abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_92869555
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 15:43 schreef minilot het volgende:

[..]

Steeds als iemand dát zegt, sterft er ergens in Italië een pizzabakker!
:N
RIP ;(
Ja doei.
  woensdag 16 februari 2011 @ 15:45:06 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92869586
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 15:40 schreef OVchipkaart het volgende:

[..]

Jup gesuikerde room (40% vet) daar zit een mengsel van bindmiddelen bij in omdat er anders vocht van de slagroom afkomt (1 van de tests na 2 dagen koelkast mag er geen vocht af komen), en dat willen heren banket bakkers niet.
jaja, die willen dat de slagroom op het gebak nog dagenlang stijf blijft.
quote:
Dit waren zakken slagroom die naar banketbakkers gingen, (en de lekkerste slagroom die ik ooit geproefd heb, veel mensen vonden het te melkig, ik ben er ook achter gekomen dat sommige banketbakkers waar het heen ging (bij ons in het drop) het 2 keer verdunde met water :o )
Prutsers
Ik loop vaker te schelden op de kwaliteit van gebak of brood, en dat is terecht
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 februari 2011 @ 15:47:35 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92869695
quote:
10s.gif Op woensdag 16 februari 2011 15:44 schreef motorbloempje het volgende:

Steeds als iemand dát zegt, sterft er ergens in Italië een pizzabakker!
Dus dáárom zijn de echte in NL vrijwel uitgestorven en heb je overal turkse pizzabakkers die het niet kunnen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92869738
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 15:43 schreef minilot het volgende:

[..]

Steeds als iemand dát zegt, sterft er ergens in Italië een pizzabakker!
:N
Goed, als ik pizzadeeg maak dan duurt dat ook niet veel langer als een paar uur, ik heb het niet over dagen rijzen, dus dan zal een grammetje meer of minder ook niet uitmaken. En als mijn pizzadeeg ietsjes te zout is so be it, ik ga niet met een of andere weegschaal mijn hoeveelheid zout afmeten.

Voor hetzelfde geldt is mijn tomatenprutje weer iets zouter, is de kaas die ik gebruik zouter dan normaal of heb ik een ander soort vlees dat weer zouter is, dat luistert in mijn ogen niet zo nauw voor de smaak.

Ik vind het dan weer allemaal net iets te pretentieus om over een grammetje zout te struikelen, maar dat kan ook weer aan mij liggen.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_92869748
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

jaja, die willen dat de slagroom op het gebak nog dagenlang stijf blijft.

[..]

Prutsers
Ik loop vaker te schelden op de kwaliteit van gebak of brood, en dat is terecht
Toch was het super lekker slagroom, ik nam altijd mosterpotjes mee voor iedereen, en het is verreweg de lekkerste slagroom die ik ooit geproefd heb.

Eigenlijk had ik het ook eens zonder carrageen moeten proeven :D Wat je in die pakjes in de supermarkt koopt lijkt er iig niet op kwa smaak.
Mits voldoende gebruikt niet te traceren en volledig privacy ongevoelig.
  woensdag 16 februari 2011 @ 16:01:32 #56
154407 Rucky
Al prutsende wordt men wijs.
pi_92870356
Recepten krijg je bij de dokter. :D
Lekker koken leer je van je moeder. O+
Ik weet niet eens hoe ik moet koken met een kookboek. :@
Op zaterdag 14 april 2012 23:50 schreef innepin het volgende: Rucky en Merlijn zijn tof.
Op donderdag 21 juni 2012 00:22 schreef Papabear het volgende: We kennen elkaar, daten elkaar, doen elkaar en helpen elkaar. FHF O+
Op vrijdag 17 december 2010 13:58 schreef smegmanus het volgende: FOK!kers, hard van buiten. Zacht van binnen 8-)
  † In Memoriam † woensdag 16 februari 2011 @ 16:11:46 #57
91830 MaximusTG
pi_92870863
Dus.. ja, heel moeilijk hoor, koken met een kookboek. Je zoekt iets wat je lekker lijkt, koop de ingredienten, en volgt vervolgens de instructies. Eventueel naar eigen inzicht sommige ingredienten vervangen omdat ze bijvoorbeeld moeilijk verkrijgbaar zijn. En als je zo'n recept een keer gevolgd hebt weet je daarna veel beter welke hoeveelheden van welke ingredienten niet zo strikt gevolgd hoeven worden. Kun je daarna misschien een variatie bedenken met ander vlees/groenten etc. Of puur alleen de gebruikte kooktechniek gebruiken.
pi_92870926
iemand trouwens nog een lekker recept voor dorade? dat heeft m'n man daarnet op de markt gekocht. Alleen ontdaan van ingewanden :) kop 'n graten zitten d'r nog an!
Ja doei.
  woensdag 16 februari 2011 @ 16:25:49 #59
154407 Rucky
Al prutsende wordt men wijs.
pi_92871542
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 16:13 schreef motorbloempje het volgende:
iemand trouwens nog een lekker recept voor dorade? dat heeft m'n man daarnet op de markt gekocht. Alleen ontdaan van ingewanden :) kop 'n graten zitten d'r nog an!
quote:
* 1 dorade (à 800 g) of goudbrasem
* 3 kg grof zout
* 2 eetlepels olie
* voor de saus:
* sap van 1 citroen
* 6 eetlepels olijfolie
* 2 teentjes knoflook, geperst
3 kilo zout? :D

Bevochtig het zout met ca. 200 ml water. Schep ca. tweederde van de zoutmassa op een bakplaat. Bestrijk de vis met olie en leg hem op het zout. Verdeel de rest van het zout over de vis en druk goed aan. Verwarm de vis 40-50 minuten in de op 190-210 °C voorverwarmde oven. Breek na het bereiden de zoutkorst open en verwijder de korst. Verdeel de vis in stukjes. Klop voor de saus het citroensap goed met de olie en de knoflook en serveer de saus bij de vis.
Op zaterdag 14 april 2012 23:50 schreef innepin het volgende: Rucky en Merlijn zijn tof.
Op donderdag 21 juni 2012 00:22 schreef Papabear het volgende: We kennen elkaar, daten elkaar, doen elkaar en helpen elkaar. FHF O+
Op vrijdag 17 december 2010 13:58 schreef smegmanus het volgende: FOK!kers, hard van buiten. Zacht van binnen 8-)
pi_92871617
ja, die heb ik ook al gegoogled, heb dus niets naar m'n gading gevonden :)
bedoel dus meer of iemand van hier een reeds door die persoon beproefd recept heeft...
Ja doei.
  woensdag 16 februari 2011 @ 16:31:53 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92871818


Recept is te groot woord, toevallig deed ik deze keer maar wat. ;-)
Maar beetje koriander, zeezout, knoflook en olie vijzelen en daar de vis mee insmeren.
Daarna bakken op de grill / in de grillpan.
Geserveerd met aardappelsalade en groene salade:



(voor uitgebreidere info effe klikken)

Hoe dan ook, je hoeft er weinig mee te doen. Alleen zouten en op de grill kan ook.
pi_92871967
check, zoiets zocht ik!

Ik eet er iig gestoofde venkel bij :9 met wat knolselderijpuree :)
Ja doei.
  woensdag 16 februari 2011 @ 17:26:17 #63
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_92874419
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 03:10 schreef Zana het volgende:
Het ging op gegeven moment vanzelf, je krijgt gewoon gevoel voor dingen die je bij elkaar kunt doen en bij bereidingstijden, maar soms gaat ook nog wel iets mis en smaakt het gewoon niet zo lekker als je dacht of is iets te ver doorgekookt of juist nog te rauw.
De deur van de koelkast/ diepvries opentrekken en dan verzinnen wat je eet komt bij mij wel dagelijks voor.
Er zijn ook gerechten waar ik nog steeds het recept nodig heb of waar ik alles precies afmeet (pizzadeeg of pannenkoeken). Soms bekijk ik op Internet recepten voor inspiratie, vaak heb je dan al een voorstelling of en hoe iets smaakt, maar bij voorkeur wil ik er graag een receptbeeld bij. Ik heb ook een hekel aan kookboeken zonder foto's.
Ik denk trouwens dat de meeste mensen een wokgerecht of pastasaus op gevoel kunnen koken, maar als ik voor meer mensen uitgebreider moet koken dan word ik snel onzeker, vooral wat bereidingstijden en hoeveelheden betreft. Ik zou niet zo snel professioneel kunnen koken, ik mis vooral ook de raffinesse en schiet te kort bij de presentatie van gerechten. Uit pakjes kook ik soms wel nog uit gemaakssucht, maar ik probeer het te vermijden.
een recept voor pannenkoeken :? gewoon mixen tot je de goede dikte heb. Makkelijker is er bijna niet :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 17 februari 2011 @ 00:53:42 #64
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_92900156
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 13:53 schreef motorbloempje het volgende:
och, ik claim dan ook niet vernieuwend te zijn, maar ik denk dat TS meer doelt op het kijken van vrij standaard dingen zonder dat je elke keer het recept er bij moet pakken; dat je op een gegeven moment gewoon weet hoe lang je gerecht in de oven moet, hoeveel er van wat bij moet, etc. :) en in die trend heb ik dan ook antwoord op de vraag gegeven :P
Ja natuurlijk bedoel ik dat plus dat je zelf gewoon kunt verzinnen. Dat je creatiever wordt i.p.v. een recept uit te printen en dat te maken.
Voor mij heel wat in vrij korte tijd. Het is namelijk nog maar een jaar geleden dat ik weleens pakken van de Knorr haalde. Zogenaamd uit gemak, maar dat is gewoon gelul. Zelf koken is niet meer werk.

Absoluut geen opscheppen zoals Minilot een beetje zuur suggereert. Ik ben gewoon enthousiast en heb heel veel geleerd over hoe je kun je kunt spelen met ingredienten en wat het doet.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 17 februari 2011 @ 00:58:10 #65
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_92900293
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 14:05 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Nou, dat vind ik nogal ver gaan...ik mag toch hopen dat TS de receptkokers geen kneusjes vindt.

Nou Minilot heeft blijkbaar problemen met mij, denk ik?
Geen idee. Ik zou zoiets nooit zeggen. Maar maak er gerust van wat je wilt.

Ik opperde in een ander topic als uitdaging zelfs dat je ook uit blik kunt koken zonder dat het naar blik smaakt. Nou meteen de kliekzuurtjes van CUL erin en nee, hoor. Niks.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 17 februari 2011 @ 01:18:51 #66
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92900822
Gelul.
Echt niet dat Minilot je woorden verkeerd interpreteerde.

quote:
14s.gif Op woensdag 16 februari 2011 01:35 schreef Staal het volgende:
intussen heb ik geen recepten meer nodig. Leuke overgang in het hobby koken.
Je zegt geen recepten "meer" nodig te hebben, echt wel dat dat badinerend is.
Echt wel dat je daarmee aangeeft je beter ontwikkeld te voelen dan een hobbykok die nog wel recepten gebruikt. Echt wel dat je jezelf hoger op de hobbykokladder vindt geklommen.

Verder ben ik het zo'n beetje met alles wat Minilot zegt eens.
Herken me ook in haar minder aardige trekjes, ha! Op de terugweg klagen tegen je lief, haha.
  donderdag 17 februari 2011 @ 01:24:20 #67
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_92900950
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 01:18 schreef RobinOok het volgende:
Gelul.
Echt niet dat Minilot je woorden verkeerd interpreteerde.

[..]

Je zegt geen recepten "meer" nodig te hebben, echt wel dat dat badinerend is.
Echt wel dat je daarmee aangeeft je beter ontwikkeld te voelen dan een hobbykok die nog wel recepten gebruikt. Echt wel dat je jezelf hoger op de hobbykokladder vindt geklommen.

Verder ben ik het zo'n beetje met alles wat Minilot zegt eens.
Herken me ook in haar minder aardige trekjes, ha! Op de terugweg klagen tegen je lief, haha.
Dat je het er allemaal van weet te maken joh. Ben je ongesteld?
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 17 februari 2011 @ 01:26:32 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92900998
Nee. Jij?
  donderdag 17 februari 2011 @ 01:32:38 #69
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_92901132
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 01:26 schreef RobinOok het volgende:
Nee. Jij?
Joh, maak er van wat je wilt. Ik heb zo niet gepost en het al helemaal niet zo bedoeld.
Waar haal je het eigenlijk vandaan. En dan dat hatelijke op de terugweg klagen tegen je lief. Sad.

Beetje jammer dat ik iedere keer tegen dezelfde zuurtjes aanloop. Geeft niks. Ik laat me niet wegjagen uit CUL. Morgen mag je weer, goed? w/ .
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 17 februari 2011 @ 01:37:18 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92901214
Waar ik het vandaan haal? Ik post er toch een kwoot bij?
Nou, daar haal ik het vandaan dus. Uit jouw woorden, uit jouw post.

Beetje slap om te doen of je neus bloedt en het aan ons slechte karakter ligt.
  donderdag 17 februari 2011 @ 01:41:44 #71
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_92901285
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 01:37 schreef RobinOok het volgende:
Waar ik het vandaan haal? Ik post er toch een kwoot bij?
Nou, daar haal ik het vandaan dus. Uit jouw woorden, uit jouw post.

Beetje slap om te doen of je neus bloedt en het aan ons slechte karakter ligt.
Je hebt helemaal gelijk joh.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 17 februari 2011 @ 01:45:07 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92901358
Ja, weet ik.
  donderdag 17 februari 2011 @ 02:03:58 #73
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_92901708
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 01:45 schreef RobinOok het volgende:
Ja, weet ik.
Welterusten. Sterkte morgen.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_92903009
Ik stel voor dat deze discussie in een modderbad beslecht wordt, waarbij de deelneemsters uiteraard in bikini gekleed zijn. In afwachting van de pics, OT:

Ik ben wel een fan van recepten, vooral om van te leren en ter inspiratie, als ik ze dan ook echt ga maken pas ik ze vaak aan, aan mn eigen smaak en beschikbaarheid van ingredienten. Dat houdt me bezig en ik eet er heerlijk van, maar ik zou niet durven beweren dat ik de recepten per definitie verbeter.
pi_92904088
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 01:37 schreef RobinOok het volgende:
Beetje slap om te doen of je neus bloedt en het aan ons slechte karakter ligt.
Hela, hela! Dat ik in de auto op de terugweg tegen mijn lief zit te mopperen over andermans pakjeseten maakt mij nog geen akelig type! Staal, ik heb doorgaans een bijzonder zonnige en lieftallige inborst! ;)

Ik doelde inderdaad op de quote die Robin al aanhaalde, dat uit je post te halen viel dat je met recepten koken als een startpunt ziet, waar je op den duur aan voorbij zou groeien. Ik zie dat gewoon een beetje anders - ik denk dat er gemiddeld genomen veel beter gekookt zou worden als mensen zich wat vaker aan goede recepten zouden houden. Meer niet. Als je dat zuur vindt, dan ben jij de mopperkont! ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_92904117
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 06:55 schreef technofreak86 het volgende:
Ik stel voor dat deze discussie in een modderbad beslecht wordt, waarbij de deelneemsters uiteraard in bikini gekleed zijn. In afwachting van de pics, OT:
Oh, maar ik wil in zulks een setting juist graag tegen Robin, maar we zitten helaas in hetzelfde kamp. :@ O+ :D

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 17-02-2011 09:05:34 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_92906538
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 13:45 schreef minilot het volgende:
Want dat is écht iets anders dan simpelweg een goed eetbare curry, soep, pasta of ovenschotel in elkaar knallen van een paar lekkere ingrediënten die elkaar niet in de weg zitten. Dat kan iedereen, mits een beetje kookbenul en intacte smaakpapillen.
:D Toch komt het daar in huize CF op bijna alle doordeweekse dagen op neer. Met twee drukke banen en nooit tijd om weekboodschappen te doen, ontkom je d'r zowat niet aan.

Maar goed, ik ben het met je eens hoor; om nieuwe technieken (of nieuwe keukens) aan te leren, heb je toch echt een recept nodig.
  donderdag 17 februari 2011 @ 11:56:28 #78
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_92909092
Kijk dingen die je redelijk vaak doet, dat zit op een gegeven moment echt wel in je systeem, logisch dat dat zonder recept kan en gaat, maar voor nieuwe dingen, precisie werkt etc.. nou dan houd ik graag aan mijn recepten vast, die zijn gewoon heilig ;) leuke is van recepten dat als je resultaat top is, dan begint het experimenteren ermee ( komt niet altijd ten goede overigens) maar zo werkt het bij mij.
En voor iedereen kan het anders zijn maar helemaal zonder recepten koken? nee dat denk ik niet. Althans voor mij niet.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_92909886
Blijft toch meestal een kwestie van trail and error, denk ik dan.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  donderdag 17 februari 2011 @ 12:29:11 #80
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_92910213
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 06:55 schreef technofreak86 het volgende:
Ik stel voor dat deze discussie in een modderbad beslecht wordt, waarbij de deelneemsters uiteraard in bikini gekleed zijn. In afwachting van de pics, OT:

Ik ben wel een fan van recepten, vooral om van te leren en ter inspiratie, als ik ze dan ook echt ga maken pas ik ze vaak aan, aan mn eigen smaak en beschikbaarheid van ingredienten. Dat houdt me bezig en ik eet er heerlijk van, maar ik zou niet durven beweren dat ik de recepten per definitie verbeter.
Ja, inderdaad. Maar laten we het liever hebben over wel of geen recepten en wat en wanneer wel of niet. Vind ík een stuk interessanter in ieder geval.
With the stars as her umbrella
pi_92910952
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 12:19 schreef HostiMeister het volgende:
Blijft toch meestal een kwestie van trail and error, denk ik dan.
trail ?



:P
Ja doei.
  Licht Ontvlambaar donderdag 17 februari 2011 @ 13:10:02 #82
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_92911879
Ik ben dol op recepten O+
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_92912278
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 14:08 schreef minilot het volgende:
Ik moet trouwens eerlijk bekennen dat ik er voor mezelf ook wel een beetje kritisch in ben hoor...

Ik eet bij andere mensen vaak genoeg van die bij pleur-maar-bij-elkaar-gerechten waar ze zelf trots op zijn en waar ze van hun ouders/vriendin/huisgenoten talloze complimenten over hebben gekregen, en dat is dan toch wel vaak iets dat ik mezelf en m'n lief nóóit voor zou durven zetten.

Ik eet alles altijd met een brede grijns op, want ik vind het altijd hartstikke lief als iemand voor me kookt, en als ik honger heb vreet ik eigenlijk alles wel met smaak op, maar daar houdt het dan ook wel op. Bij de meeste mensen komt het zonder recept koken nu eenmaal gewoon neer op studentenvoer. Niks mis mee, maar zeker ook niet iets waar ik zelf ooit tegen iemand over zou durven opscheppen. ;)
Het probleem zit hem dan ook in het pleur maar wat bij mekaar. Vooral omdat dan beter eten wordt gezien als meer bij elkaar pleuren, champignons zijn ook lekker, dus meer champignons erbij, gehakt én spek, om het eens even extra lekker te maken. Zonder idee erachter van het hoe en waarom. Ik kom in de supermarkt ook vaak irritant in de weg staande groepjes studenten tegen die aan het vergaderen zijn over wat ze eten, en dan moet om een of andere reden iedereen zijn zegje doen, en dus ook iedereen een ingredient inbrengen. Dat soort logica.

Ik heb zelf nog nooit uit een boek gekookt en één keer van een recept (mislukt). Altijd in voor nieuwe ervaringen en ik ga het echt een keer doen. Maar ik heb leren koken als student zoals zovelen, en kookboeken aanschaffen was gewoon niet iets wat in dat leven paste. Wel waren er in tentamenperiodes altijd leuke kookprogramma's op de BBC. Dan pik je behalve degelijke combinaties ook een achterliggende logica op. Toen ben ik ook de studentenhap juist gaan terugbrengen tot de essentie in plaats van opleuken met extra ingredienten. 3 a 4 smaken en dan misschien nog iets voor de balans. En als je alles uit je hoofd doet ga je ook niet gewoon oplezen en uitvoeren, maar moet je zelf nadenken over wat er nog bij moet, in welke volgorde en waarom en hoeveel. Daar ga je volgens mij ook beter van koken.

Maar het is maar wat je maakt. Ik vergelijk het altijd met muziek, een Frans haute cuisinegerecht is als een klassiek symfonie, veel instrumenten in precies de juiste verhoudingen etc, dan moet je wel bladmuziek kunnen lezen en exact zo kunnen uitvoeren. Maar de Italiaanse en Spaanse keuken dat is drum, bass, gitaar en stem en rocken maar, dat gaat om de energie van de eenvoud en het gevoel.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_92912697
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 12:49 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

trail ?

[ afbeelding ]

:P
Typo :@
Mensen door paden slepen en hopen dat ze hun fout inzien, je kent het wel ;)
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  † In Memoriam † vrijdag 18 februari 2011 @ 14:43:51 #85
294940 badtripbob
GeK, no?
pi_92964915
Wat ik niet weet en tegen kom zoek ik wel op. Maar ik maak meestal gewoon wat ik denk dat lekker is. Doe ik met toetjes en zo ook :D! Bijvoorbeeld ontbijtkoek met een soort jam en daar bovenop slagroom :9 Kom ik meestal op als ik stoned ben, veel geniale ideeën voor eten komen dan op. :9.
  vrijdag 18 februari 2011 @ 14:50:48 #86
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_92965223
quote:
10s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 14:43 schreef badtripbob het volgende:
:D! Bijvoorbeeld ontbijtkoek met een soort jam en daar bovenop slagroom :9 Kom ik meestal op als ik stoned ben, veel geniale ideeën voor eten komen dan op. :9.
omg :') het klinkt niet lekker Bob
With the stars as her umbrella
  † In Memoriam † vrijdag 18 februari 2011 @ 14:59:58 #87
294940 badtripbob
GeK, no?
pi_92965650
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 14:50 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

omg :') het klinkt niet lekker Bob
Vaak zijn de meest lekkere dingen gewaagde dingen wat betreft eten.
  vrijdag 18 februari 2011 @ 15:02:06 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92965729
Nee hoor. De meest lekkere dingen zijn net zo vaak hele gangbare, normale dingen. :6
  † In Memoriam † vrijdag 18 februari 2011 @ 15:04:11 #89
294940 badtripbob
GeK, no?
pi_92965803
Het is gewoon lekker ja! Heel mijn leven verklaren mensne mij al voor gek wat betreft combinaties. :'). Maar of ik ze nou expres of per ongeluk tegen ben gekomen ik neem het niet opnieuw als het niet blijkt te smaken. :').
  vrijdag 18 februari 2011 @ 16:09:28 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92968539
Ik heb de schurft aan dopeheads
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 18 februari 2011 @ 16:14:00 #91
294940 badtripbob
GeK, no?
pi_92968730
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 16:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb de schurft aan dopeheads
Wat fijn dat je dat dan meld. Ga maar lekker wijntjes en koffie zuipen dan, hypocriet. :{.
pi_92985752
Ik vind het juist al een hele vooruitgang dat ik steeds meer met recepten kook ipv met pakjes. Vind het erg leuk om nieuwe dingen te leren en zelf sausjes te maken ipv een beetje poeder met water bij mn eten in gooien. Het is niet zo dat ik nooit meer wat uit pakjes eet, maar het is wel een stuk minder geworden :)

En sommige recepten heb ik al zo vaak gemaakt dat ik het wel uit mn hoofd weet. Maar ik vind het wel erg leuk om nieuwe recepten te zoeken, door kookboeken te bladeren en wat nieuws te maken :)
pi_92999489
Mmm het ligt er denk ik maar net aan hóe je met of zonder recepten kookt.

M.i. is zonder recepten koken wel echt iets (als je iets op tafel wil zetten wat goed smaakt) wat je creativiteit, inventiviteit én smaak op de proef stelt. Kijk, ik kan een recept volgen, en als het voldoende tot in de details is genoteerd dan kan ik een gerecht maken zonder enig benul van smaken combineren te hebben (ergo, zonder te snappen waarom het smaakt, en waarom het zo moet), of zonder ooit gekookt te hebben (ik zou er dan enorm lang over doen natuurlijk, ok).

Een góed gerecht zonder recept neerzetten lukt je echt alleen met een flinke dosis basiskennis (oa techniek) en gevoel voor smaak, én uberhaupt smaak (om tijdens het koken je gerecht te finetunen).

Maar het is idd onzinnig om overal steeds het wiel opnieuw mee uit te vinden, zeker als het gaat om basisrecepten. Maar het lijkt mij creatiever en knapper om op mèt die basisrecepten je eigen combinaties te maken, dan om een meesterrecept tot in detail volledig na te maken. Dat laatste is wel leerzaam, én zinvol als je gewoon een topmaaltijd wil neerzetten (ik heb niet de illusie dat ik zelf 'even' iets kan verzinnen wat het haalt bij iets wat een culinair wonder na meerdere malen proberen en proeven heeft bedacht).
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 19 februari 2011 @ 01:20:17 #94
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_92999609
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 17:26 schreef The_Hives het volgende:

[..]

een recept voor pannenkoeken :? gewoon mixen tot je de goede dikte heb. Makkelijker is er bijna niet :)
Met pannenkoeken kun je helemaal los hoor. Daar kun je echt veel mee, en dan heb ik 't niet over de mix alleen. ;)
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_93225882
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 13:19 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het probleem zit hem dan ook in het pleur maar wat bij mekaar. Vooral omdat dan beter eten wordt gezien als meer bij elkaar pleuren, champignons zijn ook lekker, dus meer champignons erbij, gehakt én spek, om het eens even extra lekker te maken. Zonder idee erachter van het hoe en waarom. Ik kom in de supermarkt ook vaak irritant in de weg staande groepjes studenten tegen die aan het vergaderen zijn over wat ze eten, en dan moet om een of andere reden iedereen zijn zegje doen, en dus ook iedereen een ingredient inbrengen. Dat soort logica.
Ik kook -gelukkig- ook steeds meer zonder pakjes, én zonder recepten, al moet ik wel oppassen dat ik inderdaad niet bovenstaande 'techniek' toepas :@ Soms als ik dan gewoon maar iets op gevoel maak, denk ik, oh dat erbij en dat erbij, terwijl het volgens mij juist de kunst is om met een [beperkt] aantal bijpassende ingredienten iets lekkers te maken.

Op vrije dagen vind ik het juist heerlijk om kookboeken en tijdschriften te lezen voor inspiratie, en om nieuwe dingen (MET recept!) uit te proberen. Wat dan weer ergens in mn hoofd opgeslagen word en een keer op een door de weekse dag weer eens boven komt drijven als ik weer wat bij elkaar probeer te gooien :P

En dat van RobinOok en Minilot van het tegen je partner zeiken op de terugweg herken ik :P Een vriendin van me is een echte Hollandse pot kookprinses (niks mis mee) die af en toe lekker de week breekt met een pakje Kofta of iets, wat dan ontzettend droog en yuk uitvalt. Vervolgens schept ze er weken op over die heerlijk Kofta :|W

Moet dan ook gelijk aan dat kerstprogramma van Herman den Blijker denken waar vrienden/familie na jaren het jaarlijkse gore kerstdiner (boerenkool met frituurvet erdoorheen geprakt :r ) eindelijk durven te zeggen dat het eigenlijk niet te vreten is :')
pi_93251464
Improvisatie.. Daar komen de meest lekkere combinaties van.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')