SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 0% gewijzigd door Kaas- op 23-05-2011 22:58:34 ]
9 foutquote:Op maandag 23 mei 2011 22:52 schreef Kaas- het volgende:
Hehe, soms is een score zo ontzettend onverdiend. Wegens een studiereis en post-studiereis-luiheid geen ene donder gedaan voor die tussentoets accounting van vanavond en bleek ineens slechts 2 fout te hebben. Zwaar onterecht, maar oh zo mooi.
Inderdaadquote:Op woensdag 1 juni 2011 16:58 schreef kort het volgende:
Van de metro naar de aula lopen wordt met de dag onmogelijker
Nope.quote:Op woensdag 1 juni 2011 21:02 schreef Fittrick het volgende:
Dat valt toch reuze mee? Moet je eens vanaf tram 21 proberen, dan ben je inmiddels een kwartier onderweg.
Wordt dan na de vakantie allemaal beter geregeld?
Heel goed, toch dat stukje scherpte dat je van een rechtenstudent mag verwachten!quote:Op maandag 6 juni 2011 16:12 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Sinds wanneer is rechten een BSc opleiding trouwens?.
Staat verkeerd in de OP.
quote:Op maandag 6 juni 2011 21:27 schreef Finitio het volgende:
[..]
Heel goed, toch dat stukje scherpte dat je van een rechtenstudent mag verwachten!
Weet niet zeker of deze de juiste is. Gemaakt op maart 2007 (FEW0031)?quote:Op dinsdag 7 juni 2011 19:06 schreef dumpertje het volgende:
Heeft toevallig iemand nog toegang tot blackboard voor het vak Organisatie uit '07 (FEB11006-07)? Ik zou graag de antwoorden van het tentamen hebben. Eventuele organisatie tentamens uit andere jaren zijn ook erg welkom
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tuurlijk moet je altijd proberen op tijd te komen, maar iemand weigeren na 10 minuten vind ik wel redelijk kansloos.quote:Op donderdag 9 juni 2011 13:57 schreef kort het volgende:
[..]
Bij macro-economie was iemand geweigerd die 10 minuten te laat was.
Hmm, je hebt gelijk. Kan de post inmiddels alleen niet meer wijzigen.quote:Op maandag 6 juni 2011 16:12 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Sinds wanneer is rechten een BSc opleiding trouwens?.
Staat verkeerd in de OP.
Dit soort streken vallen te verwachten van onze surveillantenquote:Op donderdag 9 juni 2011 14:58 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Tuurlijk moet je altijd proberen op tijd te komen, maar iemand weigeren na 10 minuten vind ik wel redelijk kansloos.
Idd, ik dacht dat die half-uur regel strikt nageleefd werd..quote:Op donderdag 9 juni 2011 14:58 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Tuurlijk moet je altijd proberen op tijd te komen, maar iemand weigeren na 10 minuten vind ik wel redelijk kansloos.
In de OER van de ESE staat er niks over in. Heel vreemd.quote:Lid 4 Tot 15 minuten na aanvang van het tentamen is het nog mogelijk aan het tentamen te beginnen. Na deze 15 minuten is het niet meer mogelijk om aan het tentamen deel te nemen, tenzij de hoofdsurveillant toestemming geeft voor verlate deelname aan het tentamen, als gevolg van aantoonbare ernstige verkeershinder. Tegen de beslissing dat vanwege te laat arriveren geen tentamen gedaan kan worden is geen beroep mogelijk.
Ja omdat het toen sneeuwde, ben toen ook uur te laat gekomen voor Analyse I...quote:Op donderdag 9 juni 2011 18:24 schreef FastFox91 het volgende:
Bij micro mocht ik na 45 min nog binnenkomen.Gemiddelde reis van 55 minuten, 145 min over gedaan, trein reed niet.
Ah ik heb een stomme fout gemaakt. Het is organisatie uit juli 2008 die ik nodig heb. Het is collegejaar 07-08quote:Op dinsdag 7 juni 2011 19:54 schreef FastFox91 het volgende:
[..]
Weet niet zeker of deze de juiste is. Gemaakt op maart 2007 (FEW0031)?
Nee, in september ga ik pas daar naartoe.quote:Op donderdag 9 juni 2011 17:46 schreef Kaas- het volgende:
Ey wiwa alweer verhuisd voor je exchange of wat? Hoe regel je het met je eigen kamer in Rdam?
Hebben wij een keer gehad geloof ikquote:Op maandag 13 juni 2011 23:42 schreef Kaas- het volgende:
Ah, dat is wel lekker geregeld dan! Maar moet je wel veel geluk voor hebben..
-
Btw, komende dinsdag tot 21:30 uur een tentamen, dat zijn toch geen tijden.
Ik zelf niet, al doe ik wel de master Financial Economics. Ik ken veel mensen die hem wel hebben gedaan, en van wat ik hoor is het relatief veel werk maar wel erg leerzaam.quote:Op woensdag 15 juni 2011 15:10 schreef Conversatie het volgende:
Zijn er hier mensen die een bachelor major in Financial Economics gedaan hebben? Zo ja, is dat een beetje een leuke/leerzame major?
Wat voor major heb je dan wel gedaan?quote:Op woensdag 15 juni 2011 15:20 schreef Finitio het volgende:
[..]
Ik zelf niet, al doe ik wel de master Financial Economics. Ik ken veel mensen die hem wel hebben gedaan, en van wat ik hoor is het relatief veel werk maar wel erg leerzaam.
Oke, thanks! Relatief veel werk had ik niet echt verwacht, Financial Methods and Techniques kwam op mij bijv. meer over als een herhaling van andere statistiek vakken (OLS etc). Maar leerzaam, daar gaat het natuurlijk omquote:Op woensdag 15 juni 2011 15:20 schreef Finitio het volgende:
[..]
Ik zelf niet, al doe ik wel de master Financial Economics. Ik ken veel mensen die hem wel hebben gedaan, en van wat ik hoor is het relatief veel werk maar wel erg leerzaam.
Juist FMT schijnt erg lastig te zijn, vooral ook door de wijze van toetsing (2-keuze a la micro & TS1). Wat je zegt over praktische kennis klopt wel denk ik, zeker bij bijvoorbeeld fusies en overnames moet je een aantal zeer praktijkgerichte opdrachten maken. Als voorbereiding voor de master heb je de major niet per se nodig, maar het is natuurlijk wel zo logisch als je toch financial economics wilt gaan doen.:)quote:Op woensdag 15 juni 2011 15:32 schreef Conversatie het volgende:
[..]
Oke, thanks! Relatief veel werk had ik niet echt verwacht, Financial Methods and Techniques kwam op mij bijv. meer over als een herhaling van andere statistiek vakken (OLS etc). Maar leerzaam, daar gaat het natuurlijk omIk had ook het idee dat je bij deze major meer praktische kennis op doet dan, pak weg, international economics.
Ik hoefde als economie en rechten student alleen een werkcollege te doen, en toen heb ik voor Economie & Beleid gekozen. Dat is zeker een aanrader overigens, want je krijgt een erg interessant kijkje in de keuken van de Haagse politiek door een hoge ambtenaar. Het bleek dat ik vooraf toch niet echt een goed beeld had van hoe het er daar echt aan toe gaat. Als je niet bij een ministerie wilt werken en de overheid je überhaupt niet zo interesseert kun je echter beter voor iets anders kiezen.quote:
Ahquote:Op woensdag 15 juni 2011 19:31 schreef Finitio het volgende:
[..]
Juist FMT schijnt erg lastig te zijn, vooral ook door de wijze van toetsing (2-keuze a la micro & TS1). Wat je zegt over praktische kennis klopt wel denk ik, zeker bij bijvoorbeeld fusies en overnames moet je een aantal zeer praktijkgerichte opdrachten maken. Als voorbereiding voor de master heb je de major niet per se nodig, maar het is natuurlijk wel zo logisch als je toch financial economics wilt gaan doen.:)
Haha je kunt dan idd nog switchenquote:Op woensdag 15 juni 2011 20:51 schreef Conversatie het volgende:
[..]
