abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 18 november 2011 @ 19:42:03 #176
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104524454
Net goed.
pi_104530847
Je bent wel weer aardig hè? :D

Waarom geen vergiet gebruiken voor de rijst? :P

Maarreh, afgieten is überhaupt niet nodig als je rijst kookt zoals het hoort, namelijk in afgepast water. Dan wordt je rijst ook nog eens veel lekkerder. Rijstkoker is helemaal makkelijk, dan heb je er geen omkijken naar.
pi_104532541
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 19:27 schreef Naamah het volgende:
Een beetje zoals havermout maken en daar nootmuskaat overheen gooien in plaats van kaneel :Y)
Dat had me vader tamelijk vaak :')
maar dan met peper / kaneel tijdens het maken van gehaktballen... Een gehaktbal met kaneel is dus niet te vreten :P Toen maar een stapel peperbusjes voor hem gekocht met een andere vorm ipv dezelfde als kaneel _O-
pi_104532683
Ik heb wel eens zout in plaats van suiker in de kheer (Indiase rijstpap) gegooid, was ook voor 50 man ofzo. Dat is héél vies. :')
  vrijdag 18 november 2011 @ 22:16:33 #180
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_104532689
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 21:44 schreef Isegrim het volgende:
Je bent wel weer aardig hè? :D

Waarom geen vergiet gebruiken voor de rijst? :P

Maarreh, afgieten is überhaupt niet nodig als je rijst kookt zoals het hoort, namelijk in afgepast water. Dan wordt je rijst ook nog eens veel lekkerder. Rijstkoker is helemaal makkelijk, dan heb je er geen omkijken naar.
Zo'n vergiet (nouja, eigenlijk een zeef, want de gaten van een vergiet zijn te groot voor rijst) valt haast niet schoon te maken.
En ik doe er altijd veel water in, want dan weet ik tenminste zeker dat het niet te weinig is ( 8)7 ). Het is weleens gebeurd dat het water allemaal verdampt/opgenomen was, maar de rijst nog niet gaar was.

Ik doe het dus gewoon met genoeg water en probeer de deksel zo stevig mogelijk op de pan te zetten, zodat de rijst niet in de wastafel belandt.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_104532759
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 november 2011 22:16 schreef Madame_Paon het volgende:
Zo'n vergiet (nouja, eigenlijk een zeef, want de gaten van een vergiet zijn te groot voor rijst) valt haast niet schoon te maken.
En ik doe er altijd veel water in, want dan weet ik tenminste zeker dat het niet te weinig is ( 8)7 ). Het is weleens gebeurd dat het water allemaal verdampt/opgenomen was, maar de rijst nog niet gaar was.
Dan heb je niet de juiste verhouding rijst/water gebruikt òf je hebt tijdens het koken de deksel te vaak open gedaan.
  vrijdag 18 november 2011 @ 22:20:47 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104532914
Rijst afgieten heb ik nog nooit gedaan, zullen mijn indische roots zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 november 2011 @ 22:22:43 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104533015
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 18:04 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Na vandaag maak ik alleen nog maar boemboes met veiligheidsbril op.
Oh man, wat deed die klodder die mijn oog in sprietste pijn. :-(

(meestal gebruik ik de blender, maar daarvoor was het een te kleine hoeveelheid)
God straft direct en rechtvaardig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 november 2011 @ 23:00:07 #184
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_104534897
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 november 2011 22:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

God straft direct en rechtvaardig
?
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  vrijdag 18 november 2011 @ 23:03:10 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104535026
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 23:00 schreef tomaat52 het volgende:

[..]

?
Robin is al een paar dagen aan het mokken, zie boven ook haar "net goed" opmerking.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104535076
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 november 2011 23:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Robin is al een paar dagen aan het mokken
:D
  zaterdag 19 november 2011 @ 00:04:36 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104537667
Puh. Ook in zonnige, blijde tijden verdienen mensen die hun rijst afgieten mislukte rijst. Oh zo! })
pi_104538673
Kwestie van luiheid, als je het in een flinke plens water gooit hoef je er niet meer naar om te kijken, smaak is 't zelfde.
  zaterdag 19 november 2011 @ 00:38:03 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104538811
Onzin. Ik heb een 1/2 cup dingetje hangen, dat is precies genoeg voor 1 persoon. Dus ik schep 2 keer zo'n ding vol met rijst, in een zeef. Even wassen, dan in de rijstkoker, dan anderhalf keer zoveel water, dus 3 keer zo'n ding vol. Beetje zout erbij. Rijstkoker aan en geen omkijken meer naar. Hoef er niet op te letten of het overkookt, hoef het niet zachter te zetten en hoef het niet op een bepaalde tijd af te gieten (wat dan dus ook niet fout kan gaan). En altijd perfecte rijst. Met smaak, want die giet ik niet door de gootsteen.

Minder werk, beter resultaat.

(dat geldt voor jasmijnrijst, voor basmatirijst gebruik je twee keer de hoeveelheid water. Dus 2 kopjes rijst op 4 kopjes water)
pi_104539973
quote:
wtf _O- _O- die had ik gemist geloof ik.. hilarisch!
pi_104540176
Tarte tartin geprobeerd te maken, na 20 minuten uur begon het wel een beetje naar verbrande caramel te stinken maarja, 10 minuten later toch maar even kijken, oven opengedaan was de caramel uit het bakblik op mijn ovenvloer gedropen en zie dat er maar weer af te krijgen, niet dus ;( Ik deed al zo zuinig met mijn nieuwe oven met bakpapier op de grond enzo maar nu dus vergeten. Volgende dag meteen een dicht bakblik gehaald.
pi_104545016
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 00:38 schreef RobinOok het volgende:
Onzin. Ik heb een 1/2 cup dingetje hangen, dat is precies genoeg voor 1 persoon. Dus ik schep 2 keer zo'n ding vol met rijst, in een zeef. Even wassen, dan in de rijstkoker, dan anderhalf keer zoveel water, dus 3 keer zo'n ding vol. Beetje zout erbij. Rijstkoker aan en geen omkijken meer naar. Hoef er niet op te letten of het overkookt, hoef het niet zachter te zetten en hoef het niet op een bepaalde tijd af te gieten (wat dan dus ook niet fout kan gaan). En altijd perfecte rijst. Met smaak, want die giet ik niet door de gootsteen.

Minder werk, beter resultaat.

(dat geldt voor jasmijnrijst, voor basmatirijst gebruik je twee keer de hoeveelheid water. Dus 2 kopjes rijst op 4 kopjes water)
Doe ik alleen als ik risotto maak, verder ben ik niet zo'n rijst purist. Rijstkoker heb ik niet, en ik eet zelden rijst. Dus verdrink ik snelkookrijst in een bad water.
  zaterdag 19 november 2011 @ 12:49:32 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104548098
En de rijstgoden straffen je daar lekker voor.
'k Hoop dat je afvoer lekker verstopt raakt met rijstebrij. })
pi_104548561
:') Nou is 't mooi geweest, mevrouw Ook. :D
pi_104552451
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 22:36 schreef Melleyn het volgende:
Ik had zo'n gratis zakje Braadstoom Geheimen of hoe heet het van Knorr, dus ik dacht die gaan we eens proberen. Oven voorverwarmd, kip, groenten en kruiden in de ovenzak en hup de oven in.

Kwartiertje later ging de rookmelder af. Had ik de over op grill gezet in plaats van hete lucht :X De zak was over de hele boel heen gemolten :'(
Dit, even terug bij een vriend van me. Uitgebreide maaltijd; ik zou de eend even in de oven doen (die al helemaal ingesteld stond). Had ik per ongeluk op het knopje magnetron gedrukt - grijze eend die verschrompeld was tot de helft van het formaat... :') Later bleek ook waarom de aardappeltjes uit de oven die avond niet echt krokant wilden worden: toen stond ie dus ook op een (andere) verkeerde stand :P
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 19 november 2011 @ 16:23:20 #196
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_104554369
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 01:20 schreef Sorella het volgende:
Tarte tartin geprobeerd te maken, na 20 minuten uur begon het wel een beetje naar verbrande caramel te stinken maarja, 10 minuten later toch maar even kijken, oven opengedaan was de caramel uit het bakblik op mijn ovenvloer gedropen en zie dat er maar weer af te krijgen, niet dus ;( Ik deed al zo zuinig met mijn nieuwe oven met bakpapier op de grond enzo maar nu dus vergeten. Volgende dag meteen een dicht bakblik gehaald.
Bakpapier op de grond?

quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 00:38 schreef RobinOok het volgende:
Onzin. Ik heb een 1/2 cup dingetje hangen, dat is precies genoeg voor 1 persoon. Dus ik schep 2 keer zo'n ding vol met rijst, in een zeef. Even wassen, dan in de rijstkoker, dan anderhalf keer zoveel water, dus 3 keer zo'n ding vol. Beetje zout erbij. Rijstkoker aan en geen omkijken meer naar. Hoef er niet op te letten of het overkookt, hoef het niet zachter te zetten en hoef het niet op een bepaalde tijd af te gieten (wat dan dus ook niet fout kan gaan). En altijd perfecte rijst. Met smaak, want die giet ik niet door de gootsteen.

Minder werk, beter resultaat.

(dat geldt voor jasmijnrijst, voor basmatirijst gebruik je twee keer de hoeveelheid water. Dus 2 kopjes rijst op 4 kopjes water)
Misschien moet ik ook maar zo'n rijstkoker kopen.
Maar basmatirijst ga ik niet eten. :r
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
  zaterdag 19 november 2011 @ 16:24:20 #197
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104554411
Heel goed! ^O^
  zaterdag 19 november 2011 @ 18:21:12 #198
318546 Mevr_Mus
Met Mini_Musjes
pi_104558209
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 10:20 schreef _Loki het volgende:

[..]

Mijn moeder vond de oven wel een mooie opbergplek voor de handleiding :')
Dat ging niet goed tijdens het voorverwarmen.
Mijn moeder bewaart haar ovenwanten in de oven }:| En ik vergeet dat steeds :')

Andere blunders: boerenkool op het vuur zetten zonder water (die stank :X ) en heel klassiek een lading cakejes 30 min. in de magnetron doen ipv in de oven :7
Oude (on)bekende.
pi_104569738
quote:
2s.gif Op zaterdag 19 november 2011 16:23 schreef Madame_Paon het volgende:

[..]

Bakpapier op de grond?

Bodem van de oven bedoelde ik )
  zaterdag 19 november 2011 @ 23:00:31 #200
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_104569827
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 22:58 schreef Sorella het volgende:

[..]

Bodem van de oven bedoelde ik )
Dat vliegt in brand ...
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')