Wie maakt er een mooie OP?quote:Hier en daar duiken er af en toe topics op over wijn hier in CUL.
Laten we proberen om al deze topics te bundelen in het grote wijntopic.
Vraag je je af wat voor wijn bijv. bij welk gerecht zou passen of wil je ons mee laten beleven in een prachtige fles rode wijn waar je gisteravond van genoten hebt...plaats het hier.
Voor de Fok!kers die werkelijk niets van wijn weten maar er maar al te graag iets over willen leren, hierbij een wiki link over wijn
Verder zijn er Fok!kers onder ons met een behoorlijke kennis van wijn die je graag wegwijs maken en je aan de hand nemen op de ontdekkingstocht door de wondere wereld van wijn.
Maar natuurlijk valt er nog zo veel meer te genieten met wijn uit alle uithoeken van de wereld
Kortom, wijnliefhebbers verenig u en barst maar los..
quote:Op zaterdag 18 juni 2011 02:07 schreef ausweiss het volgende:
Misschien een tip voor onze wijn liefhebbers.
Ik zag net dat ze bij ibood een wijn waardebon ter waarde van 40 euro,
Voor 10 euro aanbieden.
Te gebruiken op wijnvoordeel.nl.
En nee ik werk niet bij een van deze bedrijven,
Ben gewoon een Hollander die veel voor weinig leuk vind.
dit dusquote:Op woensdag 22 juni 2011 20:26 schreef Ferdii het volgende:
kopen jullie nou vaak dit soort proefpakketten? Zelf heb ik altijd het idee dat hier niet de beste wijnen in zitten en daarom maar bij elkaar in een dump pakket zitten, zodat ze alsnog verkocht worden
Nope, geen ervaring meequote:Op woensdag 22 juni 2011 21:20 schreef rechtsedirecte het volgende:
Op mijn vaste webwinkel bieden ze op heden de volgende Franse wijnen aan:
http://www.winesale.co.nz(...)detail.php?wine=5359
en
http://www.winesale.co.nz(...)detail.php?wine=5360
Heeft iemand ervaring met deze wijnen en zijn ze in jullie opinie de moeite waard om aan te schaffen?
p.s. 1 NZ$ is pakweg 0.50 euro (niet helemaal waar wel wat betrefet koopkracht)
Wij gaan normaliter naar fysieke wijnproeverijen, en dan kopen we wat we lekker vinden. Zulke paketten als jij beschrijft hebben altijd wel een paar wijnen waarvan ik denk "mwoa" die doen me toch niet zoveel, en dan is het zonde van het geld.quote:Op woensdag 22 juni 2011 20:26 schreef Ferdii het volgende:
kopen jullie nou vaak dit soort proefpakketten? Zelf heb ik altijd het idee dat hier niet de beste wijnen in zitten en daarom maar bij elkaar in een dump pakket zitten, zodat ze alsnog verkocht worden
Wel met dezelfde blend van die eerste, de Chateau Carbonac Corbierre. En dat levert op zich een lekkere soepele wijn op, als je een flesje bij een reguliere order bij kan voegen, zou ik die zeker eens proberen.quote:Op woensdag 22 juni 2011 21:20 schreef rechtsedirecte het volgende:
Op mijn vaste webwinkel bieden ze op heden de volgende Franse wijnen aan:
http://www.winesale.co.nz(...)detail.php?wine=5359
en
http://www.winesale.co.nz(...)detail.php?wine=5360
Heeft iemand ervaring met deze wijnen en zijn ze in jullie opinie de moeite waard om aan te schaffen?
p.s. 1 NZ$ is pakweg 0.50 euro (niet helemaal waar wel wat betreft koopkracht)
bedankt FL, ben op dit moment net begonnen om mijn voorraad wit aan te vullen voor de zomer dus daar kan hij dan mooi bijquote:Op donderdag 23 juni 2011 09:26 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Wel met dezelfde blend van die eerste, de Chateau Carbonac Corbierre. En dat levert op zich een lekkere soepele wijn op, als je een flesje bij een reguliere order bij kan voegen, zou ik die zeker eens proberen.
Geen ervaring met deze wijnen, echter moet ik erbij zeggen dat ik geen bordeaux fan benquote:Op woensdag 22 juni 2011 21:20 schreef rechtsedirecte het volgende:
Op mijn vaste webwinkel bieden ze op heden de volgende Franse wijnen aan:
http://www.winesale.co.nz(...)detail.php?wine=5359
en
http://www.winesale.co.nz(...)detail.php?wine=5360
Heeft iemand ervaring met deze wijnen en zijn ze in jullie opinie de moeite waard om aan te schaffen?
p.s. 1 NZ$ is pakweg 0.50 euro (niet helemaal waar wel wat betreft koopkracht)
vorige maand een goede nieuw zeelandse sauvignon blanc gedronken, isabel genaamd. Was er mooiquote:Op donderdag 23 juni 2011 20:01 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
bedankt FL, ben op dit moment net begonnen om mijn voorraad wit aan te vullen voor de zomer dus daar kan hij dan mooi bij
Daarom moet je een zulke bordeaux ook een tijdje van te voren open trekken of decanteren, zodat de gassen kunnen ontwijken, dan ruikt ie na een uurtje naar bessen en bloemenquote:Op donderdag 23 juni 2011 20:30 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Geen ervaring met deze wijnen, echter moet ik erbij zeggen dat ik geen bordeaux fan benAls ik muffe stallucht/mest lucht wil ruiken ga ik wel naar een boerderij
zelfs Bob Campbell (wiens mening ik zeer waardeer) was er niet ontevreden overquote:Op donderdag 23 juni 2011 20:33 schreef Ferdii het volgende:
[..]
vorige maand een goede nieuw zeelandse sauvignon blanc gedronken, isabel genaamd. Was er mooi
deze dus:
[ afbeelding ]
Een niet allerdaagse wijn...maar wat een blockbuster!! fantastische wijn om tijdens een koude winteravond te drinken.quote:3 Bridges Durif is an intense deep purple colour with a vibrant purple hue. It displays an aromatic blood plum and dark chocolate nose. The full bodied palate of ripe blackberries, plums and chocolate is supported by toasty American oak contributing vanillin and coconut. The palate is rich with a big tannic mouthfeel combined with sweet fruit and warm alcohol. This wine is perfect to drink now but will age in the medium to long term.
Idd een bordeaux heeft echt even zuurstof nodig anders is ie niet lekker.quote:Op donderdag 23 juni 2011 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daarom moet je een zulke bordeaux ook een tijdje van te voren open trekken of decanteren, zodat de gassen kunnen ontwijken, dan ruikt ie na een uurtje naar bessen en bloemen
Op zich zit je met een chianti best goed voor een lekkere fruitige italiaan. Enige is dat chianti's een licht zuurtje kunnen hebben, zeker de wat goedkopere chianti's. Niet iedereen kan dat waarderen. Ik echter zeker welquote:Op zondag 26 juni 2011 16:35 schreef Madame_Paon het volgende:
N.a.v. het advies in het vorige topic, ben ik naar de slijterij gegaan voor een jonge, Italiaanse, fruitige, rode wijn.
Deze heb ik meegekregen:
Een Chianti uit 2008 van Monteguelfo.
Goede keus of niet?
Zelfs na decanteren blijft het voor mij geen topperquote:Op donderdag 23 juni 2011 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daarom moet je een zulke bordeaux ook een tijdje van te voren open trekken of decanteren, zodat de gassen kunnen ontwijken, dan ruikt ie na een uurtje naar bessen en bloemen
Dat kan jij natuurlijk alleen zelf bepalen.quote:Op zondag 26 juni 2011 16:35 schreef Madame_Paon het volgende:
N.a.v. het advies in het vorige topic, ben ik naar de slijterij gegaan voor een jonge, Italiaanse, fruitige, rode wijn.
Deze heb ik meegekregen:
Een Chianti uit 2008 van Monteguelfo.
Goede keus of niet?
Wat is een karaf?quote:Op maandag 27 juni 2011 15:55 schreef wiijntje het volgende:
Ken de wijn zelf niet, maar 2008 is nog vrij aan de jonge kant voor een Chianti. Ik zou 'm eerst een paar uur in een karaf gooien.
Een soort vaas waar je géén bloemen in zet zegmaar. In dit geval is dat om wijn te decanteren, oftewel te laten ademen. Sommige rijpere wijnen gaan nl nog lekkerder smaken als ze hebben geademd. Dat doe je dus in een karaf, en voor wijn zien die er meestal zo uit.quote:
Waar kun je zo'n ding kopen en hoe lang moet de wijn daarin blijven zitten?quote:Op maandag 27 juni 2011 16:23 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Een soort vaas waar je géén bloemen in zet zegmaar. In dit geval is dat om wijn te decanteren, oftewel te laten ademen. Sommige rijpere wijnen gaan nl nog lekkerder smaken als ze hebben geademd. Dat doe je dus in een karaf, en voor wijn zien die er meestal zo uit.
[ afbeelding ]
Betere supermarkten, kookwinkels, wijnwinkels, amazon, Aldi heeft ze wel eens in de aanbieding.quote:Op maandag 27 juni 2011 16:25 schreef Madame_Paon het volgende:
[..]
Waar kun je zo'n ding kopen en hoe lang moet de wijn daarin blijven zitten?
Wij hebben hem uit een kerstpakket, maar of Madame_Paon zolang kan wachten.quote:Op maandag 27 juni 2011 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Betere supermarkten, kookwinkels, wijnwinkels, amazon, Aldi heeft ze wel eens in de aanbieding.
Overschenken (voorzichtig) en een uurtje laten ademen, of wat langer.
Nog 1 keer proberen en dan even wat geld er aan uitgeven, zeg 20 piek.quote:Op dinsdag 28 juni 2011 15:22 schreef Madame_Paon het volgende:
Na het drama van het openen van de fles ( Kurk muurvast in wijnfles ), heb ik de Chianti voor het eerst gedronken.
Gatver.
Ik heb nog nooit zulke vieze wijn geproeft.
Wat vond je er dan precies niet lekker aan?quote:Op dinsdag 28 juni 2011 15:22 schreef Madame_Paon het volgende:
Na het drama van het openen van de fles ( Kurk muurvast in wijnfles ), heb ik de Chianti voor het eerst gedronken.
Gatver.
Ik heb nog nooit zulke vieze wijn geproeft.
quote:Op dinsdag 28 juni 2011 15:45 schreef knuppelhout het volgende:
Volgende keer maar weer gewoon jp chenet?
wat is goor? leg eens uit wat je er van vond? Teveel tanine? te Stevig? teveel fruit? hout? etcquote:Op dinsdag 28 juni 2011 15:22 schreef Madame_Paon het volgende:
Na het drama van het openen van de fles ( Kurk muurvast in wijnfles ), heb ik de Chianti voor het eerst gedronken.
Gatver.
Ik heb nog nooit zulke vieze wijn geproeft.
Blijft een mooie actiequote:Op maandag 27 juni 2011 16:08 schreef Z het volgende:
Er is gedoe over deze site http://www.sterwijnenthuis.nl/ . De sterrenrestaurants in kwestie zijn er, enigszins begrijpelijk, niet blij mee.
Sterrenrestaurants woedend op webwinkel.
quote:Op dinsdag 28 juni 2011 20:52 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Wat vond je er dan precies niet lekker aan?
Ik heb hier niet zoveel verstand van, maar hij smaakte veel te sterk. Bitter zelfs.quote:Op dinsdag 28 juni 2011 22:10 schreef Ferdii het volgende:
[..]
wat is goor? leg eens uit wat je er van vond? Teveel tanine? te Stevig? teveel fruit? hout? etc
Jij zeikt ook er over dat een flesje amstel bij AH veel goedkoper is dan een glas bier in de kroeg?quote:Op dinsdag 28 juni 2011 22:13 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Blijft een mooie actieIn mijn ogen ook leuk dat ze aantonen wat voor schurken restaurants zijn om 50 euro te vragen voor een fles van 14 in de winkel
neuh dat niet, een kroeg doet er dan ook niet moeilijk over dat "hun" bier gewoon ergens anders te koop is. Zij blijkbaar wel om iets wat helemaal niet bij van hen is. Blijft gewoon een publiekelijk goed wat iedereen kan inkopen. daarnaast staan die wijnkaarten vaak op internet van het betreffende restaurant.quote:Op dinsdag 28 juni 2011 22:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij zeikt ook er over dat een flesje amstel bij AH veel goedkoper is dan een glas bier in de kroeg?
Prima Piet, service moet i.m.o. betaald worden maar dan verwacht ik wel dat het bedienend personeel enigzins verstand heeft van wijn (hoeft echt geen sommelier te zijn) en ten eerste een goede passende wijn kan aanraden en ten tweede me iets over deze wijn kan vertellen.quote:Op dinsdag 28 juni 2011 22:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij zeikt ook er over dat een flesje amstel bij AH veel goedkoper is dan een glas bier in de kroeg?
Betere reclame kun je je niet wensen voor je shopquote:Op maandag 27 juni 2011 16:08 schreef Z het volgende:
Er is gedoe over deze site http://www.sterwijnenthuis.nl/ . De sterrenrestaurants in kwestie zijn er, enigszins begrijpelijk, niet blij mee.
