abonnement Unibet Coolblue
pi_95949793
Ringen? Gefrituurde inktvisringen bedoel je? :P

Dit is rauw:


:D
Facts don't care about your feelings
pi_95950617
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2011 11:50 schreef YoshiBignose het volgende:
Ringen? Gefrituurde inktvisringen bedoel je? :P

Dit is rauw:


:D
Ah, gut, had dat beestje meteen afgemaakt. :N
  zaterdag 30 april 2011 @ 17:20:02 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96178500
Gaan in Juli een weekend naar München en heb alvast 2 restaurants gereserveerd.
Om er goed in te komen op vrijdag :
Südtiroler Stubchen, van Alfons Schuhbeck
Hebben 1 Michelin ster
En dan op zaterdag naar
Tantris waar Hans Haas de chef is, met 2 Michelin sterren en op plaats 80 van de wereld beste restaurants.
Natuurlijk komt er dan een uitgebreid verslag.

[ Bericht 3% gewijzigd door Pietverdriet op 30-04-2011 17:46:51 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 april 2011 @ 18:51:15 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96180759
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2011 11:50 schreef YoshiBignose het volgende:
Ringen? Gefrituurde inktvisringen bedoel je? :P

Dit is rauw:


:D
Ik ben niet kleinzerig wat het klaarmaken van beesten aangaat, maar dit gaat mij echt te ver. Je kan het beest ook gewoon even doodmaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96183887
Vind ik ook wat te ver gaan. Zijn nog ergere filmpjes te vinden op het internet. Toch vraag ik me af in hoeverre vissen en andere zeedieren pijn voelen. Soms zijn het zenuwtrekjes dus zijn ze eigenlijk al dood, maar goed verser dan dit zal je het niet krijgen tenzij je iets levend gaat eten (en geloof me, dat doen sommigen ook) :P
Facts don't care about your feelings
pi_96187181
leuk topic dit complimenten aan de schrijvers, vind het altijd mooi om te lezen hoe andere mensen restaurants ervaren.
pi_96193015
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 20:41 schreef YoshiBignose het volgende:
Vind ik ook wat te ver gaan. Zijn nog ergere filmpjes te vinden op het internet. Toch vraag ik me af in hoeverre vissen en andere zeedieren pijn voelen. Soms zijn het zenuwtrekjes dus zijn ze eigenlijk al dood, maar goed verser dan dit zal je het niet krijgen tenzij je iets levend gaat eten (en geloof me, dat doen sommigen ook) :P
Hippies zijn af en toe gruwelijk irritant. Maar dat wil niet zeggen dat het me niets doet als ik zo'n beestje zo zie spartelen. Inktvissen zijn eigenlijk heel loom of iets wat daarop lijkt. Dit lijkt op een beestje in paniek. Op zijn minst. Vandaar dat ik ook niet positief op zo'n filmpje kan reageren.

Waar? http://www.restaurantdebisschop.nl/ in Tilburg.
Wanneer? 28-4, met een vriendin

Wat at je?
O, bijna vergeten, maar wel waardig genoeg om te vermelden: we kregen voor we bestelden een amuze op een lepeltje. Bestaande uit kleine garnaaltjes, stukjes komkommer, zachte saus en wat kruiden. Een goede start.
Voordat we ons hoofdgerecht kregen. Waren er nog kleine, witte broodjes met een bakje jummie kruidenboter en een bakje olie.

Een gerecht wat niet op de kaart staat. Ze hadden namelijk seizoensgerechten met witte asperges. Ik had witte asperges met gamba's in een eigeel(?)saus.
Dit was een lekker gerecht. Goed klaargemaakt. De asperges waren goed zacht. De gambas goed gegaard en naturel gekruid zodat het de eisaus niet zou overheersen. Die saus zorgde dat alles goed bij elkaar paste. Ernaast lag nog wat groente. O.a. haricots verts en enkele champignons.
Ik ben vergeten te tellen, maar volgens mij was het aantal asperges en gamba's beide 5 of 6.

Hierbij hadden we samen een bakje met de lekkerste frietjes die ik in tijden heb gegeten. Niet van die dunne knapperdingen, niet dikke Belgische, maar perfect gegaarde friet. Mooi goudgeel, niet te slap, niet te krokant, ok ik stop maar voordat ik als een reclame ga klinken...

Dame blanche als toetje. O.k., klinkt niet spannend, maar ijs snelt zo lekker weg en ik had geen zin om bomvol in het theater te zitten. Dat wil trouwens niet zeggen dat het niet goed was gedaan. Warme chocolade smaakte prima en was in een apart kannetje geserveerd. Ik kreeg een mooie, grote coup ijs met flink wat bollen. Het ijs was lekker en de slagroom met zoete versiersels ook. Daarbij lagen nog wat schijfjes verse aardbei. Ook die waren erg lekker zoet. Het ijs kon ik bijna verdrinken in de chocosaus. Heerlijk. In ieder geval ook een aanrader als je hier gaat eten.

Impressie?
Het was heel rustig. Maar het was ook nog vroeg toen we binnen liepen. Zo rond 17.30. Toen zat er al een andere grote groep veel foto's te maken enzo. We mochten zelf een plaats kiezen. We zijn naast het raam gaan zitten. Met zijn 2en aan een 4persoons tafel. Waar we naar de koopavond-shoppers konden kijken.
Er liep uiteraard nu maar 1 serveerster rond. Een aardig meisje, die ons gastvrij ontving. Op een manier waarop je je ook echt gast voelde. We hebben nog een aantal dingen van de kaart gevraagd, die ze prima kon beantwoorden. De gerechten volgden elkaar netjes op.
Toen we bij ons toetje waren, was er nog ergens een setje gaan zetten. Ik vind dat dit restaurant meer klanten verdient dan dit kleine groepje. Zeker omdat je hier voor deze prijs bovengemiddeld kan eten en je gastvrij behandeld wordt.
Ik vroeg toen we ons toetje kregen, meteen om de rekening, om te zorgen dat we daarna nog rustig naar het theater konden lopen. Ze was gewoon goed aan het opletten. De rekening kwam ze niet direct brengen, maar eigenlijk nog beter, meteen toen we klaar waren met eten. Toen we gingen wenste ze ons (niet als verplichting, ik zie en hoor dat verschil wel) nog een fijne voorstelling.

Kosten?
61 Euro in totaal, met (hoofdgerecht, toetjes en) de drankjes: enkele keren spa blauw en jus erbij.

Cijfer?
Zeker een goed. Als ik nog een keer wat extremere gerechten ga proberen, zal ik kijken of ik de score nog hoger kan maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Phoenixbirdy op 01-05-2011 00:17:55 ]
  zondag 1 mei 2011 @ 01:33:58 #33
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_96196036
Ik kan nou niet slapen door dat filmpje van die inktvis.. :')
Ik zie hem elke keer zo hulpeloos opstaan bah.. Japanners :/
pi_96197989
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 00:07 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Een gerecht wat niet op de kaart staat. Ze hadden namelijk seizoensgerechten met witte asperges. Ik had witte asperges met gamba's in een eigeel(?)saus.

Hollandaisesaus? http://nl.wikipedia.org/wiki/Hollandaisesaus
  zondag 1 mei 2011 @ 10:13:39 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96198991
Grappig, op die Wiki pagina staat " Hollandaisesaus is een van oorsprong Franse saus die vooral in Duitsland populair is. "
Bestel nooit iets met een hollandaise in Duitsland is wat ik geleerd heb, het is altijd een pakjessaus die naar warme mayo smaakt, en niets met boter van doen heeft. Net als Mosselen is Hollandaise iets wat ik eigenlijk alleen maar thuis wil eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96199377
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 10:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Grappig, op die Wiki pagina staat " Hollandaisesaus is een van oorsprong Franse saus die vooral in Duitsland populair is. "
Bestel nooit iets met een hollandaise in Duitsland is wat ik geleerd heb, het is altijd een pakjessaus die naar warme mayo smaakt, en niets met boter van doen heeft. Net als Mosselen is Hollandaise iets wat ik eigenlijk alleen maar thuis wil eten.
Ja het wordt ook zelden goed gemaakt, een echte Hollandaise saus heeft een zurige ondertoon en is licht, geen romig-vette structuur zoals mayonaise.
  zondag 1 mei 2011 @ 11:22:04 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96200398
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 10:37 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ja het wordt ook zelden goed gemaakt, een echte Hollandaise saus heeft een zurige ondertoon en is licht, geen romig-vette structuur zoals mayonaise.
Een echte hollandaise is ook lastig te maken. Maar licht, dat zou ik hem niet noemen, het is boter met eidooier, met een beetje citroensap.
Ik persoonlijk maak een variatie op hollandaise waarbij ik wat witte wijn inkook met laurierblad, wat witte peper en een teentje knoflook, zout, en soms saffraan. Dit reduceer ik sterk, en zuur het eventueel aan met met citroen en voeg hiervan een beetje toe aan de boter en eidooier.
Als je een hollandaise lichter wilt maken kan je de eiwitten bewaren en stijf slaan en die dan onder de hollandaise enveloperen. Je krijgt dan een grotere hoeveelheid lichtere saus.
Maar goed, hier gaat het over restaurant kritieken. Punt is dat je zelden (buiten de toprestaurants) een hollandaise krijgt. Ik weet dat ze maar al te vaak de pakken met de op plantaardige olie gebaseerde troep gewoon in de au bain marie zetten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96200461
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 11:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een echte hollandaise is ook lastig te maken. Maar licht, dat zou ik hem niet noemen, het is boter met eidooier, met een beetje citroensap.
Ik persoonlijk maak een variatie op hollandaise waarbij ik wat witte wijn inkook met laurierblad, wat witte peper en een teentje knoflook, zout, en soms saffraan. Dit reduceer ik sterk, en zuur het eventueel aan met met citroen en voeg hiervan een beetje toe aan de boter en eidooier.
Als je een hollandaise lichter wilt maken kan je de eiwitten bewaren en stijf slaan en die dan onder de hollandaise enveloperen. Je krijgt dan een grotere hoeveelheid lichtere saus.
Maar goed, hier gaat het over restaurant kritieken. Punt is dat je zelden (buiten de toprestaurants) een hollandaise krijgt. Ik weet dat ze maar al te vaak de pakken met de op plantaardige olie gebaseerde troep gewoon in de au bain marie zetten.
Ik bedoelde lichter van smaak dan mayonaise, sorry was niet helemaal duidelijk ;)

En inderdaad, buiten de echt goede restaurants heb ik dus nog geen Hollandaise van goede kwaliteit gezien. Maar ik maakte de opmerking over Hollandaise in eerste instatie om te vragen of dat was wat Phoenixbirdy bedoelde ;)
pi_96211608
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 07:30 schreef Selestha het volgende:

[..]

Hollandaisesaus? http://nl.wikipedia.org/wiki/Hollandaisesaus
Zo te zien aan de ingredienten (Fok doet niet aan e met trema) wel. De eismaak was overheersend, trouwens. En gelukkig smaakte het niet naar mayo, want dat vind ik niet lekker.
pi_96214025
ë
pi_96224036
Waar?
Hans en Johnny Pizzabakkerij Groningen.(www.pizzabakkerij.nl)
Gelkingestraat 25 Groningen
Wanneer?
1-05-11 met mijn zus en mijn ouders.
Wat at je?
Als voorgerechtje hadden wij met z,n vieren broodjes met tapenade en aioli. de tapenade was lekker zelfgemaakt,alleen wat te grof om op de broodjes te smeren. de aioli was pittig(veel knoflook) maar wel lekker. De broodjes waren van pizza deeg gemaakt, maar smaakten prima, ze vulden niet teveel.

Hoofdgerecht
Als hoofdgerecht hadden we alle 4 een pizza, naast de pizza's op de kaart kon je ook zelf een pizza samen stellen. Als dat maar goed komt, dat soort restaurants zijn vaak niet voor herhaling vatbaar.

Ik had een Pizza "Siena" deze pizza had kaas,tomaat,rosbief,pepers en kappertjes op de pizza. de pizza was niet heel dik belegd maar dit was zeker geen probleem. de pizza's waren heerlijk dun en zeker niet vet. Eigenlijk was dit wel fijn, een keer wat anders. Het was een pizza die je zonder beroerd te worden op kon eten.

Nagerecht
Als nagerecht hadden wij koffie,prima koffie, zowel de espresso,cappucino en de normale koffie. helaas was er geen tiramisu.

Impressie?
Het restaurant ziet er oud en bijna lelijk uit, dit moet zeker nog veranderd worden. Het straalt zeer goedkoop uit, terwijl de pizza's toch goed te eten zijn.

Kosten?
De pizza's kosten ongeveer 10 euro, heel veel zijn goedkoper sommige zijn duurder.

Cijfer?
Het eten was prima, de ambiance zeer matig een 7

(edit: spelling veranderd met dank aan Golfer)

[ Bericht 2% gewijzigd door mytec op 01-05-2011 22:01:43 ]
  zondag 1 mei 2011 @ 21:45:01 #42
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_96224201
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 21:42 schreef mytec het volgende:
Waar?
Hans en Johnny Pizzabakkerij Groningen.(www.pizzabakkerij.nl)
Gelkingestraat 25 Groningen
Wanneer?
1-05-11 met mijn zus en mijn ouders.
Wat at je?
Als voorgerechtje hadden wij met z,n vieren broodjes met tampenade en aioli. de tampenade was lekker zelfgemaakt,alleen wat te grof om op de broodjes te smeren.
Hadden ze hem gemaakt van tampeloeres? :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_96224764
haha thanks tapenade was het idd
pi_96238600
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 21:42 schreef mytec het volgende:
Waar?
Hans en Johnny Pizzabakkerij Groningen.(www.pizzabakkerij.nl)
Gelkingestraat 25 Groningen
Wanneer?
1-05-11 met mijn zus en mijn ouders.
Wat at je?
Impressie?
Het restaurant ziet er oud en bijna lelijk uit, dit moet zeker nog veranderd worden. Het straalt zeer goedkoop uit, terwijl de pizza's toch goed te eten zijn.
Dit was altijd de ¤6,- pizzeria. Alle pizza's ¤6,-. Niets veranderd aan het interieur dus?
Oh, and that's a bad miss!
pi_96240749
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 09:44 schreef Brentmeister het volgende:

Dit was altijd de ¤6,- pizzeria. Alle pizza's ¤6,-. Niets veranderd aan het interieur dus?
Ik vroeg het me al af of het die was! Was wel een ok restaurantje, maar meer ook niet.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_96241465
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 11:05 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik vroeg het me al af of het die was! Was wel een ok restaurantje, maar meer ook niet.
Dat is em ja :) Vond het altijd ook wel aardig hoor en de pizza's waren prima.
Oh, and that's a bad miss!
pi_96268469
ja costa del rei ofzo was het eerst maar nu (studenten?) een nieuwe eigenaar. Professionaliteit is nog ver te zoeken maar de pizza's waren een aangename verassing.
pi_96268560
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 21:06 schreef mytec het volgende:
ja costa del rei ofzo was het eerst maar nu (studenten?) een nieuwe eigenaar. Professionaliteit is nog ver te zoeken maar de pizza's waren een aangename verassing.
Oh, maar het eten is ook helemaal niet slecht hoor. Verrassend goed zelfs voor die prijs. Ideaal restaurantje om even met medestudenten af te spreken voor je aan een opdracht of zo ging werken :)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_96268878
in ieder geval 100x beter dan die ranzige bienvenue,antalya,hasret etc. echt dat zijn me toch deeg met vet lappen.
pi_96340383
quote:
3s.gif Op zondag 1 mei 2011 17:43 schreef k_man het volgende:
ë
Ik kreeg ingredi (hokje) nten. Nu weer ingrediënten. 8)7
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')