RIPquote:Op woensdag 16 februari 2011 15:43 schreef minilot het volgende:
[..]
Steeds als iemand dát zegt, sterft er ergens in Italië een pizzabakker!
jaja, die willen dat de slagroom op het gebak nog dagenlang stijf blijft.quote:Op woensdag 16 februari 2011 15:40 schreef OVchipkaart het volgende:
[..]
Jup gesuikerde room (40% vet) daar zit een mengsel van bindmiddelen bij in omdat er anders vocht van de slagroom afkomt (1 van de tests na 2 dagen koelkast mag er geen vocht af komen), en dat willen heren banket bakkers niet.
Prutsersquote:Dit waren zakken slagroom die naar banketbakkers gingen, (en de lekkerste slagroom die ik ooit geproefd heb, veel mensen vonden het te melkig, ik ben er ook achter gekomen dat sommige banketbakkers waar het heen ging (bij ons in het drop) het 2 keer verdunde met water)
Dus dáárom zijn de echte in NL vrijwel uitgestorven en heb je overal turkse pizzabakkers die het niet kunnen.quote:Op woensdag 16 februari 2011 15:44 schreef motorbloempje het volgende:
Steeds als iemand dát zegt, sterft er ergens in Italië een pizzabakker!
Goed, als ik pizzadeeg maak dan duurt dat ook niet veel langer als een paar uur, ik heb het niet over dagen rijzen, dus dan zal een grammetje meer of minder ook niet uitmaken. En als mijn pizzadeeg ietsjes te zout is so be it, ik ga niet met een of andere weegschaal mijn hoeveelheid zout afmeten.quote:Op woensdag 16 februari 2011 15:43 schreef minilot het volgende:
[..]
Steeds als iemand dát zegt, sterft er ergens in Italië een pizzabakker!
Toch was het super lekker slagroom, ik nam altijd mosterpotjes mee voor iedereen, en het is verreweg de lekkerste slagroom die ik ooit geproefd heb.quote:Op woensdag 16 februari 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
jaja, die willen dat de slagroom op het gebak nog dagenlang stijf blijft.
[..]
Prutsers
Ik loop vaker te schelden op de kwaliteit van gebak of brood, en dat is terecht
quote:Op woensdag 16 februari 2011 16:13 schreef motorbloempje het volgende:
iemand trouwens nog een lekker recept voor dorade? dat heeft m'n man daarnet op de markt gekocht. Alleen ontdaan van ingewandenkop 'n graten zitten d'r nog an!
3 kilo zout?quote:* 1 dorade (à 800 g) of goudbrasem
* 3 kg grof zout
* 2 eetlepels olie
* voor de saus:
* sap van 1 citroen
* 6 eetlepels olijfolie
* 2 teentjes knoflook, geperst
een recept voor pannenkoekenquote:Op woensdag 16 februari 2011 03:10 schreef Zana het volgende:
Het ging op gegeven moment vanzelf, je krijgt gewoon gevoel voor dingen die je bij elkaar kunt doen en bij bereidingstijden, maar soms gaat ook nog wel iets mis en smaakt het gewoon niet zo lekker als je dacht of is iets te ver doorgekookt of juist nog te rauw.
De deur van de koelkast/ diepvries opentrekken en dan verzinnen wat je eet komt bij mij wel dagelijks voor.
Er zijn ook gerechten waar ik nog steeds het recept nodig heb of waar ik alles precies afmeet (pizzadeeg of pannenkoeken). Soms bekijk ik op Internet recepten voor inspiratie, vaak heb je dan al een voorstelling of en hoe iets smaakt, maar bij voorkeur wil ik er graag een receptbeeld bij. Ik heb ook een hekel aan kookboeken zonder foto's.
Ik denk trouwens dat de meeste mensen een wokgerecht of pastasaus op gevoel kunnen koken, maar als ik voor meer mensen uitgebreider moet koken dan word ik snel onzeker, vooral wat bereidingstijden en hoeveelheden betreft. Ik zou niet zo snel professioneel kunnen koken, ik mis vooral ook de raffinesse en schiet te kort bij de presentatie van gerechten. Uit pakjes kook ik soms wel nog uit gemaakssucht, maar ik probeer het te vermijden.
Ja natuurlijk bedoel ik dat plus dat je zelf gewoon kunt verzinnen. Dat je creatiever wordt i.p.v. een recept uit te printen en dat te maken.quote:Op woensdag 16 februari 2011 13:53 schreef motorbloempje het volgende:
och, ik claim dan ook niet vernieuwend te zijn, maar ik denk dat TS meer doelt op het kijken van vrij standaard dingen zonder dat je elke keer het recept er bij moet pakken; dat je op een gegeven moment gewoon weet hoe lang je gerecht in de oven moet, hoeveel er van wat bij moet, etc.en in die trend heb ik dan ook antwoord op de vraag gegeven
Nou Minilot heeft blijkbaar problemen met mij, denk ik?quote:Op woensdag 16 februari 2011 14:05 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Nou, dat vind ik nogal ver gaan...ik mag toch hopen dat TS de receptkokers geen kneusjes vindt.
Je zegt geen recepten "meer" nodig te hebben, echt wel dat dat badinerend is.quote:Op woensdag 16 februari 2011 01:35 schreef Staal het volgende:
intussen heb ik geen recepten meer nodig. Leuke overgang in het hobby koken.
Dat je het er allemaal van weet te maken joh. Ben je ongesteld?quote:Op donderdag 17 februari 2011 01:18 schreef RobinOok het volgende:
Gelul.
Echt niet dat Minilot je woorden verkeerd interpreteerde.
[..]
Je zegt geen recepten "meer" nodig te hebben, echt wel dat dat badinerend is.
Echt wel dat je daarmee aangeeft je beter ontwikkeld te voelen dan een hobbykok die nog wel recepten gebruikt. Echt wel dat je jezelf hoger op de hobbykokladder vindt geklommen.
Verder ben ik het zo'n beetje met alles wat Minilot zegt eens.
Herken me ook in haar minder aardige trekjes, ha! Op de terugweg klagen tegen je lief, haha.
Joh, maak er van wat je wilt. Ik heb zo niet gepost en het al helemaal niet zo bedoeld.quote:
Je hebt helemaal gelijk joh.quote:Op donderdag 17 februari 2011 01:37 schreef RobinOok het volgende:
Waar ik het vandaan haal? Ik post er toch een kwoot bij?
Nou, daar haal ik het vandaan dus. Uit jouw woorden, uit jouw post.
Beetje slap om te doen of je neus bloedt en het aan ons slechte karakter ligt.
Welterusten. Sterkte morgen.quote:
Hela, hela! Dat ik in de auto op de terugweg tegen mijn lief zit te mopperen over andermans pakjeseten maakt mij nog geen akelig type! Staal, ik heb doorgaans een bijzonder zonnige en lieftallige inborst!quote:Op donderdag 17 februari 2011 01:37 schreef RobinOok het volgende:
Beetje slap om te doen of je neus bloedt en het aan ons slechte karakter ligt.
Oh, maar ik wil in zulks een setting juist graag tegen Robin, maar we zitten helaas in hetzelfde kamp.quote:Op donderdag 17 februari 2011 06:55 schreef technofreak86 het volgende:
Ik stel voor dat deze discussie in een modderbad beslecht wordt, waarbij de deelneemsters uiteraard in bikini gekleed zijn. In afwachting van de pics, OT:
quote:Op woensdag 16 februari 2011 13:45 schreef minilot het volgende:
Want dat is écht iets anders dan simpelweg een goed eetbare curry, soep, pasta of ovenschotel in elkaar knallen van een paar lekkere ingrediënten die elkaar niet in de weg zitten. Dat kan iedereen, mits een beetje kookbenul en intacte smaakpapillen.
Ja, inderdaad. Maar laten we het liever hebben over wel of geen recepten en wat en wanneer wel of niet. Vind ík een stuk interessanter in ieder geval.quote:Op donderdag 17 februari 2011 06:55 schreef technofreak86 het volgende:
Ik stel voor dat deze discussie in een modderbad beslecht wordt, waarbij de deelneemsters uiteraard in bikini gekleed zijn. In afwachting van de pics, OT:
Ik ben wel een fan van recepten, vooral om van te leren en ter inspiratie, als ik ze dan ook echt ga maken pas ik ze vaak aan, aan mn eigen smaak en beschikbaarheid van ingredienten. Dat houdt me bezig en ik eet er heerlijk van, maar ik zou niet durven beweren dat ik de recepten per definitie verbeter.
trail ?quote:Op donderdag 17 februari 2011 12:19 schreef HostiMeister het volgende:
Blijft toch meestal een kwestie van trail and error, denk ik dan.
Het probleem zit hem dan ook in het pleur maar wat bij mekaar. Vooral omdat dan beter eten wordt gezien als meer bij elkaar pleuren, champignons zijn ook lekker, dus meer champignons erbij, gehakt én spek, om het eens even extra lekker te maken. Zonder idee erachter van het hoe en waarom. Ik kom in de supermarkt ook vaak irritant in de weg staande groepjes studenten tegen die aan het vergaderen zijn over wat ze eten, en dan moet om een of andere reden iedereen zijn zegje doen, en dus ook iedereen een ingredient inbrengen. Dat soort logica.quote:Op woensdag 16 februari 2011 14:08 schreef minilot het volgende:
Ik moet trouwens eerlijk bekennen dat ik er voor mezelf ook wel een beetje kritisch in ben hoor...
Ik eet bij andere mensen vaak genoeg van die bij pleur-maar-bij-elkaar-gerechten waar ze zelf trots op zijn en waar ze van hun ouders/vriendin/huisgenoten talloze complimenten over hebben gekregen, en dat is dan toch wel vaak iets dat ik mezelf en m'n lief nóóit voor zou durven zetten.
Ik eet alles altijd met een brede grijns op, want ik vind het altijd hartstikke lief als iemand voor me kookt, en als ik honger heb vreet ik eigenlijk alles wel met smaak op, maar daar houdt het dan ook wel op. Bij de meeste mensen komt het zonder recept koken nu eenmaal gewoon neer op studentenvoer. Niks mis mee, maar zeker ook niet iets waar ik zelf ooit tegen iemand over zou durven opscheppen.
Typoquote:
omgquote:Op vrijdag 18 februari 2011 14:43 schreef badtripbob het volgende:
! Bijvoorbeeld ontbijtkoek met een soort jam en daar bovenop slagroom
Kom ik meestal op als ik stoned ben, veel geniale ideeën voor eten komen dan op.
.
Met pannenkoeken kun je helemaal los hoor. Daar kun je echt veel mee, en dan heb ik 't niet over de mix alleen.quote:Op woensdag 16 februari 2011 17:26 schreef The_Hives het volgende:
[..]
een recept voor pannenkoekengewoon mixen tot je de goede dikte heb. Makkelijker is er bijna niet
Ik kook -gelukkig- ook steeds meer zonder pakjes, én zonder recepten, al moet ik wel oppassen dat ik inderdaad niet bovenstaande 'techniek' toepasquote:Op donderdag 17 februari 2011 13:19 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het probleem zit hem dan ook in het pleur maar wat bij mekaar. Vooral omdat dan beter eten wordt gezien als meer bij elkaar pleuren, champignons zijn ook lekker, dus meer champignons erbij, gehakt én spek, om het eens even extra lekker te maken. Zonder idee erachter van het hoe en waarom. Ik kom in de supermarkt ook vaak irritant in de weg staande groepjes studenten tegen die aan het vergaderen zijn over wat ze eten, en dan moet om een of andere reden iedereen zijn zegje doen, en dus ook iedereen een ingredient inbrengen. Dat soort logica.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |