Neuh, dan kan je net zo goed al die partijen afschaffen en een twee partijen stelsel beginnen.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 23:34 schreef remlof het volgende:
[..]
Waarom? Het is democratie in optima forma imho.
Als een democratische meerderheid dat wilt, is het ook democratie in optima forma.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 23:37 schreef Tem het volgende:
[..]
Neuh, dan kan je net zo goed al die partijen afschaffen en een twee partijen stelsel beginnen.
Nee, dat zeg ik niet. Al denk ik wel dat je altijd meerdere partijen nodig hebt in een democratie want er moet iets te kiezen zijn. Dus > 1 maar twee partijen kan ook prima in een democratie wat mij betreft. Mijn persoonlijke voorkeur is 3 en niet meer.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 23:38 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Als een democratische meerderheid dat wilt, is het ook democratie in optima forma.
Met jouw gedachtegang kan een democratie alleen een meerpartijenstelsel goedkeuren.
Dat inderdaad. Ze laat totaal onverlet dat het Moslimbroederschap op dit moment de grootste oppositiepartij is. Daarnaast kan het ook zijn dat er op anarchistische wijze de macht wordt gegrepen.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 23:50 schreef eriksd het volgende:
Ochjee, een vrouw die meent dat het nu allemaal fantastisch gaat in Egypte. Ik spreek haar over een half jaartje wel.
True maar aan de andere kant kun je als grote verliezer niet kritiekloos in een nieuw kabinet gaan zitten, op een oud fundament ga je ook geen nieuwe flat bouwen met het risico dat die flat al voor oplevering in elkaar stort.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 23:44 schreef Zeeland het volgende:
Ik haat die cultuur in Nederland dat winnende partijen belangrijker zijn dan verliezende. Het gaat er om dat je zo'n groot mogelijke meerderheid hebt voor een kabinet. Het maakt niet uit of dat winnende partijen zijn of niet.
Dat neemt niet weg dat wij nu eenmaal een cultuur hebben waar het belangrijk is wat de belangrijkste partij is.
Je bent te cynisch, die Mubarak heeft 70 miljard achterover gedrukt. Ik denk dat het beter gaat worden in Egypte, maar we zullen het zien over een half jaar.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 23:50 schreef eriksd het volgende:
Ochjee, een vrouw die meent dat het nu allemaal fantastisch gaat in Egypte. Ik spreek haar over een half jaartje wel.
Misschien kan er een regering gevormd worden met gedoogsteun van de Moslimbroeders. Dan wil ik de PVV wel eens horenquote:Op vrijdag 11 februari 2011 23:52 schreef Holograph het volgende:
[..]
Dat inderdaad. Ze laat totaal onverlet dat het Moslimbroederschap op dit moment de grootste oppositiepartij is. Daarnaast kan het ook zijn dat er op anarchistische wijze de macht wordt gegrepen.
Lachequote:Op vrijdag 11 februari 2011 23:54 schreef remlof het volgende:
[..]
Misschien kan er een regering gevormd worden met gedoogsteun van de Moslimbroeders. Dan wil ik de PVV wel eens horen
We zullen het zien, ik denk dat het niet veel slechter zal worden.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 23:56 schreef Tem het volgende:
Ik ben ook wel cynisch over Egypte. Ik geloof niet dat daar ooit een democratie komt.
Zolang er een Suez kanaal ligt gaan internationale belangen voor democratie en met 8% van de wereldhandel zijn die internationale belangen te groot om het volk 'echt' te laten beslissen welke kant ze op willen gaan.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 23:56 schreef Tem het volgende:
Ik ben ook wel cynisch over Egypte. Ik geloof niet dat daar ooit een democratie komt.
Hoe slecht was het er dan volgens jou?quote:Op vrijdag 11 februari 2011 23:58 schreef Zeeland het volgende:
[..]
We zullen het zien, ik denk dat het niet veel slechter zal worden.
Leuk ja. De enige enigzins westers gezinde staat als strohalm van een zooitje radicalen.quote:
Mubarak was vrij seculier, het gaat dus in ieder geval theocratischer worden. De praktijk leert dat Islamitische theocratieën het economisch slechter doen dan seculiere staten, tenzij er veel olie zit.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 23:58 schreef Zeeland het volgende:
[..]
We zullen het zien, ik denk dat het niet veel slechter zal worden.
Aan de boosheid van de bevolking zie je natuurlijk al hoe diep het zit. Mubarak heeft 70 mld in zijn zak gestopt of de zakken van vrienden. We kunnen het niet maken zo iemand te laten zitten.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 00:00 schreef eriksd het volgende:
[..]
Hoe slecht was het er dan volgens jou?
Nauwelijks.quote:
In Panama gaat het anders prima met de democratie.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 00:00 schreef PaRoDiUzZ het volgende:
Zolang er een Suez kanaal ligt gaan internationale belangen voor democratie en met 8% van de wereldhandel zijn die internationale belangen te groot om het volk 'echt' te laten beslissen welke kant ze op willen gaan.
Libië is één van de volgende. We zullen zien hoe het daar gaat.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 00:03 schreef eriksd het volgende:
Ook met olie hoor. Er is enorme armoede in de olierijke staten.
Ze zullen er een militaire junta danwel een andere marionet voor terugkrijgen die net zoveel geld in eigen zak wilt stoppen.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 00:03 schreef Zeeland het volgende:
[..]
Aan de boosheid van de bevolking zie je natuurlijk al hoe diep het zit. Mubarak heeft 70 mld in zijn zak gestopt of de zakken van vrienden. We kunnen het niet maken zo iemand te laten zitten.
We zullen zien of het een theocratie wordt. Ik denk het niet, maar geef gelijk toe dat ik geen expert ben.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 00:02 schreef Holograph het volgende:
[..]
Mubarak was vrij seculier, het gaat dus in ieder geval theocratischer worden. De praktijk leert dat Islamitische theocratieën het economisch slechter doen dan seculiere staten, tenzij er veel olie zit.
Op jouw leeftijd zat ik 3x in de week in de kroeg met vrienden. Heb je er geen zin in?quote:
In die landen met veel olie is de verdeling van het BBP over de bevolking natuurlijk meestal wel belabberd.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 00:02 schreef Holograph het volgende:
De praktijk leert dat Islamitische theocratieën het economisch slechter doen dan seculiere staten, tenzij er veel olie zit.
Afgezien dat deze democratie is afgedwongen door een Amerikaanse invasie, valt panama niet te vergelijken met Egypte, al is het alleen maar omdat Israel behoorlijk van het Suez kanaal afhankelijk is.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 00:03 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
In Panama gaat het anders prima met de democratie.
Oost-Europa ook niet van 1940 tot 1990quote:Op zaterdag 12 februari 2011 00:18 schreef Tem het volgende:
Daarnaast staat het midden-oosten niet bekend om hun florerende democratiën.
Vind ik niet echt te vergelijken.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 00:19 schreef remlof het volgende:
[..]
Oost-Europa ook niet van 1940 tot 1990
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |