abonnement Unibet Coolblue
pi_94036801
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 10:01 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ik neem verantwoording. Maar niet voor andermans haatzaaien.
Ik bedoel jou niet. Ik bedoel Wilders.
*verwijderd door Admin*
  zondag 13 maart 2011 @ 10:09:18 #27
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_94036843
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 10:06 schreef JanJanJan het volgende:

[..]

Ik bedoel jou niet. Ik bedoel Wilders.
Oh, sorry. Het is nog vroeg c_/ c_/ c_/
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94036893
Zo is dat c_/
*verwijderd door Admin*
pi_94037672
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 00:07 schreef Holograph het volgende:

[..]

Een fundamentalist is niet in staat om producten te ontwikkelen die over de hele wereld door bijna iedereen gebruikt worden.
Daarom zijn er ook zoveel succesvolle Joden, quakers en protestanten geweest. Je moet eens gaan onderbouwen vriend. Genoeg succesvolle mensen in Islamitische landen, je kent ze alleen niet omdat het geen westerlingen zijn.

Ik snap best dat je vindt dat het Westen in alle opzichte superieur is enzo, maar dat heeft niets met fatalisme of 'niet Islamitisch zijn' te maken. Daarnaast snap ik niet waarom de decennia Westerse dominantie een argument tegen de Islam zijn. Geef even concreet aan wat het grote gevaar is van vijf procent moslims voor de motivatie (zoiets is het toch? geen motivatie of inzet ofzo?) van de Nederlandse bevolking.
"When Jesus promised us the resurrection of the dead....I thought he had something a little different in mind."
pi_94038233
Mooi om te zien hoe Holograph het in zn broek doet voor de islam :')
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zondag 13 maart 2011 @ 11:21:13 #31
314999 Zeeland
Afgezant van Blekerbaai
pi_94038348
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 11:16 schreef KoosVogels het volgende:
Mooi om te zien hoe Holograph het in zn broek doet voor de islam :')
Ik zou jou wel een willen horen als je in een multiculti wijk woonde. ;)
Nou, misbruik is niet zo netjes. In mijn ogen niet. Nee, dat hoort niet zo.
pi_94038448
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 11:21 schreef Zeeland het volgende:

[..]

Ik zou jou wel een willen horen als je in een multiculti wijk woonde. ;)
Jaja, dat argument ken ik. 'Ja, maar jij hebt nog nooit een moslim gezien', wordt dan geroepen. 'Uuhm, ik zie elke dag moslims voorbij lopen. Ik kom ze tegen voor mn werk, bij mijn huis, als ik door de stad loop, enz. Ik heb gewoon geen last van ze. En neen, een hoofddoekje doet geen pijn aan mn ogen'.

Maar als je zoiets zegt, dan weet je plots niet waar je het over hebt. Want als je geen last hebt van moslims, dan ben je gewoon geen ervaringsdeskundige.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_94038577
Speciaal voor Holo en al die andere 'mensen met beperkte mogelijkheden die ondanks hun situatie alles eruit proberen te halen' die PVV stemmen:

quote:
PVV bereikt niks in gemeente Den Haag

"We gaan de gevestigde politiek hé-le-maal gek maken", zo bezwoer PVV-lijsttrekker Sietse Fritsma na de overwinning van zijn partij bij de Haagse gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010. Een 'stormram' werd aangekondigd. Maar een jaar later blijkt dat de PVV nog geen deuk in een pakje boter heeft kunnen slaan in de gemeente Den Haag en Fritsma is vertrokken.

Fritsma, ook Tweede Kamerlid, zag geen heil meer in de gemeenteraad. Net als partijleider Geert Wilders, die met voorkeursstemmen werd gekozen. Ook Willie Dille en Karen Gerbrands zijn na een jaar al weg. Ze lijken allemaal overvallen door de dubbelfunctie.

Wat de PVV veel deed was schriftelijke vragen stellen, waarmee ze misschien de ambtenaren een hoop extra werk hebben bezorgd, maar de andere partijen niet. Een van de vragen was bijvoorbeeld 'Waarom draagt wethouder Ingrid van Engelshoven van D66 zelf eigenlijk geen hoofddoek?'

Maar met vragen stellen boek je geen resultaten. Met moties kan dat wel, maar daarvan is er slechts 1 aangenomen. Die motie verzoekt het college ervoor de zorgen 'dat alle Haagse basisschoolleerlingen in de groepen zeven en acht schooltuin-educatie krijgen'. Van de vier maal zo kleine lokale Haagse Stadspartij werden zeven moties aangenomen.

Dat de moties van de PVV vaak niet aangenomen worden, komt niet omdat de andere partijen de PVV boycotten. "Ze beheersen het politieke handwerk niet", zegt fractieleider van D66. "Wil je resultaten behalen, dan moet je het politieke spel kennen. Je moet andere partijen masseren. Je moet ze de kans geven intern te overleggen over jouw moties. Je moet anderen meenemen in jouw gedachtenvorming." Hij herinnert zich een interessante PVV-motie over de wenselijkheid van een wandelpromenade tussen tramhalte Forepark en het ADO-stadion, een voetpad in de clubkleuren groen en geel. "Die motie had mijn fractie gesteund als Richard de Mos er niet pas twee minuten voor de stemmingen mee was gekomen."

Volgens de fractieleider van de Haagse Stadspartij is de PVV vooral met zichzelf bezig. "Hun strategie is gericht op profilering, niet op verandering. Zo werd ik deze week wakker met het nieuws van Omroep West dat de PVV de strijd aanbindt met allochtonen die brood voeren aan opdringerige meeuwen."

De PVV wilde niet reageren op het bericht.
Wordt gvd nou eens wakker man! De PVV zuigt.

[ Bericht 0% gewijzigd door KoosVogels op 13-03-2011 11:51:41 ]
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_94038844
Ja maar Koos, dit staat in de Volkskrant en dat is een links blaadje!! :D :D :D :D :D
*verwijderd door Admin*
pi_94038864
quote:
10s.gif Op zondag 13 maart 2011 11:37 schreef JanJanJan het volgende:
Ja maar Koos, dit staat in de Volkskrant en dat is een links blaadje!! :D :D :D :D :D
Komt van de FP ;(
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_94038897
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 11:38 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Komt van de FP ;(
die het uit de Volkskrant heeft.

FOK! is gewoon een links forum denk ik.zullen die randdebielen van de PVV wel denken
*verwijderd door Admin*
pi_94038900
Koos, moet dit nou :{? Probeer een beetje beschaafd te blijven aub.

quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 11:28 schreef KoosVogels het volgende:
Speciaal voor Holon en al die andere klapmongolen die PVV stemmen:

Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_94038926
Vrijheid van meningsuiting du_ke!!!
*verwijderd door Admin*
  zondag 13 maart 2011 @ 11:42:59 #39
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_94038968
quote:
Zo werkt de totalitaire democratie.

Wanneer je al eens hebt gepleit voor de afschaffing van het gelijkheidsbeginsel, een belasting op hoofddoekjes, de uitzetting van niet-Nederlanders zonder baan en de registratie van alle burgers op etniciteit, dan wordt het steeds moeilijker jezelf te overtreffen.

Van grote verontwaardiging was dan ook geen sprake toen PVV-leider Geert Wilders onlangs voorstelde om rechters niet langer voor het leven te benoemen, maar in plaats daarvan iedere zes jaar te onderwerpen aan de PVV-test: straft een rechter streng genoeg, dan mag hij aanblijven; kiest hij te vaak voor een taakstraf dan gaat hij maar “bij de sociale dienst of het Riagg” werken, aldus Wilders.

Enige commotie was toch wel te verwachten geweest. Wat de PVV-leider voorstelt, is het opheffen van de scheiding tussen rechtspraak en politiek. Niet zozeer de wet en de jurisprudentie vormen dan de grondslag voor Vrouwe Justitia, maar de politieke wind die door Nederland waait.

Schat Maurice de Hond de PVV hoog in, dan zal een rechter wel twee keer nadenken of hij de wet barmhartig interpreteert: hij wil immers zijn baan veiligstellen. Je zou het hypocriet kunnen noemen (was het Wilders niet die zijn eigen rechtszaak hekelde als ‘politiek proces’?), maar beter is het om te spreken van briljante machtspolitiek: geen ‘D66’ers in toga’ meer, maar ‘PVV’ers in toga’. De wrakingskamer zal het druk krijgen.

Nu is het mij hier niet te doen om dit voorstel op zich, maar om de strategie die erachter schuilt. Die is namelijk niet incidenteel, maar structureel: bijna alle voorstellen van de PVV voldoen eraan. Stap één in die strategie is de politisering van een maatschappelijk instituut, dat bekendstaat om zijn ‘onafhankelijkheid’ en ‘neutraliteit’. In de afgelopen zes jaar heeft Wilders op die manier bijna ieder denkbaar onderdeel van het publieke domein politiek verdacht gemaakt.

Rechters zijn D66’ers in toga; wetenschappers zijn milieuactivisten in schaapskleren; journalisten zijn PvdA’ers met een blocnootje; het Koningshuis is een spreekbuis voor de multiculticlan; het onderwijs is de indoctrinatiemachine van cultuurrelativisten; de kunstsector is een hobby van elitaire bobo’s. Met andere woorden, ieder instituut is stiekem ook onderdeel van de ‘linkse kerk’ en haar agenda.

Na deze politisering volgt meestal stap twee: het onschadelijk maken van het instituut. De PVV wil de Eerste Kamer afschaffen; de Tweede Kamer terugbrengen tot honderd leden (zodat de kiesdrempel hoger wordt); het Europees Parlement – dat Europese integratie nastreeft – ontbinden; de Publieke Omroep tot één zender beperken; wetenschappelijk onderzoek naar klimaatverandering stopzetten; de Commissie Gelijke Behandeling opheffen; de rechtspraak onder politiek toezicht plaatsen; de Koning(in) uit de regering zetten; de kunstsector aan de ‘vrije markt’ overdragen; islamitische scholen sluiten en de rest van het onderwijs centraliseren en vernationaliseren. Onlangs nog eiste Wilders zelfs het ontslag van een basisschooldirecteur die zijn leerlingen toestond het offerfeest te vieren – als ware hij de rector magnificus van heel Nederland.

Tel daarbij op dat Wilders de publieke financiering van politieke partijen wil verbieden, terwijl zijn eigen partij door het leven gaat als een ledenloze ‘beweging’ met geheime boekhouding, en je kan niet anders concluderen dan dat de PVV uit is op een samenleving die in de politicologie bekendstaat als een ‘totalitaire democratie’ – een term die in de jaren vijftig gemunt werd door de Israëlische historicus Jacob Talmon.

Let wel: de term ‘totalitair’ heeft connotaties die hier niet van toepassing zijn. Bedoeld wordt niet ‘fascisme’ of ‘dictatuur’: die vergelijkingen gaan mank. Wilders roept niet op tot geweld (en tuigdorpen zijn geen concentratiekampen).

Nee, kenmerkend voor een totalitaire democratie is dat het “de reikwijdte van de politiek uitbreidt tot alle aspecten van het menselijke bestaan”, aldus Talmon. “Het beschouwt alle menselijke gedachten en handelingen als ‘sociaal betekenisvol’ – en daarom als onderdeel van het politieke domein.”

Dat is, ironisch genoeg, niet alleen een treffende samenvatting van revolutionaire, communistische en radicaal-linkse stellingnames uit het verleden (‘Het persoonlijke is politiek’), maar ook van Wilders’ gedachtegoed. Ook hij ziet in iedere uitspraak of handeling politieke significantie: iedere kritische vraag die een journalist stelt, is een teken van (linkse) vooringenomenheid; ieder wetenschappelijk onderzoek of iedere doorberekening van een planbureau die indruisen tegen het PVV-programma is een kwestie van (links) activisme; iedere rechterlijke uitspraak die de PVV niet zint is een uiting van verborgen (linkse) agenda’s; ieder woord dat de koningin ongeautoriseerd uitspreekt een onderdeel van multiculturele (linkse) propaganda; iedere dokter of docent die hoofddoekjes of een offerfeest geen probleem vindt een agent van voortschrijdende (door links gefaciliteerde) islamisering.

Deze ‘politisering van alles’ is om twee redenen zeer succesvol. Ten eerste, omdat ze principieel onweerlegbaar is. Waarden als ‘objectiviteit’, ‘neutraliteit’ en ‘onafhankelijkheid’ bestaan immers alleen als theoretisch ideaal. Iedere grote Verlichtingsdenker die een objectieve wetenschap, een neutrale journalistiek of een onafhankelijke rechtspraak voorstond, kreeg dan ook steevast dezelfde veeg uit de pan van zijn latere postmoderne critici: leuk in theorie, onbestaanbaar in praktijk. Want al die wetenschappers, journalisten en rechters zijn mensen – en mensen brengen noodzakelijkerwijs een cultuur, een politiek wereldbeeld en persoonlijke belangen met zich mee.

Tegen politisering valt, kortom, niks in te brengen. Het maakt niet uit hoeveel onderzoek je aandraagt om te ‘bewijzen’ dat de publieke omroep, de rechtbank of de wetenschap helemaal niet zo ‘links’ is als wordt beweerd: de bewering dat het betreffende onderzoek zelf ook een product is van die ‘kerk’ (‘de UvA is een PvdA-bolwerk’; ‘de Volkskrant is een links parochieblaadje’) is voldoende om haar te diskwalificeren. Oftewel: er zijn geen feiten, er is slechts politiek.

Daaruit volgt de tweede reden waarom Wilders’ strategie zo genadeloos effectief is: het raakt de huidige linkse, progressieve (constitutionele) partijen in hun meest fundamentele filosofische aanname, namelijk dat de wereld zich ‘rationeel’ laat begrijpen aan de hand van ‘feiten’. Dat wil niet zeggen dat alleen links zich ‘bij de feiten houdt’, terwijl rechts de ‘waarheid verdraait’: nee, links gaat ervan uit dat feiten voor zich spreken en dus niet ingebed hoeven te worden in een retorische omgeving die ze de gewenste lading geeft.
Kijk maar naar het meest recente campagnefilmpje van de PvdA: die toont een opsomming van bedragen (‘Kinderopvang 84 euro duurder’; ‘Hogere huren 180 euro’; ‘Bonussen voor bankiers: 447 miljoen’) en eindigt dan met de conclusie ‘Het moet eerlijker’. De aanname hierachter is dat ieder rationeel wezen dezelfde definitie van rechtvaardigheid koestert en de cijfers dus ‘uitwijzen’ dat dit kabinet asociaal is. Dat is niet zo: werkelijkheid en moraal worden niet alleen ingegeven door ‘feiten’, maar evenzeer door taal en emoties; je kunt kinderopvang ook als elitaire hobby zien, of bonussen als een meritocratisch ideaal. Wilders zegt dan ook nooit hoeveel immigranten er naar Nederland komen, hij zegt alleen dat ‘de kraan wagenwijd openstaat’. Dat is de kunst van de retoriek: de werkelijkheid een kleur geven die in jouw voordeel is.

De PVV-leider lijkt daarin veel geleerd te hebben van Karl Rove, de campagnestrateeg van George W. Bush, die stelde dat je politieke vijanden nooit moet aanvallen op hun zwakste, maar op hun sterkste kant. Door alles te politiseren doet Wilders precies dat: hij ondermijnt het geloof in ‘objectiviteit’ en ‘neutraliteit’ waar de gevestigde orde praktisch haar hele gedachtegoed op gebaseerd heeft. Argumenten die beginnen met “cijfers van het Planbureau wijzen uit dat”, “het gerechtshof is van oordeel dat”, “wetenschappelijk onderzoek toont aan dat”, “volgens de Grondwet is het zo dat” – en zo beginnen argumenten van zijn opponenten altijd – kunnen daardoor naar de prullenbak worden verwezen.

Strategisch is het briljant, maar het heeft ook een kwalijke kant: de PVV-leider stelt ieder meningsverschil met zijn partij gelijk aan politiek activisme. Zo wordt alles een ‘machtsgreep’ – een poging zijn partij ‘monddood’ te maken. Het resultaat is een soort levensechte Truman Show met de PVV in de hoofdrol: omringd door media, wetenschappers en rechtbanken die allemaal heimelijk acteren in een links toneelstuk. Daarmee wint de PVV-leider het vertrouwen van Henk en Ingrid, die in dat toneelstuk zijn gaan geloven.

En wie er wat van zegt, moet wel geïnstrueerd zijn door de Grote Linkse Regisseur. Wist u, bijvoorbeeld, dat Rob Wijnberg van klassieke muziek houdt, naast een moslim woont en filosofie heeft gestudeerd aan de UvA? Nou, leest u nu nog maar eens zijn artikel door. Einde discussie.

Zo werkt de totalitaire democratie.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94038976
quote:
10s.gif Op zondag 13 maart 2011 11:40 schreef JanJanJan het volgende:
Vrijheid van meningsuiting du_ke!!!
Niet van je mede-users uitschelden.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_94039163
quote:
4s.gif Op zondag 13 maart 2011 11:39 schreef du_ke het volgende:
Koos, moet dit nou :{? Probeer een beetje beschaafd te blijven aub.

[..]

Goed dat je het zegt, het was Holo ipv van Holon.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_94039199
Du_ke, zie edit: politiek correct, naar ik dacht.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_94039211
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 11:39 schreef JanJanJan het volgende:

[..]

die het uit de Volkskrant heeft.

FOK! is gewoon een links forum denk ik.zullen die randdebielen van de PVV wel denken

Dan mag FOK! wel effe de bron vermelden, stelletje dieven.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_94039833
quote:
14s.gif Op zondag 13 maart 2011 11:52 schreef KoosVogels het volgende:
Du_ke, zie edit: politiek correct, naar ik dacht.
Netjes hoor ^O^
*verwijderd door Admin*
pi_94039843
quote:
7s.gif Op zondag 13 maart 2011 11:52 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Dan mag FOK! wel effe de bron vermelden, stelletje dieven.
staat er gewoon bij hoor
*verwijderd door Admin*
pi_94039909
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 12:13 schreef JanJanJan het volgende:

[..]

staat er gewoon bij hoor
Zondag ;(
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zondag 13 maart 2011 @ 12:32:20 #47
237554 Holograph
Compay Segundo
pi_94040478
Het is wel grappig om te zien dat juist anti-PVV'ers zich een stuk onbeschofter gedragen dan de PVV'ers zelf op dit forum. Het Marcel van Dam-gehalte onder de anti-PVV is zorgwekkend hoog..
  zondag 13 maart 2011 @ 12:32:47 #48
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_94040499
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 12:32 schreef Holograph het volgende:
Het is wel grappig om te zien dat juist anti-PVV'ers zich een stuk onbeschofter gedragen dan de PVV'ers zelf op dit forum. Het Marcel van Dam-gehalte onder de anti-PVV is zorgwekkend hoog..
Dat hebben we van Wilders geleerd.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_94040632
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 11:42 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Waarom staat dit stukje nu ook weer hier? Dit is toch uit-en-te-na besproken is verschillende topics?
pi_94040652
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 12:32 schreef Holograph het volgende:
Het is wel grappig om te zien dat juist anti-PVV'ers zich een stuk onbeschofter gedragen dan de PVV'ers zelf op dit forum. Het Marcel van Dam-gehalte onder de anti-PVV is zorgwekkend hoog..
Haha, je hebt die oogkleppen weer opgezet? :')
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')