abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_92869555
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 15:43 schreef minilot het volgende:

[..]

Steeds als iemand dát zegt, sterft er ergens in Italië een pizzabakker!
:N
RIP ;(
Ja doei.
  woensdag 16 februari 2011 @ 15:45:06 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92869586
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 15:40 schreef OVchipkaart het volgende:

[..]

Jup gesuikerde room (40% vet) daar zit een mengsel van bindmiddelen bij in omdat er anders vocht van de slagroom afkomt (1 van de tests na 2 dagen koelkast mag er geen vocht af komen), en dat willen heren banket bakkers niet.
jaja, die willen dat de slagroom op het gebak nog dagenlang stijf blijft.
quote:
Dit waren zakken slagroom die naar banketbakkers gingen, (en de lekkerste slagroom die ik ooit geproefd heb, veel mensen vonden het te melkig, ik ben er ook achter gekomen dat sommige banketbakkers waar het heen ging (bij ons in het drop) het 2 keer verdunde met water :o )
Prutsers
Ik loop vaker te schelden op de kwaliteit van gebak of brood, en dat is terecht
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 februari 2011 @ 15:47:35 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92869695
quote:
10s.gif Op woensdag 16 februari 2011 15:44 schreef motorbloempje het volgende:

Steeds als iemand dát zegt, sterft er ergens in Italië een pizzabakker!
Dus dáárom zijn de echte in NL vrijwel uitgestorven en heb je overal turkse pizzabakkers die het niet kunnen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92869738
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 15:43 schreef minilot het volgende:

[..]

Steeds als iemand dát zegt, sterft er ergens in Italië een pizzabakker!
:N
Goed, als ik pizzadeeg maak dan duurt dat ook niet veel langer als een paar uur, ik heb het niet over dagen rijzen, dus dan zal een grammetje meer of minder ook niet uitmaken. En als mijn pizzadeeg ietsjes te zout is so be it, ik ga niet met een of andere weegschaal mijn hoeveelheid zout afmeten.

Voor hetzelfde geldt is mijn tomatenprutje weer iets zouter, is de kaas die ik gebruik zouter dan normaal of heb ik een ander soort vlees dat weer zouter is, dat luistert in mijn ogen niet zo nauw voor de smaak.

Ik vind het dan weer allemaal net iets te pretentieus om over een grammetje zout te struikelen, maar dat kan ook weer aan mij liggen.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_92869748
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

jaja, die willen dat de slagroom op het gebak nog dagenlang stijf blijft.

[..]

Prutsers
Ik loop vaker te schelden op de kwaliteit van gebak of brood, en dat is terecht
Toch was het super lekker slagroom, ik nam altijd mosterpotjes mee voor iedereen, en het is verreweg de lekkerste slagroom die ik ooit geproefd heb.

Eigenlijk had ik het ook eens zonder carrageen moeten proeven :D Wat je in die pakjes in de supermarkt koopt lijkt er iig niet op kwa smaak.
Mits voldoende gebruikt niet te traceren en volledig privacy ongevoelig.
  woensdag 16 februari 2011 @ 16:01:32 #56
154407 Rucky
Al prutsende wordt men wijs.
pi_92870356
Recepten krijg je bij de dokter. :D
Lekker koken leer je van je moeder. O+
Ik weet niet eens hoe ik moet koken met een kookboek. :@
Op zaterdag 14 april 2012 23:50 schreef innepin het volgende: Rucky en Merlijn zijn tof.
Op donderdag 21 juni 2012 00:22 schreef Papabear het volgende: We kennen elkaar, daten elkaar, doen elkaar en helpen elkaar. FHF O+
Op vrijdag 17 december 2010 13:58 schreef smegmanus het volgende: FOK!kers, hard van buiten. Zacht van binnen 8-)
  † In Memoriam † woensdag 16 februari 2011 @ 16:11:46 #57
91830 MaximusTG
pi_92870863
Dus.. ja, heel moeilijk hoor, koken met een kookboek. Je zoekt iets wat je lekker lijkt, koop de ingredienten, en volgt vervolgens de instructies. Eventueel naar eigen inzicht sommige ingredienten vervangen omdat ze bijvoorbeeld moeilijk verkrijgbaar zijn. En als je zo'n recept een keer gevolgd hebt weet je daarna veel beter welke hoeveelheden van welke ingredienten niet zo strikt gevolgd hoeven worden. Kun je daarna misschien een variatie bedenken met ander vlees/groenten etc. Of puur alleen de gebruikte kooktechniek gebruiken.
pi_92870926
iemand trouwens nog een lekker recept voor dorade? dat heeft m'n man daarnet op de markt gekocht. Alleen ontdaan van ingewanden :) kop 'n graten zitten d'r nog an!
Ja doei.
  woensdag 16 februari 2011 @ 16:25:49 #59
154407 Rucky
Al prutsende wordt men wijs.
pi_92871542
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 16:13 schreef motorbloempje het volgende:
iemand trouwens nog een lekker recept voor dorade? dat heeft m'n man daarnet op de markt gekocht. Alleen ontdaan van ingewanden :) kop 'n graten zitten d'r nog an!
quote:
* 1 dorade (à 800 g) of goudbrasem
* 3 kg grof zout
* 2 eetlepels olie
* voor de saus:
* sap van 1 citroen
* 6 eetlepels olijfolie
* 2 teentjes knoflook, geperst
3 kilo zout? :D

Bevochtig het zout met ca. 200 ml water. Schep ca. tweederde van de zoutmassa op een bakplaat. Bestrijk de vis met olie en leg hem op het zout. Verdeel de rest van het zout over de vis en druk goed aan. Verwarm de vis 40-50 minuten in de op 190-210 °C voorverwarmde oven. Breek na het bereiden de zoutkorst open en verwijder de korst. Verdeel de vis in stukjes. Klop voor de saus het citroensap goed met de olie en de knoflook en serveer de saus bij de vis.
Op zaterdag 14 april 2012 23:50 schreef innepin het volgende: Rucky en Merlijn zijn tof.
Op donderdag 21 juni 2012 00:22 schreef Papabear het volgende: We kennen elkaar, daten elkaar, doen elkaar en helpen elkaar. FHF O+
Op vrijdag 17 december 2010 13:58 schreef smegmanus het volgende: FOK!kers, hard van buiten. Zacht van binnen 8-)
pi_92871617
ja, die heb ik ook al gegoogled, heb dus niets naar m'n gading gevonden :)
bedoel dus meer of iemand van hier een reeds door die persoon beproefd recept heeft...
Ja doei.
  woensdag 16 februari 2011 @ 16:31:53 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92871818


Recept is te groot woord, toevallig deed ik deze keer maar wat. ;-)
Maar beetje koriander, zeezout, knoflook en olie vijzelen en daar de vis mee insmeren.
Daarna bakken op de grill / in de grillpan.
Geserveerd met aardappelsalade en groene salade:



(voor uitgebreidere info effe klikken)

Hoe dan ook, je hoeft er weinig mee te doen. Alleen zouten en op de grill kan ook.
pi_92871967
check, zoiets zocht ik!

Ik eet er iig gestoofde venkel bij :9 met wat knolselderijpuree :)
Ja doei.
  woensdag 16 februari 2011 @ 17:26:17 #63
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_92874419
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 03:10 schreef Zana het volgende:
Het ging op gegeven moment vanzelf, je krijgt gewoon gevoel voor dingen die je bij elkaar kunt doen en bij bereidingstijden, maar soms gaat ook nog wel iets mis en smaakt het gewoon niet zo lekker als je dacht of is iets te ver doorgekookt of juist nog te rauw.
De deur van de koelkast/ diepvries opentrekken en dan verzinnen wat je eet komt bij mij wel dagelijks voor.
Er zijn ook gerechten waar ik nog steeds het recept nodig heb of waar ik alles precies afmeet (pizzadeeg of pannenkoeken). Soms bekijk ik op Internet recepten voor inspiratie, vaak heb je dan al een voorstelling of en hoe iets smaakt, maar bij voorkeur wil ik er graag een receptbeeld bij. Ik heb ook een hekel aan kookboeken zonder foto's.
Ik denk trouwens dat de meeste mensen een wokgerecht of pastasaus op gevoel kunnen koken, maar als ik voor meer mensen uitgebreider moet koken dan word ik snel onzeker, vooral wat bereidingstijden en hoeveelheden betreft. Ik zou niet zo snel professioneel kunnen koken, ik mis vooral ook de raffinesse en schiet te kort bij de presentatie van gerechten. Uit pakjes kook ik soms wel nog uit gemaakssucht, maar ik probeer het te vermijden.
een recept voor pannenkoeken :? gewoon mixen tot je de goede dikte heb. Makkelijker is er bijna niet :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 17 februari 2011 @ 00:53:42 #64
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_92900156
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 13:53 schreef motorbloempje het volgende:
och, ik claim dan ook niet vernieuwend te zijn, maar ik denk dat TS meer doelt op het kijken van vrij standaard dingen zonder dat je elke keer het recept er bij moet pakken; dat je op een gegeven moment gewoon weet hoe lang je gerecht in de oven moet, hoeveel er van wat bij moet, etc. :) en in die trend heb ik dan ook antwoord op de vraag gegeven :P
Ja natuurlijk bedoel ik dat plus dat je zelf gewoon kunt verzinnen. Dat je creatiever wordt i.p.v. een recept uit te printen en dat te maken.
Voor mij heel wat in vrij korte tijd. Het is namelijk nog maar een jaar geleden dat ik weleens pakken van de Knorr haalde. Zogenaamd uit gemak, maar dat is gewoon gelul. Zelf koken is niet meer werk.

Absoluut geen opscheppen zoals Minilot een beetje zuur suggereert. Ik ben gewoon enthousiast en heb heel veel geleerd over hoe je kun je kunt spelen met ingredienten en wat het doet.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 17 februari 2011 @ 00:58:10 #65
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_92900293
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 14:05 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Nou, dat vind ik nogal ver gaan...ik mag toch hopen dat TS de receptkokers geen kneusjes vindt.

Nou Minilot heeft blijkbaar problemen met mij, denk ik?
Geen idee. Ik zou zoiets nooit zeggen. Maar maak er gerust van wat je wilt.

Ik opperde in een ander topic als uitdaging zelfs dat je ook uit blik kunt koken zonder dat het naar blik smaakt. Nou meteen de kliekzuurtjes van CUL erin en nee, hoor. Niks.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 17 februari 2011 @ 01:18:51 #66
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92900822
Gelul.
Echt niet dat Minilot je woorden verkeerd interpreteerde.

quote:
14s.gif Op woensdag 16 februari 2011 01:35 schreef Staal het volgende:
intussen heb ik geen recepten meer nodig. Leuke overgang in het hobby koken.
Je zegt geen recepten "meer" nodig te hebben, echt wel dat dat badinerend is.
Echt wel dat je daarmee aangeeft je beter ontwikkeld te voelen dan een hobbykok die nog wel recepten gebruikt. Echt wel dat je jezelf hoger op de hobbykokladder vindt geklommen.

Verder ben ik het zo'n beetje met alles wat Minilot zegt eens.
Herken me ook in haar minder aardige trekjes, ha! Op de terugweg klagen tegen je lief, haha.
  donderdag 17 februari 2011 @ 01:24:20 #67
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_92900950
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 01:18 schreef RobinOok het volgende:
Gelul.
Echt niet dat Minilot je woorden verkeerd interpreteerde.

[..]

Je zegt geen recepten "meer" nodig te hebben, echt wel dat dat badinerend is.
Echt wel dat je daarmee aangeeft je beter ontwikkeld te voelen dan een hobbykok die nog wel recepten gebruikt. Echt wel dat je jezelf hoger op de hobbykokladder vindt geklommen.

Verder ben ik het zo'n beetje met alles wat Minilot zegt eens.
Herken me ook in haar minder aardige trekjes, ha! Op de terugweg klagen tegen je lief, haha.
Dat je het er allemaal van weet te maken joh. Ben je ongesteld?
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 17 februari 2011 @ 01:26:32 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92900998
Nee. Jij?
  donderdag 17 februari 2011 @ 01:32:38 #69
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_92901132
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 01:26 schreef RobinOok het volgende:
Nee. Jij?
Joh, maak er van wat je wilt. Ik heb zo niet gepost en het al helemaal niet zo bedoeld.
Waar haal je het eigenlijk vandaan. En dan dat hatelijke op de terugweg klagen tegen je lief. Sad.

Beetje jammer dat ik iedere keer tegen dezelfde zuurtjes aanloop. Geeft niks. Ik laat me niet wegjagen uit CUL. Morgen mag je weer, goed? w/ .
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 17 februari 2011 @ 01:37:18 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92901214
Waar ik het vandaan haal? Ik post er toch een kwoot bij?
Nou, daar haal ik het vandaan dus. Uit jouw woorden, uit jouw post.

Beetje slap om te doen of je neus bloedt en het aan ons slechte karakter ligt.
  donderdag 17 februari 2011 @ 01:41:44 #71
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_92901285
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 01:37 schreef RobinOok het volgende:
Waar ik het vandaan haal? Ik post er toch een kwoot bij?
Nou, daar haal ik het vandaan dus. Uit jouw woorden, uit jouw post.

Beetje slap om te doen of je neus bloedt en het aan ons slechte karakter ligt.
Je hebt helemaal gelijk joh.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 17 februari 2011 @ 01:45:07 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92901358
Ja, weet ik.
  donderdag 17 februari 2011 @ 02:03:58 #73
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_92901708
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 01:45 schreef RobinOok het volgende:
Ja, weet ik.
Welterusten. Sterkte morgen.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_92903009
Ik stel voor dat deze discussie in een modderbad beslecht wordt, waarbij de deelneemsters uiteraard in bikini gekleed zijn. In afwachting van de pics, OT:

Ik ben wel een fan van recepten, vooral om van te leren en ter inspiratie, als ik ze dan ook echt ga maken pas ik ze vaak aan, aan mn eigen smaak en beschikbaarheid van ingredienten. Dat houdt me bezig en ik eet er heerlijk van, maar ik zou niet durven beweren dat ik de recepten per definitie verbeter.
pi_92904088
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 01:37 schreef RobinOok het volgende:
Beetje slap om te doen of je neus bloedt en het aan ons slechte karakter ligt.
Hela, hela! Dat ik in de auto op de terugweg tegen mijn lief zit te mopperen over andermans pakjeseten maakt mij nog geen akelig type! Staal, ik heb doorgaans een bijzonder zonnige en lieftallige inborst! ;)

Ik doelde inderdaad op de quote die Robin al aanhaalde, dat uit je post te halen viel dat je met recepten koken als een startpunt ziet, waar je op den duur aan voorbij zou groeien. Ik zie dat gewoon een beetje anders - ik denk dat er gemiddeld genomen veel beter gekookt zou worden als mensen zich wat vaker aan goede recepten zouden houden. Meer niet. Als je dat zuur vindt, dan ben jij de mopperkont! ;)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')