Hmm, je hebt gelijk. Kan de post inmiddels alleen niet meer wijzigen.quote:Op maandag 6 juni 2011 16:12 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Sinds wanneer is rechten een BSc opleiding trouwens?.
Staat verkeerd in de OP.
Dit soort streken vallen te verwachten van onze surveillantenquote:Op donderdag 9 juni 2011 14:58 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Tuurlijk moet je altijd proberen op tijd te komen, maar iemand weigeren na 10 minuten vind ik wel redelijk kansloos.
Idd, ik dacht dat die half-uur regel strikt nageleefd werd..quote:Op donderdag 9 juni 2011 14:58 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Tuurlijk moet je altijd proberen op tijd te komen, maar iemand weigeren na 10 minuten vind ik wel redelijk kansloos.
In de OER van de ESE staat er niks over in. Heel vreemd.quote:Lid 4 Tot 15 minuten na aanvang van het tentamen is het nog mogelijk aan het tentamen te beginnen. Na deze 15 minuten is het niet meer mogelijk om aan het tentamen deel te nemen, tenzij de hoofdsurveillant toestemming geeft voor verlate deelname aan het tentamen, als gevolg van aantoonbare ernstige verkeershinder. Tegen de beslissing dat vanwege te laat arriveren geen tentamen gedaan kan worden is geen beroep mogelijk.
Ja omdat het toen sneeuwde, ben toen ook uur te laat gekomen voor Analyse I...quote:Op donderdag 9 juni 2011 18:24 schreef FastFox91 het volgende:
Bij micro mocht ik na 45 min nog binnenkomen.Gemiddelde reis van 55 minuten, 145 min over gedaan, trein reed niet.
Ah ik heb een stomme fout gemaakt. Het is organisatie uit juli 2008 die ik nodig heb. Het is collegejaar 07-08quote:Op dinsdag 7 juni 2011 19:54 schreef FastFox91 het volgende:
[..]
Weet niet zeker of deze de juiste is. Gemaakt op maart 2007 (FEW0031)?
Nee, in september ga ik pas daar naartoe.quote:Op donderdag 9 juni 2011 17:46 schreef Kaas- het volgende:
Ey wiwa alweer verhuisd voor je exchange of wat? Hoe regel je het met je eigen kamer in Rdam?
Hebben wij een keer gehad geloof ikquote:Op maandag 13 juni 2011 23:42 schreef Kaas- het volgende:
Ah, dat is wel lekker geregeld dan! Maar moet je wel veel geluk voor hebben..
-
Btw, komende dinsdag tot 21:30 uur een tentamen, dat zijn toch geen tijden.
Ik zelf niet, al doe ik wel de master Financial Economics. Ik ken veel mensen die hem wel hebben gedaan, en van wat ik hoor is het relatief veel werk maar wel erg leerzaam.quote:Op woensdag 15 juni 2011 15:10 schreef Conversatie het volgende:
Zijn er hier mensen die een bachelor major in Financial Economics gedaan hebben? Zo ja, is dat een beetje een leuke/leerzame major?
Wat voor major heb je dan wel gedaan?quote:Op woensdag 15 juni 2011 15:20 schreef Finitio het volgende:
[..]
Ik zelf niet, al doe ik wel de master Financial Economics. Ik ken veel mensen die hem wel hebben gedaan, en van wat ik hoor is het relatief veel werk maar wel erg leerzaam.
Oke, thanks! Relatief veel werk had ik niet echt verwacht, Financial Methods and Techniques kwam op mij bijv. meer over als een herhaling van andere statistiek vakken (OLS etc). Maar leerzaam, daar gaat het natuurlijk omquote:Op woensdag 15 juni 2011 15:20 schreef Finitio het volgende:
[..]
Ik zelf niet, al doe ik wel de master Financial Economics. Ik ken veel mensen die hem wel hebben gedaan, en van wat ik hoor is het relatief veel werk maar wel erg leerzaam.
Juist FMT schijnt erg lastig te zijn, vooral ook door de wijze van toetsing (2-keuze a la micro & TS1). Wat je zegt over praktische kennis klopt wel denk ik, zeker bij bijvoorbeeld fusies en overnames moet je een aantal zeer praktijkgerichte opdrachten maken. Als voorbereiding voor de master heb je de major niet per se nodig, maar het is natuurlijk wel zo logisch als je toch financial economics wilt gaan doen.:)quote:Op woensdag 15 juni 2011 15:32 schreef Conversatie het volgende:
[..]
Oke, thanks! Relatief veel werk had ik niet echt verwacht, Financial Methods and Techniques kwam op mij bijv. meer over als een herhaling van andere statistiek vakken (OLS etc). Maar leerzaam, daar gaat het natuurlijk omIk had ook het idee dat je bij deze major meer praktische kennis op doet dan, pak weg, international economics.
Ik hoefde als economie en rechten student alleen een werkcollege te doen, en toen heb ik voor Economie & Beleid gekozen. Dat is zeker een aanrader overigens, want je krijgt een erg interessant kijkje in de keuken van de Haagse politiek door een hoge ambtenaar. Het bleek dat ik vooraf toch niet echt een goed beeld had van hoe het er daar echt aan toe gaat. Als je niet bij een ministerie wilt werken en de overheid je überhaupt niet zo interesseert kun je echter beter voor iets anders kiezen.quote:
Ahquote:Op woensdag 15 juni 2011 19:31 schreef Finitio het volgende:
[..]
Juist FMT schijnt erg lastig te zijn, vooral ook door de wijze van toetsing (2-keuze a la micro & TS1). Wat je zegt over praktische kennis klopt wel denk ik, zeker bij bijvoorbeeld fusies en overnames moet je een aantal zeer praktijkgerichte opdrachten maken. Als voorbereiding voor de master heb je de major niet per se nodig, maar het is natuurlijk wel zo logisch als je toch financial economics wilt gaan doen.:)
Haha je kunt dan idd nog switchenquote:Op woensdag 15 juni 2011 20:51 schreef Conversatie het volgende:
[..]
AhInschattingsfout.
En tja, het zal de master allicht makkelijker maken, en als het niet bevalt kan ik in ieder geval nog op tijd switchen
(Waarom toch geen micro master trouwens?)
Ahquote:Op donderdag 16 juni 2011 14:22 schreef Finitio het volgende:
[..]
Haha je kunt dan idd nog switchen
Mijn vrienden deden micro en ik zat helemaal in die richting, het waren de vakken waar ik het best in was en waar ik ook les in had gegeven dus micro was de meest logische keuze. Voor mijn carriere wil ik echter meer de financiele kant op, en dan is het veel logischer om finance te doen. Ook denkt de buitenwereld dat finance de moeilijkste richting is (zwaar onterecht als je het mij vraagt), dus staat het diploma waarschijnlijk ook nog hoger aangeschreven. Een bijkomend (enorm) voordeel is dat de finance master zo groot is dat er SIR-verslagen voor vrijwel elk vak verschijnen en je dus niet die verschrikkelijk trage !@#$#& colleges hoeft te volgen.
Ja klopt, bijna de helft doet financequote:Op donderdag 16 juni 2011 15:00 schreef Conversatie het volgende:
[..]
AhDie indruk had ik inderdaad ook al, maar volgens mij komt dat vooral omdat veel mensen niet precies weten wat micro-economie (of iets gerelateerds) inhoudt. Het is wel een idioot populaire richting trouwens, ik las ooit ergens dat bijna de helft het kiest. Zelf heb ik echt nog geen flauw idee in wat voor sector ik zou willen werken, maar financial economics biedt denk ik wel de meeste mogelijkheden (ook qua breedte).
quote:Op donderdag 16 juni 2011 18:34 schreef Finitio het volgende:
[..]
Ja klopt, bijna de helft doet finance![]()
Qua mensen vind ik de micro-master trouwens wel een stuk relaxter, bij finance lopen veel misplaatst arrogante types, bij micro zijn die er helemaal niet (kwam ik zelf nog het dichtste bij).
Het kan echter ook slechter, begin dit jaar deed ik samen met een vriend een mastervak marketing, en dat was echt verschrikkelijk. Het is rijtjes leren 2.0, en je medestudenten lijken net het publiek bij DWDD, met brillen zonder sterkte, baardjes van 3 dagen, 'colour blocking' voor de vrouwen en discussies over verschillen in marketing in Mexico en de VS die zonder overgang overgaan in compleet irrelevante verhalen over de oorlog in Irak. Dat die mensen de bachelor door zijn gekomen is voor mij onbegrijpelijk.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |