abonnement Unibet Coolblue
pi_98363040
Waar?
Restaurant d'Oliveira (Mediterrane keuken) in Valkenswaard

Wanneer?
Gisteravond. Etentje met mijn man.

Wat?
Ik wilde eigenlijk het verrassingsmenu nemen, maar uiteindelijk hebben we toch maar van de kaart gekozen, omdat daar zo veel lekkers op stond!

Voorgerecht

Rundercarpaccio met een sandwich van pestobrood, parmaham en zongedroogde tomaten, gegarneerd met truffelcreme en parmezaanse kaas.
Het vlees was van runderhaas en erg vers en smaakvol. De sla die er duidelijk als garnering bij lag was ook kraakvers en knapperig.
De sandwich van pestobrood viel tegen: dit was stukje geroosterd witbrood met meer korst dan zacht brood met pesto er op gesmeerd. De benoemde truffelcreme heb ik niet geproefd.

Proeverij d'Oliveira, combinatie van vlees en vis
Mijn man nam deze combo. Het vis gedeelte was erg smakelijk (paling, zalm met een gravelax sausje en nog wat anders). Van het vleesgedeelte vond hij alleen het flintertje runderhaas lekker. De bonbon van parmaham gevuld met een tapenade van beenham en truffel deed hem niet veel.

Hoogdgerecht

Medaillons van varkenshaas met rode portsaus op een bedje van lenteui-risotto.
Tja. Dit was echt niet zo goed. De risotto was by far de naam 'risotto' niet waardig. Het leek meer op rijstebrij zonder smaak. De lenteui rook ik wel maar proefde ik niet. Ik heb er zout overeen gedaan maar helaas, deze nep-risotto was niet te redden. Het vlees was perfect gebakken, maar de saus erg zoet en overheersend en het vlees miste zout en peper. Eigenlijk was het lekkerste van het hele bord de paar haricots verts die onder de risotto verstopt lagen. Oh ja, en de aardappeltjes die we nog extra op tafel kregen waren wel lekker...

Prato pacifico d'oliveira (variatie van verschillende gebakken visfilets met gamba's)
Mijn man is een visliefhebber dus dit leek hem wel wat. Aangespoord door mij, omdat dit restaurant bekend staat om zijn overheerlijke visgerechten.
Het werd een beetje een teleurstelling. De gamba's waren op zich goed op smaak, maar veel te lang gebakken dus volledig overdone. De twee stukjes vis (ben vergeten wat het was) waren oke, maar niet meer dan dat. Eigenlijk vond mijn man het in zijn geheel niet zo lekker.

Nagerecht

Creme brulee van belgische chocolade met een vleugje amarula met witte en bruine chocomouse
Dit bordje zag er prachtig uit! De creme brulee had een prima korstje en kraakte heerlijk toen ik het met de lepel doorbrak. De creme zelf was erg (te) zoet, waardoor ik na drie happen eigenlijk al vol zat. Ik was dankbaar voor de decoratie (2 gehalveerde aardbeien), zodat ik even wat fris kon eten. De witte chococreme was heerlijk, alleen daarvan lag er maar een inieminie bolletje op het bord. Ik heb geprobeerd te ontdekken wat amarula was, maar ik heb het niet geproefd (en heb geen idee wat het is).

Vers fruit met mango/passievrucht sorbetijs
Het fruit was erg vers. Heerlijk! Het bolletje sorbetijs was duidelijk zelf gemaakt, maar ohohoh wat was dit zuur. Mijn man heeft het laten liggen, want naast al het fruit werd het een beetje te veel van het goede qua (zure) afsluiting.

Algemene impressie
Een erg leuk restaurantje qua sfeer. Goede ontvangst, fijne ambiance, zeer prettig (en kundig) personeel. Je wordt als gast goed verwend en het personeel ontgaat niets. Lege glazen staan er niet op tafel en het brood wordt veelvuldig en op verzoek bijgevuld.

Prijs/kwaliteit-verhouding
Helaas d'Oliveira: hoe graag ik het ook zou willen om jullie een dikke tien te geven (ik gun het jullie zo! Jonge ondernemers, goede sfeer, fijn concept), dit gaat niet gebeuren. Het eten was echt niet in verhouding tot de prijs qua smaken. Ik en mijn man moesten voor bovenstaande gerechten een dikke 100 euro neertellen en ik ben naar buiten gelopen met het gevoel: dat kan ik zelf veeeeeeeeeeeeel beter.

Conclusie: Erg fijne avond gehad met mijn man. Was lang geleden dat we weer eens samen weg waren. Jammer dat het eten wat tegenviel, maar uiteindelijk heeft d'Oliveira er wel voor gezorgd dat we een fijne avond hadden, dus ach....
Als eindcijfer dus een 6,5!!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 19 juni 2011 @ 10:23:38 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98363188
Hebben jullie het de bediening verteld wat er mis was met het eten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98363409
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 10:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben jullie het de bediening verteld wat er mis was met het eten?
Nee Piet. Dat durfde ik helaas niet. Vond het zo sneu, de rest was gewoon top en misschien ben ik gewoon wel tegoed gewend... Dit restaurant staat hoog aangeschreven in Valkenswaard namelijk. Dus het kan evengoed aan mij gelegen hebben...
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_98363528
wat jammer Tezz! hopelijk wordt er meer aandacht aan t eten besteed in de toekomst want zonde als de rest wel zo goed is.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 19 juni 2011 @ 12:57:53 #130
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_98366905
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 10:40 schreef Tezz het volgende:

Nee Piet. Dat durfde ik helaas niet. Vond het zo sneu, de rest was gewoon top en misschien ben ik gewoon wel tegoed gewend... Dit restaurant staat hoog aangeschreven in Valkenswaard namelijk. Dus het kan evengoed aan mij gelegen hebben...
Misschien toch achteraf alsnog even vermelden aan ze wat je er van vond. Daar kunnen ze alleen maar blij mee zijn en van leren, van die gefundeerde kritiek.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_98367639
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 10:40 schreef Tezz het volgende:

Nee Piet. Dat durfde ik helaas niet. Vond het zo sneu, de rest was gewoon top en misschien ben ik gewoon wel tegoed gewend... Dit restaurant staat hoog aangeschreven in Valkenswaard namelijk. Dus het kan evengoed aan mij gelegen hebben...
Of aan een andere kok. Waaróm staat het dan zo hoog aangeschreven...
Je zou je recensie kunnen mailen?
pi_98382566
Waar?
Restaurant de schat in Nijmegen

Wanneer?
Vrijdag avond etentje met een vriendin

Wat?
De Schat is wel een van de betere restaurants in Nijmegen in mijn ogen en daar zijn de prijzen ook naar. Gelukkig ben ik nog jong en bij de schat is er dan de mogelijkheid van een "jong gastronomen menu". Door dit menu kunnen jongeren/studenten kennis maken met de betere keuken zonder financieel kapot te gaan. Dit menu houdt in dat je 4-gangen verrassing menu krijgt inclusief bijpassende wijnen, tafelwater en koffie/thee na met huisgemaakte friandises, voor maar 50 euro.

Amuse
bij aankomst hebben wij een aperitief genomen dat was een rosé cava, tevens stonden er wat kleine knabbeltjes klaar, wat kroepoek, kleine blokjes peperkaas en 2 soorten olijven een soort zoete ingelegde of gemarineerde olijven (heel erg lekker) en wat zuurdere jonge olijven.

Daarna kwam de amuse, een aspergesoepje met ham en verse bieslook.

Voorgerecht
het voorgerecht was een terrine van ganzenlever en varkensnek (heerlijk mals en zacht), gebraden duif, een creme van pastinaak gekookt in port en een dressing van kers. Als wijn kregen we een chardonnay uit sterrebos die geen hout had gezien en daarom net als het vlees heel erg zacht was.

Tussengerecht
Dit was een visgerecht, kabeljauw en een gepocheerde oester op een puree van broccoli met een groene asperge en een witte schuimige saus waarvan ik de naam ben vergeten. We kregen weer een witte wijn uit de Languedoc regio maar ik weet de druif niet meer.

Hoogdgerecht

Dan het hoofdgerecht, een reebiefstuk met aardappel puree, rode bietjes, een witte asperge dit keer en een saus van dragon. Van de wijn weet ik alleen nog dat hij rood was en uit Duitsland kwam, en dat de smaak wat zoeter was en dit combineerde heel mooi met de zoete wilde smaak van de ree. Een heerlijk gerechtje alleen had van mij de reebiefstuk wel iets roder gemogen. Hij was net over medium heen en ik heb hem liever wat meer rare.

Nagerecht

Een taartje van korstdeeg met daarop verse aardbei en schuim van aardbei (eigenlijk gewoon meringue) daarnaast een gelei van aardbei met daarop een bolletje huisgemaakt vanille ijs en daarnaast weer wat hangop met verse frambozen. hierbij kregen wij een rode muscat ook uit duitsland.

Algemene impressie
Mooi klein restaurant aan de waal, fantastische stoelen wat ook belangrijk is als je er 2-3 uur gaat zitten. Bij binnenkomst werd netjes de deur open gehouden en werden we naar een tafeltje gebracht door een meisje, we waren wat vroeg en toen de gastvrouw dat zag vroeg ze of we niet liever een tafel aan het raam hadden met beter uitzicht en daar zijn we dankbaar op in gegaan.
Goede service, soms wat korte verhalen bij de wijnen maar zeker wel kennis van zaken en het eten was subliem.

Prijs/kwaliteit-verhouding
Door dat we gebruikt maakten van het jonge gastronomen menu viel de prijs reuze mee, dus dat kan ik niet zo heel goed vergelijken

Conclusie: Een top avond gehad met heerlijke eten en wijnen. een paar kleine puntjes laten vallen door wat kort over de wijn te zijn af en toe en mijn biefstuk mocht iets roder maar nog steeds voor mij een 9
pi_98383398
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 13:18 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Of aan een andere kok. Waaróm staat het dan zo hoog aangeschreven...
Je zou je recensie kunnen mailen?
Dat is het hem juist. Blijkbaar eet iedereen daar lekker, dus zal ik wel gewoon zeuren. Of de kok had zijn dag niet... Misschien zeg ik het nog wel eens een keertje. Of ik ga solliciteren naar een baantje in de keuken haha~!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_98387276
Waar: Sirtaki in Oldenzaal, een grieks restaurant
Wanneer: 19-6-2011
Wat: voorgerecht: champignons in knoflookroomsaus
hoofdgerecht: een soufflaki-mix: ossenhaasspies, varkenshaasspies en gyros, met friet, tzatziki en salade.
Impressie: voorgerecht was lekker, maar ik vind het lekkerder als er nog wortel en bloemkool etc doorheen zit. Hoofdgerecht was heerlijk mals. Gewoon goed Grieks eten.
Prijs: 42.50 voor 2 voor- en hoofdgerechten. Allebei 2x wat gedronken maar slechts 1x gerekend.
Conclusie: Lekker! ^O^
♥ scars make us who we are ♥
  zondag 19 juni 2011 @ 21:46:00 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98388324
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 20:20 schreef Tezz het volgende:

[..]

Dat is het hem juist. Blijkbaar eet iedereen daar lekker, dus zal ik wel gewoon zeuren. Of de kok had zijn dag niet... Misschien zeg ik het nog wel eens een keertje. Of ik ga solliciteren naar een baantje in de keuken haha~!
Nee, je zeurt niet, het was gewoon niet goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98393968
Tezz, het zou toch wat zijn als jij toevallig (samen met je man) de enige ontevreden klanten zouden zijn. En dan nòg weet ik zeker dat ze het heel spijtig vinden daar dat je niet tevreden was en niet met een fijn gevoel naar huis ging. Misschien toch je korte indruk toesturen of desnoods een linkje naar je recensie hier.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_98400595
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2011 23:32 schreef Isabeau het volgende:
Tezz, het zou toch wat zijn als jij toevallig (samen met je man) de enige ontevreden klanten zouden zijn. En dan nòg weet ik zeker dat ze het heel spijtig vinden daar dat je niet tevreden was en niet met een fijn gevoel naar huis ging. Misschien toch je korte indruk toesturen of desnoods een linkje naar je recensie hier.
Yes, ik denk dat ik dat inderdaad ga doen. Ik heb inmiddels van meer mensen gehoord dat het eten 'wel oke' is, maar niet overdonderend. Dus....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  maandag 20 juni 2011 @ 08:47:01 #138
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_98401253
Tezz, ik zie dat je direkt geklaagd heb.....want toen ik op hun website keek was het eerste wat ik zag een advertentie voor een nieuwe chef-kok ;)

koekepannekoek, wat een leuk idee dat "jong gastronomen menu".inderdaad een pirma initiatief om jongeren weg te krijgen bij de Golden Arches en kennis te laten met het betere culinaire werk
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_98402042
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 07:24 schreef Tezz het volgende:

[..]

Yes, ik denk dat ik dat inderdaad ga doen. Ik heb inmiddels van meer mensen gehoord dat het eten 'wel oke' is, maar niet overdonderend. Dus....
^O^ ze zullen t zeker op prijs stellen :Y
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_98402068
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 08:47 schreef rechtsedirecte het volgende:
Tezz, ik zie dat je direkt geklaagd heb.....want toen ik op hun website keek was het eerste wat ik zag een advertentie voor een nieuwe chef-kok ;)

_O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_98408169
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 08:47 schreef rechtsedirecte het volgende:
Tezz, ik zie dat je direkt geklaagd heb.....want toen ik op hun website keek was het eerste wat ik zag een advertentie voor een nieuwe chef-kok ;)

koekepannekoek, wat een leuk idee dat "jong gastronomen menu".inderdaad een pirma initiatief om jongeren weg te krijgen bij de Golden Arches en kennis te laten met het betere culinaire werk
Ja woehaha, misschien ga ik gewoon solliciteren!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_98409335
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 08:47 schreef rechtsedirecte het volgende:
Tezz, ik zie dat je direkt geklaagd heb.....want toen ik op hun website keek was het eerste wat ik zag een advertentie voor een nieuwe chef-kok ;)

:D
  maandag 20 juni 2011 @ 22:49:11 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_98438642
Zuid-Afrikaanse avond bij Restaurant Specktakel, Haarlem. 20-06-2011

http://www.specktakel.nl/

Normaal voert Restaurant Specktakel een zogenaamde wereldse kaart, maar nu hadden ze een eenmalige (en al ver van te voren volgeboekte) speciale Zuid-Afrikaanse avond.

Chris Erasmus en zijn team hadden dus een Zuid Afrikaans 4-gangen menu bij Specktakel samengesteld.
Deze wereldse chefs komen van restaurant Pierneef op ‘La motte wine estate’ in Franschhoek.
Chris is een bekende kok in Zuid Afrika en is jaren lang chefkok geweest in ‘Le Quartier Francais’
Een wereldberoemd restaurant van Margot Janse, uitgeroepen tot beste ladychef in the world!
De "rainbow cuisine" van de Kaapse wijnlanden kenmerkt zich door een variëteit aan geuren, kleuren en smaken.
Samen met de bevriende chefs van Specktakel organiseerden ze een avondvullend Zuid Afrikaans ‘Specktakel’ waarin de fantastische wijnen en spijzen van La Motte winery een hoofdrol speelden.
Tot zover de introductie.


De menukaart hebben we maar even ingescand:


Bij binnenkomst werden we ontvangen met een glas Zuid-Afrikaanse brut-Champagne van het huis van Pierre Jordan.


De amuse was een Kaapse kerrie-oester (weskus oester, pawpaw vinigaitte, yuzu, koriander)

Heerlijke oester, met frisse kruiden en wat (namaak)kaviaar.

Het voorgerecht was eigenlijk een forel-salade, maar die bleek vervangen door een op de huid gebakken zalm salade met gamba's en ingelegde haringreepjes kregen. (Franshoek forel skaai, mosterd blare, suulemoen peper slaaisous, per peri garnale, Kaapse bokkoms).

Zalm is niet helemaal ons ding, maar de gamba's en de haring met de salade was verder prima. We dronken er een frisse Sauvignon Blanc van Paul Cuver bij

Het eerste hoofdgerecht was een halve kreeft chakalaka. (kreeft, geurige groente, warm suurlemeon mayonaisse, fetakaas).

Gewoon superlekker. Hier kregen we een glas Chardonnay van het estate La Motte bij.

Het tweede hoofdrecht was Biltong gekruide volstruis beeshaas. (met groene asperges, buchu hollandaise sous, botter skorsie & gember tert, choras skyfies). Het was dus een supermalse struisvogelbiefstuk met sopeciale buchukruiden, een butterscotch-gembertaart en chips van aardappelen gedoopt in chiraswijn.

We kregen een zeer bijpassende mooie rode Chirazwijn uit 2008 van La Motte bij.

Tenslotte het dessert: Elging appel en appeliefie tert. (melkert roomijs, gebrande botter sous, gesoute karamel, nougat). Een warm appeltaartje met ijs en karamel. Fris en niet te zoet.


Tussendoor hebben we de Zuid-Afrikaanse kok,Chris Erasmus, nog even in de keuken op de foto gezet, hetgeen hem bij voor het afrekenen deed besluiten nog even speciaal bij ons aan tafel ons een handje te geven en te vragen of alles naar onze zin was geweest en of we binnenkort bij hem in La Motte willen langskomen. :)


Al met al 1 van de beste eetervaringen van de laatste tijd en het gehele arrangement inclusief alle wijnen en water kostte 50 euro pp.

Wij hebben een superavond gehad.


Prijs-kwaliteit: 9+

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 20-06-2011 23:14:44 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_98439047
wat ontzettend gaaf en leuk en heerlijk! O+ ziet er super uit en wat leuk dat jullie een foto mochten maken in de keuken en ff met de chef hebben gekletst. ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 20 juni 2011 @ 23:01:21 #145
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_98439379
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 22:55 schreef FutureFairytale het volgende:
wat ontzettend gaaf en leuk en heerlijk! O+ ziet er super uit en wat leuk dat jullie een foto mochten maken in de keuken en ff met de chef hebben gekletst. ^O^
Kwestie van gewoon vragen en brutaal zijn. Ze zijn meestal best wel ijdel, die chefs. Dus die willen wel op de foto en wat persoonlijke aandacht van gasten vinden ze ook wel leuk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_98449336
Superleuk (foto)verslag Golfer en Bluezz! Ik krijg er honger van!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_98451920
Ziet er super uit *O* En leuk verslag :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_98510585
Gister op de rotterdamse markt. Een drukke frietkraam. Ze sneden er verse friet en het was mjummie! Ben de naam kwijt maar er stonden volgens mij van die blauwe lijntjes met rode hartjes (friesland?) op de patatzakjes. Mnomnomnom!
pi_98512303
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2011 15:21 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Gister op de rotterdamse markt. Een drukke frietkraam. Ze sneden er verse friet en het was mjummie! Ben de naam kwijt maar er stonden volgens mij van die blauwe lijntjes met rode hartjes (friesland?) op de patatzakjes.
Was het niet gewoon
pi_98631870
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 21:32 schreef kawotski het volgende:
Zie sinds 2 jaar die Callebaut bij de Hanos, ik zou het nergens vermelden.. Geachte klant, bij ons bereiden wij uw maaltijd mmv knorr, honig, heinz en als toetje callebaut..
_O- Ik hoop dat ze toevallig meelezen.

Die cakejes van de busstopbakery waar ik het over had, waren trouwens niet te eten. Veel te vet en te zwaar op de maag liggend. Ik kan me niet voorstellen dat iemand dat lekker vind. Behalve vetverslaafden misschien.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')