Het ziet er wel verrekt duur uit hoor, 567 euro voor 21m^2...quote:Op donderdag 7 juli 2011 22:08 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Serieus?? Die kameraad van me is namelijk eg anti tegen dat soort dingen en zoekt met name naar iets waar dat dus niet gebeurt. Maar ze was bang dat ze niks kon vinden en is ze dus hier voor gegaan. Ze had namelijk genoeg verhalen gehoord over Rotterdam en junks en fucked up wijken.
Ook al woont ze nu al meerdere jaren in Londen.
Mja, vergeet niet dat ze uit Londen komt, qua centen valt het dus wel mee. Al geef ik toe, het lijkt op behoorlijke afzetterij. Ik betaal hier in Londen net ietsje meer per maand maar zit in hartje Londen in een topbuurt en mijn kamer ziet er niet veel minder uit dan die kamers. Die wijk ziet er ook vrij gaar uit. Maarja, opzeg termijn van een maand dus dat valt nog mee.quote:Op donderdag 7 juli 2011 22:32 schreef Fingon het volgende:
[..]
Het ziet er wel verrekt duur uit hoor, 567 euro voor 21m^2...
http://www.stadswonen.nl/website_new/html/adv_shortstay.asp?ID=169&instantie=%27eur/icir%27
Als je dat filmpje daaronder ziet wordt ik nou ook niet bepaald enthousiast
Ja, voor de gein vnl. Lachen hoe die docent rond zat te lopen en constant te zeiken op mensen die rekenmachines nodig hadden(en terechtquote:
zijn de antwoorden al bekend?quote:Op dinsdag 12 juli 2011 22:49 schreef Fingon het volgende:
[..]
Ja, voor de gein vnl. Lachen hoe die docent rond zat te lopen en constant te zeiken op mensen die rekenmachines nodig hadden(en terecht)
Anders kan je bij allerlei vragen maar wat cijfers in vullen om te kijken of iets klopt ipv het te beredeneren..quote:Op dinsdag 12 juli 2011 23:54 schreef FastFox91 het volgende:
Waarom mag er geen rekenmachine gebruikt worden?
Iemand die hier meer van weet?quote:Op maandag 11 juli 2011 18:25 schreef Krisp het volgende:
#%$^$%#.
Vorige week te horen gekregen dat ik waarschijnlijk geen baan heb, en nu zijn alle deadlines voor premasters gesloten. Plan B (studeren) wordt dus ingewikkeld. Weet iemand in hoeverre de EUR (RSM) moeilijk doet na 1 juli voor toelating tot de premaster? Kwalificaties zijn geen enkel probleem, mijn opleiding is sufficiënt, heb ruim boven de 7, extra vakken, etc.
Idd, zo heb ik er ooit een 10 voor gehaaldquote:Op woensdag 13 juli 2011 09:03 schreef Fingon het volgende:
[..]
Anders kan je bij allerlei vragen maar wat cijfers in vullen om te kijken of iets klopt ipv het te beredeneren..
Met als stelling:quote:Ga uit van een consument die twee perioden leeft. De rente voor lenen en sparen is r=0.2 ofwel 20%. De nutsfunctie van de consument luidt:
waarin C1 de consumptie in periode 1 aangeeft en C2 de consumptie in periode 2 aangeeft. Het inkomen van de consument is M1=200 in periode 1 en M2=0 in periode 2.
Deze stelling kan naar mijn mening op twee manieren worden opgevat:quote:De consument leent: in periode 1 consumeert hij minder dan zijn inkomen.
Precies, ik snapte er ook geen fuck van. Ben maar voor interpretatie van 2e deel gegaan, dus juist gezegd.quote:Op woensdag 13 juli 2011 16:39 schreef JoPiDo het volgende:
Deze vraag hè:
[..]
Met als stelling:
[..]
Deze stelling kan naar mijn mening op twee manieren worden opgevat:
1. de consument leent
niet waar, want hij spaart
of:
2. ALS de consument leent, DAN ZAL in periode 1 zijn consumptie minder zijn dan zijn inkomen
Wat is jullie mening hierover?
Ja, sommige stellingen waren letterlijk het tegenovergestelde van elkaar...quote:Op woensdag 13 juli 2011 17:10 schreef Fingon het volgende:
[..]
Precies, ik snapte er ook geen fuck van. Ben maar voor interpretatie van 2e deel gegaan, dus juist gezegd.
Nja twas ook kutvraag, veel te onduidelijk zoals weer zoveel.
Die vraag hiervoor had ik ook onjuist want mijn optimum had C1 en C2 precies omgewisseld en ik kreeg ze niet omgedraaid, ben benieuwd hoe zij dat gedaan hebben.
1+r / 3 = C1 / C2 en mijne andersom iig.
Ik vond dat probleem hiervoor ook erg vervelend omdat alle antwoorden met elkaar verbonden waren, als je 1tje beantwoord had volgden de anderen daaruit, omdat ze anders in tegenspraak waren.
Erg vervelend, ik heb dus 1 ding verkeerd geïnterpreteerd en direct 3 fout.
Ik zie het probleem niet, in beide gevallen is de stelling toch onjuist?quote:Op woensdag 13 juli 2011 16:39 schreef JoPiDo het volgende:
Deze vraag hè:
[..]
Met als stelling:
[..]
Deze stelling kan naar mijn mening op twee manieren worden opgevat:
1. de consument leent
niet waar, want hij spaart
of:
2. ALS de consument leent, DAN ZAL in periode 1 zijn consumptie minder zijn dan zijn inkomen
Wat is jullie mening hierover?
het officiele antwoord is 'juist'quote:Op woensdag 13 juli 2011 17:27 schreef Finitio het volgende:
[..]
Ik zie het probleem niet, in beide gevallen is de stelling toch onjuist?
(of mis ik iets, zo op 2 uurtjes slaap)
Dan zou ik verwachten dat het antwoord nog wordt aangepast, niet bepaald ongebruikelijk bij micro.quote:
Ik had juist, ik negeerde nl. dat hij leent (en gebruik daarbij/na precies dezelfde aanname als JoPiDo, nl. dat hij optimaal consumeert) en dan weet je uit de verdeling van inkomen dat hij hoe dan ook gaat sparen en dus minder consumeert in C1 als dat zijn inkomen is.quote:Op woensdag 13 juli 2011 17:27 schreef Finitio het volgende:
[..]
Ik zie het probleem niet, in beide gevallen is de stelling toch onjuist?
(of mis ik iets, zo op 2 uurtjes slaap)
Ja, waarschijnlijk was het wel de bedoeling om de stelling juist te maken, deze vraag zal vast vervallen..quote:Op woensdag 13 juli 2011 18:34 schreef Fingon het volgende:
[..]
Ik had juist, ik negeerde nl. dat hij leent (en gebruik daarbij/na precies dezelfde aanname als JoPiDo, nl. dat hij optimaal consumeert) en dan weet je uit de verdeling van inkomen dat hij hoe dan ook gaat sparen en dus minder consumeert in C1 als dat zijn inkomen is.
Maargoed iemand een idee wanneer inschrijvingen voor practicumgroepen open gaan?
Precies had ik ook..quote:Op donderdag 14 juli 2011 18:09 schreef dumpertje het volgende:
Gelukkig is die onduidelijke vraag geschrapt! Ik snap alleen nog steeds niet hoe ze op C2/C1 = (1+r)/3 komen. Ik kom toch echt met geen mogelijkheid op dat antwoord tenzij ik C1 en C2 omdraai dan. In de uitwerkingen staat het ook niet. Misschien iemand die het even kan uitwerken?
edit: Dit was mijn uitwerking:
http://tinypic.com/r/10r70hs/7
excuses voor het samengeperste pleepapier van de erasmus![]()
edit2:
uitwerkingen zijn gecorrigeerd op BB, nvm.
Moet je wel twee zevens/achten voor andere eerstejaarsvakken hebben gehaald, hè.quote:Op vrijdag 15 juli 2011 14:42 schreef Sjappel het volgende:
Jullie zijn bekend met de compensatieregeling?
Dat is niet waar, alleen je gemiddelde moet hoger zijn dan 5,5. Een 6,5 tegenover een 4,5, maar dus ook een 5,6 tegenover een 5,4quote:Op vrijdag 15 juli 2011 14:53 schreef wikwakka2 het volgende:
[..]
Moet je wel twee zevens/achten voor andere eerstejaarsvakken hebben gehaald, hè.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dit is ook zo mooi!quote:Op donderdag 14 juli 2011 18:09 schreef dumpertje het volgende:
Gelukkig is die onduidelijke vraag geschrapt! Ik snap alleen nog steeds niet hoe ze op C2/C1 = (1+r)/3 komen. Ik kom toch echt met geen mogelijkheid op dat antwoord tenzij ik C1 en C2 omdraai dan. In de uitwerkingen staat het ook niet. Misschien iemand die het even kan uitwerken?
edit: Dit was mijn uitwerking:
http://tinypic.com/r/10r70hs/7
excuses voor het samengeperste pleepapier van de erasmus![]()
edit2:
uitwerkingen zijn gecorrigeerd op BB, nvm.
Ja, echt he, als je Delft gewend bent..quote:Op vrijdag 15 juli 2011 22:30 schreef JoPiDo het volgende:
Gezellig volgend jaar weer naar 'Universiteit' Erasmus
Ik heb vorige jaar tot diep in de vakantie gewacht op m'n cijfer voor de herkansing, bleek hij er al een tijdje op Osiris te staan zonder dat ik het zagquote:Op zaterdag 16 juli 2011 11:44 schreef mctwigt het volgende:
Waarom zijn ze bij marketing altijd zo laks met antwoorden publicerenmeeste vakken doen het een paar uur later, boekhouden zelf een kwartier na afloop al
maar marketing ho maar...
Micro draait inderdaad - net als de meeste economietentamens - voor een belangrijk deel om begrijpend lezen. Belangrijk om goed te kunnen als je het mij vraagt, dus helemaal niet zo slecht al die strikvragen.quote:Op vrijdag 15 juli 2011 22:30 schreef JoPiDo het volgende:
Ik had een mailtje gestuurd naar die man om aan te geven dat één vraag verkeerd berekend was. Hij snapt zelf die vraag niet, want hij gebruikte eerst de verkeerde methode en heeft hem in de nieuwe uitwerking volledig verkeerd uitgelegd.
Het gaat om een Cobb-Douglas-functie waarin een optimaal punt gevonden moet worden. In de eerste uitwerking gebruikte hij de helling van 1/L=1/X, maar dat werkt in dit geval niet omdat de vraag niet op die manier gesteld is. In de nieuwe uitwerking probeert hij te differentiëren, maar dat doet hij verkeerd, hij komt namelijk uit op ln(...), maar daar kom je alleen op als je integreert.
Daarnaast is hij in de oude uitwerking precies in die 'valkuilen' getrapt waar ik ook in ben getrapt. Bij één vraag staat zoiets als 'Jantje verdient 100 euro' en dan verderop 'hij krijgt 200 euro van zijn oma', waarna hij zelf ook verder rekent met 100 euro in plaats van 300 euro. Exact de dingen die ik ook verkeerd heb gedaan op mijn tentamen, doet die man zelf ook verkeerd. Belachelijk dat op deze manier niet de stof getoetst wordt, maar meer of je begrijpend kunt lezen.
Ik studeer wiskunde en doe dit als minor erbij, de stof van Micro is een eitje in vergelijking met de vakken die ik in Delft heb gehaald. De eerste keer had ik een 8, maar omdat ik mij niet had ingeschreven telt dat cijfer niet. Nu door die ongelooflijk flauwe manier van vragen stellen heb ik het niet gehaald. Ik ben echt kwaad op die man, ook omdat hij mijn mailtje niet heeft beantwoord maar wel snel de uitwerkingen heeft aangepast. Ik weet bijna zeker dat ik de enige ben die gemaild heeft over die Cobb-Douglas, de top van een functie berekenen is nou niet bepaald een uitdaging voor mij... Heel kinderachtig, onpersoonlijk en arrogant.
Gezellig volgend jaar weer naar 'Universiteit' Erasmus
Voor volgend jaar is er nog een mooie afsnijroute in je berekening. (Dit zul je bij Toegepaste Micro en Finance 1 ook nog moeten doen)quote:Op donderdag 14 juli 2011 18:09 schreef dumpertje het volgende:
Gelukkig is die onduidelijke vraag geschrapt! Ik snap alleen nog steeds niet hoe ze op C2/C1 = (1+r)/3 komen. Ik kom toch echt met geen mogelijkheid op dat antwoord tenzij ik C1 en C2 omdraai dan. In de uitwerkingen staat het ook niet. Misschien iemand die het even kan uitwerken?
edit: Dit was mijn uitwerking:
http://tinypic.com/r/10r70hs/7
excuses voor het samengeperste pleepapier van de erasmus![]()
edit2:
uitwerkingen zijn gecorrigeerd op BB, nvm.
Nu maak je gebruik van die balanseigenschap van de Cobb-Douglas, precies waarom die functie zoveel gebruikt wordt.quote:Op zaterdag 16 juli 2011 22:07 schreef Finitio het volgende:
[..]
Voor volgend jaar is er nog een mooie afsnijroute in je berekening. (Dit zul je bij Toegepaste Micro en Finance 1 ook nog moeten doen)
Als je eerst de maximale consumptie in periode 1 uitrekent:
dus Y1 + Y2/(1+r)
en vervolgens die maximale consumptie vermenigvuldigt met de macht die in de Cobb-Douglas functie bij C1 staat (bijv. 0.7 in U = C1^0,7*C2^0,3) heb je ook de optimale consumptie in periode 1.
Dat duurt 10 seconden i.p.v. een minuut
Het werkt uiteraard ook voor de optimale consumptie in periode 2,
dan doe je max.consumptie periode 2 * macht bij C2
Neem van mij aan dat de micro-professoren wiskundig op een heel aardig niveau bezig zijn, het zijn wat dat betreft eigenlijk meer econometristen. Ik betwijfel of jij ze iets over de CD-functie zou kunnen vertellen dat ze nog niet weten.quote:Op zaterdag 16 juli 2011 22:56 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Nu maak je gebruik van die balanseigenschap van de Cobb-Douglas, precies waarom die functie zoveel gebruikt wordt.
Leg jij het die professor uit?
Waarom staan er in de uitwerkingen dan (nog steeds) fouten?quote:Op zaterdag 16 juli 2011 23:24 schreef Finitio het volgende:
[..]
Neem van mij aan dat de micro-professoren wiskundig op een heel aardig niveau bezig zijn, het zijn wat dat betreft eigenlijk meer econometristen. Ik betwijfel of jij ze iets over de CD-functie zou kunnen vertellen dat ze nog niet weten.
De professoren hebben geen zin om veel tijd te besteden aan het uitleggen van voor hun hele simpele dingen die studenten zelf uit de lesstof af zouden kunnen leiden. Wel kwalijk natuurlijk als ze daarbij slordig zijn, maar het ligt met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet aan een gebrek aan kennis.quote:Op zaterdag 16 juli 2011 23:50 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Waarom staan er in de uitwerkingen dan (nog steeds) fouten?
Nice, gefeliciteerd!quote:Op zaterdag 16 juli 2011 23:59 schreef eleusis het volgende:
Her gehaald terwijl ik kkziek was
Komt mooi uit, nu hoef ik nog maar 12 ECTS te 'shoppen' nu de master wordt opgeheven.
Als de examencommissie me genadig is, kunnen ze allemaal in sept
Als het voor hem zo simpel is, waarom doet hij het dan twee keer fout? En dan ook nog twee keer fout op twee verschillende plekken in hetzelfde tentamen?quote:Op zondag 17 juli 2011 01:08 schreef Finitio het volgende:
[..]
De professoren hebben geen zin om veel tijd te besteden aan het uitleggen van voor hun hele simpele dingen die studenten zelf uit de lesstof af zouden kunnen leiden. Wel kwalijk natuurlijk als ze daarbij slordig zijn, maar het ligt met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet een gebrek aan kennis.
Kun je de officiële uitwerking van die vragen hier even posten?quote:Op zondag 17 juli 2011 01:31 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Als het voor hem zo simpel is, waarom doet hij het dan twee keer fout? En dan ook nog twee keer fout op twee verschillende plekken in hetzelfde tentamen?
Schei alsjeblieft uit
Voor studio's moet je volgens mij 23+ zijn om huursubsidie te ontvangen.quote:Op zondag 17 juli 2011 23:05 schreef Broempoe het volgende:
Ik zie op Stadswonen.nl dat 1 persoons zelfstandige kamers soms maar ietsje duurder zijn dan onzelfstandige kamers. Ik vraag me even af of je voor die zelfstandige kamers nog extra huursubsidie krijgt? Dit omdat ik gehoord had dat je hiervoor in aanmerking kon komen als je een eigen voordeur+sanitair hebt. Dat zou namelijk betekenen dat je dan uiteindelijk zelfs goedkoper uitkomt dan met een onzelfstandige kamer.
Ligt aan de huurprijs, maar meestal zijn studio's wel te duur voor 23- huursubsidie,quote:Op zondag 17 juli 2011 23:07 schreef wikwakka2 het volgende:
[..]
Voor studio's moet je volgens mij 23+ zijn om huursubsidie te ontvangen.
Bij stadswonen krijg je voor een onzelfstandige woonruimte over het algemeen ook huurtoeslag. Dit komt omdat het 'voor huurtoeslag aangewezen woningen' zijn.quote:Op zondag 17 juli 2011 23:05 schreef Broempoe het volgende:
Ik zie op Stadswonen.nl dat 1 persoons zelfstandige kamers soms maar ietsje duurder zijn dan onzelfstandige kamers. Ik vraag me even af of je voor die zelfstandige kamers nog extra huursubsidie krijgt? Dit omdat ik gehoord had dat je hiervoor in aanmerking kon komen als je een eigen voordeur+sanitair hebt. Dat zou namelijk betekenen dat je dan uiteindelijk zelfs goedkoper uitkomt dan met een onzelfstandige kamer.
Bij mij zeiden ze toen ik mijn kamer introk dat ik binnenkort of misschien recht zou hebben op deze huurtoeslag. Goed dat je mij eraan herinnert, ik zal daar eens achteraan gaan.quote:Op zondag 17 juli 2011 23:26 schreef hamster90 het volgende:
[..]
Bij stadswonen krijg je voor een onzelfstandige woonruimte over het algemeen ook huurtoeslag. Dit komt omdat het 'voor huurtoeslag aangewezen woningen' zijn.
Ik ben 21, heb een studio van Stadswonen en ontvang maandelijks 110 euro huurtoeslag (hierdoor geloof ik 320 all inclusive i.p.v. 430).quote:Op zondag 17 juli 2011 23:07 schreef wikwakka2 het volgende:
[..]
Voor studio's moet je volgens mij 23+ zijn om huursubsidie te ontvangen.
Ik citeer:quote:Op zondag 17 juli 2011 23:07 schreef wikwakka2 het volgende:
[..]
Voor studio's moet je volgens mij 23+ zijn om huursubsidie te ontvangen.
Ik neem aan dat je RSM bedoelt, de reden dat zij hogere eisen stellen is simpelweg omdat de faculteit internationaal hoog aangeschreven staat (volgens een van de rankings zelfs 5de van de wereld) en daarom veel aanmeldingen krijgt en een reputatie heeft hoog te houden.quote:Op maandag 18 juli 2011 17:33 schreef JohnSpek het volgende:
Weten jullie waarom de Erasmus school of management gemiddeld een 7+ voor de bachelor als toegangseis heeft voor de masters, terwijl de Erasmus school of economics dit niet heeft?
De Erasmus school of economics heeft juist kwantitatief getinte masters, die dus over het algemeen zwaarder worden gevonden als de masters van de Erasmus school of management.
RSM laat maar een beperkt aantal toe tot die master om het exclusief te houden, ESE laat iedereen toe die aan de ingangseisen voldoet. Dat is goed voor de rankings, iets waar RSM als business school wat meer rekening mee houdt. Neemt niet weg dat de ESE master inderdaad gewoon zwaarder is dan die van RSM.quote:Op maandag 18 juli 2011 17:33 schreef JohnSpek het volgende:
Weten jullie waarom de Erasmus school of management gemiddeld een 7+ voor de bachelor als toegangseis heeft voor de masters, terwijl de Erasmus school of economics dit niet heeft?
De Erasmus school of economics heeft juist kwantitatief getinte masters, die dus over het algemeen zwaarder worden gevonden als de masters van de Erasmus school of management.
Laat ons weten hoe het afliep. Ik duim voor je, maar heb nooit zoveel vertrouwen in die lui..quote:Op maandag 18 juli 2011 23:44 schreef Dandez92 het volgende:
Ugh, moet een brief naar examination board schrijven of ze alsjeblieft het examen van vandaag willen mee laten tellen voor me, bij hoge uitzondering. Zou sneu zijn als ik mijn p plus mogelijkheid tot het doen van een minor in mijn tweede jaar misloop omdat ik vergeten ben op de verzend knop in Osiris te drukken
Weet jij hoeveel aanmeldingen per plaats er zijn?quote:Op woensdag 20 juli 2011 16:24 schreef Kaas- het volgende:
Had me voor dat ERIM programma aangemeld, maar werd jammer genoeg niet uitgekozen om mee te doen. Voormalig collega student-assistent wel en hij vond het geloof ik wel oke.
Ja ik zat al in Rotterdam en ik zag dat niet echt zitten, IBEB leek logischere keuze.quote:In Tilburg kan je wel een volledige bachelor in algemene economie doen.
Hmm.. raar, want de website beweert dat je in theorie alle vakken kan kiezen die je wil. Maarja dat is natuurlijk een leuk lokkertje. In ieder geval bedankt voor de tip, met een beetje geluk bieden ze de premaster tegen die tijd ook in het Engels aan. Is die combo een beetje goed te doen? Als ik ooit nog iets in een buitenland wil bereiken blijft mn gemiddelde natuurlijk ook nog belangrijk.quote:Over de keuzeruimte in Rotterdam, die is redelijk beperkt als je wil doen wat jij wil doen.
Ja dat kan, maar je hebt maar 8 punten ofzo aan echt vrije ruimte.quote:Op woensdag 20 juli 2011 18:45 schreef Nileson het volgende:
[..]
Ja ik zat al in Rotterdam en ik zag dat niet echt zitten, IBEB leek logischere keuze.
[..]
Hmm.. raar, want de website beweert dat je in theorie alle vakken kan kiezen die je wil. Maarja dat is natuurlijk een leuk lokkertje. In ieder geval bedankt voor de tip, met een beetje geluk bieden ze de premaster tegen die tijd ook in het Engels aan. Is die combo een beetje goed te doen? Als ik ooit nog iets in een buitenland wil bereiken blijft mn gemiddelde natuurlijk ook nog belangrijk.
In 2012 start de internationale variant van de studie econometrie (IBEC gaat die heten geloof ik), dus dat zal geen probleem zijn.quote:Op woensdag 20 juli 2011 18:45 schreef Nileson het volgende:
[..]
Ja ik zat al in Rotterdam en ik zag dat niet echt zitten, IBEB leek logischere keuze.
[..]
Hmm.. raar, want de website beweert dat je in theorie alle vakken kan kiezen die je wil. Maarja dat is natuurlijk een leuk lokkertje. In ieder geval bedankt voor de tip, met een beetje geluk bieden ze de premaster tegen die tijd ook in het Engels aan. Is die combo een beetje goed te doen? Als ik ooit nog iets in een buitenland wil bereiken blijft mn gemiddelde natuurlijk ook nog belangrijk.
Dat lijkt me een goed plan, zal binnenkort eens een studieadviseur aan z'n jasje trekken.quote:Die pre-master heeft hij een jaar extra voor uitgetrokken (zijn wel 40 punten ofzo), maar als je vroeg weet dat je die wil gaan doen kan je hem spreiden over de bachelorjaren (en bijvoorbeeld al Analyse 1 ipv Wiskunde 1 doen, Statistiek ipv Toegepaste Statistiek 1 etc.) om het gemakkelijker te maken.
Zijn ze al lang mee bezig, al die combo opleidingen met delen in Leiden en Delft of Rotterdam en Leiden etc.(die deels dit en vorig jaar weer opgeheven waren lol).quote:Op vrijdag 22 juli 2011 16:11 schreef Phaelanx_NL het volgende:
'Fusie universiteiten Leiden, Delft en Rotterdam'
Vreemd bericht. Nooit signalen gehoord van iets dergelijks, en het praktisch nut ontgaat me ook een beetje.
Weet jij toevallig wat een ´´eenpersoons extra vertrek´´ woning inhoudt? Wat is het verschil met een zelfstandige 1-persoons?quote:Op maandag 18 juli 2011 00:19 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Ik ben 21, heb een studio van Stadswonen en ontvang maandelijks 110 euro huurtoeslag (hierdoor geloof ik 320 all inclusive i.p.v. 430).
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)n-rotterdam-fuseren/quote:Universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam fuseren
De universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam gaan fuseren. Dat melden universitaire bronnen aan NRC Handelsblad. De voorzitters van de colleges van bestuur wilden de fusie in september bekendmaken bij de opening van het academisch jaar.
Door de bundeling ontstaat veruit de grootste academische instelling van Nederland, met 55.000 studenten. De fusie-universiteit, die de naam Universiteit Leiden zou gaan dragen, houdt volgens de bronnen campussen en instituten in Leiden, Delft, Rotterdam en Den Haag, en 11.500 werknemers, exclusief het personeel van de medische centra in Rotterdam en Leiden.
De gefuseerde organisatie zal qua prestaties en aanzien tot de wereldtop behoren. Nu al scoren de drie universiteiten individueel in internationale reputatie- en prestatieranglijsten hoog. Samen zullen ze doordringen tot de top van universiteiten wereldwijd, is de verwachting van de universiteiten.
Binnen zes jaar onder één bestuurlijke leiding
Volgens de plannen moeten Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam binnen zes tot acht jaar zijn samengebracht onder één bestuurlijke leiding. Hoe dit praktisch en juridisch wordt vormgegeven is onduidelijk. De betrokken universiteiten weigeren commentaar.
Sijbolt Noorda, voorzitter van de universiteitenvereniging VSNU, bevestigt de plannen, al wil hij het liever geen fusie noemen.
“Dat klinkt mij te veel naar bedrijfsovernames. Dit is het institutionaliseren van een samenwerking. Dat drie bestaande universiteiten op deze manier hun krachten bundelen is uniek in de wereld” – Sijbolt Noorda
‘Er wordt een reus geboren’
De fusie betekent een flinke herschikking van het universitaire bestel. Volgens de Tilburgse hoogleraar Roel in ’t Veld wordt “een reus geboren”. In ’t Veld:
“Op langere termijn zie ik een voordeel in het creëren van een krachtig Hollands bolkwerk in Europa dat sterk genoeg is om de concurrentie met de andere Europese universiteiten aan te kunnen.” – Roel in ‘t Veld
‘Berichtgeving komt te vroeg’
Volgens voorzitter Dirk Jan van den Berg van het college van bestuur van de TU Delft komt de berichtgeving te vroeg:
“We willen graag zelf het moment kiezen. En dan is de opening van het academisch jaar inderdaad zo’n moment. We moeten nog goed afstemmen wat we precies gaan zeggen, want je kunt het vlug verpesten. Het is een gevoelig onderwerp waarbij de academische gemeenschappen goed betrokken moeten worden. Daar zijn we mee bezig.” – Dirk Jan van den Berg
Over de nieuwe naam Universiteit Leiden zegt hij: “Dat zou kunnen.”
Al bij de opening van het academisch jaar in 2010 zei de Rotterdamse bestuursvoorzitter Pauline van der Meer Mohr een fusie niet uit te sluiten. Woordvoerders van Rotterdam en Leiden bevestigen dat gesproken wordt over een nauwere samenwerking, maar willen geen details geven. “Daar volgt later meer informatie over.”
Je hebt het recht om elk vak te volgen op elke (Nederlandse) universiteit, gewoon inschrijven op de universiteit en inschrijven voor het vak. Je kunt alleen niet altijd zorgen dat het vak meetelt voor het programma dat je nu volgt, dus is het een extra vak buiten je oorspronkelijke programma.quote:Op zaterdag 23 juli 2011 14:28 schreef eleusis het volgende:
Ik zie dat zo'n vaart niet lopen, maar intensieve samenwerking lijkt me een goed idee. Ik zou ook graag wat Delftse vakken weer in mijn programma hebben, dat is nu onmogelijk. Terwijl er programmatisch wel overlap is.
Ik moet er alleen niet aan denken dat het allemaal onder één bestuurlijke koepel komt te vallen. Dat wordt met grote kans een stuurloos vehikel. Ik kan me niet voorstellen dat men elkaar 'begrijpt' of de merites van vakgroepen/onderzoeksvoorstellen kan beoordelen.
Maar als er een grote mate van autonomie blijft bestaan, met een sterke samenwerking op onderwijsgebied en een efficiënt 'servicecentrum' zie ik het wel zitten.
Hoewel ik natuurlijk hoop weg te zijn eind 2011/12
Sinds wanneer boeit het het College van Bestuur iets wat de studenten en medewerkers wel of niet weten?quote:Op maandag 25 juli 2011 19:03 schreef Finitio het volgende:
Naar aanleiding van een artikel in NRC Handelsblad zijn er diverse publicaties verschenen waarin gesproken over een fusie van de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam. Wij zijn inderdaad in gesprek met de Universiteit Leiden en TU Delft over mogelijke vormen van samenwerking, zoals Pauline van der Meer Mohr vorig jaar bij de opening van het Academisch jaar al aankondigde. De drie universiteiten vormen een zeer krachtige combinatie op een groot aantal wetenschapsgebieden.
We begrijpen dat u wellicht verrast bent informatie in de krant te lezen, die u niet vooraf van de universiteit zelf hebt ontvangen. Dat komt omdat op dit moment de gesprekken nog lopen en alle opties nog open zijn. Het is daarom te vroeg om uitspraken te doen over de vorm van samenwerking, het tijdpad of de naamgeving. De berichtgeving komt te vroeg. Als er nieuws te melden is, zullen we u hierover uiteraard informeren.
College van Bestuur EUR
Precies wat ik zeg dus, autist.quote:Op maandag 25 juli 2011 19:20 schreef JoPiDo het volgende:
Je kunt alleen niet altijd zorgen dat het vak meetelt voor het programma dat je nu volgt, dus is het een extra vak buiten je oorspronkelijke programma.
Als je echt zo graag vakken in Delft had willen volgen, had je dat wel beter uitgezocht
De afstudeervariant die ik doe, wordt onmiddellijk opgeheven, en in plaats daarvan wordt alleen nog maar de variant 'Logistics' aangeboden. Ik moet nog 12 ECTS aan vakken doen, en ik heb een broertje dood aan logistiek, dus ik heb gevraagd om het te mogen aanvullen met twee vakken uit het core programma van de Economics & ICT-master standaardvariant (die vakken zijn een beetje management & control-ish, totaal niet kwantitatief zoals in de specialisatie).quote:Op zondag 17 juli 2011 01:08 schreef Finitio het volgende:
Nice, gefeliciteerd!
PS Wat vraag je precies van de examencommissie?
Als het hetzelfde is als bij de bachelors wel ja, hoop bombarie om niets. Alle relevante info kan je zo terug vinden in je course manual of document op internet (wel aan te raden om ook echt te doen)quote:Op dinsdag 26 juli 2011 12:15 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik weet nog steeds niet of ik eventueel voor mijn MSc QF ga in Rotterdam. Hoorde vandaag dat het op de 29e van Augustus start (echt belachelijk vroeg, uni's in Londen starten pas de 2e week van Oktober)
Ik werk alleen full time en ben in overleg om eventueel er dus een poosje tussen uit te stappen (de master te doen) en daarna weer verder te gaan met werk. Alleen zit mijn agenda sowieso vol tot 3 september. Mis dus sowieso de 1e week, ik neem aan geen probleem? Hoorde aan de telefoon dat ik allerlei belangrijke dingen mis. Het hoe wat en waar in de uni, en dat het m'n eigen (domme) schuld was dat ik niet kon komen. Ik neem aan dat dat dus wel meevalt?
Mja, oke. Moet dan wel goedkomen. Heb daar zelf weinig tijd voor want zit behoorlijk overhoop met mijn werk uren en het zou nog wel eens kunnen dat ik pas een week later met de master kan beginnen. Maar ik neem aan dat ze daar geen moeite mee hebben.quote:Op dinsdag 26 juli 2011 15:24 schreef wikwakka2 het volgende:
Ik betwijfel inderdaad ook of je wel écht iets mist in die eerste week. Gewoon zorgen dat je jezelf een beetje inleest op SIN-online en Blackboard, zoals Dandez zegt.
Ja, ik vind het nog steeds onzin(maar snap wel) dat ze niet automatisch iedereen voor de tentamens inschrijven die zich voor het vak heeft ingeschreven...quote:Op dinsdag 26 juli 2011 16:11 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Mja, oke. Moet dan wel goedkomen. Heb daar zelf weinig tijd voor want zit behoorlijk overhoop met mijn werk uren en het zou nog wel eens kunnen dat ik pas een week later met de master kan beginnen. Maar ik neem aan dat ze daar geen moeite mee hebben.
Al zal het universitaire systeem in Nederland wel wat anders zijn dan hier in Londen, inschrijven voor tentamens enzo?
Ik vind dat zelf ook echt bizar. Inschrijven voor een tentamen. Wat een onzin. Bureaucratische rompslomp waar je niks mee bereikt.quote:Op dinsdag 26 juli 2011 23:23 schreef Fingon het volgende:
[..]
Ja, ik vind het nog steeds onzin(maar snap wel) dat ze niet automatisch iedereen voor de tentamens inschrijven die zich voor het vak heeft ingeschreven...
Bij mijn studie zijn er een hoop mensen die bepaalde tentamens standaard uitstellen tot de zomer. Denk dat het wel handig is dat ze weten hoeveel tentamens er moeten worden uitgeprint en zo. Met name als herkansers ook nog mee moeten worden gerekend.quote:Op dinsdag 26 juli 2011 23:57 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik vind dat zelf ook echt bizar. Inschrijven voor een tentamen. Wat een onzin. Bureaucratische rompslomp waar je niks mee bereikt.
Hier kun je maximaal per jaar maar 2/3 vakken herkansen. En als je dus al een onvoldoende gehaald hebt, kun je tijdens je herkansing niet hoger dan een 5.5 halen.quote:Op woensdag 27 juli 2011 00:09 schreef wikwakka2 het volgende:
[..]
Bij mijn studie zijn er een hoop mensen die bepaalde tentamens standaard uitstellen tot de zomer. Denk dat het wel handig is dat ze weten hoeveel tentamens er moeten worden uitgeprint en zo. Met name als herkansers ook nog mee moeten worden gerekend.
Op de ESL zijn er ook max 2 herkansingen per jaar, maar dat je bij de herkansing niet hoger dan een 5.5 kunt halen vind ik zo vreemd.quote:Op woensdag 27 juli 2011 00:19 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Hier kun je maximaal per jaar maar 2/3 vakken herkansen. En als je dus al een onvoldoende gehaald hebt, kun je tijdens je herkansing niet hoger dan een 5.5 halen.
Het zorgt er iig. voor dat je goed je best doet voor je examen. En dat een 1e poging een hogere waardering krijgt dan een 2e.quote:Op woensdag 27 juli 2011 11:19 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
Op de ESL zijn er ook max 2 herkansingen per jaar, maar dat je bij de herkansing niet hoger dan een 5.5 kunt halen vind ik zo vreemd.
Het gaat om het uiteindelijke resultaat, niet om wanneer je het doet.quote:Op woensdag 27 juli 2011 15:13 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Het zorgt er iig. voor dat je goed je best doet voor je examen. En dat een 1e poging een hogere waardering krijgt dan een 2e.
Onzin, het uiteindelijke resultaat is wat mij betreft medeafhankelijk van hoe snel je iets af hebt gemaakt.quote:Op woensdag 27 juli 2011 15:58 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
Het gaat om het uiteindelijke resultaat, niet om wanneer je het doet.
Dat er een dergelijke regeling is bij studenten die een vak 4x herkansen (en op goed geluk hopen een makkelijk tentamen te krijgen oid) zou ik wel begrijpen, maar voor een eerste herkansing vind ik het een beetje onzinnig.quote:Op woensdag 27 juli 2011 17:17 schreef Finitio het volgende:
[..]
Onzin, het uiteindelijke resultaat is wat mij betreft medeafhankelijk van hoe snel je iets af hebt gemaakt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |