abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_92767047
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 18:49 schreef Maatregel het volgende:

[..]

Wat boeit mij het als de prijzen stijgen. Ik kan het betalen.
"Figuren" zoals ik gaan ook niet klagen op de telegraaf site. Daar staan we boven.
Waarschijnlijk zit jij er wel vaak op gezien je frustratie.
Nee, 'figuren' als jij klagen niet. Je geeft net aan dat je stroomverbruik een verslaving is (al dan niet gestimuleerd door de overheid) dus wanneer het of gigantisch duur wordt of op raakt, dan ga je wel degelijk klagen. Colt turkey noemen ze zoiets.

Verder is je standpunt gigantisch asociaal en geeft het aan dat je een erg verdraaid beeld van de wereld hebt en er nog trots op bent ook. Naïviteit is niets.
pi_92768838
t=d, of je moet spreken van een bewapende kalkoen?

Verder ben ik het met je eens.
pi_92902853
Het lijkt erop dat er heel goed nieuws is mbt waterstof-technologie!

Daniel Nocera - in de komende 5 jaar een waterstofenergie revolutie(?)
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_93066599
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 14:09 schreef heegenees het volgende:

[..]

Nee, 'figuren' als jij klagen niet.
Klopt. Wij hebben ballen.

quote:
Je geeft net aan dat je stroomverbruik een verslaving is (al dan niet gestimuleerd door de overheid)
Ik ben slachtoffer.

quote:
dus wanneer het of gigantisch duur wordt of op raakt, dan ga je wel degelijk klagen.
Rare conclusie trek je.
Misschien kan ik wel heel makkelijk me bij de realiteit neerleggen en maak ik met gemak een open vuurtje met een grote glimlach erbij.

Weet jij veel. Maar dat werkt niet in je voordeel om me af te schieten natuurlijk.

quote:
Verder is je standpunt gigantisch asociaal
Nee hoor. In lijn met de economische voortgang.

quote:
en geeft het aan dat je een erg verdraaid beeld van de wereld hebt en er nog trots op bent ook.
Laten we eens kijken...

De wereld draait om geld. Heb ik niet voor gezorgd, dat was al zo. Met die economische toestanden is energie een bron waar we allemaal van afhankelijk zijn. Tenminste, in de westerse wereld. Zodra je overal stekkers eruit gaat trekken om groen te doen, val je al snel buiten de beschaving.
Daarbij is het niet erg of je veel verbruikt of weinig. Als je maar ervoor betaald. De grootste verbruikers betalen het meest. Is altijd het eerlijke standpunt geweest.

Nu is sinds een paar jaar een andere kant op achterste poten gaan staan met een onbewezen verhaaltje over CO2. Of dat nu wel of niet zo is, je kunt niet van de mensen verwachten terug te gaan naar het stenen tijdperk. Die "cold turkey" maakt de hele beschaving kapot. Ook al draai ik persoonlijk met plezier mijn marsh mellows over het vuur.

Kun je hooguit aanhalen dat buiten de CO2 verhaaltjes nog het algemene "vervuiling" een probleem is. Dat zou kunnen. Maar we hebben nu niets anders. En ook al gaan wij met Nederland allemaal windmolentjes in elkaar zetten, andere arme landen bakken hun steenkool dan enkel harder (wat wij niet verbruiken, drukt hun prijs waardoor ze zelf meer verbruiken). Lood om oud ijzer.
Alternatief is dan alternatieve energie uit te vinden.

Nu vind jij mij een aso. En om van die stempel af te komen moet ik zeker dat alternatief voor de wereld uitvinden. Of me persoonlijk schuldig voelen dat ik mee draai zoals de wereld draait.
Uhu...

quote:
Naïviteit is niets.
Inderdaad. Ook al kun jij het Higgs deeltje splijten (voor je hem gevonden hebt), je beperkte wereldbeeld blijft ervoor zorgen dat je naar anderen wijst. Ik heb het te doen met je.

Zelfs fanatieke natuurbeschermers zoals Femke Halsema laten hun auto niet staan voor dit soort overtrokken conclusies.

[ Bericht 1% gewijzigd door Maatregel op 20-02-2011 18:15:17 ]
Samen moeten we het doen. Zolang rechts maar de boel aanstuurt.
pi_93101159
Het zit er aan te komen.

Techniek op basis van silicium, de panelen van de jaren 60 zeg maar, gaat het niet redden. De Duitsers en Chinezen hebben er grof op ingezet, maar dat zit economisch gewoonweg niet goed in elkaar. Je kunt het onmogelijk op een goedkope manier maken, en het levert te weinig rendement op. Overheden kicken er op, omdat ze het lekker kunnen subsidieren, maar efficient is anders.

Organische zonnecellen, of zonnecellen op basis van nano-technologie hebben MI de toekomst. Het komt nog eens zo ver dat je je dak en huis kunt laten "schilderen" met een coating die voor genoeg electriciteit zorgt dat je er zelfs auto mee kunt rijden.

Wanneer? Geef het 10 a 15 jaar.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  maandag 21 februari 2011 @ 21:41:34 #31
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_93124053
quote:
9s.gif Op donderdag 10 februari 2011 07:48 schreef LasTeR het volgende:
En je wil de zonne-energie opslaan in mega-batterijen? :?

We hebben vast nog wel een paar lege mijnen in Limburg en gasvelden in Groningen.
pi_93185293
Eindelijk!! Iemand die Kurzweil aanhaalt _O_
Kijk in mijn sig voor een ander topic over hem en zijn ideeën.

Jammer dat ik dit topic zo laat tegen kom. Er zijn namelijk ook nog zeer zware politieke en economische implicaties (vooral politieke als je het mij vraagt)

Morgen zal ik hier meer op ingaan, nu op naar bed en morgen het topic verder lezen. :)
pi_93314322
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 14:15 schreef Lyrebird het volgende:
Het zit er aan te komen.

Techniek op basis van silicium, de panelen van de jaren 60 zeg maar, gaat het niet redden. De Duitsers en Chinezen hebben er grof op ingezet, maar dat zit economisch gewoonweg niet goed in elkaar. Je kunt het onmogelijk op een goedkope manier maken, en het levert te weinig rendement op. Overheden kicken er op, omdat ze het lekker kunnen subsidieren, maar efficient is anders.

Organische zonnecellen, of zonnecellen op basis van nano-technologie hebben MI de toekomst. Het komt nog eens zo ver dat je je dak en huis kunt laten "schilderen" met een coating die voor genoeg electriciteit zorgt dat je er zelfs auto mee kunt rijden.

Wanneer? Geef het 10 a 15 jaar.
Het zou goed kunnen zijn dat de brandstofcel-revolutie ook nabij is!

De Bloombox

Energie in een doosje: zo beschrijft K.R. Sridhar – oprichter van Bloom Energy – de Bloom box. De Bloom box is een nieuw soort brandstofcel, dat elektriciteit produceert door zuurstof in de lucht te combineren met elk soort brandstof, zoals zonne-energie, gas en biogas. Een Bloom box is voldoende om één Europees huis te voorzien van elektriciteit.

In een Bloom box – ter grootte van een grapefruit – vindt geen verbranding plaats. De chemische reactie is efficiënt en schoon. Momenteel kost een grote Bloom energy server 700.000 tot 800.000 dollar per stuk, maar binnen vijf tot tien jaar zijn er kleinere Bloom boxen die minder dan 3.000 dollar kosten. Sridhar kreeg het idee tijdens het ontwerpen van een apparaat voor NASA om zuurstof op Mars te genereren. De Bloom box werkt de andere kant op. In plaats van dat zuurstof wordt gegenereerd, gebruikt het apparaat zuurstof als één van de inputs.

Momenteel gebruiken twintig bekende bedrijven Bloom Energy. Google, eBay, FedEx en Walmart beweren dat de Bloom box veel energie bespaart. Zo heeft eBay vijf Bloom boxen, die biogas gebruiken. De afgelopen negen maanden bespaarde het Amerikaanse bedrijf meer dan 100.000 dollar aan energiekosten. Volgens CEO John Donahoe van eBay genereren de vijf boxen vijf keer zoveel stroom als de 3.000 zonnecellen op de daken van de gebouwen van eBay.

Eén van de critici van Bloom Energy is Michael Kanellos van Green Tech Media. Hij beweert dat – indien Sridhar slaagt om de technologie betaalbaar en efficiënt te maken – dat andere bedrijven het dan met gemak over kunnen nemen. “Hoe groot is de kans dat jij en ik over tien jaar een Bloom box in onze kelders hebben”, vroeg CBS-verslaggever Leslie Stahl aan Kanellos. Zijn antwoord: “Twintig procent, maar er staat wel G.E. (General Electric, red.) op.”

Verdere details over de Bloom box zijn op dit moment nog niet bekend. Het is nog één groot geheim. Op de website van Bloom Energy telt op dit moment een klok af. Is dit een hype of gaat de Bloom box de wereld veranderen?

http://www.scientias.nl/b(...)uitvinding-ooit/4863

"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_93639318
Oh god!!
Ik was dit topic helemaal vergeten :o

Ik zou het nog gaan hebben over de politieke/economische gevolgen die de zonne-energie revolutie teweeg zal brengen.

Zonne-energie zal de wereld compleet veranderen, en hier is waarom.
Binnen 5-10 jaar zal een groot gedeelte van de bevolking overgestapt zijn op het zelf opwekken van zijn energie. (Voor de industrie en commercie zal dit mogelijk 5 jaar langer duren vanwege het grotere verbruik).
Dit houdt in dat de overheid veel geld zal mislopen. De burger geeft tenslotte NA de installatie van de zonnepanelen niks meer uit. Het geld dat nu binnenkomt via de energiemaatschappijen lopen ze dan mis.

Het leuke is dat de overheid op geen enkele manier de aanschaf van zonnepanelen extra kan belasten (naast btw) en de privé opgewekte energie is ook onmogelijk te belasten, althans, het is wel mogelijk, maar totaal niet verenigbaar met alles wat de politieke partijen tot nu toe hebben gezegd.
De eerste politieke partij die privé opgewekte schone energie wil belasten doet aan politieke zelfmoord. Je kunt niet decennialang roepen dat de vervuiler moet betalen, om vervolgens schone energie te gaan belasten, energie die opgewekt wordt zonder voorzieningen die door de overheid gefinancierd moeten worden. De zon schijnt even hard, met of zonder overheid.

De overheid zou misschien extra dure vergunningen kunnen eisen voor de aanleg van zonnepanelen. Maar ook dat is niet houdbaar aangezien zonnepanelen steeds minder als zonnepanelen te herkennen zijn en eventueel volledig opgaan in de omgeving.

Het eerste gevolg is dus dat de overheid macht en geld verliest. Tweede gevolg is dat energiemaatschappijen het loodje gaan leggen en die lelijke infrastructuur eindelijk eens uit het landschap kan oprotten. Energie wordt tenslotte lokaal opgewekt en heeft dus geen onnodig dure infrastructuur meer nodig.

Hierna komt de grote klapper. De elektrische auto. Op een gegeven moment zal de elektrische auto flink wat markt aandeel winnen en met thuis opgewekte stroom ben je dan volledig onafhankelijk van energiemaatschappijen (elektriciteit en olie). Ook hier verliest de overheid weer flink wat inkomsten die momenteel uit olie-accijnzen komen. De overheid zou ook nu weer kunnen beslissen om de elektrische auto behoorlijk te belasten om dat gat te vullen, maar ook dit is weer niet verenigbaar met hun decennialange uitspraken van de vervuiler betaalt.
De energie die de elektrische auto verbruikt wordt schoon en privé opgewekt.
Het enige dat belast kan worden is het gebruik van de wegen... de wegenbelasting en zelfs dat kan niet zo hoog worden opgeschroefd om het gat volledig te vullen. Je kunt niet verwachten dat men per maand 500+ euro aan wegenbelasting gaat betalen. Dat is ook weer politieke zelfmoord. Wegenbelasting is er tenslotte voor de onderhoud van de wegen, wegen die ook nog eens langer meegaan vanwege elektrische auto's. Wanneer de inkomsten van wegenbelasting (hypothetisch) 10 miljard zijn, en de uitgaven slechts 2 miljard, dan ben je als overheid al onverantwoordelijk bezig en elke partij die dit zal steunen kan niet meer serieus worden genomen.

Samenvattend.
De overheid zal de komende 5-15 jaar flink veel geld en macht verliezen. Energiemaatschappijen en oliemaatschappijen ook hun inkomsten verliezen. De wereldeconomie zal verschuiven van energie (olie/gas) gebaseerd naar een andere soort economie. Overheden overal ter wereld zullen hierdoor flink onder druk komen te staan.
pi_93640750
En jij denkt dat die grote partijen dat zo maar slikken?
pi_93641014
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 14:27 schreef stbabylon het volgende:
En jij denkt dat die grote partijen dat zo maar slikken?
Ze zullen wel moeten willen ze de grote partijen blijven.
Probeer jij als grote partij maar eens belasting te heffen op zelf opgewekte energie, iets wat politiek gezien totaal niet te rechtvaardigen is anders dan "we hebben je geld nou eenmaal nodig".

Je zult als partij alle geloofwaardigheid verliezen en kleinere partijen die geen belasting zullen heffen zullen snel groter worden.

Hoe dacht jij anders dat het zou gaan? Ik vind het namelijk vreemd dat jij met zo'n simpele ondoordachte one-liner komt :{
pi_93644240
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 14:32 schreef Refragmental het volgende:

[..]

Ze zullen wel moeten willen ze de grote partijen blijven.
Probeer jij als grote partij maar eens belasting te heffen op zelf opgewekte energie, iets wat politiek gezien totaal niet te rechtvaardigen is anders dan "we hebben je geld nou eenmaal nodig".

Je zult als partij alle geloofwaardigheid verliezen en kleinere partijen die geen belasting zullen heffen zullen snel groter worden.

Hoe dacht jij anders dat het zou gaan? Ik vind het namelijk vreemd dat jij met zo'n simpele ondoordachte one-liner komt :{
Regeringen en oliebedrijven zien dit ook aankomen. Energiebedrijven ook. En er is nu dus al gezeur over dat het netwerk niet in evenwicht is door al die zelfopgewekte stroom. De grote partijen zijn nu al zachtjes aan bezig om dit hele idee van persoonlijk stroom opwekken aan het tegen werken. Subsidie's intrekken enzo. Of de procedure die je moet doorlopen om je teveel aan stroom te kunnen verkopen. De particulier wordt het niet makkelijk gemaakt. En dit zijn zo maar een paar voorbeelden hoe de grote partijen zich al aan het indekken zijn. Want als er 1 ding is waar grote bedrijven en regering bang voor zijn, dan is het wel geldverlies.
pi_93644560
quote:
99s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 15:45 schreef stbabylon het volgende:

[..]

Regeringen en oliebedrijven zien dit ook aankomen. Energiebedrijven ook. En er is nu dus al gezeur over dat het netwerk niet in evenwicht is door al die zelfopgewekte stroom. De grote partijen zijn nu al zachtjes aan bezig om dit hele idee van persoonlijk stroom opwekken aan het tegen werken. Subsidie's intrekken enzo. Of de procedure die je moet doorlopen om je teveel aan stroom te kunnen verkopen. De particulier wordt het niet makkelijk gemaakt. En dit zijn zo maar een paar voorbeelden hoe de grote partijen zich al aan het indekken zijn. Want als er 1 ding is waar grote bedrijven en regering bang voor zijn, dan is het wel geldverlies.
Tegenwerking zal niet veel helpen. Zonnepanelen zo goed dat een huishouden zichzelf kan voorzien zullen er komen ongeacht tegenwerking.
Subsidies terugtrekken? Zal ook niet veel uitmaken. Op een gegeven moment is een zonnepaneel per watt goedkoper dan energie van het net. Dankzij technologische vooruitgang en marktwerking verwacht men dit punt te bereiken over 5 jaar. (En dat is inderdaad ZONDER subsidies)

Teruggeven aan stroomnet? Dat hoeft voor mij niet. Ik hoef niet aangesloten te zijn aan het stroomnet, dus daar heb ik geen last van. Voor veel, zo niet alle, mensen zal dit niet relevant zijn. Stroom wordt op een gegeven moment zo goedkoop dat het maken van een aansluiting en onderhouden van het net op een gegeven moment 99% van de prijs zal bepalen.

Je voorbeelden zijn aardig, maar totaal niet relevant :)
pi_93649228
:-)
Als we niet bereid zijn een tolerante samenleving te verdedigen tegen de aanvallen van de intolerante medemens, dan zal de tolerante mens te gronde gaan, en met hem de tolerantie
pi_93649264
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 14:27 schreef stbabylon het volgende:
En jij denkt dat die grote partijen dat zo maar slikken?
Ja, dat denk ik
Als we niet bereid zijn een tolerante samenleving te verdedigen tegen de aanvallen van de intolerante medemens, dan zal de tolerante mens te gronde gaan, en met hem de tolerantie
pi_93753928
Zonnepanelen NU zorgen ervoor dat je 20-25 jaar vanaf nu onder de 25 cent voor je kWh blijft betalen...
ik zeg dat het dus vandaag de dag al goedkoper is.
pi_93757165
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 00:22 schreef Monstarr het volgende:
Zonnepanelen NU zorgen ervoor dat je 20-25 jaar vanaf nu onder de 25 cent voor je kWh blijft betalen...
ik zeg dat het dus vandaag de dag al goedkoper is.
En daar zitten geen subsidies aan vast?
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_93766380
Decentralisatie van energieopwekking is weer erg gunstig voor de overheid. Het maakt de economie veel minder kwetsbaar voor rampen en aanslagen.
Ook de politieke afhankelijkheid van olie producerende landen zal niet worden gemist.
Veel minder vervuiling van die smerige olie.
Ik kan niet wachten.

De grote energiebedrijven zijn niet stom, die zullen in de nieuwe markten springen.
pi_93767413
Ik had vorige week een vergadering, waarbij ook een aantal experts op het gebied van (organische) zonnecellen aanwezig waren. Die heb ik een tijdje uit mogen horen, en mijn conclusie is dat het er echt aan zit te komen, maar dat er nog steeds niet gefocusseerd wordt op waar het nu echt om draait: prijs! Die lui zijn veel te druk bezig met het rendement te verhogen, maar dat rendement dat telt niet, zo lang een m2 niet voor een redelijke prijs (terugverdientijd 10 jaar of minder) geleverd kan worden.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_93768883
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 13:38 schreef Lyrebird het volgende:
Ik had vorige week een vergadering, waarbij ook een aantal experts op het gebied van (organische) zonnecellen aanwezig waren. Die heb ik een tijdje uit mogen horen, en mijn conclusie is dat het er echt aan zit te komen, maar dat er nog steeds niet gefocusseerd wordt op waar het nu echt om draait: prijs! Die lui zijn veel te druk bezig met het rendement te verhogen, maar dat rendement dat telt niet, zo lang een m2 niet voor een redelijke prijs (terugverdientijd 10 jaar of minder) geleverd kan worden.
Of je nou 1000W uit 4m2 voor 200e haalt of 800W uit 4m2 voor 160e, maakt dan toch niet uit?
pi_93769133
quote:
99s.gif Op maandag 7 maart 2011 14:14 schreef stbabylon het volgende:

[..]

Of je nou 1000W uit 4m2 voor 200e haalt of 800W uit 4m2 voor 160e, maakt dan toch niet uit?
Het maakt natuurlijk wel uit of je 1000W uit 4m2 haalt voor 2000,- of 1000W uit 6m2 voor 1100,-
Ik ben diegene waar je moeder je altijd voor gewaarschuwd heeft...
pi_93770815
quote:
99s.gif Op maandag 7 maart 2011 14:14 schreef stbabylon het volgende:

[..]

Of je nou 1000W uit 4m2 voor 200e haalt of 800W uit 4m2 voor 160e, maakt dan toch niet uit?
Het gaat om vermogen/oppervlak per euro, dus die sommetjes kunnen we inderdaad doen, en zien of het wel of niet uitmaakt.

Wetenschappers richten zich met name op het rendement, dat direct een invloed heeft op het vermogen / oppervlak. Ze proberen dat rendement te verhogen, het liefst bij het constant houden van de kostprijs per vierkante meter, alhoewel dat voor wetenschappers niet zo belangrijk is - die kicken op rendement, omdat ze daarmee in Nature kunnen publiceren.

Als het aan mij lag, dan zou er juist aan het totaalplaatje ( :) ) gewerkt worden: maak een panel met het hoogste vermogen/oppervlak per euro. Misschien betekent dat er moet worden ingeleverd op rendement, maar als daarmee de kosten per oppervlak drastisch afnemen: doen!
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  maandag 7 maart 2011 @ 18:14:55 #48
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_93778569
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 13:38 schreef Lyrebird het volgende:
Ik had vorige week een vergadering, waarbij ook een aantal experts op het gebied van (organische) zonnecellen aanwezig waren. Die heb ik een tijdje uit mogen horen, en mijn conclusie is dat het er echt aan zit te komen, maar dat er nog steeds niet gefocusseerd wordt op waar het nu echt om draait: prijs! Die lui zijn veel te druk bezig met het rendement te verhogen, maar dat rendement dat telt niet, zo lang een m2 niet voor een redelijke prijs (terugverdientijd 10 jaar of minder) geleverd kan worden.
Ik snap niet waarom iedereen zo krampachtig aan met die terugverdientijd zit. Zolang de technische levensduur 25 jaar is en de terugverdientijd 10 jaar maak je winst en het belangrijkste je maakt jezelf minder afhankelijk van inflatie :)
  maandag 7 maart 2011 @ 18:17:35 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93778656
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 18:14 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

Ik snap niet waarom iedereen zo krampachtig aan met die terugverdientijd zit. Zolang de technische levensduur 25 jaar is en de terugverdientijd 10 jaar maak je winst en het belangrijkste je maakt jezelf minder afhankelijk van inflatie :)
Wat heb ik aan een theoretische terugverdientijd en levensduur als ik maar 2 jaar garantie krijg?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 7 maart 2011 @ 20:26:11 #50
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_93785096
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 18:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat heb ik aan een theoretische terugverdientijd en levensduur als ik maar 2 jaar garantie krijg?
Vreemde redenatie.

Dus als een nieuwe auto maar twee jaar garantie heeft terwijl je er 15 jaar in wilt rijden dan koop je hem ook niet.

Technische levensduur van een auto is 15 jaar de technische levensduur van zonnepanelen is 25 jaar.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')