Sterrenrestaurants woedend op webwinkel.
MAW, je komt nooit in dit soort restaurantsquote:Op dinsdag 28 juni 2011 22:19 schreef Ferdii het volgende:
[..]
neuh dat niet, een kroeg doet er dan ook niet moeilijk over dat "hun" bier gewoon ergens anders te koop is. Zij blijkbaar wel om iets wat helemaal niet bij van hen is. Blijft gewoon een publiekelijk goed wat iedereen kan inkopen. daarnaast staan die wijnkaarten vaak op internet van het betreffende restaurant.
Het is alom bekend dat ze de drankverkopen gebruiken om de prijzen van de gerechten, en dan vooral de grondstoffen daarvan, wat te compenseren. Heb ik an-sich geen problemen mee, maar als eetcafe's hier op de Brink dat ook doen, maar ingevroren vlees en vis gebruiken, dan wordt ik ook pissig.quote:Op dinsdag 28 juni 2011 22:13 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Blijft een mooie actieIn mijn ogen ook leuk dat ze aantonen wat voor schurken restaurants zijn om 50 euro te vragen voor een fles van 14 in de winkel
Die zijn er ook wel hoor. Wij hebben laatst bij Vis en Ko gegeten in Haarlem, en de eigenaar maakt er geen geheim van dat zijn winst grotendeels van de drankenkaart komt. Daar stond ook een sommellier te hippen op zijn tenen om ons te mogen vertellen waarom welke wijn bij dat specifieke gerecht gaat, etc etc. En zijn verhalen en combinaties waren ook erg goed.quote:Op dinsdag 28 juni 2011 22:19 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
Prima Piet, service moet i.m.o. betaald worden maar dan verwacht ik wel dat het bedienend personeel enigzins verstand heeft van wijn (hoeft echt geen sommelier te zijn) en ten eerste een goede passende wijn kan aanraden en ten tweede me iets over deze wijn kan vertellen.
Alles in de horeca gaat zeker 4 keer over de kop lijkt het, dat lijkt de formule te zijn die minimaal gebruikt wordt. Ook voor eten. Alleen bij het eten hebben ze er nog werk aan, voorbereiden, klaarmaken, etc. Een fles ontkurk je en kassa.quote:Op woensdag 29 juni 2011 10:58 schreef Z het volgende:
Ik heb vooral problemen met het 'minimaal vier keer over de kop'. Ik heb het idee dat dat vooral in Nederland gebruikelijk is. Als de wijnen goedkoper zouden zijn, zouden ze ook meer verkopen me dunkt, mij zou dat in ieder geval aanspreken.
Het is een beetje een vestzak/broekzak verhaal. Als men de prijzen van de gerechten verhoogd om de wijn te kunnen verlagen gaan de mensen daar weer over piepen.quote:Op woensdag 29 juni 2011 10:58 schreef Z het volgende:
Ik heb vooral problemen met het 'minimaal vier keer over de kop'. Ik heb het idee dat dat vooral in Nederland gebruikelijk is. Als de wijnen goedkoper zouden zijn, zouden ze ook meer verkopen me dunkt, mij zou dat in ieder geval aanspreken.
Zo'n wijnhandel heeft meestal geen A-locatie met een klap verplichte vergunningen en soms ook nog een duurbetaald terras wat hij moet betalen.quote:Op woensdag 29 juni 2011 11:20 schreef bear87 het volgende:
[..]
Alles in de horeca gaat zeker 4 keer over de kop lijkt het, dat lijkt de formule te zijn die minimaal gebruikt wordt. Ook voor eten. Alleen bij het eten hebben ze er nog werk aan, voorbereiden, klaarmaken, etc. Een fles ontkurk je en kassa.
Tijd terug was ik bij een restaurant dat op de wijnkaart hun wijnhandel vermelde. Een fles huiswijn a 19,75 euro lag bij die wijnhandel voor 3.95 euro..
Wat hindert jou er aan dat te doen?quote:Op woensdag 29 juni 2011 10:58 schreef Z het volgende:
Ik heb vooral problemen met het 'minimaal vier keer over de kop'. Ik heb het idee dat dat vooral in Nederland gebruikelijk is. Als de wijnen goedkoper zouden zijn, zouden ze ook meer verkopen me dunkt, mij zou dat in ieder geval aanspreken.
En denk jij dat wijnen in Duitsland niet 4 keer over de kop gaan?quote:Op woensdag 29 juni 2011 14:13 schreef Z het volgende:
Nee natuurlijk niet. Maar de keren dat ik bijvoorbeeld in bijvoorbeeld Duitsland at, waren de wijnen veel redelijker geprijsd dan in Nederland, hoe ze dat boekhoudtechnisch regelen daar weet ik niet, maar de omloopsnelheden zullen daar hoger liggen. Ik ben bereid meer te betalen dan in de winkel maar 4 keer meer nodigt mij niet uit dat te doen. Ik zou ook duurdere wijnen bestellen als deze niet vier keer over de kop zouden gaan.
4 keer is niets meer in de horeca tegenwoordig. Zo kopen er veel horeca klanten bij mij zoete witte wijn in liter flessen met schroefdop (duitse zoete troepquote:Op woensdag 29 juni 2011 14:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En denk jij dat wijnen in Duitsland niet 4 keer over de kop gaan?
Ik weet het wel zeker.
whehe zal nog slim zijn ookquote:Op woensdag 29 juni 2011 20:36 schreef tjoptjop het volgende:
Ik las in een boekje van Bourdain dat de op-een-na goedkoopste wijn op de kaart vaak de goedkoopste in de inkoop is
Klopt, dat is idd zo.quote:Op woensdag 29 juni 2011 20:36 schreef tjoptjop het volgende:
Ik las in een boekje van Bourdain dat de op-een-na goedkoopste wijn op de kaart vaak de goedkoopste in de inkoop is
Dat zijn cafe's, waar jij net geen moeite mee had. niet de sterrenrestaurants waar het over gingquote:Op woensdag 29 juni 2011 20:18 schreef Ferdii het volgende:
[..]
4 keer is niets meer in de horeca tegenwoordig. Zo kopen er veel horeca klanten bij mij zoete witte wijn in liter flessen met schroefdop (duitse zoete troep) in de aanbieding zijn die iets minder dan 2,50 eur. per fles. Haal je toch zeker 5 á 6 glazen van 3 euro per stuk uit...
Oftewel meer dan 6 keer over de kop.
\
Cafe s in het algemeen heb ik geen moeite mee nee. Waar ik moeite mee heb is alle horeca die angstvallig hun inkoop prijzen met betrekking tot wijn verborgen houden. Of dit nou een cafe of sterren restaurant is maakt mij niet uit.quote:Op woensdag 29 juni 2011 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat zijn cafe's, waar jij net geen moeite mee had. niet de sterrenrestaurants waar het over ging
Je verhaal raakt kant noch wal, je spreekt jezelf tegen.quote:Op woensdag 29 juni 2011 20:50 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Cafe s in het algemeen heb ik geen moeite mee nee. Waar ik moeite mee heb is alle horeca die angstvallig hun inkoop prijzen met betrekking tot wijn verborgen houden. Of dit nou een cafe of sterren restaurant is maakt mij niet uit.
Zo krijg ik vaak klanten die zeggen ik heb gister in een restaurant een barolo gedronken, die was super. heb je zoiets? prijs was ongeveer 50 euro. Als je ze dan een goedkope barolo van ongeveer 15 euro geeft en daarbij meldt dat het in die prijsklasse gezeten zou hebben staan de meeste mensen toch wel even gek te kijken.
Bij bier (waar het eerder over ging) zijn de winkel prijzen toch veel algemener bekend.
prima argumentquote:Op woensdag 29 juni 2011 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je verhaal raakt kant noch wal, je spreekt jezelf tegen.
quote:De prijzen van wijn schieten de laatste jaren door het dak. Van de duurdere wijnen wel te verstaan: de wijnen voor de liefhebber, die twee jaar geleden nog voor ¤100 over de toonbank gingen, die doen nu wel ¤ 500 tot 700! Hoe kan dat? Wie drijft die prijs zo op? En drínken mensen dat dan ook nog op of worden de flessen ingelijst? Ook achter deze bubble blijken… de Chinezen weer te zitten. Zij drijven de prijs op tot idiote hoogte maar wat dóen ze er vervolgens mee? Daar doen de wildste verhalen de ronde over.
Pieter en Martijn proberen van deze wijn-bubble te profiteren en een fles dure wijn voor de oude prijs op de kop te tikken. Vervolgens moeten ze hem dan nog voor de nieuwe, hoge, prijs verkopen..
quote:Enkele wijnleveranciers hebben de samenwerking met Sterwijnenthuis.nl opgezegd. De Alliance zegt blij te zijn. Sterwijnenthuis.nl laat weten dat de wijnleveranciers die opgezegd hebben hun contract tot maart 2012 gewoon uitdienen.
Een storm in een glas wijn, noemt Gijs den Hollander van Sterwijnenthuis.nl de commotie rondom zijn internetinitiatief. Hij verwijst daarmee naar een artikel in De Telegraaf waarin wordt gemeld dat toeleveranciers Okhuysen, Résidence en Walraven & Sax hun samenwerking met Sterwijnenthuis.nl hebben opgezegd.
‘Het klopt dat Okhuysen en Résidence hebben opgezegd. Het contract loopt in maart 2012 af. Ik begrijp de commotie van de restaurants niet. Er is erg veel emotie, maar we hebben echt een heel goed pakket aangeboden aan de Alliance’, aldus Den Hollander.
Sterwijnenthuis.nl heeft volgens Den Hollander Alliance Gastronomique onder meer aangeboden om kelderrestanten via de site te verkopen, een nieuwe wijnkaart onder de aandacht van klanten van Sterwijnenthuis.nl te brengen, een sms’s alert wanneer er nog een restauranttafel vrij is en commissie over de verkochte wijnen te verrekenen.
Samenwerken
Den Hollander: ‘Wij willen dolgraag samenwerken met restaurants. Wij doen niets wat niet mag. Ze zeggen dat het hun wijnen zijn, maar het zijn wijnen van de chateaux. Niet van de restaurants. We bieden veel voordelen aan restaurants. Dus waarom niet samenwerken?’.
De Alliance laat weten blij te zijn met het opzeggen van de samenwerking van wijnleveranciers met Sterwijnenthuis.nl. Bestuurslid Martin van Bourgonje van de Alliance: ‘We vonden het niet fijn dat wijnleveranciers samenwerkten met deze club en hebben ze dat ook gezegd. Voorlopig gaan we geen rechtszaak aanspannen tegen Sterwijnenthuis.nl’.
Van Bourgonje verder: ‘Sterwijnenthuis.nl is onvoorspelbaar. Het is geen kleine partij, daar moeten we niet te makkelijk over denken. Ze hebben ons eerder verrast. Maar voorlopig zijn we blij met de genomen stappen van de wijnleveranciers om de samenwerking met Sterwijnenthuis.nl volgend jaar te staken’.
Er zijn tegenwoordig op internet zogenaamde zoekmachines, daar kan je intypen wat je zoekt en die vinden het dan voor je.quote:Op vrijdag 1 juli 2011 16:04 schreef Deceit het volgende:
Weet iemand waar ik nu per direct online een proeflijst kan vinden? Heb het nodig hier op me werk.
Proeflijst voor de notities en beoordelingen te geven
Schrap Reims en ga naar Epernay en/of Troyes. Zijn imho veel leukere plaatsen dan Reimsquote:Op dinsdag 5 juli 2011 16:39 schreef travelman het volgende:
Komende week gaan we 2-3 dagen richting Champagne/Reims; proeven, leren, kopen, wat van de omgeving zien en lekker eten. Nu weet ik een heel klein beetje van wijn, maar van champagne dus niet. Zijn er mensen die de streek kennen en met tips zouden kunnen geven over te bezoeken huizen, waar moet je eten/drinken, evt. overnachten. Volgens mij willen we de grote/bekende huizen overslaan.
Alle tips, adviezen zijn meer dan welkom!!
Organiseer een dubbelblinde proeverij en neem champagne's, cava's en sekt's en kijk welke je het lekkerste vind als je niet weet wat het is.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 16:39 schreef travelman het volgende:
Komende week gaan we 2-3 dagen richting Champagne/Reims; proeven, leren, kopen, wat van de omgeving zien en lekker eten. Nu weet ik een heel klein beetje van wijn, maar van champagne dus niet. Zijn er mensen die de streek kennen en met tips zouden kunnen geven over te bezoeken huizen, waar moet je eten/drinken, evt. overnachten. Volgens mij willen we de grote/bekende huizen overslaan.
Alle tips, adviezen zijn meer dan welkom!!
We willen vnl. iets over champagne leren, de omgeving zien, lekker eten, enz., dus daarvoor zoek ik tipsquote:Op dinsdag 5 juli 2011 16:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Organiseer een dubbelblinde proeverij en neem champagne's, cava's en sekt's en kijk welke je het lekkerste vind als je niet weet wat het is.
Vaak gedaan, erg leuke resultaten,.
bronquote:The dire state of the wine industry has been underlined with the mortgagee sale of two Clansman vineyards in Wairarapa and Marlborough.
Clansman is the latest of many vineyards to be put up for forced sales as the industry struggles with a wine glut and low grape prices which have tipped many wine companies into receivership or liquidation.
Clansman Vineyards, directed by Neville McLeod of Upper Hutt and Elaine McLeod of Blenheim, had nearly 50ha planted in vines.
About half was on their 50ha Wairarapa property, 6km south of Martinborough, and was planted in pinot noir and sauvignon.
Bayleys agent Lindsay Watts said there was another 13.5ha of plantable land and offered a good opportunity to buy a vineyard with potential for development.
"A well planted vineyard with excellent water resources is very hard to obtain in the Martinborough area."
The property had a 2009 rating valuation of $1.75 million.
Well established vineyards with good infrastructure were selling for between $75,000 and $100,000 per hectare, half the price of four years ago, said Watts.
Similar falls in value per hectare had been recorded in Marlborough, said Bayleys viticulture specialist John Hoare, who is selling the Clansman vineyard in the Awatere Valley.
"The return for grapes is half what it used to be and it's putting a lot of pressure on."
He estimated about 10 per cent of the 20,000ha of grapes in Marlborough were on the market.
The Clansman Awatere Valley vineyard, 15km south of Blenheim, was planted in 15.5ha of sauvignon blanc, 6ha of pinot noir, 2.5ha of pinot gris and 1ha of chardonnay.
It yielded 250 to 300 tonnes of grapes per year, said Hoare.
The vineyard had consent to take 528 cubic metres of irrigation water per day from the Awatere River till 2027.
The property had a 2008 capital value of $5m.
Tenders for the Dry River Rd, Martinborough vineyard, and the Redwood Pass Rd, Marlborough, vineyards close on Thursday.
Two other vineyards are up for forced sale. Tenders for Stoney Range's two Marlborough vineyards closed on Wednesday.
This follows the voluntary receivership of Christchurch-based Stoney Range Wines, a joint venture owned by former rich-listers and failed Dominion Finance directors Terry and Ann Butler, of Auckland, and Waipara wine company Sherwood Estates.
Fifteen Valley Vineyard and an extensive landholding totalling 167ha, including 27ha of grapevines, near Cloudy Bay Business Park, are being sold by the Bank of New Zealand.
The property was owned by failed Biocorp director Stephen McRae and Rowan McRae and John Thompson.
Wat heeft ze voor druif? Regent of solaris oid?quote:Op zaterdag 16 juli 2011 12:24 schreef fruityloop het volgende:
Rood italië en wit ook, de pinot grigio bijvoorbeeld. De elzas is ook een fijne streek voor wit, maar die vette Spaanse chardonnay van de Muller blijft ook een topper. Zuid-Amerikaanse rode wijnen zijn ook top, net als sommige feltliners inderdaad. maar ik ben ook heel benieuwd naar de eerste oogst van de wijngaard van mijn nicht, in Egypte (Friesland).
Goedkope wijn uit NZ krijg je op iedere straathoek, helaas kom ik kwaliteit uit NZ in Nederland niet echt tegen. En bedenk, prijs concurentie is de domste vorm van concurentie. Er is altijd iemand die het goedkoper kan.quote:Op zaterdag 16 juli 2011 11:59 schreef Ferdii het volgende:
Betekend wel goedkope nz wijnen![]()
Maar ongetwijfeld ook veel kwaliteit verliesen dat terwijl de nieuw Zeelandse sauvignon toch een van mijn favoriete wijnen zijn
Welke gebieden drinken komen jullie favoriete wijnen uit?
Bij mij rood voornamelijk uit Italië. Wit drink ik voornamelijk uit nieuw Zeeland, Loire gebied (menetou-salon) en gruner feltliner uit oostenrijk
Ook, in totaal gaan ze werken met 6 druivensoorten. Johanniter, Solaris, Souvignier Gris, Pinotin, Carbernet Cortis en VB-91-26-4. De eerste kleine oplagen witte wijn en rosé zijn inmiddels gebotteld, en binnenkort gaan we er langs om te proeven, dat laat ik zeker hier nog wel even weten.quote:Op zaterdag 16 juli 2011 20:24 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Wat heeft ze voor druif? Regent of solaris oid?
Syrah uit Barrossa Valley in Australie..quote:Op zaterdag 16 juli 2011 11:59 schreef Ferdii het volgende:
Welke gebieden drinken komen jullie favoriete wijnen uit?
