Mooiquote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:05 schreef GSbrder het volgende:
Ik ondersteun dit volledig
Als technologisch liefhebber
Ik eet liefst alleen maar lekkere dingen, bulkvoer blief ik niet.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:03 schreef Zeeland het volgende:
De landbouw zal zich niet meer hoeven te richten op het produceren van bulkvoedsel en kunnen zich neerleggen op lekkere dingen.
Ik zeg toch niet dat we geen vlees meer mogen eten? Ik zeg alleen dat ons voedsel voor een groot gedeelte uit een fabriek moet komen. Daarnaast blijft klassieke veeteelt gewoon mogelijk.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:09 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Slotje aub.
Elke vleeseter wilt het liefst lekker sappig stuk net geslacht bebloed vlees. En geen gefrabiceerde prut.
Onzin, wie mij gefabriceerd veilig, mals, sappig, lekker nep-vlees kan aanbieden, krijgt mij als consument.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:09 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Slotje aub.
Elke vleeseter wilt het liefst lekker sappig stuk net geslacht bebloed vlees. En geen gefrabiceerde prut.
Dat 'bulkvoer' kunnen we best lekker maken hoor. Overigens is niet alles uit de landbouw 'lekker'. Aardappelen, rijst en graan eten we voornamelijk om voedingstoffen binnen te krijgen.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:11 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik eet liefst alleen maar lekkere dingen, bulkvoer blief ik niet.
Dan ben jij geen echte vleeseter.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:11 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Onzin, wie mij gefabriceerd veilig, mals, sappig, lekker nep-vlees kan aanbieden, krijgt mij als consument.
Heb jij ooit gekloond vlees aangeboden gekregen?quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:13 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Dan ben jij geen echte vleeseter.
Zal toch nooit dichtbij komen als een net geslacht stuk biefstuk. Daarbij kan ik me niet voorstellen dat je dezelfde voedingswaardes binnen krijgt als een echt stuk vlees.
Kan jij lezen?quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:09 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Slotje aub.
Elke vleeseter wilt het liefst lekker sappig stuk net geslacht bebloed vlees. En geen gefrabiceerde prut.
1 Met moderne smaakwetenschap kunnen we best iets maken dat lekkerder is dan vlees. Waarom niet?quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:13 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Dan ben jij geen echte vleeseter.
Zal toch nooit dichtbij komen als een net geslacht stuk biefstuk. 1 Daarbij kan ik me niet voorstellen dat je dezelfde voedingswaardes binnen krijgt als een echt stuk vlees. 2
Fuck die nieuwe shit man, we moeten juist teruggaan naar de roots, de jager en de verzamelaar. Alle kleine stukjes gebruiken.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:17 schreef Zeeland het volgende:
[..]
1 Met moderne smaakwetenschap kunnen we best iets maken dat lekkerder is dan vlees. Waarom niet?
2 Dat is het probleem niet. Qua voedingswaarde valt het juist goed af te stemmen op onze behoefte.
Ja man, lekker weinig geld verdienen, slechte gezondheidszorg en een gebrekkige welvaart.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:20 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Fuck die nieuwe shit man, we moeten juist teruggaan naar de roots, de jager en de verzamelaar. Alle kleine stukjes gebruiken.
Fabrieksmatig geproduceerd voedsel kan duurzaam zijn.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:21 schreef du_ke het volgende:
Ik zie liever afwisselend en zoveel mogelijk natuurlijk en duurzaam geproduceerd voedsel.
Dat kan inderdaad. Maar dat wil niet zeggen dat dit de methode moet zijn voor de toekomst.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:22 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Fabrieksmatig geproduceerd voedsel kan duurzaam zijn.
Alhoewel ik Midas Dekkers redelijk hoog acht, ben ik dit niet met hem eens.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:03 schreef Zeeland het volgende:
In deze 21ste eeuw eten we nog steeds hetzelfde vlees als duizenden jaren geleden. In principe is dat helemaal geen efficiënte methode van voedselproductie, maar ach we doen het al eeuwen zo. Ik wil hiermee niet zeggen dat we geen vlees zouden moeten eten. Wel dat we gaan nadenken hoe we efficiënter ons voedsel produceren. Zeker bij een groei van de wereldbevolking is dit geen overbodige luxe.
Met behulp van kleine organismen kunnen we in korte tijd veel meer suikers, vetten, koolhydraten, kortom voedsel produceren. Toch maken wij nog steeds gebruik van organismen die totaal niet efficiënt zijn. Om vage redenen vinden wij dat ons voedsel van het platteland hoort te komen. Grote onzin, voedsel hoort uit een fabriek te komen, daar kunnen we veel meer voedsel creëren in kortere tijd. Ook nog eens zonder jezelf afhankelijk te maken van de onstuimige natuur met haar ziekteverwekkende bacteriën en virussen.
Bij een transitie naar een moderne voedselproductie kunnen we meer ruimte creëren voor natuur, voor woonruimte of wat jij wilt. De landbouw zal zich niet meer hoeven te richten op het produceren van bulkvoedsel en kunnen zich neerleggen op lekkere dingen.
Voorstel:
• Meer geld naar onderzoek hoe wij lekker voedsel kunnen maken uit kleine organismen.
• Minder geld naar traditionele landbouw, alle landbouw subsidies stoppen.
Bron:
Lezing Midas Dekkers, De prijs van ons voedsel
Brandpunt 12-6-2011
Natuurlijk kan dat, iedereen zijn eigen volkstuintje in de vorm van een cilinder. Waarom wil je dat eigenlijk?quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:22 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Alleen als iedereen zelf z'n eigen voedselfabriekje thuis kan hebben.
Omdat je dan misschien overzicht hebt op wat er in de producten bij gegooid wordt? Ik heb niet veel vertrouwen in een kloon-voedselproduct waar allemaal rotzooi in kan zitten.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:28 schreef Zeeland het volgende:
[..]
Natuurlijk kan dat, iedereen zijn eigen volkstuintje in de vorm van een cilinder. Waarom wil je dat eigenlijk?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |