abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 27 april 2011 @ 19:37:53 #1
296595 foodlover
live and learn
pi_96056849
Beste allen,

Wie helpt mij om de perfecte gehaktbal te maken? Alle adviezen zijn welkom!
  woensdag 27 april 2011 @ 19:59:09 #2
256575 Joe-Momma
same planet different world
pi_96058043
Als 1st neem je gehakt. Liefts half om half.
  † In Memoriam † woensdag 27 april 2011 @ 20:01:05 #3
91830 MaximusTG
pi_96058150
In het vorige seizoen topchef was een van de eerste opdrachten het proeven van de gehaktbal van een meesterchef. Je ziet dan ook hoe hij em maakt, iig de ingredienten. Misschien een idee om dat te bekijken?
pi_96058183
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=465504
Heeerlijk. Wel wat aan de zoute kant.
  woensdag 27 april 2011 @ 20:04:23 #5
256575 Joe-Momma
same planet different world
pi_96058368
http://www.hoedoe.nl/eten(...)ts-lekkere-gehaktbal

Violla. Don't thank me, thank google.
  woensdag 27 april 2011 @ 20:08:30 #6
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96058628
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 19:59 schreef Joe-Momma het volgende:
Als 1st neem je gehakt. Liefts half om half.
Runderlappen door de gehaktmolen laten halen bij de slager.

Half om half :r
  woensdag 27 april 2011 @ 20:14:56 #7
256575 Joe-Momma
same planet different world
pi_96058991
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 20:08 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Runderlappen door de gehaktmolen laten halen bij de slager.

Half om half :r
Kan ook. Zag een poosje terug een sterrenkok een uitleg geven over een gehaktbal met tientalle ingredienten en hij zei (niet dat hij gelijk heeft,smaken verschillen nou eenmaal) dat je het beste half om half kon gebruiken zodat de bal lekker smeuig wordt.

Anyway je kan natuurlijk ook kangeroe lappen of krokodillevlees door de vleesmolen heen halen en daar een bal van draaien.
  woensdag 27 april 2011 @ 20:41:17 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96060653
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 19:37 schreef foodlover het volgende:
Beste allen,

Wie helpt mij om de perfecte gehaktbal te maken? Alle adviezen zijn welkom!
Wat is je doel. Wat is jouw idee van de perfecte bal? Heb je 'm al eens ergens gegeten? Wil je een perfecte grootmoeders bal of een moderne bal, halal bal, Indonesische bal, wat?
  woensdag 27 april 2011 @ 21:10:30 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96062419
In de woorden van Toon Hermans, Leg neer die Bal.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 27 april 2011 @ 21:16:36 #10
14505 OProg
A Life in Music
pi_96062784
Ik moest meteen hier aan denken:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar ik gebruik trouwens wel altijd rundergehakt.
Wat is nu eigenlijk precies de uitwerking van een ei door het gehakt?
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  woensdag 27 april 2011 @ 21:19:01 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96062929
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 21:16 schreef OProg het volgende:
Ik moest meteen hier aan denken:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar ik gebruik trouwens wel altijd rundergehakt.
Wat is nu eigenlijk precies de uitwerking van een ei door het gehakt?
Experimenteer en leer, maak eens een bal met en een zonder en ziet het effect.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 27 april 2011 @ 21:49:00 #12
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_96065016
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 21:16 schreef OProg het volgende:
Ik moest meteen hier aan denken:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar ik gebruik trouwens wel altijd rundergehakt.
Wat is nu eigenlijk precies de uitwerking van een ei door het gehakt?
Binding. ;)
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  woensdag 27 april 2011 @ 22:10:25 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96066604
Waarom altijd die geheimzinnigheid?
Zonder ei: rullerigere gehaktbal
Met ei: minder rullig. Het werkt als cement. Euh, niet hard wordend cement. Euh, de bal wordt smeuiiger.
pi_96070382
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 20:08 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Runderlappen door de gehaktmolen laten halen bij de slager.

Half om half :r
Je kan ook prima een runderlap en een varkenslap door de molen laten halen hoor.
Alleen rund vind ik vaak te droog.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  woensdag 27 april 2011 @ 23:09:12 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96070757
Ja, wat is er nu weer mis met varkensvlees? :(

Ik eet juist steeds vaker puur varkensgehakt. Nergens te krijgen, dus hoppa, varkenslapjes of hamlappen en een speklappie erbij en draaien maar:

pi_96083515
Wij aten thuis altijd ballen van 50% rund- en 50% kalfsgehakt, met alleen wat kruiden er doorheen. Vooral na een paar keer opwarmen waren die om voor te knielen zo lekker. :9~
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  donderdag 28 april 2011 @ 11:43:35 #17
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96083614
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 23:02 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Je kan ook prima een runderlap en een varkenslap door de molen laten halen hoor.
Alleen rund vind ik vaak te droog.
Dan moet je vetter vlees nemen.
  donderdag 28 april 2011 @ 12:33:37 #18
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_96085180
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2011 11:40 schreef fruityloop het volgende:
Wij aten thuis altijd ballen van 50% rund- en 50% kalfsgehakt, met alleen wat kruiden er doorheen. Vooral na een paar keer opwarmen waren die om voor te knielen zo lekker. :9~
Worden ze niet verschrikkelijk droog als je ze een paar keer hebt opgewarmt!?

Mijn vader kon vroeger altijd HEEL goed gehaktballen maken, en mijn moeder kan er helemaal niets van, helaas. Ik heb ook geen idee hoe mijn vader ze maakte waardoor ze zo lekker waren. Helaas.
pi_96085273
Ik vind komijn in een bal erg lekker, en wat kaas of een hardgekookt erin draaien.
pi_96085642
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2011 12:33 schreef Yi-Long het volgende:

[..]

Worden ze niet verschrikkelijk droog als je ze een paar keer hebt opgewarmt!?

Mijn vader kon vroeger altijd HEEL goed gehaktballen maken, en mijn moeder kan er helemaal niets van, helaas. Ik heb ook geen idee hoe mijn vader ze maakte waardoor ze zo lekker waren. Helaas.
Niet als je ze goed in de jus laat staan. Mijn lief *; , die gruwelde van de gehaktballen van haar eigen moeder (met van alles en nog wat er doorheen) wilde als geste naar mij, nog wel 1x een gehaktbal proberen van mijn moeder, een slagersdochter waar het goed kunnen braden van ballen genetisch is bepaald. Je voelt hem al aankomen, ze vroeg met het water in de mond om een 2e bal. :9~

Gewoon goed vlees, met de speciale vleeskruiden van mijn neef de slager. Dat familie-recept is me nog steeds niet helemaal duidelijk, maar er zit wat foelie en ook nootmuskaat & komijn door heen dacht ik.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  † In Memoriam † donderdag 28 april 2011 @ 14:30:11 #22
91830 MaximusTG
pi_96089447
Wat ik zelf altijd doe: Half om half gehakt (jaja :P), eitje, vers broodkruim, beetje ketchup, beetje worcestershiresauce, zout en peper. Goed mengen, mag best een beetje vochtig zijn. Dan met goed vochtige handen een stuk gehakt nemen, stevig samendrukken, en daarna pas in een bal vormen. Ik zet altijd een bakje water neer om mn handen tussendoor vochtig te maken, dan krijg je veel gladdere gehaktballen. Boter verhitten in een pan en de ballen (niet teveel tegelijk) rondom bruin bakken. Pas op dat je ze voorzichtig rolt, zodat ze mooi rond blijven. Dan voeg ik meestal nog een beetje mosterd toe en wat runderbouillon, eventueel nog een sjalotje. Even door elkaar roeren en met de deksel erop op laag vuur laten garen. Door het extra vocht blijven de ballen lekker smeuig :D.
pi_96089863
En dat willen we toch allemaal, smeuiige ballen... _O- Goeie tip trouwens van dat bakje water, hoe gladder de bal, hoe makkelijker het braden gaat. :Y

Persoonlijk ben ik dan weer niet zo van het broodkruim en/of paneermeel.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_96096518
Wij gebruiken altijd van die zakjes van Verstegen (te lui om zelf te kloten met kruiden)



uitje snipperen en er door mengen en ook nog een eitje er doorheen.
Echt heerlijk!

Je hebt verschillende kruiden ervan, maar wij nemen meestal de traditionele.
De rest vind ik niet te vreten.
You're dead to me!
I'm eating all your sandwiches,
Dead people don't need them...
pi_96099590
Ik heb niks tegen varkensvlees maar varkensgehakt vind ik niks en voor de jus is het helemaal slecht. Verder knoflook, ui en peterselie en gebruik ik beschuit als paneer, en een ei. Peper en zout natuurlijk, maar verdere toevoegingen voegen in mijn ervaring niet zoveel toe.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')