abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 4 februari 2011 @ 17:13:40 #101
131304 Game_Error
Vol verwachting...
pi_92331915
Ik wil dat no knead bread ook wel eens proberen, echter heb ik geen braadpan. Daar zijn zeker geen alternatieven voor?
ff wachten nog
pi_92332054
Ik heb ook geen braadpan, alleen een simpele van aluminium. Dus ik denk dat ik een springvorm op z'n kop op m'n pizzasteen ga zetten als alternatief :')
pi_92333866
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 17:13 schreef Game_Error het volgende:
Ik wil dat no knead bread ook wel eens proberen, echter heb ik geen braadpan. Daar zijn zeker geen alternatieven voor?
Ik gebruik een ronde hoge ovenschaal. Het maakt volgens mij niet zoveel uit als het de hitte maar aan kan en er een deksel op kan.
3x links is ook rechts
When a yawn turns beautiful: https://www.youtube.com/watch?v=GZlJo4Bvzt4
pi_92339183
Zonet eens geroken aan m'n zuurdesem. Gisteravond dus de eerste verversing, maar het ruikt nu wel héél smerig. Klopt dat?
  vrijdag 4 februari 2011 @ 20:11:02 #105
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_92340379
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 16:41 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Nou als ik zo de foto's van Miss Hobje vergelijk, die ziet er mooi droog uit. Mijne had wel een mooie luchtigheid, maar leek wat 'vettig' ofzo. Net een oliebol structuur als het ware....
Dat had ik in het begin ook, maar ik gebruik inmiddels iets minder water , dat het deeg ook meer een deeg is en niet zo mega slap zeg maar, en moet zeggen, dat komt het geheel wel ten goede.
En de rijstijd is minstens een rijstijd van 18 uur daarvan merk ik ook dat het een betere structuur krijgt als bv met 12 uur rijzen wat ik in het begin deed.
En na het vormen laat ik het deeg ruim 1,5 tot 2 uur liggen, daar ga ik de vlg keer mee stoeien of daar nog verschil in uitmaakt..
Kortom nog genoeg in te ontdekken :P
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 4 februari 2011 @ 20:16:10 #106
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92340631
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 20:11 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Dat had ik in het begin ook, maar ik gebruik inmiddels iets minder water , dat het deeg ook meer een deeg is en niet zo mega slap zeg maar, en moet zeggen, dat komt het geheel wel ten goede.
En de rijstijd is minstens een rijstijd van 18 uur daarvan merk ik ook dat het een betere structuur krijgt als bv met 12 uur rijzen wat ik in het begin deed.
En na het vormen laat ik het deeg ruim 1,5 tot 2 uur liggen, daar ga ik de vlg keer mee stoeien of daar nog verschil in uitmaakt..
Kortom nog genoeg in te ontdekken :P
Ah kijk! Hier kan ik wel wat mee. Ik had wel de rijstijden keurig aangehouden (18 uur - 3 uur)
maar wat minder water zal ik proberen de volgende keer. En niet het gist en zout tegelijk bij het meel mikken :@
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 4 februari 2011 @ 20:20:07 #107
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_92340839
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 20:16 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ah kijk! Hier kan ik wel wat mee. Ik had wel de rijstijden keurig aangehouden (18 uur - 3 uur)
maar wat minder water zal ik proberen de volgende keer. En niet het gist en zout tegelijk bij het meel mikken :@
Och van dat zout, ik gooi het zout eerst goed door het meel en dan de droge gist erdoor en uiteindelijk water, dus tja...
Oh en ik gebruik tegenwoordig een ons of 3 bloem, en de rest vul ik aan met85% gebuild tarwe bloem en wat rogge meel.. wat lijnzaad en hups zie resultaat vandaag :9
(ik neem het niet heel nauw en werk op gevoel) denk dat ik wel 2 gram aan droge gist heb want die 1 gram pakt mijn weegschaal net niet en 2 dan weer wel :o!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 4 februari 2011 @ 20:21:42 #108
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_92340923
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 20:16 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ah kijk! Hier kan ik wel wat mee. Ik had wel de rijstijden keurig aangehouden (18 uur - 3 uur)
maar wat minder water zal ik proberen de volgende keer. En niet het gist en zout tegelijk bij het meel mikken :@
wat voor meel gebruik je ?
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 4 februari 2011 @ 20:24:22 #109
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92341072
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 20:21 schreef MissHobje het volgende:

[..]

wat voor meel gebruik je ?
Ik had voor nu gewoon ff witte bloem gebruikt. Maar ik heb laatst volkoren tarwemeel gehaald, misschien is dat beter?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 4 februari 2011 @ 20:30:11 #110
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_92341369
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 20:24 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ik had voor nu gewoon ff witte bloem gebruikt. Maar ik heb laatst volkoren tarwemeel gehaald, misschien is dat beter?
uitproberen dus ;) beetje half half lekker
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_92355466
Ik heb daarnet no-knead deeg gemaakt, staat nu te rijzen, morgenochtend de oven in. Ga me nu maar eens precíes aan het recept houden van dat filmpje, hopelijk lukt ie net zo goed!
  zaterdag 5 februari 2011 @ 10:10:56 #112
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92362519
Hmmm, ik heb het deeg nu voor het eerste rondje aan het rijzen maar er gebeurt niet erg veel :')
Ik heb het gevoel dat dat door de olijfolie komt, dat die zo zwaar is ofzo...
Ik heb er wel wat tzatziki kruiden aan toegevoegd.
Voordat ik het deeg in de pannetjes ga doen ga ik de pannetjes een klein beetje opwarmen, ik hoop dat dat het rijzen wat bevordert, maar ook omdat de pannetjes hartstikke koud zijn.

Ben heel erg benieuwd.
Een keertje zal het toch wel lukken? :')

kleine edit: Ik had even een reddingspoging gedaan met de eerste rijs d.m.v. het deeg wat zachter te kneden met wat water en dan weer ff een half uurtje rijzen. Dat hielp op zich wel. Ik had de pannetjes al even warm gemaakt in de oven en na nog een keer kneden verdeeld over 4 pannetjes.


Nu een uurtje later rijst de boel letterlijk de pan uit! :o


en het is nog steeds aan het rijzen....we zullen zien hoe dit alfoopt.

[ Bericht 17% gewijzigd door Puckzzz op 05-02-2011 11:31:04 ]
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 5 februari 2011 @ 12:31:57 #113
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_92365722
Ziet er wel kjoet uit Puckzzz :o
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_92366156
Ik heb het idee dat het weer naar alcohol ruikt?
Terwijl er deze keer maar ongeveer 1 gram gist in zit ipv 7.
pi_92366947
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 12:46 schreef _Loki het volgende:
Ik heb het idee dat het weer naar alcohol ruikt?
Terwijl er deze keer maar ongeveer 1 gram gist in zit ipv 7.
Dan moet je voor de gein eens proberen een zuurdesem starter te maken. Heb er nu een schaaltje van staan, maar ik kan er niet aan ruiken zonder onpasselijk te worden :{w
  zaterdag 5 februari 2011 @ 14:27:16 #116
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92369841
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 12:31 schreef MissHobje het volgende:
Ziet er wel kjoet uit Puckzzz :o
Ja he? Die pannetjes zijn uberschattig. Ook heel geschikt om voorgerechtjes in te maken en serveren.
De broodjes zitten nu in de oven, ze zijn nog een flink stuk gerezen maar niet over de rand gezakt. het ruikt iig heerlijk!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  † In Memoriam † zaterdag 5 februari 2011 @ 14:29:25 #117
91830 MaximusTG
pi_92369922
@Freddeh: Het kan ook zijn dat de verkeerde bacterie in je zuurdesem is gaan groeien. Die zorgt voor een onaangename geur, maar zorgt wel voor rijzen/lucht in je starter, en doet je denken dat de starter de goede kant opgaat. Probeer anders eens de Pineapple Juice solution, uit het boek van Peter Reinhart.
Staat ook hier beschreven:

http://uitdekeukenvanarde(...)on-zuurdesemers.html

Simpel gezegd gebruik je de eerste 2 dagen ongezoet ananassap ipv water, om een zure omgeving te creëren waardoor die ongewenste bacterie minder snel groeit.

Maar misschien doet je zuurdesem het wel gewoon goed in hou je niet zo van die geur :P. Ik vond mijn zuurdesem best wel 'lekker' ruiken :P.
pi_92370862
Er staat hier een deeg te rijzen, ben superbenieuwd hoe het gaat worden. Ik heb dit recept gebruikt:
http://www.italianchef.com/nokneadbread.html
Work hard, play harder.
pi_92371159
He nee ik heb een hekel aan zuurdesem :')
Brood ligt in de oven, ben heel benieuwd hoe hij wordt. Hoop dat het nu niet weer naar alcohol ruikt, anders weet ik het echt niet meer ;(
pi_92383756
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 14:29 schreef MaximusTG het volgende:
@Freddeh: Het kan ook zijn dat de verkeerde bacterie in je zuurdesem is gaan groeien. Die zorgt voor een onaangename geur, maar zorgt wel voor rijzen/lucht in je starter, en doet je denken dat de starter de goede kant opgaat. Probeer anders eens de Pineapple Juice solution, uit het boek van Peter Reinhart.
Staat ook hier beschreven:

http://uitdekeukenvanarde(...)on-zuurdesemers.html

Simpel gezegd gebruik je de eerste 2 dagen ongezoet ananassap ipv water, om een zure omgeving te creëren waardoor die ongewenste bacterie minder snel groeit.

Maar misschien doet je zuurdesem het wel gewoon goed in hou je niet zo van die geur :P. Ik vond mijn zuurdesem best wel 'lekker' ruiken :P.
Nee, ik vind het echt een funky geurtje. Inmiddels volgende verversing, morgenochtend kan ik het verder gaan verwerken in een eerste brood. Eens kijken wat daar uit komt. Als het niets is duik ik daarna wel in de pineapple juice methode, ziet er in ieder geval goed uit. Fijne site ook die je doorlinkte :)
pi_92401324
Het is zover, alles zit bij elkaar, moet nu nog 8 uur rijzen dus die gaat zo de magnetron in voor 8 uur. De geur is nu heel anders dan een paar dagen terug. In plaats van het rotte eieren geurtje is het nu een beetje een nootachtig geurtje, waar ik best goed aan ruiken kan zonder te kokhalzen ;)
pi_92411819
Net m'n eerste brood van het nieuwe deeg gebakken, ik ben zeer tevreden met het resultaat:


De korst was goed aan het knisperen toen hij uit de oven kwam, zo gezellig. Inmiddels heb ik het aangesneden en de binnenkant is ook helemaal mooi.
Work hard, play harder.
pi_92412253
Mijn 1e echte brood staat in de oven :D
Het is een recept met veel-granen mix (ik heb de abdijmix genomen die de Albert Heijn verkoopt) met daardoor gefruite geraspte ui, beetje suiker en witbier ipv water. Ohja en wat komijn (eigenlijk kwarijzaad, maar dat was ik vergeten te kopen). Geen 'gewoon' brood dus, maar volgens mij erg smakelijk bij de uiensoep die ik ga maken straks :)

Als hij lukt maak ik een foto voor jullie ;)
pi_92414491
Nou, experiment geslaagd :9 Beetje aan de donkere kant, volgende keer de oven iets minder warm dan gaat het prima.

na de laatste rijs:


net uit de oven, rechts iets te hard gegaan:


en aangesneden om te proeven:


erg lekker :9
  zondag 6 februari 2011 @ 19:11:56 #125
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_92422525
Ik had vanmorgen een brood dat gewoon compleet NIET wou rijzen. Echt heel raar. We hadden niks anders gedaan dan anders, maar er gebeurde niks. Het was de helft van een pak broodmix waarvan het eerdere brood prima gelukt was, dus daar kon het ook niet aan liggen. Gist met handwarm water gedaan en zo, net als anders. We hebben 'm nog een uur in de oven laten rijzen bij 40 graden, maar het bleef een vieze kleine deegbal.
Later dus maar een tweede geprobeerd, die is als vanouds mooi geworden.
En de kapotte broodbakmachine heeft al het kneedwerk gedaan, hehe. ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')