Benieuwd wat de definitie van "grootschalig" wordt.quote:Op maandag 11 april 2011 14:52 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
http://tweakers.net/nieuw(...)den-opvraagbaar.html
Totaal mee eens. Netjes uiteengezet ook.quote:Op maandag 11 april 2011 13:40 schreef Boldface het volgende:
Films en e-books interesseren me niet, muziek wel. Ik besteed al zeker 20 jaar geld aan muziek, maar wil dan wel een fysieke geluidsdrager: cd, dvd of desnoods vinyl. Ik weiger pertinent om te betalen voor het downloaden van mp3's.
Van sommige artiesten (die ik goed vind) koop ik nieuwe cd's blindelings. Andere muziek die ik mogelijk interessant vind, luister ik via Spotify of door mp3's onbetaald te downloaden. Tussen een betaalde en een niet-betaalde mp3 is geen enkel verschil, afgezien van een moreel schuldgevoel dat je wordt aangepraat door de muziekindustrie.
Als ik iets download, zou dat ten koste gaan van de verkoop. Onzin. Ik zou nooit een cd kopen als ik geen idee had wat ik kon verwachten. Door eerst te luisteren, kan ik dat beoordelen. Als ik het echt goed vind, koop ik daarna netjes de cd. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die veel muziek downloaden, vervolgens meer geld uitgeven aan muziek dan zij die dat niet doen.
Wetgeving tegen 'illegaal' downloaden is driedubbel hilarisch:
• De politiek maakt zichzelf tot slaaf van de muziekindustrie, door te erkennen dat de mp3 een product is waarvoor geld betaald moet worden.
• De politiek is extreem naief door te denken dat het sluiten van een downloadsite gaat helpen om te voorkomen dat mensen onbetaald muziek downloaden.
• Wetgeving tegen downloaden zorgt ervoor dat je de muziekconsument tegen jezelf in het harnas jaagt. Dat komt de verkoop van geluidsdragers beslist niet ten goede.
> 100mb.quote:Op maandag 11 april 2011 15:32 schreef dotCommunism het volgende:
[..]
Benieuwd wat de definitie van "grootschalig" wordt.
Ik hoop niet dat ze het t-mobile vragen.quote:Op maandag 11 april 2011 15:32 schreef dotCommunism het volgende:
[..]
Benieuwd wat de definitie van "grootschalig" wordt.
De Consumentenbond mocht ook niet naar binnen.quote:Op maandag 11 april 2011 15:21 schreef MilaNL het volgende:
https://twitter.com/#!/bitsoffreedom/status/57430753977450497
VVDZonder Vrijheid en Democratie.
Op muziek rust copyright. Daar betaal je in het geval van een cd ook voornamelijk voor. Wat is daar zo vreemd aan?quote:Op maandag 11 april 2011 13:40 schreef Boldface het volgende:
Wetgeving tegen 'illegaal' downloaden is driedubbel hilarisch:
• De politiek maakt zichzelf tot slaaf van de muziekindustrie, door te erkennen dat de mp3 een product is waarvoor geld betaald moet worden.
Alsof dat slechts door downloaders komtquote:Op maandag 11 april 2011 12:53 schreef Echtjammer het volgende:
Of het verdwijnen van videotheken of een muziekwinkel die verdwijnen uit het straatbeeld
Daarvoor hadden we toch een kopieerheffing?quote:Op maandag 11 april 2011 16:08 schreef kipknots het volgende:
[..]
Op muziek rust copyright. Daar betaal je in het geval van een cd ook voornamelijk voor. Wat is daar zo vreemd aan?
Ik wens ze veel succes met usenet plat leggenquote:Ook buitenlandse sites, zoals de bekende 'torrent'site Pirate Bay, kunnen via internetfilters door de overheid onbereikbaar worden gemaakt.
Heffing afgeschaft
"Sterf Teeven, sterf" geeft juist blijk van een gezonde geestelijke gesteldheid.quote:
Echt heel belachelijk!quote:Op maandag 11 april 2011 16:18 schreef speknek het volgende:
Gewoon de consumentenbond en BoF buitenhouden, hoe opvallend Politburo wil je het hebben.
Je gaat er geen boete voor krijgen, maar ik kan je verzekeren dat alle belangenverenigingen en lobbyclubs van de entertainmentindustrie zich de ballen uit de broek juichen nu. Maakt het stukken eenvoudiger voor hun om jou in een civiele zaak aan te klagen of je via een brief een paar duizend uit je zak te kloppen om een rechtszaak te voorkomen.quote:Op maandag 11 april 2011 16:31 schreef DrDentz het volgende:
Ik hoorde dat je niet meer mag downloaden, maar dat ze er niet voor gaan straffen. Duss....
Denk jij nu echt dat zoiets technisch onmogelijk of zelfs maar moeilijk is?quote:Op maandag 11 april 2011 16:13 schreef vosss het volgende:
[..]
Ik wens ze veel succes met usenet plat leggen
Gaan we weer terug naar de twilligh en hitzone tijd.quote:Op maandag 11 april 2011 16:37 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Denk jij nu echt dat zoiets technisch onmogelijk of zelfs maar moeilijk is?
quote:Op maandag 11 april 2011 16:40 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Gaan we weer terug naar de twilligh en hitzone tijd.
Ik ben m'n contact uit die tijd kwijt waarvan ik Twilight kon lenen.quote:Op maandag 11 april 2011 16:40 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Gaan we weer terug naar de twilligh en hitzone tijd.
Als het zo makkelijk is dan kan je vast wel vertellen hoe het moetquote:Op maandag 11 april 2011 16:37 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Denk jij nu echt dat zoiets technisch onmogelijk of zelfs maar moeilijk is?
Shit ja, dat moeten we weer allemaal gaan opzetten.quote:Op maandag 11 april 2011 16:41 schreef DrDentz het volgende:
[..]
Ik ben m'n contact uit die tijd kwijt waarvan ik Twilight kon lenen.
Content komt ergens van een server vandaan. Stekker uit de server = niet meer kunnen downloaden. Als je dat maar bij genoeg servers doet is usenet zo weg.quote:Op maandag 11 april 2011 16:42 schreef -Techno- het volgende:
[..]
Als het zo makkelijk is dan kan je vast wel vertellen hoe het moet
Mwa, Nederland heeft het niet overal voor het zeggen natuurlijk. Zou ik eerder denken aan de poorten blocken die dat protocol gebruikt of simpelweg de domeinen van de pay-servers blacklisten/wegfilteren.quote:Op maandag 11 april 2011 16:44 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Content komt ergens van een server vandaan. Stekker uit de server = niet meer kunnen downloaden. Als je dat maar bij genoeg servers doet is usenet zo weg.
En dat is makkelijk?quote:Op maandag 11 april 2011 16:44 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Content komt ergens van een server vandaan. Stekker uit de server = niet meer kunnen downloaden. Als je dat maar bij genoeg servers doet is usenet zo weg.
http://tweakers.net/nieuw(...)-is-wassen-neus.htmlquote:Consumentenbond: downloadbescherming is wassen neus
De Consumentenbond is niet te spreken over het downloadverbod dat Fred Teeven maandag voorstelde. Volgens de bond is de belofte van de staatssecretaris dat consumenten worden gevrijwaard van juridische consequenties 'een wassen neus'.
"De staatssecretaris stelt dat hij het downloaden niet strafbaar maakt, maar de aanpak richt op downloadsites", aldus de Consumentenbond maandag in een reactie op de plannen. "Door het onrechtmatig maken van downloaden kan de muziek- en filmindustrie wel degelijk consumenten voor de civiele rechter slepen."
Volgens de bond ligt de handhaving van het auteursrecht en dus ook van het voornemen om het downloaden uit illegale bron aan te pakken, bij het civiele recht. "Het strafrecht speelt hierin nauwelijks een rol", beargumenteert de consumentenbelangenbehartiger. De Consumentenbond is voorstander van een stelsel van heffingen om het down- en uploaden te legaliseren. De opbrengsten moeten dan onder de creatieven worden verdeeld.
De nieuwe plannen, die maandagmiddag zijn onthuld, zouden het zonder te betalen downloaden van materiaal waarop copyright rust, onrechtmatig maken. Tot nu toe is alleen het aanbieden van dergelijk materiaal illegaal.
Het kabinet zou niet van plan zijn om bij overtreding boetes of straffen op te leggen. De wet zou het wel gemakkelijker moeten maken om filesharing-websites aan te pakken. De wijziging moet het mogelijk maken voor rechters om providers te dwingen om toegang tot websites als The Pirate Bay te blokkeren. Hiervoor moet worden aangetoond dat een website onrechtmatig handelt en een blokkade zou alleen mogelijk zijn als een site of de hostingprovider niet kan worden aangesproken.
Hoewel Teeven nu stelt dat er geen echt toezicht zal plaatsvinden om te controleren of consumenten illegaal downloaden, heeft de staatssecretaris zich eerder wel voorstander verklaard van handhaving van een downloadverbod. In mei vorig jaar pleitte Teeven er bijvoorbeeld nog voor om downloaders te waarschuwen als ze zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal downloaden; daardoor zou volgens Teeven al 80 tot 85 procent afhaken.
Ook moet volgens Teeven het internetverkeer worden gemonitord om in de gaten te houden wie illegaal downloadt. Teeven zei destijds zeker 'geen kastje achter de voordeur' te willen dat het internetverkeer in de gaten houdt, maar dat het verkeer bijvoorbeeld wel 'op afstand' in de gaten moet kunnen worden gehouden.
Destijds werd al gesteld dat handhaving van het downloadverbod op een dergelijke manier in de praktijk gewoon neerkomt op 'deep packet inspection', waarbij de inhoud van ip-pakketjes wordt gecontroleerd. Nederlandse providers konden maandag nog niet op het nieuwe plan reageren, omdat zij het concrete wetsvoorstel willen afwachten.
Bij het bekijken van deze pagina heb ik jouw avatar gedownload. Als downloaden van auteursrechtelijk materiaal strafbaar wordt, kan je geen enkele website meer bekijken!quote:Op maandag 11 april 2011 13:33 schreef Pino112 het volgende:
[..]
"Het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal wordt illegaal, maar niet strafbaar."
Uuh, wtf?
The numbers are cursedquote:Op maandag 11 april 2011 17:29 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Bij het bekijken van deze pagina heb ik jouw avatar gedownload. Als downloaden van auteursrechtelijk materiaal strafbaar wordt, kan je geen enkele website meer bekijken!
Je weet dat Buma en BREIN er niet zijn voor de artiesten. Ze krijgen amper wat.quote:Op maandag 11 april 2011 12:06 schreef Echtjammer het volgende:
Mensen die denken dat de Muziek en Films die ze downloaden geen geld kosten om te maken
Doe gvd niet zo arrogant.
Volgens de CB... In het antwoord van Teeven zie ik een behoorlijk redelijk voorstel. Maar goed, een zinvolle en inhoudelijke discussie voeren hierover is onmogelijk op fok of tweakers.quote:Op maandag 11 april 2011 17:23 schreef Unstoppable het volgende:
[..]
http://tweakers.net/nieuw(...)-is-wassen-neus.html
Wat een smerige hond is het ook
http://www.rijksoverheid.(...)ng-auteursrecht.htmlquote:Om nieuwe legale diensten in de creatieve sector te bevorderen, krijgen rechthebbenden meer mogelijkheden om civielrechtelijk op te treden tegen partijen die met illegaal aanbod de markt verstoren. Het downloaden van auteursrechtelijk beschermd werk uit illegale bron wordt daarom onrechtmatig, maar niet strafbaar.
En dan weer precies het tegenovergestelde doen zeker?!quote:Op maandag 11 april 2011 18:04 schreef Rijstkoker het volgende:
Kunnen ze niet gewoon een referendum houden of is dat een rare uitspraak van mij?
We gaan heel hard de verkeerde kant op, waarbij de overheid precies op alle punten het tegenovergestelde doet van wat ze zou moeten doen...quote:Op maandag 11 april 2011 18:14 schreef Lambiekje het volgende:
Nederland is het meest fascistische land ter wereld.
quote:Op maandag 11 april 2011 18:19 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
En dan weer precies het tegenovergestelde doen zeker?!
't Is heel simpel: de overheid kan niet de overgrote meerderheid van de inwoners crimineel maken door iets wat we al 100 jaar mogen opeens in een misdrijf te veranderen.
Zeker nuquote:Op maandag 11 april 2011 12:35 schreef Pizzakoppo het volgende:
Man man man, wat een vrijheden krijgen we toch met de PVV en de VVD, school wordt onbereikbaar, de wietpas komt eraan en nu een downloadverbod. Lang leve vrijheid!
Waarom? We hebben toch al gestemd?quote:Op maandag 11 april 2011 18:04 schreef Rijstkoker het volgende:
Kunnen ze niet gewoon een referendum houden of is dat een rare uitspraak van mij?
Ja oké dat kloptquote:Op maandag 11 april 2011 18:30 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Waarom? We hebben toch al gestemd?
en dat geloof jij?quote:Op maandag 11 april 2011 18:39 schreef shadow117 het volgende:
Look at the bright side....kosten voor consumenten kunnen omlaag wegens grotere oplagen
Ah fijn, de overheid gaat filteren.quote:Ook buitenlandse sites, zoals de bekende 'torrent'site Pirate Bay, kunnen via internetfilters door de overheid onbereikbaar worden gemaakt.
Agreequote:Op maandag 11 april 2011 18:46 schreef shadow117 het volgende:
Andere optie:
Als er een optie van maandelijkse betaling zou wezen, zeg 10 euro, dan ben ik best bereid om dat te doen. Geen limiet voor downloaden dan.
Ik van het woord "Teeven". En van de kop die er bij hoort.quote:Op maandag 11 april 2011 08:42 schreef CaptainCookie het volgende:
Ik krijg altijd jeuk van het woord "internetfilters"
Ik zeg deporteren naar China. Ik denk dat deze verknipte man daar helemaal in zijn element is, daar kan hij immers helemaal los met het bespioneren van burgers.quote:Op maandag 11 april 2011 19:35 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Na vandaag niet meer...
[ afbeelding ]
Zou hij niet vinden dat ze daar niet genoeg doorpakken?quote:Op maandag 11 april 2011 19:40 schreef Revolution-NL het volgende:
Ik zeg deporteren naar China. Ik denk dat deze verknipte man daar helemaal in zijn element is,
Want wat BoF of de Consumentenbond beweert moet ook waar zijn hč. Verder heeft dit niets met criminaliseren of een misdrijf te maken.quote:Op maandag 11 april 2011 19:28 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Alstu: 'Downloadverbod criminaliseert burgers'
En nou ergens anders domme smileys tekenen.
Die uitspraken over het internet monitoren zijn wel degelijk van hem. Teeven heeft zich ook al eerder positief uitgelaten over DPI. En zaken als gegevens alleen bekend maken van de mensen die grootschalig inbreuk maken kan alleen worden bepaald aan de hand van technieken als DPI.quote:Op maandag 11 april 2011 18:01 schreef nikk het volgende:
[..]
Volgens de CB... In het antwoord van Teeven zie ik een behoorlijk redelijk voorstel. Maar goed, een zinvolle en inhoudelijke discussie voeren hierover is onmogelijk op fok of tweakers.
Uiteraard. Maar wanneer je bedenkt dat al jaren door het ministerie gewerkt wordt aan modernisering van het auteursrecht is het resultaat behoorlijk redelijk te noemen. Dat er een einde zou komen aan de huidige situatie viel te verwachten. In doemverhalen geloof ik niet zo.quote:Op maandag 11 april 2011 20:17 schreef Unstoppable het volgende:
[..]
Die uitspraken over het internet monitoren zijn wel degelijk van hem. Teeven heeft zich ook al eerder positief uitgelaten over DPI. En zaken als gegevens alleen bekend maken van de mensen die grootschalig inbreuk maken kan alleen worden bepaald aan de hand van technieken als DPI.
Om deze wet in de praktijk uit te voeren kan het gewoon niet anders dan dat er op grote schaal websites moeten worden gefilterd. En de trend is nu eenmaal zo dat dit soort wetten nog vrij zachtaardig beginnen, maar binnen de kortste keren verschrikkelijk ver gaan.
Teeven kennende zal hij dus het liefst inderdaad zo snel mogelijk alles in de gaten houden wat iedereen op internet uitvoert. Of dat nou gebeurd door terrorisme of kinderporno te roepen of door iedereen te laten wennen aan het idee door zo'n "redelijk" voorstel zal hem weinig uitmaken.
En als je de privacy situatie in dit land de laatste jaren enigszins hebt gevolgd dan zou je ook doorhebben dat er niet zo iets bestaat als redelijkheid, Teeven en privacy in 1 verhaal. Maar goed, de discussie die je wilt voeren zal wel gaan over dat je toch niets hebt te verbergen?
http://www.rijksoverheid.(...)ng-auteursrecht.htmlquote:De handhaving richt zich op websites en diensten en niet op consumenten die af en toe bestanden up- en downloaden. Consumenten hoeven niet bang te zijn voor criminalisering.
Modernisering? Dat zou zijn als de industrie eindelijk met een goede opzet komt waardoor er een beter legaal aanbod zou ontstaan. Of de totaal belachelijke lange tijd waarmee werk auteursrechtelijk word beschermd zou zijn worden verkort. Dit is een stap van tientallen jaren terug in de tijd, geen wetten die in de tijd van tegenwoordig nog werken. Dit is simpelweg weer een knieval voor een rijke lobby, die nog steeds krampachtig hun verouderde bedrijfsmodel proberen te laten werken, het tegenovergestelde wat er zou moeten gebeuren.quote:Op maandag 11 april 2011 20:27 schreef nikk het volgende:
[..]
Uiteraard. Maar wanneer je bedenkt dat al jaren door het ministerie gewerkt wordt aan modernisering van het auteursrecht is het resultaat behoorlijk redelijk te noemen. Dat er een einde zou komen aan de huidige situatie viel te verwachten. In doemverhalen geloof ik niet zo.
[..]
http://www.rijksoverheid.(...)ng-auteursrecht.html
Redelijk.
Deze plaat is ook al grijs gedraaid. Het legale aanbod is immens vergeleken met de tijden van Napster en Kazaa. Tegenwoordig kan je zelfs de meest obscure films en muziek bemachtigen via webwinkels. Het probleem is dat mensen te veel willen voor zo weinig mogelijk. En dat kan dus niet. Ik vind het een doodnormale zaak dat het downloaden van materiaal waarop auteursrecht berust niet legaal is. Dat er in de praktijk weinig verandert voor de consument vind ik uitstekend. Het moet alleen voor de rechthebbenden gemakkelijker worden de aanbieders van dergelijk materiaal aan te pakken. En dat lijkt ook de bedoeling te zijn van dit voorstel.quote:Op maandag 11 april 2011 20:42 schreef Unstoppable het volgende:
[..]
Modernisering? Dat zou zijn als de industrie eindelijk met een goede opzet komt waardoor er een beter legaal aanbod zou ontstaan. Of de totaal belachelijke lange tijd waarmee werk auteursrechtelijk word beschermd zou zijn worden verkort. Dit is een stap van tientallen jaren terug in de tijd, geen wetten die in de tijd van tegenwoordig nog werken. Dit is simpelweg weer een knieval voor een rijke lobby, die nog steeds krampachtig hun verouderde bedrijfsmodel proberen te laten werken, het tegenovergestelde wat er zou moeten gebeuren.
Dat gaat dus niet gebeuren. Lees de plannen.quote:En inderdaad ze zeggen dat kwa handhaving niks zullen doen gericht op consumenten. Ze geven de auteursrechtenorganisaties nu alle middelen, dus die zullen dat nu eerst zelf wel doen met de bekende afpersingspraktijken via de post en belachelijk hoge claims.
In een zekere zin klopt dit. Maar dat geldt ook voor kinderporno. Of vind je dat ook censuur?quote:Wat er ondertussen wel gaat gebeuren is dat ons internet gaat worden gecensureerd. Websites zullen worden gefilterd.
Dan zullen we het uiteraard hierover niet eens worden.quote:Noem het maar doemverhalen, maar keer op keer blijkt weer dat kleine beperkingen op privacy verder en verder worden doorgezet. Net als het kenteken scannen, realtime zoeken naar hits in de database. Binnen zeer korte tijd werd niet alleen geregistreerd, maar ook bewaard en verdwijnen er weer stapels data over je in een database.
Dus ja, ik denk dat mensen als Teeven wel degelijk het liefste dat soort zaken zien gebeuren en daarom ben ik fel tegen dit soort wetten die daar tot leiden.
Dit natuurlijk ook!quote:Op maandag 11 april 2011 20:26 schreef RemcoDelft het volgende:
Even een heel andere kant: we weten allemaal hoe het gaat met "overheid" en "grote ICT projecten"... De overheid gaat simpelweg keihard falen en honderden miljoenen verspillen als ze daadwerkelijk mijn internetpackets willen gaan inspecteren.
Dat zou men graag zien, ja, dat is EXACT wat men wil. Je realiseert je toch wel dat het probleem toen van een veel kleinere omvang was, hopelijk.quote:Op maandag 11 april 2011 16:40 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Gaan we weer terug naar de twilligh en hitzone tijd.
Hou toch op, het gaat helemaal niet om het downloaden. Waar het werkelijk om gaat is meer controle te krijgen over de burger, in deze het internet gedrag monitoren met deep packet inspection. Het downloaden is slechts een excuus.quote:Op maandag 11 april 2011 21:24 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Dat zou men graag zien, ja, dat is EXACT wat men wil. Je realiseert je toch wel dat het probleem toen van een veel kleinere omvang was, hopelijk.
Wat men wil is dat de massa, de jan met de pet, stopt met downloaden. Toen downloaden beperkt was tot een FTP scene kraaide er geen haan naar maar toen het kinderspel werd en iedere sukkel met een halfwas computer alles kon downloaden werd het pas een issue.
Alsof je ooit echt anoniem bent geweest op het internet, dat je dat uberhaupt ooit gelooft hebt is voor mij echt hilarisch.quote:Op maandag 11 april 2011 21:30 schreef Revolution-NL het volgende:
Hou toch op, het gaat helemaal niet om het downloaden. Waar het werkelijk om gaat is meer controle te krijgen over de burger, in deze het internet gedrag monitoren met deep packet inspection. Het downloaden is slechts een excuus.
De mogelijkheden van een permanente internet tap zijn ongekend!
Gebruikers wehalen uit de anonimiteit van het internet dat is het doel.
Prijzen en mogelijkheden zijn bizar hier in NL vergeleken met het buitenland. Vaak duurt het jaren voor er afleveringen van een tvserie beschikbaar zijn en dan ook nog eens tegen prijzen die totaal belachelijk zijn vergeleken met buitenlands aanbod. Zelfde geld natuurlijk voor films. Muziek is hier in NL ook veel te duur vergeleken met bv de UK of US. Er is simpelweg op film en tv gebied vrijwel helemaal geen enkel alternatief die ook maar in de buurt komt van de kwaliteit die gratis is te downloaden.quote:Op maandag 11 april 2011 20:54 schreef nikk het volgende:
[..]
Deze plaat is ook al grijs gedraaid. Het legale aanbod is immens vergeleken met de tijden van Napster en Kazaa. Tegenwoordig kan je zelfs de meest obscure films en muziek bemachtigen via webwinkels. Het probleem is dat mensen te veel willen voor zo weinig mogelijk. En dat kan dus niet. Ik vind het een doodnormale zaak dat het downloaden van materiaal waarop auteursrecht berust niet legaal is. Dat er in de praktijk weinig verandert voor de consument vind ik uitstekend. Het moet alleen voor de rechthebbenden gemakkelijker worden de aanbieders van dergelijk materiaal aan te pakken. En dat lijkt ook de bedoeling te zijn van dit voorstel.
Beter lezen, letterlijk uit je link:quote:[..]
Dat gaat dus niet gebeuren. Lees de plannen.
quote:Om nieuwe legale diensten in de creatieve sector te bevorderen, krijgen rechthebbenden meer mogelijkheden om civielrechtelijk op te treden tegen partijen die met illegaal aanbod de markt verstoren. Het downloaden van auteursrechtelijk beschermd werk uit illegale bron wordt daarom onrechtmatig, maar niet strafbaar.
Filteren van kinderporno is nutteloos. Het helpt niet de mensen achter de tralies te zetten die het maken of verspreiden. Tevens kunnen de gekken die het willen nog op legio manieren simpel het filter omzeilen. Het maakt het probleem onzichtbaar, maar het lost het probleem niet op. Filteren/censureren vind ik dus inderdaad nooit oplossing, ongeacht de reden. Ook vind ik het zorgelijk dat wanneer er éénmaal een filter is er altijd sites op belanden die er niet op horen (zoals in Australiė is gebeurd).quote:[..]
In een zekere zin klopt dit. Maar dat geldt ook voor kinderporno. Of vind je dat ook censuur?
quote:[..]
Dan zullen we het uiteraard hierover niet eens worden.
Dat is inderdaad waar het om draait, controle. Als er eenmaal een dergelijk filter is geļnstalleerd, kan en zal dat misbruikt worden. Een eerste vorm van misbruik die ik absoluut zie gaan gebeuren is het blokkeren van goksites, waarop de staat een monopolie claimt te hebben.quote:Op maandag 11 april 2011 21:30 schreef Revolution-NL het volgende:
Hou toch op, het gaat helemaal niet om het downloaden. Waar het werkelijk om gaat is meer controle te krijgen over de burger, in deze het internet gedrag monitoren met deep packet inspection. Het downloaden is slechts een excuus.
De mogelijkheden van een permanente internet tap zijn ongekend!
Gebruikers wehalen uit de anonimiteit van het internet dat is het doel.
De Nederlandse staat heeft een monopolie op kansspelen, dus wat is je punt? Waar halen jullie het toch vandaan dat het bestaan van het Internet je een vrijbrief geeft om lokale wetgeving te negeren?quote:Op maandag 11 april 2011 21:47 schreef __Saviour__ het volgende:
Dat is inderdaad waar het om draait, controle. Als er eenmaal een dergelijk filter is geļnstalleerd, kan en zal dat misbruikt worden. Een eerste vorm van misbruik die ik absoluut zie gaan gebeuren is het blokkeren van goksites, waarop de staat een monopolie claimt te hebben.
constateren dat het gaande is, is niet hetzelfde als het dan dus maar accepteren. het is een strijd die nooit stopt, ook niet in die locale wetgeving.quote:Op maandag 11 april 2011 22:00 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
De Nederlandse staat heeft een monopolie op kansspelen, dus wat is je punt? Waar halen jullie het toch vandaan dat het bestaan van het Internet je een vrijbrief geeft om lokale wetgeving te negeren?
Internet zal zich gaan confirmeren aan de rest van de samenleving, like it or not, dat proces is al een aantal jaren gaande en zal steeds duidelijker tot uitting komen.
Wat ben jij een aansteller zeg!quote:Op maandag 11 april 2011 19:40 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
Ik zeg deporteren naar China. Ik denk dat deze verknipte man daar helemaal in zijn element is, daar kan hij immers helemaal los met het bespioneren van burgers.
Walgelijk figuur.
quote:Op maandag 11 april 2011 12:50 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Het gaat ook niet om de bedrijven, maar om de groep consumenten die blijkbaar al zo ver zijn afgegleden dat elke vorm van betaling/vergoeding voor muziek en films ze te veel is. Ik ken serieus mensen die elkaar tot een paar jaar geleden gebrande cd's op de verjaardag cadeau gaven.
Het produceren van muziek/films kost tijd, geld en moeite van professionals, en dus zijn die producten ook iets waard. Enige vorm van vergoeding zal er dus moeten zijn in mijn ogen.
Zo, strijd zelfs? Nou, waar zijn de barricades, laten we er meteen opklimmen...Oh wacht...quote:Op maandag 11 april 2011 22:06 schreef okiokinl het volgende:
constateren dat het gaande is, is niet hetzelfde als het dan dus maar accepteren. het is een strijd die nooit stopt, ook niet in die locale wetgeving.
er zijn ook landen als ijsland, die de vrijheid volledig omarmen en zelfs een toekomst voor zichzelf zien als (toekomstige) vrijhaven voor internet vrijheid. en dat zal nodig zijn, als we meneer teeven acherna hobbelen.
beetje naief..quote:Op maandag 11 april 2011 22:42 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Zo, strijd zelfs? Nou, waar zijn de barricades, laten we er meteen opklimmen...Oh wacht...
Anyway, je roept eerst dat de strijd tegen lokale wetten doorgaat maar dan roep je dat de lokale wetten van IJsland je wel even gaan beschermen en een vrijhaven gaan vormen, hoe wil jij in IJsland komen btw? Zolang je niet emigreert heeft een wet in IJsland totaal geen relevantie voor jou. Buiten het feit dat je totaal niet weet waar je over praat omdat de juridische internationale conventie alleen rekening houdt met de plaats van download en niet van upload.
Lees dit maar even: http://www.citmedialaw.or(...)iceland-probably-not
1878 - begin moderne entertainment industrie met de uitvinding van de fonograaf.quote:Op maandag 11 april 2011 12:50 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Het gaat ook niet om de bedrijven, maar om de groep consumenten die blijkbaar al zo ver zijn afgegleden dat elke vorm van betaling/vergoeding voor muziek en films ze te veel is. Ik ken serieus mensen die elkaar tot een paar jaar geleden gebrande cd's op de verjaardag cadeau gaven.
Het produceren van muziek/films kost tijd, geld en moeite van professionals, en dus zijn die producten ook iets waard. Enige vorm van vergoeding zal er dus moeten zijn in mijn ogen.
Op zich is dat een sympathiek idee. Vooral voor schrijvers. Muziekanten hebben concerten en filmmakers hebben de bioscoop maar schrijvers hebben eigenlijk niks.quote:Op maandag 11 april 2011 18:46 schreef shadow117 het volgende:
Andere optie:
Dont change the game, change the rules. Als er een optie van maandelijkse betaling zou wezen, zeg 10 euro, dan ben ik best bereid om dat te doen. Geen limiet voor downloaden dan. En zo zijn er natuurlijk tal van opties te bedenken. Maar compleet proberen te bannen dat gaat um niet worden. Dan mag van mij het hele internet weg...
Thnkquote:Op dinsdag 12 april 2011 03:00 schreef afdak het volgende:
Log speciaal even in om Northerstar een pluim te geven voor zijn post, veel beter zou ik het niet kunnen verwoorden.
http://goo.gl/9jktGquote:Downloadverbod? Internetfilterplicht zul je bedoelen!
Downloaden van auteursrechtelijk beschermd werk uit evident illegale bron onrechtmatig, maar niet strafbaar. Dat was het grote nieuws gisteren, maar het is slechts één onderdeel van Teevens plan om het auteursrecht te moderniseren. Opmerkelijker -maar in de discussie veel minder nadrukkelijk naar voren gekomen- is het voorstel om een internetfilter in te voeren zodat Nederlandse providers verplicht worden sites als ThePirateBay.org te blokkeren.
Uh, IJsland heeft helemaal geen wet die downloaden van copyrighted materiaal toestaat. Ze hebben een wet gemaakt die de communicatie van klokkenluiders beschermt. En nogmaals, wat in IJsland mag heeft geen relevantie voor wat in Nederland mag, het punt van downloaden is bepalend voor legaliteit niet het punt van uploaden.quote:Op maandag 11 april 2011 23:45 schreef okiokinl het volgende:
beetje naief..
mensen downloaden toch wel, of het nou mag of niet. ijsland kan dan ervoor zorgen dat er wat te downloaden valt.
en het gaat natuurlijk niet om downloaden van een filmpje. wel dat je vrij over informatie kan beschikken. als je wetgeving gat aannemen die het mogelijk maakt dingen te blokkeren, dan is dat een eerste stapje, wie weet hoe ver dat zal gaan.
vind jij dat dan niet belangrijk?
Als er copyright op rust en je hebt geen toestemming van de rechthebbenden dan wel ja. Daar is niets digibeets aan, overigens, je kunt ook gewoon accepteren dat je het niet kunt krijgen. Dat jij het wil hebben geeft je geen speciale rechten.quote:Op dinsdag 12 april 2011 11:23 schreef DDDDDaaf het volgende:
Vallen muziekopnames die niet in de winkel verkrijgbaar zijn (opnames van radio-uitzendingen en livesets) nu onder "illegaal downloaden" of niet? Het digibetisme van politici en BREIN kennende, zul je zelfs daar wel voor vervolgd kunnen gaan worden...
Ik snap nog steeds niet waarom jij meent recht te hebben op iets wat van iemand anders is. En nee, het is geen censuur, niemand hindert je om het te downloaden, de wetgeving verbind consequenties aan het maken van inbreuk op andermans rechten.quote:Op dinsdag 12 april 2011 11:56 schreef koffiegast het volgende:
Pure censuur dus. Stuff die nergens verkocht wordt maar wel online staat mag ik dus niet meer krijgen? Iedere keer bij dit soort nieuws herhaal ik het weer: het werkt niet, het helpt niemand, degene die het voorstelt is overduidelijk inadequaat en snapt er geen fuck aan, het is censuur, het leidt tot gemakkelijk 'laten we die sites ook blokken', er is geen controlerende macht, het gaat het aantal verkopen toch niet doen stijgen noch het verminderen van downloads, etcetera etcetera
http://www.nu.nl/internet(...)de-persvrijheid.htmlquote:Op dinsdag 12 april 2011 09:34 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Uh, IJsland heeft helemaal geen wet die downloaden van copyrighted materiaal toestaat. Ze hebben een wet gemaakt die de communicatie van klokkenluiders beschermt. En nogmaals, wat in IJsland mag heeft geen relevantie voor wat in Nederland mag, het punt van downloaden is bepalend voor legaliteit niet het punt van uploaden.
als jij een cdtje koopt, koop je alleen een stuke plastic. alles wat erop staat is dan niet van jou. is toch raar? als ik melk koop, verwacht ik dat de melk toch echt van mij is , en niet alleen een stukje karton.quote:Op dinsdag 12 april 2011 12:07 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Ik snap nog steeds niet waarom jij meent recht te hebben op iets wat van iemand anders is. En nee, het is geen censuur, niemand hindert je om het te downloaden, de wetgeving verbind consequenties aan het maken van inbreuk op andermans rechten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |