Mietje.quote:Op dinsdag 7 juni 2011 23:19 schreef Snakey het volgende:
Ook een leuke is een lekkere afghaanse stoofpot maken, en dan ipv twee theelepels twee eetlepels (hete) curry lezen in je recept... Dat werd dus pizza die avond.
Ik bied 5 euro voor de maatkan van je blender!quote:Op maandag 28 maart 2011 04:40 schreef Seven. het volgende:
Ik dacht witlofsoep te maken. Het eindresultaat:
[ afbeelding ]
Uit biefstuk komt lijkvocht, geen bloed.quote:Op zondag 24 april 2011 12:02 schreef RobinOok het volgende:
Een lekkere, sappige biefstuk is wel okay, maar een drupje mensenbloed niet? Wat een flauwekul. 't Is niet dat ze erin hebben zitten poepen of zo hoor, 't is maar bloed.
Ik vind zoute haring lekker en chocola ook, maar dat ga ik ook niet combineren.quote:Op woensdag 13 april 2011 19:25 schreef MalaCocinera het volgende:
Ik vind bulgur onwijs lekker en ik vind pindakaas lekker. Afgelopen zaterdag besloot ik bulgur te stomen met wat pindakaas, gatverdam wat was dat goor zeg
Ik heb hetzelfde gehad, ik at bij mijn ouders, mijn moeder zou later thuis zijn en ze had mij gevraagd of ik vast de oven aan wou zetten en toen had ik ook alleen het lichtje aangezetquote:Op dinsdag 7 juni 2011 23:19 schreef Snakey het volgende:
Of je schoonmoeder vragen de kip alvast in de oven te doen omdat je wat later thuis bent. Thuiskomen en niks ruiken, en er achter komen dat ze alleen het lichtje in de oven aan heeft gedaan.
Haha hoe krijg je het voor elkaarquote:Op woensdag 8 juni 2011 10:15 schreef Wootism het volgende:
Keer zo'n bakje gekocht, want kipsaté is baas
[ afbeelding ]
Blijkbaar moest je dat spul bereiden door het bakje in z'n geheel te laten dobberen in een pan met kokend water. Dus ik: pan, kokend water, op het vuur, bakje erin.
Na een 40 minuten schrok ik wakker van het brandalarm. Keuken zag zwart van de rook en de stank was niet te harden... De pan kon ik ook weggooien.
Foto's volgen nog
Gewoon, laten droogkoken.quote:Op woensdag 8 juni 2011 11:41 schreef MultiBanaan het volgende:
[..]
Haha hoe krijg je het voor elkaarBenieuwd naar die foto's
"Au bain-marie" noemen ze dat.quote:Op woensdag 8 juni 2011 10:15 schreef Wootism het volgende:
Keer zo'n bakje gekocht, want kipsaté is baas
[ afbeelding ]
Blijkbaar moest je dat spul bereiden door het bakje in z'n geheel te laten dobberen in een pan met kokend water. Dus ik: pan, kokend water, op het vuur, bakje erin.
Na een 40 minuten schrok ik wakker van het brandalarm. Keuken zag zwart van de rook en de stank was niet te harden... De pan kon ik ook weggooien.
Foto's volgen nog
pan + kokend water is genoeg. dat vuur kan je wel achter wegen laten.quote:Op woensdag 8 juni 2011 10:15 schreef Wootism het volgende:
Keer zo'n bakje gekocht, want kipsaté is baas
[ afbeelding ]
Blijkbaar moest je dat spul bereiden door het bakje in z'n geheel te laten dobberen in een pan met kokend water. Dus ik: pan, kokend water, op het vuur, bakje erin.
Na een 40 minuten schrok ik wakker van het brandalarm. Keuken zag zwart van de rook en de stank was niet te harden... De pan kon ik ook weggooien.
Foto's volgen nog
Ik had nog een plaatje beloofd. Bij dezenquote:Op woensdag 8 juni 2011 10:15 schreef Wootism het volgende:
Keer zo'n bakje gekocht, want kipsaté is baas
[ afbeelding ]
Blijkbaar moest je dat spul bereiden door het bakje in z'n geheel te laten dobberen in een pan met kokend water. Dus ik: pan, kokend water, op het vuur, bakje erin.
Na een 40 minuten schrok ik wakker van het brandalarm. Keuken zag zwart van de rook en de stank was niet te harden... De pan kon ik ook weggooien.
Foto's volgen nog
quote:Op woensdag 8 juni 2011 19:40 schreef Wootism het volgende:
[..]
Ik had nog een plaatje beloofd. Bij dezen
De bodem van het bakje zat muurvast aan de bodem van de pan gesmolten.
[ afbeelding ]
Hiroshima. Tsjernobyl. Waarom denk ik hier aan? Oh ja en Fukushima.quote:Op woensdag 8 juni 2011 19:40 schreef Wootism het volgende:
[..]
Ik had nog een plaatje beloofd. Bij dezen
De bodem van het bakje zat muurvast aan de bodem van de pan gesmolten.
[ afbeelding ]
Meltdown?quote:Op woensdag 8 juni 2011 19:54 schreef Krantenman het volgende:
[..]
Hiroshima. Tsjernobyl. Waarom denk ik hier aan? Oh ja en Fukushima.
Maar die pan heb je toch niet echt weggegooid he?quote:Op woensdag 8 juni 2011 19:40 schreef Wootism het volgende:
[..]
Ik had nog een plaatje beloofd. Bij dezen
De bodem van het bakje zat muurvast aan de bodem van de pan gesmolten.
[ afbeelding ]
Had ik ook gedaan hoor. Plastic zit dan muur, maar dan ook echt muurvast aan de pan.quote:Op woensdag 8 juni 2011 20:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maar die pan heb je toch niet echt weggegooid he?
Ik zou eerlijk gezegd ook niet zo weten hoe ik gesmolten plastic uit een pan haal. Opnieuw smelten en uitgieten?quote:Op woensdag 8 juni 2011 20:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maar die pan heb je toch niet echt weggegooid he?
Die pan had je toch gemakkelijk goed schoon kunnen maken. Paar keer met goed heet sop uitboenen en er is niks meer aan de hand.quote:Op donderdag 9 juni 2011 00:53 schreef technofreak86 het volgende:
Heb ooit een gietijzeren stoofpan weggegooid omdat ik hem na een aantal dagen/weken met teveel maden ontdekte. Achteraf wel een blunder, en dus ontopic. maar kan het me met een elcheapo kookpannetje dus ook wel voorstellen na een hardnekkige plasticbrand.
Geloof me, als je ooit iets écht hebt laten aanbranden, dat krijg je nooit meer schoon.(Ik heb helaas geen foto's maar mij is het dus ooit ook gebeurd.quote:
quote:Op woensdag 8 juni 2011 20:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maar die pan heb je toch niet echt weggegooid he?
Best knap om dit te beweren terwijl je niet eens weet hoe het eruit ziet onder de saus. :pquote:Op donderdag 9 juni 2011 00:33 schreef RobinOok het volgende:
Ja, zoiets, uitkoken met olie? Effe googelen. Maar het soort pan op de foto is altijd weer te fixen.
Ik zou die echt niet weggooien.
En zo erg ziet het er nou ook weer niet uit. Alleen een beetje gesmolten, niet eens enorm ingebrand.
Ik twijfel er niet aan of ik had 'm weer schoon gekregen.![]()
Noh een beetje soda, heet water en staalwol doet en hoop hoor. Daar krijg je aangebrand er echt wel mee af.quote:Op donderdag 9 juni 2011 09:32 schreef Krantenman het volgende:
[..]
Geloof me, als je ooit iets écht hebt laten aanbranden, dat krijg je nooit meer schoon.(Ik heb helaas geen foto's maar mij is het dus ooit ook gebeurd.)
Niet als het zomer is en je de pan een paar dagen buiten hebt gezet. Nou ja, ik geef toe, ik heb het ook niet meer uitgeprobeerd uiteindelijk.quote:Op donderdag 9 juni 2011 09:59 schreef Fixers het volgende:
[..]
Noh een beetje soda, heet water en staalwol doet en hoop hoor. Daar krijg je aangebrand er echt wel mee af.
Klopt daarom is het ook een blunder.quote:Op donderdag 9 juni 2011 09:18 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Die pan had je toch gemakkelijk goed schoon kunnen maken. Paar keer met goed heet sop uitboenen en er is niks meer aan de hand.
Ja, klopt. Ik ben ook best knap ja.quote:Op donderdag 9 juni 2011 09:41 schreef Wootism het volgende:
Best knap om dit te beweren terwijl je niet eens weet hoe het eruit ziet onder de saus. :p
Het kan zelfs je hele huis verpesten.quote:Op donderdag 9 juni 2011 09:32 schreef Krantenman het volgende:
[..]
Geloof me, als je ooit iets écht hebt laten aanbranden, dat krijg je nooit meer schoon.(Ik heb helaas geen foto's maar mij is het dus ooit ook gebeurd.)
Onderhuur zelfs. Dus echt wel rot. Gelukkig was de man niet boos maar opgelucht dat we nog leefden. Was wel een geschikt iemand.quote:
quote:Op woensdag 15 juni 2011 22:05 schreef Droopie het volgende:
Heerlijk dit topic, ben 31 kan amper koken, maar hier vind ik de trots om het goed te gaan leren
Mooi dat ik je van dienst kon zijnquote:Op woensdag 15 juni 2011 22:05 schreef Droopie het volgende:
Heerlijk dit topic, ben 31 kan amper koken, maar hier vind ik de trots om het goed te gaan leren
Ketjap niet meewokken?quote:Op dinsdag 13 september 2011 03:32 schreef Under_Score het volgende:
kruiden toevoegen, nog meer kruiden toevoegen, nog meer toevoegen omdat alles apart zo lekker is, en dan niet lezen dat in elke kruidenmix ook al zout zit waardoor de maaltijd veeeeel te zout is om te eten![]()
tijdens het wokken ketjap meebakken, dat is ook niet lekker.
met je dronken kop nog wat willen eten, en de oven aanzetten en vervolgens iets er in doen. en dan in slaap vallen op de bank.
![]()
Joh.quote:Op dinsdag 13 september 2011 15:44 schreef Under_Score het volgende:
voor een paar seconden niet nee, maar meteen vanaf het begin bij de kip gooien wel.
al doende leert menquote:
quote:Op vrijdag 23 september 2011 06:30 schreef FRDeventer het volgende:
Gister een blunder.Half wakker een eitje willen bakken, pan op het vuur en ipv vloeibare boter, mayonaise in de pan doen..
Gelukkig was de pan nog niet warm en was hij ook zo weer schoon maar echt slim was het niet ofzo
Ik blijf me verbazen over mensen die pannen op het vuur zetten en daarna het huis verlaten.quote:Op vrijdag 23 september 2011 08:25 schreef Sorella het volgende:
Eieren opzetten, weggaan en 2 uur later thuis komen, we zijn bij de buren gaan zitten en de visite ging meteen weg.
Neee, wat zonde!quote:Op vrijdag 23 september 2011 08:25 schreef Sorella het volgende:
Mijn schoonzus en haar man kwamen een keer op visite en hij vroeg om een whiskey, mijn man wou een biertje maar ik had al fris ingeschonken voor hem dus hij kreeg dat eerst, zegt mijn zwager dat de whiskey bedorven is en hij een biertje wou.
Ik de whiskey weggegooid en wat er nog in de fles zat (halfvol) wist ik veel dat whiskey niet kan bederven
Inderdaad. Al is zoiets zo gedaan zonder erg. Zelf niet mee gemaakt overigens, wel iets anders.quote:Op vrijdag 23 september 2011 10:09 schreef Fixers het volgende:
[..]
Ik blijf me verbazen over mensen die pannen op het vuur zetten en daarna het huis verlaten.![]()
![]()
![]()
Was op vakantie in mexico, verteld de gids tijdens een rondleiding in tulum, ah, kijk dit is de wilde plant waar de chilipepers, paprika etc later allemaal uit gefokt zijn. Ik trek een rijstkorrel groot vruchtje er van af en kauw er op, mmmm zeg ik terwijl mijn bek brandt, lekker zoet en knipoog naar gids. Rest van gezelschap probeert ook en brand hun mond.quote:Op dinsdag 19 april 2011 17:10 schreef Resistor het volgende:
Madame Jeanettes zijn niet geschikt om rauw in de mond te doen en goed te kauwen
En ik was ook nog nuchter, geen vrienden die mij aanmoedigden... Ik wilde het gewoon even proeven
(maar na een half uurtje is de pijn wel over, valt wel mee, en in de 'nasi' waren ze heerlijk)
quote:Op vrijdag 23 september 2011 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Was op vakantie in mexico, verteld de gids tijdens een rondleiding in tulum, ah, kijk dit is de wilde plant waar de chilipepers, paprika etc later allemaal uit gefokt zijn. Ik trek een rijstkorrel groot vruchtje er van af en kauw er op, mmmm zeg ik terwijl mijn bek brandt, lekker zoet en knipoog naar gids. Rest van gezelschap probeert ook en brand hun mond.
LOL
Klopt, maar die stond al vanaf 4 uur smiddags op het vuur. Achteraf vond ik het vreemd dat ik het niet geroken had. Heeft toch zowat 15 uur lang op een klein pitje gestaan laagste standje.quote:Op vrijdag 23 september 2011 11:04 schreef Bluurgh het volgende:
pan op het vuur zetten en gaan slapen vind ik ook niet erg slim
Dat is echt stom. Echt heel stom.quote:Op woensdag 16 november 2011 17:50 schreef unknown89 het volgende:
Oh en een eitje stuk tikken gaat veel makkelijk op het aanrecht dan op de rand van de pan..tot nu toe hoefde ik maar één keer rauw ei te ruimen tussen het gasfornuis en het aanrecht..
Nee wat jij doet is geniaalquote:Op woensdag 16 november 2011 18:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is echt stom. Echt heel stom.
Zou geen medelijden hebben als je moet ruimen.
Stommerik.
Wat heb jij vandaag?quote:Op woensdag 16 november 2011 18:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is echt stom. Echt heel stom.
Zou geen medelijden hebben als je moet ruimen.
Stommerik.
En dit is hierna gewoon opgegeten?quote:Op woensdag 16 november 2011 21:03 schreef SadKingBilly het volgende:
Ben 39 en de enige kookblunder die ik me kan herinneren is een wokpan met krieltjes op de wokbrander zetten, ze bakken (acht tot tien minuten constant schudden anders branden ze aan, rotdingen) en als ze klaar zijn naar een andere pit zetten om snel de saus te binden... En de pan dan zo scheef op de pit zetten dat 'ie kantelt en alle krieltjes aan de rol gaan over het aanrecht. Gelukkig had ik dat net ontsmet en opgeruimd dus ze konden er zo weer terug in, maargoed. Blij dat mijn vrouw in de kamer zat en het niet meekreeg
Seinfeld was een leuke serie he.quote:Op woensdag 16 november 2011 21:12 schreef zyx1981 het volgende:
[..]
En dit is hierna gewoon opgegeten?
Beetje in de categorie van de actie van een jonge nicht van me. Ze liet de tandenborstel van haar zus in de wc vallen...en zette die borstel terug in de beker. Pas twee weken later durfde ze dit op te biechten.
Een serie dat 8 jaar geleden op tv was.quote:Op woensdag 16 november 2011 21:16 schreef zyx1981 het volgende:
[..]
? Ik kijk reeds 7 jaar geen tv meer, wat is Seinfield?
quote:Op woensdag 16 november 2011 21:18 schreef mootie het volgende:
Zelf soep trekken, na een paar uur met een warrig hoofd afgieten. En het dan verkeerd om doen.
Daar stond ik, met een vergiet vol soepgroente, mergpijp en soepvlees
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |