij smaakte veel te sterk. Bitter zelfs. | |
Pietverdriet | dinsdag 28 juni 2011 @ 22:16 |
Jij zeikt ook er over dat een flesje amstel bij AH veel goedkoper is dan een glas bier in de kroeg? | |
Ferdii | dinsdag 28 juni 2011 @ 22:19 |
neuh dat niet, een kroeg doet er dan ook niet moeilijk over dat "hun" bier gewoon ergens anders te koop is. Zij blijkbaar wel om iets wat helemaal niet bij van hen is. Blijft gewoon een publiekelijk goed wat iedereen kan inkopen. daarnaast staan die wijnkaarten vaak op internet van het betreffende restaurant. | |
rechtsedirecte | dinsdag 28 juni 2011 @ 22:19 |
Prima Piet, service moet i.m.o. betaald worden maar dan verwacht ik wel dat het bedienend personeel enigzins verstand heeft van wijn (hoeft echt geen sommelier te zijn) en ten eerste een goede passende wijn kan aanraden en ten tweede me iets over deze wijn kan vertellen. | |
tjoptjop | dinsdag 28 juni 2011 @ 22:47 |
Betere reclame kun je je niet wensen voor je shop ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 29 juni 2011 @ 07:07 |
MAW, je komt nooit in dit soort restaurants | |
fruityloop | woensdag 29 juni 2011 @ 09:01 |
Het is alom bekend dat ze de drankverkopen gebruiken om de prijzen van de gerechten, en dan vooral de grondstoffen daarvan, wat te compenseren. Heb ik an-sich geen problemen mee, maar als eetcafe's hier op de Brink dat ook doen, maar ingevroren vlees en vis gebruiken, dan wordt ik ook pissig. | |
fruityloop | woensdag 29 juni 2011 @ 09:04 |
Die zijn er ook wel hoor. Wij hebben laatst bij Vis en Ko gegeten in Haarlem, en de eigenaar maakt er geen geheim van dat zijn winst grotendeels van de drankenkaart komt. Daar stond ook een sommellier te hippen op zijn tenen om ons te mogen vertellen waarom welke wijn bij dat specifieke gerecht gaat, etc etc. En zijn verhalen en combinaties waren ook erg goed. ![]() | |
Z | woensdag 29 juni 2011 @ 10:58 |
Ik heb vooral problemen met het 'minimaal vier keer over de kop'. Ik heb het idee dat dat vooral in Nederland gebruikelijk is. Als de wijnen goedkoper zouden zijn, zouden ze ook meer verkopen me dunkt, mij zou dat in ieder geval aanspreken. | |
bear87 | woensdag 29 juni 2011 @ 11:20 |
Alles in de horeca gaat zeker 4 keer over de kop lijkt het, dat lijkt de formule te zijn die minimaal gebruikt wordt. Ook voor eten. Alleen bij het eten hebben ze er nog werk aan, voorbereiden, klaarmaken, etc. Een fles ontkurk je en kassa. Tijd terug was ik bij een restaurant dat op de wijnkaart hun wijnhandel vermelde. Een fles huiswijn a 19,75 euro lag bij die wijnhandel voor 3.95 euro.. | |
fruityloop | woensdag 29 juni 2011 @ 11:27 |
Het is een beetje een vestzak/broekzak verhaal. Als men de prijzen van de gerechten verhoogd om de wijn te kunnen verlagen gaan de mensen daar weer over piepen. | |
fruityloop | woensdag 29 juni 2011 @ 11:29 |
Zo'n wijnhandel heeft meestal geen A-locatie met een klap verplichte vergunningen en soms ook nog een duurbetaald terras wat hij moet betalen. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 29 juni 2011 @ 14:08 |
Wat hindert jou er aan dat te doen? Denk je dat de kosten van de fles wijn aan jouw tafel alleen de inkoopprijs is? | |
Z | woensdag 29 juni 2011 @ 14:13 |
Nee natuurlijk niet. Maar de keren dat ik bijvoorbeeld in bijvoorbeeld Duitsland at, waren de wijnen veel redelijker geprijsd dan in Nederland, hoe ze dat boekhoudtechnisch regelen daar weet ik niet, maar de omloopsnelheden zullen daar hoger liggen. Ik ben bereid meer te betalen dan in de winkel maar 4 keer meer nodigt mij niet uit dat te doen. Ik zou ook duurdere wijnen bestellen als deze niet vier keer over de kop zouden gaan. | |
Pietverdriet | woensdag 29 juni 2011 @ 14:17 |
En denk jij dat wijnen in Duitsland niet 4 keer over de kop gaan? Ik weet het wel zeker. | |
Ferdii | woensdag 29 juni 2011 @ 20:18 |
4 keer is niets meer in de horeca tegenwoordig. Zo kopen er veel horeca klanten bij mij zoete witte wijn in liter flessen met schroefdop (duitse zoete troep ![]() Oftewel meer dan 6 keer over de kop. Mede omdat ik in een wijnhandel werk heb ik redelijk snel zoiets van hoepel op met je woeker prijzen en goedkope bocht als huiswijn. Prima dat je meer dan de winkelprijs vraagt, service en huur e.d. moet ook betaald worden. Maar doe dan niet alsof die fles van 50 euro op de kaart helemaal het einde is terwijl je weet dat ie 12,95 in de winkel kost. | |
tjoptjop | woensdag 29 juni 2011 @ 20:36 |
Ik las in een boekje van Bourdain dat de op-een-na goedkoopste wijn op de kaart vaak de goedkoopste in de inkoop is ![]() | |
Ferdii | woensdag 29 juni 2011 @ 20:40 |
whehe zal nog slim zijn ook ![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 29 juni 2011 @ 20:41 |
Klopt, dat is idd zo. | |
Pietverdriet | woensdag 29 juni 2011 @ 20:42 |
Dat zijn cafe's, waar jij net geen moeite mee had. niet de sterrenrestaurants waar het over ging | |
Ferdii | woensdag 29 juni 2011 @ 20:50 |
Cafe s in het algemeen heb ik geen moeite mee nee. Waar ik moeite mee heb is alle horeca die angstvallig hun inkoop prijzen met betrekking tot wijn verborgen houden. Of dit nou een cafe of sterren restaurant is maakt mij niet uit. Zo krijg ik vaak klanten die zeggen ik heb gister in een restaurant een barolo gedronken, die was super. heb je zoiets? prijs was ongeveer 50 euro. Als je ze dan een goedkope barolo van ongeveer 15 euro geeft en daarbij meldt dat het in die prijsklasse gezeten zou hebben staan de meeste mensen toch wel even gek te kijken. Bij bier (waar het eerder over ging) zijn de winkel prijzen toch veel algemener bekend. | |
Pietverdriet | woensdag 29 juni 2011 @ 20:52 |
Je verhaal raakt kant noch wal, je spreekt jezelf tegen. | |
Ferdii | woensdag 29 juni 2011 @ 21:02 |
prima argument ![]() | |
Erasmo | donderdag 30 juni 2011 @ 23:07 |
TV-tip: Goudzoekers, Maandg 4 juli om 20:55 op Ned2
| |
borisz | vrijdag 1 juli 2011 @ 16:00 |
| |
Deceit | vrijdag 1 juli 2011 @ 16:04 |
Weet iemand waar ik nu per direct online een proeflijst kan vinden? Heb het nodig hier op me werk. Proeflijst voor de notities en beoordelingen te geven | |
Pietverdriet | vrijdag 1 juli 2011 @ 16:09 |
Er zijn tegenwoordig op internet zogenaamde zoekmachines, daar kan je intypen wat je zoekt en die vinden het dan voor je. Voorbeeld daarvan is www.google.nl daar kan je dan bijvoorbeeld proeflijst wijn intypen. Is dat niet helemaal te gek? Als je dat dan doet krijg je http://www.google.nl/sear(...)&pbx=1&cad=b&cad=cbv De eerste hit laat dan al gelijk een hele lijst proeflijsten zien. | |
Deceit | vrijdag 1 juli 2011 @ 16:12 |
he? Ik zie niks staan hoor? Ik heb een lijst nodig voor de gasten, dat het bijv een houtsmaak heeft etc.. Zit ik dan verkeerd met de term proeflijst? | |
rechtsedirecte | vrijdag 1 juli 2011 @ 21:37 |
gewoon evne de naam van de wijn googlen en het wjinhuis komt dan bijna altijd met een proeflijst te voorschijn | |
travelman | dinsdag 5 juli 2011 @ 16:39 |
Komende week gaan we 2-3 dagen richting Champagne/Reims; proeven, leren, kopen, wat van de omgeving zien en lekker eten. Nu weet ik een heel klein beetje van wijn, maar van champagne dus niet. Zijn er mensen die de streek kennen en met tips zouden kunnen geven over te bezoeken huizen, waar moet je eten/drinken, evt. overnachten. Volgens mij willen we de grote/bekende huizen overslaan. Alle tips, adviezen zijn meer dan welkom!! | |
tjoptjop | dinsdag 5 juli 2011 @ 16:41 |
Schrap Reims en ga naar Epernay en/of Troyes. Zijn imho veel leukere plaatsen dan Reims ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 5 juli 2011 @ 16:42 |
Organiseer een dubbelblinde proeverij en neem champagne's, cava's en sekt's en kijk welke je het lekkerste vind als je niet weet wat het is. Vaak gedaan, erg leuke resultaten,. | |
travelman | dinsdag 5 juli 2011 @ 16:49 |
We willen vnl. iets over champagne leren, de omgeving zien, lekker eten, enz., dus daarvoor zoek ik tips ![]() | |
rechtsedirecte | zaterdag 16 juli 2011 @ 06:48 |
De hoogtijdagen van de NZ'se wijnindustrie lijken ten einde te komen door overproductie. Ik hoop dat hierdoor de kaf van het koren gescheiden wordt want er zijn de laatste 10 jaar heel veel queen street wine makers gekomen die dachten snel rijk te worden. bron | |
Ferdii | zaterdag 16 juli 2011 @ 11:59 |
Betekend wel goedkope nz wijnen ![]() Maar ongetwijfeld ook veel kwaliteit verlies ![]() ![]() Welke gebieden drinken komen jullie favoriete wijnen uit? Bij mij rood voornamelijk uit Italië. Wit drink ik voornamelijk uit nieuw Zeeland, Loire gebied (menetou-salon) en gruner feltliner uit oostenrijk ![]() | |
fruityloop | zaterdag 16 juli 2011 @ 12:24 |
Rood italië en wit ook, de pinot grigio bijvoorbeeld. De elzas is ook een fijne streek voor wit, maar die vette Spaanse chardonnay van de Muller blijft ook een topper. Zuid-Amerikaanse rode wijnen zijn ook top, net als sommige feltliners inderdaad. maar ik ben ook heel benieuwd naar de eerste oogst van de wijngaard van mijn nicht, in Egypte (Friesland). | |
Ferdii | zaterdag 16 juli 2011 @ 20:24 |
Wat heeft ze voor druif? Regent of solaris oid? | |
Pietverdriet | zaterdag 16 juli 2011 @ 20:30 |
Goedkope wijn uit NZ krijg je op iedere straathoek, helaas kom ik kwaliteit uit NZ in Nederland niet echt tegen. En bedenk, prijs concurentie is de domste vorm van concurentie. Er is altijd iemand die het goedkoper kan. [ Bericht 3% gewijzigd door Pietverdriet op 16-07-2011 20:38:58 ] | |
fruityloop | zaterdag 16 juli 2011 @ 20:40 |
Ook, in totaal gaan ze werken met 6 druivensoorten. Johanniter, Solaris, Souvignier Gris, Pinotin, Carbernet Cortis en VB-91-26-4. De eerste kleine oplagen witte wijn en rosé zijn inmiddels gebotteld, en binnenkort gaan we er langs om te proeven, dat laat ik zeker hier nog wel even weten. ![]() | |
rechtsedirecte | zaterdag 16 juli 2011 @ 22:05 |
Syrah uit Barrossa Valley in Australie.. Sauvignon Blanc uit de Marlborough regio in NZ Pinot Noir uit Central Otago in NZ | |
Z | zaterdag 16 juli 2011 @ 22:54 |
Ik drink eigenlijk alleen wijnen uit Europa. Frankrijk, Italië, Duitsland en Oostenrijk. En zomers eigenlijk alleen wit en in de winter rood. En nog even oude koeien, zo kan het ook: Bij café Schiller vinden we het leuk dat voor iedereen alle wijnen, dus ook de duurdere, betaal- en bereikbaar zijn. In plaats van te werken met een vooraf bepaalde marge hebben we gekozen voor een vaste opslag van 15 euro per fles ongeacht de inkoopprijs. Uiteraard mag u ook uw eigen wijn meenemen, dan betaalt u kurkgeld van 15 euro per fles. | |
Ferdii | zondag 17 juli 2011 @ 00:35 |
Klinkt leuk, behalve als zij enkel 2/3 euro de fles wijnen in het assortiment hebben, dan ben je duur uit ![]() Daarnaast vind ik 15 euro kurk geld wel overdreven duur ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zondag 17 juli 2011 @ 00:39 |
OMFG Zeg aub dat je een grapje maakt. | |
ausweiss | zondag 17 juli 2011 @ 00:57 |
Je zegt max 10 euro voor het ontkurken, En dan nog 5 euro voor het "lenen van de glazen" kom je toch op 15 euro uit. ![]() Eej je bent toch lekker in een gezellige omgeving aan het eten/drinken. Als je dat veel vindt kan je beter thuis blijven lurken aan een pak euroshopper wijn. ![]() | |
ausweiss | zondag 17 juli 2011 @ 01:00 |
Piet, Ik merk dat je het vaak over barolo hebt. Is dit trouwens een mooie aanbieding ? http://www.wijnvoordeel.n(...)ts_id=2002&refID=414 Had hier pas ook een mooie Medoc vandaan. Château Blaignan Médoc Cru Bourgeois 2007. | |
Ferdii | zondag 17 juli 2011 @ 01:02 |
Kan je zeuren, maar betaal jij graag een fles die 7.5 keer over de kop gaat? Horeca die graag anderen laat genieten alsof het een of andere non profit organisatie is bestaat nou eenmaal niet. De realiteit is daar gewoon te hard voor en de omzet te laag. Om een deal als hierboven staat te kunnen bieden moeten ze nou eenmaal spelen met de inkoop prijzen. Zal me dan ook verbazen als er meerdere wijnen te bestellen zijn met een winkelwaarde boven de 15 euro. Mochten die er wel zijn, chapeau voor dat café ![]() | |
Ferdii | zondag 17 juli 2011 @ 01:08 |
Heeft de euroshopper ook wijn? ![]() Vorige week in andere vestiging van bedrijf waar ik werk, 5 flessen chateau petrûs uit de pomerol verkocht, totale waarde een goede 8500 euro ![]() | |
Pietverdriet | zondag 17 juli 2011 @ 01:09 |
Geen idee, ken deze niet | |
Ferdii | zondag 17 juli 2011 @ 01:11 |
Ken hem niet, vind hem met 2007 wel vrij jong voor een barolo. Kan nog tijdje liggen voordat ie op zijn max is | |
Pietverdriet | zondag 17 juli 2011 @ 01:11 |
Ik vind 15 euro kurkgeld heel redelijk, anders ga je toch onder een brug zitten? | |
Ferdii | zondag 17 juli 2011 @ 01:16 |
Ligt erg aan de locatie. Zijn zat plaatsen waar je onder de brug beter zit dan op het terras ![]() Mocht het een café/terras/watdan ook zijn op mooie plek waarbij gedacht is aan de sfeer/ ambiance is 15 euro prima idd. Helaas zijn dit soort plekken niet vaak de locaties waar ze aan kurkgeld doen | |
ausweiss | zondag 17 juli 2011 @ 01:40 |
Zal niet de makro Delft geweest zijn. Die hebben er niet zo veel op voorraad. | |
Z | zondag 17 juli 2011 @ 07:42 |
Het is een prachtcafe. Er zijn ook duurdere wijnen hoor, scroll maar wat naar beneden. | |
Ferdii | zondag 17 juli 2011 @ 12:29 |
Uit mijn hoofd was het Barendrecht ![]() ![]() | |
galtfactory | zondag 17 juli 2011 @ 15:35 |
Ik vind voor het drinken van een goede wijn,Champagne of voor mij part Cognac of Whisky de plaats waar dat gebeurd van ondergeschikt belang. Ik heb vorig jaar zomer bijvoorbeeld met een oude vriend ergens op de stoep gezeten ( was erg druk) een gekoelde fles Dom Pérignon Rosé opengetrokken terwijl wij honderd uit over van alles en nog wat spraken terwijl achter ons op het terras al die deftige dames en heren achter hun proseco het onbehoorlijk vonden. *lol* | |
fruityloop | woensdag 27 juli 2011 @ 11:54 |
Wij hebben net 2 flesjes chateau haut bages liberal (2002) gekocht, om eens te kijken hoe wij Franse wijnen vinden smaken na al dat Italiaanse geweld van de laatste 2 maanden.![]() | |
Quantic | vrijdag 29 juli 2011 @ 15:46 |
Vanavond even heeeeerlijk genieten van een Zenato Amarone uit 2003. Heeft al een tijdje in het wijnrek gelegen dus het werd ondertussen toch wel eens tijd ![]() | |
Z | vrijdag 29 juli 2011 @ 16:01 |
Wat hebben jullie eigenlijk bij 'wijnvoordeel' gekocht van de ibood bon? Ik vond het aanbod wat tegenvallen op de één of andere manier, uiteindelijk dit gekozen. | |
Z | vrijdag 29 juli 2011 @ 16:02 |
Veel plezier ermee! Altijd leuk om een bijzondere fles te drinken. Niet mijn smeek overigens, amerones. | |
Quantic | vrijdag 29 juli 2011 @ 16:08 |
Dat komt zeker goed! Helaas dat het niet je voorkeur is, maar wat dan wel? | |
Z | vrijdag 29 juli 2011 @ 16:09 |
Zo ongeveer alles behalve Amerones. | |
Ferdii | zaterdag 30 juli 2011 @ 12:30 |
amerones, heerlijk ![]() | |
fruityloop | zaterdag 30 juli 2011 @ 12:41 |
Die leek ons ook wel wat, de rest lijkt me niet echt bijster speciaal zo op het eerste gezicht. | |
Ferdii | zaterdag 30 juli 2011 @ 14:07 |
ibood bon? heb ik iets gemist? | |
Z | zaterdag 30 juli 2011 @ 14:24 |
Ibood bood een bon aan voor 10 euro twv 40 euro te besteden op wijnvoordeel.nl | |
Ferdii | zaterdag 30 juli 2011 @ 17:42 |
ah op die fiets ![]() leuke actie ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 30 juli 2011 @ 17:44 |
Wat ik zo op wijnvoordeel zie heb ik geen spijt van dat ik niet zo een bon aangeschaft heb. | |
Ferdii | zaterdag 30 juli 2011 @ 17:56 |
hehe ik was toevallig ook aan het kijken en heb nog niet iets gezien waarvan ik dacht, laat ik die eens kopen. Enige wat ik kon bedenken was 2 flessen brunello, puur om te kijken of het iets is. De proef pakketten vind ik zwaar tegenvallen. Voor 90 euro voor een italiaans pakket verwacht ik toch minimaal 3 goede flessen wijn waaronder een barolo/brunello/amerone/chianti classico oid. enige wat ik interessant vond was een ripasso en de barbaresco waarvan nog maar zeer de vraag is of het iets van enige kwaliteit is. | |
Pietverdriet | zaterdag 30 juli 2011 @ 18:06 |
Van een wijnhandelaar die zich erop beroept goedkoper te zijn ipv betere keuze te hebben ben ik sowieso niet direct een fan, goedkoop krijg ik in iedere super en ketenslijterij. | |
fruityloop | zondag 31 juli 2011 @ 12:07 |
Die brunello kan je wel laten liggen, 2005 was niet echt een denderend jaar voor die wijn. 2004 en 2006 zijn dan de betere keuze. Maar die verkopen ze dan weer niet, ![]() | |
Ferdii | zondag 31 juli 2011 @ 12:36 |
Zo'n idee had ik ook ja ![]() | |
devzero | maandag 1 augustus 2011 @ 00:02 |
Als het nou een pakket van 2 of 3 flessen was, mischien. Bij 6 flessen voor 90 euro kun je nog wel redelijke wijn verwachten (een goede primitivo uit Puglia of een Rosso di Montalcino), maar topwijnen ![]() | |
Ferdii | maandag 1 augustus 2011 @ 00:12 |
Als je het omrekent betaal je dus 15 euro per fles. Je kan mij niet vertellen dat al die 6 flessen in het pakket ook die 15 euro waard zijn. in mijn ogen kan je dus prima een pakket maken waar ook een iets goedkopere wijn in zit (rond de 7-8 euro) en dan een iets duurdere. Zo heb ik ook nog een iets meer oplopend pakket in kwaliteit. Vandaag de iphone app cor.kz eens getest. Een wijn app met ratings ed waarmee je barcodes van flessen kan scannen om vervolgens een boel info te krijgen. Werkt best goed. Van de ongeveer 10 willekeurige wijnen kende hij er stuk of 7 | |
rechtsedirecte | maandag 1 augustus 2011 @ 01:58 |
komende vrijdag stap ik in het vliegtuig naar Nederland, kan het niet afwachten om goede Europeese wijnen te proeven tijdens mijn 3 weken vakantie | |
devzero | maandag 1 augustus 2011 @ 03:53 |
Er zijn natuurlijk allerlei variaties te bedenken met vier 7 euro wijnen en twee redelijke 35 euro wijnen (maar een goede barolo van 35 euro vinden is ook niet makkelijk). Alleen vraag ik me af of je dan niet het doel van een wijnpakket voor bij schiet. Neem dan 3 goede wijnen uit 3 verschillende streken ipv 2 goede en een paar afdankertjes. @rechtedirecte: veel plezier met je wintervakante ![]() | |
fruityloop | maandag 1 augustus 2011 @ 08:38 |
Een fatsoenlijke Brunello zo bij de wijngaard, van 2006, koste ons in Montalchino nog steeds 25 euro, dus 1 zo'n wijn in dat pakket zou weinig geld over laten voor die andere 5 wijnen. ![]() | |
Ferdii | maandag 1 augustus 2011 @ 12:28 |
daarom slaat dat hele pakket nergens op ![]() gewoon een zoet houdertje, maar geen pakket waarvan je denkt, laat ik hier nog eens iets bestellen. | |
Stansfield | maandag 1 augustus 2011 @ 14:17 |
Wat zijn goede wijnen voor een beginnend wijndrinker met 0 ervaring in wijnen? | |
fruityloop | maandag 1 augustus 2011 @ 14:45 |
Hmm, wil je rood, wit of rosé? En wil je zo een borrelwijn voor 's avonds, eentje bij de bbq, of bij een speciaal gerecht? | |
Stansfield | maandag 1 augustus 2011 @ 14:47 |
Kun je nagaan hoeveel verstand ik er van heb ![]() In eerste instantie voor bij het eten. Dus om wijn te drinken bij speciale gerechten. Dus wit en rood. Een rosé tip is ook altijd welkom trouwens. | |
fruityloop | maandag 1 augustus 2011 @ 14:56 |
Wij hebben laatst een wat zoetere rode Duitse wijn (Dornfelder) gedronken bij een lekker pittige chili con carne, dat was erg geslaagd. Sowieso kan je es beginnen met een mooie zelfgemaakte bolognese saus, met een scheutje van de rode wijn die je er bij gaat drinken er doorheen.(bij de AH een Farnese Sangiovese 2009 zou je es kunnen proberen, kost ~5 euro meen ik) Sowieso ben ik wel een fan van Italiaanse rode wijnen, maar dat is uiteraard erg persoonlijk. | |
Stansfield | maandag 1 augustus 2011 @ 15:02 |
Het is dus eigenlijk handiger als ik eerst een gerecht ga maken en daar dan even een bijpassende wijn bij zoek of me laat informeren in een locale slijterij ofzo? | |
fruityloop | maandag 1 augustus 2011 @ 15:04 |
Dat is inderdaad 1 route, en als je wat verder bent qua kennis/smaken van wijnen, kan je zelf wel een beetje inschatten of iets een lekkere combinatie zal gaan worden. Onze Gall&Gall heeft een wijnliefhebber achter de toonbank, en die komt soms met erg originele sugesties, maar dat verschilt per slijter. Heb je al een gerecht in gedachten? Misschien kan men hier een leuke tip geven. | |
Ferdii | maandag 1 augustus 2011 @ 15:04 |
lokale lijsterijen hebben weinig verstand van de wijn over het algemeen. Beter ga je naar een plek waar je ook wat kan proeven. Bijvoorbeeld een betere wijnhandel of de makro ![]() | |
Stansfield | maandag 1 augustus 2011 @ 15:10 |
Ik woon redelijk in de buurt van de salentein daar kan je ook wel aardige wijnen kopen of heb ik dat mis? www.desalentein.nl | |
fruityloop | maandag 1 augustus 2011 @ 15:25 |
Malbec's kunnen inderdaad goede en naar mijn smaak lekkere wijnen zijn, die verkopen ze zo te zien ook. Maar goed, dit zijn wel wijnen uit de categorie ~20 euro (of meer) denk ik zo, is dat wat jij ook in gedachten had qua budget? | |
Stansfield | maandag 1 augustus 2011 @ 15:28 |
Hun El Portillo wijnen zijn al een stuk beter geprijsd. http://www.gavi.nl/salentein_portillo | |
fruityloop | maandag 1 augustus 2011 @ 15:28 |
Ik zou daar eens lekker een stuk Black Angus bestellen, met een mooie rijpe Malbec erbij, dat zou erg lekker moeten zijn. ![]() | |
devzero | zondag 14 augustus 2011 @ 02:58 |
Voorgerecht: een soort van ceviche met st jacobsschelpen (familie uit de golf van mexico). De marinade is vrnl citroen sap. Het geheel is licht zurig, klein beetje zoet en klein beetje zout. Wat voor wijn? Ik weet niet of een droge wijn er goed bij past, dus ik dacht in eerste instantie aan wat meer "uitbundigers" als een nieuw zeeland sauvignon blanc of anders een riesling. Maar na een proef-batch vanavond bedacht ik dat een (demi-)sec sparkling (proseco?) mischien wel leuk is. Iemand ideeen of ervaring met ceviche en wijn? | |
devzero | maandag 22 augustus 2011 @ 18:07 |
Proceso it was. | |
rechtsedirecte | dinsdag 30 augustus 2011 @ 20:40 |
![]() gister een half doosje besteld maar zit er over te denken om nog er nog een bij te bestellen om alvast een voorraadje "wit" aan te leggen voor de zomer. | |
Pizzaman | donderdag 15 september 2011 @ 17:10 |
Ik ben vandaag maar eens begonnen met het invoeren van mijn wijn-collectie in CellarTracker. Een heel gedoe, maar ik raak het overzicht een beetje kwijt. Iemand anders die daar ook gebruik van maakt? | |
Pietverdriet | donderdag 15 september 2011 @ 17:14 |
Luister nu eens naar ome piet en ga bij remarkable wines langs. Dat schopt kont, beste wijn met een afstand die ik in NZ gedronken heb, en we zijn bij veeeeeel wijnboeren geweest. | |
devzero | donderdag 15 september 2011 @ 17:53 |
Sinds een paar weken. Daarvoor had ik alles in een mysql database met een php wrapper, maar dat was me net iets te amateuristisch. Gelukkig had ik maar 51 verschillende soorten wijn, dus met de hand invoeren duurde niet te lang. Ik vind de oude interface overigens niets, die nieuwe 'beta' ziet er een stuk minder chaotisch uit. | |
Pizzaman | donderdag 15 september 2011 @ 18:02 |
Ja die nieuwe beta die ze hebben proefdraaien ziet er inderdaad een stuk beter uit. Ik heb ook geen gigantische hoeveelheid wijn, maar mijn Excel-bestandje werd toch een beetje te onoverzichtelijk. ![]() | |
Pizzaman | vrijdag 16 september 2011 @ 13:20 |
Voor de geïnteresseerden:http://waat.nl/Wijnpakket(...)her-en-Wijnwaardebon | |
Pietverdriet | vrijdag 16 september 2011 @ 13:25 |
Vraagje aan de mensen die op die wijnvoordeel aanbieding zijn ingegaan, was het wat? Wat had je besteld en hoeveel betaalde je nu en hoe smaakten ze? | |
Z | vrijdag 16 september 2011 @ 13:43 |
Ik kom over een paar jaar bij je terug. Ik heb bewaarwijnen besteld. Ik vond de keuze een beetje tegenvallen, maar ach, het ging om een tientje (en een klein beetje bijleggen). | |
fruityloop | zaterdag 17 september 2011 @ 12:08 |
Ik heb die bon nog in de mail staan, we moeten nog steeds een keer kijken. De eerste keer zagen we niks speciaals. Afgelopen weken hebben we veel Kretenzer wijn gedronken, oa de Lyrarakis Kotsifali 2009. Die was top, maar uiteraard niet te krijgen in Nederland. | |
bear87 | zaterdag 17 september 2011 @ 18:04 |
Het was zeker wat, ik had 2 bonnen (2 adressen ![]() Proef pakket heb ik nog 3 flessen van liggen, en van die Las Moras Reserva Chardonnay heb ik inmiddels meerdere dozen laten komen, echt een ontdekking voor mij. Van het proefpakket Zuid Afrika vond ik de Lyngrove estate reserva chardonnay fantastisch. Echt erg lekker. | |
Pietverdriet | zaterdag 17 september 2011 @ 19:05 |
Quanta kosta? | |
Pizzaman | zaterdag 17 september 2011 @ 22:09 |
Iemand die nog naar de Nederlandse Wijnfeesten gaat komend weekend? Ik heb nog geen kennis gemaakt met de Nederlandse wijnen dus ik ga maar eens kijken denk ik. | |
Ferdii | zaterdag 17 september 2011 @ 22:11 |
WaAr is dat dan? Heb enkele keer een solaris of regent op van Nederlandse bodem maar vond het niks ![]() | |
Pizzaman | zaterdag 17 september 2011 @ 22:30 |
Www.nederlandsewijnfeesten.nl Het is in Groesbeek, wat vond je precies niks aan de Nederlandse geproefde wijnen? | |
Ferdii | zondag 18 september 2011 @ 12:41 |
Voor amelijk de prijs kwaliteit ![]() ![]() Iemand nog een leuke wijn tip voor bij maanvis? (Mola Mola) ![]() Blijkt een redelijk vette vis te zijn, dacht zelf aan een mooie pouilly fuisse of volle sauv blanc. Iemand iets anders leuks? ![]() | |
bear87 | zondag 18 september 2011 @ 14:53 |
http://www.wijnvoordeel.n(...)Chardonnay::161.html http://www.wijnvoordeel.n(...)Chardonnay::269.html Ik had de Las Moras toen voor een aanbiedingsprijs ![]() ![]() | |
Molleman | woensdag 28 september 2011 @ 12:41 |
Vandaag op ibood weer een bon van 40 euro voor maar 10 euro. | |
Z | woensdag 28 september 2011 @ 13:42 |
Ik had het gezien, eerst maar even het assortiment bestuderen. Op het eerste gezicht veel mee duurdere wijnen dan de vorige aanbieding. | |
bear87 | woensdag 28 september 2011 @ 15:13 |
Heb te snel besteld, je moet bijna alles hier per 12 flessen bestellen en de verzendkosten zijn ook vrij hoog met 7,95 euro. Heb mijn bestelling weer geannuleerd, wijnvoordeel.nl vind ik veel fijner. | |
UIO_AMS | woensdag 28 september 2011 @ 15:15 |
Goede wijnen daar in Canada. Prijzig ook. En niemand die naar Europa verscheept. Niet dat dat nu noodzakelijk is. | |
Pizzaman | woensdag 28 september 2011 @ 16:43 |
Nog echte Canadese Eiswijn gedronken? | |
Pietverdriet | woensdag 28 september 2011 @ 16:45 |
http://www.canadafood.nl/ importeert canadese wijn en andere zaken. Canadese ijswijn heb ik daar wel eens vandaan, erg lekker | |
Z | woensdag 28 september 2011 @ 16:50 |
Dank voor de link. Zou je zeggen dat Canadese IJswijn lekkerder is dan bijvoorbeeld Duitse? | |
Pizzaman | woensdag 28 september 2011 @ 16:54 |
Ik was in de veronderstelling dat je IJswijn altijd met ei schreef, maar dit geldt niet voor de Canadese variant aan jullie schrijfwijze te zien? | |
Pietverdriet | woensdag 28 september 2011 @ 16:55 |
Generiek? Nee | |
Pietverdriet | woensdag 28 september 2011 @ 16:56 |
Eiswein (D) of IJswijn (NL) of Icewine (E) Vin de glace (F) | |
UIO_AMS | woensdag 28 september 2011 @ 17:12 |
Ah toch. De wijnproducenten die wij bezocht hebben, leveren in ieder geval niet binnen Europa. | |
UIO_AMS | woensdag 28 september 2011 @ 17:13 |
Ja. Nou ja, geproefd. Was wel ok, maar ik ga daar niet zoveel geld voor neerleggen. Canada was al duur zat. | |
wiijntje | donderdag 29 september 2011 @ 23:07 |
Sorry hoor, maar al dat online kopen - waarom niet gewoon naar een echte wijnhandel/winkel, je daar laten adviseren en proeven = toch veel leuker!? | |
Pietverdriet | donderdag 29 september 2011 @ 23:11 |
Ik ga graag bij wijnboeren langs, maar zoveel goede zijn er nl niet. | |
Quantic | donderdag 29 september 2011 @ 23:18 |
Er zijn genoeg verborgen pareltjes.... | |
Pietverdriet | zaterdag 1 oktober 2011 @ 23:52 |
Heb een flesje marchese antinori chianti classico riserva 2005 bijna op, heerlijk.![]() Ik zit te dubben een dozijn of drie 2006 hiervan te kopen en een jaar of 5-10 weg te leggen... | |
Ferdii | zondag 2 oktober 2011 @ 01:04 |
Kan me goed voorstellendat ie goed was. Antinori heeft gewoon erg goede wijnen. Heb er de tignanello wel eens van op. Erg lekker ![]() | |
Pietverdriet | zondag 2 oktober 2011 @ 08:56 |
Jep, die is ook erg goed, dronk die een jaar geleden bij het schulte hues bij het hoofdgerecht. Ze maken al wijn sinds 1385 trouwens, hebben nogal wat ervaring dus. | |
Z | zondag 2 oktober 2011 @ 12:44 |
Ik heb gister een "masterclass" Riedel gehad. Was wel heel leuk en het werd heel duidelijk dat verschillende wijnen in verschillende glazen horen. Wel een dure grap alleen, die Riedel glazen. | |
devzero | zondag 2 oktober 2011 @ 20:27 |
Riedel glazen zijn mooi en prijzig. Ik heb een aantal verschillende sets Spiegelau, bevalt me ook prima. Volgens mij is Spiegelau tegenwoordig van Riedel. Ik zag een paar jaar geleden een hele mooie set 'vintage' kristal glazen in een 'glas' zaak in Parijs, maar helaas niet gekocht. Ik verwachte dat van de 6 er toch minstens 2 zouden breken in mijn hand bagage terug naar de US. | |
devzero | maandag 10 oktober 2011 @ 16:24 |
Interessant stuk: The New Rules of Wine | |
Pietverdriet | maandag 10 oktober 2011 @ 16:43 |
Mijn lievelingswijnglas is ![]() By Duralex | |
Pietverdriet | maandag 10 oktober 2011 @ 16:44 |
Voor dat geld koop ik liever wijn. | |
Pietverdriet | maandag 10 oktober 2011 @ 16:47 |
![]() Correct, bij het dubbel blind testen komt een Sekt er altijd als de lekkerste uit, ver boven dure champagnes, Furst von Metternich | |
Pietverdriet | maandag 10 oktober 2011 @ 16:49 |
Oh en ik heb er eentje toe te voegen, Lang leve de schroefdop, fuck de kurk | |
tjoptjop | maandag 10 oktober 2011 @ 16:51 |
Ah, rode wijn fris drinken is dus niet raar. Ik doe meestal een (half)uur voor het drinken zo'n vriesmanchet om de fles zodat de wijn wat kan afkoelen (heb geen koele bergplaats dus temp is vaak iets van 20-22 graden). Vind ik vaak lekkerder, meer veel mensen vinden dat raar als ze hier aan de wijn zitten. Heb de temperatuur nooit gemeten maar vermoed dat die zo op 14-17 graden zit. Overigens, als ik geen kurkentrekker ter hand heb duw ik de kurk meestal gewoon naar binnen. Dat met die schoen lijkt me tamelijk omslachtig. | |
Pietverdriet | maandag 10 oktober 2011 @ 16:54 |
Ik drink het op keldertemperatuur, of iets daarboven. In de zomer koel ik graag een Chianti, heerlijk | |
Ferdii | maandag 10 oktober 2011 @ 17:10 |
Bij veel rode wijnen komt alleen het buquet niet goed los als je hem te koud drinkt. Ook kan hij zuurtjes krijgen door een te lage temperatuur. Ik ben geen voorstander van te koude rode wijn. Ook chianti 's of beaujolais koud is niet voor mij weggelegd ![]() Afgelopen week bij de Makro een mooie wijn van de maand geproefd, malbec Rigal uit de cahors in frankrijk | |
Pietverdriet | maandag 10 oktober 2011 @ 17:13 |
Hebben het niet over koud, maar gekoelde, Ik heb geen bok op rode wijn van 30 graden in de zomer | |
Z | maandag 10 oktober 2011 @ 17:22 |
Glazen zijn idioot duur, maar het was uiterst duidelijk dat van sommige wijnen niets overblijft als je het uit een 'verkeerd' glas drinkt. | |
Pietverdriet | maandag 10 oktober 2011 @ 17:24 |
De kracht van het gelul er om heen. Autosuggestie noem je dat. | |
Z | maandag 10 oktober 2011 @ 17:35 |
Daar ben ik het niet mee eens, natuurlijk speelt het verhaal mee en wordt het dik aangezet en worden er exemplarische wijnen gebruikt, maar het verschil proef je. | |
Pietverdriet | maandag 10 oktober 2011 @ 17:38 |
Als jij daar gelukkig mee bent, Zolang die test niet dubbelblind is hou ik het op autosuggestie | |
Ferdii | maandag 10 oktober 2011 @ 17:45 |
ook gekoeld is het voor mij niets, in de zomer drink is sowieso geen rood ![]() | |
Z | maandag 10 oktober 2011 @ 17:53 |
Die autosuggestie geldt natuurlijk ook als je dubbelblind test en geen verschil verwacht. Het enige waar ik het niet mee eens ben, is je stelligheid, je hebt natuurlijk een punt, je telt het alleen te zwaar mee imho. | |
rechtsedirecte | maandag 10 oktober 2011 @ 19:52 |
amen tijd terug trouwens dat ik een lekker wijn heb opgedraait...maar ja, Mevr.RD drinkt geen wijn dus dan pak ik niet zomaar een fles voor mijzelf | |
Pietverdriet | maandag 10 oktober 2011 @ 20:07 |
Je hoeft hem niet in een keer leeg te drinken, schroefdop erop, flesje in de koelkast, blijft dagen goed. | |
devzero | maandag 10 oktober 2011 @ 20:42 |
Er zal misschien wel een gedeelte autosuggestie mee spelen, maar ik proef wel degelijk een verschil. Of beter gezegd, ik ruik een verschil en dat bepaalt toch voor een groot deel de smaak. Ik denk alleen niet dat ik het verschil zal ruiken tussen een $15 speigelau of een $50 riedel glas, maar ik merkte wel degelijk het verschil met mijn oude "thee kopjes". En verder wil het oog ook wat. Werkt inderdaad prima. Ik heb ook een vacuumpompje, maar ik heb geen flauw idee of dat nou beter is. | |
Ferdii | maandag 10 oktober 2011 @ 21:27 |
Krijg zelf het idee dat een pompje geen enkele zin heeft :-) | |
devzero | dinsdag 11 oktober 2011 @ 04:40 |
De discussie is al eens langsgekomen en ik dacht dat de conclusie was dat de beste methode was om 'een gas' wat zwaarder dan lucht in de fles te brengen om het 'af te sluiten'. | |
rechtsedirecte | dinsdag 11 oktober 2011 @ 05:33 |
deze methode gebruik ik altijd en werkt prima, wijn blijft weken goed | |
Pietverdriet | dinsdag 11 oktober 2011 @ 08:03 |
Koolzuur of Stikstof ofzo? | |
rechtsedirecte | dinsdag 11 oktober 2011 @ 08:45 |
Argon http://www.winesave.com/ | |
Z | dinsdag 11 oktober 2011 @ 11:20 |
Maar dan nog werkt het niet langer dan een week toch? | |
Pietverdriet | dinsdag 11 oktober 2011 @ 15:20 |
Het probleem is zuurstof, als je dat weet uit te bannen en goed luchtdicht afsluit, preferabel ook nog koelt, dan kan het lang werken | |
Madame_Paon | dinsdag 11 oktober 2011 @ 15:23 |
Ik drink soms wijn uit een fles met schroefdop die al weken open is. ![]() En ik vind het eigenlijk nog net zo vies als een jaar geleden .. hoe kan dat? ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 11 oktober 2011 @ 15:28 |
Natuurlijk, je kan ook azijn drinken, of het lekker is, is een tweede QED | |
Madame_Paon | dinsdag 11 oktober 2011 @ 15:31 |
![]() | |
Pizzaman | dinsdag 11 oktober 2011 @ 15:36 |
http://nl.wikipedia.org/wiki/Quod_erat_demonstrandum![]() | |
Madame_Paon | dinsdag 11 oktober 2011 @ 15:41 |
Oké ..... ? Wijn moet je toch leren drinken? Daarom vraag ik me af waarom ik het nog steeds net zo vies vind als een jaar geleden. | |
Pietverdriet | dinsdag 11 oktober 2011 @ 17:28 |
Als je het vies vind hoe verwacht je dan het verschil te proeven tussen wijn die veel te lang open staat (niet lekker) en wijn die jij niet lekker vindt? | |
Madame_Paon | dinsdag 11 oktober 2011 @ 17:33 |
Ook wijn die net open is, vind ik nog steeds niet lekker. Ik proef serieus geen verschil tussen wijn die net open is en wijn die al 3 weken open is ... Dan ga ik me toch afvragen of ik het ooit lekker zal vinden. | |
Pietverdriet | dinsdag 11 oktober 2011 @ 17:35 |
Ach, ik vond olijven ook smerig, nu vreet ik ze bij de vleet. | |
rechtsedirecte | dinsdag 11 oktober 2011 @ 20:21 |
![]() en dan nog maar te zwijgen over anchovis | |
Z | dinsdag 11 oktober 2011 @ 21:12 |
Ik heb het idee dat die vacuvin alleen werkt als er nog veel wijn in de fles zit. | |
rechtsedirecte | dinsdag 11 oktober 2011 @ 22:52 |
het enige nadeel van argon (of ander gas) is wel dat je de fles rechtop moet bewaren. Anders is het oppervlakte wat gesealed moet worden te groot | |
Pietverdriet | dinsdag 11 oktober 2011 @ 23:57 |
Hoeveel flessen doe je met zo een spuitbus? | |
Bravebart | woensdag 12 oktober 2011 @ 00:09 |
Onzin, oppervlakte maakt niet uit voor de diffusie van zuurstof in de wijn. Alleen als bijvoorbeeld je fles ligt en een deel van je wijn zit in je hals, ofwel je fles zit voor ongeveer de helft of meer vol, dan zal een deel van je zuurstof direct de wijn in diffunderen zonder eerst door de argon te moeten... | |
devzero | woensdag 12 oktober 2011 @ 16:34 |
Hij denkt neem ik aan dat als de fles niet recht staat, het oppervlakte wat bedekt moet worden met argon groter is en je dus meer moet gebruiken en dus je bus eerder leeg is; niet waar helaas want het oppervlak blijft het zelfde. [ Bericht 1% gewijzigd door devzero op 12-10-2011 16:45:48 ] | |
Pietverdriet | woensdag 12 oktober 2011 @ 17:06 |
Nee hoor, als een fles half leeg is en hij staat is het opp de cirkelvormige doorsnee van de fles, als hij lig de veel grotere flesvorige doorsnede | |
Pietverdriet | woensdag 12 oktober 2011 @ 17:08 |
Tja, ik dacht dus ook dat de truuk was dat je de lucht in de fles vervangt door argon (of een ander inert gas) en er dan geen zuurstof meer in de fles zit | |
devzero | woensdag 12 oktober 2011 @ 19:39 |
Ik had begrepen dat je een 'klein laagje' argon in de fles 'giet', genoeg om een tijdelijke barriere tussen de wijn en de rest van de zuurstof te bewerkstelligen. Ja, dat klopt, het oppervlak van de wijn dat je moet bedekken is afhankelijk van de hoek. Maar of je de fles recht op bewaard of schuin zet, zal voor het volume van het gas wat nodig is niet uitmaken (tenzij je het zo schuin zet dat de bodem onbedekt komt en het volume wel zal veranderen). | |
Chase_Utley | woensdag 12 oktober 2011 @ 19:42 |
De enige rode wijn die ik heeel lichtjes gekoeld lekker vind is een Pinot Noir. | |
rechtsedirecte | woensdag 12 oktober 2011 @ 19:44 |
dit dus | |
Bravebart | woensdag 12 oktober 2011 @ 23:42 |
Uuh, huh, natuurlijk wel. Je oppervlakte is zo klein mogelijk als je fles precies rechtop staat, bij elke hoek groter dan dat zal je contactoppervlak groter worden en je dus een groter volume aan argon nodig hebben om dezelfde laagdikte argon te bereiken. Of praten we nu enorm langs elkaar heen? ![]() | |
devzero | donderdag 13 oktober 2011 @ 04:28 |
Misschien zit ik wel verkeerd, maar ik denk aan het volume in een cylinder en dat is afhankelijk aan de straal van de fles (constant) en de hoogte van de hoeveelheid (vloeibaar) gas. Zeg dat je altijd 1 centimer "bedenking" wil, dan is dat dus ook constant en dus is het volume constant ongeacht de hoek van de fles. Tenzij natuurlijk de bodem onbedekt raakt, want dan is het geen cylinder meer. edit: ![]() | |
rechtsedirecte | vrijdag 21 oktober 2011 @ 07:39 |
![]() voorjaar....dus tijd voor een Sauvignon Blanc en dit is wat de website (waar ik het verleden jaar kocht) er over te zeggen had. en het is inderdaad een prachtige Sauvignon...dus nog maar een glaasje | |
fruityloop | vrijdag 21 oktober 2011 @ 08:28 |
Klinkt lekker, vooral het woordje voorjaar. Hier zitten we nu aan de nachtvorst. ![]() ![]() Wij hebben voor die bon bij wijnvoordeel deze Morello Barolo DOCG 2007 gekocht trouwens, is niet gek voor 5,95 de fles. ![]() ![]() | |
Z | vrijdag 21 oktober 2011 @ 08:40 |
Ik heb afgelopen weekend een 'Loimer Riesling Steinmassl' en een 'Pesquera' gedronken. Vooral die Riesling was fantastisch, maar dat mag ook wel voor die prijs. http://www.loimer.at/loimer/m1_loimer.html http://www.pesqueraafernandez.com/ | |
fruityloop | vrijdag 21 oktober 2011 @ 08:58 |
Sowieso zijn er veel goede wijnen in/uit Spanje te krijgen. De Muller is ook een prachtig wijnhuis bijvoorbeeld. Hun Porpores Riserva 2006 is een prachtige blend die elk jaar beter gaat smaken. ![]() | |
Z | vrijdag 21 oktober 2011 @ 09:23 |
Dat is een Priorat toch? | |
fruityloop | vrijdag 21 oktober 2011 @ 09:48 |
Nee, helaas niet. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 21 oktober 2011 @ 10:06 |
En? Is het wat? | |
fruityloop | vrijdag 21 oktober 2011 @ 11:47 |
Jah, eigenlijk wel. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 21 oktober 2011 @ 14:02 |
Okay Had vorige week een fles barolo bij de aldi in Duitsland gekocht, in het zelfde prijssegement, die heb ik in een saus gekiept. | |
fruityloop | vrijdag 21 oktober 2011 @ 15:34 |
Deze kan je voor de smaak door de saus doen, en dan de rest er gewoon bij opdrinken. ![]() | |
Z | zondag 23 oktober 2011 @ 20:44 |
Vandaag een port gekocht van 60 piek. | |
bear87 | zondag 23 oktober 2011 @ 23:02 |
Ik heb laatst een fles port gekocht, maar bleek toch niet een 'tawny' te zijn. Een late bottled vintage nogwat, ik dacht dat zal wel lekker zijn...maar hij is mij te zoet. Is een Tawny aanzienlijk minder zoet? Ik word hier namelijk niet blij van. | |
devzero | maandag 24 oktober 2011 @ 02:30 |
Port is per definitie natuurlijk zoeter dan de meeste "gewone" wijn. Een Late Bottled Vintage is vaak bedoeld als "vintage" wijn, maar was achteraf toch niet in zo'n goed jaar (even kort door de bocht). Het grote verschil met een tawny, is dat een LBV vaak in de fles rijpt en een tawny in een vat. Ik drink niet vaak port, maar zover ik me kan herinneren is tawny vaak zoeter. Hoeveel ervaring heb je met tawnies? | |
bear87 | maandag 24 oktober 2011 @ 11:18 |
Ik heb nul ervaring met Port. In Portugal vind ik het wel lekker, maar thuis nog niks gevonden wat ik echt lekker vind. Ik hou erg van kaas en het schijnt zo'n fijne begeleider te zijn van kaas..vandaar dat ik zo graag in de Port iets wil vinden van mijn smaak. | |
devzero | maandag 24 oktober 2011 @ 17:28 |
Harde kazen als oude boerenkaas of een blauwschimmel kaas zijn vaak wat zouter en vettiger en gaan daarom prima met zoute port. Zachtere kazen als brie vind ik dan weer niet gaan. Ik zelf vindt grahams six grapes wel lekker; een beginners port die niet al te duur is. Maar ik drink bijna geen port, want na eten drink ik liever een single malt bij de koffie en een fles port drink je niet zo snel in je eentje op (en kan maar een paar weken mee als je hem opent). | |
Pietverdriet | maandag 24 oktober 2011 @ 17:30 |
Ben je op zoek naar een droge port of een iets minder zoete port? | |
bear87 | maandag 24 oktober 2011 @ 18:02 |
@ Piet Ik wil geen zoetigheid, ik zoek een droge! | |
rechtsedirecte | donderdag 27 oktober 2011 @ 10:01 |
Grove Mill Grand Reserve Riesling 2010doosje besteld om te bewaren.....met deze Riesling moet dat lukken., laatst op een proeverij een 15 jaar oude Riesling geproeft en dat was echt fantastisch. [ Bericht 70% gewijzigd door rechtsedirecte op 27-10-2011 10:09:15 ] | |
rechtsedirecte | zaterdag 29 oktober 2011 @ 09:41 |
even een vraagje aan de echte wijnkenners (ik noem mijzelf liever geen kenner maar een liefhebber) De ruimte waar ik mijn wijn bewaar is donker maar heeft geen constante temperatuur. Niet optimaal maar het zij zo, nu schommelt de temperatuur en loopt het op van 9 graden in de winter tot 15-16 graden in de zomer maar dit verloop van temperatuur gaat wel heel geleidelijk. Denken jullie dat dit veel invloed heeft op het bewaren van de wijn? | |
fruityloop | zaterdag 29 oktober 2011 @ 11:47 |
Veel, als in door jou merkbare invloed? Dat lijkt me van niet, maar er zal vast wel enige invloed zijn. | |
Z | zaterdag 29 oktober 2011 @ 12:56 |
En volgens mij heeft de hoge temperatuur meer invloed dan het langzame schommelen. 7-9 graden is ideaal geloof ik. | |
Ferdii | zaterdag 29 oktober 2011 @ 13:17 |
Over het algemeen zijn temperatuur schommelingen en hoge temperaturen beide niet goed vOor de wijn. Het verouderd er sneller door waardoor je zuren in je wijn krijgt. In elke mate beide van invloed zijn durf ik niet te zeggen. Ik zou je niet te druk maken over die temperaturen, zeker niet omdat het langzaam gaat en de verschillen niet extreem groot zijn Ik zou je pas druk maken als de temp in de zomer overdag naar de 20-26 gaat en op een iets koudere dag direct 10 graden lager ![]() Hier staat de klimaatkast op 13/14 graden, doet het nog altijd prima ![]() | |
rechtsedirecte | zaterdag 29 oktober 2011 @ 22:09 |
Dank je allemaal voor je antwoorden. Een wijnmaker bij een van de wijngaarden hier in NZ vertelde mij dat zelfs een oude koelkast prima voldoet om wijn op een graad of 5 te bewaren., Dus toch maar eens kijken of ik er eentje op de kop kan tikken waar ik een fles of 60 in kwijt kan | |
fruityloop | maandag 31 oktober 2011 @ 09:53 |
Wij hebben van het weekend een "super tuscan" van de Lidl geprobeerd, de Sangiovese/Syrah blend. (er was ook een Sangiovese/Cabernet variant). En dat was niet echt de moeite, mijn eerste reactie was "is deze verdunt met water ofzo?". Slap, geen diepgang, zeker niet voor herhaling vatbaar. Deze dan weer wel, de Griekse Nemea agioritiko. ![]() | |
Z | maandag 31 oktober 2011 @ 10:10 |
Ik geloof zo dat die Griek lekker is, fles ziet er wel heel cheap uit alleen! Ik heb een uitstekende Dolcetto gedronken (Gianfranco Alessandria, Monforte d'Alba), heel lekker. | |
fruityloop | maandag 31 oktober 2011 @ 11:00 |
Hij is ook écht cheap, 3,99 zo uit mijn hoofd. En het is een wijn van een consortium uit Nemea, niet een individuele wijnproducent. Het achter-etiket is ook typisch lidl, met hetzelfde riedeltje in 7 talen. Maar met die landen-weken komen er soms wel geinige wijnen voorbij. Bij de Spaanse week hadden ze een 2008 Priorat voor 7 euro oid, daar gaan we binnenkort ook eentje van open trekken. | |
Pietverdriet | maandag 31 oktober 2011 @ 13:46 |
Ik vrees dat je een droge port in nl met een lantaren moet zoeken. | |
devzero | maandag 31 oktober 2011 @ 18:01 |
Ik heb het idee dat grote temperatuur schommelingen (zeg >3 graden op 1 dag) meer "schade" kan aanrichten dan een paar graden te warm of te koud omdat bij grote schommelingen in volume er meer zuurstof in/uit de fles wordt gezogen. Vrnl theoretisch als je niet langer dan 5-10 jaar bewaard, maar als je je bordeaux flessen 40 jaar wil bewaren, dan kan het zeker uitmaken. Een koelkast zou prima gaan: ik zou dan wel even op zoek gaan naar een 'externe' thermostaat met een temperatuur probe in de koelkast en een relais op je stopcontact: vaak nauwkeuriger en je kunt de temperatuur wat hoger zetten. Zorg voor wat natte watten zodat de luchtvochtigheid niet te laag wordt. | |
Pietverdriet | maandag 31 oktober 2011 @ 18:12 |
Huis met een wijnkelder is ideaal natuurlijk. | |
devzero | maandag 31 oktober 2011 @ 19:03 |
En dan heb je de ideale wijnkelder met de ideale temperatuur en luchtvochtigheid, maar dan woon je naast een tramlijn waardoor alles de halve dag ligt te schudden. | |
wiijntje | dinsdag 1 november 2011 @ 21:48 |
Mijn wijnkelder schommelt in temperatuur van ongeveer 10 graden in de winter tot maximaal 17 in de zomer. En dat is niet erg als het maar heel langzaam gebeurt. Plotselinge te hoge schommelingen kunnen funest zijn. Heb die Priorato van de LIDL vandeweek gekocht en geproefd, voor het geld is het wel OK, we maken er een "bezoekwijn" van. Geldt ook voor de Riesling 2010 uit de Elzas, prima binnen te houden volgende zomer. | |
Ferdii | woensdag 2 november 2011 @ 12:21 |
blijft leuk dat bijna iedereen een "bezoekers" wijn heeft en wijn voor eigen gebruik ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 2 november 2011 @ 13:54 |
Jullie zetten bezoek foezel voor? Jeez, dat is triest. Ik vind het nu juist leuk vrienden eens te vergasten op een oude barolo of zo, gedeelt smaakt het twee keer beter. | |
fruityloop | woensdag 2 november 2011 @ 14:40 |
Deze jullie niet hoor. ![]() Mijn schoonmoeder was dus helemaal weg van onze Moscadello di Montalcino DOC, maar de rest v/d kelder heeft haar liefde niet. ![]() | |
rechtsedirecte | woensdag 2 november 2011 @ 19:23 |
Ik ben het met je eens Piet, dan moet het alleen wel zo zijn dat de bezoeker een goede wijn weet te waarderen. Anders vind ik het zonde van voor de fles., aan de andere kant probeer ik mensen die weinig tot geen wijn drinken en alles maar "paardenzeik" vinden wel eens te overtuigen door ze een goede fles voor te zetten om te laten proeven hoe een wijn "zou moeten smaken" | |
Pietverdriet | woensdag 2 november 2011 @ 21:33 |
Bezoek dat wijn niet lekker vind krijgt geen wijn, maar bier, water, thee, sap, of desnoods een long island iced tea. | |
devzero | donderdag 3 november 2011 @ 03:28 |
Foezel nee, eerder een barbara of een barbasco dan een barolo. Op een of andere manier is de subset vrienden die van "goede" wijn houden erg klein. Daarentegen wordt de JJ Prum auslese (zeker geen foezel riesling) wel gewaardeerd door de vriend die voornamelijk zoute rode wijn drinkt en de "schuttersbier" drinker is niet ontevreden met een lekkere micro-brewery. | |
UIO_AMS | donderdag 3 november 2011 @ 11:58 |
Met nog de goede en bruikbare tips van de Elzas in het achterhoofd dacht ik jullie weer even te polsen. In het voorjaar ga ik met wat vrienden een lang weekend naar de Loire-streek. Dit keer tussen Saumur en Tours (Vouvray). Weten jullie nog wat goede wijnboeren en restaurants daar? Een goede B&B hebben we al gevonden in de buurt van Chinon. | |
Z | donderdag 3 november 2011 @ 12:27 |
Chinon, dan zit je wel goed. En dit is een fantastisch Pouilly Fumé. | |
UIO_AMS | donderdag 3 november 2011 @ 12:54 |
Goede tip, maar Pouilly sur Loire is bijna drie uur rijden van Chinon. Daar komen we wel een keer als we weer eens in de buurt van Sancerre en zo zitten. | |
Z | donderdag 3 november 2011 @ 13:06 |
Van dit huis heb ik wel eens een lekkere witte Chinon gedronken: http://www.baudry-dutour.fr/ Eén van de lekkerst ruikende wijnen ooit. | |
wiijntje | donderdag 3 november 2011 @ 13:16 |
Sorry maar sommigen begrijpen het verkeerd dat ik "bezoek" slechte wijn serveer: ik vind het alleen zonde om dure wijnen te schenken aan mensen die het er toch niet van af proeven - die zijn blijer met een wat simpeler wijn. Heb wel eens een redelijk goede BDX opengetrokken, prijsklasse ¤25 + en die vonden ze maar niks want wrang (tannines) en zwaar - vinden een Rozeetje lekkerder... En als er bezoek is dan zijn er dat vaak veel, dus om nou gelijk een kist Lynch Moussas 2000 open te trekken voor bij de BBQ vind ik iets te ver gaan. Vandaar dus "bezoekwijnen". En bezoekwijnen zijn trouwens ook goed te drinken want iets wat NIET goed/lekker is gaat de saus of de goosteen in! | |
wiijntje | donderdag 3 november 2011 @ 13:19 |
En trouwens by the way: bezoek waar ik van weet dat ze een GOEDE wijn weten te waarderen en er goed mee omgaan krijgen bij mij de beste flessen uit de kelder! | |
Ferdii | vrijdag 4 november 2011 @ 00:02 |
Bezoek ook zeker het streekje menetou-salon!, ligt onder sancerre. Mooie droge wijnen met veel mineralen ![]() | |
Ferdii | vrijdag 4 november 2011 @ 00:03 |
Oh haha dit bericht gemist ![]() | |
UIO_AMS | vrijdag 4 november 2011 @ 11:35 |
We zijn zeer bekend met Menetou-Salon. Al meerdere keren geweest. Zit één van de beste auberges van Frankrijk: C'heu z'Lib. Voor het eten daar rij ik zo wat kilometers om. En we hebben daar onze vaste adresjes voor wijnen. Na uitgebreide testen ![]() | |
UIO_AMS | vrijdag 4 november 2011 @ 11:37 |
Klinkt goed. We zetten dit adresje op de lijst. | |
Z | vrijdag 4 november 2011 @ 11:44 |
Domaine Chatenoy verkopen ze bij Ton Overmars zie ik, ga ik een keer proberen. | |
UIO_AMS | vrijdag 4 november 2011 @ 11:47 |
Een paar maanden geleden kwam ik er tot m'n grote verbazing achter dat ze bij de Thaise afhaal om de hoek een koelkast vol hadden liggen met de gewone witte van Domaine Chatenoy. Ook goed te drinken, maar als je de Pierre Alexandre te pakken kan krijgen, moet je daarvoor gaan. | |
Z | vrijdag 4 november 2011 @ 11:50 |
Menetou-Salon Sauvignon Blanc AOC Menetou-Salon Domaine de Châtenoy, Pierre-Alexandre Wit 2008, 18.95 De 'gewone' hebben ze ook. | |
UIO_AMS | vrijdag 4 november 2011 @ 11:56 |
Ik zie net op de site van de importeur dat deze ook verkocht wordt bij wijnhandel De Eekhoorn op de Kinkerstraat. Dat is 3 minuten fietsen van huis. ![]() | |
Z | vrijdag 4 november 2011 @ 12:24 |
Dat is eigenlijk mijn favo slijter, en 1 minuut van mijn huis. | |
UIO_AMS | vrijdag 4 november 2011 @ 12:34 |
Het kan niet anders dan dat wij elkaar wel eens zijn tegengekomen, Z. Morgen maar even langs De Eekhoorn. En als hij daar niet staat, maar even doorfietsen naar het Hoofddorpplein. | |
Z | vrijdag 4 november 2011 @ 12:43 |
Ik dacht dat jij op een gracht woonde? | |
UIO_AMS | vrijdag 4 november 2011 @ 12:50 |
Nog steeds. Maar laten we hier niet te veel offtopic gaan. | |
Z | vrijdag 4 november 2011 @ 12:55 |
Dit is ook nog een favoriet Amsterdams adresje van mij. http://wijnwinkel.com/ | |
Z | vrijdag 4 november 2011 @ 21:51 |
We dronken vanavond een Chinon uit 2010 "Les Brossay", hadden m'n schoonouders meegenomen van vakantie. Echt een heerlijke wijn! Praktisch onvindbaar op het internet. Je mag wel een doos voor me meenemen, volgens mij niet eens een dure wijn. | |
Ferdii | vrijdag 4 november 2011 @ 22:36 |
Een mooie (rode) chinon staat ook hier hoog op het verlanglijstje, jammer genoeg zie je die niet zoveel :-( VandDaag solosole op, een vermentino uit Toscane, prima wijn, maar prijs kwaliteit vind ik hem toch aan de dure kant (ong 11 euro) | |
rechtsedirecte | zaterdag 5 november 2011 @ 07:18 |
is dus nu binnen en heb er eentje geopend om deze wijn "jong" te proeven.... gewoon prima wijn voor een bargain prijs...dit kan alleen nog maar beter worden... Ik denk dat ik het flesje alleen soldaat ga maken vanavond nu Mrs.Directe er vanavond niet is | |
UIO_AMS | zaterdag 5 november 2011 @ 11:33 |
Gezien de 50m die ik moet afleggen om daar te komen, zou je denken dat ik daar ook wat vaker naar binnen stap. Maar de wijnen daar zijn net een prijsklasse te hoog voor mij. Heb er wel eens wat gehaald (een mooie premier cru Pommard), maar vind die zaak dus meer voor speciale gelegenheden. Misschien vergis ik mij en zou ik eens beter moeten kijken daar binnen. Dat kan zo als ik naar de kaasboer een paar deuren verder ben geweest. ![]() Van welk wijnhuis is die? Een haastige zoektocht net op het internet leverde alleen een camping op. En daarna werd ik afgeleid. ![]() Nu eerst even douchen en dan op zoek naar wijn en kaas. Als ze bij De Eekhoorn niet de Pierre-Alexandre hebben, rij ik wel door naar Ton Overmars. | |
Z | zaterdag 5 november 2011 @ 11:56 |
Bij de Eekhoorn hadden ze alleen de gewone, niet de Pierre Alexandre (out of stock). De Chinon (van het etiket): Val de Loire Appellation Chinon Contrôlée 2010 Les Brossay Earl du Puy Rigault 37420 Savigny en Veron En de wijnwinkel.com is inderdaad prijzig, maar niet alles en de goedkopere wijnen zijn vaak uitstekend. | |
UIO_AMS | zaterdag 5 november 2011 @ 12:17 |
Dan dus maar niet eerst naar De Eekhoorn. Was je toevallig ook al bij Ton Overmars geweest? | |
Z | zaterdag 5 november 2011 @ 13:49 |
Nope. | |
UIO_AMS | zaterdag 5 november 2011 @ 16:35 |
Het is gelukt. Staan er nu nog een paar bij Ton. Voor de liefhebber. ![]() Nu alleen wachten tot de vriendin terug is van haar weekendje weg voordat ik hem kanmag openen. | |
fruityloop | woensdag 9 november 2011 @ 15:52 |
Eergisteren de 2007 Priorat van de lidl open getrokken uit die Spaanse week van een poosje geleden, en dat was een heel stuk beter dan die zelfuitgeroepen super-tuscan van ze. Leuke wijn, behoorlijke diepgang, met een redelijke pittigheid in de smaak, maar dan niet veroorzaakt door van die schurende tannines ofzo. Deed het erg goed bij wat hert met een zoete cranberry-vijgen saus. | |
Ledig | donderdag 10 november 2011 @ 16:11 |
Twee vraagjes: De bewaaradviezen die op de wijnen staan, zijn die redelijk accuraat of is het toch ook een kwestie van eigen gevoel/opzoeken op internet. En daar aan gerelateerd: van de wijnen die nu in de aanbieding zijn ivm met de feestdagen zoals bijv. barolo uit 2007 bij de aldi en 2008 bij de lidl is er hiervan nog wat de moeite waard om aan te schaffen en dan over 6 a 8 jaar aan te breken? Want er is maar heel weinig info te vinden op het internet (behalve dan dat deze wijnen vaak minder zijn dan de grote namen) | |
Pietverdriet | donderdag 10 november 2011 @ 16:28 |
Probeer er eerst eentje, als die nu als slapjes smaakt zal het nooit wat worden, als hij mooi vol, maar nog scherp smaakt (nog moet rijpen) kan je het proberen. Heb zo op de gok heel wat wijn gekocht die na 5-10 jaar liggen een mooi wijntje werden. Het is geen Petrus maar een redelijke barolo ofzo die na 10-15 jaar lekker rijp is, is erg lekker. En laten we wel zijn, zo een fles kost bij Aldi, Lidl 10-20 euro, koop er een doosje van en leg hem weg ergens waar de temperatuur koel en stabiel is, de kans dat je er wat moois aan overhoudt is veel groter dan dat je een straatje koopt in de staatsloterij. | |
Ferdii | donderdag 10 november 2011 @ 16:56 |
BarOlo van de Lidl enz moet je niet kopen omdat het den bekende naam heeft. Het is niet te vergelijken met een barolo zoals ze zouden moeten zijn... | |
fruityloop | vrijdag 11 november 2011 @ 09:32 |
Een Barolo is ook wel wat meer dan enkel een naam natuurlijk. ![]() Dat zorgt grosso modo wel voor een zekere kwalitatieve ondergrens, maar dit zijn uiteraard wel de wijnen van coöperaties, en uit mindere jaren, dus in die zin zeker niet de beste Barolo's. En net als met de Brunello's uit Montalcino zijn links en rechts rondom Barolo wijngaarden aangeplant, ook op de mindere plekken, waar de nebbiolo druiven helemaal niet zo denderend groeien. Dat zijn dus ook vaak de wijngaarden die leveren aan de coöperaties, waar die haaien van Lidl hun wijnen inkopen voor een habbekrats. Zoals Piet al zei, je kan er soms geluk mee hebben. ![]() | |
Ferdii | vrijdag 11 november 2011 @ 12:25 |
Mee eens ![]() Brunello heeft ook een bepaalde status zoals Barolo dat heeft idd, ook die wordt helaas verpest door geldzucht van boeren en uitknijperij voor grote supermarkt ketens ![]() Jammer dat er geen patent op dit soort wijnen zit waarbij enkel de patenthouder mag beslissen of het op de markt komt ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 11 november 2011 @ 12:28 |
Barolo moet voldoen aan het volgende:
| |
Z | vrijdag 11 november 2011 @ 12:54 |
Gister bij het eten een Le Charme Labory 2006 gedronken (tweede wijn van Cos Labory), in de aanbieding bij de Dirck III in Amsterdam (tientje). Een aanrader, je moet er wel wat bij eten. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 november 2011 @ 13:47 |
Nu koop ik nooit wijn bij de Lidl, maar aan de specials van de Aldi, als ze ineens een brunello voor 12,95 of een barolo reserve voor 14,95 hebben, heb ik me eigenlijk zelden een buil gevallen. Voor wijnen voor die bedragen bij de slijter die ik op zijn advies dan meeneem echter maar al te vaak. Ik verteld altijd precies wat ik zoek, maar krijg dat nooit van een slijter. | |
fruityloop | maandag 14 november 2011 @ 09:13 |
Gisteren de Lidl Chianti Riserva 2008 open gemaakt, en die was niet gek voor de 6,99 die ze er voor vragen. | |
#ANONIEM | maandag 14 november 2011 @ 13:15 |
Gisteren een van de laatste flessen Sangue di Guida open gemaakt, volgens mij dé horror voor wijnliefhebbers... Maar hij is zo lekker... ![]() | |
nielsgeode | zaterdag 19 november 2011 @ 13:58 |
Graag zou ik jullie meningen willen horen. Welke wijn(en) zouden jullie kiezen bij de volgende gerechten: Voorgerecht: Hete pompoensoep met selderij Hoofdgerecht: Vega moksi meti Surinaamse roti Bami Kortom, een Surinaams diner. Ben benieuwd ![]() | |
rechtsedirecte | zaterdag 19 november 2011 @ 19:34 |
ik ken de Surinaamse keuken niet zo goed en kom dan ook niet verder dan een Sauvignon Blanc om de ergste hitte wat te blussen | |
Z | zaterdag 19 november 2011 @ 19:47 |
Bij de roti kan je wel rood drinken. Verder hou ik niet zo van wijn bij pittige gerechten. | |
wiijntje | zaterdag 19 november 2011 @ 22:08 |
Bij soep nooit wijn - twee vloeistoffen passen niet bij elkaar. Surinaamse gerechten ken ik niet - geen idee wat de ingredienten zijn en of er saus bij zit - de saus is vaak smaakbepalend voor een gerecht en daar dient de wijn op worden uitgekozen, niet perse bij het hoofdgerecht zelf. Als het een pikant gerecht is - en daar ga ik van uit - en iets vettig dan zou je er een mooie Riesling auslese of spatlase bij kunnen serveren. Geen LIDL spul maar een mooie, liefst een paar jaar oud en met net iets meer restzoet. | |
Z | zaterdag 19 november 2011 @ 22:11 |
Ik drink anders graag een wijntje bij soep, daar doe ik niet zo moeilijk over. | |
wiijntje | zaterdag 19 november 2011 @ 22:14 |
Volgens de culinaire regels hoort het eigenlijk niet, maar natuurlijk maak je dat zelf wel uit, Maar een dunne soep met wijn = bij mij een zekerheid voor maagzuur | |
Pietverdriet | zondag 20 november 2011 @ 22:39 |
Heb hier wat reviews van wijnen neergezet die ik bij het eten kreeg Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #6 | |
fruityloop | maandag 21 november 2011 @ 12:14 |
Een Duitse rode wijn zoals een Dornfelder zou het wel goed kunnen doen bij die gekruide/pittige gerechten denk ik zo. | |
Z | maandag 21 november 2011 @ 12:58 |
Leuk stukje Piet. | |
rechtsedirecte | zaterdag 26 november 2011 @ 08:45 |
dit dus | |
rechtsedirecte | zaterdag 26 november 2011 @ 08:46 |
en op naar het volgende topic waar we de wijn voor bij het kerstdiner kunnen gaan bespreken |