abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 29 januari 2011 @ 15:08:29 #26
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_92040725
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 13:31 schreef CobraVerde het volgende:
Vanwaar die jaren dertig-mood, Gorro?
Ik ben bezig de top 50 van de jaren '30 volgens IMDb te checken (heb hiervoor de jaren '40, '50 en '60 gedaan). Nog 3 te gaan :)

http://www.icheckmovies.com/list/1930s/gorro/

Als ik daarmee klaar ben ga ik het huidige Oscar-aanbod maar eens bekijken :)
pi_92041459


Gisteren op het IFFR Blue Valentine gezien. Een prachtige, kleine film over een stel met huwelijksproblemen. De film heeft min of meer twee verhaallijnen die door elkaar lopen: de start van de relatie heeft iets weg heeft van een romcom met een leuke grappen en mooie dromen. En die andere verhaarlijn vertelt het heden en is een realistisch drama waarin de dromen niet uitkomen en de relatie moeilijk loopt. En toch blijf je hopen dat alles goed komt. En soms zijn er ook een aantal lichtpuntjes.
Het spel van Ryan Gosling en Michelle Williams is erg goed. Gosling is aan het begin van de relatie een leuke jongeman, een flierefluiter, maar hij heeft het hart op de goede plek. Maar een paar jaar later heeft hij meer weg van een enge alcoholist met af en toe een agressieve bui.
Door het camerawerk (bijna alleen maar close-ups) zit je dicht op de personages. Voor mij werkt het goed, maar ik kan me voorstellen dat het andere irriteert.
Qua verhaal heeft de film iets weg van Revolutionary Road, die overigens wel een stuk toegankelijker is. Maar ik geef de voorkeur aan Blue Valentine.
Ik zit nog na te denken over het einde van de film. De eindscène loopt mooi over in de aftiteling. Maar het heeft misschien ook wel iets kitsch. Ik ben er nog niet echt over uit wat ik van het einde vindt. :)

****
pi_92041995
quote:
2s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 15:08 schreef Gorro het volgende:

[..]

Ik ben bezig de top 50 van de jaren '30 volgens IMDb te checken (heb hiervoor de jaren '40, '50 en '60 gedaan). Nog 3 te gaan :)

http://www.icheckmovies.com/list/1930s/gorro/

Als ik daarmee klaar ben ga ik het huidige Oscar-aanbod maar eens bekijken :)
Cool :). Benieuwd wat je van Beau Geste vind...
Life's a Peckinparty
pi_92044015
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 14:59 schreef vinnypassy het volgende:
17. [ afbeelding ] Amadeus (Milos Forman, 1984) :: 8.7
Prachtige film over Mozart, vanaf het moment dat hij in het leven van hofcomponost Salieri kwam. Waar Mozart in eerste instantie wat vervelend overkomt (dat lachje), past het steeds meer en meer in de hele film en is het uiteindelijk zelfs een uitstekende vertolking van Tom Hulce geworden, met als persoonlijk hoogtepunt het pleidooi dat Mozart voert om zijn nieuw geschreven opera toch van de grond te krijgen. Schitterende muziek, knap geïntegreerde thematiek en een stel uitstekende acteurs maken dit tot een klassiekertje.

18. [ afbeelding ] Tonari no Totoro (Hayao Miyazaki, 1988) :: 7.8
Anime was tijden niet mijn ding, maar door het zien van Spirited Away en Grave of the Fireflies kon ik deze film dit keer wel uitkijken, waar de eerste kijkbeurt na 10 minuten al stopte. Het verhaal is aanzienlijk minder dan de twee tijdloze klassiekers die ik noemde, maar het geheel is zeer aangenaam om aan te zijn: de zusterliefde, de fantasiewereld (of is het toch echt?) en de fantastische muziek leveren een zeer fijne kinderfilm af.

19. [ afbeelding ] Black Swan (Darren Aronofsky, 2010) :: 8.9
Vooraf hooggespannen verwachtingen, achteraf zijn deze absoluut ingelost. De rauwe stijl die Aronofsky zo goed kan verzorgen komt ook hier weer uitstekend tot zijn recht, met dank aan de los geschoten beelden, de donkere settings en het groezelige filter. In combinatie met de immer uitstekend verzorgde muziek van Clint Mansell wordt weer een heerlijk paranoïde sfeer gecreëerd, wat voor een groot deel overigens ook te danken is aan het Oscarwaardige optreden van Portman. De angstige witte zwaan zet ze zo fantastisch neer, dat ik na 20 minuten al traantjes in mijn ogen voelde, maar de transformatie die ze neerzet is van net zulk hoog niveau. Wellicht is de uiteindelijke ontknoping te voorspellen voor de geoefende kijker, maar de weg er naartoe en de uitwerking ervan is werkelijk fenomenaal.

20. [ afbeelding ] 127 Hours (Danny Boyle, 2010) :: 8.5
Vooraf denk je misschien: man komt vast te zitten en we volgen hem in de 127 uur dat hij in die klif zit. Niets is minder waar. Een film over egoïsme en het lot, met prachtige beelden van Utah, sterk camerawerk, bijzonder goede muziek, een zeer sterk script en James Franco in topvorm. Hoewel hij natuurlijk de enige hoofdrol in de film heeft, maar hij draagt de film zoals de film dat nodig heeft. Het was alles wat ik ervan verwachtte. En net iets meer dan dat.

21. [ afbeelding ] The Wizard of Oz (Victor Fleming, 1939) :: 8.0
Zeventig jaar na dato maakt de film bij mijn eerste kijkbeurt toch een uitstekende indruk op me. Ondanks dat het vooral een kinderfilm is, kreeg ik geregeld een glimlach op mijn gezicht door de heerlijke fantasiewereld. De muziek is top met tijdloze klassiekertjes als Over The Rainbow, visueel is het werkelijk fantastisch voor een film van 70 (!) jaar geleden en de karakters zijn ook echt leuk, hoewel ik geen fan was van de zangkunsten van de Laffe Leeuw. De moraal ligt er uiteraard wel dik bovenop, vooral in de slotscène, maar dat kan ik gezien het tijdsperspectief nog wel aardig vergeven. Geen tegenvallertje, maar stiekem houd ik wel van dit soort te romantiseren oudjes.
Nu alleen Howl nog! Ojah en Laputa en Mononoke Hime natuurlijk!
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 29 januari 2011 @ 16:51:49 #30
862 Arcee
Look closer
pi_92044669
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 15:26 schreef Toad het volgende:
[ afbeelding ]

Gisteren op het IFFR Blue Valentine gezien.
Geweldige film idd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Never in the entire history of calming down did anyone ever calm down after being told to calm down.
  zaterdag 29 januari 2011 @ 18:27:48 #31
57047 macondo
Macondo weet wel beter, heus
pi_92048362
quote:
2s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 15:08 schreef Gorro het volgende:

[..]

Ik ben bezig de top 50 van de jaren '30 volgens IMDb te checken (heb hiervoor de jaren '40, '50 en '60 gedaan). Nog 3 te gaan :)

http://www.icheckmovies.com/list/1930s/gorro/

Als ik daarmee klaar ben ga ik het huidige Oscar-aanbod maar eens bekijken :)
Cool, daar kan ik niet aan tippen. De musical films zijn ook niet echt aan mij besteed denk ik. Kom tot 8 films van de jaren 30, ben nu bezig met mijn Western klassiekers ;)
Overal verstand van.
  Moderator zaterdag 29 januari 2011 @ 19:44:39 #32
9859 crew  Karina
Woman
pi_92051204
The Tourist
Thriller

Een vrouw wordt in de gaten gehouden door de CIA omdat zij hen in contact kan brengen met een crimineel met een grote belastingschuld, die ook nog eens een hoop geld van een gangster heeft gejat.

Een toerist wordt, zonder dat hij het weet, erbij betrokken en nu zit zowel de CIA als de onderwereld achter hem aan.

Leuke film, tot mijn verrassing moet ik zeggen. Aardig verhaal en wat mij ook opviel was de muziek, heel goed gekozen. Het plot had ik toch wel snel door, maar dat maakte niet zoveel uit.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Little Fockers
Komedie

Pa en ma komen weer op bezoek bij de Fockers. Pa heeft een geheim, de kinderen zijn zogenaamd brutaal, etc.

Wat een stomme film, echt geen bal aan. De eerste vond ik nog wel grappig, maar deze was bagger.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_92057307
Superbad

Moest hem al een tijdje zie en net op Veronica, en hij was best leuk. Lekker over de top, vooral Fogell en de agenten. De zieligste van het stel heeft de leukste avond best grappig. De bedscene op het eind is ook wel weer brilliant. Coming of age met een knipoog is denk ik de beste beschrijving voor de film. Wat overigens niet helpt is dat ik merk dat ik een beetje moeite heb met Michael Cera, ligt aan z'n hoofd denk ik, had ik ook bij SP vs. The World last van.
7,5 al met al.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_92057366
Life as we know it



Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
102 minuten

geregisseerd door Greg Berlanti
met Katherine Heigl, Josh Duhamel en Josh Lucas

Wanneer de beste vrienden van Holly en Eric (Katherine Heigl & Josh Duhamel) tijdens een ongeluk om het leven komen, staat hun leven op de kop. Ze moeten namelijk niet alleen het verlies verwerken, maar ook het geadopteerde kind van hun vrienden onder hun hoede nemen.

ontzettend leuke feel-good movie, met een aantal echt grappige momenten. Kijkt heel lekker weg en is gewoon heel leuk om te zien!
7.5!
pi_92058137
R.E.D.
When his idyllic life is threatened by a high-tech assassin, former black-ops agent Frank Moses reassembles his old team in a last ditch effort to survive.

Wat een heerlijke (popcorn) film is dit. Om sommige dingen heb ik hard moeten lachen, met name John Malkovich's is geweldig _O_ .

IMDb: 7,1
Mijn cijfer: 7,5
  zaterdag 29 januari 2011 @ 22:43:20 #36
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_92058300
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 16:36 schreef JDx het volgende:

[..]

Nu alleen Howl nog! Ojah en Laputa en Mononoke Hime natuurlijk!
Mononoke en Howl staan al klaar om binnen afzienbare tijd te bekijken. Heb alleen wel een flink kijkverlanglijstje, dus het kan even duren voordat het ook echt gebeurt. :)
pi_92064801
Scott Pilgrim vs. the World
Scott Pilgrim, gespeeld door Michael Cera is werkloos en speelt gitaar in een middelmatige band. Als hij het meisje van zijn dromen ontmoet moet hij alles doen om van haar zeven boosaardige exen af te komen.

Grappige film. Het verhaal was nog niet eens zo boeiend, maar de vage animaties, teksten en effecten maakte de film wel tof!

Ik: 7,8
IMDb: 7,8



Children of Men
In de nabije toekomst wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde - die achttien jaar is - gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.

Duidelijk en interessant verhaal. Echter vond ik de scenes af en toe wat matig, m.u.v. het moment dat hij en de vrouw het, onder vuur liggende, gebouw uit komen lopen.

Ik: 7,5
IMDb: 8,1

  zondag 30 januari 2011 @ 09:51:52 #38
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_92068435
22. Martyrs (Pascal Laugier, 2008) :: 7.7
Waar de film me in de eerste helft met name boeide en intrigeerde, wist ik niet wat ik precies van de tweede helft van de film moest denken. Ik houd van schokkende cinema, dat is het niet, maar hier ging het mij bijna een stapje te ver. Het einde corrigeert wat dat betreft wel voldoende voor mij, maar de grenzen waren mij lange tijd te vaag.

Het is moeilijk om de film in een notendop te omschrijven, want daarvoor gebeurt er teveel en spoiler je al snel teveel. Ondanks de enorme hardheid die mij tegenstond, wordt er wel degelijk een verhaal met een boodschap verteld. De weg hier naartoe gaat echter langzaam, met name door wat je te zien krijgt en de montage, waardoor lang niet iedereen dit uit zal kunnen kijken. Achteraf valt het allemaal prima te relativeren, maar tijdens de film twijfelde ik of ik hem niet moest afkeuren.

23. Paranoid Park (Gus Van Sant, 2007) :: 8.0
Een kijk in het leven van een tiener en hoe hij reageert op een daad met gevolgen. De manier waarop dit door Van Sant verteld wordt past perfect bij de emoties die de jongen heeft, of lijkt te hebben. De soundtrack ondersteunt de overwegend rustige en dromerige beelden uitstekend, net zoals de gevallen stiltes een absolute toegevoegde waarde zijn. Dat het verhaal niet geheel chronologisch verteld wordt, past net zo goed bij de ervaring van de hoofdpersoon. Een interessante en mooie kijk in het leven van een tiener, die ondanks de misschien heftige daad een enorm fijne kijkervaring oplevert.
pi_92070497
Va, vis et deviens

Ruim 23 eeuwen lang leefden enkele tienduizenden zwarte joden (falasha's) in de bergen van Ethiopië. Door de hongersnood in 1984 worden velen van hun met duizenden andere Afrikanen naar vluchtelingenkampen in Soedan gedreven. Samen met de VS organiseert Israël een luchtbrug om die zwarte geloofsgenoten naar het Beloofde Land te halen. Hongersnood en vervolging waren hun deel in de kampen in Afrika; strenge controle van de afkomst, racisme en integratieproblemen, in Israël.
Een christelijke moeder dwingt haar zoontje van 9, om zich voor te doen als Jood en zich zo te redden van de hongersdood. Officieel aangegeven als wees, komt het kind aan in het Heilige Land waar hij de naam Schlomo krijgt en geadopteerd wordt door een Frans-joods liberaal gezin uit Tel Aviv. Hij groeit op met de angst dat zijn dubbele leugen uitkomt: noch Jood, noch wees, enkel een zwarte Afrikaan. Ook zit hij vol schuld over het achterlaten van zijn moeder. Hij ontdekt de liefde, de westerse cultuur, het judaïsme maar ook het racisme en de oorlog in de bezette gebieden. Hij wordt Joods, Israeli en Frans, maar hij vergeet nooit zijn echte moeder, die achterbleef in het kamp en wie hij ooit weer hoopt terug te vinden op een dag..

De opgroeiende Schlomo wordt gevolgd van zijn 9e tot zijn 26e jaar waarin hij afstudeert als arts. In het beloofde land heerst wantrouwen tegenover die zwarte joden en op school heerst racisme. Het pleeggezin doet hun best om de zogezegde vrome joodse gast terwille te zijn. Vooral de grootvader speelt met zijn humor een grote rol. De jongen blijft in gedachten solidair met zijn moeder en wil niet eten en slaapt op de grond. Langzamerhand wint de pleegmoeder zijn vertrouwen en slaagt hij erin zijn nieuwe identiteit als Jood vol overtuiging aan te nemen. Als hij op latere leeftijd verliefd wordt op een meisje uit een orthodox-Joods milieu komt hij echter in conflict met zichzelf.

Mijn mening:

Prachtige film die het bekijken meer dan waard is, als je van dit genre houdt.
Het was een emotionele achtbaan om deze film te bekijken, grappige momenten, dramatische, spannende en romantische gedeeltes.
Goede acteerprestaties en mooie dialogen.
Een aanrader!

IMDB: 7,8
Ik: 9
  zondag 30 januari 2011 @ 12:11:12 #40
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_92071189
Gisteren voor de tweede keer gezien:

TRON: Legacy
Het verhaal heeft inderdaad niet heel veel om het lijf maar toch vind ik het ook de tweede keer `n fantastisch spektakel. Geweldige effecten, sublieme 3D. Niks mis mee.

IMDB Cijfer: 7,3/10
Mijn Cijfer: 9,0/10
pi_92071408
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 11:53 schreef leukerdje het volgende:
Va, vis et deviens

Ruim 23 eeuwen lang leefden enkele tienduizenden zwarte joden (falasha's) in de bergen van Ethiopië. Door de hongersnood in 1984 worden velen van hun met duizenden andere Afrikanen naar vluchtelingenkampen in Soedan gedreven. Samen met de VS organiseert Israël een luchtbrug om die zwarte geloofsgenoten naar het Beloofde Land te halen. Hongersnood en vervolging waren hun deel in de kampen in Afrika; strenge controle van de afkomst, racisme en integratieproblemen, in Israël.
Een christelijke moeder dwingt haar zoontje van 9, om zich voor te doen als Jood en zich zo te redden van de hongersdood. Officieel aangegeven als wees, komt het kind aan in het Heilige Land waar hij de naam Schlomo krijgt en geadopteerd wordt door een Frans-joods liberaal gezin uit Tel Aviv. Hij groeit op met de angst dat zijn dubbele leugen uitkomt: noch Jood, noch wees, enkel een zwarte Afrikaan. Ook zit hij vol schuld over het achterlaten van zijn moeder. Hij ontdekt de liefde, de westerse cultuur, het judaïsme maar ook het racisme en de oorlog in de bezette gebieden. Hij wordt Joods, Israeli en Frans, maar hij vergeet nooit zijn echte moeder, die achterbleef in het kamp en wie hij ooit weer hoopt terug te vinden op een dag..

De opgroeiende Schlomo wordt gevolgd van zijn 9e tot zijn 26e jaar waarin hij afstudeert als arts. In het beloofde land heerst wantrouwen tegenover die zwarte joden en op school heerst racisme. Het pleeggezin doet hun best om de zogezegde vrome joodse gast terwille te zijn. Vooral de grootvader speelt met zijn humor een grote rol. De jongen blijft in gedachten solidair met zijn moeder en wil niet eten en slaapt op de grond. Langzamerhand wint de pleegmoeder zijn vertrouwen en slaagt hij erin zijn nieuwe identiteit als Jood vol overtuiging aan te nemen. Als hij op latere leeftijd verliefd wordt op een meisje uit een orthodox-Joods milieu komt hij echter in conflict met zichzelf.

Mijn mening:

Prachtige film die het bekijken meer dan waard is, als je van dit genre houdt.
Het was een emotionele achtbaan om deze film te bekijken, grappige momenten, dramatische, spannende en romantische gedeeltes.
Goede acteerprestaties en mooie dialogen.
Een aanrader!

IMDB: 7,8
Ik: 9
klinkt heel tof, wat voor genre is het dan? zit ereen beetje actie in? of puur drama?
pi_92071504
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 12:16 schreef casper019 het volgende:

[..]

klinkt heel tof, wat voor genre is het dan? zit ereen beetje actie in? of puur drama?
Dikke actiefilm, lijkt me duidelijk uit de beschrijving.
pi_92071945
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 12:18 schreef trebremmit het volgende:

[..]

Dikke actiefilm, lijkt me duidelijk uit de beschrijving.
beetje Machete/Expendables achtig zo te lezen ja :P

Megamind

Superschurk verliest zijn aartsvijand, de superheld van de stad, en weet niet wat ie nu moet doen. Mooie animatie's, goede voicecasting(Ferell, Pitt, Fey, Hill), redelijk grappig verhaaltje en niet té kinderachtig of sentimenteel. Vond 'm leuker dan Despicable Me, die wat meer op kinderen gericht lijkt. Vooral tegen het einde is ie erg vermakelijk
7.1

[ Bericht 1% gewijzigd door planethugo op 30-01-2011 12:37:51 ]
  zondag 30 januari 2011 @ 13:11:38 #44
202421 Mr_DG
Areeverdairchee
pi_92073411
Black Swan gezien gisteren.
Wat een epische film, komt zeker in mijn favo top 10.
Ondanks dat het over ballet gaat heeft de film een duister en sinister sfeertje.
Met een uitmuntende acteerprestatie van Nathalie Portman, die hier echt een oscar voor moet krijgen.
9
“Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.”
pi_92076351
Middle Men

Na The Social Network, wilde ik deze film ook wel eens zien, over hoe internet porn is begonnen met online credit card afschrijvingen etc.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar ik denk dat er ook grote delen fictie in zaten, want sommige dingen waren wel erg film achtig. Toch een leuke film voor de zaterdag avond.

7,5
  zondag 30 januari 2011 @ 14:52:48 #46
57047 macondo
Macondo weet wel beter, heus
pi_92077768
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 15:55 schreef trebremmit het volgende:

[..]

Mischien bevalt Last Train From Gun Hill je wel, van wat ik gezien heb van hem zijn beste western.
Ik heb Sturges nog twee kansen gegeven, en warempel - het waren nog goede films ook:


The Magnificent Seven (1960)
Remake van de beroemde Shichinin no samurai uit 1954 van Kurosawa. In plaats van samoerai ditmaal cowboys, maar verder is het verhaal natuurlijk gelijk - hoewel er ook serieuze verschillen zijn. Arm Mexicaanse dorpje heeft te lijden onder plunderingen van een bende, en ze zoeken en krijgen hulp van zeven cowboys. Naast het platte schietwerk gaat deze film ook over meer dan dat, over de charme van het boerenleven en de verantwoordelijkheid voor een gezin waar de cowboys ergens wel jaloers op zijn. Met onder andere Steve McQueen, James Coburn en Yul Brynner.
7,5/10
IMDB 7,8/10


Bad day at black rock (1955)
Vrij korte film van Sturges, een western over een geisoleerd dorpje waarvan de bewoners een geheim bewaren voor een bezoeker. Wantrouwen alom. Deze film speelt zich af in 1945 en er is volgens mij geen paard te zien in de hele film, maar dat mag de pret niet drukken. De mannen hebben ten slotte cowboy hoeden op en dan is het een western. Goede film.
7,5/10
IMDB 7,8/10
Overal verstand van.
pi_92077861
@Casper019: het is geen actiefilm nee, er zitten wel wat spannende stukjes in.
Maar je moet geen actie en ontploffingen en doden verwachten a la Expendables.
Het is gewoon een goed verhaal, drama, romantische komedie...
"Coming of Age"film is het ook wel.
pi_92079490
Le Doulos (1962) van Jean-Pierre Melville vond ik een toffe film. Eigenlijk heb ik van Melville nog steeds geen middelmatige film gezien. Strak verhaal, mooie cameravoering, stoer acteerwerk natuurlijk en een lekkere jazzy soundtrack van Jacques Loussier. Volgende film die ik wil zien: Le Deuxième Souffle, met Lino Ventura.
My dear, it's only a movie.
Miles Davis: "Mingus was something else, man. A pure genius. I loved him."
  zondag 30 januari 2011 @ 15:35:03 #49
286575 Roces18
Chef de party
pi_92079807
Rock N Rolla

Na het zien van een geweldige trailer dacht ik dat het weer een topper zou zijn. Maar helaas, acteurs, humor, actie laten te wensen over. Meer een kindvriendelijke versie van Lock,Stock / Snatch e.d. Ik heb hem dus ook afgezet...
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_92080633
Salt



Evelyn Salt (Angelina Jolie) is een CIA-agente, die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn die van plan is de president van Rusland te vermoorden. Wanneer ze op de vlucht slaat, komen al haar vaardigheden en haar verleden als geheim-agente goed van pas. Ze moet er echter voor zorgen om haar naam te zuiveren, voordat de machtigste machten ter wereld haar te pakken zullen krijgen en elk spoor van haar bestaan zullen wissen...


IMDB: 6,5
Mijn Cijfer: 6,5
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')