OMFGquote:Op zondag 17 juli 2011 00:35 schreef Ferdii het volgende:
Klinkt leuk, behalve als zij enkel 2/3 euro de fles wijnen in het assortiment hebben, dan ben je duur uit
Daarnaast vind ik 15 euro kurk geld wel overdreven duur10 euro max is ook makkelijk verdient voor het ontkurken van een fles
Je zegt max 10 euro voor het ontkurken,quote:Op zondag 17 juli 2011 00:35 schreef Ferdii het volgende:
Klinkt leuk, behalve als zij enkel 2/3 euro de fles wijnen in het assortiment hebben, dan ben je duur uit
Daarnaast vind ik 15 euro kurk geld wel overdreven duur10 euro max is ook makkelijk verdient voor het ontkurken van een fles
Kan je zeuren, maar betaal jij graag een fles die 7.5 keer over de kop gaat? Horeca die graag anderen laat genieten alsof het een of andere non profit organisatie is bestaat nou eenmaal niet. De realiteit is daar gewoon te hard voor en de omzet te laag. Om een deal als hierboven staat te kunnen bieden moeten ze nou eenmaal spelen met de inkoop prijzen. Zal me dan ook verbazen als er meerdere wijnen te bestellen zijn met een winkelwaarde boven de 15 euro.quote:Op zondag 17 juli 2011 00:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
OMFG
Zeg aub dat je een grapje maakt.
Heeft de euroshopper ook wijn?quote:Op zondag 17 juli 2011 00:57 schreef ausweiss het volgende:
[..]
Je zegt max 10 euro voor het ontkurken,
En dan nog 5 euro voor het "lenen van de glazen" kom je toch op 15 euro uit.![]()
Eej je bent toch lekker in een gezellige omgeving aan het eten/drinken.
Als je dat veel vindt kan je beter thuis blijven lurken aan een pak euroshopper wijn.
Geen idee, ken deze nietquote:Op zondag 17 juli 2011 01:00 schreef ausweiss het volgende:
Piet,
Ik merk dat je het vaak over barolo hebt.
Is dit trouwens een mooie aanbieding ?
http://www.wijnvoordeel.n(...)ts_id=2002&refID=414
Had hier pas ook een mooie Medoc vandaan.
Château Blaignan Médoc Cru Bourgeois 2007.
Ken hem niet, vind hem met 2007 wel vrij jong voor een barolo. Kan nog tijdje liggen voordat ie op zijn max isquote:Op zondag 17 juli 2011 01:00 schreef ausweiss het volgende:
Piet,
Ik merk dat je het vaak over barolo hebt.
Is dit trouwens een mooie aanbieding ?
http://www.wijnvoordeel.n(...)ts_id=2002&refID=414
Had hier pas ook een mooie Medoc vandaan.
Château Blaignan Médoc Cru Bourgeois 2007.
Ik vind 15 euro kurkgeld heel redelijk, anders ga je toch onder een brug zitten?quote:Op zondag 17 juli 2011 01:02 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Kan je zeuren, maar betaal jij graag een fles die 7.5 keer over de kop gaat? Horeca die graag anderen laat genieten alsof het een of andere non profit organisatie is bestaat nou eenmaal niet. De realiteit is daar gewoon te hard voor en de omzet te laag. Om een deal als hierboven staat te kunnen bieden moeten ze nou eenmaal spelen met de inkoop prijzen. Zal me dan ook verbazen als er meerdere wijnen te bestellen zijn met een winkelwaarde boven de 15 euro.
Mochten die er wel zijn, chapeau voor dat café
Ligt erg aan de locatie. Zijn zat plaatsen waar je onder de brug beter zit dan op het terrasquote:Op zondag 17 juli 2011 01:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind 15 euro kurkgeld heel redelijk, anders ga je toch onder een brug zitten?
Zal niet de makro Delft geweest zijn.quote:Op zondag 17 juli 2011 01:08 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Heeft de euroshopper ook wijn?
Vorige week in andere vestiging van bedrijf waar ik werk, 5 flessen chateau petrûs uit de pomerol verkocht, totale waarde een goede 8500 euro
Uit mijn hoofd was het Barendrechtquote:Op zondag 17 juli 2011 01:40 schreef ausweiss het volgende:
[..]
Zal niet de makro Delft geweest zijn.
Die hebben er niet zo veel op voorraad.
Ik vind voor het drinken van een goede wijn,Champagne of voor mij part Cognac of Whiskyquote:Op zondag 17 juli 2011 01:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind 15 euro kurkgeld heel redelijk, anders ga je toch onder een brug zitten?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |