abonnement Unibet Coolblue
pi_97514030
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 22:44 schreef borisz het volgende:
Bord vol = 19e. :). Deze Griek houdt van de kwantiteit :+.

Kwaliteit was best in orde, op de scampi en de tzatziki na. :) En ja het is ook gewoon lekker om af en toe gewoon lekker een bord vol vlees te hebben. :P.
En dat stemt niet tot nadenken, als bij de Griek de tzatziki niet lekker is ? :)
Quinn Dexter
  dinsdag 7 juni 2011 @ 06:49:58 #102
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_97827540
even een schopje, vanavond eten bij The Botswana Butchery
dit restaurnt heeft in korte tijd de reputatie verworven als een van de beste restaurants in Queenstown., op zich al een hele prestatie want dit ski-resort (waar ze wanhopig op sneeuw wachten) is vergeven van de eetgelegenheden...
Dus de verwachtingen zijn hooggespannen....watch this space
(zal alleen geen foto's maken want ik denk dat vrouwlief, met haar conservatieve NZ'se nukken dan een hartaanval krijgt ;) )
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  dinsdag 7 juni 2011 @ 07:27:42 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97827711
Is er tenminste nog iets leuks aan queenstown, huiver, wat vond ik dat verschrikkelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 juni 2011 @ 07:39:34 #104
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_97827799
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 07:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Is er tenminste nog iets leuks aan queenstown, huiver, wat vond ik dat verschrikkelijk
het is deze tijd van het jaar een stuk beter Piet, we zitten nu tussen de 2 seizoenen in en het is niet zo druk ,genoeg tijd en ruimte voor wining en dining
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_97827821
en, hoe was het eten daar?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 7 juni 2011 @ 07:42:48 #106
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_97827831
We moeten nog heen Fairytale, zo onder het gemalen water en wat schone kleren aan en dan er op af.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_97829725
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 07:42 schreef rechtsedirecte het volgende:
We moeten nog heen Fairytale, zo onder het gemalen water en wat schone kleren aan en dan er op af.
veel plezier! Ben benieuwd :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 7 juni 2011 @ 21:38:57 #108
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_97860258
Waar: Botswana Butchery Queenstown, Nieuw Zeeland (zo genoemd omdat de eerste head chef in dit land geboren was en geinspireerd was door de kookkunsten van zijn moeder om chef te worden. Zijn moeder had een premitief restaurantje achterin een slagerij.)

Wat aten we:
Voorgerecht: voor Mrs.Rechtsedirecte pan seared scallops met bacon en voor mijzelf lauwe bietensalade met walnoot en geitenkaas.

Hoofdgerecht:voor Mrs,over houtvuur gegrilde Marlborough zalm op een bedje van romige prei met een gerookte paprika/aarappel cake en butternut puree
voor mijzelf een 300gr. Southland Hereford ribeye steak (medium rare) met een blauwe kaas, bieslook en sharlotten boter.
geserveerd met aardappelen/uien croquettes en broccoli met geschaafde amandelen in een lichte kruidenboter

Nagerecht: voor vrouwlief Duo of chocolate met een pure chocolade comfotte van geconfijte abrikozen en een chocolate brownie met amandelen.
voor mijzelf de Mr.CEO apple and blackberry pie met kaneelijs

Wijn: voor vrouwlief een glas Cloudy Bay 2010 sauvignon blanc en voor mij twee glazen Te Mate Awatea 2009 cabernet/merlot

Impressie: de verwachtingen waren hoog gespannen want dit restaurant is the hottest place in town maar na een avoondje genieten in mijn opinie tercht zo.
de bediening was keurig, niet in your face maar behulpzaam (en uiterst vakkundig) wanneer nodig.
seating was prima, licht en achtergrond muziek just right
Het eten was fantastisch,elk gerecht was zo prachtig in balans dat elk hapje opnieuw een belevenis was....fine dining zoals fine dining bedoeld is.

