Planten zijn helemaal niet zo effcient in het omzetten van de ingevallen energie naar stoffen die wij dan weer als opgeslagen energie gebruiken.quote:Op donderdag 17 februari 2011 10:07 schreef Harunobu het volgende:
We hebben al planten dus snap niet helemaal waarom we het moeten nabootsen.
Nee survival van the fittest hoeft niet in te houden de meest energie effciente levensvormen dat deze overleven.quote:Op donderdag 17 februari 2011 11:44 schreef Harunobu het volgende:
Als ze niet efficient zouden zijn dan zouden ze wel uitgestorven zijn. Dat ze het niet precies zo doen zoals dat voor ons handig is is een probleem dat me veel makkelijker lijkt op te lossen dat alles wat de natuur uitgevonden heeft zelf met tandwieltjes en computerchips opnieuw uit te vinden.
Nou omdat het werkt misschien?quote:Op donderdag 17 februari 2011 10:07 schreef Harunobu het volgende:
We hebben al planten dus snap niet helemaal waarom we het moeten nabootsen.
Als het systeem dat planten gebruiken te snel energie produceert ontstaan er oxidatieve radicalen, die enorm veel schade aan kunnen richten aan de cel. Vandaar dat de meeste planten zo'n 10% van de energie die ze opvangen meteen ook weer afgegeven.quote:Op donderdag 17 februari 2011 11:44 schreef Harunobu het volgende:
Als ze niet efficient zouden zijn dan zouden ze wel uitgestorven zijn. Dat ze het niet precies zo doen zoals dat voor ons handig is is een probleem dat me veel makkelijker lijkt op te lossen dat alles wat de natuur uitgevonden heeft zelf met tandwieltjes en computerchips opnieuw uit te vinden.
Waar het volgens mij om gaat bij deze technologie is dat het gebaseerd is op de zelf-helende kwaliteiten van een blad. De reactie kan erg lang continu doorgaan door gebruik te maken van een bepaald mengsel van goedkope stoffen met een membraan er tussen. Hierbij wordt het zelfhelende aspect van een blad nagebootst.quote:Op donderdag 17 februari 2011 17:28 schreef hessels het volgende:
[..]
Als het systeem dat planten gebruiken te snel energie produceert ontstaan er oxidatieve radicalen, die enorm veel schade aan kunnen richten aan de cel. Vandaar dat de meeste planten zo'n 10% van de energie die ze opvangen meteen ook weer afgegeven.
Als we in staat zijn een kristalstructuur te synthetiseren die al deze energie kan opvangen zonder al te veel schade op te lopen van radicalen is dat dus een flinke vooruitgang op veredelde algen.
Ah, dat kan ook, klinkt logisch - ik heb de lezing zelf eerlijk gezegd nog niet echt doorgelezen.quote:Op donderdag 17 februari 2011 17:32 schreef Probably_on_pcp het volgende:
[..]
Waar het volgens mij om gaat bij deze technologie is dat het gebaseerd is op de zelf-helende kwaliteiten van een blad. De reactie kan erg lang continu doorgaan door gebruik te maken van een bepaald mengsel van goedkope stoffen met een membraan er tussen. Hierbij wordt dat het zelfhelende aspect van een blad nagebootst.
Heb je de lezing al bekeken?quote:Op zaterdag 19 februari 2011 01:45 schreef superpiet het volgende:
ik ben heel skeptisch vooral omdat ik al eerder ben genept door de italiaanse perpetuum mobile en de chinese windmolen die 1000x efficienter was dan normaal.
als dit onderzoek zo baanbrekend was dan had ik er wel meer over gehoord of dan had deze persoon wel meer aandacht gekregen van multinationals.
Net de lezing bekeken, en het klinkt wel heel betrouwbaar. Ik hoop dat het klopt, dan hebben we een heel groot probleem opgelost.quote:Op zaterdag 19 februari 2011 04:32 schreef Probably_on_pcp het volgende:
[..]
Heb je de lezing al bekeken?
Hij komt namelijk niet met 1 of ander vaag verhaal en hij heeft ook al een grote Indiase investeerder gevonden die hem gaat helpen.
Ook nog even het 15min durende item bekijken in mijn post boven jouw post over de Bloombox. Dan zul je helemaal enthousiast worden denk ikquote:Op vrijdag 25 februari 2011 19:56 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Net de lezing bekeken, en het klinkt wel heel betrouwbaar. Ik hoop dat het klopt, dan hebben we een heel groot probleem opgelost.
Ik heb het filmpje gekeken en op de website van bloom gekeken, maar die verkopen tot nu toe allen nog energy boxen die biogassen of aardgassen gebruiken. Helaas werken die boxen volgnes het filmje niet met H2, als de bloombox zo efficient is moet je nog altijd een gasnetwerk hebben om een brandstof ervoor te hebbenquote:Op vrijdag 25 februari 2011 20:00 schreef Probably_on_pcp het volgende:
[..]
Ook nog even het 15min durende item bekijken in mijn post boven jouw post over de Bloombox. Dan zul je helemaal enthousiast worden denk ik
maar werkzaam bij het MIT, alles is onderbouwd hoe het werkt en hij heeft grote namen achter zich staanquote:Op maandag 14 maart 2011 15:13 schreef galtfactory het volgende:
Ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Ik krijg er een erg wervingsgevoel bij als ik Daniel Nocera zo lees.
Ik zeg helemaal niet dat windenergie een realistische oplossing is, maar hij beweert dat het zelfs theoretisch onmogelijk zou zijn. Omdat slechts één percent van de zonne-energie omgezet wordt in wind, zal windenergie nooit belangrijk zijn. Terwijl hij in dezelfde zin zegt dat solar input 100000 TW is, en hij in totaal 16 TW nodig heeft...quote:The most comprehensive study as of 2005[12] found the potential of wind power on land and near-shore to be 72 TW, equivalent to 54,000 MToE (million tons of oil equivalent) per year, or over five times the world's current energy use in all forms. The potential takes into account only locations with mean annual wind speeds ≥ 6.9 m/s at 80 m. The study assumes six 1.5 megawatt, 77 m diameter turbines per square kilometer on roughly 13% of the total global land area (though that land would also be available for other compatible uses such as farming).
Een stoommachine werkt ook, maar is dat efficiënt?quote:Op donderdag 17 februari 2011 17:24 schreef Probably_on_pcp het volgende:
[..]
Nou omdat het werkt misschien?
Ik ga hem zo kijken. Gaat dit ook in de richting van decentrale energie-productie?quote:Op vrijdag 18 februari 2011 23:55 schreef Probably_on_pcp het volgende:
Ben benieuwd naar wat jullie er van vonden??
Helemaal naar decentrale productie, ieder zijn eigen waterstof productieunit op zijn dak.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 17:05 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ik ga hem zo kijken. Gaat dit ook in de richting van decentrale energie-productie?
Er komen eindelijk echte oplossingenquote:Helemaal naar decentrale productie, ieder zijn eigen waterstof productieunit op zijn dak
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |