abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 31 mei 2011 @ 21:50:57 #1
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_97560070
Nu met die uitbraak van EHEC bacteriën op komkommers ben ik bang mijn komkommer op te eten.
Maar nu dacht ik dat als ik die komkommer ff kook in een pan met water dat dat kan helpen om die bacteriën te doden.

Kortom, weet iemand nog goede recepten met gekookte komkommer?
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_97560096
Gewoon de komkommer goed wassen, de schil eraf halen, handen goed wassen en opeten die hap.
Niets mis mee :)
pi_97560140
goed wassen en schillen.. niks aant handje.. zolang die komkommer echt uit holland komt :P
pi_97560146
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 21:51 schreef MaGNeT het volgende:
Gewoon goed wassen, de schil eraf halen en opeten die hap.
Niets mis mee :)
doe dan niks.. want ze kunnen ook in de komkommer zitten.. nogal zonde van de schil
pi_97560227
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 21:52 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

doe dan niks.. want ze kunnen ook in de komkommer zitten.. nogal zonde van de schil
Onzin.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 21:56:08 #6
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_97560357
Een van mijn desserts als ik gasten heb : komkommer-citroen-gelei : komkommer koken met suiker, citroensap erbij, gelatine, laten opstijven en met een of andere slagroom of creme opdienen.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 21:56:50 #7
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_97560410
Komkommer schijnt toch niet de oorzaak te zijn.

Ander DNA/bacterietype dan bij de patiënten gevonden.

http://www.tagesschau.de/inland/ehec202.html
http://www.faz.net/artike(...)loeser-30409665.html

[ Bericht 29% gewijzigd door Hyperdude op 31-05-2011 22:03:52 ]
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_97560425
Als je vieze spelletjes gaat doen met een komkommer, moet je er ff een rubber om doen. :X
pi_97560436
Ben nergens bang voor.
Dan maar doodgaan aan een komkommer, ook een prestatie opzich.
pi_97560463
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 21:53 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Onzin.
bron?
Want het moet nog onderzocht worden.
Als het alleen in de schil zit zouden de mensen ook geen advies krijgen om helemaal niks te eten... als het puur kwestie is van de schil eraf snijden.
pi_97560488
quote:
7s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 21:57 schreef Specularium het volgende:
Ben nergens bang voor.
Dan maar doodgaan aan een komkommer, ook een prestatie opzich.
aan de komkommer ga je niet dood hoor :)
  dinsdag 31 mei 2011 @ 21:59:40 #12
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97560569
Niks aan de hand met Hollandse komkommers.
Sterker nog, volgens mij is het nog steeds slechts een gerucht, een roddel, een NIKS, dat de bron een komkommer zou zijn. Er zijn daar patienten die nooit komkommer eten en er is nog steeds nergens, niks aangetoond. Stemmingmakerij om het volk zoet te houden.

Maar om op je vraag terug te komen, ik heb vandaag een komkommer gekocht een ga 'm morgen roerbakken met varkensgehakt. Dus nog even geduld aub.
pi_97560621
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 21:58 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

aan de komkommer ga je niet dood hoor :)
Had dat hele nieuws gemist op het moment maar ik kreeg door de berichtgeving dat idee wel.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 22:02:28 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97560730
Oh nee, wacht, ik had al een recept online staan. Hiero:

Varkensvlees met komkommer

750g komkommer
2 tl zout
1,5 eetl olie
3 eetl fijngehakte knoflook
500g varkensgehakt
2 eetl fijngehakte koriander
2 eetl lichte sojasaus
2 eetl oestersaus
2 tl suiker
1/2 dl kippenbouillon

1. Schil de komkommers, halveer ze in lengte en schrap met theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommerhelften in circa 2 cm dikke schijfjes. Bestrooi ze met grof zout en schep goed op. Doe ze in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Spoel de plakjes komkommer af onder de koude kraan en dep ze droog op keukenpapier.

2. Zet de wok op hoog vuur tot hij heet is en giet de olie erin. Roerbak de knoflook 30 seconden als de olie heel heet is en er lichte damp vanaf komt.

3. Roerbak het varkensgehakt 3 minuten.

4. Voeg de sojasaus, oestersaus, suiker en bouillon toe en roerbak nog 3 minuten.

5. Voeg tenslotte de blokjes komkommer toe en roerbak nog 5 minuten.

6. Voeg de koriander toe en schep alles in een warme schall.

Uit: Snelle Wokgerechten van Ken Hom.
pi_97560736
Je kunt ook geen komkommers eten. :')
Who motivates the motivator?
  dinsdag 31 mei 2011 @ 22:05:41 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97560924
Nee, da's zielig voor de komkommerboeren.
We moeten juist extra veel komkommers eten! ^O^
  dinsdag 31 mei 2011 @ 22:27:53 #17
31858 mrspoeZ
crazy catlady
pi_97562287
Aardappel en komkommer in stukken snijden, koolvis ontdooien. Aardappels in pan, wanneer bijna gaar afgieten, vis en komkommer erbij, flinke hoeveelheid verse dille erover, roomkaas erdoor. Lekker.
Prrrrr
pi_97562502
Ik ga morgen komkommers inslaan ^O^
pi_97705777
Varkensvlees met komkommer was heerlijk, een tikje te zout wellicht, maar dat lag vast aan het uitschieten met de oestersaus.
anonieme razernist
  zaterdag 4 juni 2011 @ 21:38:58 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97711611
Leuk,je hebt het gemaakt! :-)
Hier is ie toch gewoon opgegaan op brood.

Vandaag weer nieuwe gekocht, morgen een Japanse salade mee maken.
pi_97731974
quote:
7s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 21:57 schreef Specularium het volgende:
Ben nergens bang voor.
Dan maar doodgaan aan een komkommer, ook een prestatie opzich.
De kans dat je op weg naar de groentenboer aan een verkeersongeval komt te overlijden is groter dan de kans dat je aan EHEC komt te overlijden...
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_97742855
Mijn oma deed dat, in de soep, samen met courgette. Ik lust namelijk geen komkommer en dan merkte ik het verschil niet. Vind het nog steeds smerig :+
Maar mijn vriend eet zo ook nog een hoop komkommers weg, geruchten of niet.
pi_97749568
Ik zag op de Duitse tv een truc: komkommer schillen, in dikke schijven snijden en in een vacuumzak doen. Dan de zak met komkommer 20 minuten in een pan kokend water doen en dan serveren. Overdreven gedoe vanwege die Ehec, maar goed, het is een tip.

En verder gewoon in een wokgerecht mikken als je het echt niet aandurft met rauwe komkommer.
  zondag 5 juni 2011 @ 19:32:56 #24
344435 OneTeaspoon
of common sense
pi_97750928
Komkommersla met feta, olijfolie, zout, peper.
Lekkr.
pi_97756354
Komkommer halveren, pitjes eruit schrapen, schuin in stukken snijden. Olie in wok heet laten worden, teentje knoflook erin fruiten, beetje sesamolie erbij. Komkommer erbij, 1 minuut roerbakken. Dan Pindasaus eroverheen en snel aan de kook brengen. Op het laatst een hand tageh erin en even snel doorroeren maar niet slap laten worden.

Voila. Als je de komkommer graag steviger houdt doe je hem er een minuut voor de taugeh erin.

Je kunt de komkommer snel blancheren in de schil als je bang bent voor coli. Gewoon 20 seconden onderdompelen in water dat net heeft gekookt. Daarna snel afspoelen
Whatever...
pi_97759328
Nog een receptje dan, dit keer een lekker bijgerecht voor bij de nasi of bami.
Halve komkommert in vieren in de lengte, dan 1 centimeter blokjes snijden.
In steelpan doen en net onder (heet) water zetten.
Flinke theelepel kerriepoeder erbij en 20 tot 25 minuten zachtjes koken.
Afgieten in zeef en goed af laten koelen in de koelkast.
Net als atjar of zo iets bij je eten serveren.

Is lekkerder dan je denkt! :)
[an error occurred while processing this directive]
  zondag 5 juni 2011 @ 22:33:53 #27
344435 OneTeaspoon
of common sense
pi_97762757
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 20:58 schreef Spanky78 het volgende:
Komkommer halveren, pitjes eruit schrapen, schuin in stukken snijden. Olie in wok heet laten worden, teentje knoflook erin fruiten, beetje sesamolie erbij. Komkommer erbij, 1 minuut roerbakken. Dan Pindasaus eroverheen en snel aan de kook brengen. Op het laatst een hand tageh erin en even snel doorroeren maar niet slap laten worden.

Voila. Als je de komkommer graag steviger houdt doe je hem er een minuut voor de taugeh erin.

Je kunt de komkommer snel blancheren in de schil als je bang bent voor coli. Gewoon 20 seconden onderdompelen in water dat net heeft gekookt. Daarna snel afspoelen
Ik zou nu geen tauge eten ;)
pi_97766020
Komkommersoep met dille en boursin

1 flinke komkommer
2 eetlepels gehakte verse dille
2 kruidenbouillontabletten
50 à 60 gram boursin met kruiden
peper
1 sjalotje
1 eetlepel olie - paar druppels tabasco of theelepel sambal oelek

Komkommer wassen en voor het grootste deel schillen.
(Deel van de schil eraan laten zitten voor de kleur, ik zal het nu wel verwijderen ). Komkommer in grove stukken snijden. Sjalotje snipperen.
Bereidingswijze

01) Olie verhitten.
02) Sjalotje hierin glazig bakken (licht aanfruiten).
03) Komkommer erbij en heel even meebakken.
04) Zoveel water toevoegen tot komkommer bijna onder staat.
05) Bouillontabletten erbij en alles aan de kook brengen. 10 minuten koken.
06) Boursin toevoegen en soep pureren met staafmixer.
07) Op smaak maken met wat tabasco/sambal en eventueel wat zout/peper.
08) Garneren met verse dille. (fijngehakte)

:Y)
pi_97766424
Japanse salads? Heb je daar n recept van?


quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 21:38 schreef RobinOok het volgende:
Leuk,je hebt het gemaakt! :-)
Hier is ie toch gewoon opgegaan op brood.

Vandaag weer nieuwe gekocht, morgen een Japanse salade mee maken.
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
  maandag 6 juni 2011 @ 01:23:55 #30
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97771219

Japanse komkommersalade met Lapsang Souchong Dressing

Hm, eigenlijk is de belangrijkste smaakmaker (Lapsang Souchong) Chinees, maar het resultaat smaakt in mijn ogen veel meer Japans, dus ik noem het lekker Japans. ;-)

Enneuh, op plaatje deed ik het in partjes, maar met spaghetti-achtige sliertjes vond ik eigenlijk lekkerder. Dunne schijfjes ook favoriet. De wakame kun je ook weg laten.
pi_97772142
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 01:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Japanse komkommersalade met Lapsang Souchong Dressing

Hm, eigenlijk is de belangrijkste smaakmaker (Lapsang Souchong) Chinees, maar het resultaat smaakt in mijn ogen veel meer Japans, dus ik noem het lekker Japans. ;-)

Enneuh, op plaatje deed ik het in partjes, maar met spaghetti-achtige sliertjes vond ik eigenlijk lekkerder. Dunne schijfjes ook favoriet. De wakame kun je ook weg laten.
Thx binnenkort een maken ^O^
  maandag 6 juni 2011 @ 11:05:55 #32
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_97778242
Heb eergisteren gewoon tomaat, komkommer en salade gegeten in Duitsland. :Y)
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_97779431
quote:
10s.gif Op maandag 6 juni 2011 11:05 schreef tomaat52 het volgende:
Heb eergisteren gewoon tomaat, komkommer en salade gegeten in Duitsland. :Y)
Living on the edge!
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 6 juni 2011 @ 19:52:05 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97801750
Niets aan de hand met komkommers
Was liever je handen grondig als je van de WC afkomt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Miss SHO maandag 6 juni 2011 @ 19:55:10 #35
22592 crew  Ole
pi_97801992
En ga niet bij dubieuze shaormatenten eten :P
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  dinsdag 7 juni 2011 @ 17:28:46 #36
347225 Tristen
healhty life style tiep
pi_97845877
Alleen Hollandse komkommers en tomaten eten, hier in Nederland worden de beste kwaliteit
kommkommers, tomaten en groenten geteeld!
IK SNAP NIET DAT VEEL MENSEN SPAANSE GROENTEN KOPEN, DIE WORDEN ENORM
BESPOTEN!
NEDERLANDSE KASGROENTEN WORDEN NAUWELIJKS BESPOTEN.
pi_97845969
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 21:57 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

bron?
Basiskennis biologie ;) ?
  dinsdag 7 juni 2011 @ 18:20:23 #38
341323 MsMessy
Fok jou, dikke doei
pi_97847920
Rode curry met babymais en komkommer :9
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')