kosten: NZ$ 214.- (ong.118 euro) voor NZ'se standaards een dure gelegeheid maar wat mij betreft worth every penny

cijfer 9

[ Bericht 0% gewijzigd door rechtsedirecte op 07-06-2011 21:58:08 ]
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  dinsdag 7 juni 2011 @ 21:41:29 #109
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97860408
Als ik toevallig eens in de buurt ben zal ik er zeker aan denken, rechtsedirecte. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 7 juni 2011 @ 21:45:07 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97860670
214 NZ dollar is trouwens een slordige 120 Euro
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 juni 2011 @ 21:50:53 #111
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97861133
Wij gaan op 20 juni op de Zuid-Afrikaanse toer bij Specktakel in Haarlem.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 7 juni 2011 @ 21:57:11 #112
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_97861530
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 21:45 schreef Pietverdriet het volgende:
214 NZ dollar is trouwens een slordige 120 Euro
klopt Piet, typo en verbeterd
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_97861835
dat klinkt echt super en heerlijk rechtse! ^O^ en dan zit je ook nog in Nieuw Zeeland O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 7 juni 2011 @ 22:04:05 #114
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_97861999
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 22:01 schreef FutureFairytale het volgende:
dat klinkt echt super en heerlijk rechtse! ^O^ en dan zit je ook nog in Nieuw Zeeland O+
het was ook heerlijk, alleen "spijt" dat ik achteraf niet iets meer "avontuurlijks" heb genomen i.p.v een steak, maar ja, volgende keer dan maar
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_97862707
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 22:04 schreef rechtsedirecte het volgende:

[..]

het was ook heerlijk, alleen "spijt" dat ik achteraf niet iets meer "avontuurlijks" heb genomen i.p.v een steak, maar ja, volgende keer dan maar
zeker nog een keer gaan ja! moet je ver van tevoren reserveren?

voor de geinteresseerden; klik hier voor de menukaart van Botswana Butchery
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_97864045
Waar? Humphreys in Enschede
Wanneer? Vandaag
Wat at je? V: Thaise Tomka Kai soep met gefrituurde groente wontons. Vriendin: Dun gesneden gemarineerde rauwe zalm met citroendressing en een grapefruitsalade.
H: Dikke Udon noodles met Wakadori kip in Teriyaki saus, geserveerd met wokgroente en cashewnoten.
N: Chocoladefondant met pure chocolade ijs en chocoladesaus.
Impressie? Voorgerecht was erg lekker. Heel pittig, dat wel, maar echt lekker, de wontons waren ook super, jammer dat er maar 3 van waren :9 Hoofdgerecht stond vorig jaar ook op de kaart dus ik wist dat deze enorm lekker was. Heerlijk malse kip, lekkere gewokte groente en de saus was een goede combinatie. Nagerecht is altijd lekker, alleen vond ik de chocoladesaus er niet zo heel goed bij passen, deze smaakte ook een beetje als zo'n chocoladesaus uit de winkel
Kosten? 61.30 inclusief 3 ice-tea per persoon.
Cijfer? 8!
♥ scars make us who we are ♥
  woensdag 8 juni 2011 @ 08:04:31 #117
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_97875372
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 21:50 schreef golfer het volgende:
Wij gaan op 20 juni op de Zuid-Afrikaanse toer bij Specktakel in Haarlem.
Dit lijkt me vooral erg leuk vooral omdat ik me bij de Zuid-Afrikaanse keuken weinig voor kan stellen.
Een grote ontdekkingsreis dus lijkt me..
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  woensdag 8 juni 2011 @ 08:10:19 #118
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_97875416
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 22:14 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

zeker nog een keer gaan ja! moet je ver van tevoren reserveren?

voor de geinteresseerden; klik hier voor de menukaart van Botswana Butchery
de menukaart is ondertussen wel aangepast maar je link geeft wel een goede impressie van datgene wat er geserveerd wordt.
Voor degene die niet weten wat whitebait is klik hier of hier
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_98000402
Vanavond met een collega/vriendin gegeten bij vd Valk, Avifauna
We namen een broodje kruidenboter wat inhield; 3 pistoletjes, 2 ciabatta's en 1 meergranen broodje met pesto, boter, olie en kruidenboter. Veels te veel natuurlijk, ook maar 3 broodjes gegeten.

Als hoofdgerecht nam vriendin ossenhaas met kruidenboter en champignonsaus. heb geproefd en was gewoon lekker mals, niet mega maar wel gewoon goed.
Ikzelf nam cordon bleu; schnitzel gevuld met ham en kaas en met kaas gegratineerd.. heerlijk :9
Daarbij lag er op het bord een klein aardappeltaartje en een warm tomaatje met kaas.
We kregen div. bakjes erbij; patat, krieltjes, sperzieboontjes met boter, gekookte koolraap in saus, salade en appelmoes.
Vond alleen de sperzieboontjes beetje vreemd smaken maar wel opgegeten, de rest was gewoon lekker! :)

Was behoorlijk wat eten dus toe alleen beide een kop thee genomen en we kregen er een plakje cake bij (niet opgegeten).

Kosten: ¤ 56,- incl. fooi
minpuntjes:
- jus d'orange was niet vers maar werd wel voor vers berekend op de bon
- klein bakje mayo gevraagd, was ¤ 1,- :')

Verder was het goed. Normale prijs voor veel eten. Niet van hoogstaande kwaliteit maar dat weet je van tevoren, wel lekker!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_98001942
Eens met die minpuntjes idd en vd Valk is gewoon goed. Niet meer en niet minder :Y
En een vetongezellige vreetschuur :D
pi_98115434
Waar? Hap en Stap festival in Tilburg
Wanneer? gisteren, met een vriendin en m'n ouders

Wat at je?
'Ons voorgerecht' van www.tippiwan.nu:
3 munten Gerecht
3 smaken sushi maki of veganistische sushi maki met soyasaus en wasabi.
en
3 munten Gerecht
Warme sushi maki van in tempura gefrituurde sushi roll met zalm, avocado, sesam, bieslook en roomkaas.

Erg lekker. Nu moet ik wel zeggen dat ik niet veel verstand heb van sushi en bijna alles lekker vind. Met zijn vieren hebben we hier lekker van staan te snoepen. We kregen er allemaal stokjes bij.

Hoofdgerecht van www.puur-mercure.nl:
3 munten Gerecht
Surf & Turf: Spiesje van ossenhaas en gamba’s, lookmousseline en kalfjus verrijkt met vadouvan.

Zaten zo'n 4 ossenhaasstukjes en gamba's aan. Lekker klaargemaakt. Wel met het schattige zoete tomaatje en puree weinig voor een hoofdgerecht. Mijn vader vond het te weinig. Die pakte ergens anders nog een salade met zalm als hoofdgerecht. Wij vonden het trouwens allemaal niet veel, maar zaten er minder mee omdat we ons al verheugden op het toetje.

Nagerecht van www.kleintilburg.nl:
2 munten Gerecht
Trio van Callebaut chocolade, met een mousse van melkchocolade, een brownie van pure chocolade en een crispy koekje van witte chocolade.

Later toen we met een of andere kennis van mijn ouders stonden te praten erachter gekomen dat Callebout blijkbaar een merk chocolade is die helemaal wow is. Dit choco toetje was lekker, maar ik proefde geen bijzondere soort choco. De mouse zat in een schattig bakje, met behalve de mouse wat kleine sprinkles, die natuurlijk ook van dezelfde choco was gemaakt. Daarna pakte ik het crispy koekje. Dat leek in eerste instantie een pindarotsje maar dan van amandel ofzo. Bij proeven bleek het cornflakes te zijn. Ook handig zelf te maken lijkt mij. Lekker en simpel. De brownie was heel schattig klein, maar zoals het bij brownie hoort, ook erg machtig. Lekkur!

Om mee te nemen, 3 cakejes van www.busstopbakery.nl:
Nog niet gegeten. Maar een heel leuk idee. Ook nog even staan te babbelen met de enthousiaste meiden die ze verkochten.

Impressie?
Dit festival is een stuk gezelliger geworden dan het jaren geleden was. Toen was het echt een yuppen en bejaarden ding. Allemaal strak in pak en iedereen die er niet 'hoort' wegkijken. Bah. Nu was het een stuk gemoedelijker. Er liep vanalles rond, maar alles wel redelijk goed gekleed. Ook veel kinderen gezien die zich sierlijk verveelden.
Het was overal stikdruk, maar toch hebben we nergens lang hoeven te wachten en werden we bij elk standje waar we kwamen netjes geholpen.
Mercure viel qua aankleding van hun standje het meeste op door het ophangen van schilderijen en hoogwaardige rietmeubels. Binnen stonden hoogwaardige stoelen en tafels.

Kosten?
Mij niets, mijn ouders betaalden voor ons. Een munt was 2,50 Euro geloof ik. We hebben trouwens ook verschillende wijntjes, biertjes en fris gedronken.

Cijfer?
www.tippiwan.nu: ruim voldoende tot goed

www.puur-mercure.nl: voldoende tot ruim voldoende

www.kleintilburg.nl: voldoende

www.busstopbakery.nl: weet ik nog niet
pi_98116468
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 16:00 schreef Phoenixbirdy het volgende:


Nagerecht van www.kleintilburg.nl:
2 munten Gerecht
Trio van Callebaut chocolade, met een mousse van melkchocolade, een brownie van pure chocolade en een crispy koekje van witte chocolade.

Later toen we met een of andere kennis van mijn ouders stonden te praten erachter gekomen dat Callebout blijkbaar een merk chocolade is die helemaal wow is. Dit choco toetje was lekker, maar ik proefde geen bijzondere soort choco.

Callebaut is de grootste chocoladeproducent ter wereld. Ik vind het een beetje raar om daar je gerecht mee aan te prijzen. Net zoiets als wanneer een restaurant 'Unilever aspergesoep' zou serveren, dan zou ik eerder hard wegrennen dan er helemaal enthousiast van worden.

Maar het hoeft er natuurlijk niet minder lekker om te zijn ;)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_98119476
quote:
1s.gif Op maandag 13 juni 2011 16:25 schreef stavromulabeta het volgende:
Callebaut is de grootste chocoladeproducent ter wereld.
Callebaut staat wel voor kwaliteitschocolade toch?
  maandag 13 juni 2011 @ 17:41:04 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98119914
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 17:31 schreef Trusten het volgende:

[..]

Callebaut staat wel voor kwaliteitschocolade toch?
Er is duidelijk betere, Lindt bijvoorbeeld,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 13 juni 2011 @ 21:32:18 #125
132605 kawotski
Il Dottore
pi_98132484
Zie sinds 2 jaar die Callebaut bij de Hanos, ik zou het nergens vermelden.. Geachte klant, bij ons bereiden wij uw maaltijd mmv knorr, honig, heinz en als toetje callebaut..

Maar het is wel te eten, combi met de kokosmousse van salpro hoor je mij niet klagen. Zag dat er op Schiphol achter de douane ook een winkeltje is met callebautchoco.
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
pi_98363040
Waar?
Restaurant d'Oliveira (Mediterrane keuken) in Valkenswaard

Wanneer?
Gisteravond. Etentje met mijn man.

Wat?
Ik wilde eigenlijk het verrassingsmenu nemen, maar uiteindelijk hebben we toch maar van de kaart gekozen, omdat daar zo veel lekkers op stond!

Voorgerecht

Rundercarpaccio met een sandwich van pestobrood, parmaham en zongedroogde tomaten, gegarneerd met truffelcreme en parmezaanse kaas.
Het vlees was van runderhaas en erg vers en smaakvol. De sla die er duidelijk als garnering bij lag was ook kraakvers en knapperig.
De sandwich van pestobrood viel tegen: dit was stukje geroosterd witbrood met meer korst dan zacht brood met pesto er op gesmeerd. De benoemde truffelcreme heb ik niet geproefd.

Proeverij d'Oliveira, combinatie van vlees en vis
Mijn man nam deze combo. Het vis gedeelte was erg smakelijk (paling, zalm met een gravelax sausje en nog wat anders). Van het vleesgedeelte vond hij alleen het flintertje runderhaas lekker. De bonbon van parmaham gevuld met een tapenade van beenham en truffel deed hem niet veel.

Hoogdgerecht

Medaillons van varkenshaas met rode portsaus op een bedje van lenteui-risotto.
Tja. Dit was echt niet zo goed. De risotto was by far de naam 'risotto' niet waardig. Het leek meer op rijstebrij zonder smaak. De lenteui rook ik wel maar proefde ik niet. Ik heb er zout overeen gedaan maar helaas, deze nep-risotto was niet te redden. Het vlees was perfect gebakken, maar de saus erg zoet en overheersend en het vlees miste zout en peper. Eigenlijk was het lekkerste van het hele bord de paar haricots verts die onder de risotto verstopt lagen. Oh ja, en de aardappeltjes die we nog extra op tafel kregen waren wel lekker...

Prato pacifico d'oliveira (variatie van verschillende gebakken visfilets met gamba's)
Mijn man is een visliefhebber dus dit leek hem wel wat. Aangespoord door mij, omdat dit restaurant bekend staat om zijn overheerlijke visgerechten.
Het werd een beetje een teleurstelling. De gamba's waren op zich goed op smaak, maar veel te lang gebakken dus volledig overdone. De twee stukjes vis (ben vergeten wat het was) waren oke, maar niet meer dan dat. Eigenlijk vond mijn man het in zijn geheel niet zo lekker.

Nagerecht

Creme brulee van belgische chocolade met een vleugje amarula met witte en bruine chocomouse
Dit bordje zag er prachtig uit! De creme brulee had een prima korstje en kraakte heerlijk toen ik het met de lepel doorbrak. De creme zelf was erg (te) zoet, waardoor ik na drie happen eigenlijk al vol zat. Ik was dankbaar voor de decoratie (2 gehalveerde aardbeien), zodat ik even wat fris kon eten. De witte chococreme was heerlijk, alleen daarvan lag er maar een inieminie bolletje op het bord. Ik heb geprobeerd te ontdekken wat amarula was, maar ik heb het niet geproefd (en heb geen idee wat het is).

Vers fruit met mango/passievrucht sorbetijs
Het fruit was erg vers. Heerlijk! Het bolletje sorbetijs was duidelijk zelf gemaakt, maar ohohoh wat was dit zuur. Mijn man heeft het laten liggen, want naast al het fruit werd het een beetje te veel van het goede qua (zure) afsluiting.

Algemene impressie
Een erg leuk restaurantje qua sfeer. Goede ontvangst, fijne ambiance, zeer prettig (en kundig) personeel. Je wordt als gast goed verwend en het personeel ontgaat niets. Lege glazen staan er niet op tafel en het brood wordt veelvuldig en op verzoek bijgevuld.

Prijs/kwaliteit-verhouding
Helaas d'Oliveira: hoe graag ik het ook zou willen om jullie een dikke tien te geven (ik gun het jullie zo! Jonge ondernemers, goede sfeer, fijn concept), dit gaat niet gebeuren. Het eten was echt niet in verhouding tot de prijs qua smaken. Ik en mijn man moesten voor bovenstaande gerechten een dikke 100 euro neertellen en ik ben naar buiten gelopen met het gevoel: dat kan ik zelf veeeeeeeeeeeeel beter.

Conclusie: Erg fijne avond gehad met mijn man. Was lang geleden dat we weer eens samen weg waren. Jammer dat het eten wat tegenviel, maar uiteindelijk heeft d'Oliveira er wel voor gezorgd dat we een fijne avond hadden, dus ach....
Als eindcijfer dus een 6,5!!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 19 juni 2011 @ 10:23:38 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98363188
Hebben jullie het de bediening verteld wat er mis was met het eten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98363409
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 10:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben jullie het de bediening verteld wat er mis was met het eten?
Nee Piet. Dat durfde ik helaas niet. Vond het zo sneu, de rest was gewoon top en misschien ben ik gewoon wel tegoed gewend... Dit restaurant staat hoog aangeschreven in Valkenswaard namelijk. Dus het kan evengoed aan mij gelegen hebben...
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_98363528
wat jammer Tezz! hopelijk wordt er meer aandacht aan t eten besteed in de toekomst want zonde als de rest wel zo goed is.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 19 juni 2011 @ 12:57:53 #130
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_98366905
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 10:40 schreef Tezz het volgende:

Nee Piet. Dat durfde ik helaas niet. Vond het zo sneu, de rest was gewoon top en misschien ben ik gewoon wel tegoed gewend... Dit restaurant staat hoog aangeschreven in Valkenswaard namelijk. Dus het kan evengoed aan mij gelegen hebben...
Misschien toch achteraf alsnog even vermelden aan ze wat je er van vond. Daar kunnen ze alleen maar blij mee zijn en van leren, van die gefundeerde kritiek.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_98367639
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 10:40 schreef Tezz het volgende:

Nee Piet. Dat durfde ik helaas niet. Vond het zo sneu, de rest was gewoon top en misschien ben ik gewoon wel tegoed gewend... Dit restaurant staat hoog aangeschreven in Valkenswaard namelijk. Dus het kan evengoed aan mij gelegen hebben...
Of aan een andere kok. Waaróm staat het dan zo hoog aangeschreven...
Je zou je recensie kunnen mailen?
pi_98382566
Waar?
Restaurant de schat in Nijmegen

Wanneer?
Vrijdag avond etentje met een vriendin

Wat?
De Schat is wel een van de betere restaurants in Nijmegen in mijn ogen en daar zijn de prijzen ook naar. Gelukkig ben ik nog jong en bij de schat is er dan de mogelijkheid van een "jong gastronomen menu". Door dit menu kunnen jongeren/studenten kennis maken met de betere keuken zonder financieel kapot te gaan. Dit menu houdt in dat je 4-gangen verrassing menu krijgt inclusief bijpassende wijnen, tafelwater en koffie/thee na met huisgemaakte friandises, voor maar 50 euro.

Amuse
bij aankomst hebben wij een aperitief genomen dat was een rosé cava, tevens stonden er wat kleine knabbeltjes klaar, wat kroepoek, kleine blokjes peperkaas en 2 soorten olijven een soort zoete ingelegde of gemarineerde olijven (heel erg lekker) en wat zuurdere jonge olijven.

Daarna kwam de amuse, een aspergesoepje met ham en verse bieslook.

Voorgerecht
het voorgerecht was een terrine van ganzenlever en varkensnek (heerlijk mals en zacht), gebraden duif, een creme van pastinaak gekookt in port en een dressing van kers. Als wijn kregen we een chardonnay uit sterrebos die geen hout had gezien en daarom net als het vlees heel erg zacht was.

Tussengerecht
Dit was een visgerecht, kabeljauw en een gepocheerde oester op een puree van broccoli met een groene asperge en een witte schuimige saus waarvan ik de naam ben vergeten. We kregen weer een witte wijn uit de Languedoc regio maar ik weet de druif niet meer.

Hoogdgerecht

Dan het hoofdgerecht, een reebiefstuk met aardappel puree, rode bietjes, een witte asperge dit keer en een saus van dragon. Van de wijn weet ik alleen nog dat hij rood was en uit Duitsland kwam, en dat de smaak wat zoeter was en dit combineerde heel mooi met de zoete wilde smaak van de ree. Een heerlijk gerechtje alleen had van mij de reebiefstuk wel iets roder gemogen. Hij was net over medium heen en ik heb hem liever wat meer rare.

Nagerecht

Een taartje van korstdeeg met daarop verse aardbei en schuim van aardbei (eigenlijk gewoon meringue) daarnaast een gelei van aardbei met daarop een bolletje huisgemaakt vanille ijs en daarnaast weer wat hangop met verse frambozen. hierbij kregen wij een rode muscat ook uit duitsland.

Algemene impressie
Mooi klein restaurant aan de waal, fantastische stoelen wat ook belangrijk is als je er 2-3 uur gaat zitten. Bij binnenkomst werd netjes de deur open gehouden en werden we naar een tafeltje gebracht door een meisje, we waren wat vroeg en toen de gastvrouw dat zag vroeg ze of we niet liever een tafel aan het raam hadden met beter uitzicht en daar zijn we dankbaar op in gegaan.
Goede service, soms wat korte verhalen bij de wijnen maar zeker wel kennis van zaken en het eten was subliem.

Prijs/kwaliteit-verhouding
Door dat we gebruikt maakten van het jonge gastronomen menu viel de prijs reuze mee, dus dat kan ik niet zo heel goed vergelijken

Conclusie: Een top avond gehad met heerlijke eten en wijnen. een paar kleine puntjes laten vallen door wat kort over de wijn te zijn af en toe en mijn biefstuk mocht iets roder maar nog steeds voor mij een 9
pi_98383398
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 13:18 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Of aan een andere kok. Waaróm staat het dan zo hoog aangeschreven...
Je zou je recensie kunnen mailen?
Dat is het hem juist. Blijkbaar eet iedereen daar lekker, dus zal ik wel gewoon zeuren. Of de kok had zijn dag niet... Misschien zeg ik het nog wel eens een keertje. Of ik ga solliciteren naar een baantje in de keuken haha~!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_98387276
Waar: Sirtaki in Oldenzaal, een grieks restaurant
Wanneer: 19-6-2011
Wat: voorgerecht: champignons in knoflookroomsaus
hoofdgerecht: een soufflaki-mix: ossenhaasspies, varkenshaasspies en gyros, met friet, tzatziki en salade.
Impressie: voorgerecht was lekker, maar ik vind het lekkerder als er nog wortel en bloemkool etc doorheen zit. Hoofdgerecht was heerlijk mals. Gewoon goed Grieks eten.
Prijs: 42.50 voor 2 voor- en hoofdgerechten. Allebei 2x wat gedronken maar slechts 1x gerekend.
Conclusie: Lekker! ^O^
♥ scars make us who we are ♥
  zondag 19 juni 2011 @ 21:46:00 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98388324
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 20:20 schreef Tezz het volgende:

[..]

Dat is het hem juist. Blijkbaar eet iedereen daar lekker, dus zal ik wel gewoon zeuren. Of de kok had zijn dag niet... Misschien zeg ik het nog wel eens een keertje. Of ik ga solliciteren naar een baantje in de keuken haha~!
Nee, je zeurt niet, het was gewoon niet goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98393968
Tezz, het zou toch wat zijn als jij toevallig (samen met je man) de enige ontevreden klanten zouden zijn. En dan nòg weet ik zeker dat ze het heel spijtig vinden daar dat je niet tevreden was en niet met een fijn gevoel naar huis ging. Misschien toch je korte indruk toesturen of desnoods een linkje naar je recensie hier.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_98400595
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 23:32 schreef Isabeau het volgende:
Tezz, het zou toch wat zijn als jij toevallig (samen met je man) de enige ontevreden klanten zouden zijn. En dan nòg weet ik zeker dat ze het heel spijtig vinden daar dat je niet tevreden was en niet met een fijn gevoel naar huis ging. Misschien toch je korte indruk toesturen of desnoods een linkje naar je recensie hier.
Yes, ik denk dat ik dat inderdaad ga doen. Ik heb inmiddels van meer mensen gehoord dat het eten 'wel oke' is, maar niet overdonderend. Dus....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  maandag 20 juni 2011 @ 08:47:01 #138
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_98401253
Tezz, ik zie dat je direkt geklaagd heb.....want toen ik op hun website keek was het eerste wat ik zag een advertentie voor een nieuwe chef-kok ;)

koekepannekoek, wat een leuk idee dat "jong gastronomen menu".inderdaad een pirma initiatief om jongeren weg te krijgen bij de Golden Arches en kennis te laten met het betere culinaire werk
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_98402042
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 07:24 schreef Tezz het volgende:

[..]

Yes, ik denk dat ik dat inderdaad ga doen. Ik heb inmiddels van meer mensen gehoord dat het eten 'wel oke' is, maar niet overdonderend. Dus....
^O^ ze zullen t zeker op prijs stellen :Y
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_98402068
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 08:47 schreef rechtsedirecte het volgende:
Tezz, ik zie dat je direkt geklaagd heb.....want toen ik op hun website keek was het eerste wat ik zag een advertentie voor een nieuwe chef-kok ;)

_O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_98408169
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 08:47 schreef rechtsedirecte het volgende:
Tezz, ik zie dat je direkt geklaagd heb.....want toen ik op hun website keek was het eerste wat ik zag een advertentie voor een nieuwe chef-kok ;)

koekepannekoek, wat een leuk idee dat "jong gastronomen menu".inderdaad een pirma initiatief om jongeren weg te krijgen bij de Golden Arches en kennis te laten met het betere culinaire werk
Ja woehaha, misschien ga ik gewoon solliciteren!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_98409335
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 08:47 schreef rechtsedirecte het volgende:
Tezz, ik zie dat je direkt geklaagd heb.....want toen ik op hun website keek was het eerste wat ik zag een advertentie voor een nieuwe chef-kok ;)

:D
  maandag 20 juni 2011 @ 22:49:11 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_98438642
Zuid-Afrikaanse avond bij Restaurant Specktakel, Haarlem. 20-06-2011

http://www.specktakel.nl/

Normaal voert Restaurant Specktakel een zogenaamde wereldse kaart, maar nu hadden ze een eenmalige (en al ver van te voren volgeboekte) speciale Zuid-Afrikaanse avond.

Chris Erasmus en zijn team hadden dus een Zuid Afrikaans 4-gangen menu bij Specktakel samengesteld.
Deze wereldse chefs komen van restaurant Pierneef op ‘La motte wine estate’ in Franschhoek.
Chris is een bekende kok in Zuid Afrika en is jaren lang chefkok geweest in ‘Le Quartier Francais’
Een wereldberoemd restaurant van Margot Janse, uitgeroepen tot beste ladychef in the world!
De "rainbow cuisine" van de Kaapse wijnlanden kenmerkt zich door een variëteit aan geuren, kleuren en smaken.
Samen met de bevriende chefs van Specktakel organiseerden ze een avondvullend Zuid Afrikaans ‘Specktakel’ waarin de fantastische wijnen en spijzen van La Motte winery een hoofdrol speelden.
Tot zover de introductie.


De menukaart hebben we maar even ingescand:


Bij binnenkomst werden we ontvangen met een glas Zuid-Afrikaanse brut-Champagne van het huis van Pierre Jordan.


De amuse was een Kaapse kerrie-oester (weskus oester, pawpaw vinigaitte, yuzu, koriander)

Heerlijke oester, met frisse kruiden en wat (namaak)kaviaar.

Het voorgerecht was eigenlijk een forel-salade, maar die bleek vervangen door een op de huid gebakken zalm salade met gamba's en ingelegde haringreepjes kregen. (Franshoek forel skaai, mosterd blare, suulemoen peper slaaisous, per peri garnale, Kaapse bokkoms).

Zalm is niet helemaal ons ding, maar de gamba's en de haring met de salade was verder prima. We dronken er een frisse Sauvignon Blanc van Paul Cuver bij

Het eerste hoofdgerecht was een halve kreeft chakalaka. (kreeft, geurige groente, warm suurlemeon mayonaisse, fetakaas).

Gewoon superlekker. Hier kregen we een glas Chardonnay van het estate La Motte bij.

Het tweede hoofdrecht was Biltong gekruide volstruis beeshaas. (met groene asperges, buchu hollandaise sous, botter skorsie & gember tert, choras skyfies). Het was dus een supermalse struisvogelbiefstuk met sopeciale buchukruiden, een butterscotch-gembertaart en chips van aardappelen gedoopt in chiraswijn.

We kregen een zeer bijpassende mooie rode Chirazwijn uit 2008 van La Motte bij.

Tenslotte het dessert: Elging appel en appeliefie tert. (melkert roomijs, gebrande botter sous, gesoute karamel, nougat). Een warm appeltaartje met ijs en karamel. Fris en niet te zoet.


Tussendoor hebben we de Zuid-Afrikaanse kok,Chris Erasmus, nog even in de keuken op de foto gezet, hetgeen hem bij voor het afrekenen deed besluiten nog even speciaal bij ons aan tafel ons een handje te geven en te vragen of alles naar onze zin was geweest en of we binnenkort bij hem in La Motte willen langskomen. :)


Al met al 1 van de beste eetervaringen van de laatste tijd en het gehele arrangement inclusief alle wijnen en water kostte 50 euro pp.

Wij hebben een superavond gehad.


Prijs-kwaliteit: 9+

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 20-06-2011 23:14:44 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_98439047
wat ontzettend gaaf en leuk en heerlijk! O+ ziet er super uit en wat leuk dat jullie een foto mochten maken in de keuken en ff met de chef hebben gekletst. ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 20 juni 2011 @ 23:01:21 #145
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_98439379
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 22:55 schreef FutureFairytale het volgende:
wat ontzettend gaaf en leuk en heerlijk! O+ ziet er super uit en wat leuk dat jullie een foto mochten maken in de keuken en ff met de chef hebben gekletst. ^O^
Kwestie van gewoon vragen en brutaal zijn. Ze zijn meestal best wel ijdel, die chefs. Dus die willen wel op de foto en wat persoonlijke aandacht van gasten vinden ze ook wel leuk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_98449336
Superleuk (foto)verslag Golfer en Bluezz! Ik krijg er honger van!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_98451920
Ziet er super uit *O* En leuk verslag :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_98510585
Gister op de rotterdamse markt. Een drukke frietkraam. Ze sneden er verse friet en het was mjummie! Ben de naam kwijt maar er stonden volgens mij van die blauwe lijntjes met rode hartjes (friesland?) op de patatzakjes. Mnomnomnom!
pi_98512303
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2011 15:21 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Gister op de rotterdamse markt. Een drukke frietkraam. Ze sneden er verse friet en het was mjummie! Ben de naam kwijt maar er stonden volgens mij van die blauwe lijntjes met rode hartjes (friesland?) op de patatzakjes.
Was het niet gewoon
pi_98631870
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 21:32 schreef kawotski het volgende:
Zie sinds 2 jaar die Callebaut bij de Hanos, ik zou het nergens vermelden.. Geachte klant, bij ons bereiden wij uw maaltijd mmv knorr, honig, heinz en als toetje callebaut..
_O- Ik hoop dat ze toevallig meelezen.

Die cakejes van de busstopbakery waar ik het over had, waren trouwens niet te eten. Veel te vet en te zwaar op de maag liggend. Ik kan me niet voorstellen dat iemand dat lekker vind. Behalve vetverslaafden misschien.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')