AhInschattingsfout.
En tja, het zal de master allicht makkelijker maken, en als het niet bevalt kan ik in ieder geval nog op tijd switchen
(Waarom toch geen micro master trouwens?)
Ahquote:Op donderdag 16 juni 2011 14:22 schreef Finitio het volgende:
[..]
Haha je kunt dan idd nog switchen
Mijn vrienden deden micro en ik zat helemaal in die richting, het waren de vakken waar ik het best in was en waar ik ook les in had gegeven dus micro was de meest logische keuze. Voor mijn carriere wil ik echter meer de financiele kant op, en dan is het veel logischer om finance te doen. Ook denkt de buitenwereld dat finance de moeilijkste richting is (zwaar onterecht als je het mij vraagt), dus staat het diploma waarschijnlijk ook nog hoger aangeschreven. Een bijkomend (enorm) voordeel is dat de finance master zo groot is dat er SIR-verslagen voor vrijwel elk vak verschijnen en je dus niet die verschrikkelijk trage !@#$#& colleges hoeft te volgen.
Ja klopt, bijna de helft doet financequote:Op donderdag 16 juni 2011 15:00 schreef Conversatie het volgende:
[..]
AhDie indruk had ik inderdaad ook al, maar volgens mij komt dat vooral omdat veel mensen niet precies weten wat micro-economie (of iets gerelateerds) inhoudt. Het is wel een idioot populaire richting trouwens, ik las ooit ergens dat bijna de helft het kiest. Zelf heb ik echt nog geen flauw idee in wat voor sector ik zou willen werken, maar financial economics biedt denk ik wel de meeste mogelijkheden (ook qua breedte).
quote:Op donderdag 16 juni 2011 18:34 schreef Finitio het volgende:
[..]
Ja klopt, bijna de helft doet finance![]()
Qua mensen vind ik de micro-master trouwens wel een stuk relaxter, bij finance lopen veel misplaatst arrogante types, bij micro zijn die er helemaal niet (kwam ik zelf nog het dichtste bij).
Het kan echter ook slechter, begin dit jaar deed ik samen met een vriend een mastervak marketing, en dat was echt verschrikkelijk. Het is rijtjes leren 2.0, en je medestudenten lijken net het publiek bij DWDD, met brillen zonder sterkte, baardjes van 3 dagen, 'colour blocking' voor de vrouwen en discussies over verschillen in marketing in Mexico en de VS die zonder overgang overgaan in compleet irrelevante verhalen over de oorlog in Irak. Dat die mensen de bachelor door zijn gekomen is voor mij onbegrijpelijk.
quote:Op donderdag 16 juni 2011 18:34 schreef Finitio het volgende:
[..]
Ja klopt, bijna de helft doet finance![]()
Qua mensen vind ik de micro-master trouwens wel een stuk relaxter, bij finance lopen veel misplaatst arrogante types, bij micro zijn die er helemaal niet (kwam ik zelf nog het dichtste bij).
Het kan echter ook slechter, begin dit jaar deed ik samen met een vriend een mastervak marketing, en dat was echt verschrikkelijk. Het is rijtjes leren 2.0, en je medestudenten lijken net het publiek bij DWDD, met brillen zonder sterkte, baardjes van 3 dagen, 'colour blocking' voor de vrouwen en discussies over verschillen in marketing in Mexico en de VS die zonder overgang overgaan in compleet irrelevante verhalen over de oorlog in Irak. Dat die mensen de bachelor door zijn gekomen is voor mij onbegrijpelijk.
Haha ja dat is ook de indruk die ik heb, al heb je die opleiding natuurlijk überhaupt niet echt nodig als je marketeer wilt worden, dan zijn creativiteit en enthousiasme veel belangrijker.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 00:09 schreef Kaas- het volgende:
Haha, ik hoorde van een vriend die afgelopen jaar de marketing master deed ook al dat ze dat diploma meegaven aan 'elke willekeurige zwakzinnige debiel die het totaal niet verdiende'.
Geen idee, waarom niet gewoon in excel?quote:Op vrijdag 17 juni 2011 10:30 schreef ratatat het volgende:
Even een vraagje over Eviews hier tussendoor:
Ik zou graag als ik gebruik maak van 'multiple graphs' --> meerdere aparte grafieken in 1 plaatje, ook graag willen bepalen welke series ik in welke grafiek krijg, en dan met meerdere series per grafiek. Heb zitten zoeken maar werd niet veel wijzer. Weet iemand hoe het moet?
Ik snap niet helemaal wat je bedoelt, maar ik denk dat bij normaal papier je aantekeningen van thuis mee kan nemen en als de surveillant dan niet kijkt snel op tafel leggen.quote:Op woensdag 22 juni 2011 21:37 schreef FastFox91 het volgende:
Eergisteren had ik Organisatie & Strategie tentamen en de laatste vraag was een open vraag. Ik had daar maar één a4tje voor nodig, dus scheurde het andere kantje eraf om te gebruiken voor aantekeningen. Werkte veel prettiger en overzichtelijker dan zo'n grijs stukje papier zonder lijntjes. Hoezo krijgen we niet normaal papier?
Ja, ik vond die brief ook al vreemd. Waar slaat deze nieuwe regel op? Vreemd ook dat het nu pas bekend wordt gemaakt.quote:Op donderdag 23 juni 2011 17:35 schreef Kaas- het volgende:
Maak me een beetje zorgen over die nieuwe regeling mbt huisvesting en op uitwisseling gaan. Als je op 30 september NIET in Nederland in het GBA ingeschreven staat, en dat is het geval als je op exchange gaat, moet je een half jaar lang het instellingstarief aan Erasmus betalen (veel hoger dan het normale tarief).
Hoe los jij dit op wiwa? Huis blijft gewoon op jouw naam staan als die andere student erin gaat? Heeft dat verder geen consequenties?
Oh dat is veel minder dan ik had verwacht.quote:Op zaterdag 25 juni 2011 17:19 schreef Kaas- het volgende:
@ wiwa
Goed om te horen dat dat gewoon mogelijk is. Dan blijf ik lekker ingeschreven staan in NL, anders is die uitwisseling niet te betalen.
@ JS
Voormalige huisgenoot van me deed die master en tijdens de grote master electives had hij elke week 1 college van 3 uur. Daarnaast wel beetje studeren, opdrachtjes maken etc. Begin van het jaar heb je enkele vakken tegelijk dus zal je iets vaker moeten komen.
Uiteraard, maar er staat in feite zowat hetzelfde.quote:Op maandag 27 juni 2011 12:05 schreef Phaelanx_NL het volgende:
http://www.eur.nl/ese/master/finec/
http://www.eur.nl/master/(...)finance_investments/
Staat toch genoeg info?
Er was toch al langer sprake van dat Economie en ICT ging verdwijnen?quote:Op maandag 27 juni 2011 13:36 schreef eleusis het volgende:
Fuck die fucking kut EUR. Eén week voor de herren een brief sturen dat m'n masterspecialisatie wordt opgeheven en dat de herren de laatste kans zijn om nog X vakken te doen. Fucking fuckers. Fuck.
Ja, de bachelor zou verdwijnen, maar de master niet zeiden ze. De master blijft ook wel, maar wordt nu uitgesplitst tussen RSM en ESE. Vage shit. Als ik een beetje mag gaan combineren tussen die twee kan ik nog wel een leuk programma ervan maken, als ik logistieke vakken moet gaan doen (waar ik geen reet aan vind en ook de ballen van weet) ga ik niet door denk ikquote:Op maandag 27 juni 2011 13:59 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Er was toch al langer sprake van dat Economie en ICT ging verdwijnen?
Wel kut, zo vlak voor de her.
Nee, die zijn vrij goed afgeschermd en de uni zou dat nooit toestaan.. ik zou eerder verwachten via bijvoorbeeld de EFR.quote:Op donderdag 30 juni 2011 15:23 schreef JoPiDo het volgende:
Krijgen ze die telefoonnummers van de universiteit?
Daar sta ik niet ingeschreven.quote:Op donderdag 30 juni 2011 16:01 schreef Finitio het volgende:
[..]
Nee, die zijn vrij goed afgeschermd en de uni zou dat nooit toestaan.. ik zou eerder verwachten via bijvoorbeeld de EFR.
Kan echt niet idd
Ah dat zal het vast zijn dan iddquote:Op donderdag 30 juni 2011 16:17 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Daar sta ik niet ingeschreven.
Ik heb wel een keer samenvattingen besteld van micro en macro, waarschijnlijk daarvan?
Meer mensen dit gehad?quote:Workshop neurowetenschappelijke basis speedreading
Nou, ik ga er eentje toch maar proberenquote:Op maandag 27 juni 2011 15:31 schreef eleusis het volgende:
Ik heb volgende week 2 herren maar ik ben al weken ziek, dus ik zie die vakken niet echt gebeuren, en daarna verdwijnen ze
Ik ben uit het circuit, maar er hangen vaak wel briefjes op de uni altijd. Augustus/september is wel een slechte tijd om kamers te zoeken, zeker als je niemand kent. Kamernet?quote:Op zondag 3 juli 2011 23:45 schreef sitting_elfling het volgende:
Vriendin van me gaat studeren op de EUR maar vroeg zich af wat de beste methodes zijn om een kamer te krijgen (eventueel met name internationale studenten). Iemand enig idee? Ik ben totaal niet bekend met het krijgen van een kamer in Nederland. Ze komt uit Londen en daar is het niet zo moeilijk om een kamer te vinden maar heb zo'n idee dat Rotterdam aardig wat lastiger is.
Zo tegen de 500/600 de maand?
Stadswonen. Betaal je wel flink voor, het gros van de kamers is 550+ euro per maand, maar je maakt op de korte termijn wel een redeijke kans. Zou ze in principe al van gehoord moeten hebben via de uni: http://www.stadswonen.nl/website_new/html/short_stay.htmlquote:Op maandag 4 juli 2011 00:08 schreef sitting_elfling het volgende:
Het probleem is dus dat ze Engelse is en niet in het Nederlands kan reageren. Ik heb geen idee hoe snel men denkt van scam als ze in het Engels gaat reageren op die applicaties?
Ze kan dus op het moment niet naar de uni want ze komt pas de 31e July over en verblijft een aantal dagen in een hostel om daarna die Nederlandse cursus met andere internationale studenten te doen.
Denk dat die nog komt. Ik zat ook maar te kloten, maar hoorde later dat het wel even duurtquote:Op maandag 4 juli 2011 16:53 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Hoe kan je die machtiging voor het afschrijven van het collegeld vinden? Want op studielink vind ik daar niets over terug.
Is stadswonen relatief onaantrekkelijk? Ik ben nu ook aan het kijken wanneer ik aan de slag ga voor een kamer in Rotterdam en het oog viel op de ''Pa en ma ik ga!'' actie (de naam is inderdaad echtquote:Op maandag 4 juli 2011 10:08 schreef wikwakka2 het volgende:
[..]
Stadswonen. Betaal je wel flink voor, het gros van de kamers is 550+ euro per maand, maar je maakt op de korte termijn wel een redeijke kans. Zou ze in principe al van gehoord moeten hebben via de uni: http://www.stadswonen.nl/website_new/html/short_stay.html
Doe lekker beiden, een kans van 1 op 2 voor een kamer bij die actie lijkt me erg goed..quote:Op dinsdag 5 juli 2011 00:54 schreef Broempoe het volgende:
[..]
Is stadswonen relatief onaantrekkelijk? Ik ben nu ook aan het kijken wanneer ik aan de slag ga voor een kamer in Rotterdam en het oog viel op de ''Pa en ma ik ga!'' actie (de naam is inderdaad echt) Wilde me er dus voor gaan inschrijven, maar als de kamers allemaal te duur zijn voor wat je krijgt, dan ga ik liever hospiteren natuurlijk.
Alleen voor internationale studenten is het duur (zij betalen +/- 200 euro per maand extra voor een stoel, een bed en een bureau in hun kamer). Voor Nederlandse studenten is stadswonen echt prima. Ik betaal 350 euro per maand voor 18m2 in het centrum en deel alles maar met één ander. Verder is het qua reparaties en onderhoud echt een verademing vergeleken met de zoveelste huisbaas die gewoon niks wíl doen.quote:Op dinsdag 5 juli 2011 00:54 schreef Broempoe het volgende:
[..]
Is stadswonen relatief onaantrekkelijk? Ik ben nu ook aan het kijken wanneer ik aan de slag ga voor een kamer in Rotterdam en het oog viel op de ''Pa en ma ik ga!'' actie (de naam is inderdaad echt) Wilde me er dus voor gaan inschrijven, maar als de kamers allemaal te duur zijn voor wat je krijgt, dan ga ik liever hospiteren natuurlijk.
quote:Op dinsdag 5 juli 2011 10:58 schreef Kaas- het volgende:
Je vorige huisbaas viel toch wel mee wikwakka?Maar Stadswonen is ideaal, als je tenminste op tijd ingeschreven bent. Stadswonen zou eigenlijk altijd mijn voorkeur over andere woningen genieten, tenzij je via een studentenvereniging aan een huis komt.
Ik sta meer dan 2 jaar ingeschreven en reageer op iedere studio, maar tot nu toe nog maar eentje aangeboden gekregen die matig was. Daarvoor had ik ze gebeld met de vraag hoe lang de gemiddelde wachttijd voor een studio was: 1,5 - 2 jaar. Het opmerkelijke was juist dat ze me vertelde dat ik meer kans zou maken als ik al een woning van stadswonen zou huren. Ik zou dan op de interne wachtlijst komen. Zo veel heb ik nou ook weer niet voor een studio over om eerst tijdelijk te verhuizen.quote:Op woensdag 6 juli 2011 22:34 schreef wikwakka2 het volgende:
[..].
Stadswonen intern doorverhuizen is dan weer iets minder. Reageer al een tijdje op studio's, maar krijg er echt nooit iets over te horen. Ik denk dat ze best mensen aan een eerste kamer willen helpen, maar daarna niks meer voor je willen doen.
Ik sta dus inmiddels al een jaar op de interne wachtlijst, maar dat helpt dus ook niks. Dat hele reageer-systeem van Stadswonen werkt volgens mij voor geen meter. Ook die website (die alleen in Internet Explorer werktquote:Op donderdag 7 juli 2011 11:34 schreef Sjappel het volgende:
[..]
Ik sta meer dan 2 jaar ingeschreven en reageer op iedere studio, maar tot nu toe nog maar eentje aangeboden gekregen die matig was. Daarvoor had ik ze gebeld met de vraag hoe lang de gemiddelde wachttijd voor een studio was: 1,5 - 2 jaar. Het opmerkelijke was juist dat ze me vertelde dat ik meer kans zou maken als ik al een woning van stadswonen zou huren. Ik zou dan op de interne wachtlijst komen. Zo veel heb ik nou ook weer niet voor een studio over om eerst tijdelijk te verhuizen.
Serieus?? Die kameraad van me is namelijk eg anti tegen dat soort dingen en zoekt met name naar iets waar dat dus niet gebeurt. Maar ze was bang dat ze niks kon vinden en is ze dus hier voor gegaan. Ze had namelijk genoeg verhalen gehoord over Rotterdam en junks en fucked up wijken.quote:Op donderdag 7 juli 2011 21:25 schreef wikwakka2 het volgende:
African Inn moet je wegblijven. Serieus. Verhalen van studiegenoten over junks in de trappengang, vieze, slechte kamers, je zit echt ver in Rotterdam zuid (geloof 40 minuten fietsen naar de uni). Nee, dat zou ik nog niet als "last resort" kiezen.
[..]
Ik sta dus inmiddels al een jaar op de interne wachtlijst, maar dat helpt dus ook niks. Dat hele reageer-systeem van Stadswonen werkt volgens mij voor geen meter. Ook die website (die alleen in Internet Explorer werkt) is irritant. Je krijgt ook geen afwijzing oid te horen, maar gewoon radiostilte.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |