Wat je op de foto's ziet is de gemeente grond, en dat zal me persoonlijk een zorg zijn.quote:Op donderdag 3 februari 2011 15:02 schreef Wokkel het volgende:
Je hebt het over trottoir en de gemeente die het opvult. Is het nu gemeentegrond waar het fout gaat of jouw grond?
Dit is in Noord Holland, veel klei grond hier heb ik me laten vertellen.quote:Op donderdag 3 februari 2011 14:25 schreef exlurker het volgende:
Is de ondergrond soms veen die aan het inklinken is? Dat probleem komt op meerdere plaatsen in ZH voor
Het water is puur regenwater wat de boel vanaf de oppervlakte wegspoelt.quote:Op donderdag 3 februari 2011 14:19 schreef Charlie_Brown het volgende:
Waar komt het water vandaan en waar gaat het met het zand heen?
Kan namelijk ook nog een lekkend riool zijn.
Incasso frank!quote:
Ik zou het niet gelijk onzin willen noemen. Niet genoeg verdichten is m.i. hetzelfde als dat de grond niet genoeg bouwrijp is. Het klinkt kennelijk nog verder in, wat betekent dat het niet voldoende ingeklinkt is voordat er gebouwd/bestraat/aangelegd werd. Dat vlat bij mij onder het kopje 'bouwrijp'.quote:Op donderdag 3 februari 2011 15:59 schreef Ender_W het volgende:
Dat het niet juist bouwrijp gemaakt kan zijn, is sowieso onzin. Dat heeft hier niets mee te maken. Het kan eerder zijn dat of:
- De grond niet goed verdicht is.
- De HWA met de vorst gesprongen is en er nu dus zand weg spoelt. (Is deze van de gemeente of van de woningeigenaar?)
- Diezelfde HWA sowieso niet goed was aangebracht, maar dan zou het m.i. al eerder hebben moeten plaatsvinden.
Mensen, echt! Relax eens een beetje en zoek eerst eens uit wat er nou technisch mankeert (waarschijnlijk gewoon een stukje PVC) en ga dan pas kijken wat de oplossing hiervoor zou zijn. Wat heeft het voor nut om in dit stadium waarin helemaal niks bekend is van de oorzaak een advocaat in de arm te nemen?quote:Op donderdag 3 februari 2011 21:11 schreef Sessy het volgende:
Neem eens een bouwrecht jurist/advocaat in de arm, is namelijk ingewikkelder dan het lijkt...Kan liggen aan het ontwerp, kan liggen aan de uitvoering, etc.
Assendelft?quote:Op donderdag 3 februari 2011 15:32 schreef De_Rikster het volgende:
Voordat je je afvraagt wie verantwoordelijk is is het misschien handig vast te stellen wat er aan de hand is?
Geschillencommissie en dergelijke zijn nog een beetje voorbarig niet?
Natuurlijk kan je ook via de SWK-procedure proberen dit boven water te krijgen maar dat is op basis van ongelijk, klacht niet terecht: inspectiekosten betalen (max 70 euro geloof ik).
daarnaast ziet het er verdacht erg naar uit dat je bij mij in de wijk woont, ik wil ook wel komen kijken als je echt geen idee hebt?
Geen flauw idee, zou kunnen maar het gebeurde ook bij andere blokken dus het lijkt niet op 1 lekkage ergens dan.quote:Op donderdag 3 februari 2011 15:50 schreef Inlognaam het volgende:
Ik zie trouwens een put op die foto. Is er niet ergens een lek in de afvoer/riool waarin het zand verdwijnt?
Dus toch, woon ik ook.quote:
ik denk dat ik liever in Assendelft zou wonen dan in Assen of in Delft!quote:
Met wat?quote:
Een beetje mosterd na de maaltijd van mij, maar dan komt jouw definitie van bouwrijp niet overeen met die van mij. En ik ben bang dat die van jou niet klopt. De definitie zoals te vinden op wikipedia komt overeen met de waarheid:quote:Op donderdag 3 februari 2011 17:47 schreef Inlognaam het volgende:
[..]
Ik zou het niet gelijk onzin willen noemen. Niet genoeg verdichten is m.i. hetzelfde als dat de grond niet genoeg bouwrijp is. Het klinkt kennelijk nog verder in, wat betekent dat het niet voldoende ingeklinkt is voordat er gebouwd/bestraat/aangelegd werd. Dat vlat bij mij onder het kopje 'bouwrijp'.
Verzakkingen blijf je altijd wel houden, maar niet binnen 2 jaar na oplevering?
Dit wordt over het algemeen gedaan in opdracht van de projectontwikkelaar of de gemeente en niet door de aannemer.quote:Bouwrijp maken is het geschikt maken van een terrein voor de eigenlijke bouwactiviteit.
In de praktijk betekent dit:
het verleggen of opnemen van eventuele ondergrondse kabels en leidingen;
oude bouwwerken slopen en afvoeren;
bomen en struiken worden gerooid;
rioleringsysteem aanleggen;
wegcunetten graven en aanvullen met wegfunderingsmateriaal;
kabel- en leidingstroken aanleggen;
waterpartijen graven;
overige terreinen vlak afwerken.
Persoonlijk denk ik dus dat het komt doordat het niet (voldoende) mechanisch verdicht is.quote:Op vrijdag 4 februari 2011 15:49 schreef Ender_W het volgende:
De enige manier om te weten wie de schuldige is (als die er is) is dus om te onderzoeken waardoor het zand verdwenen is. Is het zand weggespoeld door een ondeugdelijke HWA dan kan de schuld liggen bij de aannemer of de gemeente (door wie is de betreffende HWA aangelegd). Is het achterstallig onderhoud, dan is de schuldige de eigenaar (wat haast niet kan bij nieuwbouw van 2 jaar oud) Of is de grond daadwerkelijk verzakt doordat deze tijdens de bouw niet (voldoende) mechanisch verdicht is, dan is het weer de schuld van de aannemer. Naar mijn mening.
Ik zie dit bij heel veel nieuwbouw-wijken.quote:Op donderdag 10 februari 2011 13:07 schreef Fokkiefok het volgende:
Naar wat ik begrepen heb word de funderingsplaat van de schuur op de heipalen gezet. Tussen deze palen en de funderingsplaat zitten kieren waar de grond tussen wegloopt.
Dit schijnt een "normale" manier van werken zijn en het lijkt er dus op dat dit niet te verhalen is op de BAM.
Ik ga alsnog de SWK (nieuwe GIW) hierover een vraag stellen maar het lijkt dus "normaal" te zijn :|
Ik had het niet beter kunnen verwoordenquote:Op vrijdag 11 februari 2011 08:53 schreef De_Rikster het volgende:
De schuur van TS staat op een onderheide geprefabriceerde fundering, de naden tussen de balken komen 'toevallig' overeen met de plekken waar de bestrating verzakt.
Nou hebben we het niet over een paar centimeter maar eerder een gat van zeker 40cm diep.
Nou is het zo dat SWK dit onderdeel niet in de bijlage heeft staan met specifiek gegarandeerde onderdelen maar je kan natuurlijk altijd nog melden dat je een ander probleem hebt.
VEHquote:Op vrijdag 11 februari 2011 11:14 schreef Parzival het volgende:
of even bellen met vereniging eigen huis..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |