abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_119307790
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 november 2012 10:58 schreef PaulieWalnuts het volgende:

[..]

Jaco,

Wat zijn goede boeken om mee te beginnen over valua investing?

Ik heb nu beleggen voor dummies en Warren Buffett - the making of an american capitalist gelezen.
Die vraag is niet zo moeilijk om te beantwoorden: The Intelligent Investor door Benjamin Graham. Zorg wel dat je een editie met de commentaren van Jason Zweig leest, anders is er niet doorheen te komen.

Bovenstaand boek geeft je de juiste mindset voor value investing. Daarna moet je gewoon aan de slag en naar goede beleggingen zoeken. Voor een volgend boek zou ik daarom een inleiding in boekhouden kiezen of een accounting cursus aansluitend op je bestaande kennis niveau. Het doel is dat je een jaarverslag kunt lezen en volledig begrijpt.
pi_119308640
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 november 2012 12:04 schreef jaco het volgende:

[..]

Die vraag is niet zo moeilijk om te beantwoorden: The Intelligent Investor door Benjamin Graham. Zorg wel dat je een editie met de commentaren van Jason Zweig leest, anders is er niet doorheen te komen.

Bovenstaand boek geeft je de juiste mindset voor value investing. Daarna moet je gewoon aan de slag en naar goede beleggingen zoeken. Voor een volgend boek zou ik daarom een inleiding in boekhouden kiezen of een accounting cursus aansluitend op je bestaande kennis niveau. Het doel is dat je een jaarverslag kunt lezen en volledig begrijpt.
Ja die Benjamin Graham wilde ik al lezen maar ik was bang dat ik veel woorden uit dat boek niet zou begrijpen. Ik kom in de biografie af en toe al woorden tegen die ik nog niet ken.
pi_119311182
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 november 2012 12:33 schreef PaulieWalnuts het volgende:

[..]

Ja die Benjamin Graham wilde ik al lezen maar ik was bang dat ik veel woorden uit dat boek niet zou begrijpen. Ik kom in de biografie af en toe al woorden tegen die ik nog niet ken.
Woordenboek (en evt toelichtingen) erbij en niet te snel gaan ^O^

Van uitstellen leer je het nooit ;)
pi_119311274
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
2s.gif Op maandag 30 juli 2012 23:31 schreef monkyyy het volgende:
Iemand hier aanraders voor beleggen in vastgoed?

Edit: Ik zoek vooral info over de volgende punten:

• Tips over de financiering
• Waar je op moet letten als je iets aanschaft, hoe je de beste deals vindt
• Onderhandelen over prijs
• Met huurders omgaan of een vastgoedbeheer bedrijf ertussen zetten
• Netwerk opbouwen

Ben vooral geïnteresseerd in een cashflow opbouwen dmv huuropbrengsten. (Dus niet grondkopen en bouwen, of huizen kopen opknappen en met winst verkopen, "flippen")
Geen specifieke tips, maar zijn er geen studieboeken voor de makelaardij waar je dit in terug kan vinden?

edit: oh, 30 juli :')
  vrijdag 23 november 2012 @ 15:35:24 #105
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_119540551
Ik zag een nieuw boekje van Middelkoop bij de boekhandel 'goud en het geheim van geld'. Ik heb er een beetje in gebladerd en het kwam me een beetje over als een overbodig boek vol met open deuren. Heeft iemand het gelezen?
Please Move The Deer Crossing Sign
pi_119629797
Deze niet gelezen, maar zijn vorige boekje was ook gewoon een samenvatting van wat Engelse boekjes.
Chris van Nijnatten: "Het gevoel dat NAC iets onmetelijks was, iets Bredaas en iets ongelooflijk moois en warms, zelfs zo mooi en warm dat je er letterlijk voor ten strijde wilde trekken"
pi_120273000
registreer om deze reclame te verbergen
fearindex.jpg

The Fear Index
Robert Harris
Random House, 2011, New York

Let op: dit is fictie. Ik wilde deze thriller toch melden omdat het verhaal zich in de financiele wereld afspeelt. De hoofdpersoon is de oprichter en strateeg van een algoritmisch gestuurd hedgefonds. Een zelf-lerend computerprogramma neemt voor het fonds posities in op basis van automatische nieuws analyse rond bepaalde sleutelwoorden.

De financiele informatie in het boek is gebaseerd op goede research door de auteur. Alle financiele zaken kloppen wel zo'n beetje, behalve dat we ons kunnen afvragen of zo'n computerprogramma werkelijk succes zou kunnen hebben. (Een user van dit forum was ooit met iets dergelijks bezig, maar ik weet niet hoe dat afgelopen is).

Behalve de financiele verwikkelingen is het boek een spannende thriller. De hoofdpersoon wordt bedreigd en er gebeuren allerlei merkwaardige dingen in zijn leven. Het verhaal komt snel in beweging en blijft boeien. De tekst zal geen literatuurprijs winnen, maar het is vlot geschreven. Een echter page-turner dus, die ik aanraad voor de donkere dagen rond kerst.

Recensie van Bloomberg
http://www.bloomberg.com/(...)-thriller-books.html
pi_120275744
http://www.nieuwamsterdam.nl/kapitalisme-zonder-remmen

Maarten van Rossem, kapitalisme zonder remmen, de opkomst en ondergang van het marktfundametalisme.

Leuk boek,waarin maarten duidelijk uiteen zet waarom economie geen exacte wetenschap is en hierdoor dus ook de assumptie van het neoliberalisme dat de markt altijd zijn werk goed zal doen zonder regulering niet klopt. Hij maakt veel vergelijking tussen europa en de VS. Zijn conclusie is dat we weer beter terug kunnen keren naar het rijnland model .
pi_120277046
Time to Start Thinking: America in the Age of Descent
5161mtA07wL._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA300_SH20_OU01_.jpg

Leuk boek met interessante voorbeelden over het verval in Amerika en de positie waarin het (zichzelf!) heeft gegooid met mogelijke oplossingen. Het heeft mijn positiviteit in Amerika wel aangetast.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_121105575
plex.jpg

In the plex - How Google Thinks, Works and Shapes Our Lives
Steven Levy
Simon & Schuster, New York, 2011

De meeste Fokkers weten wel een en ander over Google: de werking van de search engine via PageRank, het AdWords systeem, het project om alle boeken ter wereld in te scannen en de Google auto's die alle wegen ter wereld fotograferen. In dit boek komt het allemaal langs maar nu beschreven vanuit het perspectief van het bedrijf zelf. De auteur heeft met tientallen Google werknemers gesproken, meestal meerdere malen en in sessies verspreid over een lange periode (Levy volgt Google al min of meer vanaf de start vanwege eerdere tijdschrift artikelen die hij schreef).

Het boek geeft niet alleen de feiten weer, maar ook de sfeer waarin deze plaatsvonden. Er wordt met name beschreven hoe de oprichters Larry Page en Sergey Brin denken en communiceren en op welke wijze hun collega's daarmee omgaan. De chaos van de startup fase is leuk om te lezen, maar ook de meer donkere periodes worden beschreven, zoals het vertrek van Google uit China. De auteur laat ook de critici over dit soort kwesties aan het woord.

Het boek is niet specifiek voor de bedrijfs-economisch geinteresseerden, maar evenmin gericht op techneuten. Beide aspecten van Google's aktiviteiten komen aan bod, alsmede de juridische kwesties, personeelsbeleid, management en politiek. De auteur is duidelijk close met veel sleutelfiguren binnen Google en zijn schrijfstijl is helder en boeiend. Ik denk dat je geen betere geschiedschrijving van Google zult vinden totdat Levy over 10 jaar oid een update van het boek uitgeeft.
pi_121124816
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 01:49 schreef monkyyy het volgende:
[ afbeelding ]

The Single Best Investment: Creating Wealth with Dividend Growth (2006) by Lowell Miller

Dit boek heeft mij overtuigd dat Dividend Growth Investing (DGI) een solide lange termijn beleggingsstrategie is. De auteur legt uit wat DGI is, hoe het werkt en hoe dat te doen. Het idee van het creëren van een eigen "private compounding machine" door een combinatie van DGI en herbelegging van het dividend is een van de meest verstandige strategieën waarover ik ooit heb gelezen.

Kort over wat DGI inhoudt:
DGI richt zich op het creëren van een passieve inkomsten bron, door middel van aandelen die jaarlijks meer dividend uitkeren dan het voorgaande jaar. Als de passieve inkomsten eenmaal meer zijn dan de uitgaven, kan de persoon in kwestie in theorie met pensioen. Een groot pluspunt hierbij is, is dat jaarlijks zijn koopkracht zal stijgen en hij/zij niet stock met verkopen om aan geld te komen, maar gewoon kan leven van het dividend.

Er wordt op een heldere manier uitgelegd hoe een dividend-growth portefeuille gebouwd en beheerd dient te worden. Ik vind de hoofdstukken vinden over fundamentele analyse nuttiger vind, dan het hoofdstuk over technische analyse (grafiek lezing).

Een van de betere boeken die ik gelezen heb over beleggen/investeren. 8.5/10 ^O^
Is dit niet gewoon hetzelfde als Stocks for the long run?
we don't let bygones be bygones we buy guns and squeeze like a python until the night come typical flow to keep you n*ggas on the tip of your toes lo and behold make your temple explode
pi_121125134
Ik ben nu Jim Rogers - Bull in China aan het lezen. Nog maar in het eerste hoofdstuk dus kan er nog niet veel over zeggen.
pi_121207604
Ik ben pas aan Grof Geld begonnen (had het al geruime tijd op de plank liggen hier, ooit een cadeau van mijn moeder geweest). Ik vind het echt een fantastisch boek!

Ik was bang dat het echt een boek zou zijn dat bankiers als graaiers zou neerzetten (ook omdat het boek opent met de naam "Rijkman Groenink"), maar dat valt reuze mee. Het trekt eerder lessen uit de fouten die bankiers in het verleden gemaakt hebben (zeker de historische inslag bevalt mij wel).
pi_121906318
dan maar hier linkje dumpen. Misschien het lezen waard. Zelf nog niet aan toegekomen.

The perfect storm energy finance and-the end of growth
http://www.scribd.com/doc(...)nd-the-end-of-growth
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
  woensdag 23 januari 2013 @ 15:07:21 #115
197338 Knevelt
Een lekkere boy met brains
pi_121938683
Hey allemaal,

Ik ben op zoek naar een goed boek over economie. Ik ben met name geïnteresseerd in beleidseconomie, oftewel een goede basis van economische kennis die een beleidswerker bij de overheid kan gebruiken. Welke boeken zouden jullie mij aanraden?

Veel dank!
Op woensdag 29 september 2010 14:34 schreef Nikmans het volgende:
TS [Knevelt] is een van die zeldzame posters die de grens tussen trollen en serieus posten uitgegumd heeft _O_
pi_123898799
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 10:48 schreef floris_b het volgende:
[ afbeelding ]

Met humor geschreven boek over 2 vrouwen die gaan beleggen, terwijl ze 0% beurskennis hebben.
Hierin wordt ook de basis op een simpele manier uitgelegd.
Nog een paar pagina's te gaan hier ^O^ Idd, luchtig en humoristisch geschreven en toch worden alle basics in begrijpbare taal uitgelegd. Is het zeker waard om nog een keer te lezen. Master the basic _O_
pi_124219428
quote:
4s.gif Op woensdag 23 januari 2013 15:07 schreef Knevelt het volgende:
Hey allemaal,

Ik ben op zoek naar een goed boek over economie. Ik ben met name geïnteresseerd in beleidseconomie, oftewel een goede basis van economische kennis die een beleidswerker bij de overheid kan gebruiken. Welke boeken zouden jullie mij aanraden?

Veel dank!
Return to depression economics van Krugman.
pi_125154482
quote:
14s.gif Op donderdag 11 april 2013 13:04 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Ik zoek een goed boek waarin de basis uitgelegd wordt over aandelen, beurzen, traden en al die relevante dingen. Nu heb je wel die Dummie boeken, maar ik vraag mij af of er betere zijn.

Dummie of ..?

Thanks.
quote:
14s.gif Op donderdag 11 april 2013 14:07 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Maakt niet uit als het Engels of moeilijk is, Engels heeft mijn voorkeur zelfs. Het gaat mij er meer om dat de basis uitgelegd wordt. Geen boeken a la encyclopedie-size, maar gewoon de basis.

Als je goede websites of filmpjes hebt, is ook prima. Ik zoek echt kwaliteit.
If not now, then when.
pi_125829547
antifragile.jpg

Antifragile: How to Live in a World We Don't Understand
Taleb, Nassim Nicholas
2012-11-27. Penguin Books Ltd. Kindle Edition.

Wat is het tegengestelde van fragiel ? De meesten zullen robuust, solide of iets in die geest antwoorden. Fout! Een fragiel object of systeem is kwetsbaar voor druk/stress/volatiliteit. Voor het tegenstelde daarvan zoeken we dus iets dat sterker wordt onder druk van volatiliteit. Een solide of robuust object is ongevoelig voor stress en is dus niet werkelijk het tegengestelde. Er bestaat nog geen woord als tegenpool van fragiel, vandaar dat Nicholas Taleb de term antifragile introduceert. (Ik aarzel nog even om dit woord meteen ook in het Nederlands te introduceren als 'anti-fragiel').

In dit boek verkent Taleb wat antifragile inhoudt en welke consequenties het heeft op allerlei vakgebieden. Ik vond dit een interessante en intelligente verkenning. Ik denk dat iedereen die interesse heeft voor complexe systemen, zoals de economie en de beurs, dit boek kan waarderen. Ik heb wel wat bezwaren en die zijn ongeveer dezelfde als in mijn review van zijn vorige boek The Black Swan .

Taleb heeft erg veel tekst nodig en schrijft over allerlei disciplines, zoals medicijnen en het westerse schoolsysteem, waarbij niet altijd duidelijk is wat zijn kennis en ervaring op het betreffende gebied behelst. Dat neemt niet weg dat hij alles beter meent te zien als de betreffende authoriteiten en deskundigen, die genadeloos worden afgeserveerd. Taleb houdt zich normaalgesproken niet bezig met xyz, maar als hij dat wel zou doen zou hij er naar eigen zeggen geweldig in zijn. Of het nou medicijnen ontwikkelen, een land leiden of gewichtheffen betreft.

Deze opschepperige toon moet je als lezer accepteren. Daarnaast moet je jezelf voorbereiden op de nodige verwarring. Taleb ratelt soms wat teveel door over allerlei esoterische filosofieen en ik was hem regelmatig kwijt. Mijn advies is gewoon door te lezen. Elk afzonderlijk punt is in een paar pagina's gemaakt. Je kunt de draad meestal weer oppikken bij het volgende onderwerp. Er wordt ook niet een eenduidig betoog opgebouwd of naar een conclusie toegewerkt. Stel je meer in op een lopende band of liever nog een spervuur van ideeen waar Taleb de laatste jaren over heeft nagedacht. Er zitten ook vrij veel aanvullingen op zijn eerdere werken Black Swan en Fooled by Randomness in de tekst verweven.

Dus opnieuw geen makkelijk toegankelijk boek van Taleb, maar ook dit keer weer de moeite waard.
pi_125831417
In The Black Swan staan ook een paar hoofdstukken die wel achterwege gelaten hadden kunnen worden, en die vooral gedreven lijken door persoonlijk rancune van de schrijver. Maar goed, daar prik je vrij makkelijk doorheen. Het nieuwe concept klinkt sowieso wel weer interessant.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_126898792
Een lijst met boeken over bedrijven in de financiele sector:
(laat 't me weten als er een foutje in zit, of een belangrijk boek ontbreekt)

Lazard Frères & Co.
The Last Tycoons
The Secret History of Lazard Frères & Co.
51XgmE0XSUL.jpg

AIG
Fallen Giant
The Amazing Story of Hank Greenberg and the History of AIG
51mHxoWEd8L.jpg

Fatal Risk
A Cautionary Tale of AIG's Corporate Suicide
5102eJWcmFL.jpg

The AIG Story
41xaOdOeDeL.jpg

Bear Stearns
Bear-Trap
The Fall of Bear Stearns and the Panic of 2008
51nJAiPjFSL.jpg

Street Fighters
The Last 72 Hours of Bear Stearns, the Toughest Firm on Wall Street
510AqbadGmL.jpg

The Rise and Fall of Bear Stearns
51Picvk4OaL.jpg

Blackstone
King of Capital
The Remarkable Rise, Fall, and Rise Again of Steve Schwarzman and Blackstone
51zcG72ogQL.jpg

Citigroup
King of Capital
Sandy Weill and the Making of Citigroup
41w35MAbAOL.jpg

Tearing Down the Walls
How Sandy Weill Fought His Way to the Top of the Financial World. . .and Then Nearly Lost It All
41TM87GKWBL.jpg

Drexel Burnham
The Predators' Ball
The Inside Story of Drexel Burnham and the Rise of the JunkBond Raiders
51XDt7CJRBL.jpg

Den of Thieves
51Ao3%2BKhWXL.jpg

Conspiracy of Fools
A True Story
51dX0DmoSHL.jpg

Enron
Smartest Guys in the Room
The Amazing Rise and Scandalous Fall of Enron
51T3INegMVL.jpg

Fannie Mae
The Fateful History of Fannie Mae
New Deal Birth to Mortgage Crisis Fall
51Nz4UP9mXL.jpg

The Greatest Trade Ever
The Behind-the-Scenes Story of How John Paulson Defied Wall Street and Made Financial History
51RpKmkx-OL.jpg

Guaranteed to Fail
Fannie Mae, Freddie Mac, and the Debacle of Mortgage Finance
41TTyuIoghL.jpg

Goldman Sachs
The Culture of Success
41jFGJpBsHL.jpg

Goldman Sachs
Money and Power
How Goldman Sachs Came to Rule the World
51HVWDwQDnL.jpg

The Partnership
The Making of Goldman Sachs
51wLu7HT46L.jpg

Why I Left Goldman Sachs
A Wall Street Story
41-16kHuUcL.jpg

J.P. Morgan
Fool's Gold
The Inside Story of J.P. Morgan and How Wall St. Greed Corrupted Its Bold Dream and Created a Financial Catastrophe
51ILa4arn%2BL.jpg

Last Man Standing
The Ascent of Jamie Dimon and JPMorgan Chase
41mHag02ufL.jpg

KKR
Merchants of Debt
KKR and the Mortgaging of American Business
51N6G1JHBPL.jpg

Lehman Brothers
A Colossal Failure of Common Sense
The Inside Story of the Collapse of Lehman Brothers
51MGTB2%2BGgL.jpg

Street Freak
Money and Madness at Lehman Brothers
61HDhgmp6dL.jpg

The Last of the Imperious Rich
Lehman Brothers, 1844-2008
515Ffri7J7L.jpg

The Murder of Lehman Brothers
An Insider's Look at the Global Meltdown
41i6F0TYAyL.jpg

Uncontrolled Risk
Lessons of Lehman Brothers and How Systemic Risk Can Still Bring Down the World Financial System
51nXj-aAShL.jpg

Long-Term Capital Management
When Genius Failed
The Rise and Fall of Long-Term Capital Management
51R1ERPNTSL.jpg

Merrill Lynch
Crash of the Titans
Greed, Hubris, the Fall of Merrill Lynch, and the Near-Collapse of Bank of America
51DCF2YY87L.jpg

Washington Mutual
The Lost Bank
The Story of Washington Mutual-The Biggest Bank Failure in American History
41mU1Jg5vdL.jpg
pi_126898933
Wat vind je van deze boeken, is misschien wel een lichtelijk relevante vraag.
pi_126898999
quote:
2s.gif Op donderdag 23 mei 2013 12:41 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Wat vind je van deze boeken, is misschien wel een lichtelijk relevante vraag.
lol, denk je dat ik ze allemaal gelezen heb? Het is bedoeld als handigheidje, zodat jullie niet allemaal zelf op zoek hoeven te gaan, want het was nogal een tijdrovende zoektocht. En er komt nog meer aan.
pi_126921951
Boeken over Hedge funds / Private equity en overnames

More Money Than God
Hedge Funds and the Making of a New Elite
61BUXNslV7L.jpg

Hedge Fund Market Wizards
How Winning Traders Win
51YAYZGB16L.jpg

The Hedge Fund Mirage
The Illusion of Big Money and Why It's Too Good to Be True
41LUUByqytL.jpg

Barbarians at the Gate
The Fall of RJR Nabisco
51Szib0gt6L.jpg

Dethroning the King
The Hostile Takeover of Anheuser-Busch, an American Icon
518E%2BGxvlmL.jpg

The New Tycoons
Inside the Trillion Dollar Private Equity Industry That Owns Everything
417wq2czi7L.jpg

The Titans of Takeover
518YP49SPFL._SY300_.jpg
pi_126922912
Boeken over de crisis van 2007/2008/2009

House of Cards
A Tale of Hubris and Wretched Excess on Wall Street
511LqYSfZ7L.jpg

13 Bankers
The Wall Street Takeover and the Next Financial Meltdown
51qzblKFO-L.jpg

After the Music Stopped
The Financial Crisis, the Response, and the Work Ahead
41oW3HmIQLL.jpg

All the Devils Are Here
The Hidden History of the Financial Crisis
516KjqeqEAL.jpg

Bailout
An Inside Account of How Washington Abandoned Main Street While Rescuing Wall Street
51df1y8nuFL.jpg

Bull by the Horns
Fighting to Save Main Street from Wall Street and Wall Street from Itself
512jukDmixL.jpg

Confidence Game
How Hedge Fund Manager Bill Ackman Called Wall Street's Bluff
51aZlKeY-xL.jpg

Diary of a Very Bad Year
Confessions of an Anonymous Hedge Fund Manager
51XdoCkop7L.jpg

Exile on Wall Street
One Analyst's Fight to Save the Big Banks from Themselves
410ekO8WdaL.jpg

The Big Short
Inside the Doomsday Machine
41EtTYvr6fL.jpg

The End of Wall Street
51KoYzNRPSL.jpg

The Two Trillion Dollar Meltdown
Easy Money, High Rollers, and the Great Credit Crash
51co6iUSWHL.jpg

Too Big to Fail
The Inside Story of How Wall Street and Washington Fought to Save the Financial System---and Themselves
41562LpePpL.jpg
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')