abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 27 april 2011 @ 19:37:53 #1
296595 foodlover
live and learn
pi_96056849
Beste allen,

Wie helpt mij om de perfecte gehaktbal te maken? Alle adviezen zijn welkom!
  woensdag 27 april 2011 @ 19:59:09 #2
256575 Joe-Momma
same planet different world
pi_96058043
Als 1st neem je gehakt. Liefts half om half.
  † In Memoriam † woensdag 27 april 2011 @ 20:01:05 #3
91830 MaximusTG
pi_96058150
In het vorige seizoen topchef was een van de eerste opdrachten het proeven van de gehaktbal van een meesterchef. Je ziet dan ook hoe hij em maakt, iig de ingredienten. Misschien een idee om dat te bekijken?
pi_96058183
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=465504
Heeerlijk. Wel wat aan de zoute kant.
  woensdag 27 april 2011 @ 20:04:23 #5
256575 Joe-Momma
same planet different world
pi_96058368
http://www.hoedoe.nl/eten(...)ts-lekkere-gehaktbal

Violla. Don't thank me, thank google.
  woensdag 27 april 2011 @ 20:08:30 #6
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96058628
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 19:59 schreef Joe-Momma het volgende:
Als 1st neem je gehakt. Liefts half om half.
Runderlappen door de gehaktmolen laten halen bij de slager.

Half om half :r
  woensdag 27 april 2011 @ 20:14:56 #7
256575 Joe-Momma
same planet different world
pi_96058991
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 20:08 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Runderlappen door de gehaktmolen laten halen bij de slager.

Half om half :r
Kan ook. Zag een poosje terug een sterrenkok een uitleg geven over een gehaktbal met tientalle ingredienten en hij zei (niet dat hij gelijk heeft,smaken verschillen nou eenmaal) dat je het beste half om half kon gebruiken zodat de bal lekker smeuig wordt.

Anyway je kan natuurlijk ook kangeroe lappen of krokodillevlees door de vleesmolen heen halen en daar een bal van draaien.
  woensdag 27 april 2011 @ 20:41:17 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96060653
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 19:37 schreef foodlover het volgende:
Beste allen,

Wie helpt mij om de perfecte gehaktbal te maken? Alle adviezen zijn welkom!
Wat is je doel. Wat is jouw idee van de perfecte bal? Heb je 'm al eens ergens gegeten? Wil je een perfecte grootmoeders bal of een moderne bal, halal bal, Indonesische bal, wat?
  woensdag 27 april 2011 @ 21:10:30 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96062419
In de woorden van Toon Hermans, Leg neer die Bal.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 27 april 2011 @ 21:16:36 #10
14505 OProg
A Life in Music
pi_96062784
Ik moest meteen hier aan denken:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar ik gebruik trouwens wel altijd rundergehakt.
Wat is nu eigenlijk precies de uitwerking van een ei door het gehakt?
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  woensdag 27 april 2011 @ 21:19:01 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96062929
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 21:16 schreef OProg het volgende:
Ik moest meteen hier aan denken:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar ik gebruik trouwens wel altijd rundergehakt.
Wat is nu eigenlijk precies de uitwerking van een ei door het gehakt?
Experimenteer en leer, maak eens een bal met en een zonder en ziet het effect.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 27 april 2011 @ 21:49:00 #12
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_96065016
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 21:16 schreef OProg het volgende:
Ik moest meteen hier aan denken:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar ik gebruik trouwens wel altijd rundergehakt.
Wat is nu eigenlijk precies de uitwerking van een ei door het gehakt?
Binding. ;)
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  woensdag 27 april 2011 @ 22:10:25 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96066604
Waarom altijd die geheimzinnigheid?
Zonder ei: rullerigere gehaktbal
Met ei: minder rullig. Het werkt als cement. Euh, niet hard wordend cement. Euh, de bal wordt smeuiiger.
pi_96070382
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 20:08 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Runderlappen door de gehaktmolen laten halen bij de slager.

Half om half :r
Je kan ook prima een runderlap en een varkenslap door de molen laten halen hoor.
Alleen rund vind ik vaak te droog.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  woensdag 27 april 2011 @ 23:09:12 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96070757
Ja, wat is er nu weer mis met varkensvlees? :(

Ik eet juist steeds vaker puur varkensgehakt. Nergens te krijgen, dus hoppa, varkenslapjes of hamlappen en een speklappie erbij en draaien maar:

pi_96083515
Wij aten thuis altijd ballen van 50% rund- en 50% kalfsgehakt, met alleen wat kruiden er doorheen. Vooral na een paar keer opwarmen waren die om voor te knielen zo lekker. :9~
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  donderdag 28 april 2011 @ 11:43:35 #17
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96083614
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 23:02 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Je kan ook prima een runderlap en een varkenslap door de molen laten halen hoor.
Alleen rund vind ik vaak te droog.
Dan moet je vetter vlees nemen.
  donderdag 28 april 2011 @ 12:33:37 #18
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_96085180
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2011 11:40 schreef fruityloop het volgende:
Wij aten thuis altijd ballen van 50% rund- en 50% kalfsgehakt, met alleen wat kruiden er doorheen. Vooral na een paar keer opwarmen waren die om voor te knielen zo lekker. :9~
Worden ze niet verschrikkelijk droog als je ze een paar keer hebt opgewarmt!?

Mijn vader kon vroeger altijd HEEL goed gehaktballen maken, en mijn moeder kan er helemaal niets van, helaas. Ik heb ook geen idee hoe mijn vader ze maakte waardoor ze zo lekker waren. Helaas.
pi_96085273
Ik vind komijn in een bal erg lekker, en wat kaas of een hardgekookt erin draaien.
pi_96085642
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2011 12:33 schreef Yi-Long het volgende:

[..]

Worden ze niet verschrikkelijk droog als je ze een paar keer hebt opgewarmt!?

Mijn vader kon vroeger altijd HEEL goed gehaktballen maken, en mijn moeder kan er helemaal niets van, helaas. Ik heb ook geen idee hoe mijn vader ze maakte waardoor ze zo lekker waren. Helaas.
Niet als je ze goed in de jus laat staan. Mijn lief *; , die gruwelde van de gehaktballen van haar eigen moeder (met van alles en nog wat er doorheen) wilde als geste naar mij, nog wel 1x een gehaktbal proberen van mijn moeder, een slagersdochter waar het goed kunnen braden van ballen genetisch is bepaald. Je voelt hem al aankomen, ze vroeg met het water in de mond om een 2e bal. :9~

Gewoon goed vlees, met de speciale vleeskruiden van mijn neef de slager. Dat familie-recept is me nog steeds niet helemaal duidelijk, maar er zit wat foelie en ook nootmuskaat & komijn door heen dacht ik.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  † In Memoriam † donderdag 28 april 2011 @ 14:30:11 #22
91830 MaximusTG
pi_96089447
Wat ik zelf altijd doe: Half om half gehakt (jaja :P), eitje, vers broodkruim, beetje ketchup, beetje worcestershiresauce, zout en peper. Goed mengen, mag best een beetje vochtig zijn. Dan met goed vochtige handen een stuk gehakt nemen, stevig samendrukken, en daarna pas in een bal vormen. Ik zet altijd een bakje water neer om mn handen tussendoor vochtig te maken, dan krijg je veel gladdere gehaktballen. Boter verhitten in een pan en de ballen (niet teveel tegelijk) rondom bruin bakken. Pas op dat je ze voorzichtig rolt, zodat ze mooi rond blijven. Dan voeg ik meestal nog een beetje mosterd toe en wat runderbouillon, eventueel nog een sjalotje. Even door elkaar roeren en met de deksel erop op laag vuur laten garen. Door het extra vocht blijven de ballen lekker smeuig :D.
pi_96089863
En dat willen we toch allemaal, smeuiige ballen... _O- Goeie tip trouwens van dat bakje water, hoe gladder de bal, hoe makkelijker het braden gaat. :Y

Persoonlijk ben ik dan weer niet zo van het broodkruim en/of paneermeel.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_96096518
Wij gebruiken altijd van die zakjes van Verstegen (te lui om zelf te kloten met kruiden)



uitje snipperen en er door mengen en ook nog een eitje er doorheen.
Echt heerlijk!

Je hebt verschillende kruiden ervan, maar wij nemen meestal de traditionele.
De rest vind ik niet te vreten.
You're dead to me!
I'm eating all your sandwiches,
Dead people don't need them...
pi_96099590
Ik heb niks tegen varkensvlees maar varkensgehakt vind ik niks en voor de jus is het helemaal slecht. Verder knoflook, ui en peterselie en gebruik ik beschuit als paneer, en een ei. Peper en zout natuurlijk, maar verdere toevoegingen voegen in mijn ervaring niet zoveel toe.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 28 april 2011 @ 19:25:07 #26
256575 Joe-Momma
same planet different world
pi_96101163
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 21:16 schreef OProg het volgende:
Ik moest meteen hier aan denken:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar ik gebruik trouwens wel altijd rundergehakt.
Wat is nu eigenlijk precies de uitwerking van een ei door het gehakt?
Ei zorgt ervoor dat de bal niet uit elkaar valt in de pan.
pi_96119051
Ohja en een grof gesnipperde ui erdoor is ook altijd goed ^O^
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 29 april 2011 @ 19:17:24 #28
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_96150666
Ik heb altijd rundergehakt. Daarbij komt:
- ei
- paprikapoeder
- kerriepoeder
- zout
- peper
- sambal
- ketjap (gehakt en ketjap zijn goede vrienden!!)
- italiaanse kruiden
- teentje knoflook
- fijngesnipperd uitje

Lekker met pindasaus maar ook prima met een tomatensaus!
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  vrijdag 29 april 2011 @ 20:11:24 #29
296595 foodlover
live and learn
pi_96153161
Dank voor alle tips! Van het weekend ga ik gehaktballen maken naar recept van 1e serie Topchef.
Ik laat jullei nog weten hoe 't is gegaan en vooral hoe het heeft gesmaakt!
  vrijdag 29 april 2011 @ 23:27:45 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96162829
Uien in de gehaktbal, om het goedkope vlees nog meer te strekken en bovendien niet lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96162889
en essentieel: na het bakken moet het in een ballenbad 1/3e onder water sudderen, dan worden ze supersmeuig!
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
  maandag 2 mei 2011 @ 11:53:11 #32
296595 foodlover
live and learn
pi_96242529
Snik :'( ik heb geen talent voor gehaktballen... Ze waren goed te eten maar ik ben nog helemaal niet tevreden.

Dit zat er in:
- HOH gehakt
- 1 eitje
zout, peper, mespuntje chilipoeder
mosterd
ragfijn gesnipperd uitje
2 witte in melk geweekte boterhammen zonder korst
pi_96243340
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=465504

Die moet je maken.

Mijn moeder maakte altijd hele droge ballen. Die kon ik alleen wegkrijgen met veel majo....

Die van de librije zijn lekker smeuig.
Ik doe er alleen minder zout en minder cayenne poeder doorheen.
pi_96249419
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 12:13 schreef DrukVout het volgende:
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=465504

Die moet je maken.

Mijn moeder maakte altijd hele droge ballen. Die kon ik alleen wegkrijgen met veel majo....

Die van de librije zijn lekker smeuig.
Ik doe er alleen minder zout en minder cayenne poeder doorheen.
laatst geprobeerd zonder zout, alleen sojasaus, dan zijn ze echt perfect!
pi_96295141
- rundergehakt
- extreem fijn gesneden uitjes (niet te voorzichtig, mooie hoop ui erin gooien)
- verse peterselie, fijn gesneden (optioneel)
- niet te veel zout (dat drijft het vocht alleen maar uit de bal)
- een beetje zwarte peper
- paprikapoeder
- verse knoflook (niet te zuinig ;) )
- een klein beetje sambal om de smaak op te halen
- eieren en broodkruimels (totdat het gehakt echt plakt)
- bakboter ipv (olijf)olie

Na het rondom bruin bakken nog even laten sudderen in de (zelfgemaakte) jus, zodat de ballen lekker sappig worden.

Dit is hoe ik het altijd doe en ik krijg altijd te horen dat mensen nog nooit zulke lekkere gehaktballen hebben gegeten.
pi_96301617
Wat ketchup in de pan als je aan het bakken bent. Lekkahr!
Le deuxičme sexe
  woensdag 11 mei 2011 @ 23:01:53 #37
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_96676800
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 22:10 schreef RobinOok het volgende:
Waarom altijd die geheimzinnigheid?
Zonder ei: rullerigere gehaktbal
Met ei: minder rullig. Het werkt als cement. Euh, niet hard wordend cement. Euh, de bal wordt smeuiiger.
ik gebruik altijd een ei, maar vandaag waren mn eieren op. heb n beetje olie en een beetje water genomen en ik heb nog nooit zo'n heerlijke smeuiige bal gehad. smaakte ook niet anders dan anders. volgende keer neem ik uit gewoonte ws. gewoon weer een ei, maar toch, het verbaasde me! wel ook even lekker gesudderd in bakboter en een klontje roomboter en toegevoegd water natuurlijk....

(verder gewoon half om half, beschuitkruimels, uitjes, peper, zout, nootmuskaat) en ui gewoon omdat ik t lekker vind, piet :P
Kwak
  zaterdag 14 mei 2011 @ 01:46:25 #38
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_96782826
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 11:53 schreef foodlover het volgende:
Snik :'( ik heb geen talent voor gehaktballen... Ze waren goed te eten maar ik ben nog helemaal niet tevreden.

Dit zat er in:
- HOH gehakt
- 1 eitje
zout, peper, mespuntje chilipoeder
mosterd
ragfijn gesnipperd uitje
2 witte in melk geweekte boterhammen zonder korst
Hoeveel gehakt neem je?
gebruik 1 ei per ong 500 g.
Laat het in de melk weken weg.
gebruik ook de korst en liefst oud brood of licht geroosterd en 3-4 sneetjes
mespuntje chilipoeder maak er maar een
theelepel van op zijn minst, ook niet te gierig zijn met zout en peper
snij gewoon 1/8ste ringen, betere bite.
minstens 2/3 theelepels mosterd.
wellicht nootmuskaat erin of ketchup, chilisaus, hp sauce of een andere niet zuivel gebaseerde saus.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zaterdag 14 mei 2011 @ 01:48:46 #39
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_96782865
oh en bak het in boter.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_96782963
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 20:01 schreef _Loki het volgende:
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=465504
Heeerlijk. Wel wat aan de zoute kant.
eetlepel zout op 400 gram vlees jezus wat zijn die van plan.
pi_96783056
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 01:52 schreef fespo het volgende:

[..]

eetlepel zout op 400 gram vlees jezus wat zijn die van plan.
Afgestreken he, valt nog wel mee, ook al is het aan de ruime kant.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 08:41:59 #42
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96785013
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 01:48 schreef Erosjuhhh het volgende:
oh en bak het in boter.
Bij voorkeur geklaard.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 14:18:03 #43
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_96792664
hoeft niet eens, zolang je maar niet in olie bakt :D
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_97106157
Mijn gehaktballen krijgen altijd lovende kritieken...
Ik neem gehakt(soms runder,soms halfom,runder is wat droger dus dan wat extra ei erdoor).
Ik doe er peper,zout,ei,panneermeel,ketjap,gesnipperd ui,komijn en een iets laos door,en natuurlijk wat knoflook).
Maak er dan ballen van,echt goed kneden,en dan ballen maken door middel van slaan en rollen.(mijn ballen vallen dus ook echt nooit uitelkaar).
Bak ze even op hoog vuur aan met bv croma,en eenmaal een bruin laagje gaan ze op laag vuur afgeblust met wat water.
Laat ze zo een poosje sudderen,en sop intussen een verse witte boterham in de jus om alvast een voorproefje te hebben ^O^
Natuurlijk sneuveld er 1 bal als proefobject,want wil natuurlijk zeker weten dat ze gaar zijn!
Doe als laatste nog een klein beetje mosterd door de jus,en het feest kan beginnen :P
  zaterdag 21 mei 2011 @ 01:56:19 #45
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_97107068
Als vegetariėr die wel vlees voor gasten/huisgenoten wil maken begon ik met gehaktballetjes. Een oma's recept gegoogled. Even uit mijn hoofd is dit het ondertussen:

1 kilo gehakt
Sambal
Ketjap
Nootmuskaat
Paprikapoeder
Korianderpoeder
Gedroogde peterselie
Bouillonpoeder
Pittige mosterd
2-3 eieren
4 beschuiten
Zwarte peper
150 gram roomboter
400 gram sjalotjes, heel fijn gesnipperd.

Gehakt uit de koelkast en een beetje op temperatuur laten komen.
Alles er doorheen mikken (niet te zuinig zijn) en even lekker kneden.
Balletjes draaien en half uurtje in de koelkast laten stijven.
Roomboter in de pan smelten. De balletjes gedurende 10 minuutjes (ofzo) op middelhoog vuur lekker aanbakken tot ze er goed uitzien. Vervolgens vuur op de laagste stand, beetje water plus bouillon erbij en nog 10 minuutjes laten stoven.

Ik meende dat half om half gehakt het beste was omdat rundvlees alleen erg droog zou zijn (dat kreeg ik iig te horen van de mensen die ze aten).

Mijn persoonlijke tip, voor als je eens weinig geld hebt: je kunt ook (oud) witbrood weken in melk. Heel goed uitknijpen. Hiermee kun je tot 50% het gehakt mee vervangen zonder smaakverlies (ik kook misschien niet voor erg culinaire mensen :P ?).

Wat ik nog eens uit wil proberen is honing er bij. Tip van een vriendin.

Edit:
:D:D:D
pi_97109265
Als je goede gehaktballen kan maken, dan kan je dat ook met rundergehakt. Veel lekkerder.
Goede recepten staan hierboven al wel.

Beetje koud water op je handen als je ze draait, want dan worden ze steviger, nog ff in koelkast voor het in de pan gooien en dan braden. :9
[b] Unstable. Volatile. Dangerous. [/b]
YES! The rhythm, the rebel.
  zaterdag 21 mei 2011 @ 09:03:15 #47
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_97109411
Ik was vergeten in mijn recept: 0.5 tot 1 bol knoflook. Knoflook O+
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 21 mei 2011 @ 09:13:16 #48
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_97109492
De tip van oma: kook de dag voor je gehaktballen gaat maken een aardappel extra en verkruimel deze door je gehaktmengsel. Oma's gehaktballen waren zó lekker O+
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 31 mei 2011 @ 23:02:21 #49
69416 SchmickelSchmeck
Schmickelen en schmeckelen
pi_97564118
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 19:17 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
- kerriepoeder
Ja :9
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...... lekker!
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 1 juni 2011 @ 07:25:44 #50
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_97571296
Maak ze in elk geval niet zoals mijn schoonmoeder :')

Gehakt, bal vormen, bakken.

Peper, zout en kruiden zijn overrated :{w
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_97592747
en niet vergeten de ballen na het draaien even 30 minuutjes te laten rusten in de koelkast
pi_97608820
quote:
Mijn persoonlijke tip, voor als je eens weinig geld hebt: je kunt ook (oud) witbrood weken in melk.
:{w Dit noemen ze panade

Hoi mijn recept is als volgt:

1 kilo rundergehakt
Sambal
Ketjap
Ketchup
Nootmuskaat (vers geraspt)
Paprikapoeder
Korianderpoeder
Laurierpoeder
Zout of ter vervanging runderbouillonpoeder
mosterd
2 a 3 eieren per kg gehakt.
4 beschuiten / 80 a 90 gram paneermeel
Witte peper
400 gram sjalotjes/witte ui, heel fijn gesnipperd.

:Y)
pi_97609705
Ik heb nooit die hele shitload aan gedroogde kruiden in huis.
Ongeveer een driekwart ervan.
En daarom lieve mensen:

Welk mixzakje is het best?
  donderdag 2 juni 2011 @ 02:10:55 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97610535
Deze (platte) ballen at ik vandaag:


Vietnamese gehaktballetjes met groene snotjes

(jammer genoeg niet echt perfect te noemen, ze vielen een beetje tegen :P )
pi_97612249
quote:
7s.gif Op donderdag 2 juni 2011 01:34 schreef Specularium het volgende:
Ik heb nooit die hele shitload aan gedroogde kruiden in huis.
Ongeveer een driekwart ervan.
En daarom lieve mensen:

Welk mixzakje is het best?
Gehaktkruiden van Verstegen!!, gewoon de "traditionele"
gebruiken wij ook altijd. met een uitje er doorheen.
(je heb ook gehaktkruiden-ui van Verstegen maar die vond ik niet lekker)
You're dead to me!
I'm eating all your sandwiches,
Dead people don't need them...
  zaterdag 4 juni 2011 @ 12:05:10 #56
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_97691872
quote:
7s.gif Op donderdag 2 juni 2011 01:34 schreef Specularium het volgende:
Ik heb nooit die hele shitload aan gedroogde kruiden in huis.
Ongeveer een driekwart ervan.
En daarom lieve mensen:

Welk mixzakje is het best?
ik vind stiekem het saté gehakt mixje van silvo erg lekker :@
Kwak
  zaterdag 4 juni 2011 @ 12:33:35 #57
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_97692659
bretons is lekker
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_97705531
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 09:03 schreef AcidFay het volgende:
Ik was vergeten in mijn recept: 0.5 tot 1 bol knoflook. Knoflook O+
:Y O+
  zaterdag 4 juni 2011 @ 19:34:23 #59
337345 BrammetjeBraam
en Grootje Grutjes
pi_97706079
Genoeg recepten om uit te proberen, waarvoor mijn dank. :9
pi_97722540
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 08:06 schreef Selyn het volgende:

[..]

Gehaktkruiden van Verstegen!!, gewoon de "traditionele"
gebruiken wij ook altijd. met een uitje er doorheen.
(je heb ook gehaktkruiden-ui van Verstegen maar die vond ik niet lekker)
Verstegen is zo'n zakje dat je wordt opgedrongen doordat het over het halve schap hangt.
Maar die is inderaad goor. Stroganoff heeft nooit eerder zo zoet en zoutloos gesmaakt.
pi_97768123
quote:
7s.gif Op zondag 5 juni 2011 00:59 schreef Specularium het volgende:

[..]

Verstegen is zo'n zakje dat je wordt opgedrongen doordat het over het halve schap hangt.
Maar die is inderaad goor. Stroganoff heeft nooit eerder zo zoet en zoutloos gesmaakt.
Mee eens ...je kan beter zelf kruiden kopen en zelf lekker aan de slag.... ^O^
pi_97806022
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 12:13 schreef DrukVout het volgende:
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=465504

Die moet je maken.

Mijn moeder maakte altijd hele droge ballen. Die kon ik alleen wegkrijgen met veel mayo....

Die van de librije zijn lekker smeuļg.
Ik doe er alleen minder zout en minder cayenne poeder doorheen.
Heb ik gemaakt, zonder zout, maar wat waren die dingen zompig zeg :{w volgens mij is 40 gr paneermeel al te veel.
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_97823897
Leuk, al die goedbedoelde recepten. Maar TS vroeg om de perfecte gehaktbal, dus hier komt 'ie ;)

500 gr. HoH gehakt voor 5 į 6 ballen (geen rundergehakt, is viesbah)
1 groot ei of 2 middel
3 beschuiten
1 zakje gehaktkruiden naar keuze
half koffiekopje volle melk
125 gram braadboter (niet vloeibaar).


Verpulver 1 beschuit tot poeder in een ruime (beslag-)kom en verpulver de andere 2 alvast.
Doe het gehakt erbij + de kruiden en het ei en begin te kneden.
Voeg na enkele minuten de 2 verpulverde beschuiten toe.
Kneed vervolgens minimaal 3 į 4 minuten tot een stevig gehakt ontstaat. Indien het geheel te stevig wordt kan er wat van de melk worden toegevoegd.

Na ongeveer 8 minuten flink te hebben gekneed, draai een vijftal gelijkmatige ballen en (HEEL belangrijk): Zorg dat er geen scheuren inzitten!

Het aanbraden:

Braadboter in de braadpan en het vuur hoog. Zodra de boter lichtbruin is geworden mogen de ballen in de pan en braad de ballen op hoog vuur rondom mooi bruin. Besteed daar wel even wat aandacht aan, want scheuren in de bal = Einde bal!
Dus even erbij blijven en steeds de ballen keren totdat ze een mooi korstje hebben.
Daarna kokend heet water toevoegen totdat de ballen voor ongeveer 1/3 onder het vocht liggen.

Vuur op de laagste stand en deksel op de pan en 25 minuten laten sudderen (af en toe de ballen omdraaien).

Smakelijk! :Y)

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 07-06-2011 01:21:02 ]
pi_98435123
- pak 'm beet 500gr. HOH gehakt.
- 1 ą 2 beschuit(en) óf 1 ą 2 eieren. (Beide zorgen toch voor binding, waarom dan beide?)
- Eventueel een uitje erdoor.(?)
En dan gehaktkruiden óf losse kruiden (wij hebben alleen nauwelijks (droge) kruiden in huis)?

Morgen eens voor het eerst proberen te maken, wat is dan het handigst? :)
  Moderator maandag 20 juni 2011 @ 22:05:57 #65
9859 crew  Karina
Woman
pi_98435400
Toch maar weer eens proberen, mijn ballen zijn altijd droog.
Kun je in plaats van beschuit ook iets anders gebruiken (paneermeel?). Anders moet ik een hele rol beschuit kopen voor 3 sneetjes en kan ik de rest wegsmijten, want beschuit eet ik toch nooit.

(Niet dat ik te krenterig ben, maar eten weggooien vind ik zonde).
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  † In Memoriam † maandag 20 juni 2011 @ 22:07:59 #66
91830 MaximusTG
pi_98435575
Je kan er ook vers broodkruim doorheen doen, of idd paneermeel ja. Broodkruim = brood zonder korst in keukenmachine. En je doet er natuurlijk ei en broodkruim in, anders wordt het veel te droog.
  Moderator maandag 20 juni 2011 @ 22:09:30 #67
9859 crew  Karina
Woman
pi_98435706
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 22:07 schreef MaximusTG het volgende:
Je kan er ook vers broodkruim doorheen doen, of idd paneermeel ja. Broodkruim = brood zonder korst in keukenmachine. En je doet er natuurlijk ei en broodkruim in, anders wordt het veel te droog.
Ik heb geen keukenmachine, dus het gaat paneermeel worden. Eieren eet ik eigenlijk ook nooit, maar de overgebleven eieren maak ik dan wel een omelet van.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  maandag 20 juni 2011 @ 22:09:49 #68
244933 trovey
Nachtoele
pi_98435734
Paneermeel werkt net zo goed als beschuiten.

En de perfecte gehaktbal is voor iedereen anders. :')
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_98435853
quote:
99s.gif Op maandag 20 juni 2011 22:05 schreef Karina het volgende:
Toch maar weer eens proberen, mijn ballen zijn altijd droog.
Kun je in plaats van beschuit ook iets anders gebruiken (paneermeel?). Anders moet ik een hele rol beschuit kopen voor 3 sneetjes en kan ik de rest wegsmijten, want beschuit eet ik toch nooit.

(Niet dat ik te krenterig ben, maar eten weggooien vind ik zonde).
Paneermeel, veel te veel voor 30 cent. :')
pi_98435918
Oke, dus 1 ą 2 eieren en broodkruim/paneermeel/beschuit.

En wat qua kruiden als je zoals hier niet veel (als in: nagenoeg niets) aan (droge) kruiden in huis hebt?
  † In Memoriam † maandag 20 juni 2011 @ 23:26:01 #71
91830 MaximusTG
pi_98440683
Zeer fijn gesnipperd uitje, zout en peper, paprikapoeder? Ketchup kan ook nog. Worcestersaus?
pi_98442715
quote:
99s.gif Op maandag 20 juni 2011 22:05 schreef Karina het volgende:
Toch maar weer eens proberen, mijn ballen zijn altijd droog.
Kun je in plaats van beschuit ook iets anders gebruiken (paneermeel?). Anders moet ik een hele rol beschuit kopen voor 3 sneetjes en kan ik de rest wegsmijten, want beschuit eet ik toch nooit.

(Niet dat ik te krenterig ben, maar eten weggooien vind ik zonde).
Gewoon een pakje van de allergoedkoopste paneermeel, dat is hetzelfde als beschuit. Niet te zuinig mee zijn, dus flink royaal gebruiken (een kwart pakje is heel normaal) en 2 eieren erdoor kneden (of 1 ei met een klein beetje melk).

Het belangrijkste is om na het aanbraden van de gehaktballen het vuur laag te zetten en flink water erbij te doen en ze vervolgens een klein half uurtje rustig te laten sudderen (net als stoofvlees, maar dan korter).

Op die manier krijg je lekkere sappige gehaktballen. De meesten willen ze even snel in de koekenpan bakken, maar dan krijg je van die droge stuiterballen ;)
Een gehaktbal is nou eenmaal een flink stuk vlees, dus die moet je rustig de tijd gunnen om te garen.

En verder zou ik geen poespas uithalen met uien/ketchup/curry/whatever
Wel kun je de jus wat binden met wat maizena o.i.d. Maar verder zou ik het lekker neutraal houden, zoals oma dat vroeger ook deed ^O^

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 21-06-2011 00:31:57 ]
pi_98443270
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 23:26 schreef MaximusTG het volgende:
Zeer fijn gesnipperd uitje, zout en peper, paprikapoeder? Ketchup kan ook nog. Worcestersaus?
Hmm, ik zal wel 'ns zien wat ik ga doen. Dat hebben we nog wel in huis. :P
Worcestersaus niet.
pi_98443494
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 00:19 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Hmm, ik zal wel 'ns zien wat ik ga doen. Dat hebben we nog wel in huis. :P
Worcestersaus niet.
Behalve de zout en peper zou ik de rest weglaten, want die ingrediėnten hebben niks met gehakt te maken.
Een zakje gehaktkruiden voor 500 gram gehakt kost volgens mij amper een kwartje en dat is samengesteld uit zout/peper/koreander/foelie/gember/nootmuskaat (kan zijn dat ik iets ben vergeten).

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-06-2011 00:29:43 ]
pi_98443746
Weet je wat, ik doe gewoon een zakje gehaktkruiden inderdaad. Kijken wat daar uitkomt.
Daarna kunnen we weer verder kijken en zelf experimenteren.
Ooit gedaan met pizza's (remember me Maximus?), dat moet ik deze vakantie ook maar weer oppakken. :Y)
pi_98443963
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 00:30 schreef Iemand91 het volgende:
Weet je wat, ik doe gewoon een zakje gehaktkruiden inderdaad. Kijken wat daar uitkomt.
Daarna kunnen we weer verder kijken en zelf experimenteren.
Ooit gedaan met pizza's (remember me Maximus?), dat moet ik deze vakantie ook maar weer oppakken. :Y)
Standaard zakje kruiden is prima. Eitje erdoor, klein scheutje melk en VEEL paneermeel. Gooi er rustig een kwart pakje doorheen en flink kneden (minimaal een minuut of 6).

Pan op het vuur, half pakje boter erin en flink heet laten worden.
De ballen mooi stevig draaien (zonder scheuren!) en aanbraden in de hete boter totdat ze rondom een mooi korstje hebben.

Daarna flink wat heet water erbij tot de ballen ongeveer voor een 3e in het vocht liggen en het vuur heel zacht zetten.
Deksel erop en een half uurtje laten sudderen (regelmatig de ballen keren). Kan niet mislukken zo ;)
pi_98444568
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 00:36 schreef Papabear het volgende:

[..]

Standaard zakje kruiden is prima. Eitje erdoor, klein scheutje melk en VEEL paneermeel. Gooi er rustig een kwart pakje doorheen en flink kneden (minimaal een minuut of 6).

Pan op het vuur, half pakje boter erin en flink heet laten worden.
De ballen mooi stevig draaien (zonder scheuren!) en aanbraden in de hete boter totdat ze rondom een mooi korstje hebben.

Daarna flink wat heet water erbij tot de ballen ongeveer voor een 3e in het vocht liggen en het vuur heel zacht zetten.
Deksel erop en een half uurtje laten sudderen (regelmatig de ballen keren). Kan niet mislukken zo ;)
Thanks. Dat moet wel lukken. Ik maak geregeld eten, alleen sommige dingen nou eenmaal nooit gemaakt. :@
pi_98445146
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 00:51 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Thanks. Dat moet wel lukken. Ik maak geregeld eten, alleen sommige dingen nou eenmaal nooit gemaakt. :@
Eenvoudige dingen zoals een gehaktbal zijn helaas nog vaak een probleem. Het sleutelwoord blijft echter: Tijd :)
Gun de balletjes de tijd om te garen en het komt helemaal in orde :Y

quote:
flink wat heet water erbij tot de ballen ongeveer voor een 3e in het vocht liggen en het vuur heel zacht zetten.
Deksel erop en een half uurtje laten sudderen (regelmatig de ballen keren). Kan niet mislukken zo :Y


[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 21-06-2011 01:09:02 ]
  † In Memoriam † dinsdag 21 juni 2011 @ 09:08:29 #79
91830 MaximusTG
pi_98450343
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 00:24 schreef Papabear het volgende:

[..]

Behalve de zout en peper zou ik de rest weglaten, want die ingrediėnten hebben niks met gehakt te maken.
Een zakje gehaktkruiden voor 500 gram gehakt kost volgens mij amper een kwartje en dat is samengesteld uit zout/peper/koreander/foelie/gember/nootmuskaat (kan zijn dat ik iets ben vergeten).
Wat is dat nu weer voor een onzin? Niks met gehakt te maken.. Alsof die koe en dat varken 'horen' bij de kruiden in een zakje gehaktkruiden. Een gehaktbal kan met meer dan een combinatie aan kruiden gemaakt worden.. Dat die mixcombinatie meer de traditionele gehaktbalsmaak is, oke, maar daar vroeg Iemand91 ook niet specifiek naar. Die zei dat ie niet zoveel kruiden in huis had. Dus vandaar. Daarnaast is het natuurlijk nogal lachwekkend als je met het zogenaamde perfecte recept op de proppen komt en dat er dan een zakje gehaktkruiden in gaat.
pi_98459648
Even een brakke foto van de tussenstand, wordt een grote pan zoeken vanavond...
(De helft eten we vanavond, de andere morgenavond)


EDIT: en zo lagen ze er net bij:


[ Bericht 12% gewijzigd door Iemand91 op 21-06-2011 18:08:05 ]
  dinsdag 21 juni 2011 @ 13:44:05 #81
244933 trovey
Nachtoele
pi_98459969
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 00:36 schreef Papabear het volgende:

[..]

Standaard zakje kruiden is prima. Eitje erdoor, klein scheutje melk en VEEL paneermeel. Gooi er rustig een kwart pakje doorheen en flink kneden (minimaal een minuut of 6).

Pan op het vuur, half pakje boter erin en flink heet laten worden.
De ballen mooi stevig draaien (zonder scheuren!) en aanbraden in de hete boter totdat ze rondom een mooi korstje hebben.

Daarna flink wat heet water erbij tot de ballen ongeveer voor een 3e in het vocht liggen en het vuur heel zacht zetten.
Deksel erop en een half uurtje laten sudderen (regelmatig de ballen keren). Kan niet mislukken zo ;)
Wel even oppassen dat je geen beschuitstuiter krijgt met heel veel paneermeel. :')
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
  woensdag 22 juni 2011 @ 23:13:50 #82
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_98535559
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juni 2011 13:44 schreef trovey het volgende:

[..]

Wel even oppassen dat je geen beschuitstuiter krijgt met heel veel paneermeel. :')
Wat bedoel je met 'beschuitstuiter'? Een stuiterbal met veel gehakt en beschuit :D?
pi_98552165
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2011 23:13 schreef AcidFay het volgende:

[..]

Wat bedoel je met 'beschuitstuiter'? Een stuiterbal met veel gehakt en beschuit :D?
véél ei en paneermeel maakt stuiterballen....

gisteren weer ballen zonder ei met een scheutje water en wat olie en ze waren weer ontzettend smeuiig! ik denk dat ik er nooit meer een ei doorheen doe...
Kwak
  Licht Ontvlambaar donderdag 23 juni 2011 @ 13:54:21 #84
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_98552380
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 22:09 schreef trovey het volgende:
Paneermeel werkt net zo goed als beschuiten.

En de perfecte gehaktbal is voor iedereen anders. :')
*agree

Ik vind gehaktballen die in de jus drijven verre van perfect... daar krijg je zo'n kwebsj korstje van *ril* Doe mij maar een bal die stevig/krap is van buiten en heerlijk zacht van binnen O+
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_98552639
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2011 23:13 schreef AcidFay het volgende:

[..]

Wat bedoel je met 'beschuitstuiter'? Een stuiterbal met veel gehakt en beschuit :D?
In verhouding meer beschuit dan gehakt......ouderwetse manier om van weinig vlees veel gehaktballen te maken. :P Dat is een beschuitstuiter, mijn moeder had lang geleden nogal die neiging om ze zo te maken want vlees was een duur produkt in mijn ouderlijk huishouden. ;) Mijn vader daarentegen maakte ze wel weer perfect. :9

[ Bericht 11% gewijzigd door trovey op 23-06-2011 14:09:40 ]
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_98552961
eiballen O+ alléén paneermeel, ei en kruiden. die braadt mn moeder vaak mee als ze gepaneerde karbonades maakt....
Kwak
pi_98553085
Goed vlees is belangrijk.

We hadden een paar weken geleden vlees van een hobby-boer en dan merk je een heel groot verschil qua kwaliteit vlees. Véél minder vet. Bij sommige supermarkten druipt het vet je gewoon van de vingers af als je ze draait.

Helaas roept hier de slacht van onze hobby-koeien te veel weerstand op. Anders had ik nooit meer gehakt uit de supermarkt gekocht.

Voor de rest altijd simpel:
gehakt, kruid, beschuitje en een eitje.
De kunst zit hem voornamelijk in hoe je hem bent gewend. Ik kan eten van iemand anders heel goed waarderen. En soms nog wel meer dan hoe we het vanuit eigen huis eten. Maar gehaktballen en zoet-zure komkommer (voor bij bijvoorbeeld de groente/rijst) blijven toch het lekkerste als ze zelf zijn gemaakt.
  donderdag 23 juni 2011 @ 16:02:46 #88
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_98558497
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 14:00 schreef trovey het volgende:

[..]

In verhouding meer beschuit dan gehakt......ouderwetse manier om van weinig vlees veel gehaktballen te maken. :P Dat is een beschuitstuiter, mijn moeder had lang geleden nogal die neiging om ze zo te maken want vlees was een duur produkt in mijn ouderlijk huishouden. ;) Mijn vader daarentegen maakte ze wel weer perfect. :9
Geschiedenis O+
  donderdag 23 juni 2011 @ 16:09:01 #89
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98558870
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 14:11 schreef Kabolter het volgende:
Goed vlees is belangrijk.

We hadden een paar weken geleden vlees van een hobby-boer en dan merk je een heel groot verschil qua kwaliteit vlees. Véél minder vet. Bij sommige supermarkten druipt het vet je gewoon van de vingers af als je ze draait.

Helaas roept hier de slacht van onze hobby-koeien te veel weerstand op. Anders had ik nooit meer gehakt uit de supermarkt gekocht.

Voor de rest altijd simpel:
gehakt, kruid, beschuitje en een eitje.
De kunst zit hem voornamelijk in hoe je hem bent gewend. Ik kan eten van iemand anders heel goed waarderen. En soms nog wel meer dan hoe we het vanuit eigen huis eten. Maar gehaktballen en zoet-zure komkommer (voor bij bijvoorbeeld de groente/rijst) blijven toch het lekkerste als ze zelf zijn gemaakt.
Voor gehaktballen heb je juist redelijk vet vlees nodig.
  donderdag 23 juni 2011 @ 21:42:36 #90
348677 lellebelle
praying to be Miss perfect
pi_98575497
bal gehakt, wat is het .. 1987? ga toch culinair en exotisch koken en bakken man!
I wished I was perfect, perfect in every way, perfect till my last day, till my last breath, till my dead. Rest in peace unsecurity
pi_98575761
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 16:02 schreef AcidFay het volgende:

[..]

Geschiedenis O+
Zo langzamerhand wel. }:| :')
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 21:42 schreef lellebelle het volgende:
bal gehakt, wat is het .. 1987? ga toch culinair en exotisch koken en bakken man!
Niets mis met een goede Hollandse gehaktbal :{w ...mensen die zelfs nog in hun eten hip willen zijn. :')

[ Bericht 0% gewijzigd door trovey op 23-06-2011 22:20:44 ]
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_98578334
Ik gebruik rundergehakt, die is al vet genoeg. Kruidenmix afhankelijk van de bijgerechten, ik pas wel eens eea aan. Meestal een beetje worcester, foelie, nootmuskaat, lavas, paprikapoeder, witte peper, zout, gemberpoeder, djintan/komijn. Met een eitje en liefst in melk geweekt witbrood. als ik geen witbrood heb gewoon paneermeel, maar eit te veel. Belangrijk is goed kneden, ballen mooi glad maken zonder scheuren en even laten rusten.

Overigens is er niks mis met een kruidenmix, maar neem dan wel die zonder zout, kan je zelf naar smaak toevoegen..
Whatever...
pi_98578751
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 21:42 schreef lellebelle het volgende:
bal gehakt, wat is het .. 1987? ga toch culinair en exotisch koken en bakken man!
Wie zegt dat we dat niet doen? :?

Trouwens, als de bal wat te droog werd; dan geen ei gebruiken of juist minder paneermeel?
pi_98579256
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 22:22 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Wie zegt dat we dat niet doen? :?

Trouwens, als de bal wat te droog werd; dan geen ei gebruiken of juist minder paneermeel?
Minder paneermeel, beetje ketchup. Als je 1 ei op 500gr vlees hebt is dat meer dan genoeg.
Whatever...
pi_98580393
Gehaktbal kieke boe :')
pi_98634813
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 21:42 schreef lellebelle het volgende:
bal gehakt, wat is het .. 1987? ga toch culinair en exotisch koken en bakken man!
:')
Exotisch en culinair koken is natuurlijk helemaal 2012 :')
  zaterdag 25 juni 2011 @ 01:08:50 #97
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_98634887
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 22:43 schreef Chuck-N0rr1s het volgende:
Gehaktbal kieke boe :')
gemaakt voor een vriend van mij, keek mij raar aan, lekker vond hij t wel.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zaterdag 25 juni 2011 @ 04:00:55 #98
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_98637281
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 21:42 schreef lellebelle het volgende:
bal gehakt, wat is het .. 1987? ga toch culinair en exotisch koken en bakken man!
De gehaktbal is een tijdloos en traditioneel recept. Ik snap sowieso niet wat er ouderwets aan een manier van bereiden kan zijn. Jij bakt je eitjes zeker in een driehoekige pan :')
  Licht Ontvlambaar zaterdag 25 juni 2011 @ 08:57:17 #99
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_98638098
Don't deed the troll meatballs :+
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  Moderator zondag 26 juni 2011 @ 12:39:15 #100
9859 crew  Karina
Woman
pi_98674182
Mijn ballen liggen te sudderen nu, volgens mij zijn er 3 goed gelukt en 2 een beetje te bleek, maar voor ik ze eet warm ik ze toch eerst weer op in de pan (ik ga er 4 invriezen).

Ik weet alleen niet wat ik met al het braadvet moet doen dat nu in de pan zit... en wat dus gaat overblijven.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')