We kunnen best goed voorspellen hoe gezond een product is. Is er enig aanleiding te denken dat we massaal 'aan de kanker gaan'. Nee, die is er niet, snap je probleem dus niet helemaal. Op gecontroleerde wijze kunnen we de meest gezonde elementen selecteren.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:27 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Alhoewel ik Midas Dekkers redelijk hoog acht, ben ik dit niet met hem eens.
Het is leuk om te zeggen dat 'we nu wel weten welk voedsel goed is voor ons', maar enig bewijs hebben we niet, voor hetzelfde geld krijgt iedereen nog jonger kanker.
En bijvoorbeeld ook: die fabriek heeft ook grondstoffen nodig, die moeten ook weer ergens vandaan komen. Plus dat er zoals altijd een restproduct of afval overblijft.
En een bioloog die voor het 'creëren van natuur is', snapt het nog steeds niet. Jammer Midas, jammer.
Om niet afhankelijk te zijn van grote organisaties.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:28 schreef Zeeland het volgende:
[..]
Natuurlijk kan dat, iedereen zijn eigen volkstuintje in de vorm van een cilinder. Waarom wil je dat eigenlijk?
Ik heb veel minder vertrouwen in een koe die een eng virus kan overbrengen of zware metalen accumuleerd in haar lichaamsvetten. Natuurlijke landbouw is niet per definitie gezond.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:33 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Omdat je dan misschien overzicht hebt op wat er in de producten bij gegooid wordt? Ik heb niet veel vertrouwen in een kloon-voedselproduct waar allemaal rotzooi in kan zitten.
Je kunt nog steeds een klassiek volkstuintje houden. Schimmels en/of algen oogsten is lastig voor een particulier.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:34 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Om niet afhankelijk te zijn van grote organisaties.
Dagelijks worden er onderzoeken bekend waaruit het tegenovergestelde bleek van de onderzoeken daags daarvoor; wetenschap is ook maar een vorm van ontdekken. Maar liever niet met mijn voedsel.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:34 schreef Zeeland het volgende:
[..]
We kunnen best goed voorspellen hoe gezond een product is. Is er enig aanleiding te denken dat we massaal 'aan de kanker gaan'. Nee, die is er niet, snap je probleem dus niet helemaal. Op gecontroleerde wijze kunnen we de meest gezonde elementen selecteren.
Maar hoe kom je aan die nutriënten? Want ook die bestaan weer ergens uit, moeten ergens vandaan komen. Nu doen planten en dieren dat, maar waar halen de bacteriën dat straks vandaan?quote:En het klopt dat er grondstoffen nodig zijn, maar dat is in de huidige landbouw ook het geval (kunstmest). In een fabriek kun je dit optimaliseren en heb je minder nutriënten nodig en dus ook minder afval.
Nee hoor. Nu is het niet uit de natuur, het stukje fittest want gesurvivalde vlees.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:03 schreef Zeeland het volgende:
In deze 21ste eeuw eten we nog steeds hetzelfde vlees als duizenden jaren geleden.
Jij verlangt naar een soilent green wereld met smetvrees achtige mensen.quote:Om vage redenen vinden wij dat ons voedsel van het platteland hoort te komen. Grote onzin, voedsel hoort uit een fabriek te komen, daar kunnen we veel meer voedsel creëren in kortere tijd. Ook nog eens zonder jezelf afhankelijk te maken van de onstuimige natuur met haar ziekteverwekkende bacteriën en virussen.
Sowieso is dit niet echt een POL onderwerp.quote:[sup]Bron:
Lezing Midas Dekkers, De prijs van ons voedsel
Ik begrijp je angst, maar dat hoeft echt helemaal niet het geval te zijn. Ik zou me veel meer zorgen maken over je schoteldoekje.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:45 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Dagelijks worden er onderzoeken bekend waaruit het tegenovergestelde bleek van de onderzoeken daags daarvoor; wetenschap is ook maar een vorm van ontdekken. Maar liever niet met mijn voedsel.
Hoe kom ik aan die nutriënten? Die bevinden zich gewoon in de grond of kun je halen uit menselijke urine. Weet ik veel, wat is het verschil met het huidige (kunst)mest. En nee, planten maken geen nutriënten aan, dat kunnen ze namelijk niet.quote:[..]
Maar hoe kom je aan die nutriënten? Want ook die bestaan weer ergens uit, moeten ergens vandaan komen. Nu doen planten en dieren dat, maar waar halen de bacteriën dat straks vandaan?
We kunnen veel meer variatie maken.quote:En ook: een beetje variatie is absoluut goed voor de mens, het houdt je algemene systeem alert, zorgt dat de mensheid om kan gaan met veranderingen en aanpassingen. Enkel nog wetenschappelijk verantwoord industrieel bereid voedsel zal op de langere termijn niet goed uitpakken.
Staat genoteerd.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:52 schreef jogy het volgende:
Leestip voor TS overigens: The wind-up girl.
Ik zat zelf te denken aan de elementen Stikstof (nitraat), Fosfor (Fosfaat), Koostof (CO2). Dan heb je de belangrijkste bestanddelen die ze nodig hebben.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Die micro-organisme die je suiker en zetmeel etc wilt laten maken in die fabriek, wat ga je die te eten geven?
En hoe kom je daar dan aan?quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:57 schreef Zeeland het volgende:
[..]
Ik zat zelf te denken aan de elementen Stikstof (nitraat), Fosfor (Fosfaat), Koostof (CO2). Dan heb je de belangrijkste bestanddelen die ze nodig hebben.
Daar gaan ze geen energie uit halenquote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:57 schreef Zeeland het volgende:
[..]
Ik zat zelf te denken aan de elementen Stikstof (nitraat), Fosfor (Fosfaat), Koostof (CO2). Dan heb je de belangrijkste bestanddelen die ze nodig hebben.
Als je theedoek of vaatdoek bedoelt: ja, heel veel bacteriën. Gaan we daar massaal dood aan? Of leren we daar mee leven? Volgens mij dat laatste, alhoewel dat wel langzaam gaat, maar soit.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:52 schreef Zeeland het volgende:
[..]
Ik begrijp je angst, maar dat hoeft echt helemaal niet het geval te zijn. Ik zou me veel meer zorgen maken over je schoteldoekje.
Dus je flikkert een vrachtwagen grond in de fabriek en er komt een rookworst uit, of broccoli? Of iets wat wel de voedingswaarde daarvan 'zou moeten hebben', maar er uit ziet als bleke pap.quote:[..]
Hoe kom ik aan die nutriënten? Die bevinden zich gewoon in de grond of kun je halen uit menselijke urine. Weet ik veel, wat is het verschil met het huidige (kunst)mest. En nee, planten maken geen nutriënten aan, dat kunnen ze namelijk niet.
Klopt. Net zoals we nu ook al kunnen.quote:[..]
We kunnen veel meer variatie maken.
In theorie zijn er natuurlijk wel methoden te bedenken waarbij je gewassen efficiënter omzet in eiwitten dan via de koeienmaag. Want om zoveel melk te produceren krijgt de koe er vaak ook krachtvoer bij waar ook behoorlijk veel energie in gestopt moet worden.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 23:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Je hebt een weiland met gras, groeit vanzelf, zet er een koe in, die maakt van het gras heel veel bacteriën in zijn magen, die de koe vervolgens omzet in heeeeeel veel melk, waar je kaas van kan maken, boter, etc. En als ie dat een jaar of tien gedaan heeft kan je die koe ook nog opeten.
Waarom zou je dat in een fabriek moeten doen waar je veel energie in moet stoppen?
Klopt, energie halen ze uit (zon)licht. Kunstmatig licjt kan natuurlijk ook. Dierlijk plankton of bacterien kunnen leven van phytoplankton. In principe draait het allemaal om zonlicht en een aantal essentiele ionen.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 23:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar gaan ze geen energie uit halen
Natuurlijk, je kan ook soja gaan verbouwen, maar dat is lang zo lekker niet. Ga maar eens kaas maken van Soja.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 23:10 schreef du_ke het volgende:
[..]
In theorie zijn er natuurlijk wel methoden te bedenken waarbij je gewassen efficiënter omzet in eiwitten dan via de koeienmaag. Want om zoveel melk te produceren krijgt de koe er vaak ook krachtvoer bij waar ook behoorlijk veel energie in gestopt moet worden.
Het trekt me niet maar als je puur naar het energieverbruik kijkt valt daar best wat te winnen.
oh, dus je gaat toch landbouw doen, alleen niet met planten maar met algen.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 23:12 schreef Zeeland het volgende:
[..]
Klopt, energie halen ze uit (zon)licht. Kunstmatig licjt kan natuurlijk ook. Dierlijk plankton of bacterien kunnen leven van phytoplankton. In principe draait het allemaal om zonlicht en een aantal essentiele ionen.
Ik vind het ook niks, het is meer dat het theoretisch kanquote:Op dinsdag 14 juni 2011 23:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Natuurlijk, je kan ook soja gaan verbouwen, maar dat is lang zo lekker niet. Ga maar eens kaas maken van Soja.
Oh zeker, maar daar gaan weer bakken met mest op met alle nadelen van dien. En ik vermoed dat je het ook dan niet puur op wat het land te bieden heeft de koeien groot en productief krijgt. Er zal toch van buiten wat bij moeten ben ik bang.quote:En koeien kan je ook snijmais geven.
Die mest wordt er niet op gegooid voor de snijmais, die snijmais is er voor de mest.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 23:15 schreef du_ke het volgende:
[..]
Ik vind het ook niks, het is meer dat het theoretisch kan
[..]
Oh zeker, maar daar gaan weer bakken met mest op met alle nadelen van dien. En ik vermoed dat je het ook dan niet puur op wat het land te bieden heeft de koeien groot en productief krijgt. Er zal toch van buiten wat bij moeten ben ik bang.
Kloptquote:Op dinsdag 14 juni 2011 23:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die mest wordt er niet op gegooid voor de snijmais, die snijmais is er voor de mest.
Ik acht je intelligent genoeg om dat zelf uit te zoeken. Stikstof uit de lucht kunnen wij kunstmatig fixeren (N2 -- NO2). Fosfaat kun je uit dierlijk mest halen of uit fosforrijke gronden (o.a. In Marocco). Overigens veranderd daarin toch niet, nu gebruiken we ook kunstmest.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |