Neehoor. Het is de taak van het IMF om toezicht te houden op de economien van de lidstaten en te adviseren over economisch beleid. Over de kwaliteit van dat advies kun je discussieren maar over het recht van het IMF om kritiek te geven op het economisch beleid van haar leden niet.quote:Op maandag 28 maart 2011 17:21 schreef truepositive het volgende:
HRA is een slechte zaak maar de IMF is wel de laatste partij die hier over mag praten zeg...
Dat er veel schort aan het IMF is absoluut waar. De organisatie heeft aangetoond niet in staat te zijn om te kunnen gaan met veranderende machtsverhoudingen en door haar gesloten structuur en achterhaalde economische ideologie is zij niet meer van deze tijd. De meeste kritiek op het IMF richt zich dan ook op de governance structuur en de neoliberale bias in haar conditionaliteit voor leningen. Maar over de taak van toezichthouder is iedereen het wel eens volgens mij.quote:Op maandag 28 maart 2011 18:09 schreef truepositive het volgende:
IMF houdt er nog veel twijfelachtigere praktijken op na dan een HRA. Kan er momenteel niet verder op ingaan, hopelijk later.
Je betaalt dan ook stukken minder belasting dan de rijkere medelanders.quote:Op maandag 28 maart 2011 16:48 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Cry me a fucking river. Ik verdien tig keer zo weinig als een miljonair en ik krijg goddomme geen rode rotcent van vadertje staat.
Ik ben blij dat je lol hebt. Jammer dat je kennelijk niet capabel bent om inhoudelijk te reageren.quote:
Zo kennen we de ware socialist weerquote:Op maandag 28 maart 2011 16:50 schreef betyar het volgende:
[..]
Topinkomens hebben nergens recht op als het aan mij ligt.
Inderdaad.quote:Op maandag 28 maart 2011 18:54 schreef StarGazer het volgende:
[..]
Zo kennen we de ware socialist weer
Hmm, nu hoef ik er weinig meer over te zeggenquote:Op maandag 28 maart 2011 18:27 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Dat er veel schort aan het IMF is absoluut waar. De organisatie heeft aangetoond niet in staat te zijn om te kunnen gaan met veranderende machtsverhoudingen en door haar gesloten structuur en achterhaalde economische ideologie is zij niet meer van deze tijd. De meeste kritiek op het IMF richt zich dan ook op de governance structuur en de neoliberale bias in haar conditionaliteit voor leningen. Maar over de taak van toezichthouder is iedereen het wel eens volgens mij.
Het is natuurlijk ook hun taak om zuiver economisch/wetenschappelijk naar dat soort zaken te kijken. Juist omdat ze zich niets hoeven aan te trekken van de politiek kan hun oordeel zuiver zijn.quote:Op maandag 28 maart 2011 19:41 schreef Bolkesteijn het volgende:
Het IMF heeft natuurlijk makkelijk praten. Lekker, als economen onder elkaar, kritiek spuien zonder naar de politieke realiteit te kijken. Nofi trouwens, want daar zijn ze juist voor opgericht.
Het is dan ook alleen een waarschuwing. Daarnaast moet je je wel bedenken dat het IMF het alleen maar het beste voor heeft met Nederland: Het IMF had niet gewaarschuwd als het een goed systeem was.quote:Op maandag 28 maart 2011 19:41 schreef Bolkesteijn het volgende:
Het IMF heeft natuurlijk makkelijk praten. Lekker, als economen onder elkaar, kritiek spuien zonder naar de politieke realiteit te kijken. Nofi trouwens, want daar zijn ze juist voor opgericht.
Mocht het echter zo zijn dat wij nog ooit bij het IMF moeten aankloppen, gelijk IJsland of Griekenland, dan weet je al wat er geëist gaat worden. En dan is het écht op het slechtst denkbare tijdstip. Niet gewoon in een goede markt, waar de HRA niet afgeschaft kan worden 'want het gaat toch goed' of gewoon in een slechte markt, waar de HRA niet afgeschaft kan worden 'want nu gaat het slecht'. Dan is het helemaal op de bodem. Maak dan je borst maar nat.quote:Op maandag 28 maart 2011 19:52 schreef Holograph het volgende:
[..]
Het is dan ook alleen een waarschuwing. Daarnaast moet je je wel bedenken dat het IMF het alleen maar het beste voor heeft met Nederland: Het IMF had niet gewaarschuwd als het een goed systeem was.
De geimpliceerde DUS hier is niet heel logischquote:Op maandag 28 maart 2011 19:52 schreef Holograph het volgende:
Daarnaast moet je je wel bedenken dat het IMF het alleen maar het beste voor heeft met Nederland: Het IMF had niet gewaarschuwd als het een goed systeem was.
Ik wil niet het oordeel van het IMF in twijfel trekken hoor.quote:Op maandag 28 maart 2011 19:52 schreef Holograph het volgende:
[..]
Het is dan ook alleen een waarschuwing. Daarnaast moet je je wel bedenken dat het IMF het alleen maar het beste voor heeft met Nederland: Het IMF had niet gewaarschuwd als het een goed systeem was.
Ondanks de opstelling van ons kabinet heb ik het idee dat we op korte termijn nog hervormingen gaan zien. Ben geen fan van de VVD, maar de liberalen snappen dondersgoed dat er iets moet gebeuren. Probleem is dat de PVV dwars ligt, maar er komt een moment dat de VVD en het CDA gewoon schijt hebben aan Wilders en consorten. Althans, dat hoop ik.quote:Op maandag 28 maart 2011 21:08 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik wil niet het oordeel van het IMF in twijfel trekken hoor.Maar aan de andere kant is het geen nieuw standpunt van het IMF, ze zitten al jaren op deze koers en terecht. Maar politieke besluitvorming is log en traag, kijk maar naar het AOW debat. Dat laat ook zien dat het kan snel gaan in een paar jaar.
Wat zou de VVD daar mee te winnen hebben? Lijkt mij geen vrolijk scenario voor de VVD om bekend te staan als afschaffer van de HRA terwijl vriendje Wilders vervolgens de held uit gaat hangen.quote:Op maandag 28 maart 2011 21:12 schreef KoosVogels het volgende:
Probleem is dat de PVV dwars ligt, maar er komt een moment dat de VVD en het CDA gewoon schijt hebben aan Wilders en consorten. Althans, dat hoop ik.
Heb je natuurlijk gelijk in, maar ik beschouw de VVD nog steeds als een partij met verstand. De roep om inperking van de HRA en verhoging van de AOW-leeftijd zal de komende jaren alleen maar luider worden. We kunnen het niet tegen blijven houden. Op een gegeven moment moet men gewoon schijt hebben aan eventuele electorale gevolgen. Bovendien denk ik dat de hoogopgeleide VVD-achterban wel begrip zal hebben voor dergelijke hervormingen, denk je niet?quote:Op maandag 28 maart 2011 22:03 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Wat zou de VVD daar mee te winnen hebben? Lijkt mij geen vrolijk scenario voor de VVD om bekend te staan als afschaffer van de HRA terwijl vriendje Wilders vervolgens de held uit gaat hangen.
Niet aan mij hoor.quote:Op maandag 28 maart 2011 18:56 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Inderdaad.
"Iedereen die meer verdient dan ik moet het aan mij geven!"
Ik heb weinig hoop op iets goeds vanuit de EU... Kijk naar de regel dat veel mensen nu geen woning meer mogen huren omdat ze "te veel" verdienen: Nederland is het enige land dat het zo invoert, en het enige land waar de problemen er alleen maar groter door worden.quote:Op maandag 28 maart 2011 22:40 schreef ShadyLane het volgende:
Die politici zien best dat het niet lang meer houdbaar is de HRA ongemoeid te laten. Dit bericht is ze, denk ik, welkom, want daar kunnen ze naar verwijzen als ze aan een draai niet meer ontkomen. Nog welkomer zou het zijn als de EU regelmatig en met strenge blik het vingertje gaat heffen. Dan kun je het op een gegeven moment zo spelen dat een verstandig mens/partij niet anders kan dan toch maar -met pijn in het hart, zo breng je het dan- voorzichtig enige ingrepen te doen.
Dat was inderdaad niet de meest briljante EU-maatregel. Scheefhuur proberen tegen te gaan, daar is op zich niets mis mee, maar door deze nieuwe regeling vallen veel huurders tussen wal en schip. Volgens de EU-regels mag ik bijvoorbeeld al niet meer in een sociale huurwoning gaan zitten, en ik ben potdomme pas 25.quote:Op maandag 28 maart 2011 22:43 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Ik heb weinig hoop op iets goeds vanuit de EU... Kijk naar de regel dat veel mensen nu geen woning meer mogen huren omdat ze "te veel" verdienen: Nederland is het enige land dat het zo invoert, en het enige land waar de problemen er alleen maar groter door worden.
Met dat scheefwonen tegengaan moeten ze ook gelijktertijd alle andere milieuheffingen etc. afschaffen aangezien je ongeveer wordt gedwongen ergens te gaan wonen.quote:Op maandag 28 maart 2011 22:47 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Dat was inderdaad de meest briljante EU-maatregel. Scheefhuur proberen tegen te gaan, daar is op zich niets mis mee, maar door deze nieuwe regeling vallen veel huurders tussen wal en schip. Volgens de EU-regels mag ik bijvoorbeeld al niet meer in een sociale huurwoning gaan zitten, en ik ben potdomme pas 25.
Maar goed, on-topic: ik ben net zo positief gestemd als Shady.
Ik kan je even niet volgen.quote:Op maandag 28 maart 2011 22:48 schreef Dutchnative het volgende:
[..]
Met dat scheefwonen tegengaan moeten ze ook gelijktertijd alle andere milieuheffingen etc. afschaffen aangezien je ongeveer wordt gedwongen ergens te gaan wonen.
Wel frappant is dan de eagerness en de haast waarmee ze deze regel willen invoeren...quote:Op maandag 28 maart 2011 22:47 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Dat was inderdaad niet de meest briljante EU-maatregel. Scheefhuur proberen tegen te gaan, daar is op zich niets mis mee, maar door deze nieuwe regeling vallen veel huurders tussen wal en schip. Volgens de EU-regels mag ik bijvoorbeeld al niet meer in een sociale huurwoning gaan zitten, en ik ben potdomme pas 25.
Maar goed, on-topic: ik ben net zo positief gestemd als Shady.
Sterker, volgens mij is de regel al ingevoerd.quote:Op maandag 28 maart 2011 22:51 schreef LXIV het volgende:
[..]
Wel frappant is dan de eagerness en de haast waarmee ze deze regel willen invoeren...
Ja, daar is nog wat vertraging, want het moest zó snel gebeuren dat de ambtenaren niet op tijd alle benodigde brieven de deur uitkregen.quote:Op maandag 28 maart 2011 22:52 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Sterker, volgens mij is de regel al ingevoerd.
Dat oude huizen bijvoorbeeld ook milieonvriendelijker zijn ---> meer heffingen.quote:
Hier niet.quote:Op maandag 28 maart 2011 22:54 schreef Dutchnative het volgende:
[..]
Dat oude huizen bijvoorbeeld ook milieonvriendelijker zijn ---> meer heffingen.
Oh, dat wist ik eerlijk gezegd niet. Wel weet ik dat her en der nogal ruimhartig wordt omgesprongen met de regels. Zo ken ik een woningcorporatie die de inkomensgrens heeft opgetrokken naar 38.000 euro ipv 33.000.quote:Op maandag 28 maart 2011 22:54 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ja, daar is nog wat vertraging, want het moest zó snel gebeuren dat de ambtenaren niet op tijd alle benodigde brieven de deur uitkregen.
Scheelt dat zo enorm veel dan?quote:Op maandag 28 maart 2011 22:54 schreef Dutchnative het volgende:
[..]
Dat oude huizen bijvoorbeeld ook milieonvriendelijker zijn ---> meer heffingen.
Ja, want dat houdt tenminste de internationale baantjesmachine in stand.quote:Nederland kreeg complimenten voor de uitgaven aan ontwikkelingshulp, die hoger lagen dan de internationale afspraken.
Het IMF waarschuwt slechts voor wat voor een gevolgen de HRA kan hebben. Net zoals ze al lang voor de kredietcrisis waarschuwden.quote:Op maandag 28 maart 2011 23:06 schreef sneakypete het volgende:
[..]
Ja, want dat houdt tenminste de internationale baantjesmachine in stand.
Dus huiseigenaren moeten gewoon niet mauwen maar dokken, en dat geld kan linea recta naar Afrika gezonden worden. Het ISF, het internationaal-socialistische fonds.
Waar bemoeien die jongens zich mee, eigenlijk? Er zijn ik-weet-niet-hoeveel landen die bakken met geld hebben geleend van het IMF en er een grote puinbak van maken. En dan komen die kwezels ons even vertellen wat we moeten doen? Namens wie, een paar geleerden uit zo'n bananenrepubliek, of een handjevol pseudo-intellectuelen die de wereld oneerlijk vinden? Of misschien gewoon de bureaucraatjes die er vooral voor zichzelf zitten?
Ronduit schandalig dat het IMF zich zo ontiegelijk subjectief opstelt.
De HRA is geen droommaatregel maar gewoon een neveneffect van de 'progressieve' belastingen. Waarom zegt het IMF niet gewoon dat we beter een vlaktaks kunnen invoeren? Natuurlijk niet, want dán zou er wel 'ns minder geld rondgepompt kunnen worden door het IMF.
De HRA is een afschuwelijk wangedrocht, maar inderdaad mag de onvermijdelijke afschaf ervan niet lijden tot een stiekeme belastingverhoging. Die opbrengst moet teruggegeven worden in de vorm van afschaffing van overdrachtsbelasting en huurwaardeforfait en verhoging van de belastingschijven. Anders is het enkel dubbel genaaid.quote:Op maandag 28 maart 2011 23:06 schreef sneakypete het volgende:
[..]
Ja, want dat houdt tenminste de internationale baantjesmachine in stand.
Dus huiseigenaren moeten gewoon niet mauwen maar dokken, en dat geld kan linea recta naar Afrika gezonden worden. Het ISF, het internationaal-socialistische fonds.
Waar bemoeien die jongens zich mee, eigenlijk? Er zijn ik-weet-niet-hoeveel landen die bakken met geld hebben geleend van het IMF en er een grote puinbak van maken. En dan komen die kwezels ons even vertellen wat we moeten doen? Namens wie, een paar geleerden uit zo'n bananenrepubliek, of een handjevol pseudo-intellectuelen die de wereld oneerlijk vinden? Of misschien gewoon de bureaucraatjes die er vooral voor zichzelf zitten?
Ronduit schandalig dat het IMF zich zo ontiegelijk subjectief opstelt.
De HRA is geen droommaatregel maar gewoon een neveneffect van de 'progressieve' belastingen. Waarom zegt het IMF niet gewoon dat we beter een vlaktaks kunnen invoeren? Natuurlijk niet, want dán zou er wel 'ns minder geld rondgepompt kunnen worden door het IMF.
Het is absurd om te veronderstellen dat de HRA tot een of andere economische ramp leidt, zeker als je incalculeert dat het heel goed mogelijk is dat afschaffing weldegelijk leidt tot ordinaire belastingverhogingen.quote:Op maandag 28 maart 2011 23:08 schreef remlof het volgende:
[..]
Het IMF waarschuwt slechts voor wat voor een gevolgen de HRA kan hebben. Net zoals ze al lang voor de kredietcrisis waarschuwden.
Waarschuwingen die toen ook in de wind werden geslagen.
De HRA leidt tot overcreditering. Overcreditering kan tot een crediet-crisis leiden. Is al gebeurd, 3 jaar geleden. Dus zo absurd is dat helemaal niet.quote:Op maandag 28 maart 2011 23:14 schreef sneakypete het volgende:
[..]
Het is absurd om te veronderstellen dat de HRA tot een of andere economische ramp leidt, zeker als je incalculeert dat het heel goed mogelijk is dat afschaffing weldegelijk leidt tot ordinaire belastingverhogingen.
Bovendien, het gaat ze gewoon geen jota aan.
Het is overigens ook weer prachtig hoe de objectieve 'media' deze aanbeveling eruit pikken terwijl je helemaal onderaan pas kunt lezen (als je goed leest) dat ze ook aanraden de AOW-leeftijd te verhogen. En daar willen een aantal rode kameraadjes dan weer niet aan.
Nee daar leidt het helemaal niet als vanzelf toe. Dat gebeurt alleen als de overheid de rentestanden gaat manipuleren.quote:Op maandag 28 maart 2011 23:15 schreef LXIV het volgende:
[..]
De HRA leidt tot overcreditering. Overcreditering kan tot een crediet-crisis leiden. Is al gebeurd, 3 jaar geleden. Dus zo absurd is dat helemaal niet.
Natuurlijk leidt het wel vanzelf daartoe. Want als de staat helemaal niets doet, behalve zeer hoge inkomensbelastingen heffen die ontlopen kunnen worden door een hoge lening aan te gaan, dan gaat iedereen een zo hoog mogelijke lening aan. Ongeacht de rente, die de Nederlandse overheid helemaal niet in de hand heeft trouwens.quote:Op maandag 28 maart 2011 23:17 schreef sneakypete het volgende:
[..]
Nee daar leidt het helemaal niet als vanzelf toe. Dat gebeurt alleen als de overheid de rentestanden gaat manipuleren.
Deels wel natuurlijk.quote:Op maandag 28 maart 2011 23:26 schreef LXIV het volgende:
[..]
Natuurlijk leidt het wel vanzelf daartoe. Want als de staat helemaal niets doet, behalve zeer hoge inkomensbelastingen heffen die ontlopen kunnen worden door een hoge lening aan te gaan, dan gaat iedereen een zo hoog mogelijke lening aan. Ongeacht de rente, die de Nederlandse overheid helemaal niet in de hand heeft trouwens.
Neu, dat is irrelevant. Dat wakkert de vraag aan, maar niet het aanbod. Wanneer de rentes dan opeens historisch laag zijn, klopt er dus iets niet. Dat brengt de focus terug op de rol van de centrale bank en in het verlengde daarvan, de staat.quote:Er zijn wel andere factoren die overcreditering nog meer 'gepushed' hebben, zoals tophypotheken, dubbele inkomens, lage rente, 'innovatieve' hypotheekproducten en krapte op de arbeidsmarkt.
quote:Maar het is de HRA en enkel de HRA die het -uniek en paradoxaal!- veel aantrekkelijker maakt om hoge schulden te hebben dan juist spaargeld. Als aan alle voorwaarden hierboven genoemd voldaan wordt, behalve dat er HRA is, dan is het nog altijd beter om af te lossen. HRA is echt de bron van alle ellende.
En de loonbelasting.quote:Op maandag 28 maart 2011 23:31 schreef borisz het volgende:
HRA afbouwen naar 30% in 22 jaar. Heb je een mooi proces, bouw je het geleidelijk af in een rustig tempo. Woning zou gewoon in box 3 moeten maar dat terzijde. Ook de overdrachtsbelasting en de huursubsidie aanpakken dan.
Wat een postquote:Op maandag 28 maart 2011 23:06 schreef sneakypete het volgende:
Mooie woorden, weinig inhoud.quote:[..]
Ja, want dat houdt tenminste de internationale baantjesmachine in stand.
Ja, budget ontwikkelingshulp is inderdaad gelijkwaardig aan kosten HRAquote:Dus huiseigenaren moeten gewoon niet mauwen maar dokken, en dat geld kan linea recta naar Afrika gezonden worden. Het ISF, het internationaal-socialistische fonds.
Dat is een van hun taken, ze geven advies en waarschuwen, wat we er verder mee doen maakt ze niets uit. Zeik toch niet zo, klein kind.quote:Waar bemoeien die jongens zich mee, eigenlijk?
Nee, namens de economische theorien waarvan jij maar een topje hebt gelezen in je thuisstudie / zoektocht naar de economische goeroe's. Leer eens echte economische modellen zodat je wat cijfermatige inzicht krijgt, ipv steeds maar weer dezelfde mensen van 100jaar geleden napraten en vinden dat het zo wel goed is. Het lijkt erop alsof je niet eens kan uitrekenen wat de exacte waarde is van (zeg) 30 jaar HRA op de huidige waarde van een woning.quote:Er zijn ik-weet-niet-hoeveel landen die bakken met geld hebben geleend van het IMF en er een grote puinbak van maken. En dan komen die kwezels ons even vertellen wat we moeten doen? Namens wie, een paar geleerden uit zo'n bananenrepubliek, of een handjevol pseudo-intellectuelen die de wereld oneerlijk vinden? Of misschien gewoon de bureaucraatjes die er vooral voor zichzelf zitten?
Heb je de topic gelezen? Iedereen hier, van links tot rechts, is het eens dat de HRA economisch niet optimaal is, dat is gewoon de consensus. Niets subjectiefs aan, behalve als je je begeeft in je oppervlakkige wereld van zwart en wit.quote:Ronduit schandalig dat het IMF zich zo ontiegelijk subjectief opstelt.
quote:De HRA is geen droommaatregel maar gewoon een neveneffect van de 'progressieve' belastingen.
Wel eens een scientific journal over dit soort effecten doorgelezen, ipv de zoveelste economische internet goeroe-blog te lezen? Of gewoon wel eens een scientific journal gelezen?quote:Waarom zegt het IMF niet gewoon dat we beter een vlaktaks kunnen invoeren?
Waar slaat dit nou weer opquote:Natuurlijk niet, want dán zou er wel 'ns minder geld rondgepompt kunnen worden door het IMF.
Nog beter AOW afschaffen. Onzinnig relikwie nu vrijwel iedereen voor een eigen pensioen spaart.quote:Op maandag 28 maart 2011 23:17 schreef remlof het volgende:
En de AOW-leeftijd moet uiteraard ook omhoog, maar dat wist iedereen die kan nadenken al.
Wat maakt een wetenschappelijk tijdschrift beter dan een scherpe economische redenatie? Daarnaast heeft lang niet iedereen even gemakkelijk toegang tot peperdure wetenschappelijke tijdschriften.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 00:05 schreef Zith het volgende:
Wel eens een scientific journal over dit soort effecten doorgelezen, ipv de zoveelste economische internet goeroe-blog te lezen? Of gewoon wel eens een scientific journal gelezen?
Nou, waarschuwingen, ik zou eerder als er op attent maken willen betitelen. Het IMF wijst al langer op het punt van de hypotheekrenteaftrek en herhaalt dat nu nog eens een keer. En er worden wel degelijk maatregelen genomen tegen hoge hypotheken.quote:Op maandag 28 maart 2011 23:08 schreef remlof het volgende:
Het IMF waarschuwt slechts voor wat voor een gevolgen de HRA kan hebben. Net zoals ze al lang voor de kredietcrisis waarschuwden.
Waarschuwingen die toen ook in de wind werden geslagen.
Jaarlijks zo'n 4-5 miljard. Voorwaar, geen klein bier dus.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 00:05 schreef Zith het volgende:
Ja, budget ontwikkelingshulp is inderdaad gelijkwaardig aan kosten HRA
HRA is 14. Huursubsidies zijn ook 14.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 00:31 schreef Morendo het volgende:
[..]
Jaarlijks zo'n 4-5 miljard. Voorwaar, geen klein bier dus.
Een eigen risico van wat was het? ¤ 750,-?quote:Op dinsdag 29 maart 2011 00:37 schreef GSbrder het volgende:
[..]
HRA is 14. Huursubsidies zijn ook 14.
Zorgkosten, daar zit de grootste post. Geloof dat met een paar bezuiningen al 8 miljard binnengeharkt kan worden.
Oh, dat zal niet op veel weerstand rekenen.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 00:51 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Een eigen risico van wat was het? ¤ 750,-?
Dat zal niet op veel weerstand rekenen, een eigen bijdrage van ¤ 750,-?quote:Op dinsdag 29 maart 2011 00:59 schreef Morendo het volgende:
[..]
Oh, dat zal niet op veel weerstand rekenen.
De Afrikaanse dictatorsubsidie terugbrengen tot een minimum lijkt mij vooralsnog een makkelijkere prooi voor een significante bezuiniging.
Beter besteed worden? Ik heb liever dat het geld terug gaat naar de belastingbetaler. Het zijn dus niet alleen CDA, VVD en PVV die debet zijn aan de patstelling, bijvoorbeeld de PvdA weigert ieder vorm van belastingverlaging over de gehele inkomenslinie.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 00:49 schreef Boldface het volgende:
Behalve CDA, VVD en PVV, want die willen de belangen van de rijksten liever veiligstellen. Jaarlijks vloeit zeker 5 miljard euro weg naar mensen die meer dan 81.000 euro inkomen per jaar hebben. Nergens voor nodig, geld dat in tijden van bezuinigingen veel beter kan worden besteed. En het verziekt ook nog eens de woningmarkt én het schaadt de economie...
Prima, heb er nu ook een van ¤655,-quote:Op dinsdag 29 maart 2011 00:51 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Een eigen risico van wat was het? ¤ 750,-?
Ik was cynisch.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 01:00 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Dat zal niet op veel weerstand rekenen, een eigen bijdrage van ¤ 750,-?
Ik denk het wel.
Okee, ik denk dat Leiden in last is dan...quote:
quote:Op dinsdag 29 maart 2011 01:02 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik 670.En ik krijg meer zorgtoeslag dan ik aan zorgpremie betaal.
Dat zeker, maar ik zit er niet heel erg mee.quote:
Ik heb er nooit over nagedacht eigenlijk, maar wij zitten met 3 personen, dat is ¤ 2010,- per jaar... wat best veel is.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 01:06 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Dat zeker, maar ik zit er niet heel erg mee.Veel belangrijker is dat het voor bijna iedereen verstandig is om een eigen risico te nemen. Maar paradoxaal genoeg zal dat voordeel afnemen als iedereen dat daadwerkelijk gaat doen. Nu kan men namelijk nog forse premiekortingen geven bij een eigen risico omdat er zoveel mensen zijn die volledig verzekerd zijn.
Oh, die bedoel ik ja.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 01:02 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik 670.En ik krijg meer zorgtoeslag dan ik aan zorgpremie betaal.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
Bijna iedereen in Nederland is oververzekerd.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 01:08 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Ik heb er nooit over nagedacht eigenlijk, maar wij zitten met 3 personen, dat is ¤ 2010,- per jaar... wat best veel is.
Ja, ik denk dat als we zelfstandig worden ook potjes gaan aanleggen (als ons zaakje eindelijk loopt), zoveel is wel zeker...quote:Op dinsdag 29 maart 2011 01:09 schreef Morendo het volgende:
[..]
Bijna iedereen in Nederland is oververzekerd.
Sterker nog, het is een wereldwijd verschijnsel, tenminste in de Westerse wereld.quote:Op [url=http://forum.fok.nl[quote]
[b] Op dinsdag 29 maart 2011 01:09 schreef Morendo het volgende:
[..]
Bijna iedereen in Nederland is oververzekerd.
quote:Op dinsdag 29 maart 2011 01:01 schreef Bolkesteijn het volgende:
Beter besteed worden? Ik heb liever dat het geld terug gaat naar de belastingbetaler. Het zijn dus niet alleen CDA, VVD en PVV die debet zijn aan de patstelling, bijvoorbeeld de PvdA weigert ieder vorm van belastingverlaging over de gehele inkomenslinie.
Zolang de IB ook naar beneden gaat lijkt het me geen probleem. Wij zijn excessief in zowel de HRA alsmede de IB%quote:Op maandag 28 maart 2011 16:09 schreef Holograph het volgende:
[..]
http://nos.nl/artikel/229(...)heekrenteaftrek.html
Ik hoop dat dit kabinet het IMF als een serieuze internationale instantie ziet, en de HRA zal beperken.
Misschien omdat wij ver uit de ban springen wat betreft IB t.o.v. andere Europeesche landen?! (NL heeft het op 2 na hoogste tarief van Europa) Daar weleens aan gedacht? Wat denk je dat er gaat gebeuren met de grootverdieners in NL?! Ik denk dat als je de HRA gaat afschaffen en niks aan de belastingdruk wilt doen die mensen weggaan. Weet je waar de 10% van de hoogste inkomens goed voor zijn?! Die zijn goed voor meer dan 50% van de IB.. Goed idee van je om hen te straffen. Waar is de motivatie om te werken. Laten we aub even kijken naar de zwartwerkers en de mensen die ten onrechte een uitkering genieten etc.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 01:30 schreef Boldface het volgende:
[..]Het zijn VVD, CDA en PVV die krampachtig aan de HRA vasthouden en die er tijdens verkiezingscampagnes keer op keer goede sier mee maken, om zodoende kiezers te paaien; de VVD voorop.
Dat de PvdA niks ziet in belastingverlaging - waarom zou je dat in vredesnaam doen in een tijd van noodzakelijke bezuinigingen, waar de VVD het hardst van allemaal op aandringt - doet helemaal niks af aan de starheid van VVD, CDA en PVV op het terrein van de HRA.
Het is onwenselijk om dat gedrocht in stand te houden en ik zie absoluut niet in waarom opheffing (lees: geleidelijke afschaffing) van het gedrocht 'gecompenseerd' moet worden met allerlei belastingverlagingen.
Die mensen gaan niet weg. Allemaal kul praatjes om de mensen bang te maken. Mensen verlaten huis en haard niet om wat centjes minder te betalen, want dan hadden ze dat namelijk allang gedaan, aangezien de belastingdruk al zo hoog is.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 07:58 schreef draaijer het volgende:
[..]
Misschien omdat wij ver uit de ban springen wat betreft IB t.o.v. andere Europeesche landen?! (NL heeft het op 2 na hoogste tarief van Europa) Daar weleens aan gedacht? Wat denk je dat er gaat gebeuren met de grootverdieners in NL?! Ik denk dat als je de HRA gaat afschaffen en niks aan de belastingdruk wilt doen die mensen weggaan. Weet je waar de 10% van de hoogste inkomens goed voor zijn?! Die zijn goed voor meer dan 50% van de IB.. Goed idee van je om hen te straffen. Waar is de motivatie om te werken. Laten we aub even kijken naar de zwartwerkers en de mensen die ten onrechte een uitkering genieten etc.
Afgelopen jaar weer ruim 5% groei van mensen die emigreren. De reden nummer 1 is economische druk en 2 vanwege de politiekquote:Op dinsdag 29 maart 2011 08:02 schreef betyar het volgende:
[..]
Die mensen gaan niet weg. Allemaal kul praatjes om de mensen bang te maken. Mensen verlaten huis en haard niet om wat centjes minder te betalen, want dan hadden ze dat namelijk allang gedaan, aangezien de belastingdruk al zo hoog is.
De motivatie om te werken is door het gegraai en loonmatigingen behoorlijk weggezakt, niet zo vreemd lijkt me.
Die laatste zin ben ik het overigens 100% mee eens.
Op één jeukzin over 'het veiligstellen van belangen van de rijksten' na, ben ik het wel met je eens. Je vergeet alleen dat de HRA er ook voor zorgt dat veel starters in staat zijn om een woning te kopen. En dat veel mensen in de afgelopen 5 jaar woningen hebben gekocht die in prijs zijn gedaald de laatste jaren. Het afschaffen van de HRA gaat deze waardedaling nog verder inzetten en dat moeten we voorkomen.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 00:49 schreef Boldface het volgende:
Alles en iedereen die iets van economie snapt, uit kritiek op de HRA. Onder hen de OESO, de Europese Commissie, het IMF, regeringen van andere Europese landen en alle realistische/verstandige politieke partijen in Nederland.
Behalve CDA, VVD en PVV, want die willen de belangen van de rijksten liever veiligstellen. Jaarlijks vloeit zeker 5 miljard euro weg naar mensen die meer dan 81.000 euro inkomen per jaar hebben. Nergens voor nodig, geld dat in tijden van bezuinigingen veel beter kan worden besteed. En het verziekt ook nog eens de woningmarkt én het schaadt de economie...
Mensen die het gedrocht HRA blijven verdedigen, sporen niet, wat mij betreft. Ik zou het graag wat milder, vriendelijker of diplomatieker zeggen, maar sorry... het dringt anders niet door.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |