abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_97927341
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2011 09:32 schreef Krantenman het volgende:

[..]

Geloof me, als je ooit iets écht hebt laten aanbranden, dat krijg je nooit meer schoon.(Ik heb helaas geen foto's maar mij is het dus ooit ook gebeurd. :P )
Noh een beetje soda, heet water en staalwol doet en hoop hoor. Daar krijg je aangebrand er echt wel mee af.
pi_97927745
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2011 09:59 schreef Fixers het volgende:

[..]

Noh een beetje soda, heet water en staalwol doet en hoop hoor. Daar krijg je aangebrand er echt wel mee af.
Niet als het zomer is en je de pan een paar dagen buiten hebt gezet. Nou ja, ik geef toe, ik heb het ook niet meer uitgeprobeerd uiteindelijk. :P Ik had nog genoeg andere pannen. ;)
pi_97929178
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2011 09:18 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Die pan had je toch gemakkelijk goed schoon kunnen maken. Paar keer met goed heet sop uitboenen en er is niks meer aan de hand.
Klopt daarom is het ook een blunder.
  donderdag 9 juni 2011 @ 12:27:36 #104
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97932291
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2011 09:41 schreef Wootism het volgende:

Best knap om dit te beweren terwijl je niet eens weet hoe het eruit ziet onder de saus. :p
Ja, klopt. Ik ben ook best knap ja. :Y
  donderdag 9 juni 2011 @ 12:31:38 #105
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_97932407
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2011 09:32 schreef Krantenman het volgende:

[..]

Geloof me, als je ooit iets écht hebt laten aanbranden, dat krijg je nooit meer schoon.(Ik heb helaas geen foto's maar mij is het dus ooit ook gebeurd. :P )
Het kan zelfs je hele huis verpesten.

Geen gerecht maar wel een bijna fatale kookblunder:
Ik moest eens lading babyflessen reinigen. Die spaarde ik op om in één keer uit te koken. Hop, de grootste pan gepakt, water en al die flessen erin en op het gas.

Ik liep naar boven en ging wat doen maar had de nacht ervoor weinig geslapen dus ben op de e.o.a. manier in slaap gedommeld. Werd op een gegeven moment wakker van lichte rook in de slaapkamer. Zat nog een moment verdwaasd te kijken wat dat zou kunnen zijn om het volgende moment de babykamer in te stormen, gezichtje afgedekt met een doekje, een weg gezocht door hele dikke rook, echt het trapgat en de hele benedenverdieping was zwart en afschuwelijk chemische lucht. Baby buiten aan de eerste de beste ik die zag in de handen geduwd en weer naar binnen om het gas uit te draaien. Dat had ik beter niet kunnen doen maar toen kwam gelukkig de brandweer.

Er was geen brand maar dat soort rook is een hel. Verhuisde gelukkig na een jaar maar zelfs toen rook je het nog. Is een heel wijze les geweest en gelukkig goed afgelopen.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_97978051
Wow, dat is nog eens een blunder met gevolgen ...

Mijn verhalen zijn niet zo heel boeiend, af en toe een te hete ovenschaal/pan beetpakken. En ik heb geleerd hoe goed vermicelli uitzet (nooit teveel gebruiken dus!)
pi_97978211
Was het een huurhuis? :o
  vrijdag 10 juni 2011 @ 16:37:37 #108
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_97986554
Snelkook-rijst op de surinaamse methode gaar proberen te koken (waarom wordt de rijst maar niet gaar :hammer: )

[ Bericht 27% gewijzigd door Schenkstroop op 10-06-2011 17:39:58 ]
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_97988329
we hebben zo'n fondupan met een soort van dekseltje van kunststof waar de fonduvorkjes in staan.
een soort rand dus.
ik had tijdens het verwarmen van de olie een deksel op de pan gedaan.
het smaakte wel erg raar die fondu, was die rand gesmolten en in deolie gedrupt...
pi_98220005
Wilde ooit een boterham met kaas een beetje roosteren in de broodrooster, maar omdat de kaas dan wel eens wil gaan druipen was ik op het geniale idee gekomen om er bakpapier omheen te doen. Nooit aan gedacht dat dat misschien wel eens in de fik kon vliegen :|W
You're dead to me!
I'm eating all your sandwiches,
Dead people don't need them...
  woensdag 15 juni 2011 @ 21:58:19 #111
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_98224439
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 13:06 schreef Isegrim het volgende:
Was het een huurhuis? :o
Onderhuur zelfs. Dus echt wel rot. Gelukkig was de man niet boos maar opgelucht dat we nog leefden. Was wel een geschikt iemand.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_98224931
Heerlijk dit topic, ben 31 kan amper koken, maar hier vind ik de trots om het goed te gaan leren :D
Hell To The Liars
pi_98225406
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2011 22:05 schreef Droopie het volgende:
Heerlijk dit topic, ben 31 kan amper koken, maar hier vind ik de trots om het goed te gaan leren :D
^O^
pi_98709559
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2011 22:05 schreef Droopie het volgende:
Heerlijk dit topic, ben 31 kan amper koken, maar hier vind ik de trots om het goed te gaan leren :D
Mooi dat ik je van dienst kon zijn :)
  maandag 12 september 2011 @ 23:36:13 #115
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101883892
Kickje. Kwam zelf vanavond met een topic dat hierbij wel dicht kan.

Wat zijn jullie kookmissers?
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  dinsdag 13 september 2011 @ 03:32:00 #116
176114 Under_Score
Sarcastische lul
pi_101888809
kruiden toevoegen, nog meer kruiden toevoegen, nog meer toevoegen omdat alles apart zo lekker is, en dan niet lezen dat in elke kruidenmix ook al zout zit waardoor de maaltijd veeeeel te zout is om te eten :(

tijdens het wokken ketjap meebakken, dat is ook niet lekker.

met je dronken kop nog wat willen eten, en de oven aanzetten en vervolgens iets er in doen. en dan in slaap vallen op de bank.

-O-
  dinsdag 13 september 2011 @ 03:33:54 #117
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_101888816
Het bakje zout aanzien voor een bakje suiker :')
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_101889586
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 03:32 schreef Under_Score het volgende:
kruiden toevoegen, nog meer kruiden toevoegen, nog meer toevoegen omdat alles apart zo lekker is, en dan niet lezen dat in elke kruidenmix ook al zout zit waardoor de maaltijd veeeeel te zout is om te eten :(

tijdens het wokken ketjap meebakken, dat is ook niet lekker.

met je dronken kop nog wat willen eten, en de oven aanzetten en vervolgens iets er in doen. en dan in slaap vallen op de bank.

-O-
Ketjap niet meewokken?
Mwa, voor een paar secondes kan dat geen kwaad hoor.
  dinsdag 13 september 2011 @ 15:44:17 #119
176114 Under_Score
Sarcastische lul
pi_101900966
voor een paar seconden niet nee, maar meteen vanaf het begin bij de kip gooien wel.
  dinsdag 13 september 2011 @ 15:59:55 #120
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_101901494
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 15:44 schreef Under_Score het volgende:
voor een paar seconden niet nee, maar meteen vanaf het begin bij de kip gooien wel.
Joh. :D!
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  dinsdag 13 september 2011 @ 16:05:02 #121
176114 Under_Score
Sarcastische lul
pi_101901703
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 september 2011 15:59 schreef tomaat52 het volgende:

[..]

Joh. :D!
al doende leert men :)
  vrijdag 23 september 2011 @ 06:30:47 #122
354723 FRDeventer
Tututututuuuuu
pi_102288014
Gister een blunder. :+ Half wakker een eitje willen bakken, pan op het vuur en ipv vloeibare boter, mayonaise in de pan doen.. }:| Gelukkig was de pan nog niet warm en was hij ook zo weer schoon maar echt slim was het niet ofzo :P
pi_102288240
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 06:30 schreef FRDeventer het volgende:
Gister een blunder. :+ Half wakker een eitje willen bakken, pan op het vuur en ipv vloeibare boter, mayonaise in de pan doen.. }:| Gelukkig was de pan nog niet warm en was hij ook zo weer schoon maar echt slim was het niet ofzo :P
8)7 :D en _O-
  vrijdag 23 september 2011 @ 07:40:32 #124
354723 FRDeventer
Tututututuuuuu
pi_102288308
quote:
3s.gif Op vrijdag 23 september 2011 07:31 schreef fotostarter het volgende:

[..]

8)7 :D en _O-
Achteraf denk ik er precies hetzelfde over :P
pi_102288710
Oosters stoofpotje gemaakt, moest in de oven op 220 voor een half uur, daarna op 160 voor 2 uur.
Na twee uur erachter komen waar dat vreemde luchtje vandaan kwam, was niet veel meer over van de stoofpot en zout dat het was (was behoorlijk ingekookt).
Eieren opzetten, weggaan en 2 uur later thuis komen, we zijn bij de buren gaan zitten en de visite ging meteen weg.
Mijn schoonzus en haar man kwamen een keer op visite en hij vroeg om een whiskey, mijn man wou een biertje maar ik had al fris ingeschonken voor hem dus hij kreeg dat eerst, zegt mijn zwager dat de whiskey bedorven is en hij een biertje wou.
Ik de whiskey weggegooid en wat er nog in de fles zat (halfvol) wist ik veel dat whiskey niet kan bederven :)
pi_102290825
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 08:25 schreef Sorella het volgende:
Eieren opzetten, weggaan en 2 uur later thuis komen, we zijn bij de buren gaan zitten en de visite ging meteen weg.

Ik blijf me verbazen over mensen die pannen op het vuur zetten en daarna het huis verlaten. :|W |:( 8)7
pi_102291020
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 08:25 schreef Sorella het volgende:
Mijn schoonzus en haar man kwamen een keer op visite en hij vroeg om een whiskey, mijn man wou een biertje maar ik had al fris ingeschonken voor hem dus hij kreeg dat eerst, zegt mijn zwager dat de whiskey bedorven is en hij een biertje wou.
Ik de whiskey weggegooid en wat er nog in de fles zat (halfvol) wist ik veel dat whiskey niet kan bederven :)
Neee, wat zonde!
pi_102291999
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 10:09 schreef Fixers het volgende:

[..]

Ik blijf me verbazen over mensen die pannen op het vuur zetten en daarna het huis verlaten. :|W |:( 8)7
Inderdaad. Al is zoiets zo gedaan zonder erg. Zelf niet mee gemaakt overigens, wel iets anders.
Zaterdagmiddag lekker spaghetti gemaakt. Toen het klaar was, vuur op zn laagst, en het kleinste pitje gezet.
Lekker gegeten, daarna afgewassen e.d.
Toen ik de ochtend erop wakker werd, zag ik de pan pastasaus nog staan O-)
Ik denk, shitttt, vergeten!
Nou ja, kan gebeuren, maar dat eet ik niet meer op.
Ik de hond al helemaal blij gemaakt, dat die dalijk lekker saus krijgt.

Ik zet de pollepel erin, PATS!!!!
De hele zooi aangekoekt, en keihard :?

Pit vergeten uit te zetten Hele nacht staan te bakken op een klein laag pitje ;(
pi_102292219
pan op het vuur zetten en gaan slapen vind ik ook niet erg slim :')
  vrijdag 23 september 2011 @ 11:42:03 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102293290
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2011 17:10 schreef Resistor het volgende:
Madame Jeanettes zijn niet geschikt om rauw in de mond te doen en goed te kauwen :X

En ik was ook nog nuchter, geen vrienden die mij aanmoedigden... Ik wilde het gewoon even proeven :P

(maar na een half uurtje is de pijn wel over, valt wel mee, en in de 'nasi' waren ze heerlijk)
Was op vakantie in mexico, verteld de gids tijdens een rondleiding in tulum, ah, kijk dit is de wilde plant waar de chilipepers, paprika etc later allemaal uit gefokt zijn. Ik trek een rijstkorrel groot vruchtje er van af en kauw er op, mmmm zeg ik terwijl mijn bek brandt, lekker zoet en knipoog naar gids. Rest van gezelschap probeert ook en brand hun mond.
LOL
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102293675
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 september 2011 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Was op vakantie in mexico, verteld de gids tijdens een rondleiding in tulum, ah, kijk dit is de wilde plant waar de chilipepers, paprika etc later allemaal uit gefokt zijn. Ik trek een rijstkorrel groot vruchtje er van af en kauw er op, mmmm zeg ik terwijl mijn bek brandt, lekker zoet en knipoog naar gids. Rest van gezelschap probeert ook en brand hun mond.
LOL
_O_ _O- Wat ben jij een vals kreng! :D
pi_102301428
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 11:04 schreef Bluurgh het volgende:
pan op het vuur zetten en gaan slapen vind ik ook niet erg slim :')
Klopt, maar die stond al vanaf 4 uur smiddags op het vuur. Achteraf vond ik het vreemd dat ik het niet geroken had. Heeft toch zowat 15 uur lang op een klein pitje gestaan laagste standje.
Kan het nu nog niet snappen dat dit niet in de hens gevlogen.
Blijkbaar nog voldoende vocht in de pan gezeten :s)
  maandag 24 oktober 2011 @ 17:51:58 #133
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103505332
Char siu marinade maken en even in laten koken.
Pannetje hete marinade in gootsteen in laagje koud water zetten om snel af te koelen.
Kraan aan laten, want wil iets hoger laagje water.
Gauw even iets anders doen.
Pannetje gaat drijven en kiept om.
Opnieuw beginnen.
Ik haat die kutvarkensbuik nu al.
pi_103505775
Voor vijftig man koken, je curry bijna klaar hebben, je omdraaien om even wat anders te doen en de hele pan die van de gasbrander flikkert, al het eten op de vloer. :'(
  maandag 24 oktober 2011 @ 20:45:46 #135
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103514508
Oh, jij wint!
pi_103515044
Is gelukkig al wel een jaar of dertien terug, dus het trauma is wel gesleten. :')
pi_104443440
Lekkere ovenschotel maken zonder de ovenschaal in te vetten ;(

Oh en een eitje stuk tikken gaat veel makkelijk op het aanrecht dan op de rand van de pan..tot nu toe hoefde ik maar één keer rauw ei te ruimen tussen het gasfornuis en het aanrecht..
  woensdag 16 november 2011 @ 18:04:24 #138
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104443928
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 17:50 schreef unknown89 het volgende:

Oh en een eitje stuk tikken gaat veel makkelijk op het aanrecht dan op de rand van de pan..tot nu toe hoefde ik maar één keer rauw ei te ruimen tussen het gasfornuis en het aanrecht..
Dat is echt stom. Echt heel stom.
Zou geen medelijden hebben als je moet ruimen.
Stommerik.
pi_104445287
Ik tik eieren altijd met een aardappelmesje.
pi_104446978
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 18:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat is echt stom. Echt heel stom.
Zou geen medelijden hebben als je moet ruimen.
Stommerik.
Nee wat jij doet is geniaal :')
  woensdag 16 november 2011 @ 19:20:09 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104447120
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 18:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat is echt stom. Echt heel stom.
Zou geen medelijden hebben als je moet ruimen.
Stommerik.
Wat heb jij vandaag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104447234
Daar gaan we weer. :')
pi_104452075
Ben 39 en de enige kookblunder die ik me kan herinneren is een wokpan met krieltjes op de wokbrander zetten, ze bakken (acht tot tien minuten constant schudden anders branden ze aan, rotdingen) en als ze klaar zijn naar een andere pit zetten om snel de saus te binden... En de pan dan zo scheef op de pit zetten dat 'ie kantelt en alle krieltjes aan de rol gaan over het aanrecht. Gelukkig had ik dat net ontsmet en opgeruimd dus ze konden er zo weer terug in, maargoed. Blij dat mijn vrouw in de kamer zat en het niet meekreeg :D
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  woensdag 16 november 2011 @ 21:05:59 #144
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_104452197
Ontsmet nogwel... :')
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  woensdag 16 november 2011 @ 21:12:15 #145
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_104452497
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 21:03 schreef SadKingBilly het volgende:
Ben 39 en de enige kookblunder die ik me kan herinneren is een wokpan met krieltjes op de wokbrander zetten, ze bakken (acht tot tien minuten constant schudden anders branden ze aan, rotdingen) en als ze klaar zijn naar een andere pit zetten om snel de saus te binden... En de pan dan zo scheef op de pit zetten dat 'ie kantelt en alle krieltjes aan de rol gaan over het aanrecht. Gelukkig had ik dat net ontsmet en opgeruimd dus ze konden er zo weer terug in, maargoed. Blij dat mijn vrouw in de kamer zat en het niet meekreeg :D
En dit is hierna gewoon opgegeten?

Beetje in de categorie van de actie van een jonge nicht van me. Ze liet de tandenborstel van haar zus in de wc vallen...en zette die borstel terug in de beker. Pas twee weken later durfde ze dit op te biechten. :X
  woensdag 16 november 2011 @ 21:13:35 #146
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_104452567
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 21:12 schreef zyx1981 het volgende:

[..]

En dit is hierna gewoon opgegeten?

Beetje in de categorie van de actie van een jonge nicht van me. Ze liet de tandenborstel van haar zus in de wc vallen...en zette die borstel terug in de beker. Pas twee weken later durfde ze dit op te biechten. :X
Seinfeld was een leuke serie he.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  woensdag 16 november 2011 @ 21:16:24 #147
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_104452699
quote:
9s.gif Op woensdag 16 november 2011 21:13 schreef Staal het volgende:

[..]

Seinfeld was een leuke serie he.
? Ik kijk reeds 7 jaar geen tv meer, wat is Seinfield?
pi_104452747
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 21:16 schreef zyx1981 het volgende:

[..]

? Ik kijk reeds 7 jaar geen tv meer, wat is Seinfield?
Een serie dat 8 jaar geleden op tv was.
pi_104452794
Zelf soep trekken, na een paar uur met een warrig hoofd afgieten. En het dan verkeerd om doen.
Daar stond ik, met een vergiet vol soepgroente, mergpijp en soepvlees :')
pi_104453073
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 21:18 schreef mootie het volgende:
Zelf soep trekken, na een paar uur met een warrig hoofd afgieten. En het dan verkeerd om doen.
Daar stond ik, met een vergiet vol soepgroente, mergpijp en soepvlees :')
_O-
  woensdag 16 november 2011 @ 21:23:59 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104453087
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 21:18 schreef mootie het volgende:
Zelf soep trekken, na een paar uur met een warrig hoofd afgieten. En het dan verkeerd om doen.
Daar stond ik, met een vergiet vol soepgroente, mergpijp en soepvlees :')
En de rest door de afvoer? Och heit, arme ziel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104453207
quote:
1s.gif Op woensdag 16 november 2011 21:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En de rest door de afvoer? Och heit, arme ziel
Geen drupje bouillon over.

Ik denk dat het echt gewoontegedrag was. Vergiet in de bak en afgieten maar!
pi_104454150
Een blunder van mijn moeder.

Ze was boontjes aan het koken en toen ging ze even naar de winkel. Ze dacht dat ze het vuur uit had gedaan, echter ze had het vuur op de hoogste stand gezet!!
Even later word ik wakker van gepiep (het was 's ochtends hoor ;) ). Ik denk, kut wekker. Nee is het niet, kut telefoon! Nee, ook niet. Loop ik de gang op, helemaal gevuld met zwarte rook en een kei hard piepende rookmelder. De boontjes waren ondertussen helemaal verkoold, net houtskool.
Oeps :')
  woensdag 16 november 2011 @ 21:50:16 #154
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_104454556
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 21:42 schreef DuranK het volgende:
Een blunder van mijn moeder.

Ze was boontjes aan het koken en toen ging ze even naar de winkel. Ze dacht dat ze het vuur uit had gedaan, echter ze had het vuur op de hoogste stand gezet!!
Even later word ik wakker van gepiep (het was 's ochtends hoor ;) ). Ik denk, kut wekker. Nee is het niet, kut telefoon! Nee, ook niet. Loop ik de gang op, helemaal gevuld met zwarte rook en een kei hard piepende rookmelder. De boontjes waren ondertussen helemaal verkoold, net houtskool.
Oeps :')
Gelukkig hebben jullie een rookmelder :Y
  woensdag 16 november 2011 @ 22:11:52 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104455637
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 november 2011 @ 22:19:52 #156
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_104456057
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 21:50 schreef Zonnetje1981 het volgende:

[..]

Gelukkig hebben jullie een rookmelder :Y
Hier hang 1 rookmelder... op zolder.. zonder batterij. :X
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_104456883
Ik had zo'n gratis zakje Braadstoom Geheimen of hoe heet het van Knorr, dus ik dacht die gaan we eens proberen. Oven voorverwarmd, kip, groenten en kruiden in de ovenzak en hup de oven in.

Kwartiertje later ging de rookmelder af. Had ik de over op grill gezet in plaats van hete lucht :X De zak was over de hele boel heen gemolten :'(
pi_104457514
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 22:36 schreef Melleyn het volgende:
Ik had zo'n gratis zakje Braadstoom Geheimen of hoe heet het van Knorr, dus ik dacht die gaan we eens proberen. Oven voorverwarmd, kip, groenten en kruiden in de ovenzak en hup de oven in.

Kwartiertje later ging de rookmelder af. Had ik de over op grill gezet in plaats van hete lucht :X De zak was over de hele boel heen gemolten :'(
Zonde, is best lekker !
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_104457737
Wij gebruiken trouwens de oven vaak als bergruimte voor verse broodproducten.
De rest kunnen jullie wel raden :D
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_104459142
quote:
2s.gif Op woensdag 16 november 2011 22:49 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Zonde, is best lekker !
Ik heb het later nog een keer gemaakt (met de nodige grappen vooraf van mijn wederhelft :')) en vond het inderdaad ook wel smakelijk! Zonder gesmolten braadzak dan..
pi_104460837
Grote frietpan vullen met nieuw vet.. Vergeten het kraantje dicht te draaien.
Na 6 liter in de pan gegooid te hebben, kwam ik er pas achter ;(
pi_104461562
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 23:59 schreef 19hunter91 het volgende:

Na 6 liter in de pan gegooid te hebben, kwam ik er pas achter ;(
Toen lag de vloer nog niet vol ofzo :')
pi_104466708
quote:
2s.gif Op woensdag 16 november 2011 22:54 schreef junkiexp het volgende:
Wij gebruiken trouwens de oven vaak als bergruimte voor verse broodproducten.
De rest kunnen jullie wel raden :D
hier voor de placemets, die druipen heel mooi over t rekje :')
pi_104467129
quote:
2s.gif Op woensdag 16 november 2011 22:54 schreef junkiexp het volgende:
Wij gebruiken trouwens de oven vaak als bergruimte voor verse broodproducten.
De rest kunnen jullie wel raden :D
Mijn moeder vond de oven wel een mooie opbergplek voor de handleiding :')
Dat ging niet goed tijdens het voorverwarmen.
pi_104467304
quote:
6s.gif Op donderdag 17 november 2011 00:16 schreef DrNick het volgende:

[..]

Toen lag de vloer nog niet vol ofzo :')
het kraantje zat aan de achterkant. |:(
pi_104467630
M'n huisgenote had niet door dat er nog een theelepel in de blender zat, tijdens het maken van pina colada...

[ Bericht 17% gewijzigd door rhubarb op 17-11-2011 10:50:10 ]
pi_104468236
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 10:39 schreef rhubarb het volgende:
M'n huisgenote had niet door dat er nog een theelepel in de blender zat, tijdens het maken van pina colada...
"Will it blend?" (zie YouTube) :D
  vrijdag 18 november 2011 @ 18:04:49 #168
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104520560


Na vandaag maak ik alleen nog maar boemboes met veiligheidsbril op.
Oh man, wat deed die klodder die mijn oog in sprietste pijn. :-(

(meestal gebruik ik de blender, maar daarvoor was het een te kleine hoeveelheid)
pi_104521706
quote:
Geweldig topic :D
Twiddel
  vrijdag 18 november 2011 @ 18:41:41 #170
64781 bonke
pipo koeie
pi_104521860
ik ginig es lekker suddervlees bakke , dus boter in de pan, zout en vleeskruiden derover en huppekeej in et pannetje
wat nou stinke
bleken et geen vleeskruiden te zijn maar speculaaskruiden die in hetzelfde kleur potje zaten :)
pies on joe toe
pi_104522083
Dat is geen blunder, wij doen heel vaak speculaaskruiden in runderstoofpotjes!
pi_104522728
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 18:46 schreef Isegrim het volgende:
Dat is geen blunder, wij doen heel vaak speculaaskruiden in runderstoofpotjes!
Ik ontbijtkoek, wordt het ook lekker dikke jus van :P
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  vrijdag 18 november 2011 @ 19:23:45 #173
64781 bonke
pipo koeie
pi_104523594
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 18:46 schreef Isegrim het volgende:
Dat is geen blunder, wij doen heel vaak speculaaskruiden in runderstoofpotjes!
voor mij was et gewoon smerig om te ruiken :) heb ook meteen die bus weggegooid want waarschijnlijk heb ik die verkeerd uit de winkel gehaald :)
pies on joe toe
pi_104523769
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 19:23 schreef bonke het volgende:

[..]

voor mij was et gewoon smerig om te ruiken :) heb ook meteen die bus weggegooid want waarschijnlijk heb ik die verkeerd uit de winkel gehaald :)
Een beetje zoals havermout maken en daar nootmuskaat overheen gooien in plaats van kaneel :Y)
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_104523811
Ik heb issues met rijst koken. Al een paar keer gebeurd dat de deksel bij het afgieten verschoof, helft in de gootsteen. Laatst had ik een oude pan met gekookte rijst aan één handvat vast om af te gieten; KRAK... overal heet water en rijst, dat was geen feest.
  vrijdag 18 november 2011 @ 19:42:03 #176
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104524454
Net goed.
pi_104530847
Je bent wel weer aardig hè? :D

Waarom geen vergiet gebruiken voor de rijst? :P

Maarreh, afgieten is überhaupt niet nodig als je rijst kookt zoals het hoort, namelijk in afgepast water. Dan wordt je rijst ook nog eens veel lekkerder. Rijstkoker is helemaal makkelijk, dan heb je er geen omkijken naar.
pi_104532541
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 19:27 schreef Naamah het volgende:
Een beetje zoals havermout maken en daar nootmuskaat overheen gooien in plaats van kaneel :Y)
Dat had me vader tamelijk vaak :')
maar dan met peper / kaneel tijdens het maken van gehaktballen... Een gehaktbal met kaneel is dus niet te vreten :P Toen maar een stapel peperbusjes voor hem gekocht met een andere vorm ipv dezelfde als kaneel _O-
pi_104532683
Ik heb wel eens zout in plaats van suiker in de kheer (Indiase rijstpap) gegooid, was ook voor 50 man ofzo. Dat is héél vies. :')
  vrijdag 18 november 2011 @ 22:16:33 #180
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_104532689
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 21:44 schreef Isegrim het volgende:
Je bent wel weer aardig hè? :D

Waarom geen vergiet gebruiken voor de rijst? :P

Maarreh, afgieten is überhaupt niet nodig als je rijst kookt zoals het hoort, namelijk in afgepast water. Dan wordt je rijst ook nog eens veel lekkerder. Rijstkoker is helemaal makkelijk, dan heb je er geen omkijken naar.
Zo'n vergiet (nouja, eigenlijk een zeef, want de gaten van een vergiet zijn te groot voor rijst) valt haast niet schoon te maken.
En ik doe er altijd veel water in, want dan weet ik tenminste zeker dat het niet te weinig is ( 8)7 ). Het is weleens gebeurd dat het water allemaal verdampt/opgenomen was, maar de rijst nog niet gaar was.

Ik doe het dus gewoon met genoeg water en probeer de deksel zo stevig mogelijk op de pan te zetten, zodat de rijst niet in de wastafel belandt.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_104532759
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 november 2011 22:16 schreef Madame_Paon het volgende:
Zo'n vergiet (nouja, eigenlijk een zeef, want de gaten van een vergiet zijn te groot voor rijst) valt haast niet schoon te maken.
En ik doe er altijd veel water in, want dan weet ik tenminste zeker dat het niet te weinig is ( 8)7 ). Het is weleens gebeurd dat het water allemaal verdampt/opgenomen was, maar de rijst nog niet gaar was.
Dan heb je niet de juiste verhouding rijst/water gebruikt òf je hebt tijdens het koken de deksel te vaak open gedaan.
  vrijdag 18 november 2011 @ 22:20:47 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104532914
Rijst afgieten heb ik nog nooit gedaan, zullen mijn indische roots zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 november 2011 @ 22:22:43 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104533015
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 18:04 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Na vandaag maak ik alleen nog maar boemboes met veiligheidsbril op.
Oh man, wat deed die klodder die mijn oog in sprietste pijn. :-(

(meestal gebruik ik de blender, maar daarvoor was het een te kleine hoeveelheid)
God straft direct en rechtvaardig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 november 2011 @ 23:00:07 #184
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_104534897
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 november 2011 22:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

God straft direct en rechtvaardig
?
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  vrijdag 18 november 2011 @ 23:03:10 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104535026
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 23:00 schreef tomaat52 het volgende:

[..]

?
Robin is al een paar dagen aan het mokken, zie boven ook haar "net goed" opmerking.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104535076
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 november 2011 23:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Robin is al een paar dagen aan het mokken
:D
  zaterdag 19 november 2011 @ 00:04:36 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104537667
Puh. Ook in zonnige, blijde tijden verdienen mensen die hun rijst afgieten mislukte rijst. Oh zo! })
pi_104538673
Kwestie van luiheid, als je het in een flinke plens water gooit hoef je er niet meer naar om te kijken, smaak is 't zelfde.
  zaterdag 19 november 2011 @ 00:38:03 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104538811
Onzin. Ik heb een 1/2 cup dingetje hangen, dat is precies genoeg voor 1 persoon. Dus ik schep 2 keer zo'n ding vol met rijst, in een zeef. Even wassen, dan in de rijstkoker, dan anderhalf keer zoveel water, dus 3 keer zo'n ding vol. Beetje zout erbij. Rijstkoker aan en geen omkijken meer naar. Hoef er niet op te letten of het overkookt, hoef het niet zachter te zetten en hoef het niet op een bepaalde tijd af te gieten (wat dan dus ook niet fout kan gaan). En altijd perfecte rijst. Met smaak, want die giet ik niet door de gootsteen.

Minder werk, beter resultaat.

(dat geldt voor jasmijnrijst, voor basmatirijst gebruik je twee keer de hoeveelheid water. Dus 2 kopjes rijst op 4 kopjes water)
pi_104539973
quote:
wtf _O- _O- die had ik gemist geloof ik.. hilarisch!
pi_104540176
Tarte tartin geprobeerd te maken, na 20 minuten uur begon het wel een beetje naar verbrande caramel te stinken maarja, 10 minuten later toch maar even kijken, oven opengedaan was de caramel uit het bakblik op mijn ovenvloer gedropen en zie dat er maar weer af te krijgen, niet dus ;( Ik deed al zo zuinig met mijn nieuwe oven met bakpapier op de grond enzo maar nu dus vergeten. Volgende dag meteen een dicht bakblik gehaald.
pi_104545016
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 00:38 schreef RobinOok het volgende:
Onzin. Ik heb een 1/2 cup dingetje hangen, dat is precies genoeg voor 1 persoon. Dus ik schep 2 keer zo'n ding vol met rijst, in een zeef. Even wassen, dan in de rijstkoker, dan anderhalf keer zoveel water, dus 3 keer zo'n ding vol. Beetje zout erbij. Rijstkoker aan en geen omkijken meer naar. Hoef er niet op te letten of het overkookt, hoef het niet zachter te zetten en hoef het niet op een bepaalde tijd af te gieten (wat dan dus ook niet fout kan gaan). En altijd perfecte rijst. Met smaak, want die giet ik niet door de gootsteen.

Minder werk, beter resultaat.

(dat geldt voor jasmijnrijst, voor basmatirijst gebruik je twee keer de hoeveelheid water. Dus 2 kopjes rijst op 4 kopjes water)
Doe ik alleen als ik risotto maak, verder ben ik niet zo'n rijst purist. Rijstkoker heb ik niet, en ik eet zelden rijst. Dus verdrink ik snelkookrijst in een bad water.
  zaterdag 19 november 2011 @ 12:49:32 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104548098
En de rijstgoden straffen je daar lekker voor.
'k Hoop dat je afvoer lekker verstopt raakt met rijstebrij. })
pi_104548561
:') Nou is 't mooi geweest, mevrouw Ook. :D
pi_104552451
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 22:36 schreef Melleyn het volgende:
Ik had zo'n gratis zakje Braadstoom Geheimen of hoe heet het van Knorr, dus ik dacht die gaan we eens proberen. Oven voorverwarmd, kip, groenten en kruiden in de ovenzak en hup de oven in.

Kwartiertje later ging de rookmelder af. Had ik de over op grill gezet in plaats van hete lucht :X De zak was over de hele boel heen gemolten :'(
Dit, even terug bij een vriend van me. Uitgebreide maaltijd; ik zou de eend even in de oven doen (die al helemaal ingesteld stond). Had ik per ongeluk op het knopje magnetron gedrukt - grijze eend die verschrompeld was tot de helft van het formaat... :') Later bleek ook waarom de aardappeltjes uit de oven die avond niet echt krokant wilden worden: toen stond ie dus ook op een (andere) verkeerde stand :P
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 19 november 2011 @ 16:23:20 #196
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_104554369
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 01:20 schreef Sorella het volgende:
Tarte tartin geprobeerd te maken, na 20 minuten uur begon het wel een beetje naar verbrande caramel te stinken maarja, 10 minuten later toch maar even kijken, oven opengedaan was de caramel uit het bakblik op mijn ovenvloer gedropen en zie dat er maar weer af te krijgen, niet dus ;( Ik deed al zo zuinig met mijn nieuwe oven met bakpapier op de grond enzo maar nu dus vergeten. Volgende dag meteen een dicht bakblik gehaald.
Bakpapier op de grond?

quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 00:38 schreef RobinOok het volgende:
Onzin. Ik heb een 1/2 cup dingetje hangen, dat is precies genoeg voor 1 persoon. Dus ik schep 2 keer zo'n ding vol met rijst, in een zeef. Even wassen, dan in de rijstkoker, dan anderhalf keer zoveel water, dus 3 keer zo'n ding vol. Beetje zout erbij. Rijstkoker aan en geen omkijken meer naar. Hoef er niet op te letten of het overkookt, hoef het niet zachter te zetten en hoef het niet op een bepaalde tijd af te gieten (wat dan dus ook niet fout kan gaan). En altijd perfecte rijst. Met smaak, want die giet ik niet door de gootsteen.

Minder werk, beter resultaat.

(dat geldt voor jasmijnrijst, voor basmatirijst gebruik je twee keer de hoeveelheid water. Dus 2 kopjes rijst op 4 kopjes water)
Misschien moet ik ook maar zo'n rijstkoker kopen.
Maar basmatirijst ga ik niet eten. :r
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
  zaterdag 19 november 2011 @ 16:24:20 #197
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104554411
Heel goed! ^O^
  zaterdag 19 november 2011 @ 18:21:12 #198
318546 Mevr_Mus
Met Mini_Musjes
pi_104558209
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 10:20 schreef _Loki het volgende:

[..]

Mijn moeder vond de oven wel een mooie opbergplek voor de handleiding :')
Dat ging niet goed tijdens het voorverwarmen.
Mijn moeder bewaart haar ovenwanten in de oven }:| En ik vergeet dat steeds :')

Andere blunders: boerenkool op het vuur zetten zonder water (die stank :X ) en heel klassiek een lading cakejes 30 min. in de magnetron doen ipv in de oven :7
Oude (on)bekende.
pi_104569738
quote:
2s.gif Op zaterdag 19 november 2011 16:23 schreef Madame_Paon het volgende:

[..]

Bakpapier op de grond?

Bodem van de oven bedoelde ik )
  zaterdag 19 november 2011 @ 23:00:31 #200
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_104569827
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 22:58 schreef Sorella het volgende:

[..]

Bodem van de oven bedoelde ik )
Dat vliegt in brand ...
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')